Találatok a következő kifejezésre: 1 hónapos keze (44 db)

Hogyan szoktassam le 1 hónapos babámat a kézben ringatásról, kézben altatásról?

Az egész napom arról szól hogy kézben tartogatom, csak úgy alszik el, amikor leteszem a kiságyába akkor egyből felébred és ordít mint a sakál, kicsit el lett kapatva mert ha kicsit sírt egyből fel lett kapkodva. Az éjjel is 2 óránként evett, abból fél óránként felsírt kb 5-10 percekre. Én a szájába cumikát adtam, de azt se fogadta el amíg ordított, akkora szájal hogy a cumi egészbe befért volna a szájába. Utána már csak méregből szívta a cumit de percenként úgy fordigatta a fejét hogy kiessen a szájából. Most is evett, betettem a kis ágyba és csak ordít. Adjatok tanácsot !

Legjobb válasz: Elsõ, hogy írhatsz ilyet, h hagyja ordítani?? Én soha nem hagytam ordítani a gyermekemet, nem is értem, hogy sok anya hogy lehet képes erre?? Tápszeres babánál tényleg fura, h 2 óránként eszik, de nem akkora gond, mert gondolom nem eszik olyan adagot, mintha 3-4 órás közönként enne. Az én fiam anyatejes volt és 2 óránként evett, éjjel is. Aztán ahogy cseperedett elhagyta. De õt is kézben kellett altatni, igaz nem ringatva, de még délután most is úgy alszik el (17 hónapos) Mondjuk nekem nincs vele gondom, mert mindig tudtam,hogy a közelségemre vágyik. Nálatok ugyanez lehet, gondolj bele, egy hónapja bújt ki, minden új neki még, anyát akarja maga mellett tudni, ez természetes dolog. Vagy lehet, hogy azért sír, mert fáj a pocakja, de szerintem az elsõ dolog lehet inkább. Ne aggódj, nem lesz mindig így, az elsõ idõszak tanulóidõszak mindig nehezebb, és neked is bele kell rázódni. Biztos, hogy emiatt feszült is vagy, hogy nem tudsz rendesen pihenni, ezt a babád is érzékeli. Ezért õ is nyugtalan. Pár hónap (tudom soknak tûnik) és megoldódik a helyzet magától, próbálj a párodtól segítséged kérni, legyen el a kicsivel õ, míg te kicsit kikapcsolódsz, feltöltõdsz, hidd el csodákat tud tenni..:) Kitartás! 17 hós kisfiú anyukája + 14 hkm :)

Elsõ, hogy írhatsz ilyet, h hagyja ordítani?? Én soha nem hagytam ordítani a gyermekemet, nem is értem, hogy sok anya hogy lehet képes erre?? Tápszeres babánál tényleg fura, h 2 óránként eszik, de nem akkora gond, mert gondolom nem eszik olyan adagot, mintha 3-4 órás közönként enne. Az én fiam anyatejes volt és 2 óránként evett, éjjel is. Aztán ahogy cseperedett elhagyta. De õt is kézben kellett altatni, igaz nem ringatva, de még délután most is úgy alszik el (17 hónapos) Mondjuk nekem nincs vele gondom, mert mindig tudtam, hogy a közelségemre vágyik. Nálatok ugyanez lehet, gondolj bele, egy hónapja bújt ki, minden új neki még, anyát akarja maga mellett tudni, ez természetes dolog. Vagy lehet, hogy azért sír, mert fáj a pocakja, de szerintem az elsõ dolog lehet inkább. Ne aggódj, nem lesz mindig így, az elsõ idõszak tanulóidõszak mindig nehezebb, és neked is bele kell rázódni. Biztos, hogy emiatt feszült is vagy, hogy nem tudsz rendesen pihenni, ezt a babád is érzékeli. Ezért õ is nyugtalan. Pár hónap (tudom soknak tûnik) és megoldódik a helyzet magától, próbálj a párodtól segítséged kérni, legyen el a kicsivel õ, míg te kicsit kikapcsolódsz, feltöltõdsz, hidd el csodákat tud tenni..:) Kitartás! 17 hós kisfiú anyukája + 14 hkm :)
2 óránként még biztos nem éhes, ha tápszeres. Fõleg, hogy közben is fel-fel sír. Az én kisfiam akkor csinálta ezt, amikor álmos volt, de hát ugye egyedül még nem tudnak visszaaludni. Ne etesd meg ilyenkor, mert tényleg rászokik! (persze, ha egészséges, idõre született, jó súlyú babáról van szó) Cumit is feleslegesen tömöd a szájába, ha nem fogadja el, nem minden gyereket nyugtat meg, sõt! Tudom, nehéz elfogadni, de az elsõ idõk errõl szólnak. Ordít, de az embernek fogalma nincs mi baja, tán hasfájós, vagy csak ráfogjuk, nem alszik, csak kézben/szopizva/ringatva stb., jaj elrontom! Pedig nem :) Kicsi õ még, ringasd ha akarja, lefog róla szokni hamar, egyre kevésbé fogja igényelni. Pár hét és egyre jobban érdekelni fogja a világ, nem kell folyton kézben tartani. Tapasztalatból mondom :)
Kendõ!!!! Csuda találmány! Próbáld ki, lesz 2 szabad kezed és a babádnak a legtöbbet adod: a közelséged, amire szüksége van! Az ágya teljesen jó helyen van melletted. Magadra kötöd és megnyugszik, hidd el!
Nalunk ia ez volt ennyi idosen. Sajna ez ennek az idoszaka van most. Majd leszokik sajat magatol rola. Ezzel nem tudsz mit csinalni vegig kell menni. En is vegigvittem ezt de nem hagytam sose sirni. Ha vele mentem wc-re vele mentem. En szoptattam raadasul es nagyon sokaig szopizott. Cumit el se fogadott nem kellett akkor meg neki. Tartsd kezben aztan szepen lassan leteszed ha sirvafakad akkor vissza felveszed de egy ido utan nem fogja igenyelni h allandoan kezben legyen hidd el. De meg nagyon pici kell a kozelseged neki. Minden idegen a szamara egyedul teged ismer.
Beteszed az ágyába és hagyod ordítani! Másképpen nem fog leszokni a kézben létrõl. Éjjel pedig nem kell szoptatni 2 óránként.
Van ráció abban is, amit az 1. írt, csak nem 1 hónapos babáknál alkalmazzuk... De ami igaz, az igaz, jó 1 éves kora körül illik majd leszoktatni arról, hogy sír, és te rögtön felveszed. Ugyanis ha nem szokik le errõl, mert mindig megsajnáljuk, akkor úgy járunk majd, mint az egyik ismerõsöm ovisa, hogy 5 évesen is csak úgy alszik el, ha ölbe veszi az óvónéni :O (pedig ez nagyon durva...) Ha anyukának problémát okoz ez a sok ölbevétel (ami érthetõ), akkor a kendõn kívül tudom ajánlani a bölcsõt is.
Nekem is volt így a kisfiam..azonban kipróbáltam hogy a hordozóba teszem és azt ringatom, vagy hintáztatom ( lában szét, és elõre-hátra) Ha ez sem válna be akkor babakocsival bent sétáltam vele ( téli baba ) .. kicsit rugóztattam..aludt mint a bunda... De most hogy szép, napos idõ van..udvaron, erkélyen is lehet A kakihoz annyit hozzátennék : ne hõmérõzz..legalábbis ne minden alkalommal.Hagyd hogy maga kakiljon Nem arról van szó hogy szorulása van, hisz nincs is, csak maga az érzés, az inger nemtetszik nekik...Egy idõ után azonban megtanulja hogy megkönnyebbül tõle.
Azt tudod, hogy kisbabáknál elalvás után kell várni legalább 15-20 percet mielõtt beteszed a kiságyba? Ekkorra éri el a mély alvási szakaszt, ha nem várod ki ezt az idõt és már 5-10 perc után lerakod, akkor persze, hogy felkel. Én is így jártam az elején, aztán megtanultam.
Érdemes lehet még utánanézned a Dunstan bébinyelvnek. Youtube-on megtalálod az az Oprah-mûsort, amiben a hölgy szerepel. Angolul van mondjuk, de nem nehéz. Cikket magyarul is találhatsz. A babád még pici, nála még mûködik. Én is teszteltem már, sikerrel. Hajrá és kitartás! :-)
A kérdező hozzászólása: Mért kaparja, marja a hátam a v állon van, tépi a ruhámat? Úgy sír.
A kérdező hozzászólása: Tessék, alig telt el 2 perc és már megint fenn van alig hogy letettem a kiságyába. És sír a kezemben is.
A kérdező hozzászólása: Most elaludt a kezemben, de nem mélyen mert amikor a kezét felemelem hogy megnézzem mennyire hagyta el magát akkor befeszíti a karját. Attól félek ki alussza a kezemben magát és utána megint nem tudok csinálni semmit a konyhában.
A kérdező hozzászólása: Ez az hogy a páromra nem lehet számítani mert vagy dolgozik és nincs itthon, vagy megijed a sirástól és még ki is megy a szobából. Azért eszik 2 óránként , mert gondolom én hogy éhes, mivel csak etetés után nyugszik meg. olyan 50-60-70 ml eszik meg egy evészet alkalmából, 5 kg , eddig többet evett ugyanilyen sûrûséggel, 90-110 ml-rt. Már a harmadik fajta tápszer használjuk, de meg van már véve a negyedik is, mert hasfájásra gyanakodtunk. De lehet hogy nem tej alapú tápszert kéne vásárolni hanem hipoallegénest, alergiás babáknak szokták ajánlani. Ráadásul nem is kakil egyedül már a babám, már ott járunk hogy 2-3 naponta kakiltatom hõmérõvel, és érdekes mert nem olyan kemény neki.
A kérdező hozzászólása: Fogalmam sincs hogy mit tegyek már eleinte nem igényelte ennyire a kézben alvás dolgot csak kb 2 hete kezdõdött, de annyira hogy le se lehet tenni. Most felvettem az ölembe de inkább csak nézelõdik mint aludna, egyedül legalább csukódott a szeme .
A kérdező hozzászólása: Az a baj hogy tápszeres. A kis ágya közvetlen az ágyam mellett van, éjjel átdugtam a rácson a kezemet és tartottam a cumiját hogy ne essen ki, mert akkor is ordít ha nincs a szájába semmi, de amúgy meg löki ki a szájából. Az elébb hagytam ordítani amíg kimentem a wc-re max 5 perc volt, mire visszajöttem, be volt veresedve és leizzadt de akkor se hagyta abba.
Kitartás, 3 hónapos korára minden jó lesz. Addig is vedd csak fel és ringasd. Most ez a legfontosabb dolgod, a többi várhat. A hordozó kendõt kipróbálnám a helyedben, bár nekem nem szerette a kisfiam, de sok mindenkinek beválik. Ha nagymama van a közelben, õ is átjöhetne néha segíteni.

1 hónapos babám keze sokszor nagyon hideg, pedig nem hiszem, hogy fázna, mert se a lába, se a tarkója nem hideg. Akkor a keze miért?

Ugyanúgy van öltöztetve, mint máskor, és a keze van hogy napokig hideg. Nem tudom miért...

Legjobb válasz: Még nem tudják ilyen kicsi korban szabályozni a hõháztartásukat azért is hideg néha a kicsi kezük lábuk.

Még nem tudják ilyen kicsi korban szabályozni a hõháztartásukat azért is hideg néha a kicsi kezük lábuk.
én a mai napig ilyen vagyok :) tényleg a tarkója a mérvadó, meg a kedve: ha vidám, elégedett, nem lesz semmi baja attól, hogy hideg a keze. Max húzz a lábára egy zoknit (rugi alá), fõleg éjjel, lehet jobban alszik tõle (már ha zavarta õt egyáltalán)
Én azt vettem észre, hogy ha hanyatt fekszik a babám és nagyon kalimpál, akkor kihûl a keze. Én arra tudom fogni, hogy sokat tartja a magasban. Egyébként valóban nem probléma. Ha fázna, akkor úgyis jelezné. 8 hetes kislány anyukája.

Mikortól kezd már rendesen gügyögni? és puszit adni? : ) 1 hónapos pici anyuja

Legjobb válasz: :D Nem vársz picit sokat attól a picurkától? Igazi Puszit majd legkorábban 8-9hónap múlva, visszafeleselni 3hónap múlva kezd majd:) Addig élvezd a maszatmentes csendet:D

:D Nem vársz picit sokat attól a picurkától? Igazi Puszit majd legkorábban 8-9hónap múlva, visszafeleselni 3hónap múlva kezd majd:) Addig élvezd a maszatmentes csendet:D
Lányom 3 hónaposan kezdett igazán gügyögni. Elõtte csak az "E" betû volt a menõ. Most 11 hónapos és még nem ad igazi puszit. Olyat csinált már, hogy a tátott száját hozzányomta az arcomhoz. Én puszinak vettem :) ))
Puszit az én fiam 11 hónaposan kezdett el adni, azóta igazi puszi gép lett belõle, a képeket, játékokat, stb., mindent amit szeret megpuszil ha épp olyanja van. Gügyögni kb 3-4 hónaposan kezdett.
gügyögni nem sokára meg nagyokat vigyorogni..(1-2 hónap és hallhatsz babahangokat:) ) puszi ügyben nem tudoma 17 hós fiam még csak a levegõbe cuppog de oda nem nyomna egyet az arcomra:)
Fejlõdési ugrása van. Etesd meg, többet kíván a szervezete.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors választ!
az én lányom is szopik még most 9 honapos és 2honapos kortol át aludta az éjjelt most viszont 6honapos korátol talán 2szer aludta át:-)fel a fejjel tuti nem azért kell mert nem elég a tejcsi szoptasad csak nyugodtan!
Fejlõdési ugrás, ahogy az elsõ is írta. Ezt volt nálunk is 4 hónaposan és 8 hónaposan is.

Van par kis guppim kb 8 mm-esek . Olyn 1 honaposak lehetnek de meg mindig nincs szinuk, csak szurkek. Mennyi ido kell mig kezd szinuk lenni es meglehet kulonboztetni a himnet a nostenytol?

Legjobb válasz: hát kb olyan 3 hónaposan lesz színük.és igen meg lehet,a hímeknek sokkal szétágazóbb a farkuk és díszesebb,a nõstényeknek pedig egyszerûbb és lekerekitettebbek.és onnan lehet megtudni hogy terhes e,hogy a hasa alja fekete lesz.

hát kb olyan 3 hónaposan lesz színük.és igen meg lehet, a hímeknek sokkal szétágazóbb a farkuk és díszesebb, a nõstényeknek pedig egyszerûbb és lekerekitettebbek.és onnan lehet megtudni hogy terhes e, hogy a hasa alja fekete lesz.
Nekem 3 hetesen már elkezdtek színesedni. A nõstény elõbb, mint a hím pár nappal, pettyeseddet a farka, a hím késõbb, õ színesedett.
biztosra csak a 6-7-dik héttõl lehet megállapítani a nemûket de az ivadékok általában 4-5 hónapos korukban érik el teljes fejlettségüket.persze ez függ hogy milyen minõségû eledellel, táppal lett felnevelve.

Kinek mennyit van kézben a nagyjából 1 hónapos babája?

Legjobb válasz: huu, hat az enyem hasfajos volt, egesz nap sirt, igy gyakorlatilag egesz nap kezben volt(kiveve ejjel), sokszor rajtunk aludt, mert csak ugy tudott megnyugodni(persze ennek is meglett az eredmenye :) de ez egy masik tema...)

huu, hat az enyem hasfajos volt, egesz nap sirt, igy gyakorlatilag egesz nap kezben volt(kiveve ejjel), sokszor rajtunk aludt, mert csak ugy tudott megnyugodni(persze ennek is meglett az eredmenye :) de ez egy masik tema...)
Nekünk is hasfájós volt, csak akkor nem sírt ha se´táltunk, ill kézben volt, maszírozva.Rebeka is az elsö 2 hónapban velem sokszor a mellkasomon aludt. Mára 13 hónapos, és "tökéletes "baba.

Hogy tudjam elerni hogy 1 honapos babam anelkul is ellegyen, hogy kezben kelljen tartani?

Mar szinte semmit nem tudok csinalni, mert a kisfiam csak akkor nem sir ha olben van, eleg sokat van ebren, csak akkor tudok tenni-venni egy kicsit ha alszik. Ti hogyan oldjadok meg?

Legjobb válasz: az elsõ két hónap ilyen, sajnos egyre könnyebb lesz ahogy a baba nyitott lesz a külvilágra, felfedezi a dolgokat, kezét, lábát és azt veszed észre h már egyre többet van el egyedül, kitartás, türelem, élvezd h sokat lehetsz vele, ezek visszanemtérõ pillanatok

az elsõ két hónap ilyen, sajnos egyre könnyebb lesz ahogy a baba nyitott lesz a külvilágra, felfedezi a dolgokat, kezét, lábát és azt veszed észre h már egyre többet van el egyedül, kitartás, türelem, élvezd h sokat lehetsz vele, ezek visszanemtérõ pillanatok
Ne hagyd sírni! Õ még nem azért sír, mert "hisztizik", vagy mert nincs jobb dolga. Hanem azért, mert valami baja van, valamit szeretne. Poci fájás, bent ragadt büfi, éhség vagy irritáló pelus. Tehát szüksége van rád, hogy gondozd, törõdj vele. Szerintem nagyobb korában jön el a hisztisebb idõszak, akkor lehet próbálkozni ilyenkor egyedül hagyni, hiszen meg kell tanulnia megnyugtatni magát.
Szerintem ez lassan meg fog változni, az elsõ egy-másfél hónap sajnos ilyen. Mi másfél hónapos korában vettünk egy ülcsit, lehet dönteni szépen (még ülõs pozícióba nem szabad rakni, csak ha már tényleg ülni tud), abban elvan a kicsi, és mindig abba helyiségbe viszem, ahol én is vagyok (nappali, étkezõ stb.). Mi most három hónaposak leszünk lassan, és az ülcsi nélkül nem is tudom, mihez kezdtünk volna eddig is. Jó babázást!!!
hasfájós?nekem is így volt rengeteg türelem esetleg hordozó kendõ bab zene..
bab zene=baba zene:) ja igen pihenõ szék is jó megoldás kicsi ideig
Elsõ 6-8 hét nálunk is ilyen volt. Kb 7-8 hetes lehetett, amikor megváltozott és nappal 4x1-1, 5 órát aludt magától. Kitartás!
A kérdező hozzászólása: Akkor szerintetek se hagyjam sirni? Mert a rokonoktol mindig ezt hallom hogy kell hagyni sirni, majd abbahagyja, mert kesobb csak rosszabb lesz.
Szia! Szerintem ne hagyd sírni, neki még rád van szüksége. Fontos az érzelmi fejlõdése miatt, hogy szeresd, s ne hagyd magára, amikor veled szeretne lenni. Én sem hagyom sírni az 5 hetes babámat 5 percig sem sírni, s nem hagytam egyik gyerekemet sem! 4 gyerekes, gyógypedagógus
Semmiképp nem hagynám sírni, hisz azért sír, mert valamit szeretne. Õ még másképpen nem tud jelezni neked. Olyan pici még és szüksége van rád. Ez tényleg ritkulni fog, mert mikor picit nagyobb lesz már érdekelni fogják a színes játékok, amit nagyon sokáig is képes lesz nézegetni nélküled is. Ezt a néhány hetet meg igazán ki lehet bírni, hogy semmi másra nincs idõd, hisz ez édes teher és egyetértek az elõttem szólóval, hogy ezek vissza nem térõ idõszakok.

Hogyan altatjatok 1 honapos körüli babatokat este? /babakocsiban, kezben cipelve, kisagyba, zene mellett stb. /Es kb. mennyi idö mire elalszik?

Legjobb válasz: A legjobb a babának, ha maga, egyedül, a kiságyában, minden segítség nélkül alszik el. De 1 hósan még nagyon kicsi, ilyenkor cicin szoktak elaludni még, lányom is így aludt el (sajna sokáig, mire észbe kaptam....)

A legjobb a babának, ha maga, egyedül, a kiságyában, minden segítség nélkül alszik el. De 1 hósan még nagyon kicsi, ilyenkor cicin szoktak elaludni még, lányom is így aludt el (sajna sokáig, mire észbe kaptam....)
Ringatva, járkálva. Akkor még vagy fél óra is kellett, de inkább a hasfájás miatt. Ja! Meg sokszor mikor letettem újra kezdhettem, mert sírni kezdett. Még mindig ringatom, pedig már majdnem 5 hónapos. De azóta kiegészült altatóronggyal és cumival a kép. Viszont már nem sír és nagyon hamar elalszik. Nem jött be a sírni hagyás (pl. Aludj jól gyermekem) mert õ iszonyatosan ordít, képes megfulladni, na én ezt nem nézem végig.
Nekem egy hónaposan még cicin, vagy cumisüvegen evés közben bealudt. Utánna bármit csinálhattam vele, fel sem ébredt.
Én fürdés után még játszom picit vele, beszélgetek hozzá, gügyörészek, aztán ha látom, hogy már fáradt, akkor leteszem a kiságyába, jó éjt kívánok neki. Többnyire ez elég és elalszik magától, ha viszont hasfájós, akkor kézen ringatva, mint egy lajhárt, ott szépen bealszik és akkor csempészem be az ágyába.
szopi közben belealszik a cicibe :) óvatosan büfi, ha felébred újra cici- büfi... ha végre nem ébred arra fel, hogy felveszem, berakom a kiságyába. Nappal 20 percet lóghat cicin, ezért még éjjel is igyekszik, nagyon ügye 3 hetes babám van :)
Az én kislányom 2 hónapos koráig csak kézben aludt el.Lassan szoktattuk rá az egyedüli elalvásra.Ma már csak belerakom a kiságyba, kimegyek a szobából, mire behajtom az ajtót már alszik.
8 hetes koráig a kisfiam az ölembe aludt el csak. Ha letettem a kiságyba sírt. Aztán ez szépen magától átalakult. Most este szó nélkül ha lerakom magától elalszik. 5 hónapos. De napközben van hogy bele kell tenni a babakocsiba és tologatom a lakásban. Remélem errõl is le fog szokni. Minden gyerek más.. ki kell kísérletezni :)
Az enyém már 1 éves elmúlt, de 1 hónaposan nem kellett még altatni. Leraktam és aludt, vagy elaludt szopi közben, és ez így volt 8 hónapos koráig, azóta ringatni kell.
Az én fiam 4 hetes lesz szombaton. Este mindig beteszem a kiságyba, hogy ott aludjon el, de ott ordít órákon keresztül. Valamiért éjfélig el sem alszik, csak nézelõdik és sír, ha a kiságyban van. A cumit nem fogadja el. Ha cicire rakom, a szopipárnán, ott meg azonnal elalszik, rendesen nem is eszik. Ha elaludt éjfél körül, utána viszont fél 5-ig, 5-ig alszik, majd 9-ig ismét alszik. Nem tudom, hogy lehetne errõl leszoktatni, pedig már a védõnõt is kérdeztem. Azt mondta még túl kicsi, ne akarjam még irányítani, majd kialakul 3-4 hónapos korára. Addig is kitartás! Kellemes Ünnepeket Mindenkinek!:-)))
Anyu a hugomat mindig kézbe cipelve altatta, mert másképp nem volt hajlandó elaludni. Ráadásul csak hason feküdt!!! Változó átlagba fél óra volt mire elaludt, hogy le is lehessen tenni. Az én gyerekemet majd kiságyba szeretném altatni halk zene mellett és ha sír akkor cipelni:) ! Boldog karácsonyt mindenkinek!
Az enyém már nem egy hónapos, de akkoriban kézben, ringatva altattam.Késõbb, kb 2, 5 hónaposan kezdtem rászoktatni, hogy 5 percig kézben babusgatom, majd irány az ágy.Pici hátsimi, kézfogás, cumi, és otthagyom.
Én ölben ringatom a mai napig is, tegnap volt 3 hónapos. 10 perc, fél óra kell. Attól függ, mennyire fáradt.
A mellkasomra tettem, félülõ helyzetben voltam és a hátát simogattam. Aztán kb. egy hónapos lehetett pont, mikor sehogy sem volt jó neki, csak fészkelõdött és sírt.Ringattam, járkáltam vele, semmi. Nagyon kellett pisilnem, betettem az ágyába. Mire bementem aludt, mint a kisangyal. Azóta etetés, büfi, pici szeretgetés, beteszem az ágyába. Picit nézelõdik és szépen elalszik magától. Mára már átaludja az éjszakát. Két hónapos múlt.

1 hónapos terhesség alatt normális ha szúró érzésünk van alulról meg mintha húznák szét? Nem tom kifejezni ezt az érzést de ma kezdõdött és félek.

És ha méhen kívüli a terhesség az hogy mint derül ki? olvastam hogy menstruáció elmarad és az utána következõ napokon vérzés jelentkezik? az elõtt nem lehet meg tudni ? Félek azért van ez a enyhe fájdalom mert méhen kívül van.

Legjobb válasz: Szerintem inkább nyúlnak a szalagok illetve a tested emlékezik még, hogy menstruálnia kellene (most kellene megjönnie nem olyan 4-5 hetes vagy gondolom) Bár nekem nem volt méhen kívülim, de az szerintem az elején nem okoz görcsöt mire meg bajt okozhatna (7-8. hét) már látott doki. Ha nincs vérzésed nem elviselhetetlen a fájdalom akkor nem hiszem, hogy gond lenne. Az az igazság, hogy ilyen kicsi terhességet még nem biztos, hogy látnak (se méhen kívül vagy belül) ha nagyon aggódsz akkor a 6. hét környékén el tudsz menni, nem biztos, hogy lesz szívhang de a petezsák már látszódni fog. Addig meg nyugi.

Szerintem inkább nyúlnak a szalagok illetve a tested emlékezik még, hogy menstruálnia kellene (most kellene megjönnie nem olyan 4-5 hetes vagy gondolom) Bár nekem nem volt méhen kívülim, de az szerintem az elején nem okoz görcsöt mire meg bajt okozhatna (7-8. hét) már látott doki. Ha nincs vérzésed nem elviselhetetlen a fájdalom akkor nem hiszem, hogy gond lenne. Az az igazság, hogy ilyen kicsi terhességet még nem biztos, hogy látnak (se méhen kívül vagy belül) ha nagyon aggódsz akkor a 6. hét környékén el tudsz menni, nem biztos, hogy lesz szívhang de a petezsák már látszódni fog. Addig meg nyugi.
A kérdező hozzászólása: És ezek a szalagok általában is ilyenkor kezdhet nyúlni vagy elõbb is lehet mert ismerõsöm 3 hetes õs szerinte terhes és õ is mondta hogy fáj neki. Lehetséges ez?
A kérdező hozzászólása: Értem, és ez a szalag nyúlás 3 hetesen is lehetséges ismerõsöm is mondta hogy fáj neki úgy mint nekem lehetséges ez ? vagy ez mikortól kezd?
Szia! Nekem sajnos volt méhen kívüli terhességem. 5. héten voltam orvosnál, de akkor még semmit nem látott. Semmilyen tünete nem volt, csak valahogy nem éreztem babát várok. 2 hét múlva kellett volna visszamennem, de pont elõtte nap, vagyis már a 7. héten jött a baj. Iszonyatos fájdalmak, mintha szét tépnének odabenn, és barna vérzés. Pár óra múlva már a mûtõben voltam. Elõtte semmilyen vérzésem nem volt, és nem fájt semmin. Elsõ terhességemnél éreztem nyilalgatásokat, illetve ha nem sokat pihentem keményedett a hasam és az is enyhébb fájdalommal járt. Most úgy néz ki megint terhes vagyok, sokat szúr a petefészkemnél, fajdogál
a várandósság alatt elég gyakran sajog a has, a petefészek környékén, ágyéknál van húzódó, szúró fájdalom - ilyenkor nyúlnak a méhszalagok (egy-egy erõsebb sajgásos idõszak után nõ a pocak - legalábbis én így tapasztaltam) aztán a méhe is dolgozik az ember lányának, ez is "érezhetõ" a méhen kívüli terhességet a nõgyógyásznak kell vizsgálnia ultrahanggal, azért az orvost érdemes felkeresni korán - azaz a mensi kimaradása után pár nappal... az orvosnak ez az egyik fõ dolga, hogy vizsgálja, hol helyezkedik el az embrió...
Szia! Nekem sajnos volt méhen kívüli terhességem. 5. héten voltam orvosnál, de akkor még semmit nem látott. Semmilyen tünete nem volt, csak valahogy nem éreztem babát várok. 2 hét múlva kellett volna visszamennem, de pont elõtte nap, vagyis már a 7. héten jött a baj. Iszonyatos fájdalmak, mintha szét tépnének odabenn, és barna vérzés. Pár óra múlva már a mûtõben voltam. Elõtte semmilyen vérzésem nem volt, és nem fájt semmin. Elsõ terhességemnél éreztem nyilalgatásokat, illetve ha nem sokat pihentem keményedett a hasam és az is enyhébb fájdalommal járt. Most úgy néz ki megint terhes vagyok, sokat szúr a petefészkemnél, fájdogál a hasam alja, olyan mintha felfáztam volna. Magnéziumot kezdtem el szedni, az sokat segített illetve segít. Reménykedem benne, hogy nem méhen kívüli terhességem van megint. Mindenképpen menj orvoshoz, reméljük jó helyen meglátja a petezsákot!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Volt már egy elvetélésem 1 éve és nagyon félek mindentõl 7 hetesen ment el nekem is de semmire nem emlékszem már, de még most is fáj :( sztm holnap elmegyek azért inkább nem veszítek semmit.

1 hónapos unokám néhány napja alvás közben nem mindig tartja ökölben a kezét. Baj-e ez, ha igen mennyire?

Legjobb válasz: nem hiszem, hogy baj, ha az lenne, annak más jele is lenne.

nem hiszem, hogy baj, ha az lenne, annak más jele is lenne.
Teljesen normális. A pici babák izmai is elernyednek alváskor.
Teljesen normális, az lenne a baj, ha folyton csak ökölbe lenne a keze
Nem baj :) amikor megszületik egy baba, mikor ébren ám, akkor folyamatosan okolben van a keze, ha elalszik, akkor kicsit elernyeszti. Viszont ahogy nõ, ugy egyre kevesebbszer lesz okolben neki, es egyszer csak elhagyja. Az én 4 hinapos kislanyomnak mar szinte sosincs okolben a kis keze, különben nem tudna fogni, támaszkodni. Ez így a normális :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!