Találatok a következő kifejezésre: 1 hónapos kb.10 (18 db)

1 hónapos babát kb.10 perces útra beletehetek kenguruba?

A kengurura az van írva, hogy 3-15-kg-ig használható és 18 hónapos korig. De az nincs ráírva, hogy hány hónapos kortól. A 3 kg itt újszülöttet jelent? A babám most 5 kg. A kenguru textil, de a háta merev. De nem cs?vázas, csak normál kis kenguru. Köszi a válaszokat el?re is!

Legjobb válasz: Ha csak 10 percre, és nincs más mód, akkor az a 10 perc nem hiszem, hogy árt. De 3 hónapos kor elõtt nem javasolják a használatát. Vannak spéci kenguruk, amiket elõbb is lehet. Amúgy én 10 perces útra nem teném bele, nagyobb macera beletenni, felszerelni (fõleg ha elõször használod), mint maga az út. Akkor inkább kézben vinném.

Ha csak 10 percre, és nincs más mód, akkor az a 10 perc nem hiszem, hogy árt. De 3 hónapos kor elõtt nem javasolják a használatát. Vannak spéci kenguruk, amiket elõbb is lehet. Amúgy én 10 perces útra nem teném bele, nagyobb macera beletenni, felszerelni (fõleg ha elõször használod), mint maga az út. Akkor inkább kézben vinném.
10 percig kézben is viheted... a kenguruban még nem bírja tartani magát egyáltalán, a gerince összecsuklik, egyáltalán ne használd, amíg nem lesz legalább 3 hónapos!

A kiskutyám 10 honapos kb 1, 5kg mennyi féreghajtó kell neki, és milyen idõkõzönként?

Legjobb válasz: Bemész az állatorvoshoz és kérsz féreghajtót ekkora méretre.Egy tablettát fog adni,amiket mi szoktunk venni azok 10 kilóra vannak,de ha jól tudom létezik 2 és 5 kilóra is.A 2kg-ra nem vagyok biztos,de a doki elmondja. Max. 200-300 Ft,és 3 havonta kell féregteleníteni.

Bemész az állatorvoshoz és kérsz féreghajtót ekkora méretre.Egy tablettát fog adni, amiket mi szoktunk venni azok 10 kilóra vannak, de ha jól tudom létezik 2 és 5 kilóra is.A 2kg-ra nem vagyok biztos, de a doki elmondja. Max. 200-300 Ft, és 3 havonta kell féregteleníteni.
Negyed tabletta 3 havonta.

1 hónapos babám nagyon mohón szopizik, büfizni pedig nem igen szokott. Valószínűleg ezért lehet hogy evés után kb 10-15 perccel büfi nélkül bukik ki belőle a tej?

Nem mind,de azért jön ki belőle. Kap üvegből tápszert is pótlásként azzal nincs gond. Próbáljam meg szopizás közben megállitani és büfiztetni?

Legjobb válasz: igen, nekünk az segített, hogy közben idõnként büfiztettük

igen, nekünk az segített, hogy közben idõnként büfiztettük
A kérdező hozzászólása: Remélem nem reflux lesz belõle!
Az én kisfiam ugyanezt csinálta.Nekünk azt mondta a doki, hogy az elsõ 10 percben is büfiztessem.Azt is tettem, javított a helyzeten, de a bukás megmaradt, csak picit kevesebb.Mert ettõl õ még többet evett jóval, mint amennyi belefért. :D Nálunk közepes GER volt akkor.Most 6 hónapos, talán most mondhatom, hogy jóval kevesebbet bukik...de még mindig elõfordul.Engem mindig azzal nyugtattak, hogy ha szépen fejlõdik, a súlya nõ, akkor "ne foglalkozzak" a bukással.Úgyhogy megpróbáltam hozzászokni. :)


2, 5 éves és kb 10 hónapos babával hogy néz ki 1 napotok?

Most hogy bejöttek a rossz id?k mit csináltok Velük egész nap??

1 hónapos kisfiunkat elvihetjük magunkal a piacra? Nincs messze, kb.10 perc busszal. Nem lesz baja, ha sok ember közé visszük?

Leveg?zni járunk le rendszeresen.

Legjobb válasz: Szerintem elviheted, ha nincs semmi baja. Gondolom sétálni már jártok, tehát a szabad levegõhöz már hozzá van szokva. Arra figyelj oda persze, hogy ha melegebb helyre bementek, akkor öltöztesd le kicsit, mert percek alatt túlmelegszenek a babák és lehetõség szerint ne fogdossák meg az emberek, ha nem muszáj, akkor ne is nagyon hajolgassanak fölé. A fiam pénteken volt három hetes és jövõhéten a karácsony miatt el kell mennünk bevásárolni, mivel épp nincs autó, illetve egy-két dolgot együtt kellene megnéznünk, így mi is visszük a babót. (Nem tudom itthon hagyni, nincs aki vigyázzon rá.) Nah jó, bevallom õszintén, hogy az is benne van a dologban, hogy nagyon vágyom már a férjemmel közös kimozdulásra, mert a baba születése óta inkább csak õ járogat el, vagy ha én megyek, akkor õ babázik itthon. Én a cipekedés miatt úgy oldom meg, hogy hordozókendõben visszük és nem babakocsiban, mert az üzlet nincs messze, így egy szabad keze a babacipelõnek is lesz, illetve én úgy érzem, hogy a kendõben a mellkasunkon talán védettebb helyen lesz a baciktól most még a baba, mint a babakocsiban. Arról ne is beszéljünk, hogy babakocsival a buszra fel és leszállás, valamint az üzletben lavírozás miatt szerintem kétszer annyi ideig tartana az egész, mint így. Még annyit teszünk az ügy érdekében, hogy napközben megyünk, amikor remélhetõleg kevesebben lesznek.

Szerintem elviheted, ha nincs semmi baja. Gondolom sétálni már jártok, tehát a szabad levegõhöz már hozzá van szokva. Arra figyelj oda persze, hogy ha melegebb helyre bementek, akkor öltöztesd le kicsit, mert percek alatt túlmelegszenek a babák és lehetõség szerint ne fogdossák meg az emberek, ha nem muszáj, akkor ne is nagyon hajolgassanak fölé. A fiam pénteken volt három hetes és jövõhéten a karácsony miatt el kell mennünk bevásárolni, mivel épp nincs autó, illetve egy-két dolgot együtt kellene megnéznünk, így mi is visszük a babót. (Nem tudom itthon hagyni, nincs aki vigyázzon rá.) Nah jó, bevallom õszintén, hogy az is benne van a dologban, hogy nagyon vágyom már a férjemmel közös kimozdulásra, mert a baba születése óta inkább csak õ járogat el, vagy ha én megyek, akkor õ babázik itthon. Én a cipekedés miatt úgy oldom meg, hogy hordozókendõben visszük és nem babakocsiban, mert az üzlet nincs messze, így egy szabad keze a babacipelõnek is lesz, illetve én úgy érzem, hogy a kendõben a mellkasunkon talán védettebb helyen lesz a baciktól most még a baba, mint a babakocsiban. Arról ne is beszéljünk, hogy babakocsival a buszra fel és leszállás, valamint az üzletben lavírozás miatt szerintem kétszer annyi ideig tartana az egész, mint így. Még annyit teszünk az ügy érdekében, hogy napközben megyünk, amikor remélhetõleg kevesebben lesznek.
Az én fiam 5 hetes, ráadásul koraszülött. 3 hetes kora óta szoktatjuk a szabad levegõhöz, és 1 hónapos kora óta rendszeresen visszük emberek közé. Nem szabad túlzottan védeni, mert nem fog kialakulni az immunrendszere. Természetesen azt nem hagyom, hogy idegenek fogdossák, meg fölé hajoljanak, de neki is szüksége van a levegõre. Én azért szoktam babakocsival vinni vásárolni, mert a kocsi alsó kosarába sok mindent bele tudok pakolni, és tolni könnyebb mint cipelni, bár az üzletben tényleg nem egyszerû lavírozni.
Azt mondják, hogy 6 hetes koráig a baba nagyon védtelen. Én nem nagyon vittem addig sehova. Csak a gyerekorvoshoz csípõszûrés beutalóra. Sikeresen össze is szedtünk egy náthát a váróban. Anyatejes, akkor volt 6 kiló, szóval nem egy nyeszlett baba. Mégis az intenzíven kötöttünk ki vele, mert már nem kapott levegõt. Mondták is a kórházban, hogy asztmás lesz, meg ilyenek. Most 8 hónapos, azóta egyszer volt beteg, 2 nap alatt túl is lett rajta, semmi baja. Szóval, a második gyerekemet tuti, hogy nem viszem sehova, amíg a 6. hetet be nem töltötte. Az a kislány, akitõl a rendelõben összeszedtük, az Auchanban volt 3 hetesen bevásárolni... Szerintem kicsi még, most meg elég hideg is van. Ez a karácsonyi tülekedés meg egy felnõttnek is épp elég megterhelõ.
Mi 2 hetes kora óta mindenhová visszük magunkkal: étterembe, beváárlóközpontba, külföldre stb... Semmi baja nincs, még az orra sem folyt eddig! Minél inkább véded annál kényesebb lesz a szervezete.
A kérdező hozzászólása: Igen, a szabad levegõt már megszokta. Mi is karácsonyra vásárolunk, és most nem tudjuk kire hagyni a kisfiút.

Normális, hogy 10 hónapos kisfiam alig hízik? Nálatok ez hogy alakul? Az elmúlt 1, 5 hónapban kb 40-50 dekát szedett fel, kb 1 hónapja megy kézenfogva, alig alszik már napközben.

Legjobb válasz: Az én lányom 6 hónapos kora óta havi 25 dekát hízik. 6 és fél hónapos korában állt fel, rengeteget mozog. Most 1 éves és 7,2 kg. Picike tudom, de semmi baja, már egyedül jár, egész nap jön-megy.

Az én lányom 6 hónapos kora óta havi 25 dekát hízik. 6 és fél hónapos korában állt fel, rengeteget mozog. Most 1 éves és 7, 2 kg. Picike tudom, de semmi baja, már egyedül jár, egész nap jön-megy.
Az én nagyfiam 14 hónapos. 4 kilóval született, 1 hónaposan 5 kiló volt, 2 hónaposan 7, 5 kg! Fél éves korára meg 11. Most meg 12 kg... Szóval, eleinte rengeteget hízott (evett is, és eszik is rendesen), aztán, ahogy elkezdett mozogni, szinte megállt a hízásban, 8 hónap alatt hízott alig 1 kilót! Mondjuk neki voltak tartalékai, úgyhogy még most sem vézna a lelkem...:)
A lányom 4, 12 kg-val született. Fél éves korára volt 10, 6 kg. Majd 1 évesen 11, 4 kg. Szóval fél éves kora után eléggé leállt. Bár a kettõ közt én nem méregettem. Tény, hogy sokat mozgott, és nem evett valami jól, de a doki meg a védõnõ is meg voltak elégedve a súlyával.
Lányom négy hós korától volt, hogy csak havi 80 grammot hízott, a 200 gramm jónak számított már. Mivel az elsõ négy hónapban jól hízott ( 600-700 gramm)így 1 éves korára elérte a 8 kg-ot. A te babád ráadásul már sokat mozog, keveset pihen, így lemozogja a kalóriákat.semmi baj a hízásával, normális, hogy lassul a hízása.
A kérdező hozzászólása: köszi .)

Nem kicsi? 14 honapos fiam 74 cm.10 hos kora óta.11 kilo. átlagos súllyal hosszal született 50 cm, 3700kg. csak mert a kortársai kb 1 fejjel magasabbak. Mi átlagos magasságuak vagyunk

Legjobb válasz: Kisfiam 13 honapos es kereken 10 kilo. A cm sajnos nem tudom pontosan de meg mindig 9-12 honapos kornak megfelelo ruhakat hord es meg ahogy elnezem fog is egy jo ideig mert van olyan ami nagy meg mindig ra. Mikor gyerek tarsasagba megyunk akkor latom en is, hogy olyan picuri a tobbi gyerekhez kepest. De en nem aggodom, a ferjem sem valami magass termeszet.

Kisfiam 13 honapos es kereken 10 kilo. A cm sajnos nem tudom pontosan de meg mindig 9-12 honapos kornak megfelelo ruhakat hord es meg ahogy elnezem fog is egy jo ideig mert van olyan ami nagy meg mindig ra. Mikor gyerek tarsasagba megyunk akkor latom en is, hogy olyan picuri a tobbi gyerekhez kepest. De en nem aggodom, a ferjem sem valami magass termeszet.
mi magasak vagyunk, két vékony, kis növésû gyerekkel. Majd bepótolja, ne aggódj! Az elsõnél még én is aggódtam, de most már látom, hogy õk ilyenek. A fiunk 15 hónaposan 9 kg, 74-es ruhákat hord, a lányunk mindjárt 3 éves lesz, 10, 5 kg, 92-es ruhái vannak.
az én fiam 2és fél éves és 11 kiló (95cm) Nem kell mindenkinek "dömpernek" meg "hegyomlásnak" lenni. Majd megnõnek késõbb
Az én 14 hónaposom 82 cm és 11, 8 kg. Õ az, aki a többieknél majd' 1 fejjel magasabb..... Úgy tudom, 1 évesen fiúknál 76 cm az átlag, ettõl +- 4 cm eltérés még normális. A 11 kg szerintem tök jó.
A kérdező hozzászólása: igazábol a magasságával van gondom, a sulya az jo tudom
Szia! Az én kisfiam 9.-én lesz 13 hós 9, 5 kg és 78, 5 cm magas. Õ 3, 6 kg-mal és 53 cm-rel született. Ha belegondolunk ott van köztük a 3-4 cm. 80-86-os ruhákat hord(felsõre, bodyra 86, naci 80-rövidkék a lábacskái:) )
Nem tudom, én 50 centisen nem voltam 3700 kg.

Normális az, hogy 1, 5 hónapos lányom eszik este 10-kor, elalszik kb. éjfélkor és legközelebb csak 6-kor kel és akkor eszik újra?

Vagy esetleg korai még nála az, hogy ilyen jól aludjon éjjel és ne egyen hajnalban még egyszer? Amúgy megeszi az adagját simán így is nappal, most 4 kiló.

Legjobb válasz: Mennyivel született?? Szerintem örülj neki,hogy tudsz pihenni.A lányom 10 hónapos lessz holnap,de még egyszer sem aludtuk a´t az éjszaka´t.A mai napig min 3x e´bred. ha nem nyügös,rendesen felylödik,akkor semmi gond.

Mennyivel született?? Szerintem örülj neki, hogy tudsz pihenni.A lányom 10 hónapos lessz holnap, de még egyszer sem aludtuk a´t az éjszaka´t.A mai napig min 3x e´bred. ha nem nyügös, rendesen felylödik, akkor semmi gond.
Szia! Dehogy baj, ha éhes lenne hidd el felkellne. Örülj annak hogy ilyen szépen átalussza az éjszakát és te is kitudod piheni magad. :) További jó babázást! :)
A kérdező hozzászólása: Koraszülött volt, 35 hétre született 2700 grammal, 2500 grammal hoztuk haza most már majdnem 2 hónapja, szóval mi messzirõl indultunk, de nagyon jól fejlõdött és most már 4 kiló! Persze eddig kevesebbet evett és napi 8X, most kb. 4-5 napja van az, hogy éjjel jól alszik, persze azt tudni kell, hogy kb. egy hete alszik egyedül, a saját ágyában, addig rajtunk aludt egész éjjel.

4 hónapos kislányom kb.2 hete csak éjjel 1-2 körül alszik el, előtte már 9-10 körül aludt. Akármit csinálok egyszerűen nem alszik el. Van hogy délután nem alszik, de akkor sem. Mit tanácsoltok? Már kezdek kimerülni. Volt már valaki így?

Legjobb válasz: Nekünk is ez volt... 3 hét alatt sikerült visszaállni a 10 órai elalvásra. Én felkeltettem reggel, napközben keveset hagytam aludni. Nekem sem aludta már délután sem, viszont az sem jó, mert akkor meg annyira fáradt, h amiatt nemtud aludni. Délután 4 körül egy óra alvás, így tud este elaludni kb. fél óra altatással.

Nekünk is ez volt... 3 hét alatt sikerült visszaállni a 10 órai elalvásra. Én felkeltettem reggel, napközben keveset hagytam aludni. Nekem sem aludta már délután sem, viszont az sem jó, mert akkor meg annyira fáradt, h amiatt nemtud aludni. Délután 4 körül egy óra alvás, így tud este elaludni kb. fél óra altatással.
Nálam is hasonló a helyzet nekem 1éves lesz a lányom de kiskora óta 10-11 felé alszik el mostanában du. csak 3-4óráig alszik és hiába , nem dõl ki elõbb:( Õk ilyenek:)
Használd ki az energiáját fáraszd ki, utána úgy fog aludni minta bunda!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!