Találatok a következő kifejezésre: 1 hónapos babám. Hogyan öltöztessem, (3 db)

1 hónapos a babám. Hogyan öltöztessem, ha fúj a szél és kicsit hidegebb van nyáron?

Els? babám, és még nem nagyon tudom,hogy mennyire kell betakarni. Azt se akarom,hogy nagyon melege legyen.

Legjobb válasz: Mindíg kicsit jobban mint ahogyan érzed.Ha meleg van,egy hosszú badi(ha nagyon meleg,rövid)és egy rugi.ha melege lessz,azt úgy is jelzi,mert nyügösebb lessz.Nekem is elsö baba,én is mindíg dilemmában vagyok.Ha kimentek,egy pokróc mindíg legen nálatok.A sapit ne felejtsd el. 17 hetes kisla´ny anyukája.

Mindíg kicsit jobban mint ahogyan érzed.Ha meleg van, egy hosszú badi(ha nagyon meleg, rövid)és egy rugi.ha melege lessz, azt úgy is jelzi, mert nyügösebb lessz.Nekem is elsö baba, én is mindíg dilemmában vagyok.Ha kimentek, egy pokróc mindíg legen nálatok.A sapit ne felejtsd el. 17 hetes kisla´ny anyukája.
arra figyelj, hogy ne kapjon napszúrást és mindig takard be huzat ellen, meg persze nehogy leégjen!!árnyékold.
Szia! Nagy melegben tényleg elég egy hosszú ujjú bady vagy rövid ujjú. Sétáltatáskor néha csak textilpelussal takarom be a lábát, ha érzem, hogy kezd hideg lenni. A sapi is csak a napszúrás miatt kell, elég egy vékonyabb. Ha nincs napernyõd a kocsira, vigyél csipeszt 3 textilpelus, azzal árnyékolj. Üdv. 3 hónapos picilány anyukája
Bocsi, az nem 3 pelus akart lenni, hanem + pelus.

Ilyen melegbe hogy öltöztessem kintre a 1, 5 hónapos babámat?

Legjobb válasz: Itt nálunk fújdogál a szél, így egy vékony sapi elfér.Egyébként nem kell nagyon melegen, a lényeg, hogy hosszú ujjú felsõ és hosszú nadrág legyen, mert azért már eléggé süt a nap, és védeni kell a kicsi bõrét.Az arcát vékonyan pedig gyermek napolajjal kend be.Egy vékony takaró a babakocsi és kész. Nekem azt mondták, hogy az ilyen pici babára, csak 1 réteggel kell többet adni, mint amit magunkra veszünk, mert ugye õk fekszenek és nem mozognak mint mi.

Ha délelõtt, vagy este van, akkor az elõttem szólók jót írtak! De dél táján, vagy kora délután, amikor már nagy meleg van, sok a cucc amit leírtak a mamák!Az egyik mama azt írja, hogy ha fekszik, nem mozog a baba, jobban fázik.Igen ám, de ez csak akkor érvényes, ha hideg az idõ, mert ha pl.ruha nélkül kifekszünk a napra, mindenki tapasztalhatja, hogy cseppet sem fázunk, így van ezzel a pici baba is!Én azt mondom, inkább vigyél egy közepesen meleg takarót és öltöztesd lazábban, és a nagy hõségben a takarót le tudod róla venni, és nem is lesz agyonöltöztetve a gyermek (vékony hosszú nadrág, harisnya, felsõ hosszú nadrág!).Olvastam egy cikket, miszerint elég sok gyermek hal meg a túlöltöztetés által.
Itt nálunk fújdogál a szél, így egy vékony sapi elfér.Egyébként nem kell nagyon melegen, a lényeg, hogy hosszú ujjú felsõ és hosszú nadrág legyen, mert azért már eléggé süt a nap, és védeni kell a kicsi bõrét.Az arcát vékonyan pedig gyermek napolajjal kend be.Egy vékony takaró a babakocsi és kész. Nekem azt mondták, hogy az ilyen pici babára, csak 1 réteggel kell többet adni, mint amit magunkra veszünk, mert ugye õk fekszenek és nem mozognak mint mi.
Utolsó válaszoló voltam egyébként tök bírom a kommentelõket csak olyan kérdésekhez írnak nagyrész választ ahol lehet kötekedni és a másikat szapulni.....tisztelet a kivételnek
Maximum3-4réteruha legyen rajtamert ha nagyon melege lesz macerás lesz a sok-sok ruhával ... (véleményem szerint)
Ne haragudj, nem fogom most felsorolni, hogy szerintem mibe kéne öltöztetni a babádat! Ehelyett azt jegyezném meg, hogy az én kislányom 20 hónapos, de tavasszal olyan szeszélyes az idõ, hogy én bizony gyakran 3 (!) különbözõ vastagságú sapkát viszek magunkkal, mert nem lehet tudni, melyik kell. Egy vastagabbat, ha nagyon fúj a szél, egy vékony kötöttet, és egy farmerkalapot. És hasznát is vesszük. Hát kicsit sok a cucc, de a kocsi elbírja. Velem is elõfordul, hogy úgy érzem: alul- vagy túlöltöztettem. Véleményem szerint inkább túl szoktam öltöztetni, ahogy a többi anyuka is. Rengetegszer azt látom, hogy nagyon be vannak öltöztetve a babák. A réteges öltöztetés jó, de az a lényege, hogy lehet rajta könnyíteni, ha kell. A nadrág alá harisnyát már túlzásnak érzem. Akkor mit vesz fel télen? Jobb helyette a takaró - ahogyan elõttem írták. Amit végképp nem értek, és mindig megdöbbenéssel nézem: a pokróccal letakart babakocsik! Nem könnyû pelenkával a nap ellen, hanem vastag (általában kockás :-)) pokróccal van hermetikusan letakarva a szerencsétlen gyerek, de hogy minek?! És viharos szél, meg semmilyen szél nem fúj, csak az a lényeg, nehogy levegõ érje a gyereket, vagy nem tudom mi.
Öltöztetés és altatás. Gyereke válogatja, 3 unokám 13, 10 és 1 éves. A 13 éves májusi baba volt. Én aktívan dolgozó nagymama, a szokott idõnél elõbb értem haza, unokám az udvarban szélcsendes helyen árnyékban de 2 takaró alatt aludt. Leszedtem a lányomról a keresztvizet, a babáról a takarót. Olyan visításba kezdett az unokám, akkor derült ki részemrõl, hogy Õ egy fázós baba és neki szüksége volt a két takaróra hõség ide vagy oda. A lányomtól bocsánatot kértem, az unokámat visszatakartam. A másik kettõ is hasonló vérmérsékletû, meleg igényes. Azóta a réteges öltözködés híve vagyok + takaró. Igy lehet variálni az idõjárás szeszélyeivel. A sapka, vagy kis kendõ pedig véd a széltõl és a naptól.
Ja , és ne kendd be az arcát olajjal, mert az olaj csiklandozhatja a bõrét, amit õ még nem tud megvakarni, ettõl nyugtalan, sírós lehet a gyerek.
Hát ezt én is kérdezem.5hetes babám van, és nem szeretném agyonöltöztetni!
Az én babám ma 2 hónapos, én igy öltöztettem ma, hosszú ujjú bady, vékony hosszú ujjú felsõ, vékony harisnya és vékony naci.Én egy vékony plédet szoktam magammal vinni vagy egy pulóvert ha sétálni megyünk, mert néha elbújik a napocska vagy föltámad a szél akkor beszoktam takarni.Ja, pamut sapink is volt mert fujdogál a szél.
Nekem 8 hónaposom van, de mivel babakocsiban ücsörög, és alvásidõben vittem, ez volt rajta: body, rá egy vékony hosszú ujjú felsõ, harisnya, kantáros farmer. Plédet így nem kellett tennem, a gatyó melegítette :) Fejére raktam egy vékony pamut sapit, lengedezett nálunk is a szél. De elég lenne már egy olyan kis nyári kalap vagy kendõ is, csak nem gondoltam, hogy ennyire meleg van :) 1, 5 hónaposnak azért mindenképp pamut sapit adnék a fejére még, nehogy megfújja a szél a fülét.
Szia nekem ugyan most 10 hós a lányom de ha 1.5 lenne akkor így öltöztetném: vékony kis sapi egy hosszú ujjú bady rá egy vékonyka kis pulcsi egy harisnya egy nagyon vékony kis naci és egy kiscpipõ a lábára vinnék még magammal takarító ( vékony plédet) ha feltámad a szél vagy egy kicsit hûvösebb esetleg árnyékos helyen vagy ne fázzon meg
Normális ember úgy öltözteti a gyerekét ahogy magát. Már persze ha nem a divat hanem a komfort a lényeg. Késõbb meg ha fázik úgyis szól. Nem hülye csak gyerek.

22-23 fokban napközben és 20-22 fokban este hogyan öltöztessem a 1, 5 hónapos babámat?

Anyukám és az anyós mindig takargatják.Szerintem meg melege van.

Legjobb válasz: jaj, tudom, mi is ezt csináltuk, anyósom betakarta, én mentem kitakarni. én ilyen idõben egy vékony rövidujjú bodyt és egy vékony hosszúnadrágot adtam rá. Vagy ennél még nyáriasabban és egy nagyon vékony takarót, ha aludt, inkább pelenkával takartam. Ha négy kiló felett van, akko majdnem ugyanúgy érzi magát, mint te, és egész nap fekszik, az is melegíti...egyedül a huzattal kell vigyázni

jaj, tudom, mi is ezt csináltuk, anyósom betakarta, én mentem kitakarni. én ilyen idõben egy vékony rövidujjú bodyt és egy vékony hosszúnadrágot adtam rá. Vagy ennél még nyáriasabban és egy nagyon vékony takarót, ha aludt, inkább pelenkával takartam. Ha négy kiló felett van, akko majdnem ugyanúgy érzi magát, mint te, és egész nap fekszik, az is melegíti...egyedül a huzattal kell vigyázni
Te jó ég, velük laktok? Este egy rövid body, vékony kisnadrág, vékony takaró. Napközben szinte dettó, hisz még egy ekkora baba nem sokat mozog.
A kérdező hozzászólása: Az anyósomnál lakunk, de külön szinten.Anyukám itt van segíteni nekem.Köszönöm a válaszokat!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!