Találatok a következő kifejezésre: 1 hónapos babám. Hogyan (138 db)

Doki szerint sokat eszik 1 hónapos babám, hogyan szoktassam át ritkább/kevesebb evésre? (bővebben lenn)

Sziasztok! Babám 1 hónapos, tápszeres, 10szer eszik egy nap (összesen 600-630 ml), 40-90ml közötti mennyiségeket, 1-3 óra időtartamra. 2,8 kg-mal született, most majdnem 4 kg. Doki szerint nem szabadna ennyit ennie. Segítséget kérek, Ti hogy szoktatnátok át ritkább étkezésre? Előre is köszönöm!

Legjobb válasz: az enyém 1 naposan több volt mint négy kiló. Ezt így nem lehet mondani, hogy sok a 4 kiló. Behozta, amivel soványabban született. Szerintem le fog lassulni ez a gyarapodás. Én nem tennék semmit.

az enyém 1 naposan több volt mint négy kiló. Ezt így nem lehet mondani, hogy sok a 4 kiló. Behozta, amivel soványabban született. Szerintem le fog lassulni ez a gyarapodás. Én nem tennék semmit.
Miért mi a baja a dokinak? Bukik a babád? Vagy hasfájós? Vagy van valami más tünet? Mert, ha semmi baja, és úgy ennyit eszik, akkor szerintem egészségére. Amúgy nekem nem tûnik soknak a 600 ml, ha az átlagot nézzük, akkor ez ideális egy 4 kilós babának!
Második vagyok: én most az egész napi mennyiséget néztem, az nem eget rengetõ. A 10x-i étkezés lehet, hogy az, bár egy 1 hónapos baba van, hogy ennyiszer eszik, épp azért mert kisebb adagokat eszik, de többször. Bocsi, de nekem ez még mindig nem atyaúristen. A napirend majd alakul, persze alakíthatsz rajta, és adhatod neki ritkábban a tápszert, de ha eszeveszettül sírt, mert valóban éhes, akkor inkább anyai megérzéseidre hallgass, és adj neki enni.
Te jó isten!!!!Ez rengeteg!!!Mivel tápszeres én azt csinálnám, hogy 3 óránként adok neki csak!!Közte pedig pár korty vizet, ha nagyon sír.Naponta 5-6 evést kell csinálni.Így nem is nagyon tudsz neki napi rendet csinálni, ami pedig a késõbbiekben nagyon fontos!!!
Igaza van a dokinak. A mennyiség is sok, de egy hónapos korban a 4 kg is. Az elsõ jól írta. Csak 3 óránként etesd, és éjjel ne.
Szia! Hogy haladtok? :)
23.36-os vagyok. Az, hogy most ennyit hízott a babája nem azt jelenti, hogy folyamatosan így fog gyarapodni!Kis súllyal született és behozta a lemaradását, ennyi.De az is lehet, hogy õ egy erõsebb baba lesz.Nem lehet tudni, de éheztetni nem kell.Lesz még olyan is, hogy azért fognak szólni, mert nem hízott annyit amennyit kellett volna neki.Nálunk is mindig így volt, egyik hónapban sokat fejlõdött, másik hónapban visszaesett.Sok minden befolyásolja majd, mozgásfejlõdés, fogzás, hozzátáplálás. Én volt, hogy 8x szoptattam éjjel a kisfiamat, mert fogzott és csak a cicin nyugodott meg.A védõnõk, orvosok teljesen hülyének néztek és folyton azt hallottam, szoktassam le róla.Hát nem szoktattam, leszokott Õ maga amikor már nem fájt neki a kis ínye.Próbáld kicsit kitolni az étkezéseket úgy ahogy írtam, ha nem megy a 10 perc próbáld 5-tel és meglátod minden rendben lesz. :)
én is elsõ babás anyuka vagyok. igaz nekem nem tápszeres volt a babám, de ennyiszer tuti evett mint a tied. 2, 7 kg-al született. eleinte nem mértem, de 2, 5 hónapos korában kórházba került, akkor több mint 5 kg volt. szerencsére mert több mint 1 kg-t fogyott, még jó hogy volt mibõl!
az én babám tisztán anyatejes volt, nem mértem mennyit evett, de igény szerint szoptattam, és bár nekem is mondta a doki, hogy a napi 10 alkalom nagyon sok, egyen csak 3 óránként, de egyszerûen ez nálunk kivitelezhetetlennek tûnt, és én inkább tojtam a jótanácsokra, pláne hogy sokat olvastam akkorra már az igény szerinti táplálásról. az elsõ 4 hónapban havonta közel 1 kilót hízott a babám, aki amúgy 3.38 kg-mal született, aztán lelassult a gyarapodás. sosem volt kövér, és ma már teljesen átlagos testalkatú, kb. 14 kilós három éves. szerintem a legtöbb anyatejjel tápláló anya gyakrabban szoptat 3 óránál, és mégcsak kimérni sem tudják a baba adagját, sokkal könnyebben érvényesülnek így a baba egyéni igényei. a tápszeres babák igényei sem kevésbé változatosak, de mintha tõlük jobban elvárná mindenki, hogy a nagykönyv szerint egyenek. amúgy testsúlykilogrammonként 150 milit kell számolni kábé, így egy négy kilós babánál a 600 mili napi adag egyáltalán nem sok.
És még egyébként tapasztalt két gyerekes anyaként, azt mondom, ha ilyet mond a doki, akkor baj van, de azt neked kell kitalálnod hol és mi. Mert az már egyéni. A doki csak azt jelzi valami nincs rendben, de a többi a te anyai megérzéseidre van bízva. Például az én 8 hónapos kisfiamnál mondták, akit szoptattam, hogy baj van, nincs meg a fél liter tejalapú táplálék, vegyek tápszert vagy tejitalt neki és azt adjam, mert sovány is és nem gyarapodott és valójában én a kimerültségtõl észre sem vettem, párom mondta egész éjjel szoptattam a babát. Ahányszor felnézett szoptattam. És gondolkodtam, bár nem tudtam mennyit szopott a babám, nem tejitalt vettem, hanem egy üveges bébiételt, életében elõször kapott azt, mert addig én fõztem, és ebédre azt adtam neki. Na egész éjjel ott ültünk az ágya felett, mert nem kelt fel egyszer sem szopni és aludt egész éjjel. Doki mondta, valahogy biztos nem jól állítottam össze a kaját vagy nem volt meg benne az a tápanyagmennyiség amire a babának szüksége volt. De a lényeg nem a tejalapú volt kevés és nem is a vacsora. De tudnék hosszan írni történeteket még. Szóval hallgass a dokira, mert tapasztalt, tanult, de neked kell tudnod, mikor adsz gyógyszert, milyen gyógyszert, az én dokim már az antibiotikumot is úgy adja, szükség szerint anyuka, döntse el. Meg a kitöltetlen igazolást, szükség szerint, ahogy látja. Úgyhogy rád van bízva a dolog, kitaláld, mit tegyél. Az orvos csak abban segít felhívja a figyelmed, gond van.
Jó oké az enyém is 4 kiló volt mikor megszületett, de egy hónaposan nem volt 7 kiló. Ha ilyen ütemben gyarapodott volna mint a kérdezõé. És ha az általános dolgot nézem, hogy 6 hónapos korára duplázza meg a súlyát a baba, akkor is soknak tûnik ez a gyarapodás. Mégha azt mondom egy kis súlyú baba gyorsabban dupláz, de nem ennyire gyorsan. Több mint 1 kiló egy hónap alatt. Én is eltolnám az étkezéseket, 1 óránként még anyatejes babát sem tanácsos szoptatni, nemhogy tápszert adni, kizártnak tartom, hogy egy ekkora mennyiségû tápszer után 1 órán belül újra éhes legyen.
A kérdező hozzászólása: 23:36-os Neked is nagyon köszönöm, ez a 10 perces eltolás nem tûnik drasztikusnak, ezt még megpróbáljuk. Köszönöm a bátorítást, a megnyugtatást is, jól esik ilyenkor minden pozitív válasz. Szép estét!
A kérdező hozzászólása: Sajnos a cumit úgy kiköpi, hogy szó szerint röpül... :( Ma a folyadékkal próbálkoztunk, vízzel. Teát nem merünk adni, mert ha jobb íze van, akkor félõ nem kell neki majd a tápszer. Még sajna nem lát olyan messzire, de körberaktuk játékokkal, és mindig másikat mozgatok, zörgetek meg neki. Köszönöm Neked a tippeket, ezzel már el tudok indulni legalább. Tökéletes anyuka sosem leszek, mert szerintem ilyen nincs, de szeretnék minden tõlem telhetõt megtenni annak érdekében, hogy egészségesen fejlõdjön, és boldog, kiegyensúlyozott legyen. :)
Az elején én is így voltam, elsõ babás anyukaként talán mindent elkövettem amit nem szabadott volna :) Nincs itt olyan nagy gond szerintem!A 10 étkezés sok, úgy tudod eltolni az evéseket, hogy minden nap 10 perccel késõbb eteted meg.Nálunk ez bevált.Tehát ha pl 2, 3, 4 órakor eszik, holnap 2.10, 3.20, 4.30-kor kapjon enni.Ezt szépen lassan csináld nála, minden nap kicsi eltolásokkal addig míg be nem áll a "normális" szintre.Nálunk ez 2-3 hétig tartott.Kisfiam hasfájós volt, folyton sírt.Babádnak nem fáj a pocakja?Egyszer azt olvastam, hogy akkor is fájhat ha sûrûn kapnak enni, mert a tápszer megemésztéséhez kb. 3 óra kell nekik. A másik véleményem az, hogy nem kell mindig megfogadni a dokik és védõnõk tanácsát.Õk mindig azt mondják "mennyit kell, mennyinek kell lennie" Ezzel ellentétben minden baba más és tuti nem úgy fog fejlõdni, hogy az mindenkinek jó legyen.Én az elsõ hónapban elkövettem egy nagy hibát, hallgattam a védõnõmre.Elsõ vizsgálatnál azt mondták a kisfiam sokat eszik, nagyon gyorsan gyarapszik és nem szabad ennyit adni neki.Itassam teával ha éhes.Szegénykémnek napokig hallgattam a sírását.:(2 hét múlva a következõ mérésnél, másik védõnõtõl megkaptam, hogy ez a gyerek sovány és nem eszik eleget, etessem sûrûbben.Na akkor eldöntöttem, hogy nem foglalkozok velük többet. Bocsánat amiért hosszú lett, de remélem megtudtalak nyugtatni :) Most 1 éves kisfiam teljesen átlagos testalkatú, mosolygós, ügyes kis fickó.Nálatok is így lesz, csak figyeld a jelzéseit és tudni fogod neki mi a jó.
Most nem azért, de biztos 1000%, hogy éhes? Nem lehet, hogy fáj a hasa?Ilyenkor kezdõdik kb.. A sok tápitól is fájhat neki ám!!Rendesen van széklete?Sok esetleg kevés? Cumizik?ilyenkor lehet elég lenne neki csak a cumi, hogy megnyugodjon! Az elején én is minden nyikkanásra azt hittem, hogy éhes, de mint kiderült ez nincs így egyáltalán!! Anyatejes volt még ilyenkor a babám, amit korlátlanul ehetett, de ha elolvasod a tápszeres dobozon az írást, azon ott van, hogy kiszáradást, és bevizesedést is okozhat a babáknál! Mindent próbálj ki!!Én sokat ökörködtem a lányommal, meg még most is.Énekeltem neki, tornáztunk, sétáltunk a lakásban!Foglald le.És ellenõrizd, hogy nem e fáj valamije!
A kérdező hozzászólása: Ok, köszönöm az eddigi hozzászólásokat, és ötlet, hogy hogyan? Mert sír szegényem, nem kicsit... már már inkább ordít, ha nem adok neki ekkor kaját. Melege lenne, vagy fázna, eddig nekem nem tûnt úgy, hogy ez lehetne az indok. Unatkozni, hát nem tudom mivel lehetne jobban lefoglalni, de tornázunk, beszélgetek vele, sétálunk... Kérlek írjatok ötleteket, hogyan tudom kitolni az idõt, mert azért szerintem az nem megoldás hogy esetenként sírjon fél- egy órát, mert még nincs kajaidõ. Köszönöm!
Sehogy! De magadat szoktasd rá, hogyha sír, ne egybõl arra gondolj, hoyg éhes. Másért is sírhat. Ám ha éhes, akkor meg kell etetni. Nem hiszem, hoyg 10-szer éhes. Csak eszik, pedig lehet h fázik, vagy unatkozik, vagy melege van. De ha tényleg éhes, hát akkor egyen.
A kérdező hozzászólása: Szia, lassult a gyarapodása, így valószínû csak be akarta hozni a lemaradását, sõt azóta már nem 1-3, hanem 2, 5-3 óránként kér enni. Így szerencsére most beálltunk erre, éjjelente már csak 2szer eszik, akkor abszolút tartja a 3 órát, napközben van, hogy 2-2, 5 óránként eszik ismét, de akkor eleve kevesebbet kért elõtte. Köszönöm az érdeklõdésedet!

Hogy képes valaki elkábítani az 1 hónapos babákat, hogy átcsempésszék őket a határon?

Legjobb válasz: És sajnos hány ilyen van...A meddõség és a pénz nagy úr.

És sajnos hány ilyen van...A meddõség és a pénz nagy úr.
Valószínûleg nem kaptak nagy dózist, ennek azért tudatában voltak, hogy mennyit szabad. Hiszen az egyik csempész az apa volt, nem akartak nekik ártani. Nem pártolom, és persze elitélendõ az egész, de valakik nagyon vágytak azokra a babára...
Én is úgy gondolom, hogy nem akartak nekik ártani, hiszen az orvos is azt mondta, hogy gondozott, illatos picik voltak. Hát ha nekem nem lehetne gyerekem én is sok mindenre képes lennék, hogy legyen. Nálunk nem engedélyezett a béranyaság, az örökbefogadás egy örökkévalóságig tart... Meg tudom érteni azt aki nagyon akar gyereket, mert nekünk is nagyon nehezen jött össze, bár tudom nem helyes dolog, és nem is törvényes. De a szív nagyobb úr minden törvénynél. Ez úgy gondolom nem egyszerûen gyerekkereskedelem, csak nem akarták a hosszú-hosszú jogi utat végigjárni. Nem is tudom, nem tudok haragudni rájuk. Nem bántották a kicsiket, itt nincs szó harapdálásról, lábtörésrõl vagy gyilkosságról. Ez a történet másról szól. Szerintem.

1 hónapos babával hogyan lehet játszani? Mert ugye még csak esznek, alszanak, kakilnak, nincs még mosoly az arcukon.

Legjobb válasz: Beszélj hozzá, énekelj neki, mosolyogj rá, ringasd, puszilgasd. Egyenlõre talán ennyi, de lassan már egyre jobban fog látni, úgyhogy szerezz be forgó, csillogó, szines játékokat:-)

Beszélj hozzá, énekelj neki, mosolyogj rá, ringasd, puszilgasd. Egyenlõre talán ennyi, de lassan már egyre jobban fog látni, úgyhogy szerezz be forgó, csillogó, szines játékokat:-)
még mondókákat is mondhatsz neki, tornáztatod, megszokja, és amikor már tud mosolyogni, meglátod, hogy imádja.


Mért van az, hogy 1 hónapos babám nem akar aludni?

1hónapos fiam van és anyatejes.Van mikor éjszaka alig alszik,de el?fordul,hogy már nappal se akar.Volt olyan hogy este 7t?l hajnal 2ig fent volt.Ha elaludt max: 10percre és felébredt.

Legjobb válasz: Szia! Nálunk is 1 hónapos korában nem tudott aludni, aztán kipróbáltuk a suttogó c. könyvbõl a bebugyolálást.: "Hajtson háromszög alakúra egy puha babatakarót. Tegye rá háttal a babát úgy, hogy a hajtásvonal a nyakánál legyen. A kezeit rakja a teste mellé és a takaró egyik sarkát hajtsa rá szorosan a testére. Ismételje meg a másik oldalon." 2 hónapos kortól már a kezeit szabadon kell hagyni. Nálunk ez nagyon bejött úgy aludt minta bunda. Üdv 4,5hós anyuka

Szia! Nálunk is 1 hónapos korában nem tudott aludni, aztán kipróbáltuk a suttogó c. könyvbõl a bebugyolálást.: "Hajtson háromszög alakúra egy puha babatakarót. Tegye rá háttal a babát úgy, hogy a hajtásvonal a nyakánál legyen. A kezeit rakja a teste mellé és a takaró egyik sarkát hajtsa rá szorosan a testére. Ismételje meg a másik oldalon." 2 hónapos kortól már a kezeit szabadon kell hagyni. Nálunk ez nagyon bejött úgy aludt minta bunda. Üdv 4, 5hós anyuka
Pocija nem fáj?
A kérdező hozzászólása: szoktuk tornáztatni meg Mecsek bébi teát is kap.De ez a nem alvás 1 hete tart nála.Eddig éjszaka nem aludt most meg nappal van ez.
Szia! Mi is hasonló cipõben jártunk, ha el is aludt, nagyon éber volt. Minden apró neszre felébredt, gyakran sírva ébredt. A doktornénink javasolta, hogy próbáljam hason fektetni, de csak felügyelet mellett. Elõször nagyon utálta. Meg kellett várnom amíg nagyon elálmosodott és akkor fektettem hasra, közben pedig simogattam a hátát. Azóta nagyon mélyen alszik. Sokkal kipihentebb, nem nyûgösködik napközben. Este is hason altatom el, de kb. elalvás után negyed órával a hátára fordítom. Fel sem ébred rá!Lehet, hogy nálatok is beválna. 2, 5 hónapos kislány.

Hogyan szoktassam le 1 hónapos babámat a kézben ringatásról, kézben altatásról?

Az egész napom arról szól hogy kézben tartogatom, csak úgy alszik el, amikor leteszem a kiságyába akkor egyből felébred és ordít mint a sakál, kicsit el lett kapatva mert ha kicsit sírt egyből fel lett kapkodva. Az éjjel is 2 óránként evett, abból fél óránként felsírt kb 5-10 percekre. Én a szájába cumikát adtam, de azt se fogadta el amíg ordított, akkora szájal hogy a cumi egészbe befért volna a szájába. Utána már csak méregből szívta a cumit de percenként úgy fordigatta a fejét hogy kiessen a szájából. Most is evett, betettem a kis ágyba és csak ordít. Adjatok tanácsot !

Legjobb válasz: Elsõ, hogy írhatsz ilyet, h hagyja ordítani?? Én soha nem hagytam ordítani a gyermekemet, nem is értem, hogy sok anya hogy lehet képes erre?? Tápszeres babánál tényleg fura, h 2 óránként eszik, de nem akkora gond, mert gondolom nem eszik olyan adagot, mintha 3-4 órás közönként enne. Az én fiam anyatejes volt és 2 óránként evett, éjjel is. Aztán ahogy cseperedett elhagyta. De õt is kézben kellett altatni, igaz nem ringatva, de még délután most is úgy alszik el (17 hónapos) Mondjuk nekem nincs vele gondom, mert mindig tudtam,hogy a közelségemre vágyik. Nálatok ugyanez lehet, gondolj bele, egy hónapja bújt ki, minden új neki még, anyát akarja maga mellett tudni, ez természetes dolog. Vagy lehet, hogy azért sír, mert fáj a pocakja, de szerintem az elsõ dolog lehet inkább. Ne aggódj, nem lesz mindig így, az elsõ idõszak tanulóidõszak mindig nehezebb, és neked is bele kell rázódni. Biztos, hogy emiatt feszült is vagy, hogy nem tudsz rendesen pihenni, ezt a babád is érzékeli. Ezért õ is nyugtalan. Pár hónap (tudom soknak tûnik) és megoldódik a helyzet magától, próbálj a párodtól segítséged kérni, legyen el a kicsivel õ, míg te kicsit kikapcsolódsz, feltöltõdsz, hidd el csodákat tud tenni..:) Kitartás! 17 hós kisfiú anyukája + 14 hkm :)

Elsõ, hogy írhatsz ilyet, h hagyja ordítani?? Én soha nem hagytam ordítani a gyermekemet, nem is értem, hogy sok anya hogy lehet képes erre?? Tápszeres babánál tényleg fura, h 2 óránként eszik, de nem akkora gond, mert gondolom nem eszik olyan adagot, mintha 3-4 órás közönként enne. Az én fiam anyatejes volt és 2 óránként evett, éjjel is. Aztán ahogy cseperedett elhagyta. De õt is kézben kellett altatni, igaz nem ringatva, de még délután most is úgy alszik el (17 hónapos) Mondjuk nekem nincs vele gondom, mert mindig tudtam, hogy a közelségemre vágyik. Nálatok ugyanez lehet, gondolj bele, egy hónapja bújt ki, minden új neki még, anyát akarja maga mellett tudni, ez természetes dolog. Vagy lehet, hogy azért sír, mert fáj a pocakja, de szerintem az elsõ dolog lehet inkább. Ne aggódj, nem lesz mindig így, az elsõ idõszak tanulóidõszak mindig nehezebb, és neked is bele kell rázódni. Biztos, hogy emiatt feszült is vagy, hogy nem tudsz rendesen pihenni, ezt a babád is érzékeli. Ezért õ is nyugtalan. Pár hónap (tudom soknak tûnik) és megoldódik a helyzet magától, próbálj a párodtól segítséged kérni, legyen el a kicsivel õ, míg te kicsit kikapcsolódsz, feltöltõdsz, hidd el csodákat tud tenni..:) Kitartás! 17 hós kisfiú anyukája + 14 hkm :)
2 óránként még biztos nem éhes, ha tápszeres. Fõleg, hogy közben is fel-fel sír. Az én kisfiam akkor csinálta ezt, amikor álmos volt, de hát ugye egyedül még nem tudnak visszaaludni. Ne etesd meg ilyenkor, mert tényleg rászokik! (persze, ha egészséges, idõre született, jó súlyú babáról van szó) Cumit is feleslegesen tömöd a szájába, ha nem fogadja el, nem minden gyereket nyugtat meg, sõt! Tudom, nehéz elfogadni, de az elsõ idõk errõl szólnak. Ordít, de az embernek fogalma nincs mi baja, tán hasfájós, vagy csak ráfogjuk, nem alszik, csak kézben/szopizva/ringatva stb., jaj elrontom! Pedig nem :) Kicsi õ még, ringasd ha akarja, lefog róla szokni hamar, egyre kevésbé fogja igényelni. Pár hét és egyre jobban érdekelni fogja a világ, nem kell folyton kézben tartani. Tapasztalatból mondom :)
Kendõ!!!! Csuda találmány! Próbáld ki, lesz 2 szabad kezed és a babádnak a legtöbbet adod: a közelséged, amire szüksége van! Az ágya teljesen jó helyen van melletted. Magadra kötöd és megnyugszik, hidd el!
Nalunk ia ez volt ennyi idosen. Sajna ez ennek az idoszaka van most. Majd leszokik sajat magatol rola. Ezzel nem tudsz mit csinalni vegig kell menni. En is vegigvittem ezt de nem hagytam sose sirni. Ha vele mentem wc-re vele mentem. En szoptattam raadasul es nagyon sokaig szopizott. Cumit el se fogadott nem kellett akkor meg neki. Tartsd kezben aztan szepen lassan leteszed ha sirvafakad akkor vissza felveszed de egy ido utan nem fogja igenyelni h allandoan kezben legyen hidd el. De meg nagyon pici kell a kozelseged neki. Minden idegen a szamara egyedul teged ismer.
Beteszed az ágyába és hagyod ordítani! Másképpen nem fog leszokni a kézben létrõl. Éjjel pedig nem kell szoptatni 2 óránként.
Van ráció abban is, amit az 1. írt, csak nem 1 hónapos babáknál alkalmazzuk... De ami igaz, az igaz, jó 1 éves kora körül illik majd leszoktatni arról, hogy sír, és te rögtön felveszed. Ugyanis ha nem szokik le errõl, mert mindig megsajnáljuk, akkor úgy járunk majd, mint az egyik ismerõsöm ovisa, hogy 5 évesen is csak úgy alszik el, ha ölbe veszi az óvónéni :O (pedig ez nagyon durva...) Ha anyukának problémát okoz ez a sok ölbevétel (ami érthetõ), akkor a kendõn kívül tudom ajánlani a bölcsõt is.
Nekem is volt így a kisfiam..azonban kipróbáltam hogy a hordozóba teszem és azt ringatom, vagy hintáztatom ( lában szét, és elõre-hátra) Ha ez sem válna be akkor babakocsival bent sétáltam vele ( téli baba ) .. kicsit rugóztattam..aludt mint a bunda... De most hogy szép, napos idõ van..udvaron, erkélyen is lehet A kakihoz annyit hozzátennék : ne hõmérõzz..legalábbis ne minden alkalommal.Hagyd hogy maga kakiljon Nem arról van szó hogy szorulása van, hisz nincs is, csak maga az érzés, az inger nemtetszik nekik...Egy idõ után azonban megtanulja hogy megkönnyebbül tõle.
Azt tudod, hogy kisbabáknál elalvás után kell várni legalább 15-20 percet mielõtt beteszed a kiságyba? Ekkorra éri el a mély alvási szakaszt, ha nem várod ki ezt az idõt és már 5-10 perc után lerakod, akkor persze, hogy felkel. Én is így jártam az elején, aztán megtanultam.
Érdemes lehet még utánanézned a Dunstan bébinyelvnek. Youtube-on megtalálod az az Oprah-mûsort, amiben a hölgy szerepel. Angolul van mondjuk, de nem nehéz. Cikket magyarul is találhatsz. A babád még pici, nála még mûködik. Én is teszteltem már, sikerrel. Hajrá és kitartás! :-)
A kérdező hozzászólása: Mért kaparja, marja a hátam a v állon van, tépi a ruhámat? Úgy sír.
A kérdező hozzászólása: Tessék, alig telt el 2 perc és már megint fenn van alig hogy letettem a kiságyába. És sír a kezemben is.
A kérdező hozzászólása: Most elaludt a kezemben, de nem mélyen mert amikor a kezét felemelem hogy megnézzem mennyire hagyta el magát akkor befeszíti a karját. Attól félek ki alussza a kezemben magát és utána megint nem tudok csinálni semmit a konyhában.
A kérdező hozzászólása: Ez az hogy a páromra nem lehet számítani mert vagy dolgozik és nincs itthon, vagy megijed a sirástól és még ki is megy a szobából. Azért eszik 2 óránként , mert gondolom én hogy éhes, mivel csak etetés után nyugszik meg. olyan 50-60-70 ml eszik meg egy evészet alkalmából, 5 kg , eddig többet evett ugyanilyen sûrûséggel, 90-110 ml-rt. Már a harmadik fajta tápszer használjuk, de meg van már véve a negyedik is, mert hasfájásra gyanakodtunk. De lehet hogy nem tej alapú tápszert kéne vásárolni hanem hipoallegénest, alergiás babáknak szokták ajánlani. Ráadásul nem is kakil egyedül már a babám, már ott járunk hogy 2-3 naponta kakiltatom hõmérõvel, és érdekes mert nem olyan kemény neki.
A kérdező hozzászólása: Fogalmam sincs hogy mit tegyek már eleinte nem igényelte ennyire a kézben alvás dolgot csak kb 2 hete kezdõdött, de annyira hogy le se lehet tenni. Most felvettem az ölembe de inkább csak nézelõdik mint aludna, egyedül legalább csukódott a szeme .
A kérdező hozzászólása: Az a baj hogy tápszeres. A kis ágya közvetlen az ágyam mellett van, éjjel átdugtam a rácson a kezemet és tartottam a cumiját hogy ne essen ki, mert akkor is ordít ha nincs a szájába semmi, de amúgy meg löki ki a szájából. Az elébb hagytam ordítani amíg kimentem a wc-re max 5 perc volt, mire visszajöttem, be volt veresedve és leizzadt de akkor se hagyta abba.
Kitartás, 3 hónapos korára minden jó lesz. Addig is vedd csak fel és ringasd. Most ez a legfontosabb dolgod, a többi várhat. A hordozó kendõt kipróbálnám a helyedben, bár nekem nem szerette a kisfiam, de sok mindenkinek beválik. Ha nagymama van a közelben, õ is átjöhetne néha segíteni.

Hogyan ébreszthetem fel a nagyon aluszékony 1 hónapos babámat, aki alig akar szopizni?

A babámat 2-3 óránként fel kell ébresztenem enni, de mivel nagyon aluszékony így folyton bealszik a cicin, emiatt nagyon keveset szopizik (2 cicib?l 50 ml), és sokáig is tart a szoptatás kb 1 óra , így a többit tápszerrel kell kiegészítenem. A kórházban besárgultunk 2x is. Próbáltam fejni de nem nagyon ment, teát és sok folyadékot iszom, már teljesen stresszes vagyok.

Legjobb válasz: Nálunk konkrétan ilyen nem volt,csak hasonló.Nekem a védõnõ azt csinálta,hogy elkezdte piszkálni szopi közben a nyakát-tarkóját.Ha nem reagált,akkor kicsit "megcsipkedte" (most ne valami gyerek kínzásra gondolj) ugyan ott.És éberebb lett,evett utána rendesen.Ezt kb. 1-1,5 hónapos koráig csináltam én is,mert elaludt volna a cicin evés helyett.

Nálunk konkrétan ilyen nem volt, csak hasonló.Nekem a védõnõ azt csinálta, hogy elkezdte piszkálni szopi közben a nyakát-tarkóját.Ha nem reagált, akkor kicsit "megcsipkedte" (most ne valami gyerek kínzásra gondolj) ugyan ott.És éberebb lett, evett utána rendesen.Ezt kb. 1-1, 5 hónapos koráig csináltam én is, mert elaludt volna a cicin evés helyett.
Aztán megtanult szépen enni.Most 4 hónapos.
Én beszélek hozzá közben, meg simogatom hátul a nyakát, és erõsebb fényt csinálok (nem retina égetõt) és zenét kapcsolok be, mondjuk rádiót.

1 hónapos babámnak hasmenése van. Kapott Smectát és Normaflore-t. Hogy adjam be neki?

Smectát 50 ml vízben oldom fel, Normafloreból pedig csak fél ampullát kell beadnom napi 2x és azt kb 20 ml vízben oldom fel. Kérdésem az lenne hogy kaja el?tt adjam be és utána amennyit megeszik (tápszeres) vagy 2 kaja között.

Legjobb válasz: Nekünk 9 hónaposan is kellet oldani. Én a napi egy adagot a tápszerben teszem bele,észre sem veszi.Este kell adnom.De a felezve is reggel és este a tápszerben belelehet tenni. A smectát mi elöször 5 hónaposan kaptunk és a doki egy késhegynyit mondot a fözelékben. De ti picik vagytok a dokit kérdezd nem e lehetne a du.tápszerben tenni? Szerintem lehet. Nekünk az antibiotikumokra is lehetett,de azt mi fecskendövel adjuk tápszer nélkül.De ha a védõnõt felhivod szerintem õ is tud segiteni.

Nekünk 9 hónaposan is kellet oldani. Én a napi egy adagot a tápszerben teszem bele, észre sem veszi.Este kell adnom.De a felezve is reggel és este a tápszerben belelehet tenni. A smectát mi elöször 5 hónaposan kaptunk és a doki egy késhegynyit mondot a fözelékben. De ti picik vagytok a dokit kérdezd nem e lehetne a du.tápszerben tenni? Szerintem lehet. Nekünk az antibiotikumokra is lehetett, de azt mi fecskendövel adjuk tápszer nélkül.De ha a védõnõt felhivod szerintem õ is tud segiteni.
A Smectát nem ismerem, de a Normaflore az folyékony. Én nem oldom fel semmiben, hanem egy mûanyag kiskanálba öntöm és onnan be a szájába egyenest. Kaja elõtt.
Szia!A Smectának iszonyú íze van, arra sajnos nincsen ötletem....Esetleg kérdezd meg a dokitokat, hogy nem önthetnéd-e bele a kajcsijába...bár én úgy tudom, hogy étkezés után kell meginni. A Normaflore-t nyugodtan keverd bele a tápszerbe!
A kérdező hozzászólása: Normaflor-ra az van ráírva hogy vízben vagy gyümölcslében kell (vagy lehet?) feloldani, ezért gondoltam hogy így csinálom. Smectát megitta, de mivel kaja után adtam be neki ezért nem fogyott el minden és gondolom be kéne adni neki az egész adagot.

Mennyire kell megijednem, hogy az 1 hónapos babám náthás? Úgy aggódom:S

Reggel elvittem az orvoshoz,mert éjjel alig aludt. El volt dugulva az orra. Többször le is szívtam neki. Láza nem volt. A doki szerint kicsit vérb? a torka,úgyhogy ez nátha. calcimusc-ot írt ki neki,1 ampullát három részre elosztva/nap,és stérimar-ral kell fújni az orrát és szívni. Ezek segíteni fognak? Félek,hogy rosszabbul lesz:S Doki mondta,ha lázas lesz kórházba kell vinni,mivel még semmi gyógyszert nem kaphat. Annyira aggódom. Hogyan tudnék rá vigyázni,hogy jobban legyen? Van valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata?

Legjobb válasz: Segíteni fognak, ne aggódj! Nálunk is ugyanez van, igaz, az enyém már 4 hós. A legfontosabb, hogy ne maradjon trutyi az orrában. Amit nekünk még javasoltak az a viburcol homeós kúp, amit én már 2 hónapos kora óta használok valamint hogy éjszaka menjen a párásító, és kellemes idõ legyen a szobájában, de ne túl meleg. Ha anyatejes, akkor lehet, hogy kicsit sûrûbben meg lehetne kínálni, mert az rengeteget segít neki, hogy gyorsan rendbe jöjjön. Jobbulást a picúrnak!!

Segíteni fognak, ne aggódj! Nálunk is ugyanez van, igaz, az enyém már 4 hós. A legfontosabb, hogy ne maradjon trutyi az orrában. Amit nekünk még javasoltak az a viburcol homeós kúp, amit én már 2 hónapos kora óta használok valamint hogy éjszaka menjen a párásító, és kellemes idõ legyen a szobájában, de ne túl meleg. Ha anyatejes, akkor lehet, hogy kicsit sûrûbben meg lehetne kínálni, mert az rengeteget segít neki, hogy gyorsan rendbe jöjjön. Jobbulást a picúrnak!!
Az én 2 hónaposom is náthás, de még nem olyan vészes a dolog. Én is Sterimarral mosom az orrát.Reggel mikor felkel akkor hallom igazán hogy tortyog./mivel éjjel nem kel enni/ Meg fog gyógyulni, nyugi. Náthából ritkán van kórház!
Én még a Nasivin orrcseppet ajánlanám 0-1 éves korig, ettõl biztos fog tudni aludni is, és nem megy rá az arcüregére esetleg a fülére a gyulladás!
Nekem is 1 hónapos, éjjel alig aludtunk, fõleg én, mert ha szörcsögött, akkor kap-e elég levegõt, ha nem, akkor hogy vesz-e még levegõt.. Dög fáradt vagyok én is.. Egyébként orrszívó-porszívózom, adtam neki oscillococcinumot, sós vizet csepegtettem az orrába éjjel, ma pedig pár csepp anyatejet. Jobban van már, szörcsögés nélkül alszik, csak enni kel fel. Látszik a tekintetén, hogy beteg és megviseli. Ja, és a szopipárnán alszik, így nem teljesen vízszintesen, még éjjel találtam ki, hogy lefollyon a váladék és ne fulladjon meg..

Törvényszerű hogy beteg lesz? 1 hónapos babámnak úgy látom, hogy kicsit szutyis az orra belül. Ez biztos hgy valami nátha lesz? Szemecskéje is olyan fényes, és elég sokat tüsszent.

Láza nincsen, és ma egész sokat csavarogtunk. Félek hogy megfázott.

Legjobb válasz: A kisfiam másfél hónapos volt, mikor náthás lett, semmi más tunet nem volt.Szegénykének elég rossz volt, vagy 10 napig eltartott. de segített, hogy fiziolog oldattal torolgettem neki, ill. orrszívó-porszívóztam. Az orvos azt mondta, ebben a korban ez lehet normális, ugyanis így tisztulnak ki a légutak, szóval nem feltétlen megfázás. Ha tényleg nem lázas, vagy nagyon nyugos, akkor errol lehet szó. Ha nem tudja jol feltusszogni, érdemes a váladékot leszívni, nehogy véletlenul a fulére menjen és begyulladjon.

A kisfiam másfél hónapos volt, mikor náthás lett, semmi más tunet nem volt.Szegénykének elég rossz volt, vagy 10 napig eltartott. de segített, hogy fiziolog oldattal torolgettem neki, ill. orrszívó-porszívóztam. Az orvos azt mondta, ebben a korban ez lehet normális, ugyanis így tisztulnak ki a légutak, szóval nem feltétlen megfázás. Ha tényleg nem lázas, vagy nagyon nyugos, akkor errol lehet szó. Ha nem tudja jol feltusszogni, érdemes a váladékot leszívni, nehogy véletlenul a fulére menjen és begyulladjon.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. És azt honnan tudom, hogy feltüsszögte-e rendesen? Még egyébként nem folyik neki , csak olyan nagyon fényes, picit nedves neki.
A babáknál a tusszentés természetes "tisztító" reakció, mivel ok nem tudják kifújni az orrukat. Ha nem elegendo, akkor hallod, hogy szurcsog, nehezen lélegzik. Ja, ez a "tisztító nátha", amit a dokim említett, ez színtelen, vízszeru. Ha a váladék zold, az baktériumos, meg kell mutani orvosnak. Ha használnál cseppeket az orrdugulásra, szunet nélkul 1 hétnél tovább nem ajánlott, mert ahelyett hogy segítene, elmélyítheti a dugulást. Minden jót, remélem, picit segítettem:)

1 hónapos babát be lehet kötni hordozókendőbe? Ha igen, hogyan? Tanfolyamra sajnos nem tudok elmenni, mert még nem vagyok mobilis a babával. Tudtok esetleg valakit ajánlani, aki kijönne házhoz és megtanítaná, természetesen pénzért.

Legjobb válasz: Szia. Egészen ujszülött kortól lehet hordozni.Találsz neten képeket és videókat a megkötési módokról(mindenféle kendõhöz és életkorhoz), én is onnan tanultam meg :o) http://www.mamami.hu/cikkek/hordozas/45-hordozokendo-megkote.. http://hordozokendo.freeblog.hu/archives/2009/02/24/Hordozok.. Ezeken kívül még sokat találsz, szerintem ezért nem kell fizetned senkinek... :o)))

Szia. Egészen ujszülött kortól lehet hordozni.Találsz neten képeket és videókat a megkötési módokról(mindenféle kendõhöz és életkorhoz), én is onnan tanultam meg :o) http://www.mamami.hu/cikkek/hordozas/45-hordozokendo-megkote.. http://hordozokendo.freeblog.hu/archives/2009/02/24/Hordozok.. Ezeken kívül még sokat találsz, szerintem ezért nem kell fizetned senkinek... :o)))
Én 3-4 hónapos kortól hordozom, de ismerek olyanokat, akik újszülött kortól. Ha nem megy leírásokból, õk kijönnek: http://www.hordozo.hu, bár nem olcsó. (6000 Ft/ óra)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!