Találatok a következő kifejezésre: 1 hónapos babám (536 db)

Az 1 hónapos babának mennyit kell aludnia? A Te gyermeked mennyit és mikor aludt 1 hónaposan?

Legjobb válasz: Szia! Az én lányom 3 hónapos korái,csak addig volt ébren,mig evett! Már azt hittem valami baja,de a doki megnyugtatott,hogy Õ ilyen! :) Most 7 hónapos,és ûgy alszik,hogy reggel 5 kor kell enni aztán alszik 7-ig. 8-11-ig megint alszik,majd 1-2 körül megint 1 órát,vagy ha csúszik az alvása akkor fél 3-fél 4-ig a babakocsiban,és végül fél-6-alszik negyed 7-ig.fürcsi,vacsi,és fél 8-kor már ragadnak a szemei,akkor rakom le :) Kis Szundika :)

Szia! Az én lányom 3 hónapos korái, csak addig volt ébren, mig evett! Már azt hittem valami baja, de a doki megnyugtatott, hogy Õ ilyen! :) Most 7 hónapos, és ûgy alszik, hogy reggel 5 kor kell enni aztán alszik 7-ig. 8-11-ig megint alszik, majd 1-2 körül megint 1 órát, vagy ha csúszik az alvása akkor fél 3-fél 4-ig a babakocsiban, és végül fél-6-alszik negyed 7-ig.fürcsi, vacsi, és fél 8-kor már ragadnak a szemei, akkor rakom le :) Kis Szundika :)
szia.mi pont tegnap voltunk 1 hónaposak.még nem igazan van napirendünk de azt mondom elég sokat alszik egyhuzamba olyan 3-3.5 órát utana kajcsi ami általában 1 óráig tart olyan 100 ml-et eszik utana alvas.most kezdem rászoktatni az egyedül elalvásra sajnosn cumi segítségével.de én ugy vagyok vele inkabb cumival aludjon el mint mindig a kezemben és ahoz szokjon hozzá.tegnap lezdtük el bevezetni az láncetetést tök jó sikerrel mert fél 9 körül elaludt és 2 körül kellt fel utana 6-kor utana 10 körül és ismét szunya van:) neked mennyit alszik vagy h áll egy napotok?sok boldogságot..
A legtöbb baba ilyenkor még csak eszik és alszik, tehát gyakorlatilag egész nap. Valahol azt olvastam, hogy napi 20 óra alvás kell nekik. Persze, ha hasfájós, akkor sajnos ez nem sikerül neki. Elõzõ: bocsi, de mi az a láncetetés?
elõzõ vagyok:) a láncetetés az amikor pl 6-kor megetteted kb egy óra pihi míg pici azt szokták taácsolni h aludjon de hát sztem ez nem mindenkinek sikerül h egy órácskát aludjon pláne ahogy irtad h hasfájos szoval utana fürcsi és rá még egy etetés kb olyan 8 körül ha addig fent tud maradni ha csak másfél óra telik el az sem baj.én késöbb az álometetést is szeretném bevezetni ami olyan 22-23 óra között van és elvileg alszik reggelig.ennyi...remélem segítettem...

Mért van az, hogy 1 hónapos babám nem akar aludni?

1hónapos fiam van és anyatejes.Van mikor éjszaka alig alszik,de el?fordul,hogy már nappal se akar.Volt olyan hogy este 7t?l hajnal 2ig fent volt.Ha elaludt max: 10percre és felébredt.

Legjobb válasz: Szia! Nálunk is 1 hónapos korában nem tudott aludni, aztán kipróbáltuk a suttogó c. könyvbõl a bebugyolálást.: "Hajtson háromszög alakúra egy puha babatakarót. Tegye rá háttal a babát úgy, hogy a hajtásvonal a nyakánál legyen. A kezeit rakja a teste mellé és a takaró egyik sarkát hajtsa rá szorosan a testére. Ismételje meg a másik oldalon." 2 hónapos kortól már a kezeit szabadon kell hagyni. Nálunk ez nagyon bejött úgy aludt minta bunda. Üdv 4,5hós anyuka

Szia! Nálunk is 1 hónapos korában nem tudott aludni, aztán kipróbáltuk a suttogó c. könyvbõl a bebugyolálást.: "Hajtson háromszög alakúra egy puha babatakarót. Tegye rá háttal a babát úgy, hogy a hajtásvonal a nyakánál legyen. A kezeit rakja a teste mellé és a takaró egyik sarkát hajtsa rá szorosan a testére. Ismételje meg a másik oldalon." 2 hónapos kortól már a kezeit szabadon kell hagyni. Nálunk ez nagyon bejött úgy aludt minta bunda. Üdv 4, 5hós anyuka
Pocija nem fáj?
A kérdező hozzászólása: szoktuk tornáztatni meg Mecsek bébi teát is kap.De ez a nem alvás 1 hete tart nála.Eddig éjszaka nem aludt most meg nappal van ez.
Szia! Mi is hasonló cipõben jártunk, ha el is aludt, nagyon éber volt. Minden apró neszre felébredt, gyakran sírva ébredt. A doktornénink javasolta, hogy próbáljam hason fektetni, de csak felügyelet mellett. Elõször nagyon utálta. Meg kellett várnom amíg nagyon elálmosodott és akkor fektettem hasra, közben pedig simogattam a hátát. Azóta nagyon mélyen alszik. Sokkal kipihentebb, nem nyûgösködik napközben. Este is hason altatom el, de kb. elalvás után negyed órával a hátára fordítom. Fel sem ébred rá!Lehet, hogy nálatok is beválna. 2, 5 hónapos kislány.

Voltál társaságba 1 hónapos babáddal? Vagy még 1 hónapos sem volt? Esküvő v. vacsora v. születésnap?

Legjobb válasz: Én 4 napos kora óta viszem mindenhová. Két naposan jöttünk haza a kórházból, és apa azon a héten csak 1 napot tudott pluszban itthon maradni. Naná, hogy a két évest akkor kellett idõpontra vinnem. Így hát onnantól a bab is jött, ha én mentem:)

Én 4 napos kora óta viszem mindenhová. Két naposan jöttünk haza a kórházból, és apa azon a héten csak 1 napot tudott pluszban itthon maradni. Naná, hogy a két évest akkor kellett idõpontra vinnem. Így hát onnantól a bab is jött, ha én mentem:)
Igen, kb. két és fél hetes volt a kislányom, amikor tesóméknál névnap volt. A picúr végigaludta az egészet. :)
1 hónapos kora után mindenfelé vittük. Volt amin aludt, volt hogy játszani kellett vele, de sosem okozott különösebb problémát. Nyugodtan vihetitek bárhova.
2 hetes korától viszem mindig magammal, ahová én megyek. Ha boltba, ha postára, ha fodrászhoz kellett mennem, jött velem. Bárki megfoghatta, nem féltem, hogy baja lehet.. Különben hozzánk is az elsõ naptól jöhettek a látogatók és a nagy tesók barátait se tiltottam ki a pici miatt. 3 éves, talán 1x volt beteg eddig, 2 éves koráig egyszer sem.. Imád emberek között lenni, soha nem félt az idegenektõl.
Nem , nem voltam... 3 hónapos volt, mikor elõször vendégségbe mentünk...
Nálunk is már aznap, ahogy hazajöttünk a kórházból, a családon kívül egy nagyon kedves barátom jött látogatóba. Egyébként 3 hetes volt a picur, amikor a 7 fõs baráti társaságunk jött babát látogatni. Mindenki jól megdajkálta, õ meg közben elaludt :o) Azóta akár nálunk van nagyobb társaság, azt is bírja, de ha mi megyünk valahová, akkor jön velünk. Arra viszont még mindig ügyelünk, hogy max 1 óra csúszással a fürdésre hazaérjünk (7 hónapos kislány anyuja)
Persze. Kb. 3 hetesen voltunk vendégségben, végig aludta az egészet. 1 hónaposan pedig nálunk volt hatalmas buli, mert az 5 éves bátyjának ünnepeltük a szülinapját és rengetegen voltunk. Kézrõl-kézre járt, de nagyon jól viselte, még egy hisztit sem rendezett, pedig amúgy elég sírós kislány :-) A lényeg, hogy mielõtt indultok legyen tele a pocija!
Kisebb társaságba szerintem viheted, De esküvõre, lagziba, azt korainak tartanám. Ott nagyon sokan vannak, és most lehûlés van, sokan betegek. Esetleg elkaphatja.
Másfél hetes volt a kislányom mikor elõször vinni kellett tanácsadásra, onnantól kezdve vittük mindenhová.Aki megakarta fogni odaadtam neki, nem csináltam belõle problémát hogy jaj most nem foghatod meg.Egyedül azt nem engedtem hogy puszilgassák.Már 18 hónapos, és hála isten nem fél senkitõl akár hová megyünk.
mi megvártuk, hogy 6 hetes legyen. addig nem vittük sehová és nagyon látogatókat sem fogadtunk. szerintem kell ennyi idõ, hogy megerõsödjön. Késõbb már fokozatosan vittük magunkkal egyre több helyre. 3hónaposan már úszni járt:)
Hát nyilván a tesód esküvõjére el kellene mennetek! :) Nekem pl kisfiam kis súllyal született, kis gyenge volt az elsõ 2hónapban, nekem gyerekorvos kikötötte, hogy egy hónapig max a mamák és tesómék jöjjenek, senkimás a világon. Nem is kívántam senkit sem, tényleg pici volt a baba, sokkal jobban kellett rá figyelni, mint korábban a tesójára, aki normál súllyal született. De aztán 1hónap után már rendben volt a baba, kb 5hetes kora után már kivántam a társaságot, kb 2-3naponta meg is hívtuk a barátokat, ismerõsöket. Akkor már a babát sem zavarta, hogy egy-két bátrabb ember megfogja. (5hetesen volt kb 3.5kg egyébként. :) )
A kérdező hozzászólása: Igen, tesóm esküvõje lenne és én lennék a tanú, a Férjem pedig vezetné az esküvõi autót. Dohányzás nem lenne a vacsorázó helységbe és lenne másik helység szoptatni. Remélem hamar megszületik, hogy minél idõsebb legyen az esküvõre!
3 hetes volt a babám mikor karácsony volt... mentünk a nagymamámhoz ahol 15en voltunk :) mindenki nagyon örült, hogy nézhették, a nagyágyra fektettük le, a család meg körbeülte :D mi meg jól teleettük magunkkal a férjemmel :) mikor szopizott akkor mindenki kiment, aztán aludt tovább a babám. szerintem a tesód esküvõjére elmehettek ha úgy érzed jól esne kimozdulni és az etetést és meg tudod oldani. na meg legyen egy csendes szoba ahol a nagyi unokázhat ;)
Az orvosok ajanljak a 6 hetet, hogy megerosodjon, antitesteket termeljen.Nem jo tul sok ember koze, fustbe, huzatba, stb.. vinni, ne is tapogassak annyian.Azutan aztan johet a csavargas!
Én elvinném, õ valószínûleg úgyis végig fogja aludni.De ezt neked kell eldönteni.
A 20 fõsbe é elvinném - azt hiszem. Ha Te bírod, ha úgy látod, õ is bírja, akkor talán viheted. Tényleg nem lesz - ezek szerint - nagy tömeg. És ha neked is fontos ez az alkalom! De tégy úgy, ahogy Te jónak látod és érzed!
A kérdező hozzászólása: Nálunk kisebb lagzi lenne, kb. 20 fõs, vacsora jellegû.
Mi 4 hónaposan voltunk nagy társaságban elõször. Ott kézrõl-kézre ment a rokonok között. Õ jól viselte, teljesen érdektelen volt. Én nem viseltem olyan jól, inkább oda se néztem. :O
2 hetes volt a pici, amikor Anyukám 60. szülinapi buliját tartottuk egy étteremben.Semmi gond nem volt.
Hozzánk is jöttek sokan már az elsõ héten. A hátamon állt a szõr az emberektõl, hogy mindenki meg akarja fogni meg puszilgatni (meg is tették, ha épp máshova néztem...) Aztán mi is vittük mindenfelé, télen a -10-ben is. Már nagy baba, 10 hónapos, kis náthát leszámítva soha semmi baja nem volt, akkor sem, mikor körülötte mindenki lázas beteg volt. Ebbõl a szempontból már nem bánom, hogy korán "mélyvízbe" került, mert túl azon, hogy nagyon erõs, egészséges, nem ijed meg senkitõl, és nagyon barátságos, kis társasági lény :) .
A kérdező hozzászólása: Ha jövõ hét végéig legkésõbb megszületne, akkor el tudnám vinni, mert 15-én lesz az esküvõ. Akkor lenne 15-17 napos. Hát reménykedünk.


1 honapos babának menyit kell aludnia? Az én babám fent van egésznap az baj?

Legjobb válasz: Szia. Én nem tudom tegnap mi volt,de az én kisfiam is ébren volt egész nap. Mi holnap leszünk 1 hónaposak. Nem sírt,csak nyûglõdtünk,meg nézelõdtünk. Alig vártam az esti fürdést. Utána evett,és 4 óráig aludt mint a bunda este 8tól. Lehet az idõjáráshoz van köze. Meg arra is gondoltam,hogy férjem tegnap ideges volt a kocsi miatt,a baba ezt megérzi.

Szia. Én nem tudom tegnap mi volt, de az én kisfiam is ébren volt egész nap. Mi holnap leszünk 1 hónaposak. Nem sírt, csak nyûglõdtünk, meg nézelõdtünk. Alig vártam az esti fürdést. Utána evett, és 4 óráig aludt mint a bunda este 8tól. Lehet az idõjáráshoz van köze. Meg arra is gondoltam, hogy férjem tegnap ideges volt a kocsi miatt, a baba ezt megérzi.
Enyém is fenn volt tegnap végig..kicsit nyûgös volt, elõzõ nap meg szinte aludt végig..sztem az idõtõl.2hósak vagyunk..amúgy az én babám sem az alvásról híres
Nem baj, tudja õ, hogy mennyit akar aludni... Az én lányom is csak 2X fél órát aludt... Érdekes, most 13 hetesen sokkal többet alszik:)

Miért alszik ilyen nyugtalanul 1 hónapos babám?

Napok óta álmában izeg-mozog. Találtam rá már úgy, hogy letettem az oldalára, a fal felé fordítva, a falhoz közelebb es? oldalhoz, és a küls? rácshoz, pontosabban a rácsvéd?be temetkezve, kifelé fordulva találtam rá.

Legjobb válasz: Minden valószínûség szerint a babád az "üresség" miatt alszik nyugtalanul, keresi a fészket a melegséget ami az anyaméhre emlékezteti. Az én fiam is ilyen volt az elsõ hónapokban, én vettem neki tönkölypelyva babapárnát. Arra mikor ráfekteted bele tudja fészkelni magát, melegen körbeöleli és megnyugtatja, teljesen felveszi a teste formáját. A enyém nagyon nyugodtan aludt utána egészen 6,5 hónapos koráig, utána már oldalra fordulva is szívesen aludt, így kivettem a párnát, hogy szabadon tudjon forogni. Egyébként én varrtam termo anyagból hálózsákot és abban altatom, ezt nem tudja a fejére húzni. Most 8 hónapos, jól alszik a hálózsákban.

Minden valószínûség szerint a babád az "üresség" miatt alszik nyugtalanul, keresi a fészket a melegséget ami az anyaméhre emlékezteti. Az én fiam is ilyen volt az elsõ hónapokban, én vettem neki tönkölypelyva babapárnát. Arra mikor ráfekteted bele tudja fészkelni magát, melegen körbeöleli és megnyugtatja, teljesen felveszi a teste formáját. A enyém nagyon nyugodtan aludt utána egészen 6, 5 hónapos koráig, utána már oldalra fordulva is szívesen aludt, így kivettem a párnát, hogy szabadon tudjon forogni. Egyébként én varrtam termo anyagból hálózsákot és abban altatom, ezt nem tudja a fejére húzni. Most 8 hónapos, jól alszik a hálózsákban.
Az én kisfiam is vándorolt álmában és mindig az ágyrácshoz bújva aludt el. Szintén elõfordult hogy a takarót a fején találtam. Nekünk a mózeskosár bélése bevált.Puha, meleg, körbeöleli, biztonságos mert zippzáros olyasmi mint egy pólya így a fejére sem tudja húzni. ( 2 hós babóci anyukája)
A kérdező hozzászólása: Ez a párna olyan, vagy ugyanaz, mint a szoptatós párna? Oldalára a bukás miatt szoktam tenni, nem sûrûn, de azért elõfordul, hogy bukik. Nekünk pamuthálózsák van, azért kell a takaró is, de akkor beruházok egy vastagabbra, mert ez a takarós verzió nem túl biztonságos így.
Az en babam is ilyen volt, mindig az agya sarkaba talatlam, ezzel azt jelezte hogy hianyzik neki az a puha melegseg ami korul olelte a pociba.Nagyon jo otletnek tartom a parnat, bar en nem tettem semmit a babamnak, mert megszokta hamar az egyedul letet.Meg sokaig fogja hianyolni a pocis melegseget.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Az elsõ két hétben mózesben aludt, akkor még mellettem, napközben most is abban alszik. Az autósülés fejszûkítõjét bele szoktam tenni, mert a mózesben is mániája, hogy az oldalához nyomja a kis fejét. Este kipróbálom, hogy mózesestól teszem az ágyba. A párnát még jobb ötletnek találom, viszont légzésfigyelõt használunk, és attól tartok az úgy már sok lenne vastagság szempontjából.
2.válaszoló vagyok: Mi is használunk légzésfigyelõt és mûködik így is hogy a vastag mózesbélés rajta van a kiságyon. Próbáld ki! (Igaz egyszer beriasztott mert olyan mélyen aludt Babóka, hogy hallani is alig lehetett a lélegzetét, nem érzékelte a légzésfigyelõ)

1-hónapos babám 10-15 percig eszik közben el is alszik azon parázok tényleg jól lakott e. Normális ez igy?

Legjobb válasz: nekem is 1 hónapos, ugyanez van nálunk is, de van mérlegem így tudom mennyit eszik. Amikor pár perc alatt bealszik és ébresztgetni kell, örülök ha 30at kiszív 1 cicibõl. Van hogy 1 órán keresztül szopizunk:(

nekem is 1 hónapos, ugyanez van nálunk is, de van mérlegem így tudom mennyit eszik. Amikor pár perc alatt bealszik és ébresztgetni kell, örülök ha 30at kiszív 1 cicibõl. Van hogy 1 órán keresztül szopizunk:(
bocsi a helyesírási hibákért :) folytatni....
Szia ! Mennyi idõnként eszik? Nekem 5 hetes és szintén nem eszik tul hosszu ideig , de van , hogy oránként , másféloránként éhes.
Kitartás, ez el fog múlni. :) Ugyan így jártam, hogy sokszor bealudt cici közben, aztán felébredt és fojtatni kellett, mert még éhes volt. Nekünk 2 hónapos korára rendezõdött teljesen, szépen nekiállt enni, aktívan, folyamatosan 30-40 percet. Mindezt 4-5 óránként. :) Igaz most megint visszaestünk, és ismét elalszik evés közben (most 3 hós múlt) :(

Hogyan szoktassam le 1 hónapos babámat a kézben ringatásról, kézben altatásról?

Az egész napom arról szól hogy kézben tartogatom, csak úgy alszik el, amikor leteszem a kiságyába akkor egyből felébred és ordít mint a sakál, kicsit el lett kapatva mert ha kicsit sírt egyből fel lett kapkodva. Az éjjel is 2 óránként evett, abból fél óránként felsírt kb 5-10 percekre. Én a szájába cumikát adtam, de azt se fogadta el amíg ordított, akkora szájal hogy a cumi egészbe befért volna a szájába. Utána már csak méregből szívta a cumit de percenként úgy fordigatta a fejét hogy kiessen a szájából. Most is evett, betettem a kis ágyba és csak ordít. Adjatok tanácsot !

Legjobb válasz: Elsõ, hogy írhatsz ilyet, h hagyja ordítani?? Én soha nem hagytam ordítani a gyermekemet, nem is értem, hogy sok anya hogy lehet képes erre?? Tápszeres babánál tényleg fura, h 2 óránként eszik, de nem akkora gond, mert gondolom nem eszik olyan adagot, mintha 3-4 órás közönként enne. Az én fiam anyatejes volt és 2 óránként evett, éjjel is. Aztán ahogy cseperedett elhagyta. De õt is kézben kellett altatni, igaz nem ringatva, de még délután most is úgy alszik el (17 hónapos) Mondjuk nekem nincs vele gondom, mert mindig tudtam,hogy a közelségemre vágyik. Nálatok ugyanez lehet, gondolj bele, egy hónapja bújt ki, minden új neki még, anyát akarja maga mellett tudni, ez természetes dolog. Vagy lehet, hogy azért sír, mert fáj a pocakja, de szerintem az elsõ dolog lehet inkább. Ne aggódj, nem lesz mindig így, az elsõ idõszak tanulóidõszak mindig nehezebb, és neked is bele kell rázódni. Biztos, hogy emiatt feszült is vagy, hogy nem tudsz rendesen pihenni, ezt a babád is érzékeli. Ezért õ is nyugtalan. Pár hónap (tudom soknak tûnik) és megoldódik a helyzet magától, próbálj a párodtól segítséged kérni, legyen el a kicsivel õ, míg te kicsit kikapcsolódsz, feltöltõdsz, hidd el csodákat tud tenni..:) Kitartás! 17 hós kisfiú anyukája + 14 hkm :)

Elsõ, hogy írhatsz ilyet, h hagyja ordítani?? Én soha nem hagytam ordítani a gyermekemet, nem is értem, hogy sok anya hogy lehet képes erre?? Tápszeres babánál tényleg fura, h 2 óránként eszik, de nem akkora gond, mert gondolom nem eszik olyan adagot, mintha 3-4 órás közönként enne. Az én fiam anyatejes volt és 2 óránként evett, éjjel is. Aztán ahogy cseperedett elhagyta. De õt is kézben kellett altatni, igaz nem ringatva, de még délután most is úgy alszik el (17 hónapos) Mondjuk nekem nincs vele gondom, mert mindig tudtam, hogy a közelségemre vágyik. Nálatok ugyanez lehet, gondolj bele, egy hónapja bújt ki, minden új neki még, anyát akarja maga mellett tudni, ez természetes dolog. Vagy lehet, hogy azért sír, mert fáj a pocakja, de szerintem az elsõ dolog lehet inkább. Ne aggódj, nem lesz mindig így, az elsõ idõszak tanulóidõszak mindig nehezebb, és neked is bele kell rázódni. Biztos, hogy emiatt feszült is vagy, hogy nem tudsz rendesen pihenni, ezt a babád is érzékeli. Ezért õ is nyugtalan. Pár hónap (tudom soknak tûnik) és megoldódik a helyzet magától, próbálj a párodtól segítséged kérni, legyen el a kicsivel õ, míg te kicsit kikapcsolódsz, feltöltõdsz, hidd el csodákat tud tenni..:) Kitartás! 17 hós kisfiú anyukája + 14 hkm :)
2 óránként még biztos nem éhes, ha tápszeres. Fõleg, hogy közben is fel-fel sír. Az én kisfiam akkor csinálta ezt, amikor álmos volt, de hát ugye egyedül még nem tudnak visszaaludni. Ne etesd meg ilyenkor, mert tényleg rászokik! (persze, ha egészséges, idõre született, jó súlyú babáról van szó) Cumit is feleslegesen tömöd a szájába, ha nem fogadja el, nem minden gyereket nyugtat meg, sõt! Tudom, nehéz elfogadni, de az elsõ idõk errõl szólnak. Ordít, de az embernek fogalma nincs mi baja, tán hasfájós, vagy csak ráfogjuk, nem alszik, csak kézben/szopizva/ringatva stb., jaj elrontom! Pedig nem :) Kicsi õ még, ringasd ha akarja, lefog róla szokni hamar, egyre kevésbé fogja igényelni. Pár hét és egyre jobban érdekelni fogja a világ, nem kell folyton kézben tartani. Tapasztalatból mondom :)
Kendõ!!!! Csuda találmány! Próbáld ki, lesz 2 szabad kezed és a babádnak a legtöbbet adod: a közelséged, amire szüksége van! Az ágya teljesen jó helyen van melletted. Magadra kötöd és megnyugszik, hidd el!
Nalunk ia ez volt ennyi idosen. Sajna ez ennek az idoszaka van most. Majd leszokik sajat magatol rola. Ezzel nem tudsz mit csinalni vegig kell menni. En is vegigvittem ezt de nem hagytam sose sirni. Ha vele mentem wc-re vele mentem. En szoptattam raadasul es nagyon sokaig szopizott. Cumit el se fogadott nem kellett akkor meg neki. Tartsd kezben aztan szepen lassan leteszed ha sirvafakad akkor vissza felveszed de egy ido utan nem fogja igenyelni h allandoan kezben legyen hidd el. De meg nagyon pici kell a kozelseged neki. Minden idegen a szamara egyedul teged ismer.
Beteszed az ágyába és hagyod ordítani! Másképpen nem fog leszokni a kézben létrõl. Éjjel pedig nem kell szoptatni 2 óránként.
Van ráció abban is, amit az 1. írt, csak nem 1 hónapos babáknál alkalmazzuk... De ami igaz, az igaz, jó 1 éves kora körül illik majd leszoktatni arról, hogy sír, és te rögtön felveszed. Ugyanis ha nem szokik le errõl, mert mindig megsajnáljuk, akkor úgy járunk majd, mint az egyik ismerõsöm ovisa, hogy 5 évesen is csak úgy alszik el, ha ölbe veszi az óvónéni :O (pedig ez nagyon durva...) Ha anyukának problémát okoz ez a sok ölbevétel (ami érthetõ), akkor a kendõn kívül tudom ajánlani a bölcsõt is.
Nekem is volt így a kisfiam..azonban kipróbáltam hogy a hordozóba teszem és azt ringatom, vagy hintáztatom ( lában szét, és elõre-hátra) Ha ez sem válna be akkor babakocsival bent sétáltam vele ( téli baba ) .. kicsit rugóztattam..aludt mint a bunda... De most hogy szép, napos idõ van..udvaron, erkélyen is lehet A kakihoz annyit hozzátennék : ne hõmérõzz..legalábbis ne minden alkalommal.Hagyd hogy maga kakiljon Nem arról van szó hogy szorulása van, hisz nincs is, csak maga az érzés, az inger nemtetszik nekik...Egy idõ után azonban megtanulja hogy megkönnyebbül tõle.
Azt tudod, hogy kisbabáknál elalvás után kell várni legalább 15-20 percet mielõtt beteszed a kiságyba? Ekkorra éri el a mély alvási szakaszt, ha nem várod ki ezt az idõt és már 5-10 perc után lerakod, akkor persze, hogy felkel. Én is így jártam az elején, aztán megtanultam.
Érdemes lehet még utánanézned a Dunstan bébinyelvnek. Youtube-on megtalálod az az Oprah-mûsort, amiben a hölgy szerepel. Angolul van mondjuk, de nem nehéz. Cikket magyarul is találhatsz. A babád még pici, nála még mûködik. Én is teszteltem már, sikerrel. Hajrá és kitartás! :-)
A kérdező hozzászólása: Mért kaparja, marja a hátam a v állon van, tépi a ruhámat? Úgy sír.
A kérdező hozzászólása: Tessék, alig telt el 2 perc és már megint fenn van alig hogy letettem a kiságyába. És sír a kezemben is.
A kérdező hozzászólása: Most elaludt a kezemben, de nem mélyen mert amikor a kezét felemelem hogy megnézzem mennyire hagyta el magát akkor befeszíti a karját. Attól félek ki alussza a kezemben magát és utána megint nem tudok csinálni semmit a konyhában.
A kérdező hozzászólása: Ez az hogy a páromra nem lehet számítani mert vagy dolgozik és nincs itthon, vagy megijed a sirástól és még ki is megy a szobából. Azért eszik 2 óránként , mert gondolom én hogy éhes, mivel csak etetés után nyugszik meg. olyan 50-60-70 ml eszik meg egy evészet alkalmából, 5 kg , eddig többet evett ugyanilyen sûrûséggel, 90-110 ml-rt. Már a harmadik fajta tápszer használjuk, de meg van már véve a negyedik is, mert hasfájásra gyanakodtunk. De lehet hogy nem tej alapú tápszert kéne vásárolni hanem hipoallegénest, alergiás babáknak szokták ajánlani. Ráadásul nem is kakil egyedül már a babám, már ott járunk hogy 2-3 naponta kakiltatom hõmérõvel, és érdekes mert nem olyan kemény neki.
A kérdező hozzászólása: Fogalmam sincs hogy mit tegyek már eleinte nem igényelte ennyire a kézben alvás dolgot csak kb 2 hete kezdõdött, de annyira hogy le se lehet tenni. Most felvettem az ölembe de inkább csak nézelõdik mint aludna, egyedül legalább csukódott a szeme .
A kérdező hozzászólása: Az a baj hogy tápszeres. A kis ágya közvetlen az ágyam mellett van, éjjel átdugtam a rácson a kezemet és tartottam a cumiját hogy ne essen ki, mert akkor is ordít ha nincs a szájába semmi, de amúgy meg löki ki a szájából. Az elébb hagytam ordítani amíg kimentem a wc-re max 5 perc volt, mire visszajöttem, be volt veresedve és leizzadt de akkor se hagyta abba.
Kitartás, 3 hónapos korára minden jó lesz. Addig is vedd csak fel és ringasd. Most ez a legfontosabb dolgod, a többi várhat. A hordozó kendõt kipróbálnám a helyedben, bár nekem nem szerette a kisfiam, de sok mindenkinek beválik. Ha nagymama van a közelben, õ is átjöhetne néha segíteni.

Hogyan ébreszthetem fel a nagyon aluszékony 1 hónapos babámat, aki alig akar szopizni?

A babámat 2-3 óránként fel kell ébresztenem enni, de mivel nagyon aluszékony így folyton bealszik a cicin, emiatt nagyon keveset szopizik (2 cicib?l 50 ml), és sokáig is tart a szoptatás kb 1 óra , így a többit tápszerrel kell kiegészítenem. A kórházban besárgultunk 2x is. Próbáltam fejni de nem nagyon ment, teát és sok folyadékot iszom, már teljesen stresszes vagyok.

Legjobb válasz: Nálunk konkrétan ilyen nem volt,csak hasonló.Nekem a védõnõ azt csinálta,hogy elkezdte piszkálni szopi közben a nyakát-tarkóját.Ha nem reagált,akkor kicsit "megcsipkedte" (most ne valami gyerek kínzásra gondolj) ugyan ott.És éberebb lett,evett utána rendesen.Ezt kb. 1-1,5 hónapos koráig csináltam én is,mert elaludt volna a cicin evés helyett.

Nálunk konkrétan ilyen nem volt, csak hasonló.Nekem a védõnõ azt csinálta, hogy elkezdte piszkálni szopi közben a nyakát-tarkóját.Ha nem reagált, akkor kicsit "megcsipkedte" (most ne valami gyerek kínzásra gondolj) ugyan ott.És éberebb lett, evett utána rendesen.Ezt kb. 1-1, 5 hónapos koráig csináltam én is, mert elaludt volna a cicin evés helyett.
Aztán megtanult szépen enni.Most 4 hónapos.
Én beszélek hozzá közben, meg simogatom hátul a nyakát, és erõsebb fényt csinálok (nem retina égetõt) és zenét kapcsolok be, mondjuk rádiót.

1 hónapos babám kezdi kitolni a szopi időt?

Második napja 4 óránként kér enni, éjjel 5 órát alszik egybe. Amikor szopizik, majdnem mind a 2 cicimet teljesen kiszívja. Eddig 2-3 óránként kért enni. Normális, hogy most 4 óra eltelik két evés közt? Adjak neki s?r?bben, annak ellenére hogy nem kéri? Nem ártok ezzel, hogy csak 4 óránként eszik?

Legjobb válasz: Nyugodj meg semmi baja nem lesz a babádnak! Én javaslom, ha ébren van, de épp nem kér enni, hogy egy kis vízzel kínálgasd néha, tudom, hogy kizárólagos, de az enyém is az volt, vizet mégis kapott, nem kell beledönteni 100 ml-t csak mondjuk néha úgy 10-20 ml-t kortyolgasson a nagy meleg miatt! Egyébként azért is lehet, hogy ritkábban éhes, mert még mi nekünk felnõtteknek sincs nagy étvágyunk ebben az idõben! Olvasom, hogy 4 óra elteltével viszont jól megszívja magát! Pótolja õ! :) Ha jó a kedve, kaki, pisi van, akkor nincs okod aggodalomra! Mindent jól csinálsz! És kitartás, én is így aggódtam a babámnál, most 7 és fél hónapos, és már sokkal "egyszerûbb" minden! :) Kitartás!

Nyugodj meg semmi baja nem lesz a babádnak! Én javaslom, ha ébren van, de épp nem kér enni, hogy egy kis vízzel kínálgasd néha, tudom, hogy kizárólagos, de az enyém is az volt, vizet mégis kapott, nem kell beledönteni 100 ml-t csak mondjuk néha úgy 10-20 ml-t kortyolgasson a nagy meleg miatt! Egyébként azért is lehet, hogy ritkábban éhes, mert még mi nekünk felnõtteknek sincs nagy étvágyunk ebben az idõben! Olvasom, hogy 4 óra elteltével viszont jól megszívja magát! Pótolja õ! :) Ha jó a kedve, kaki, pisi van, akkor nincs okod aggodalomra! Mindent jól csinálsz! És kitartás, én is így aggódtam a babámnál, most 7 és fél hónapos, és már sokkal "egyszerûbb" minden! :) Kitartás!
Egyáltalán nem gond, h csak 4 óránként kér enni, viszont, ha sokáig szeretnél szoptatni, akkor ne adj neki cumisüveget, inkább kínáld gyakrabban cicivel. Lehet csak pár kortyot fog szívni, de az pont elég a folyadékpótlásnak. Tavaly nyáron volt a lányom fél éves és soha nem kapott vizet a 40 fokos melegben sem, inkább akár fél óránként is cicire raktam. 15 hós koráig szopizott, akkor is csak azért hagyta abba mert én kórházba kerültem. Ne aggódj, a babák tudják mi kell nekik.

Mibe öltöztettek 1 hónapos babát kint és bent?

Legjobb válasz: Nekünk azt mondta a doki bácsi, hogy 1 éves koráig mindig egy réteggel több ruha kell a picire, mint ahogy az anya jól érzi magát. Tehát ha te pólóban vagy a babára +1 pulcsi v body+póló.Remélem érthetõen írtam.

Nekünk azt mondta a doki bácsi, hogy 1 éves koráig mindig egy réteggel több ruha kell a picire, mint ahogy az anya jól érzi magát. Tehát ha te pólóban vagy a babára +1 pulcsi v body+póló.Remélem érthetõen írtam.
igen, én is így szoktam, ahogy az elõttem szóló írta
Mivel én bent rövid ujjú pólóban érzem jól magam, így a babámra hosszú ujjú bodyt adok, nadrággal és zoknival. Kintre most, hogy ilyen kellemes idõ van, ráadok még egy vékony kabátot és egy vékony sapkát, és betakarom.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!