Találatok a következő kifejezésre: 1 hónapos a (1113 db)

1 hónapos a kisfiam. Eddig csak szopizik (egy mellből alkalmanként), szépen gyarapszik.1 hete viszont nem tudok szopizás után fejni semmit, mert nem jön (pedig azelőtt sokat sikerült). Normális ez így?

Mostmár csak szopizás után 1-1,5 óra múlva jön bel?le (amelyikb?l szopizott is) újra kb. 40 ml. De nem mindig fejek így, id? hiányában. Változtassak a taktikán?

Legjobb válasz: Lehet, hogy fáradt vagy és azért! Elötte próbálj pihenni, ( tudom ez nem rajtad múlik), igyál sokat. Vagy próbáld meg többször mellre tenni és így serkentheted a tejtermelõdést. Szép babázást 11 hónapos kisfiú anyukája (mellesleg 10 hónapig tejadó voltam!)

Lehet, hogy fáradt vagy és azért! Elötte próbálj pihenni, ( tudom ez nem rajtad múlik), igyál sokat. Vagy próbáld meg többször mellre tenni és így serkentheted a tejtermelõdést. Szép babázást 11 hónapos kisfiú anyukája (mellesleg 10 hónapig tejadó voltam!)
szerintem inkább beállt a melled a kereslet- kínálatra, és annyit termel amennyire a babádnak szüksége van. Én is mindhárom gyermekemnél kb 3 hétig fejtem csak "értelmes" mennyiséget, késõbb már csak 10-20 ml jött le ha jól szopiztak... Úgy gondolom nem kell aggódnod és csak akkor kell fejned, ha nagyon telinek érzed a melled etetés után. Sok sikert!

Most lesz 1 hónapos a babám. Anyukám azt mondta, hogy 1-2 hét múlva adhatok neki gyümit is, mert az öcsém is benyomott 2 nagy őszibarackot 1-2 hónaposan. Nem korai ez még?

Legjobb válasz: de, korai. szerintem minimum a 4 hónapot várd meg, de ha tudod a 6-t. Lehet, hogy nem lenne tõle semmi baja - bár valószínû, hogy nem tudná megemészteni - de könnyen kialakulhat allergia a korai hozzátáplálás miatt.

de, korai. szerintem minimum a 4 hónapot várd meg, de ha tudod a 6-t. Lehet, hogy nem lenne tõle semmi baja - bár valószínû, hogy nem tudná megemészteni - de könnyen kialakulhat allergia a korai hozzátáplálás miatt.
Nálunk is az összes mama meg dédi akarja már teáztatni meg ettetni, de én nem engedem.Régebben más volt a gyümölcs, étel stb.most már tele vannak tartósitószerekkel, Nemhiába mondják most azt csak ANYATEJET adjunk vagy tápszert amig csak lehet.Ez a legjobb a babának!Minden jóT!
De, szerintem még nagyon-nagyon korai!! Ilyenkor még anyatej, ha az végképp nem, akkor tápszer. Gyümölcsöt még ráér enni, legkorábban 4 hónaposan. Még fejletlen az emésztörendszere. Sok babának még az anyatejtõl is fáj a pocakja:(
4, 5 hónapos babámon azt vettem észre h érdeklõdik, az ételek után, amikor eszünk nagyon tetszik neki, ezért adtam neki egy kis almát már, egyébként anyatejes, megkérdeztem a védõnénit és õ is mondta h jelzik a babák ha már készek rá
Két hónaposan semmi baja nem lesz!!! Ha anyatejes nem biztos, hogy elfogadja, de ha tápszeres akkor jobban érdeklik az ízek! Kezd nyugodtan friss almalével. Manapság ez az egész 6 hónapig ne etessük dolog el van túlozva.
az elõzõ hozzászóló vagyok. Az én babám az elsõ perctõl kezdve teázott. Ánizs és édeskömény plusz kamilla keveréke. Soha egy percet nem fájt a hasa. Tápszeres és minden íz érdekli.
Az õszibarack korai.De almával nyugodtan próbálkozhatsz!Az én fiam is 6 hetesen kapott elõször almát.(és most egy egészséges 10 éves gyerek) De ha te nem vagy olyan biztos magadban akkor inkább halogasd a dolgot!!Nem jó mindig minden tanácsot megfogadni.

1 hónapos a babám-és még mindig ordit a fürdésnél. Nincs valami ötletetek?

énekelek,masszirozom zenét kapcsoltam-semmi nem jött be .etetni nem akarom elötte..

Legjobb válasz: Leírom nekünk mi jött be, csak már nagyon unom, hogy mindenki hülyének néz. :) Mi 5 hetes kora óta együtt fürödtünk. Én letusoltam elõtte, majd bevettem a vízbe. Apa persze segített. 2 nap alatt megszokta és nem ordított. Ha nem tetszett neki, kivettük. Mindig egyre többet bírt és elkezdte élvezni. Ne idegeskedj, azt õ is érzi. Mindig ugyanakkor, 7-kor fürdettük, pontosan betartottuk mindig. A hasamra tettem, a feje oldalasan volt a cicimen. Biztonságban. Most 13 hónapos, imád fürdeni, 1 órát pancsikol esténként és járunk úszni. :)

Leírom nekünk mi jött be, csak már nagyon unom, hogy mindenki hülyének néz. :) Mi 5 hetes kora óta együtt fürödtünk. Én letusoltam elõtte, majd bevettem a vízbe. Apa persze segített. 2 nap alatt megszokta és nem ordított. Ha nem tetszett neki, kivettük. Mindig egyre többet bírt és elkezdte élvezni. Ne idegeskedj, azt õ is érzi. Mindig ugyanakkor, 7-kor fürdettük, pontosan betartottuk mindig. A hasamra tettem, a feje oldalasan volt a cicimen. Biztonságban. Most 13 hónapos, imád fürdeni, 1 órát pancsikol esténként és járunk úszni. :)
Én a pocijára raktam egykis rongyikát amibe tudott kapaszkodni - ez biztonságérzetet adott neki. Nyugodt hangol beszéltem hozzá és mindig elmondtam mit csinálok éppen. Így megszerette a fürdést. Sok sikert és kitartást, sikerülni fog!
Probald meg ugy, hogy arccal a viz fele nezve teszed be a vizbe. Lassan, eloszor csak a labat beleengedve a vizbe, kicsit lebegtetni a vizen. Lehet, hogy segit ha latja a vizet. Illetve bar irtad, hogy nem akarod megetetni elotte, en megis azt javasolnam, hogy adjal neki egy kicsit elotte. A lanyomnak pl ilyen picin nem volt turelme a furdeshez ehesen. Errol persze hamar leszokott, de furdeni felig tele hassal imadott. Illetve probalj valtoztatni a viz homersekleten. Lehet, hogy a melegebbet, vagy a huvosebbet szereti eppen. Szurkolok!
- milyen a víz hõfoka? Vannak babák, akiknek nem elég, vagy éppen túl sok a 37. Általában a melegebb vizet szeretik. - hogyan fogod? Nálunk, az én kezemben üvöltött a baba, az apja hatalmas lapáttenyerébe belesimult, biztonságban érezte magát. - nem fázik vetkõzés után? Tudom, meleg van, de a babák hõháztartása még nagyon kényes, fázhat pucéron.
ÉN sem javaslom hogy elõtte ciciztesd mert a végén a sok sírástól az egész kijöhet belõle :-/ Nálunk is volt ilyen..nemkell úgymond félteni..ha 2-3 percig, tehát a fürdés idejéig sír nemlesz baja Nálunk úgy 1-1, 5san hagyta abba...már számoltam a napokat hogy 1-2...5 ik napja nemsírunk a fürdésnél Szerintem csak arról van szó hogy tudja hogy utánna cicit kap, és alvás jön ;-)
Szia!Nálunk is ez volt, én a következõket csináltam, és bevált. 38-39 fokos vízben fürdik. Két mosdókesztyût használok, az egyik a pociján van vizesen, a másikkal mosdatom. Nagyon fontos volt, hogy elõször a lábát tettem bele, aztán a fenekét, aminek le kell érnie a kád aljába, így biztonságban érezte magát. Fürdés elõtt adtam neki én is egy kis cicit, persze fürdés után is. Na, és még valami:nekem elõrébb kellett hoznom a fürdetést, mert nagyon fáradt volt már 8-kor. Azóta is 7-körül fürdik, 8-kor alszik. 4 hónapos most.


Az én kisfiam ma volt 1 hónapos. A kórházban azt mondták, hogy nem kell ot minden nap mosdatni elég minden másnap, mert koraszulott volt. Mikortól ajánlott minden nap furdetni?

Legjobb válasz: Szerintem az, hogy koraszülött volt nem jelenti azt, hogy nem kell fürdetni minden nap. Az én babám idõben jött és kb 2 vagy 3 nap volt, hogy csak mosdattam. Most lesz 3 hónapos de már követeli a fürcsit, ha elmarad. Szerintem fürdesd nyugodtan, ha szívesen csinálod, ha õ eleinte tiltakozik is hamar megszereti majd. csak az öltöztetést nem szokták szeretni de azt fürdés nélkül is kell csinálni minden nap. És ha már pucéron van miért ne fürödhetne egyet?

Szerintem az, hogy koraszülött volt nem jelenti azt, hogy nem kell fürdetni minden nap. Az én babám idõben jött és kb 2 vagy 3 nap volt, hogy csak mosdattam. Most lesz 3 hónapos de már követeli a fürcsit, ha elmarad. Szerintem fürdesd nyugodtan, ha szívesen csinálod, ha õ eleinte tiltakozik is hamar megszereti majd. csak az öltöztetést nem szokták szeretni de azt fürdés nélkül is kell csinálni minden nap. És ha már pucéron van miért ne fürödhetne egyet?
Szerintem ezt csak te döntöd el. Mi minden nap fürdünk, egyrészt azért, mert része a napi programjának, ezután mindig tudja h evés és alvás következik, másrészt pedig azért, mert nagyon élvezi a pancsizást. mi ezért is járunk babauszira.
Szia! Nekünk is koraszülött volt a babánk, de nem mondták, hogy emiatt ne fürdethetnénk minden nap. Általában kétnaponta fürdettük, de ennek nem volt semmi különösebb oka. Egyszerûen így alakult. -Macska-
Errõl voltak itt már nagy viták. Én minden másnap fürdettem a babámat amíg nem mászott, mert nem koszolta magát, így is megszerette a fürdést, de nem volt törés a rutinban akkor se, ha kimaradt. A bõrgyógyászok pedig tényleg azt mondják, hogy szárítja a bõrüket a mindennapi fürdés. Ettõl még persze mindenki úgy csinálja ahogy akarja, egyik verzióval sem lehet semmi rosszat tenni.
Én az elsõ naptól minden nap fürdetem, és a kórházban is minden nap vitték a babákat fürödni.
szerintem fürdesd minden nap mosdokenõccsel és akkor nem szárad ki a bõre sem. azért bukik, nyakába folyik a tejcsi szoval nem árt a locsi. a másik nagyon fontos hogy a baba megszok egy esti rituálét és onnan tudja h este van és utánna szopi/kajcsi és szunyálás
én minden nap fürdetem, de ha valami miatt elcsúszott a napi program (pl. fájt a poci és keveset aludt), akkor csak áttörölgetem meleg, nedves mosdókesztyûvel és irány az ágy. ha nagyon fáradt nem érdemes fürdéssel nyúzni, de a napi rutin-fürcsi egyébként nem árt.
A kérdező hozzászólása: Koszi mindenkinek a válaszokat! Már én is rááltam a mindennapos furdetésre és a picúr a vízben meg sem nyikkan csak akkor sír, ha kiveszem a vízbol.

1 hónapos a kisfiam, eszik elég rendesen, van is kaki mindig. Talán túl sokszor. Mennyire normális, hogy gyakorlatilag minden alkalommal kakis a pelus, nem is kicsit?

Minden etetésre 2 pelenkázás jut, el?tte és valamivel utána, szinte mindig termel valamit.

Legjobb válasz: Teljesen normalis. Azt jelzi, hogy jol eszik a baba, ne aggodj miatta. Az en kisfiam 4,5 honapos, es meg mindig naponta 3-4 kakis pelus van.

Teljesen normalis. Azt jelzi, hogy jol eszik a baba, ne aggodj miatta. Az en kisfiam 4, 5 honapos, es meg mindig naponta 3-4 kakis pelus van.
Igen, ennyi idõsen nálunk is szinte minden pelusban volt kaki.
A kérdező hozzászólása: Ja, és még annyi hozzá, hogy nagyon sokat pukizik.
az én babám is minden etetésnél telerakta a pelenkát ilyen idõs korában, 8-10x is cseréltem néha most 3 hós és beállt neki, hogy 3-4-5x van egy nap kakis pelus és 1-2 pisis
A kérdező hozzászólása: Nagyon kösz :) kicsit megnyugodtam. olyan gyorsan átmegy rajta a kajcsi. igaz tudom, hogy nincs ami megfogja, de hát mégis.

Szerdán lesz 1 hónapos a kisfiam durván 3 óránként szopik, kb 20 percet van amikor félórát? A tietek mennyi ideig szopik alkalmanként félek kevés neki? Van olyan is hogy fél óra múlva sír?

Els? baba minden tapasztalatnak örülök.Esténként fürdés el?tt és után is szopik másfél órát mert ha leveszem sír,de csak este csinálja ezt.

Legjobb válasz: kikell alakitani neki 1 rendszert!nekem pontba 3 oránként kér emmi és van hogy 30-40 percig is eszik

kikell alakitani neki 1 rendszert!nekem pontba 3 oránként kér emmi és van hogy 30-40 percig is eszik
Az én lányom is kb. 3 óránként szopik, általában 20-30 percig. Egy hónapig kórházban volt, miután hazahoztuk odafigyeltem, hogy csak az adagját egye meg, mert ha többet evett, akkor sokat bukott. Mára rájöttem, hogy a probléma a büfivel volt. Amióta etetés közben is megbüfiztetem 2-3* azóta csak néha bukik. Most már hagyom õt annyit enni amennyit akar. Õ egyébként szopi után sokszor keres még és sírni is szokott, attól függetlenül, hogy mennyit evett. Eleinte azt hittem, hogy keveset evett és éhes maradt, de rájöttem, hogy azért keres, mert a cumizás megnyugtatja, nem pedig azért mert éhes, ezért büfizés után cumit szoktam neki adni.

Akinek hasfájós volt a babája. Mikor múlt el a hasfájás? Még csak 1 hónapos a babám, de már most kivagyok. Annyira sajnálom. Szinte semmi nem segít neki.

Legjobb válasz: Nekünk se segített semmi, csak a szélcsõ (próbáld ki ha még nem tetted, igazi megváltás). 4 hónapos volt egyébként mire teljesen elmúlt a hasfájás.

Nekünk se segített semmi, csak a szélcsõ (próbáld ki ha még nem tetted, igazi megváltás). 4 hónapos volt egyébként mire teljesen elmúlt a hasfájás.
hát ez kemény idõszak. :( kitartás elmúlik. mi mindent próbáltatok már?
A fiam 16, 5 hós és a ai napig hasfájós!!! De csak éjszaka: nem tud (és mi sem) aludni, mert fáj a hasa a puki miatt. MINDENT kipróbáltunk már, amit ilyen esteben ajánlak, semmi. Most várjuk a véreredményt, nem-e laktózérzékeny. S ha nem, annak örülök, de akkor már végképp nem tudom, mtévõ legyek, hogy segítsek neki... De a Te babád még nagyon kicsi, reméljük, 3 hós korára kinövi!!!
az en babam is nagyon hasfajos volt, egesz ejjel virrasztottunk. Mindent kiprobaltunk, mig vegul a sab simplex segitett. gyogyszertarban veny nelkul kaphato, szerintem probaljatok ki ti is.4 honapos koraig kapta, most 5 honapos es elmult mar neki. Hidd el egyutt erzek veled, ez egy nagyon nehez idoszak. A legjobbakat kivanom es probaljatok ki feltetlen amit irtam hatha nektek is bevalik.

1 hónapos a babám, és nappal alig alszik. Akiknek ennyi idős a babája vagy hasonló korú, azok mennyit alszanak?

Legjobb válasz: Igaz, a mi lányunk már 1 éves, de õ kezdettõl fogva nagyon keveset aludt nappal. Én is teljesen meg voltam lepõdve, mert mindenki azt mondta, h az újszülött eszik-alszik. Na, ehelyett õ 3x fél órát aludt csak mindig. De éjszaka aludt, nappal meg ennyi volt az igénye!

Igaz, a mi lányunk már 1 éves, de õ kezdettõl fogva nagyon keveset aludt nappal. Én is teljesen meg voltam lepõdve, mert mindenki azt mondta, h az újszülött eszik-alszik. Na, ehelyett õ 3x fél órát aludt csak mindig. De éjszaka aludt, nappal meg ennyi volt az igénye!
Ennyi idõsen a babám volt, hogy 2-3 órát is ébren volt, majd aludt fél órát, majd megint órákig nézelõdött. Kétségbe voltam esve, de megnyugtattak, hogy ilyen babók is vannak.
Az én fiam 16 hós, 1 hósan egész nap aludt, csak enni kelt fel. Volt olyan, hogy déltõl este 8ig aludt kint a teraszon, és meg sem mozdult! :D Mondjuk õ mai napig is 14 órát alszik éjjel, plusz nappal is 2x2órát igényel.
Az én kisfiam sem aludt szinte semmit 1-2 hónapos koráig. Ha nem volt kézben állandóan sírt. Elaltatni sem nagyon tudtam. Késõbb is csak babakocsiban tudtam elaltani. Most viszont 2 és fél évesen hihetetlen sokat tud aludni.
anyukám mondta kiskoromban nem szeredtem aludni és most is utálok aludni kivéve este:) tehát ez normális
Szia!Az én fiam is 1 hónapos, és már majdnem 2 hete kínlódunk ugyanezzel a problémával...Egyszerûen nem alszik nappal, egyszer 12 órán át ébren volt!!Éjszaka szerencsére alszik, általában csak egyszer ébred enni, de nappal gyakorlatilag csak eszik és eszik.A fenekem hozzánõtt a fotelhez, a nagyobbik gond viszont, hogy sokszor csak este jutok el odáig, hogy reggelizzek, ami meglátszik a tejem minõségén is... Nekem csak kb. 2-3 napja esett le, hogy valószínûleg ennek a reggeltõl estig tartó evésnek köszönhetem, hogy szinte átalussza az éjszakákat.De így hogy lehet elvégezni a házimunkát?Neked sikerül??

1 honapos a babam es mikor nem alszik vagy szopik akkor csak ölben lenne, ha beteszem az agyaba akkor sir. Normalis, hogy folyton ölben szeretne lenni?

Ez normalis ilyen pici babanal, vagy nyugodtan kene fekudjon a kisagyaba, ha beteszem?Azt nem varom el, hogy egesz nap szopjon es aludjon, neki is ebren kell lenni, de akkor mindig csak olben kell ulnie? Vagy idovel ahogy no majd valtozik?

Legjobb válasz: Igen,amig ilyen pici nem nagyon erzekeli a kulvilagot,ezrt a te karodban erzi biztonsagban magat,erzi a tested meleget,hallja a szived dobogasat,ketsegbe esik ha nem vag a kozeleben,mikortol lat nem fogja igenyelni mindig a kozelseget,lefoglalja majd a kulvilag,hogy felfedezzen mindent,kivancsi lesz mindenre es mindenkire aki a kozeleben van,az en lanyom 3 honapos es mar nagyon keveset van olben,amikor ilyen idos volt mint a tied meg enni sem tudtam tole,nem volt eleg hogy fogtam,setalni kellett vele.Udv,jo babazast.

Igen, amig ilyen pici nem nagyon erzekeli a kulvilagot, ezrt a te karodban erzi biztonsagban magat, erzi a tested meleget, hallja a szived dobogasat, ketsegbe esik ha nem vag a kozeleben, mikortol lat nem fogja igenyelni mindig a kozelseget, lefoglalja majd a kulvilag, hogy felfedezzen mindent, kivancsi lesz mindenre es mindenkire aki a kozeleben van, az en lanyom 3 honapos es mar nagyon keveset van olben, amikor ilyen idos volt mint a tied meg enni sem tudtam tole, nem volt eleg hogy fogtam, setalni kellett vele.Udv, jo babazast.
Szia. Az én kisfiam három hetes, de napközben gyakorlatilag csak a séta után alszik a kiságyában, egyébként ölben akar lenni, sokat fáj a pocakja. A kezemben szendereg, zenét hallgatunk, sétálunk, ma mesét olvastunk. illetve kicsit (kb. kétszer 15-20 percet) elvan a hintájában. Így viszont általában jól alszik éjszaka, csak 1-szer ébred.
Az utolsó hozzászóló jól írta. Most még szokatlan neki a külvilág, nálad érzi magát biztonságban. Az én babám kb 2 hónapos kora után volt el egyedül. Fokozatosan szoktattam. Kiraktam egy játszószõnyegre ott nézelõdött. Most már 4 hónapos és állandóan hasra fordul, még akkor is ha rossz neki:) . De még mindig van, hogy csak a karomban nyugszik meg!
Mondjuk egy utat az állatorvoshoz?
A bolha is mászik a cica szõrszálai között. Nem feltétlenül ugrál. Szóval szerintem az bolha lesz. Ha 6 hónapnál idõsebb a cica, vehetsz neki bolhanyakörvet, bár szerény tapasztalataim szerint az sajnos nem ér túl sokat. Én külsõ parazita elleni szert javaslok, állatpatikában sõt, akár a Rossmannban is lehet kapni, és a fejtõl a faroktõig egyenletesen eloszlatni az állat szõrén. Vagy fürdesd meg, ehhez is lehet kapni állatpatikában kullancs - és bolhairtó sampont, amit fel kell oldani adott mennyiségû vízben, és abban megfürdetni a cicát. Csak vigyázz, hogy ne kerüljön a fülébe és a szemébe!
A kérdező hozzászólása: 1 HÓNAPOS. de írtam.
Nekünk több cicánk is van, mindegyik nagyon bolhás. Mi fürdetéssel írtottuk ki a bolhákat. Esetleg, ha nem undorítõ, csipesszel, vagy a körmöddel nyomhatod össze a fejét vagy a hasát.
Nemlehet, hogy rühes? Az én macskáim minden nyáron mmegrühesednek, ilyenkor állatpatikában, lehet ampullát venni neki, de mi inkább fürdetni szoktuk õket...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!