Találatok a következő kifejezésre: 1 hónapos 1 kg-ot (5 db)

3 hónapos kisfiam anyatejes, az első 2 hónapban 1 kg-ot hízott havonta, ebben a hónapban csak fél kg-ot. Jó kedélyű baba, hurkái vannak, / 6200gr, 65 cm/ lehetséges hogy a több "rúgkapálás" miatt nem hízik annyit / kis izgő-mozgó/ mint korábban?

Az utóbbi napokban kicsit össze-vissza eszik , gyakrabban kevesebb ideig- úgy gondolom a front miatt van.

Legjobb válasz: innentõl lelassul a növekedés mint hosszuságra mint sulyra már nem fog annyit hizni/ nõni nem kell megijedni. ha jó a kedve nincs baj.

innentõl lelassul a növekedés mint hosszuságra mint sulyra már nem fog annyit hizni/ nõni nem kell megijedni. ha jó a kedve nincs baj.
Nem minden hónapban híznak ugyanannyit a babák. Az elsõ néhányban általában többet, aztán lelassul a súlynövekedés ( hogy is néznének ki 1 évesen, ha minden hónapban 1 kilót híznának))))?). Valószínû, hogy ebbe a több mozgás is belejátszik. A fél kiló hízás is nagyon szép egy hónap alatt! Az én kislányom a "legjobb idõkben" is "csupán" 70dekát hízott:) )) Most, 6 hónaposan 6710g, 64cm, de õ is szép, fejlett, hurkás kislány.
Egyre kevesebbet híznak a babák. Az én babám az elsõ hónapban másfél kilót hízott, a következõben egyet, aztán már csak felet.
Szia! Az én kislányom is 3 hónapos, az elsõ hónapban 1 kilót hízott, a másodikban és a harmadikban 420 grammot. Õ is jókedélyû baba, néha percekig képes hadonászni a kezével és a lábával. Szerintem az lehet az oka a kevesebb hízásnak, hogy mostmár aktívabb, néha étkezések is kimaradnak. Ráadásul nem fog minden hónapban 1 kilót hízni, gondolj bele mi lenne akkor belõle. Szerintem ne aggódj, a hízás így is teljesen normális.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a válaszokat.

9 hetes terhes vagyok. Még csak 1 kg-ot híztam, de a hasam szinte mindig nagy, kb. mint egy 5 hónapos terhesé. Mitől van ez? Ez nem baj?

Legjobb válasz: Szia! Ez típus függõ, én pont így voltam vele. Ne törõdj ezzel:-) Most 21 hetes vagyok és 7 hónaposnak látszom. Tágul a méhed a beleid is másképp mûködnek...Üdv

Szia! Ez típus függõ, én pont így voltam vele. Ne törõdj ezzel:-) Most 21 hetes vagyok és 7 hónaposnak látszom. Tágul a méhed a beleid is másképp mûködnek...Üdv
Én most 17 hetes vagyok de nekem is az eleje óta nagy a hasam. Ezzel többen vagyunk így, nincs mit tenni. Én már nem foglalkozom vele a lényeg hogy egészséges legyen a pici. :)
Nekem is nagy a hasam, pedig csak nyolc hetes vagyok, estére még nagyobb, mert felfújnak a gyümölcsök

Babám 2 hónapos. Az elmúlt 1 hónapban másfél kg-ot hízott. Nem sok ez egy kicsit?

Egyébként nagyon kis formás. :) Most 5,5 kg és 57 cm. Kap anyatejet, de tápszert is, mert kevés a tejem. A védőnő azt mondta, hogy nem vészes, csak vigyázzunk a hízással. De mit csináljak, ha egyszer éhes a kis drágám?!

Legjobb válasz: Te most biztos viccelsz! Szerintem sok és még tápszert is kap.

Te most biztos viccelsz! Szerintem sok és még tápszert is kap.
Az én lányom is az elsõ hónapban hízott másfél kilót pedig anyatejes volt:) Nem vészes ekkora hízás az elején, késõbb nekünk is lelassult, sõt a védõnõ késõbb alultápláltnak is minõsítette. Ha meg elkezd kúszni-mászni, majd járni-szaladni, pláne kevesebbet fog hízni. Annyira kell odafigyelned, hogy csak akkor pótold tápszerrel az anyatejet, ha nem elég neki, nem rosszból írom, de nekem is kellett két hónapos korától tápszert adni, mert megmûtöttek, és drasztikusan csökkent az anyatej mennyisége:(
És arra figyelj még, hogy ne keverd össze az éhségég-sírást más sírással, pl. hasfájás, unalom, túl meleg-túl hideg stb...
Az enyém 3900 grammal és 57 cm-rel született. 1 hónaposan 4700 gramm, 59 cm volt. Most 3 hónaposan 7050 gramm és 65 cm. Anyatej + tápszer. Az enyém is annyit evett amikor éhes volt. 90 ml tápszer 2 hó. koráig.120 ml, 2 hó. kora után.Tök egészséges, semmi baja. Nincs elhízva, csak erõsek a csontjai. A 4 éves bátyja 19 kg(iskolás korú súly - a védõnõ szerint) és 105 cm.Tök vékony gyerek, még hasa meg combja sincsen. A kicsi szintén tök átlag, nem duci. Ne parázz, alkati kérdés.
Nem, mert minden baba máshogy fejlõdik. A tiéd kicsit jobban hízik, ez van. Amúgy én a helyedben fokozatosan elhagynám a tápszert, és inkább gyakrabban mellre tenném.
szerintem a 1, 5 kiló önmagában nem sok egy ekkora babának. de ha azt nézzük, hogy anyatejes és pótlást is kap akkor elgondolkodnék, hogy biztos a nyûgösség oka az éhség? mert így már tényleg kicsit sokallom én is a 1, 5 kilót. de persze ezt neked kell tudnod :)
Az én babám 10 hetes múlt. A 2 hónapos mérlegelésnél 1, 7 kg-mal volt több, mint az 1 hónaposon. :D Senki nem mondta, hogy sok lenne, a védõnõ inkább a centiméternek nem akart hinni, mert azt mondta rengeteget nõtt, ennyit nem szoktak. Amúgy csak anyatejes és egyáltalán nem kövér. Jó, nem is vékonyka, de kövérnek nem mondanád. Remélem azért mostmár visszavesz egy kicsit a tempóból! :) Születési súlya: 3350g 1 hónaposan: 3770g 2 hónaposan: 5460g
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Szeretném még sokáig szoptatni és elhagyni a tápszert, de erre nem sok remény van. :( A születési súlya 3180 g volt és 50 cm, 3100 g-mal jöttünk ki a kórházból. 1 hónaposan 4000 g volt és 53 cm. A védõnõ mondta, hogy kicsit sok a súlya, de nem vészes, csak figyeljek oda. A doktor néni meg sem említette, hogy gond lenne. Egyébként ha szopizik 2-3 óránként, ha tápszert kap, akkor 3-4 óránként eszik.Másnál hogy állt be az etetési idõ?
2-3 óránkénti szopizás teljesen normális!!! azért ne adj tápszert mert "hamar" megéhezik, a szopis babák 2-3 óránként esznek! enyém még fél évesen ennyi idõközönként szopizott, tök normális! nem a tejeddel van baj, hanem a tápi annyira tömény, hogy 4 órát is kibír a baba vele, nem kell összehasonlítani :)


1 hónapos kisfiam 1 kg-ot hizott születése óta, nem sok egy kicsit?

Kizárólag anyatejet kap és igény szerint szoptatom.

Legjobb válasz: Dehogy sok! Az én fiam három hóanapos korára megduplázta a születési súlyát. Azóta már lelassított.

Dehogy sok! Az én fiam három hóanapos korára megduplázta a születési súlyát. Azóta már lelassított.
Az én kislányom is ennyit hízott, 6 hetesen már többet is. Én is csak szoptatom és igény szerint. Anyatejjel nem lehet túltáplálni csak túletetni, de azt úgyis kibukja. Jó babázást!!
Általában a kisebb súllyal születettek gyorsabban gyarapodnak, hogy behozzák a lemaradást :)
A kérdező hozzászólása: Köszi! A kisfiam 4050 gr volt születéskor.

Mennyi epret ehet 1 nap a 16 honapos kisfiam? Mert ma már fél kg ot megevett, és még kéri. Adhatok még neki? nagyon szereti

Legjobb válasz: az én 15 hós lányom is imádja 10-15 szemeket benyom belõle, és semmi baja tõle.

az én 15 hós lányom is imádja 10-15 szemeket benyom belõle, és semmi baja tõle.
nem lesz semmi baja. az én lányom most lett 1 éves és a újhagyma zöld szárát rágja, nem lehet tõle elvenni. most mit csináljak? nem lesz semmi baja
A "nagy könyv szerint még nem kéne". DE: ha nem mostanában adtad elõször neki (tehát már kb két hete kapta az elsõ epret) és viszonylag fokozatosan egyre többet evett. akkor amennyi jól esik neki. Ha ezek nem voltak meg, akkor szerintem elég volt mára. Majd eszik holnap is.
Ha gondja lenne(allergia)akkor 1-2 szemtõl is .Ha nincs baja nyugodtan eheti, az én 2, 5 évesem is "kilószámra" eszi!
1, 5 éves lányom is nagyon szereti és eddig nem lett baja tõle, bár soha nem volt hasfájós. Õ is sokat tud enni belõle.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!