Találatok a következő kifejezésre: 1 hónapja tabit (26 db)

4 hónapja szedek tabit és 1 hónapja csak én védekezem. Kb. 1 hétig hányingerem volt és a havim sem olyan volt mint szokott lenni. Megijedtem, h terhes vagyok, csináltam 2 tesztet 1 hét szünettel. Mindkettő negatív lett. Hihetek nekik?

Legjobb válasz: Nem hiszem,h babás lennél.A tabit arra találták ki,h védjen,,és ne kelljen mellette óvszert használni.Mivel két teszted is negatív,így lehet csak a tabi számlájára íható a fura mensi. Én amúgy a tabitól is rosszul voltam annakidején.Az a mensi,ami ógy jelentkezik,h babás vagy,inkább csak olyan barnázgatás,és 1-2 nap.

Nem hiszem, h babás lennél.A tabit arra találták ki, h védjen, , és ne kelljen mellette óvszert használni.Mivel két teszted is negatív, így lehet csak a tabi számlájára íható a fura mensi. Én amúgy a tabitól is rosszul voltam annakidején.Az a mensi, ami ógy jelentkezik, h babás vagy, inkább csak olyan barnázgatás, és 1-2 nap.
Mi jelent az, hogy csak te védekezel? Ha rendesen szedted a fogamzásgátlót, akkor nem lehetsz terhes... elvileg. Ha továbbra sem vagy nyugodt, menj el orvoshoz!
Szerintem hihetsz neki, nem vagy terhes. Annak a bogyónak az a dolga hogy megakadályozza a teherbeesést(elvileg).De azért menj el egy dokihoz nézetessd meg magad.

Most akkor hogy vannak a napok? Sensonette tabit kezdtem el szedni a menzeszem 4 napjától, kivártunk a 7 napot és a 9. napon szexeltünk másnap elmentem az orvoshoz, de azt mondta 1 hónapot várnom kellet volna, de a betegtájékoztatón 7 nap van.

És mikortól látszik hogy terhes vagyok-e? 2 hét után látszik a teszten úgy tudom, és 3 hét mulva tudom meg hogy ha nem jött meg. De akkor már nem kés?? Még lehet tablettával védekezni utána? Vagy csak abortusz?

Legjobb válasz: Szia! Te valamit nagyon félreértettél az írásod alapján! A 7 nap arra vonatkozik, hogy amikor beszettél már 1 levelet a bogyóból, azután 7 napot ki kell hagyni, és a 8. napon kell elkezdeni a köv. levelet. Másrészt akkor nem kell kivárni az 1 hónapot a szexszel (ez lehet gyógyszerenként változik) ha az menstruációd elsõ napjától kezdted szedni a gyógyszer! Szerintem mindenképp csinálj egy tesztet, és keresd fel az orvosod!

Szia! Te valamit nagyon félreértettél az írásod alapján! A 7 nap arra vonatkozik, hogy amikor beszettél már 1 levelet a bogyóból, azután 7 napot ki kell hagyni, és a 8. napon kell elkezdeni a köv. levelet. Másrészt akkor nem kell kivárni az 1 hónapot a szexszel (ez lehet gyógyszerenként változik) ha az menstruációd elsõ napjától kezdted szedni a gyógyszer! Szerintem mindenképp csinálj egy tesztet, és keresd fel az orvosod!

Fog gatlot szedek 1 honapja. Penteken vettem be az utolso tabit az elso levelbol. Es vasarnaptol enyhe barnas folyasom van, ez a "menzi" jelei?

mult heten a baratom belem elvezett es nem tudom mennyire lett volna szabad....lehetek terhes?vagy van olyan is h nem jon meg a tabi miatt v vmi?bocsika az ekezeteker

Legjobb válasz: Betegtájékoztató????? Ott a válasz benne mindenre!!! Az, h beléd élvezett...nos az a te hülyeséged, ha nem kérdeztél utána a dokitól, mikor leszel védett...Attól függ mikor kezdted szedni. Ha nem az 1. napon, akkor baj, mert ált. 1 hónap kell a védettség kialakulásához.

Betegtájékoztató????? Ott a válasz benne mindenre!!! Az, h beléd élvezett...nos az a te hülyeséged, ha nem kérdeztél utána a dokitól, mikor leszel védett...Attól függ mikor kezdted szedni. Ha nem az 1. napon, akkor baj, mert ált. 1 hónap kell a védettség kialakulásához.
A kérdező hozzászólása: es ha megis megjott a "menzi"?akkor mar semmi esely terhessegre?
Igen, okozhatja a tabi.
Szia, Igen ez a tabitól lehet.Azt ajánlom, hogy várd ki a 3hónapot, és ha utána is elõfordulnak ezeke a mellékhatások, akkor irattass másik gyógyszert:)
Én is most kezdtem el szedni, és én is észreveszem magamon ezeket a mellékhatásokat sajnos... csak én néha szédelgek is mellé!

Akkor is véd a tabi 1 hónap után, ha az számomra nem a megfelelő?

Ha mondjuk kiderül, h nekem nem ez a megfelel?, m pl. még a 4.hónap után is sokáig menstruálok t?le(doki azt mondta, h az els? 1-2 hónapban ez normális), akkor azért még véd a terhesség ellen??

Legjobb válasz: Attól még véd, de szerintem érdemes lenne felkeresni a dokid és ha szükséges, írass fel másik tabit. Vagy szedj sok c-vitamint, az is jó hatásos szokott lenni ilyen probléma esetén.

Attól még véd, de szerintem érdemes lenne felkeresni a dokid és ha szükséges, írass fel másik tabit. Vagy szedj sok c-vitamint, az is jó hatásos szokott lenni ilyen probléma esetén.
Háááááát, én nem vennék rá mérget, hogy igen! Hiszen, ha van ilyen mellékhatás, akkor valószínûleg ahhoz nem tartalmaz elég hormont a te tabid, hogy a szervezetednek elég legyen. Pl. a Lindynette 20 és a Lindynette 30 közt is az a különbség, h a 30-ban több hormon, van akinek csak ez a mennyiség jó. De szerintem erre a kérdésre a dokid kielégítõbb választ tud adni.
A kérdező hozzászólása: köszi!orvosnál már voltam, mert most az elsõ levélnél voltak gondok, de mondta, h ez normális, és, ha a másodiknál is lesz, az is normális, na de akkor az elsõ levél után már véd vagy nem?mert ugye, az, h nekem az nem megfelelõ majd késõbb derül ki, de erre nem mondott semmit:S:S
védeni sztem véd ha fellépnek mellékhatások, akkoris! (kivéve ha kihányod/kif.sod mielõtt még felszívódna de az ugye más kérdés :P)
nekem is ilyen gondom volt, de attól ugyanúgy véd.de menj el dokihoz és madj ír fel 3fázisú tablettát, ami beállítja majd a menstruációd.
A kérdező hozzászólása: voltam dokinál, azt mondta, hogy ez normális.mást nem mondott.

Tegnap vettem be életem első szem tabiját (Gestomix) az van a tájékoztatóra írva h 1. naptól véd de nekem ez túl szürreális. Szedi vki ezt a tabit? Vélemények? 1 hónap után már teljesen véd?

Legjobb válasz: Általában az orvosok javasolni szoktak 1-2 hetet minimum, az aggódósabbak azt mondják, hogy érdemes kivárni az elsõ levelet. Ha az elsõ levélen túl vagy, akkor már biztosan fölösleges a mellévédekezés.

Általában az orvosok javasolni szoktak 1-2 hetet minimum, az aggódósabbak azt mondják, hogy érdemes kivárni az elsõ levelet. Ha az elsõ levélen túl vagy, akkor már biztosan fölösleges a mellévédekezés.
Én nem ezt szedem, de az enyémre is az van írva, hogy az elsõ szemtõl véd. Mi nem is vártunk vele, nem védekeztünk már az elejétõl fogva, mégsem lettem terhes! Nem hiába írják rá! Ha a mensid elsõ napjától szeded, akkor már abban a hónapban megakadályozza a peteérést. Peteérés nélkül pedig nem tudsz teherbe esni.
énis gestomixot szedek. ésén a menzesz ELSÕ napjától szedtem és a 12. napon elment bennem a párom. és nem lettem terhes, szal télleg véd az elsõ szemtõl, de ha csak a menzesz 1. napján kezdted el szedni. HA NEM akkor, akk várj vele 1 hónapot.
A kérdező hozzászólása: vasárnap este a tamponon vt 1 pici vérfolt, tegnap reggelre már rendesen megjött és tegnap este vettem be a tabit.az ugy okés?
Igen, akkor volt a mensid elsõ napja!

1 hónapig szeretnék tabit venni. Kihez kell mennem?

El kell mennem az orvoshoz, vagy elég gyógyszertárba? Mitol fugg milyen gyógyszert ir fel? Lesz kivizsgálás?

Legjobb válasz: Egy hónapra mi a francnak kell tabletta? Egyébként nyilván orvosoz kell menni, mivel vényköteles.

Egy hónapra mi a francnak kell tabletta? Egyébként nyilván orvosoz kell menni, mivel vényköteles.
Vény nélkül nem szedhetsz tablettát, amúgy meg egy hónapra nem is érdemes, vagy kapsz valami finom betegséget.
A kérdező hozzászólása: Az most teljesen m1, hogy miért 1 hónap nem ezt kérdeztem..
A kérdező hozzászólása: bocs , hogy 1 hónapra jon a kulfoldi barátom és ebben a tablettás ugyben nem vagyok otthon, szted mért kérdeztem?
szerintem arra az egy hónapra nem érdemes gyokeresen osszezavarni a szervezeted!!! aztán újra abbahagyni.. ha már egyszer elkezded, folytasd! vagy pedig ne is kezd el, ilyen kevés idore felesleges, hasznaljatok óvszert! egyébként is a gyógyszer , , hatásáig, , azért szerintem mindenki megvárja azt az egy két hétet, amig a gyógyszer hatni kezd. Azt mondják már az elso szemtol véd, de azért csak óvatosan.. gondold meg!!
1 hónapra totál felesleges a tabletta. Használjatok óvszert.
A kérdező hozzászólása: igazából akkor 2 hónapig kellene vennem lehet egész nyáron itt lesz nem szeretnénk óvszerrel, bár nem tudom melyik véd jobban
Uramisten... Nem hogy a tabletta, de még a szex se való neked. 1 hónapra semmilyen orvos nem fog neked felírni fogamzásgátlót, arról nem is beszélve, hogy ennyi idõ alatt (de még két hónap alatt se) nem fog teljesen ráállni a szervezeted, 3 hónap minimum kell, hogy megszokd illetve hogy kiderüljön, jó-e a gyógyszer számodra.. Plusz az orvosok többsége egy teljes levél beszedését ajánlja, hogy a védettség biztosan kialakuljon, hiába ír egy napot a tájékoztató... Plusz ha normális az orvos, rákszûrést végez, vérvizsgálatra küld, az is 2-3 hét, mire megjön az eredmény... Ha ennyire gyógyszerfanatikus vagy, talán elõbb kellett volna elkezdeni:)

Ha kihagyott a mensim 1 hónapot 2-3 hónapja és most is késik már egy hete (ami valószínűleg hormonzavar miatt van) akkor lehet valami mellékhatása ha tabit iratok fel a dokival és akkor kezdem szedni amikor megjön?

tehát a lényeg hogy hormonzavarra fogamzásgátló... nemtudom hogy lehet e valami bajom

Legjobb válasz: Szerintem majd vitasd meg a nogyogyasszal. Ugyis mesz hozza, ha gyogyszert akarsz iratni, majd o megmondja, hogy jo otlet-e.

Szerintem majd vitasd meg a nogyogyasszal. Ugyis mesz hozza, ha gyogyszert akarsz iratni, majd o megmondja, hogy jo otlet-e.
sztem kaksizz egyet, és minden oksi lesz...
Szerintem nem valami jó ötlet. Az biztos, hogy ha fogamzásgátlót szedsz, akkor rendes lesz a ciklusod, amíg szeded, de ha csak ez a cél, akkor emiatt én nem tenném ki magam mesterséges hormonhatásnak. Egyébként mennyi idõs vagy? Korábban már kialakult jól kiszámítható rendszeres ciklusod, csak most vannak gondok? Egyébként tényleg legjobb, ha nõgyógyászt kérdezel.

1 hónapja hagytam abba a fogamzásgátlót és 4 napja kellett volna megjönnie. A kimaradás lehet a tabi elhagyása miatt?

Teszt nega, h?m 37.1! Összezavarta a szervezetemet a bogyó elhagyása?

Legjobb válasz: Én mióta abbahagytam (január) már 2szer nem jött meg, vagyis 3szor, mert most a baba jön! :-) Simán összezavarhat, hallottam már olyat is, hogy vkinek utána 8 hónapig nem jött meg! ha újra kezdhetném, biztos nem tömném magam ilyenekkel...

Én mióta abbahagytam (január) már 2szer nem jött meg, vagyis 3szor, mert most a baba jön! :-) Simán összezavarhat, hallottam már olyat is, hogy vkinek utána 8 hónapig nem jött meg! ha újra kezdhetném, biztos nem tömném magam ilyenekkel...
A kérdező hozzászólása: Hát én sem szedem többet az biztos. Köszönöm a választ :)
Szia! Lehet, hogy a tabik, mikor én abbahagytam decemberben, akkor az óramûpontos 28 napos ciklus 34 napos lett, aztán áprilisban már nem jött meg és jön a babó :-) Drukkolok!
szia én októberben hagytam abba, és novemberben a mensi helyett a baba jött :D 28hetes kismama
Szia. Én 3 hónapja hagytam abba. Az elsõ hónapban 31 napra megjött, aztán utána 42-re. Egy rakás tesztet csináltam, de persze mind negatív lett. A hõm nekem is végig magas volt, 37 fölött, de sajna babó az nem volt sehol. Ráadásul hiába próbálkoztunk mert peteérésem sem volt! :( Most nagyon várom, mi lesz a harmadik hónapban, lesz e baba?! Csatlakozom az elsõ válaszolóhoz, ha elõrõl kezdhetném én sem szednék be egy szemet sem!!!!!!
Csatlakoznék az elõttem szólókhoz! Soha többé nem akarom fogamzásgátló tabit szedni, nekem is annyira bezavart, hogy 2, 5 hónapig nem jött meg, aztán dokihoz mentem, aki szintén bogyókkal beindította a dolgot. Akkor rendezõdni látszott 2 ciklus erejéig, végül magától állt be. Ez már közel 8 hónapja. Most elõször érzem úgy, hogy stabilizálódik a dolog, viszont már nagyon szeretnénk a párommal gyereket, és nem értem, miért nem jön össze?
Így van, lányok! Nekünk összejött a baba, de én is vártam a peteérésre 2, 5 hónapot! Tudom, milyen az! Fel is szedtem 6 kilót, ahogy abbahagytam a tabit... Megtaláljuk a módját a védekezésnek, ha majd arra kerül a sor, de az biztos, hogy én soha többet nem támogatom ezzel se a Richter-t, se a Schering-et, - amik belõlünk élnek, a bogyófogyasztó nõkbõl származik a profitjuk 70%-a! Hát rajtam többet nem keresnek... Érdekesek az orvosok is, azt egyik sem mondja elõre, hogy a tabi elhagyása után mi várható... :-// Fel a fejjel!!!
Jah, 1. válaszoló voltam...
Szia! Én 2 honapja hagytam abba a fogamzásgátlót! És nekem is az elsö honapban a 27.dik napra jött meg és csak egy fél napra nagyon kevés volt! Most pedig a 26.dik napra és szintén fél napra csak mert már mulik el!!
Az UH EZER SZÁZALÉKBAN BIZTOS!!!!!!
Tuti, ne félj ennyire, így a szexet sem fogod élvezni, meg a párodnak is elég lesz egy idõ után, nyugodj meg a tabi az összes fogamzásgátló közül a legtutibb!!Élvezd az életet, és ne szorongj!
Két negatív teszt, tabi mellet még elmentél UHra?Nyugi már!Ha ennyire rettegsz a nemkívánt terhességtõl, akkor inkább hagyd az egész szex témát pihenni néhány évig.A tabi sokkal biztosabb, mint az óvszer!Én is voltam ilyen, és én is inkább nem szexeltem.Pasi ide, pasi oda!Aztán benõtt a fejem lágya.
4 hónap után már bõven védett vagy, így nem kell attól tartanod, h teherbe esel.csak szedd be mindig pontosan és élvezd az együttléteket!ennyi:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!