Találatok a következő kifejezésre: 1 hónapja szedek gyógyszert, (36 db)

17 éves szűz barátnővel csinálhatjuk gumi nélkül ha 1 hónapja szed gyógyszert?

Pár helyen olvastam, hogy azt írták, hogy els? alkalomra húzzon gumit is a pasi, akkor is ha a csaj szed gyógyszert. De nem értem hogy minek a gumi az els? alkalomra, azért van a gyógyszer. Mindketten szüzek vagyunk tehát nem kaphatunk el egymástól semmi nemi betegséget. Én megbízok benne, hogy szedi rendesen a gyógyszert. Mégis csak jobb lenne gumi nélkül meg hogy benne élvezek el.

Legjobb válasz: Elõször is! Értse már meg mindenki hogy a fogamzásgátló tabletta nem gyógyszer, hisz nem gyógyhatású készítmény, sõtt rombolja a szervezetet! Nem gyógyszer, hanem tabletta, ami megelõzi a terhesség kialakulását. A gyógyszer az más. Másik. A nögyogyász mindíg nyomatékosan felhívja a páciens figyelmét arra, mikortól lehet nemi aktust folytatni ugy hogy a tabletta már hat. Ugyhogy nem értem miért a neten keresed a választ. A doki már mondta a barátnõdnek, de rá van írva a dobozban lévõ betegtájékoztatói papírra is. Ha mégsincs, a dokitól kérdezzétek meg személyesen, vagy telefonon, és ne hozzá nemértõktõl kérj tanácsot, mert ez nagyon komoly dolog!!

Elõször is! Értse már meg mindenki hogy a fogamzásgátló tabletta nem gyógyszer, hisz nem gyógyhatású készítmény, sõtt rombolja a szervezetet! Nem gyógyszer, hanem tabletta, ami megelõzi a terhesség kialakulását. A gyógyszer az más. Másik. A nögyogyász mindíg nyomatékosan felhívja a páciens figyelmét arra, mikortól lehet nemi aktust folytatni ugy hogy a tabletta már hat. Ugyhogy nem értem miért a neten keresed a választ. A doki már mondta a barátnõdnek, de rá van írva a dobozban lévõ betegtájékoztatói papírra is. Ha mégsincs, a dokitól kérdezzétek meg személyesen, vagy telefonon, és ne hozzá nemértõktõl kérj tanácsot, mert ez nagyon komoly dolog!!
hogy biztonságos legyen teljesen..
ha szedi a fogamzás gátlót akkor persze hogy mehet gumi nélkül...
1. a tabitól nem lesz baja a barátnõdnek...ezek már nem azok a '80as évek beli tabletták amik ffi hormont tartalmaztak meg ilyen hülyeségek, nem lesz semmi baja attól h szedi gondolkozz ha káros lenne nem írná fel az orvos sem! 2. a tabik többsége így hat: ha a menzesz elsõ napján vette be akkor 1 hét múlva már hatott, ha nem (pl nekem is csúszott 1 hetet a dolog az elsõ levélnél szal menzeszem végén vettem be az elsõt) akkor 1 hónap mire biztosan véd. szóval a barátnõd már tuti védett :) 3. sztem nem kell a gumi, csak tönkre teszi a hangulatot. ha eléggé fel tudod izgatni akkor tökéletesen jól benedvesedik szóval nem lesz ezzel se gond. mivel gyanítom nem egyéjszakás kaland a lányzó :) így valszeg a betegség átadósdi is kizárható szal ezért sem kell szóval 2-0 a gumi ellen...tényleg eléggé hazavágja a hangulatot a kicsomagolása meg a felhúzása meg a levétele meg alap nem a legjobb érzés a lánynak se meg a fiúnak se...
3 hónapt mindenféleképp várni kell, fõlleg ha még nem szedett sosem! De ez tablettától függ, melyik milyen. De általába 3 hónap szokott lenni. 1 hónap kevés ahhoz hogy a szervezet átáljon. De ha engem kérdezel, ne mérgezd a párod, mert késõbbi életében vérnyomásával problémák leszenek, és visszeres lesz a lába.
Nem k*ra mindegy, hogy gyógyszer vagy nem? Egyébként megnéztem neked, és az! Nem hinném, hogy számít a véleményed. http://www.egeszsegkalauz.hu/keresok/gyogyszer/dienille-film.. Kérdezõnek, igen, 1 hónap után lehet óvszer nélkül csinálni, ha mindketten egészségesek vagytok. Óvszer nélkül egyszerûbb, nem kell bénázni vele, és a lánynak is kevésbé lesz kellemetlen.
Talán mondjuk azért, mert általában a lánynak fáj az elsõ alkalom ezért kell az, hogy jó nedves legyen, a gumi pedig általában síkosított ami csak rásegít...
ez az.. én félteném a szegény barátnõm. attól hogy gyógyszert szedjen. mert nehogy lesz tõle baja
Teljesen rendben van 1 hónap bogyó után. Persze ekkor félredobjuk azt a tényt, hogy agyonbassza a hormonháztartását a lánynak a fogamzásgátló. Ha egy kicsit törõdsz vele, az elsõ dolgod hogy leállítod a piruláról, és maradtok a guminál.
Gumi nélkül.Aki mást ír, az szemét.
Nem lesz semmi baj. Teherbe ugye nem eshet, a gyógyszer nem szûzhártyafüggõ, a peteérést gátolja. Egyébként pedig gondolj arra, hogy a gumi nem egy régi találmány, 50 évvel ezelõtt még nem létezett (illetve voltak hasonló cuccok, de ezt hagyjuk), és mégis elvesztették a szüzességüket a csajok. :)
A 3 hónap iszonyú nagy f*ság, de könyörgöm, olvassátok el a tabi használati utasítását, MINDIG rajta van, mikortól véd! Az enyém speciel a legelsõ bevett darabtól, de van, amit tényleg csak 1 hét vagy 1 hónap után. 3 hónaposról nem hallottam, ez a 21. század.

1 hónapja szedek Diane 35 fogamzásgátlót és védett vagyok már? A 3. napon szedtem be az első gyógyszert. Az jelent valami hátrányt?

Legjobb válasz: Várjál még egy hónapot. Én csak egyetlen szemet hagytam ki, a legelsõt és terhes lettem. Alig hittem el, hogy ez ennyit számíthat. Ugyanezt a gyógyit szedtem. A lányunk azóta 10 éves, nem bántam meg. De ha nem fér most bele az életedbe egy baba, akkor inkább várj egy hónapot. Az a biztos.

Várjál még egy hónapot. Én csak egyetlen szemet hagytam ki, a legelsõt és terhes lettem. Alig hittem el, hogy ez ennyit számíthat. Ugyanezt a gyógyit szedtem. A lányunk azóta 10 éves, nem bántam meg. De ha nem fér most bele az életedbe egy baba, akkor inkább várj egy hónapot. Az a biztos.

1 hónapja reggel 1 szem convertal gyógyszert szedek. Egész délutánig 120-130 körül van a vérnyoásom. Estére viszont felmegy 140-145/ 90-94 ig Normális ez? Más gyógyszert nem szedek.

Legjobb válasz: Mindegy, hogy mi a normális, mert neked másfajta adagolásra van szükséged. Én reggel és este is szedek gyógyszert, igaz, más fajtát. fordulj az orvosodhoz, mond el a panaszod, és más adagolást fog beállítani.

Mindegy, hogy mi a normális, mert neked másfajta adagolásra van szükséged. Én reggel és este is szedek gyógyszert, igaz, más fajtát. fordulj az orvosodhoz, mond el a panaszod, és más adagolást fog beállítani.
egyértelmûen növelni kell az adagot például azzal hogy este is egyet vagy más gyógyszerre váltani te még szerencsés vagy én még csak például 18 éves vagyok de akárhányszor megyek dokihoz vagy új gyógyszert ír fel vagy változtat a dózison én speciel már ott tartok hogy 3 féle gyógyszert szedek a vérnyomásomra úgy hogy az egyiket naponta 2-szer 1, 5-öt a másik kettõbõl meg úgy hogy elsõbõl 2-szer felet a másikból meg egyszer felet plusz még az reggeli pajzsmirigy potlót

Fogamzásgátlót szedek már több mint 1 hónapja, és most egy kicsit megvagyok fázva és szedek mellette gyogyszereket, sinecodot, doxycyclin-zentivát, és c-vitamint is meg béres cseppet, baj ha ezeket szedem a fogamzásgátló mellett?

Legjobb válasz: szerintem nem gond, de jobb ha védekeztek óvszerrel is a barátoddal. gyengíthetik a tabi hatását. amit abba hagyod még utána is jó ha védekeztek kb 2-3 hétig, de lehet jobb ha abban a hónapban még.

szerintem nem gond, de jobb ha védekeztek óvszerrel is a barátoddal. gyengíthetik a tabi hatását. amit abba hagyod még utána is jó ha védekeztek kb 2-3 hétig, de lehet jobb ha abban a hónapban még.
A Doxycyclin egy antibiotikum, ami a fogamzásgátlók hatását csökkenti. Abban a ciklusban, amelyikben ezt szeded, a fogamzásgátló gyakorlatilag nem véd, tehertbe eshetsz mellette. Gondoskodnod kell másféle védekezésrõl is.

1 hónapja nem szedek gyógyszert és mindent megteszünk a, most 2 napja nagyon érzékeny, fáj a mellbimbóm, ez lehet terhesség jele?

Legjobb válasz: Szia! Én is 1 honapja hagytam abba a gyógyszert nekem elég furán jött meg és nagyon rövid volt! Mi is dolgoztunk rajta! Neked nincs más tüneted? Én fel vagyok puffadva ma egész nap szédültem és fáj nagyon a derekam! Tesztet még nem csináltam!

Szia! Én is 1 honapja hagytam abba a gyógyszert nekem elég furán jött meg és nagyon rövid volt! Mi is dolgoztunk rajta! Neked nincs más tüneted? Én fel vagyok puffadva ma egész nap szédültem és fáj nagyon a derekam! Tesztet még nem csináltam!
A DERÉKFÁJÁS A TERHESSÉG JELE IS LEHET NEKEM EDDIG 3 VÁRANDÓSÁGOM VOLT ABBÓL 2 MEG IS SZÜLETETT A 3 SAJNOS ELHALT 8 HETESEN, DE NEKEM MINDIG A DERÉKFÁJÁS VOLT A JELE A BABÁK JELENLÉTÉNEK MOST IS FÁJ HÁT TALÁN LESZ BELÕLE VALAMI
Kérdezõ!! Én pont úgy vagyok mint te. Egy hónapja nem szedem a gyógyszert, és néhány napja fáj a mellbimbóm. Tegnap kellett volna megjönni, de semmi. De lehet hogy csak a gyógyszer elhagyása miatt nem jön meg. Nem tudom.

Az elsõ hónap, hogy gyógyszert szedek a meddõség-kezelésre bromocriptint (1/2) és levothyroxin-t (1/2), dpo 6-7 erõs görcsök és szédülés, 36.7-rõl 37.1 re ugrott a hõm hirtelen, szerintetek?

Esetleg a két gyógyszer okozhat ilyen hõugrást, (korábban ovu után max 36.8 volt a hõm, másfél éve mérem) ? Tegnap este kíváncsiságból megmértem és 37.8 volt a hõm, szó szerint lángolt a fejem, görcsöltem és szédültem, ma már kevésbé. Betegnek nem érzem magam, a petefészkem görcsölne betegség miatt, vagy mi lehet a háttérben?

Legjobb válasz: Mikor bromot szedtem, nekem is magasabbra ment a luteálisban a hõm. Most megáll 36,6-7-nél, akkor felment 37,1-ig. A másik gyógyszert nem ismerem. Viszont 1 napos hõemelkedésem nekem is szokott lenni.

Mikor bromot szedtem, nekem is magasabbra ment a luteálisban a hõm. Most megáll 36, 6-7-nél, akkor felment 37, 1-ig. A másik gyógyszert nem ismerem. Viszont 1 napos hõemelkedésem nekem is szokott lenni.
A kérdező hozzászólása: köszi!lehet ez van nálam is.

1 hónapja nem szedek gyógyszert, sejnos most nem estem teherbe. Következő hónapban próbálkozunk igy talán lesz babám. Mennyi az esélye hogy teherbe esek?

tényleg várni kell fog.gátló után 3 hónapot?ha most terhes leszek nem lesz baja a kicsinek?minden nap próbálkozunk mert nem tudom mikor van peteérésem.mennyi esély van a megtermékenyülésre?

Legjobb válasz: Orvosa válogatja, az én dokim szerint várni kellett 3 hónapot, a barátnõmé azt mondta, hogy nem kell, mert a szervezeted úgyis tudja, hogy "mikor lehet teherbe esni" (persze Õ már régen terhes, szept.-ben fog szülni). A pé idejének meghatározására pedig mérd a hõdet és használj ovu tesztet, a kettõ együtt eléggé pontos eredményt ad. 1 hónap próbálkozás pedig még nagyon kevés, nálunk már közel egy év eltelt, de mivel tudom, hogy minden rendben, így próbálok türelmesen várakozni. Ja, nekem a dokim még azt is mondta, hogy ha jó idõben akcióztok, akkor is kb. 20-30% esély van a megtermékenyítésre, mert szinte minden 2. hónapban nem megfelelõ a petesejt minõsége, van, hogy egyáltalán nem is lehet megtermékenyíteni. Szóval türelem és szurkolok, hogy sikerüljön!

Orvosa válogatja, az én dokim szerint várni kellett 3 hónapot, a barátnõmé azt mondta, hogy nem kell, mert a szervezeted úgyis tudja, hogy "mikor lehet teherbe esni" (persze Õ már régen terhes, szept.-ben fog szülni). A pé idejének meghatározására pedig mérd a hõdet és használj ovu tesztet, a kettõ együtt eléggé pontos eredményt ad. 1 hónap próbálkozás pedig még nagyon kevés, nálunk már közel egy év eltelt, de mivel tudom, hogy minden rendben, így próbálok türelmesen várakozni. Ja, nekem a dokim még azt is mondta, hogy ha jó idõben akcióztok, akkor is kb. 20-30% esély van a megtermékenyítésre, mert szinte minden 2. hónapban nem megfelelõ a petesejt minõsége, van, hogy egyáltalán nem is lehet megtermékenyíteni. Szóval türelem és szurkolok, hogy sikerüljön!
nem kell várni 3 hónapot!ezek már korszerû bogyók.uncsitesóm, ahogy letette össze is jött a következõ ciklusban a keresztlányom és gyönyörû kismanó lett belõle!!!Makk egészséges!!!
Egyetértek az elõttem szólóval, nem kell várnotok! A mai világban már tabi mmellett is teherbe esnek, mégsem lesz baja a babának! Hajrá!!! :) ) Csak ne görcsösen! Az nem tesz jót a kapcsolatnak... tapasztalatból tudom.
Szia! Én januárban hagytam abba a gyógyszert és még mindig semmi, most már két hete késik, teszteltem de negatív lett. Azt mondta a dokim, hogy a mensi napjától számított 15-17. napon(30-35 naposak a ciklusaim) hívjam fel és akkor ultrahanggal megnézi hogy van-e peteérésem, és ha nincs akkor ad gyógyszert. Mostmár csak meg kéne jönnie, ha már nem vagyok állapotos.

Mar evek ota szedem a fogamzasgatlot es ebben a honapban mivel nem talaltam a gyogyszert ezert most kikell hagyjak 1 honapot. Vagy ne hagyjak ki 1 honapot amikor hozzajutok kb.2het kihagyas akkor kezdjem el? Mit csinaljak?

Kulfodon elek es itt nincs az a gyogyszer -gracial- amit en szedek ezert megkell varnom hogy hazautazzak.. Kovetkezo honaptol hogy szedjem? mintha kise hagytam volna vagy a menst. elso napjatol? Felek hogy nagyon felborul a hormonhaztartasom?Vagy ponthogy szukseg van a szunetre?

Legjobb válasz: Idõnként ki kell hagyni egy hónapot, pár évente, de kérdezd a dokidat.

Idõnként ki kell hagyni egy hónapot, pár évente, de kérdezd a dokidat.
Szünetre nincs szükség! Próbáld meg beszerezni valahogy, mert ha kihagysz 2 hetet, nagyon felborul a hormonháztartásod!(amúgy én is ezt szedem)
Nem jó, hogy kihagysz 1 hónapot, de a 2 hét még rosszabb lenne. Ha más nincs, akkor várd meg, amíg megjön és aznap kezd el szedni az új dobozt.
ez nem lesz jo, en mikor kulfoldon voltam, egyszeruen a doki felirt egy uolyan hormontartalmu gyogyszert es midnen rendben volt, ha 2 hetet kihagysz, olyan mintha nem is szedtet volna, nem is beszelve arrol, hogy jo sokaif verezni fogsz, a szervezeted ugy megkavarodik.
Nem kell szünet, csak összekavarodnak a hormonjaid!Doki mondta, hogy többet árt vele az ember magának, mint amennyi használna!

Kb. 1 hónapig anyum nem, most már ujra rendesen szedi a fogamzásgátlót. Ezekszerint szeretkezni is szoktak apummal? És miért van az, hogy mostmár ujra szedi a gyógyszert? Miért ilyen furcsa anyum?

Legjobb válasz: Mi ebben a furcsa? Szerinted téged a gólya hozott? Azontúl, hogy õk a szüleid, még egy pár is!! Biztos csak pihit tartott a gyógyszer szedésében. Néhány nõgyógyász szokta javasolni. (Néhány meg nagyon nem!)

Mi ebben a furcsa? Szerinted téged a gólya hozott? Azontúl, hogy õk a szüleid, még egy pár is!! Biztos csak pihit tartott a gyógyszer szedésében. Néhány nõgyógyász szokta javasolni. (Néhány meg nagyon nem!)
Nincs ebben semmi furcsa. Minden gyerek életében elérkezik az az idõszak, mikor rájön, hogy a szülei szoktak szexelni. :) Nálad ez most jött el. Lehet, hogy kicsit sokkoló, de majd megérted. :)
A kérdező hozzászólása: Aha, értem. De mindig úgy csinálják, hogy én ne vegyem észre! :@
Istenem, még jó hogy úgy csinálják, hogy ne vedd észre! A szexhez nincs szükség nézõközönségre...
ha mar meg tudod allapitani h anyud fogamzasgatlot szed es azt is tudod h miert akkor ezen miert csodalkozol? anyud is ugyanigy fog csodalkozni mikor megtudja h te is.... :p
jézusom! hány éves vagy, 8? vagy még csak 7? ne legyél már ennyire primkó! ha szexet akarsz nézni, itt a net elõtted, milliónyi pornóoldal van. ne a szüleid kukkold.
Ugye te nem kutakodsz az anyád után :D?? Figyelj tényleg teljesen alap hogy szexelnek ezen ne csodálkozz , és azon se hogy anyud leállt a fogamzásgátlóval mert nem mindenki bírja egyfolytába szedni.

3hónapig szedtem Tri-regolt, 1 hónap szünet után váltottam, most Mercilont szedek, de a gyógyszer utolsó tabblettájának bevétele elött megjött a menstruációm! Ilyenkor mi a teendő? Fejezzem be a tabletta szedését? Térjek vissza a Tri-regolra?

Amikor a Tri-regolt szedtem nem voltak problémáim

Legjobb válasz: Szedd rendesen az uj gyogyszered. Még szokatlan a szervezetednek azért jött meg hamarabb.A tri-regol nem korszerü

Szedd rendesen az uj gyogyszered. Még szokatlan a szervezetednek azért jött meg hamarabb.A tri-regol nem korszerü
Ha nem voltak akkor problémáid, amikor a Tri-Regolt szedted, akkor miért váltottál? Szerintem még meg kell, hogy szokja a szervezeted az új tabit!
semmi képpen ne térj vissza a tri-regolra, mert csak mégjobban összezavarnád a szervezetedet, ezeket nem lehet csak úgy váltogatni, szedd rendesen az új tabit és ha más panaszaid is lesznek akkor mindenképpen menj el dokihoz
A kérdező hozzászólása: ez már a második levél amit be fogok fejezni, holnap veszem be az utolsót és már 2 napja barna folyásom van. Ez mennyire normális ilyenkor???
A kérdező hozzászólása: a tri-regol szedését magas hormontartalma miatt és korszerûtlensége miatt hagytam abba.
A Tri- Regolra semmiképp ne térj vissza, ha késõbbiekben is fennállnak a tünetek, akkor írass másikat!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!