Találatok a következő kifejezésre: 1 hónapja szedek (205 db)

1 hónapja szedem a fogamzásgátlót, de a barátom, , ügyetlenkedett". Kérdésem: Teherbe eshetek ha csak 1 hónapja szedek triregolt?

Legjobb válasz: Szinte teljesen kizárt, ha már 3 hete szeded. Ha pedig már megvolt az elsõ megvonásos vérzésed is, akkor már nyugodtan szeretkezhettek bárhogy és bármikor.

Szinte teljesen kizárt, ha már 3 hete szeded. Ha pedig már megvolt az elsõ megvonásos vérzésed is, akkor már nyugodtan szeretkezhettek bárhogy és bármikor.
nálunk sajnos bejött a terhesség a gyógyszer mellet:S:S
azt ugye tudod hogy az egyik legelavultabb gyógyszert szeded? legalább 5-6 olyan esetet olvastam csak itt, hogy terherbe estek mellette a nõk, hiába szedték rendesen. egyszerûen mert korszerûtlen. egy hónap után már egyébként védenie kell, de szerintem válts, annyi más tabi van, errõl sok rosszat mondanak.
Én mikor anno elkezdtem szedni fog.gátlót emlékszem, h pénteken vettem be az elsõt és kedden már úgy együtt voltam a párommal, h nem vigyáztunk, pedig az csak pár nap volt. Szóval tuti védve vagy.

Szerintetek ha folytatom a fogamzásgátló szedését akkor nem lesz bajom úgy, h még csak 1 hónapja szedem?

Volina fogamzásgátlót szedek. Tegnap este fogyott el az 1. adagom. Olvastam róla, hogy lehet olyat csinálni, h ha továbbszedem a gyógyszert akkor nem jön meg ebben a hónapban majd csak következőben amikor végigszedem a másik levél gyógyszert.

Legjobb válasz: Senki sem tudja megmondani, hogy lesz-e bajod vagy sem. Van akinek meg sem kottyan, van akinek annyira megzavarja a ciklusát, hogy hosszú hónapokig nem áll helyre. Szerintem mindenesetre nem jó ötlet ide-oda tologatni vele a ciklusodat, fõleg nem úgy, hogy még csak egy hónapja szeded és még az sem biztos, hogy jó neked ez a gyógyszer.(ez majd csak néhány hónap múlva fog kiderülni)

Senki sem tudja megmondani, hogy lesz-e bajod vagy sem. Van akinek meg sem kottyan, van akinek annyira megzavarja a ciklusát, hogy hosszú hónapokig nem áll helyre. Szerintem mindenesetre nem jó ötlet ide-oda tologatni vele a ciklusodat, fõleg nem úgy, hogy még csak egy hónapja szeded és még az sem biztos, hogy jó neked ez a gyógyszer.(ez majd csak néhány hónap múlva fog kiderülni)

Szedek tablettát, így nem védekeztünk.1 hónapja szedem, és most nem jött meg a menzeszem. Lehetek terhes?

Sziasztok. Szedek fogamzásgátlót, igaz csak egy hónapja.. a barátom így nem védekezett, és többször is belém élvezett. most immáron 2 napja nem vettem be a bogyót mert elvileg most kellene megjönnie a menzeszemnek. de még semmi.. kérlek segítsetek.. lehetek terhes?? az orvos semmit se mondott a tabblettákról.. most mi a teend???:S el?re is köszi a válaszokat.

Legjobb válasz: Az elsõ hónapban még szoktak ajánlani kiegészítõ védekezést, mert nem teljesen biztos a tabletta. Úgyhogy akár lehet terhesség is, de reméljük, hogy nem az lesz! A 2 nap még kevés szünet, van akinek 3-4. napon jön meg a tablettaszünetben! Szóval még van remény a vérzésre! A következõ ciklustól már biztos a tabi, de csakis akkor, ha mindig, minden nap ugyanabban az idõpontban szeded, nem hagysz ki egy tablettát sem, nem szedsz mellette nagy adagú vitaminokat (pl 500, vagy 1000 mg-os C vitamin) vagy antibiotikumot, nincs hasmenésed, nem hánysz, mert ezekben az esetekben más módon is (óvszer) védekezni kell, különben könnyen becsúszhat egy nem várt baba!

Az elsõ hónapban még szoktak ajánlani kiegészítõ védekezést, mert nem teljesen biztos a tabletta. Úgyhogy akár lehet terhesség is, de reméljük, hogy nem az lesz! A 2 nap még kevés szünet, van akinek 3-4. napon jön meg a tablettaszünetben! Szóval még van remény a vérzésre! A következõ ciklustól már biztos a tabi, de csakis akkor, ha mindig, minden nap ugyanabban az idõpontban szeded, nem hagysz ki egy tablettát sem, nem szedsz mellette nagy adagú vitaminokat (pl 500, vagy 1000 mg-os C vitamin) vagy antibiotikumot, nincs hasmenésed, nem hánysz, mert ezekben az esetekben más módon is (óvszer) védekezni kell, különben könnyen becsúszhat egy nem várt baba!
A kérdező hozzászólása: köszönöm!!!!! most megnyugtattál:) ) tényleg köszönöm a választ:)
Én is tablettát szedek és azért van a 7napos szünet hogy abba a 7napban kell megjönnie! :) Nyugi!Ha csak a 6. vagy a 7.napon jön meg az sem baj!

Ha 1 hónapig szedek tömegnövelőt, hogy hízzak valamenyit az edzésen, uttána pedig folytatom tovább az edzést tömegnövelő nélkül akkor jobban fogok hízni? Illetve 1 hónap tömegnövelő okoz vmi kárt? (mert tudom h káros)

Legjobb válasz: hacsak szimpla fehérjeport iszol, tömegnövelés céljából, abba nincsen semmi káros. a szteroid a káros. ha egy hónapig iszod, utána abbahagyod, nemfogsz hízni egyáltalán,.

hacsak szimpla fehérjeport iszol, tömegnövelés céljából, abba nincsen semmi káros. a szteroid a káros. ha egy hónapig iszod, utána abbahagyod, nemfogsz hízni egyáltalán, .
nelégy már hülye, második. fehérjeport nem befolyásolja a merevedését. kicsit légy már tájékozottabb aztán ugasd az okosságaidat...barom!
Ha neked megéri, hogy a farkad nem áll fel tõle...
A kérdező hozzászólása: hát fehérje meg szénhidrát van benne! az káros??!?!
hobbigyúrós aki tudja hogy a fehérje káros az ne szedjen semmit. vigyázz mert ijen alapon a tojás a csirke és a tej is káros. meg ne halj életem

Ha már 1 hónapja szedem a fogamzásgátlót (mirabella) akkor már belém élvezhet a párom? Igen tudom h akkor sem 100%-os a védelem, de azért már ennyi idő után biztonságos?

Legjobb válasz: Tuti, hogy kevesebb idõ alatt is meghozza a maximális védettséget (amit a betegtájékoztatóban leírnak), tehát igen, 1 hónap elég.

Tuti, hogy kevesebb idõ alatt is meghozza a maximális védettséget (amit a betegtájékoztatóban leírnak), tehát igen, 1 hónap elég.
Betegtájékoztatót olvastad-e már? Abban minden pontosan le van írva!
Szerintem ebben akkor sincs semmi logika. Le van írva a papírra, nyilván mi is azt ismerjük! Plusz van ez a szájhagyomány az egy hónapról... De gondolj már bele, arra a kis papírosra nem hasraütésszerûen írják ám rá, hogy 1 hét után véd....(pl.)
A betegtájékoztatónál pontosabban senki sem tudja.:) És ha valaki éppen félreértesülten azt tudja, hogy 3 hónap után hat, akkor annak hiszel?
Minek szeded ha nem olvasod el a betegtájékoztatót?
1 hét után védettséget adnak egyes tabletták. ha a menszesz elsõ napjától kezded el szedni, akkor a betegtájékoztató szerint már az elsõ naptól kezdve védett vagy. másfelõl, ha nem bízol a betegtájékoztatóban, akkor miért nem kérdezed meg a nõgyógyászodat? :D
miért kell rögtön leoltani a kérdezõt?? itt ez a baj, h nem akar felelõtlenül szexelni, nem akar gyereket. Azoknál "megértem", hogy így reagáltok, akik védekezés nélkül d*gtak és kiírják, h így vajon lehetek terhes? oltsátok azokat, ne azt, aki azért kérdez, amire az oldal való!! kérdezõ! én is szedtem ezt pár hónapig, azóta váltottunk, de az enyémbe ez nem volt benne szó szerint, h mikortól véd.:O mi azért a biztonság végett kivártuk az 1 hónapot. 18L
Rögtön a kötözködés, stb...áhh inkább nem is mondok semmit.:) Na de hogy a kérdésedre válaszoljak: Igen, már nyugodtan lehettek együtt más védekezés nélkül is bõven. Én 11 napot vártam mielõtt lefeküdtem a párommal más védekezés nélkül, és nem lettem terhes.:) Annyira figyelj, hogy mindig pontosan szedd, és ne hagyj ki egyetlen szemet sem és nem lesz baj! :)
A kérdező hozzászólása: nem, ez csak egy egyszerû kérdés volt.ennyi.
A kérdező hozzászólása: Tudom, de azért van ez az oldal h kérdéseket tegyünk fel, megkérdezzük mások véleményét, tapasztalataikat..és gondoltam felteszem ezt a kérdést és biztosabb lehetek abban amit én tudok.
A kérdező hozzászólása: nem.csak szeretek több helyrõl információt szerezni, ennyi az egész.
Ja tehát akármit ír a papír, nekünk hiszel?
A kérdező hozzászólása: hogy éreztem ezeket a válaszokat.képzeljétek elolvastam a betegtájékozatót de én szeretek biztosabbra menni minthogy már rögtön belém élvezzen a párom..ezért kérdeztem h ez már elég biztonságos e.de általában ha elkezdek szedni valamit elolvasom nem egyszer a betegtájékoztatót:)
A kérdező hozzászólása: Jólvan.Köszönöm!!:)

1 hónapja szedek Diane 35 fogamzásgátlót és védett vagyok már? A 3. napon szedtem be az első gyógyszert. Az jelent valami hátrányt?

Legjobb válasz: Várjál még egy hónapot. Én csak egyetlen szemet hagytam ki, a legelsõt és terhes lettem. Alig hittem el, hogy ez ennyit számíthat. Ugyanezt a gyógyit szedtem. A lányunk azóta 10 éves, nem bántam meg. De ha nem fér most bele az életedbe egy baba, akkor inkább várj egy hónapot. Az a biztos.

Várjál még egy hónapot. Én csak egyetlen szemet hagytam ki, a legelsõt és terhes lettem. Alig hittem el, hogy ez ennyit számíthat. Ugyanezt a gyógyit szedtem. A lányunk azóta 10 éves, nem bántam meg. De ha nem fér most bele az életedbe egy baba, akkor inkább várj egy hónapot. Az a biztos.

Megnő az esély a teherbeesésre, ha 1 hónapig szedek fogigátlót?

Majdnem 2 éve próbálkozunk, vizsgálatok oké, mindenféle "csodaszert" kipróbáltunk nem sok sikerrel. Lombikbébi el?tt is fogigátlót szedetnek, mert utána sokkal több pete szabadul ki. És kicsit legalább a hormonháztartásomat is megbolygatná, nem csak a megszokott "mederben" folyna. Már nagyon vágyom egy kisbabára, és tehetetlen vagyok. A fogigátlós módszer már az utolsó reményeim közt szerepel, többet már nem tudok tenni. Max. az inszemináció marad még hátra.

Legjobb válasz: Szia! Ezen mér én is elgondolkoztam. Azt olvastam valahol, már nem tudom hol, hogy a fog. gátló után megnõ a teherbeesés esélye. Én sokáig szedtem a fog. gátlót és mikor abbahagytam, rögtön terhes is lettem. Most hiába próbálkozunk, nem sikerül már 10 hónapja. Viszont valakinek meg teljesen felborul a hormonháztartása a tabi miatt és nem jön meg neki hónapokig. Szóval már én sem tudom, hogy mi a helyzet.

Szia! Ezen mér én is elgondolkoztam. Azt olvastam valahol, már nem tudom hol, hogy a fog. gátló után megnõ a teherbeesés esélye. Én sokáig szedtem a fog. gátlót és mikor abbahagytam, rögtön terhes is lettem. Most hiába próbálkozunk, nem sikerül már 10 hónapja. Viszont valakinek meg teljesen felborul a hormonháztartása a tabi miatt és nem jön meg neki hónapokig. Szóval már én sem tudom, hogy mi a helyzet.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ, most adtál egy kis erõt ezzel:) Most már biztos meg fogom ezt próbálni. Ugyanis pont ott tartok, hogy a változatosság kedvéért megint kezd megjönni a menszeszem:((( Úgyhogy el kezdem szedni. Ha felborítja a hormonháztartásomat, hát borítsa, bár nagyon szerintem nem tudja. Bármit csináltam (fogyókúra, tisztítókúra, kemény edzések..stb..), akkor is rendre 28 napra megbetegedtem fogigátló nélkül. Lehet, hogy az kell, hogy egy kicsit felborítsa. Ha így sem jön össze, legalább ezt is tudom. De ahoz hogy ezt tudjam, meg kell hogy próbáljam. pussz :)
Én a helyedben nem próbálnám ki. Épp amiatt, mert ez nagy eséllyel tényleg fel fogja borítani és még rosszabb lesz. Ahogy írod, eddig 28 napra rendszeresen megjött a mensid, tehát legalább szabályos a ciklusod, ami teherbeesés szempontjából aranyat ér! Egy havi fogamzásgátló szedéssel viszont nagy eséllyel nagyon belepiszkálsz mindebbe, ráadásul ha abbahagyod, akkor a tested egyáltalán nem fogja tudni, hogy most mi is történik. (Nekem egyébként semmi bajom a hormonháztartásommal, ennek ellenére ahányszor elkezdtem hormonális fogamzásgátlót szedni mindig felborította a szervezetemet, pattanásaim lettek, hõhullámaim voltak, stb.) Arról ne is beszéljünk, hogy egy havi fogamzásgátlással nem valószínû, hogy olyan hatalmas változást érsz el a peteérés tekintetében. Elméletileg fogamzásgátló után azért jöhet könnyebben össze a megtermékenyülés, mert a szervezet sokáig le volt fojtva, akkor felszabadulnak a petefészkeid és egyszerre akár több petét is megérlelhetnek. Úgyhogy az ikerterhességre is van esély. Gyakorlatban meg erre én azért nem vennék mérget, mert én pélául hosszabb ideig használtam hormonális fogamzásgátlást (hüvelygyûrût), a méhnyálkahártyám sem volt elvékonyodva, mégis hét hónapig próbálkoztunk és többen vannak így ezzel, mint azok, akiknek foggátló után egybõl összejön a baba. A te esetedben meg ráadásul az egész alapelv nem érvényesülne, hiszen messzirõl sem lenne elfojtva a petefészked hosszabb idõre... Gondold át ezt még egyszer.
A kérdező hozzászólása: Na most már aztán nem tudom mit is csináljak:( Igen, mindkét válaszolónak teljesen igaza van, de akkor mi legyen az arany középút???!
A 2. válaszoló vagyok. Tudod mi legyen a megoldás? Kérdezd meg errõl az orvost, akihez jársz, gondolom õ vizsgálgatott eddig is téged és õ ismeri a "betegtörténetedet". Ha õ javasolja, akkor mehet, hallgass rá.
Ugyanezen gondolkodtam en is! Eloszor is kerdezd meg a dokidat, o majd kifejti a velemenyet, hisz mi nem vagyunk orvosok. De az teny, hogy a fogamzasgatlo ugye meggatolja (elvileg) a peteerest, tehat mikor abbahagyja a szedeset az ember, akkor hirtelen akar egyszerre tobb pete is eresnek indul, hisz nincs ami meggatolja oket, ezert van az, hogy gyogyszer mellett/utan nagyobb az esely ikerterhessegre (ugye azert mert tobb pete erik meg). Termeszetesen ez csak a kozvetlenul az abbahagyas utani idoszakra vonatkozik. Utana "elfogyhatnak" a petek, ezert par honappal az abbahagyas utan nehezebbe valik a teherbeeses, mint kozvetlenul utana. Ha beleolvasol Dr. Radvanyi Krisztina szulesz-nogyogyasz blogjaba a noklapjacafe.hu-n a szakertok kozott, pont o is ugyanezt magyarazza el. Ezert hulyeseg varni az akciozassal 3-6honapot gygyszer abbahagyasa utan, hisz pont kozvetlenul utana jonne konnyen a bebi, de ha var az ember, mar nehezebb picivel (de csak egy ideig nyilvan). Olvass utana!
A kérdező hozzászólása: Az utsó válaszolónak üzenem: Kerestem ezen az oldalon azt a blogot, de sajna nem találom, pedig elolvasnám. Megadnád még egyszer nekem pontosan a helyet? Köszönöm:)
A kérdező hozzászólása: Ok, megtaláltam, elolvastam, nagyon érdekes..... Köszike! :)
:OO A 7 napos szünet a menstruáció ideje. Dehát.. ott a betegtájékoztató, édesem! Komolyan az ilyenek miért szedik??
Bele van írva a betegtájékoztatóba (tudod, a papír a dobozban, amit ilyen szép nagyra szét lehet hajtogatni, és betûk vannak rajta), hogy a "szünetben való vérzés" a menstruáció, egészen pontosan a megvonásos vérzés. Legközelebb a következõ "szünetben" fog megjönni. 18/f
Igen a szünetben volt a megvonásos vérzés. Jó esetben a következõ 7 napos szünetben lesz a következõ.
A kérdező hozzászólása: Nagyonszépen köszönöm a válaszokat!azért kérdeztem mert a tajekoztatoban kétértelmû választ adtak

1 hónapja szedek fogamzásgátlót, azóta elõjött pár mellékhatása, de most kezdtem el szedni a 2. havi adagot és kb 1 hete néha hányingerem van, ez is vele jár?

Eddig nem hánytam, de a menstruációm is rendesen megjött. De észrevettem h nedves vagyok ott lent. Mi lehet ez?

Legjobb válasz: Ha gond adódik vele vagy mellékhatásokat észlelsz akkor vissza kell menni az orvoshoz.(A tájékoztatón is szerepel. :)) Majd õ megállapítja,hogy szedheted-e tovább vagy másikat ír fel.

Ha gond adódik vele vagy mellékhatásokat észlelsz akkor vissza kell menni az orvoshoz.(A tájékoztatón is szerepel. :) ) Majd õ megállapítja, hogy szedheted-e tovább vagy másikat ír fel.
A kérdező hozzászólása: de a hányinger ugye nem lehet terhesség jele?? mert mindiig vigyáztunk, és mikor az elsõ levél gyóhgyszer végéhez értünk csak akkor történ meg, h belém ment.(bocs a kifejezésért)
Szintén fel van tüntetve a használati utasításban a mellékhatás részében, h hányást, hasmenést, lázasodást és hányingert is okozhat...
Igen, a hányinger lehet a mellékhatás, és a folyás is. Nekem pl. az étvágyam nõtt meg nagyon, de csak a 3. levél után. De olvasd át a tájékoztatót :)
Nekem is volt problémám fele az elsõ levélnél, de amint hozzászokott a szervezetem, már nincs baj. :)
Többféle foggátló van, ne azt válaszd ami nem jó.Késõbb problémáid lehetnek belõle... és hormonzavarod.
A kérdező hozzászólása: ma csináltam tesztet és negatiiv lett, d emégis 37, 1° es lázam van, és hányingerem... akk ez tuti nem tehesség?
ha negatív lett, akkor nem hiszem. Lehet összeszedtél valami betegséget
Hát most erre mit mondjunk... Van.
Szóval 1hónapja szedel tabit, majd a következõ levél 1.tablettáját nem vetted be? .. Azt a jó istenit de full megfogalmaztad :D :D Hát picike esély van azért hogy baj legyen.. Ha eddig életedben össz-vissz 1havi adagot szedtél be, akkor megugrik a kockázat mértéke a terhességet illetõen.Ugyanis ha az elsõ tabletta kimaradt nem voltál védett a 7napos szünet alatt sem. :/ mondanám hogy ne izgulj ha már legalább 1éve szednél fogamzásgátlót, de így még annyira nem állt át a szervezeted.. Ha nem jön meg a megvonásos vérzésed a következõ szünetben akkor tesztelj. :) 24l

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!