Találatok a következő kifejezésre: 1 hónapja pár (247 db)

Mondd meg neki a magadét. DE KEMÉNYEN!
15 éves vagy... Mondjuk nem értem mért fontos kiírno h Kaposvár, de te tudod.. ezzel akarsz üzenni a párodnak vagy mi ütött beléd?
Mi nem megy? Szakítani akartok? Vagy mi van? Nem értem a problémát. Gondolom hétvégente továbbra is tudtok találkozni, amúgy sem kell folyton egymás nyakán lógni.
Melyik suliba mész? :) ) Amúgy te tetted fel a "féltékeny a barátom, de Kaposvárra megyek tanulni" kérdést is? De mi nem megy? Elbúcsúztatok nem? Akkor, nem lehet, túl szoros kapcsolat, ha nem tudod pontosan, hogy mióta vagytok együtt! :) TANULJ, ne pasizz!!!! Még ráérsz ezzel foglalkozni a munkanélküli segély felvétele mellett is.

Mi lehet a baja? A vírusos hányás visszajöhet ha már elkezdett javulni? A kisfiam 7 hónapos. Vesemedence gyulladás miatt antibiotikumot szed utókezelés képpen. Kb 1 hónapja. Pár napja hányni kezdett és hasmenése is van.

Voltunk a kórházban,megvizsgálták(vér,vizelet),minden ok volt.Mondták,hogy valami vírus lehet.El is kezdett javulni,már 2 napja nem hányt,de ma reggel újra kihányta a reggelit.Mit tegyek?Már totál kétségbe vagyok esve. Van ilyen,hogy javul aztán visszaesik?Nem valami más baja lehet?

Legjobb válasz: Ez tényleg vírus. Sajna az én 11 hónapos lányomat is elkapta.Kórha´zban voltuk 3 napot.Nem akart sem enni,sem inni.Hasmenése volt,még van,szerencsére ö nem hányt... Vigyázz rá,hogy igyon flyamatosan,ne hog kiszáradjon.Ha látod nem iszik eleget,inkább vidd vssza az orvoshoz...

Ez tényleg vírus. Sajna az én 11 hónapos lányomat is elkapta.Kórha´zban voltuk 3 napot.Nem akart sem enni, sem inni.Hasmenése volt, még van, szerencsére ö nem hányt... Vigyázz rá, hogy igyon flyamatosan, ne hog kiszáradjon.Ha látod nem iszik eleget, inkább vidd vssza az orvoshoz...

Dermyc kapszulát irt fel a nőgyógyászom egy hónap mire elfogy. Teherbe szeretnék esni akkor 1 hónapig ne próbálkozzunk a párommal? Egyébként mit árt a babának?

Legjobb válasz: Dermyc 1 hónapra??? Kaptam már én is ilyen kapszulát, mikor hüvelyi fertõzésem volt, de abban 1 szem volt. Te mennyit kaptál? Vagy miért kell ezt a kezelést 1 hónapig csinálni? Biztos, hogy nem értettél valamit félre vagy nem írták félre? Amúgy meg hüvelyi fertõzés kezelése alatt egyáltalán nem ajánlott, bizonyos készítményeknél pedig egyenesen tilos nemi életet élni!

Dermyc 1 hónapra??? Kaptam már én is ilyen kapszulát, mikor hüvelyi fertõzésem volt, de abban 1 szem volt. Te mennyit kaptál? Vagy miért kell ezt a kezelést 1 hónapig csinálni? Biztos, hogy nem értettél valamit félre vagy nem írták félre? Amúgy meg hüvelyi fertõzés kezelése alatt egyáltalán nem ajánlott, bizonyos készítményeknél pedig egyenesen tilos nemi életet élni!
A kérdező hozzászólása: 4 szemet kaptam, minden héten 1-et kell bevenni, tuti nem értettem félre, hüvelygombára irta fel.
Ja, hogy 4 szem 1 hónapig. Az lehetséges úgy. Amúgy ez idõ alatt nem hogy babával nem kell próbálkozni, igazából a nemi életet is maximum óvszerrel.

Milyen érzés volt, megváltozott-e valami, amikor 1 hónapig nem találkoztatok a pároddal?

Mit éreztél amikor 1 hónapig nem láttad õt?

Legjobb válasz: Elutaztam 1 hónapra, ebbõl kifolyólag nem találkoztunk. Nagyon nagyon hiányzott, de az új élmények, emberek, külföld elviselhetõbbé tette a hiányát. Õt- mivel otthon maradt- szerintem jobban megviselte. Nem voltam ,,single". Akkor is kapcsolatban voltam, senki elõtt nem is titkoltam. Magányos sem voltam, mert új ismeretségeket, barátságokat kötöttem, de egy barátnõm is velem tartott. Nagyon jó volt, az utolsó pár napon a hazautazásom elõtt már nagyon izgultunk. Nem változott közöttünk semmi, maximum annyiban erõsödtünk, hogy elmondhatjuk, ezen is túl vagyunk minden egyéb következmény nélkül :)

Elutaztam 1 hónapra, ebbõl kifolyólag nem találkoztunk. Nagyon nagyon hiányzott, de az új élmények, emberek, külföld elviselhetõbbé tette a hiányát. Õt- mivel otthon maradt- szerintem jobban megviselte. Nem voltam , , single". Akkor is kapcsolatban voltam, senki elõtt nem is titkoltam. Magányos sem voltam, mert új ismeretségeket, barátságokat kötöttem, de egy barátnõm is velem tartott. Nagyon jó volt, az utolsó pár napon a hazautazásom elõtt már nagyon izgultunk. Nem változott közöttünk semmi, maximum annyiban erõsödtünk, hogy elmondhatjuk, ezen is túl vagyunk minden egyéb következmény nélkül :)

Ha a párom 1 hónapra munkanélküli lesz, akkor kell fizetnie társadalombiztosítást?

Legjobb válasz: Ha 1 hónapra, akkor NEM, ugyanis az állás megszûnése után még 45 napig jogfolytonos a biztosítása. És ez tuti, nekem 2 hónap volt, nemrég voltam benn a NAV-nál, és 17 napot kellett fizetni a 2 hónap kapcsán.

Ha 1 hónapra, akkor NEM, ugyanis az állás megszûnése után még 45 napig jogfolytonos a biztosítása. És ez tuti, nekem 2 hónap volt, nemrég voltam benn a NAV-nál, és 17 napot kellett fizetni a 2 hónap kapcsán.
Nem tudom, melyik banga pontozta le a 2-est, pedig igaz, a jogviszony megszûnését követõen a tb még 45 napig passzívan él. Értsd, ha 45 napon belül új jogviszony létesül, akkor a társadalombiztosítási jogviszony folyamatos, ha nem létesül új jogviszony (azaz munka, hallgatói jogviszony stb.), akkor a 46. naptól kezdve kötelezõ fizetni a szolgáltatási járulékot.
A kérdezõ (#4)-esébõl nem derül ki, hogy az illetõ a nappali tagozatos tanulmánya, vagy egy munkaszerzõdés alapján volt-e biztosított, ha a munkaszerzõdés alapján, akkor annak felbontása + 45 nap, ha a nappalis tanulói jogviszony alapján, akkor úgy van, ahogy a #8-as linkelte. Szóval a 45 nap az a biztos, a 100%, ha az mégis kevés lenne, akkor be kell menni valamelyik NAV ügyfélszolgálatra, húzni egy sorszámot, elmondani a helyzetet, és megkérdezni, az a tuti.
ha biztos, hogy csak 1 hónapról van szó, nem kell cifrázni, ha lesz állása, bepótolja
Valami szokásos pontozgatómûvész... és hát ja, ha az embernek volt elõtte akármilyen 45 napot meghaladó biztosítotti jogviszonya, akkor jár a 45 napos passzív jogosultság, úgyhogy még azt is meg lehet tenni legálisan és törvényesen (a NAV-os ügyintézõ hívta fel a figyelmem, hogy mik vannak:) ) hogy kilépés - 45 nap, utána megy el az ember 90 nap álláskeresésire ami biztosított, utána jár újra a 45 nap passzív, na és utána kell fizetni a 222 Ft/naptári nap biztosítási díjat, tehát jó idõzítéssel a 3 hónap álláskeresési mellé újabb 3 hónap passzív biztosítotti jogviszonyt lehet legálisan szerezni. Ez a törvény.
igen
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!!!
nem
Az OEP honlapján a bal oldali menüben az ’Ellátások Magyarországon’ címszó alatt találod a biztosítási jogviszonnyal kapcsolatos kérdéseket. Ez elvezet többek közt erre a linkre: http://www.oep.hu/pls/portal/docs/PAGE/LAKOSSAG/OEPHULAK_EBE.. Ennek 4. oldalán ezt találod: Ha a jogosultsági feltétel (pl. gyed folyósítása) megszûnését megelõzõen ez a feltétel megszakítás nélkül legalább 45 napig fennállt, akkor az egészségügyi szolgáltatásra való jogosultság további 45 napig marad fenn. Ha ez sem elég, akkor hívd fel õket!
Ha nem diákmunka volt és megvan 3 éven belül az 1 év munkaviszonya, akkor a hallgatói jogviszonyának megszûnése után jelentkezzen a munkaügyiben és kap álláskeresési járadékot.
A kérdező hozzászólása: június 30.-ai határidõvel mond fel közös megegyezéssel, és az új munkahelyen augusztus elsején kezd, és ez tuti:) szóval ez benne van a 45 napban.
A munkaviszony alapján biztosított (hacsak nem diákmunka, akkor viszont TBje sincs az alapján), a nappalis hallgatói jogviszonya alapján pedig eü. ellátásra jogosult. Ilyen esetben az számít, hogy melyik jogviszony eredményez hosszabb jogosultságot. Ha a munkaviszonya megszûnik, attól még a diákigazolványra jogosult október 31-ig, tehát addig jogosult az eü. ellátásra is és utána kezdõdik a 45 napos passzív jogosultság.
A 45 nap mindenképp tuti, csak ha azon túlmenne, akkor célszerû megkérdezni a NAV-ot...
A kérdező hozzászólása: Munka mellett tanult nappali tagozaton, és most fog diplomázni. De ha a 45 nap tuti, akkor nincs mitõl félnünk. Egyébként a 2 jogviszony kb. egyszerre jár le.(mármint az egyetem és munka)
A kérdező hozzászólása: már megvan az új munkahely, csak a kezdés elõtt 1 hónappal bontják fel a mostani szerzõdést. És az számít, hogy most fejez be nappalin egy MA szakot?
Ha most végzett és nappalis volt, akkor december 15-ig rendezett a TBje: http://www.nav.gov.hu/nav/regiok/kozep_dunantul/kozepdunantu..
Ráadásul, ha közös megegyezéssel szüntette meg a munkaviszonyát és nem õ mondott fel, akkor - ha egyéb feltételek fennállnak (pl. munkaviszony hossz=min. 1 év) - még álláskeresési járadékra is jogosult arra az egy hónapra. Nem kell megmondani, hogy már van szerzõdése, simán be kell menni másnap, amikor megszûnt a munkaviszonya az illetékes munkaügyi központba a papirokkal. Az álláskeresési járadék folyósítása alatt pedig automatikusan jár az eü biztosítás... Aprópénz, de minek hagyod ott? Itt ki is számolhatod, mi jár: http://www.hrportal.hu/index.phtml?page=allaskereso_tamogata..

Ebay-ről az normális hogy 1 hónapja rendeltem Kínából pár dolgot és még nem ért ide?

Pedig China Air Mail-el jön tehát akkor repülő,az pont gyors kellene hogy legyen.

Legjobb válasz: hi. Kínából teljesen normális, hogy valami csak 1 hónap után érkezik meg. Nekem 6 hét volt az egyik leghosszabb kínai szállítás, de olyan is volt, hogy 2 héten belül itt volt, nem értem, hogy. Várj, kb 1 hetet még, megjön az. Ha nem, akkor írj az eladónak.

hi. Kínából teljesen normális, hogy valami csak 1 hónap után érkezik meg. Nekem 6 hét volt az egyik leghosszabb kínai szállítás, de olyan is volt, hogy 2 héten belül itt volt, nem értem, hogy. Várj, kb 1 hetet még, megjön az. Ha nem, akkor írj az eladónak.
Nekem 2 hoónap alatt ért ide, amikor rendeltem. Had tegyem hozzá, hogy a NAV "véletlenszeruen" leellenoriz inden kínából bejövo csomagot. Szóval remélem semmi olyat nem rendeltél, ami nem tetszhet a drága NAV tiszteknek.
A kérdező hozzászólása: á nem rendeltem semmi olyat, Csak eddig 2-3 hét alatt ide értek dolgok azért furcsállom, de türelem akkor.
A kinaiaknal most volt valami unnep, lealltak a munkaval kb egy hetre, ez is okozhat csuszast!
Dokit kérdezz meg, és ne minket, + ha nem szeded akkor is használjatk sztem gumit vagy vmit, fõ a biztonság :)
Nekem még évekkel ezelõtt mondta az orvos, hogy fél évente egy hónapot, aztán nem rég olvastam a neten, ilyen orvos válaszol oldalon, hogy ez hülyeség, és egyáltalán nem kell szünet. Hát most igazodjon ki az ember lánya...
3 év után javasolt 3 hónap szünet, 5 év után fél év szünet az orvosom szerint. Azért, hogy megnézzük, minden rendben van-e, normálisan visszatér-e a ciklus. "1 hónapja abbahagytam, de tudtommal így is véd" Ekkora orbitális baromságot honnan szedtél? Ha nem szeded, akkor nem véd. Miért védene? Nyilván azért kell naponta szedni, mert csak úgy véd.
Ha nem szeded, nem véd! Amikor abbahagyod már az utolsó 7 napos szünetben sem véd már, mert nem kezdted el a következõ levéllel! Amúgy jól írták elõttem, 3 év után 3 hónap, 5-6 év után 6 hónap szünet javasolt. A Tri regol amúgy is egy õskövület lórúgás :)
A kérdező hozzászólása: oké.köszi

Már 1 hónapja és 2 hete szedem a Minerva fogamzásgátlót és vasárnap a párommal lefeküdtünk, egyedöli védelem a fogamzásgátló volt. Bennem ment el. És tudni szeretném hogy van-e esély arra h terhes lehetek?

Köszi a választ el?re is.

Legjobb válasz: Hali! én is azt szedem kereken 1hónapot vártam és ugy ment el bennem a párom és nem lettem terhes!:) nekem bevált! már 3dik honapja szedem és jó!:)

Hali! én is azt szedem kereken 1hónapot vártam és ugy ment el bennem a párom és nem lettem terhes!:) nekem bevált! már 3dik honapja szedem és jó!:)
Kislány, elolvastad a tájékoztatót? Nem. Meghallgattad/megkérdezted az orvosod? Nem. Tudod használni a Google-t? Nem. Szerintem még ne élj szexuális életet!
nekem a dokim azt mondta hogy a fogamzásgátlók 1 hónap után védenek. de ha nem vagy biztos talán nem kellett volna engedni hogy beléd menjen a párod...

Már több mint egy hete késik a mensim. Amióta abbahagytam a gyógyszert (1 hónapja) nem jött meg. A párommal megszakítással voltunk együtt. Lehet babám?

Úgy két hete nagyon érzékeny volt a mellem, és amelyik nap meg kellett volna jönnie, fehérfolyásom volt.2 negatívot teszteltem, és azóta semmi tünet, csak a fáradtság.

Legjobb válasz: Mivel most hagytad abba a gyógyszert, lehet kb fél év is mire elõször megjön utána. Ilyenkor nehezen rendezõdik vissza a ciklus. Nem mindegy, mennyi ideig szedted a gyógyszert. Hosszú szedés után elég sok idõ kell, míg rendbeáll minden, de ha csak pár hónapig szedted, akkor sokkal nagyobb az esélyed a teherbeesésre, mint elõtte. Tesztelj.

Mivel most hagytad abba a gyógyszert, lehet kb fél év is mire elõször megjön utána. Ilyenkor nehezen rendezõdik vissza a ciklus. Nem mindegy, mennyi ideig szedted a gyógyszert. Hosszú szedés után elég sok idõ kell, míg rendbeáll minden, de ha csak pár hónapig szedted, akkor sokkal nagyobb az esélyed a teherbeesésre, mint elõtte. Tesztelj.
Én a helyedben már régen elmentem volna orvoshoz... Majd írd meg mi lett.
szia.Utolso vagyok.Én is most hagytam abba a gyogyszert, elméletileg most lesz pém(tünetek is megvannak).Helyzet azota milyen??Mi lett?
A kérdező hozzászólása: A baj csak az, hogy nekem ha kimaradt is volna egy hónap, már akkor is a második mensimnek meg kellene jönnie.. de semmi mensizõs érzés.. kicsit félek azért, hogy valami más baj van.. :S
A megszakításos védekezés kb. 70%-os védelmet nyújt. Tehát minden 100 nõbõl 30 nõ terhes marad azok közül a nõk közül, akik egy évig így védekeztek. Ergó simán lehetsz terhes.
anno én is igy voltam , minden honapban lödöztem a teszteteket, aztán semmi, és volt hogy 40 napra jött csak meg..
A kérdező hozzászólása: Már tényleg nem tudom .. :) Eddig reménykedtem titkon, hogy lehet hogy babó, aztán most meg hogy ha nem babó, legalább megjöhetne.. Érdekes az élet.. :)
lehet hogy ennyivel kitolodik, mert most hagytad abba a gyogyszert...
A kérdező hozzászólása: Hát jó lenne ha valami már történne.. :) De semmi.. Hasszurkálás, no menstruáció, és ugye az elõzõ negatív tesztek.. Egyenlõre ennyi..
Akkor irány minnél hamarabb a doki.Inkább mondja azt hogy te fujtad fel a dolgot, minthogy valami gáz legyen.Ird meg majd mi volt...
A kérdező hozzászólása: neked is ilyesmid van?
A kérdező hozzászólása: Teszteltem, még aznap de negatív lett... Szerintem ebbõl doki lesz... :(
teszzteltél???
A kérdező hozzászólása: 3 éve szedtem a gyógyszert, és nekem sokan mondták, hogy megszokta a szervezetem, rendre meg kell jönnie.. Ehhez képest.. :) Csak várok-várok és várok.. 2 negatív teszt után furcsa.. De köszi a választ :)
3 év után nagyon kevés nõnek áll vissza egybõl a rendes ciklusa. Szóval valószínûleg csak ezért késik, de mivel nem túl biztonságos módszert használtatok, érdemes egy-két hét múlva tesztelni ha még mindig nem jön meg.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a választ! :) Akkor még várok :)
A kérdező hozzászólása: Még mindig csak várok ...
A kérdező hozzászólása: Nem lenne baj, csak tudnám ..:) Ez a bizonytalanság...
ha lesz valami ird meg majd lécci..
Csinálj még egy tesztet.Ha az is negatív akkor sajnos noncs baba szerintem. A helyedben én elmennék nõgyógyászhoz, mert nekem a gyógyszer abbahagyása után csak segítséggel jött meg, utána segítséggel állt be a "normálisra" de még most sem tökéletes...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Holnap tesztelek egyet, és meglátjuk :)
Egyik barátnõmnek a gyógyszer abbahagyása után a 4. hónapban jött meg elõször. A fogamzásgátló abbahagyása elég sok mindent bekavarhat, de szerintem is nézz el egy orvoshoz.

Ha már 1 hónapja szedem a fogamzásgátlót (mirabella) akkor már belém élvezhet a párom? Igen tudom h akkor sem 100%-os a védelem, de azért már ennyi idő után biztonságos?

Legjobb válasz: Tuti, hogy kevesebb idõ alatt is meghozza a maximális védettséget (amit a betegtájékoztatóban leírnak), tehát igen, 1 hónap elég.

Tuti, hogy kevesebb idõ alatt is meghozza a maximális védettséget (amit a betegtájékoztatóban leírnak), tehát igen, 1 hónap elég.
Betegtájékoztatót olvastad-e már? Abban minden pontosan le van írva!
Szerintem ebben akkor sincs semmi logika. Le van írva a papírra, nyilván mi is azt ismerjük! Plusz van ez a szájhagyomány az egy hónapról... De gondolj már bele, arra a kis papírosra nem hasraütésszerûen írják ám rá, hogy 1 hét után véd....(pl.)
A betegtájékoztatónál pontosabban senki sem tudja.:) És ha valaki éppen félreértesülten azt tudja, hogy 3 hónap után hat, akkor annak hiszel?
Minek szeded ha nem olvasod el a betegtájékoztatót?
1 hét után védettséget adnak egyes tabletták. ha a menszesz elsõ napjától kezded el szedni, akkor a betegtájékoztató szerint már az elsõ naptól kezdve védett vagy. másfelõl, ha nem bízol a betegtájékoztatóban, akkor miért nem kérdezed meg a nõgyógyászodat? :D
miért kell rögtön leoltani a kérdezõt?? itt ez a baj, h nem akar felelõtlenül szexelni, nem akar gyereket. Azoknál "megértem", hogy így reagáltok, akik védekezés nélkül d*gtak és kiírják, h így vajon lehetek terhes? oltsátok azokat, ne azt, aki azért kérdez, amire az oldal való!! kérdezõ! én is szedtem ezt pár hónapig, azóta váltottunk, de az enyémbe ez nem volt benne szó szerint, h mikortól véd.:O mi azért a biztonság végett kivártuk az 1 hónapot. 18L
Rögtön a kötözködés, stb...áhh inkább nem is mondok semmit.:) Na de hogy a kérdésedre válaszoljak: Igen, már nyugodtan lehettek együtt más védekezés nélkül is bõven. Én 11 napot vártam mielõtt lefeküdtem a párommal más védekezés nélkül, és nem lettem terhes.:) Annyira figyelj, hogy mindig pontosan szedd, és ne hagyj ki egyetlen szemet sem és nem lesz baj! :)
A kérdező hozzászólása: nem, ez csak egy egyszerû kérdés volt.ennyi.
A kérdező hozzászólása: Tudom, de azért van ez az oldal h kérdéseket tegyünk fel, megkérdezzük mások véleményét, tapasztalataikat..és gondoltam felteszem ezt a kérdést és biztosabb lehetek abban amit én tudok.
A kérdező hozzászólása: nem.csak szeretek több helyrõl információt szerezni, ennyi az egész.
Ja tehát akármit ír a papír, nekünk hiszel?
A kérdező hozzászólása: hogy éreztem ezeket a válaszokat.képzeljétek elolvastam a betegtájékozatót de én szeretek biztosabbra menni minthogy már rögtön belém élvezzen a párom..ezért kérdeztem h ez már elég biztonságos e.de általában ha elkezdek szedni valamit elolvasom nem egyszer a betegtájékoztatót:)
A kérdező hozzászólása: Jólvan.Köszönöm!!:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!