Találatok a következő kifejezésre: 1 hónapja be kell (22 db)

Nehezen szokott be a babája a bölcsibe, írna, hogy mennyire volt vészes? 2 éves lesz február 14-én, és szólt a munkáltatóm, hogy március helyett február 15-én munkába kell állnom. Így 1 hónapunk lesz. De nagyon anyás.

Na meg, elvileg gyed alatt be sem lehetne szoktani, másnak beszoktatták amíg gyeden volt?

Legjobb válasz: Szia! Szerintem szólj be a bölcsibe, hogy viheted-e elõbb, biztos rendesek lesznek. Nekem nagyon gyorsan kellett beszoktatnom a kicsit, mert bár rászámoltam 1 hónapot a beszoktatásra, de a második nap után lebetegedett, 3 hetet otthon voltunk, és mire megint mehetett, addigra már csak 1 hetünk maradt. Az elején nagyon nehéz volt, minden reggel sírt (még néha most is hosszabb betegség után).

Szia! Szerintem szólj be a bölcsibe, hogy viheted-e elõbb, biztos rendesek lesznek. Nekem nagyon gyorsan kellett beszoktatnom a kicsit, mert bár rászámoltam 1 hónapot a beszoktatásra, de a második nap után lebetegedett, 3 hetet otthon voltunk, és mire megint mehetett, addigra már csak 1 hetünk maradt. Az elején nagyon nehéz volt, minden reggel sírt (még néha most is hosszabb betegség után).
Gyed alatt nem viheted bölcsibe a gyereket. Szóval azzal a nappal le kell mondanod a gyedet (és egyben megigényelheted a gyest) , amelyik nap kezdi a bölcsit. A beszoktatáshoz annyit tudok tanácsolni, hogy ne hazudj a gyereknek. Igen is meg kell mondanod neki hogy most elmész dolgozni és ott kell maradnia a bölcsiben. Beszéljetek sokat elõtte a gyerekrõl, gondozónõkrõl meg az egész helyzetrõl. Sétáljatok a bölcsi felé. Mutass meg neki mindent amit lehet, hogy amikor elkezdõdik a beszoktatás ne legyen egyszerre túl sok. Mondogasd neki hogy neki ez lesz a munkahelye és milyen jó lesz a gyerekekkel játszani. Ne lássa rajtad hogy mennyire aggódsz vagy félsz, mert akkor õ is fog. Legyen meg mindennek a menete. Mindig köszönj el tõle, ne csináld hogy egy ovatlan pillanatban amikor nem figyel akkor elmész, mert akkor becsapva fogja érezni magát. A bölcsi után mindig legyen idõd arra, hogy csak vele foglalkozz, mert éreznie kell, hogy még mindig fontos számodra. Ha kell vigyetek mindig valami alvós cimborát, amit meg lehet ölelgetni, szeretgetni amikor hiányzol neki és nem utolsó sorban ami otthonról való! Bocsi egy kicsit hosszúra nyúlt, de ha bármi kérdésed van írj nyugodtan szívesen válaszolok.
A kérdező hozzászólása: köszi 2. Nem hazudik neki, már beszéltem neki róla, voltunk is a bölcsiben. Meg is értette mert amikor mondtam, hogy majd milyen jókat játszik a gyerekekkel, akkor mondta, hogy jó, de amikor arra került a szó, hogy otthagyom, elmegyek dolgozni, akkor már nyafizott. Tehát érti, hogy mi fog történni.
Ha normális a munkáltatód, és rendesen be voltál - leszel jelentve, akkor jár a GYED-re szabadság, ami alatt ugye rendes fizetést kapsz. Tehát lemondod a GYED-et attól a naptól, amikor már újra aktív állományban, de szabadságon leszel, és ha nyolc órás a munkaviszonyod, akkor - velem együtt sajna - idén már GYES-t nem igényelhetsz. A beszoktatásra nekem két hetem van, szóval az egy hónap bõven elég lesz. Beszélj sokat a gyereknek arról, mi lesz, persze pozitívan, és mindig megerõsítve, hogy ez neki milyen jó lesz.

Ha 1 hónapig kell védekezni még fogamzásgátló szedése mellett, akkor addig tart az 1 hónap, míg be nem szedem az 1. levelet, vagy míg el nem kezdem a 2. at?

Legjobb válasz: addig, amíg nem jelentkezik az elsõ levél után a megvonásos vérzés. onnantól biztosan védett vagy. elvileg elsõ levél közben is védett lehetsz, csak nem feltétlenül tökéletes a védelem.

addig, amíg nem jelentkezik az elsõ levél után a megvonásos vérzés. onnantól biztosan védett vagy. elvileg elsõ levél közben is védett lehetsz, csak nem feltétlenül tökéletes a védelem.
A kérdező hozzászólása: 20éves vagyok, és csak meg szeretnék bizonyosodni hogy akkor szexelünk, amikor már 100%os a védelem...és igen, nem tisztázott, hogy beszedem a 21szemet, és minden oké, vagy el kell kezdenem a 2.levelet, és akkor lesz csak minden rendben.

Neki fogtam 1 hónapja szedni a marvelon 21 tablettát és múlt szerdán vettem be az utolsót és csütörtökön kellet volna megjöjjön és ma szerdán jött meg. Majdnem 1 hét késéssel. Ez baj? Vagy csak be kell álljon?

Amúgy doki kérdezése nélkül fogtam neki szedni. Fontos h doki írja fel? Az egyik barátnõmnek is ezt írta fel.

Legjobb válasz: http://images.wikia.com/date-a-live/images/f/fd/Godzilla-fac..

Ha szerdán vetted be az utolsó szemet, akkor csütörtökön még nem kellett volna megjönnie, hiszen még épphogy 24 óra telt el. Általában 2-3 nap múlva jön meg, de az elején még kell egy kis idõ, amíg beáll a dolog, kb 2-3 levél után, de ez változó. Szóval szerintem ez így most önmagában nem aggasztó. Ezt meg hogy érted, hogy anélkül kezdted el szedni, hogy orvos írta volna fel?? Ilyen lehetséges? Ez mondjuk így elég gáz. Nem véletlen, hogy orvosnak kell felírnia. Elõtte kivizsgál ilyesmi...
ha szerdán vetted be az utolsót, mért kellett volna csütörtökön megjöjjön? leírja a tájékoztató is, hogy a 7 napos szünetben jön meg nekem általában 3-4. napon mi az, hogy doki nélkül kezdted el szedni? ez óriási felelõtlenség? és hogy adták ki a gyógyszertárban? vagy valami kotyvasztott szart vettél a neten? reménykedj, hogy nem okoz maradandó egészségkárosodást bár agyi bajod már most van basszus, okkal csak orvos írhatja fel, gondolkozz már!

Ha elkezdtem a b-kategóriás oktatást kreszvizsgán átmentem de 11 hónappal ezelõtt volt ez és még 1 órát sem vezettem akkor most elkezdhetem a vezetési oktatást vagy újból be kell iratkoznom és kreszvizsgát kell tennem?

És b-kategóriás jogosítvánnyal már vezethetek 125 köbcenti alatti motort vagy az a szabály még nem hatályos?

Legjobb válasz: "És b-kategóriás jogosítvánnyal már vezethetek 125 köbcenti alatti motort vagy az a szabály még nem hatályos?" ilyen nem lesz ,hogy B-vel 125ccm-es motort lehet vezetni arra van a gyorsított B125jogsi elkezdheted a vezetést 11 hónappal késõbb nem kell újra beiratkozni

"És b-kategóriás jogosítvánnyal már vezethetek 125 köbcenti alatti motort vagy az a szabály még nem hatályos?" ilyen nem lesz , hogy B-vel 125ccm-es motort lehet vezetni arra van a gyorsított B125jogsi elkezdheted a vezetést 11 hónappal késõbb nem kell újra beiratkozni
Az új törvény azokra vonatkozik akik október elseje után kezdték. Rád a régi, 2 éves határidõ vonatkozik, azaz még kb 13 hónapod van sikeres forgalmi vizsgát tenni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszokat. B125-ösrõl még nem hallottam, de holnap feltétlenül utána fogok érdeklõdni.

1 hónapja vagyunk együtt barátnőmmel (17/F és 17/L) és az a kérdés, hogy mikor mutassuk be egymást a másik szüleinek, no és ilyenkor az ismeretlen félnek (pl. nekem) hogyan kell viselkednem, mit kell tennem, miközben a szüleivel beszélgetek?

Legjobb válasz: én 1 évig nem is láttam a párom szüleit,õsem az enyémeket.. mindig nálam voltunk (én már nem élek a szüleimmel) amiatt jo bemutatni,hogy tudjatok egymásnál aludni..:Dkomoly add magad...egy idõ után ugyse tudnád magad megjátszani

én 1 évig nem is láttam a párom szüleit, õsem az enyémeket.. mindig nálam voltunk (én már nem élek a szüleimmel) amiatt jo bemutatni, hogy tudjatok egymásnál aludni..:Dkomoly add magad...egy idõ után ugyse tudnád magad megjátszani
Szia! Csak add magad, és legyél udvarias!
feküdj le a szüleivel
en kb 3 honap utan ismertem meg az anyukajat(egy rendezvenyen) az apukajat ez utan egyszer mikor naluk voltam. a parom a szuleimmel osszefutott az utcan, ugyhogy a nagy bemutatas ezert elmaradt...mar ket eve vagyunk egyutt, ezert mar jocskan ismerjuk egymas szuleit, imadom oket!:) nagyon aranyosak. naluk azert nem aludnek. kenyelmetlenul ereznem magam, ha masnap reggel a szemukbe kene neznem:P :D en ilyen vagyok:D szerintem siman menjetek el egymashoz mutassatok be hogy "o xy a baratom/baratnom" (persze nem art tajekoztatni elotte a szulot, hogy egyaltalan van:P) ezutan kis beszelgetes utan bemehettek a szobadba, s kesz:) 19-L
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Akkor csak lazán, adom önmagamat!:)
szerintem is nem kell megjátszani semmit, mert azt elõbb utóbb kiderülne. ne öltözz túl- és alul sem. csak természetesen add magad, nem kell mindenen vihogni, és egyfolytában beszélni sem, de kussban csücsülni sem. érdeklõdj felõlük. sok sikert.

Mitől görcsöl be a vádlim, vagyis ott a bal lábamnál hátul, ahol hajlik a térdem? Voltam orvosnál is azt mondta hogy 1 hónapig nincs foci, és pihentessem, adott valami kenőcsöt meg szednem kell valami vitamint, de ugy érzem hogy nem használnak semmit

Legjobb válasz: Görcsölést legtöbb esetben vitaminhiány (magnézium) okozza, avagy túlzott terhelés. Ha szedsz megfelelõ mennyiségû vitamint akkor túlzott terhelésre gyanakodnék. Érdemes lenne ki masszíroztatni, vagyis 1 próbát megérne.

Görcsölést legtöbb esetben vitaminhiány (magnézium) okozza, avagy túlzott terhelés. Ha szedsz megfelelõ mennyiségû vitamint akkor túlzott terhelésre gyanakodnék. Érdemes lenne ki masszíroztatni, vagyis 1 próbát megérne.
A kérdező hozzászólása: hát nem terheltem túl, vagyis billegtem a suliban a székkel, és hátraestem, és azért görcsölt be, vagy attól is lehet hogy torna órán csak futunk, és van amikor az elsõ óra tesi, és be se melegitünk csak futunk, futunk
Sajnálom, de ki kell fizetni.
Próbálj meg fellebbezni, hátha... De nem valószínû, hogy elengedik. Egyébként mikor én hívtam ki a mentõket, közölték, hogy nem jönnek ki, mert egy szülés nem sürgõs eset. Taxit nem tudtam hívni, mert bál volt a városban, és átmenetileg kikapcsolták a vonalakat, úgyhogy besétáltam (bõ fél óra). Természetesen jól lecsesztek, hogy minek mászkálok, mikor már 10 centire kitágultam... Senkit se érdekelt, hogy a mentõs diszpécser elküldött melegebb éghajlatra, természetesen én voltam a hülye. 25N
Igaz, ennek már kb 25 éve, de mikor a nõvérem kicsi volt (2 éves) nagyon rosszul lett. Apu száguldott vele a kórházba, mikor megállította a rendõr. Megmutatta nekik a hátsó ülésen anyukám karjaiban a nõvéremet, aki már alig élt. Ezt követõen rendõri felvezetéssel mentek a kórházba. Mikor beértek, mondták, hogy az utolsó pillanatban vitték be.
1 próbát megér mindenképpen. Én meg úgy jártam a 2. fiam születésénél, hogy a 39. héten csak 1 ultrahangra mentem be a kórházba, ezért 1 órára dobtam be a parkolóórába. Közben megindultak a fájások és mivel nagyon gyorsan jöttek, igy már nem engedtek ki a kocsihoz, még a cuccaimért sem. Mire odaért a párom, nekem meg már eszembe sem jutott a dolog :-) 15 ezrünkbe fájt végül, úgy emlékszem...
Lényeg, hogy szedj össze minden papírt, amivel bizonyítani tudod (pl kórházi dokumentumok). Ha nem szült volna meg, akkor nehezebb lenne, mert nincs mire hivatkozni. Írd le azt is, hogy a mentõ nem érkezett ki X idõn belül, ez visszakereshetõ információ. Biztos, ami biztos, ha tudsz szociális alapra hivatkozni (alacsony jövedelem, egy fõre esõ jövedelm, stb), akkor érdemes még azt is belegyúrni, erre eléggé fogékonyak a hivatalok. A férjem szerint nagy eséllyel el fognak tekinteni a büntetéstõl, de néhány levélváltásra számítani kell, mert próbálkoznak, de a jogszabály jelen esetben melletted áll.
Polgárjogban van a "végszüksége esete", elvileg erre lehet hivatkozni esetedben. A férjem mentõszolgálatnál dolgozik, eléggé képben van az ilyenekkel kapcsolatban (gyakorlatilag a munkája is ezt fedi le), tõle kérdeztem meg. Szerintem egy próbát megér, legrosszabb esetben visszadobják a kérelmet és mégis ki kell fizetni. A pontos paragrafust õ sem tudja fejbõl, de szerintem a complex.hu-n rá lehet keresni.
Másutt se létezik ilyen esetben méltányosság. Mi Németországban fizettünk a gyerekkel a kórházba menet. Befulladt allergiás rohamtól. Én nem is tiltakoztam, amikor gyorsabbanmentünk akkor tisztában voltunk, hogy ez jöhet. Jól is néznénk ki, ha mindenki elkezdhetne magyarázkodni, hogy csak a kórházba, csak a gyerekért az oviba, mert vészhelyzet, vagy a melóhelyre, mert vészhelyzet, kirugnak ha mégegyszer elkésem. A szabályt be kell tartani.
Nemrég volt egy riport a tévében egy apával, akinek a kislánya valami vegyszert ivott, apa rohant vele a kórházba, a kórház elõtt nem volt szabad parkolóhely, így tilosban parkolt. 30 ezer. Ki kell fizetnie. Röhej! :S Megnézném, hogy ki az, aki elkezdene parkolóhelyet keresgélni, amikor a gyereke életveszélyben van. Sajnos nálunk nem létezik olyan, hogy méltányosság. :S
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Hát akkor kifizetem. Hívtunk Mentõt.. de elnézést b*sszott kijönni.Késtek. Mi meg nem vártunk.
a törvény nem tudása nem mentesít a felelõsség alól.
A gyoshajtással még a feleséged, a születendõ gyermeked, a magad és más autós életét is veszélyeztetted. Jogos a büntetés.
nem ok, ha szülni vittél valakit. mivel nem vagy mentõ és nincs megkülönböztetõ jelzésed, be kell tartani a KRESZt
Mentõt, rohammentõt kellettél volna hívni, az mindaddig, amíg eset ügyében megy(van bennük gps, meg mûholdas nyomkövetõ, tehát az illetékesek számára lenyomozható, nyomon követhetõ, mikor hol vannak, és az is, hogy ténylegesen eset ügyében járnak-e el...), mehet elvileg bármennyivel, mindaddig, amíg a beteg testi épségét nem befolyásolja...
Attól tartok, hogy nem. A jelenlegi szabályok szerint nem lehet mérlegelni. Gyorsabban hajtottál a megengedettnél? Igen. Több mint 30%-kal? Igen. Akkor elõ a táblázatot és aszerint megbírságolnak, pont. http://www.autosforum.hu/kozlekedes/dijak-buntetesek-szabaly..
Nem lehet, mert akkor bárki gyorsan hajthat akinek oka van rá, nem "igazságos" legalábbis a közlekedés szabályait meghatározó egyének szerint.
Orvosilag/jogilag a koraszülés más megítélés alá esik, mint az idõben kezdõdõ terhesség, ezért van alapja megpróbálni. Koraszülés esetén a magzat és az anya élete is veszélyben forog. A sima szülésnél is igaz lehet, csak a jog tesz különbséget - tehát sajnos a józan ész és a jog nem mindig találkozik.

2 hét múlva megyek vissza a nőgyógyászhoz mert már 1 hónapja pecsételő vérzésem van, és azt mondta hogy be kell avatkozni ha nem múlik el pár napon belül. Mennyire veszélyes egy ilyen beavatkozás? Teherbe esés könnyebb lesz?

gondolom ez alatt az eü küretre gondolt.soha nem voltam altatva,se műtéten semmin,hogyan zajlik le ez az egész?Ez után majd "hamarabb" teherbe tudok esni?Eddig még nem voltam terhes csak próbálkozunk.Viszont ez a pecsételés nagyon nem kellett volna,de mind 1 ha ez a ára annak hogy könnyebben teherbe essek akkor... Esetleg szokott valami komplikáció alakulni ilyenkor? nagyon félek hogy nem ébredek fel utána=/ ez hogy működik vérzek és addig nem lehet alattam betét?nem fogok vérezni még elérek a műtőig ?!

Legjobb válasz: Valószínûleg küretre gondolhatott, hacsak nem vm gyógyszeres kezelésre. Vagy azon már túl vagy? Némely doki azt mondja, hogy küret után könnyebb a teherbeesés, mások szerint nem. Amúgy változó az is, ki mennyi várakozási idõt javasol a mûtét után. Van, aki azt mondja, várni kell 3 ciklust, és csak utána indulhat a babaprojekt, van olyan doki is, aki szerint azonnal lehet próbálkozni. Ezt érdemes megkérdezni az orvosodtól, mármint hogy õ mit javasol. Pláne, hogy függhet a küret eredményétõl is - ilyenkor mindig elküldik a kaparékot szövettani vizsgálatra. Ennek az eredménye általában 2 hát alatt érkezik meg amúgy. Pár hétig mondjuk mindenképpen tilos utána a házasélet. A mûtét egyik kockázata az, hogy a méhszájat valamelyest gyengítheti, mint minden méhszájon keresztül végzett beavatkozás. Ennek amúgy igen kicsi az esélye, mint ahogy a kockázatoknál felsorolt méhkilyukadásnak is. Ezek miatt nem igazán érdemes aggódnod. Az altatás nem "igazi" altatás, csak vénás rövid altatás, ami alatt Te magad veszel levegõt, nem intubálnak. Kockázata nemigen van az ilyen altatásnak, fel fogsz belõle ébredni. Az egész mûtét kb 15 perc. Ha nem szültél még, akkor elõtte - vagy éjszakára, vagy legalább 4-5 órára ún. lamináriát helyeznek fel, ez kíméletesen kitágítja a méhszájad annyira, hogy a beavatkozást el lehessen végezni. Már szült nõknél ere nincs szükség. Egyébként kellemetlen ez a része, annyiban, hogy alhasi görcsöket okozhat, de túl lehet élni. Nálam kétszer csináltak küretet, az egyiket még szülés elõtt - elhalt terhesség miatt, a másikat már szülés után. Ne izgulj, nem egy nagy dolog!

Valószínûleg küretre gondolhatott, hacsak nem vm gyógyszeres kezelésre. Vagy azon már túl vagy? Némely doki azt mondja, hogy küret után könnyebb a teherbeesés, mások szerint nem. Amúgy változó az is, ki mennyi várakozási idõt javasol a mûtét után. Van, aki azt mondja, várni kell 3 ciklust, és csak utána indulhat a babaprojekt, van olyan doki is, aki szerint azonnal lehet próbálkozni. Ezt érdemes megkérdezni az orvosodtól, mármint hogy õ mit javasol. Pláne, hogy függhet a küret eredményétõl is - ilyenkor mindig elküldik a kaparékot szövettani vizsgálatra. Ennek az eredménye általában 2 hát alatt érkezik meg amúgy. Pár hétig mondjuk mindenképpen tilos utána a házasélet. A mûtét egyik kockázata az, hogy a méhszájat valamelyest gyengítheti, mint minden méhszájon keresztül végzett beavatkozás. Ennek amúgy igen kicsi az esélye, mint ahogy a kockázatoknál felsorolt méhkilyukadásnak is. Ezek miatt nem igazán érdemes aggódnod. Az altatás nem "igazi" altatás, csak vénás rövid altatás, ami alatt Te magad veszel levegõt, nem intubálnak. Kockázata nemigen van az ilyen altatásnak, fel fogsz belõle ébredni. Az egész mûtét kb 15 perc. Ha nem szültél még, akkor elõtte - vagy éjszakára, vagy legalább 4-5 órára ún. lamináriát helyeznek fel, ez kíméletesen kitágítja a méhszájad annyira, hogy a beavatkozást el lehessen végezni. Már szült nõknél ere nincs szükség. Egyébként kellemetlen ez a része, annyiban, hogy alhasi görcsöket okozhat, de túl lehet élni. Nálam kétszer csináltak küretet, az egyiket még szülés elõtt - elhalt terhesség miatt, a másikat már szülés után. Ne izgulj, nem egy nagy dolog!
A kérdező hozzászólása: Szia ! Köszi a részletes tájékoztatót, szóval még nem szültem , terhes sem voltam.Akkor tesznek fel "ilyen"tágítót?De én nekem pecsételõ vérzésem van addig nem is lehet alattam "betét" ? Gyógyszeresrõl nem beszélt még mondjuk a kaparásról sem, de fel kell készülni mindenre, mert valamit fog csinálni hogy elmúljon ! Valaki azt mondta nekem hogy eü kaparás utána 50% esélyem van a teherbe eséshez, és hogy lehet hogy utána soha nem is eshetek teherbe, ez igaz?ez nem az abortusznál van?ez azért egészségügyi mert ebben nincs "ez " a kockázat , nem ?
Amíg a tágító fent van, lehet persze bent betét. Mûtét alatt nyilván nem, de elõtte is, utána is végig. Kell is. A terhességi esélyeket a mûtét nem rontja, néha, de nagyon-nagyon ritkán van olyan, hogy tényleg nem tud valaki utána teherbe esni, de ez kevesebb, mint 1%. Látod, szülés elõtt nekem is volt, és ott egy elhalt magzatot is el kellett távolítani, utána mégis teherbe estem, és egészséges gyermekem lett. Szülés után megint volt egy küretem, most pedig úgy néz ki, megint terhes vagyok. Nyugi! Inkább abból szokott baj lenni, ha a mûtét után gyulladás keletkezik, de ez megelõzhetõ megfelelõ higiéniával, odafigyeléssel, meg pl a házasélet tilalmának betartásával.

Távkapcsolat vagy szakítás? 3 hónapra jöttem ki Németországba dolgozni. Már az első héten összejöttünk a barátommal.2 hét múlva haza kell mennem, mert be kell fejeznem az iskolát.1 évem van még hátra, utána kiköltözök végleg.

Szeretem ?t, nem akarom itthagyni, de sajnos muszáj. Mi tév? legyek? Távkapcsolat vagy váljuk el úgy, mint két barát? Vagy 1 év távkapcsolat kibírható? Ti mit tennétek?

Legjobb válasz: Nekem ez nem szenvedés, hanem megoldás. Te meg inkább legyél hálás azért, hogy láthatod a barátodat és ne szóld le mások kapcsolatát, azért, mert az távkapcsolat... Majd ha egyszer bele kerülsz ebbe a helyzetbe, remélem nem leszel olyan érzelemszegény, hogy végett vess a kapcsolatodnak...

Nekem ez nem szenvedés, hanem megoldás. Te meg inkább legyél hálás azért, hogy láthatod a barátodat és ne szóld le mások kapcsolatát, azért, mert az távkapcsolat... Majd ha egyszer bele kerülsz ebbe a helyzetbe, remélem nem leszel olyan érzelemszegény, hogy végett vess a kapcsolatodnak...
Te meg egy majom és pedig azért, mert nem vagy képes elfogadni azt, hogy én máshogy gondolom mint te. Lehetne itt errõl vitatkozni, szenvedjen mindenki ahogy csak akar, én pedig élvezem, hogy bármikor láthatom a szerelmemet.
Távkapcsolat nem kapcsolat. Akik abban élnek fogalmuk sincs a dolgokról. Az igazi kapcsolatban mindig számíthatsz a párodra, akár naponta is tudtuk találkozni, együtt aludni, közös programokat szervezni.
Most ez nem tudom mennyit segit. Szinten Nemetorszag-Magyarorszag inga, csak nekem meg 4 evem van itt. :S Szerintem 1 ev az semmi, en fel se tettem volna ezt a kerdest, ha igazan szeretem a baratom, mi meg 4 evvel is probalkozunk, egy ev az nem kerdes..De ezt nem sertesnek szantam. Ez attol fugg mennyire eros a kapcsolat, illetve a jellem.
Kedves utolsó válaszoló. Nyolc hónapja vagyok együtt a barátommal és csak azért, mert õ el megy egyetemre, nem fogunk szakítani, hiszen nagyon szeretjük egymást. Szerintem egy távkapcsolat megerõsíti a kapcsolatot, hiszen próbára teszi a felek bizalmát, kitartását, szerelmét. És, ha te úgy gondolod, hogy távkapcsolat nem kapcsolat, akkor nos azt kell mondjam elég buta vagy.
Köztünk 4-500km volt. Másfél éven át körülbelül 3x találkoztunk, de akkor huzamosabb idõkre, hetekre. Végül nem a távolság miatt lett vége. Szóval szerintem simán megoldható.
Nálunk Pécs Ráckeve távolság van. Õ idén megy egyetemre. Aztán kocsi nálkül elég nehéz és költséges lesz találkozni, de majd megoldjuk. :)
Egy év az semmi. De tényleg, ha szeretitek egymást, az simán kibírható, és gondold el, ez próbaként is szolgálhatna, hogy mennyire erõs a szerelmetek. :) Utána meg diplomával a kezedben nekivághatsz a nagyvilágnak. Amúgy Én 3 éve élek távkapcsolatban Dánia ill. Magyarország és nekünk mûködik. :) :) :)
2. Koszonjuk, igyekszunk. :)
Ha õ az igazi, egy év nem sok idõ. ;) :) Elsõ: Nektek meg kitartás! :(
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! Megpróbáltuk a távkapcsolatot, és 3 hét múlva költözök ki hozzá. :)

1 hónapja szültem, be kell tartani a hat hetet szex szempontjából?

Legjobb válasz: célszerû betartani. nem véletlen a "pauza"- idõt kell adnia szervezetednek, hogy regenerálódjon a szülés okozta komoly sérülésekbõl. ha "türelmetlen" vagy (vagy a párod...)- komoly fertõzést lehet kapni, rossz esetben akár még meddõség is lehet a vége!

célszerû betartani. nem véletlen a "pauza"- idõt kell adnia szervezetednek, hogy regenerálódjon a szülés okozta komoly sérülésekbõl. ha "türelmetlen" vagy (vagy a párod...)- komoly fertõzést lehet kapni, rossz esetben akár még meddõség is lehet a vége!
Nekem a doki soha egy szóval sem mondott hat hetet. Szerintem a legtöbb nem mondja, csak mást sem mond. Az enyém annyit mondott, hogy két hétig nem szabad fürdeni és házas életet élni. Így mondta. Mondjuk szerintem nekem két hét után fájt volna még, de hát próba cseresznye :) Ha fáj, akkor nem kell erõltetni. Ha már nem fáj, akkor meg nyugodtan.
Én csak 5 hétig bírtam.... :)
ÉN 4. de nekem is 6 hetet mondott.
A fertõzésveszély miatt kell kivárni a 6 hetet. A levált méhlepény helyén egy nagy seb tátong a méh üregében, melynek le kell tisztulni és a nyálkahártyának újra fel kell épülni. Ha közben befertõzõdik az nemcsak hogy súlyos szeptikus állapotot idézhet elõ, de veszélyezteti a jövõbeni terhességek esélyeit, sõt maga a méh is veszélybe kerülhet egy súlyos fertõzés miatt. A regenerálódás ideje ez a 6 hét, tessék betartani.
Az utolso valaszolo nagyon precizen megfogalmazta, emiatt tanacsos betartani a 6 hetet!
Így van. Ezt az állapotot amit ilyen szépen leírtatok hívják gyermekágyi láznak. Amit hála Semmelweis Ignácnak már csak hírbõl ismerünk. De aki türelmetlen megismerkedhet vele. Szerintem vekni nem vágyik ilyen ismerõsre:(
Én 4 hetet vártam és semmi bajom nem lett.Igaz nekem addigra a vérzés és folyás megszünt.Ja és óvszert használtunk
3-4 hét után már szexeltem a párommal.nem lett se fertõzésem semilyen más bajom!ha úgy érzed , hogy szeretnéd és menne is a dolog akkor mire vársz!?!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!