Találatok a következő kifejezésre: 1 hónapja abba a fogamzásgátlót és (19 db)

1 hónapja hagytam abba a fogamzásgátlót és 4 napja kellett volna megjönnie. A kimaradás lehet a tabi elhagyása miatt?

Teszt nega, h?m 37.1! Összezavarta a szervezetemet a bogyó elhagyása?

Legjobb válasz: Én mióta abbahagytam (január) már 2szer nem jött meg, vagyis 3szor, mert most a baba jön! :-) Simán összezavarhat, hallottam már olyat is, hogy vkinek utána 8 hónapig nem jött meg! ha újra kezdhetném, biztos nem tömném magam ilyenekkel...

Én mióta abbahagytam (január) már 2szer nem jött meg, vagyis 3szor, mert most a baba jön! :-) Simán összezavarhat, hallottam már olyat is, hogy vkinek utána 8 hónapig nem jött meg! ha újra kezdhetném, biztos nem tömném magam ilyenekkel...
A kérdező hozzászólása: Hát én sem szedem többet az biztos. Köszönöm a választ :)
Szia! Lehet, hogy a tabik, mikor én abbahagytam decemberben, akkor az óramûpontos 28 napos ciklus 34 napos lett, aztán áprilisban már nem jött meg és jön a babó :-) Drukkolok!
szia én októberben hagytam abba, és novemberben a mensi helyett a baba jött :D 28hetes kismama
Szia. Én 3 hónapja hagytam abba. Az elsõ hónapban 31 napra megjött, aztán utána 42-re. Egy rakás tesztet csináltam, de persze mind negatív lett. A hõm nekem is végig magas volt, 37 fölött, de sajna babó az nem volt sehol. Ráadásul hiába próbálkoztunk mert peteérésem sem volt! :( Most nagyon várom, mi lesz a harmadik hónapban, lesz e baba?! Csatlakozom az elsõ válaszolóhoz, ha elõrõl kezdhetném én sem szednék be egy szemet sem!!!!!!
Csatlakoznék az elõttem szólókhoz! Soha többé nem akarom fogamzásgátló tabit szedni, nekem is annyira bezavart, hogy 2, 5 hónapig nem jött meg, aztán dokihoz mentem, aki szintén bogyókkal beindította a dolgot. Akkor rendezõdni látszott 2 ciklus erejéig, végül magától állt be. Ez már közel 8 hónapja. Most elõször érzem úgy, hogy stabilizálódik a dolog, viszont már nagyon szeretnénk a párommal gyereket, és nem értem, miért nem jön össze?
Így van, lányok! Nekünk összejött a baba, de én is vártam a peteérésre 2, 5 hónapot! Tudom, milyen az! Fel is szedtem 6 kilót, ahogy abbahagytam a tabit... Megtaláljuk a módját a védekezésnek, ha majd arra kerül a sor, de az biztos, hogy én soha többet nem támogatom ezzel se a Richter-t, se a Schering-et, - amik belõlünk élnek, a bogyófogyasztó nõkbõl származik a profitjuk 70%-a! Hát rajtam többet nem keresnek... Érdekesek az orvosok is, azt egyik sem mondja elõre, hogy a tabi elhagyása után mi várható... :-// Fel a fejjel!!!
Jah, 1. válaszoló voltam...
Szia! Én 2 honapja hagytam abba a fogamzásgátlót! És nekem is az elsö honapban a 27.dik napra jött meg és csak egy fél napra nagyon kevés volt! Most pedig a 26.dik napra és szintén fél napra csak mert már mulik el!!

Én már lassan 1, 5 éve szedek fogamzásgátlót, és aggódok, mert kb. fél éve egyre kevesebb minden hónapban a menstruációm. A mellem is egyre kisebb lesz, és gyakran szédülök. Lehetséges, h abba kellene hagynom a gyógyszer szedését (Lindinette 20)?

Legjobb válasz: Én több,mint 1,5éve szedem és én is észrevettem hogy csökkent a mennyisége.az egyik hónapban kevés is volt és aggódtam,mert az hallottam,hogy nem jó ha kevés van és azt hittem terhes vok,de már kicsvel több van,nah jó még mindig nem sok meg 2,5napig is tart,nem sokáig.Én is a Lindynette20at szedem,de én nem szoktam tõle szédeülni,meg a mellem sem kisebb,inkább nõtt :D.ugyhogy szerintem keress fel egy dokit,hogy pontosat megtudj!

Én több, mint 1, 5éve szedem és én is észrevettem hogy csökkent a mennyisége.az egyik hónapban kevés is volt és aggódtam, mert az hallottam, hogy nem jó ha kevés van és azt hittem terhes vok, de már kicsvel több van, nah jó még mindig nem sok meg 2, 5napig is tart, nem sokáig.Én is a Lindynette20at szedem, de én nem szoktam tõle szédeülni, meg a mellem sem kisebb, inkább nõtt :D.ugyhogy szerintem keress fel egy dokit, hogy pontosat megtudj!
Hát most erre mit mondjunk... Van.
Szóval 1hónapja szedel tabit, majd a következõ levél 1.tablettáját nem vetted be? .. Azt a jó istenit de full megfogalmaztad :D :D Hát picike esély van azért hogy baj legyen.. Ha eddig életedben össz-vissz 1havi adagot szedtél be, akkor megugrik a kockázat mértéke a terhességet illetõen.Ugyanis ha az elsõ tabletta kimaradt nem voltál védett a 7napos szünet alatt sem. :/ mondanám hogy ne izgulj ha már legalább 1éve szednél fogamzásgátlót, de így még annyira nem állt át a szervezeted.. Ha nem jön meg a megvonásos vérzésed a következõ szünetben akkor tesztelj. :) 24l

2 éve szedem a fogamzásgátló tablettát és kb.1 hónapja jelentkezett a mellembe egy ciszta, végig beszedtem a tablettát, és elkesztem szedni a következő levélel, most tartok a negyedik napnál abba hagyhatom-e most vagy szegyem végig?

Elmentem orvoshoz Õ szerinte túltermel?dtek a hormonok azért jelentkezett a mellembe a ciszta ? javasolta hogy szegyem tovább és ha nem múlik el mennyek vissza csak még nem tudtam visszamenni de a ciszta nem mult el

Legjobb válasz: a levelet mindenképp szedd végig, nem szabad csak ugy abba hagyni mert komoly gondot okozhat a hormonrendszeredben. Minden nö mellében vannak ciszták csak észre sem veszzük és jönnek mennek, persze lehet hogy neked a gyógyszertõl volt de lehet nem attól. Ha abba is hagyod szedd ezt már be, ezen a 2 héten már semmi nem múlik.

a levelet mindenképp szedd végig, nem szabad csak ugy abba hagyni mert komoly gondot okozhat a hormonrendszeredben. Minden nö mellében vannak ciszták csak észre sem veszzük és jönnek mennek, persze lehet hogy neked a gyógyszertõl volt de lehet nem attól. Ha abba is hagyod szedd ezt már be, ezen a 2 héten már semmi nem múlik.

Árthat a babának, ha még csak 1, 5 hónapja hagytam abba a fogamzásgátló szedését és már próbálkozunk, hogy bébink legyen?

Az orvos azt tanácsolta, hogy várjunk 3 hónapot, de ezt egy kicsit soknak tartom. Sokan gyógyszer mellett is teherbeesnek és a babájuknak nem lesz baja. el?re is köszönöm a válaszokat.

Legjobb válasz: Szerintem a dokid tudja, hogy milyen készítményt szedtél és ez attól is függ. Régebben fél évet is kellet várni, de mára már sokat finomodtak a fogamzásgátlók. Én várnék, ha a dokim azt mondaná, jobb a nyugalom.

Szerintem a dokid tudja, hogy milyen készítményt szedtél és ez attól is függ. Régebben fél évet is kellet várni, de mára már sokat finomodtak a fogamzásgátlók. Én várnék, ha a dokim azt mondaná, jobb a nyugalom.
A fogamzásgátló néhány nap alatt kiürül a szervezetbõl. Ami gondot okozhat, ha a fogamzásgátló elvére gondolunk, levékonyítja a méhnyálkahártyát, a peteérést is kiiktatja idõvel. Hormonálisan okoz nagy változásokat. Na ebbõl a változásból kell helyreállnia a szervezetnek. Nekem még 3 hónap után is vékony a méhnyálkahártyám, a progeszteron szintem elég alacsony, amit a másfél évnyi fog.gátlónak köszönhetek (?!). Múlt héten volt hüvelyi uh-om. Ebbõl nehéz visszaállni. A babát érintõen inkább a körülmények lehetnek veszélyesek, amiket leírtam - a "táptalaj".
Az orvosok többsége szerint(akik a fiatalabb kategória) nem kell várni, sõt az én dokim azt mondta hogy már egyre több esetben alkalmazzák azt, hogy ha sokáig nem jön a baby szedetnek gyógyszert 3 hónapig a nõvel és utánna hajrá! Állítólag felturbozza a hormonokat !!!
Én ahogy abbahagytam, már neki is álltunk, és a következõ már nem jött meg! :) Nekem azt mondta az orvos tegyek úgy ahogy a szívem diktál, õ is 3 hónapot javasolt, de azt mondta ha én ugy érzem elõbb jön el az ideje, akkor hallgassak magamra! :)

Már 1-hónapja abba hagytam a fogamzásgátlót és már 5-napja nem jött meg a menszeszem miért? Befolyásolja a gyogyszer abba hagyása a menszesz idejét? Kevesebb, több keveswebb napig tart?

Legjobb válasz: Igen, befolyásolja. Idõ kell a szervezetednek, hogy visszaálljon. Elõfordulhat, hogy rendszertelen lesz a ciklusod és erõsebb a mensid, de persze ez nem törvényszerû.

Igen, befolyásolja. Idõ kell a szervezetednek, hogy visszaálljon. Elõfordulhat, hogy rendszertelen lesz a ciklusod és erõsebb a mensid, de persze ez nem törvényszerû.
Szia!Nekem 3 hónapig tartott mire beállt a ciklusom...Rossz volt, de most óramû pontossággal jön meg.
persze!Sajnos én 1 éve nem szedem és most se jó...minden féle vizsgálatokon voltam....majd beáll...ha nem akkor segítenek!
Kockázatok és mellékhatások, na mit kell elolvasni?
ezt nem értem...ezalatt mit értesz? értelmes válaszokat szeretnék!
talán túl ideges vagy és ezért. inkább fordulj a nõgyógyászhoz és õ elküld vizsgálatokra.
Szerinted minek a betegtájékoztatóját kellene elolvasnia, ha nem szed gyógyszert? Szerintem csak megkavarta a hormonrendszeredet a gyógyszer, fõleg, ha eddig is késett. Védekeztél is, teszted negatív, nem vagy terhes. Szerintem menj orvoshoz, 1 hétnél még azt mondom nem olyan fontos, de 2, 5 hét, ez már lassan a következõ ovulatiod idõszaka.
és hogyan védekeztetek?
A kérdező hozzászólása: Óvszerrel! És nem szakadt ki!

1, 5 honapja hagytam abba a fogamzásgátlot a mensim a 27. dik napra meg is de nem olyan volt mint szokott lenni.1-2 napig tartott és nagyon kevés! Mitöl van ez?

Miota elmult a mensim azota fehér folyásom van!Mitöl van ez?

Legjobb válasz: A bogyó kavar be, szerintem. Nagyon kevés az a szerencsés, akinek rögtön helyreáll a ciklusa tabi után...

A bogyó kavar be, szerintem. Nagyon kevés az a szerencsés, akinek rögtön helyreáll a ciklusa tabi után...
Én is pont másfél hónapja hagytam abba a Lindynette 20 szedését. az elõzõ hónapban nagyon rosszul viseltem a hasfájásokat, a hányingert amit a gyógyszer abbahagyása okozott. nekem 30 napra jött meg a gyógyszer után és nekem is alig volt észrevehetõ. mi is próbálkozunk, de félek, hogy a gyógyszer nem ürült még ki a szervezetembõl és emiatt produkálok hányingert és hasszúrkálást. a tesztem is negatív lett az elõzõ hónap után:( tegnap kezdtem el szedni E-vitamint, állítólag segíti a megtermékenyülést. hallottatok már errõl??????, ,

Ez mi lehet, hormonzavar vagy fertőzés? Kb. 1 és fél hónapja hagytam abba a fogamzásgátlót, aztán egyből "belevágtunk" (babát szeretnék, magzatvédő vitamint szedek).

Most 10 nap késéssel (kb.7.nap után egy negativ teszt), de megjött, viszont 3 nap er?snek nem mondható vérzés után már csak barnázok.Ez mi lehet?

Legjobb válasz: a tabi bezavart mert sem peteérésed nemvolt és a méhnyálkahártya is vékony ha ilyen kevés menzi jött

a tabi bezavart mert sem peteérésed nemvolt és a méhnyálkahártya is vékony ha ilyen kevés menzi jött
Akármilyen kicsi hormontartalmú gyógyszert is szedtél, az elhagyása mindig ezzel jár! Nem vagy beteg, nincs hormonzavrod, csak ürülnie kell a hormonoknak. Nekem a csalántea, mint vértisztító nagyon jól bevált! Türelmet, nyugalmat és sok sikert kívánok! :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!