Találatok a következő kifejezésre: 1 hónap a (2904 db)

1 hónapja a felezési időnél elfelejtetem beveni egymás után 2 tabletát, majd 1 et bevetem és megint 1 et kihagytam. Utána vérzésem jelentkezet, abbahagytam a gyógyszert és így megjött a menstruációm. Az e havi levelet rendesen szedem. Lehetek terhes?

Viszont pár napja jelentkezett nálam, többet kívánok enni, mint el?tte, gyakrabban járok vizelni és a melleim nagyon feszülnek, meg is van duzzadva a mellbimbóm és az udvara. Miért lehet ez?

Legjobb válasz: ha megjött az azt jelenti h nem vagy utána meg beszedted egy honapig rendszeresen. tehát nem. nyugi

ha megjött az azt jelenti h nem vagy utána meg beszedted egy honapig rendszeresen. tehát nem. nyugi

Miskolciak! Mennyibe kerul egy kuldolfinek 1 hónapra a tomegkozlekedés?

Legjobb válasz: Ugyanannyiba mint egy belföldinek :) A szolgáltatók nem tesznek különbséget, ha egy turista ide jön, 1 hónapra õ is vehet bérletet. Itt vannak az árak: http://www.mvkzrt.hu/jegy-es-berlet-tipusok/

Ugyanannyiba mint egy belföldinek :) A szolgáltatók nem tesznek különbséget, ha egy turista ide jön, 1 hónapra õ is vehet bérletet. Itt vannak az árak: http://www.mvkzrt.hu/jegy-es-berlet-tipusok/
A kérdező hozzászólása: végulis nekunk ez kellene: Általános havi- vagy 30 napos bérlet --- 7.000 Ft + még egy elismert fénykép róla, igaz? Akkor ez nagyon jó:) Koszonom!
A kérdező hozzászólása: amúgy ez a vonatjegyekre is érvényes ha tanuló 20 éves? 50%-os kedvezmény jár?
Vonatjegyek esetében a kritérium az, hogy EGT-tagállam oktatási intézményébe az aktuális félévre beiratkozott tanuló vagy hallgató legyen az, aki igénybe veszi a kedvezményt ÉS ezt hitelt érdemlõ módon, az érvényességi idõt is jelzõ fényképes diákigazolvánnyal igazolni tudja. Az MVK Zrt. (miskolci közösségi közlekedési szolgáltató) ezirányú szabályozását nem ismerem.
Az MVK-ra is ugyanaz igaz, ugyanis ezt törvény szabályozza, és nem a szolgáltatók. Tehát ha EGT tagállam diákigazolványával rendelkezik és az fényképes és az érvényessége egyértelmûen megállapítható (Rá van írva hivatalosan) akkor vehet diákbérletet is.
A kérdező hozzászólása: Ázsiából jon, de kérvényezheti? mert azért csak 1 hónapról van szó.. vagy ez kizárt?
Hát akkor nem. Ez nem kérvény kérdése, törvényileg szabályozott ki veheti igénybe, ettõl a szolgáltató önkényesen nem térhet el. Ebben az esetben teljesárú bérlet kell neki (ehhez kell fényképes bérletigazolvány is 250 forint). Vonaton teljesárú jeggyel utazhat, VAGY péntek 10:00- vasárnap 24:00 óráig 33%-os kedvezménnyel mert 26 év alatti személy.
A kérdező hozzászólása: http://www.mvkzrt.hu/jegy-es-berlet-tipusok/ itt ebben az esetben kérheti a 7000 Ftos 30 napos bérletet vagy a 27 ezres arcképnélkuli kell?
Kérheti a 7000 forintosat de ahhoz kelleni fog neki egy bérletigazolvány! 250 forintért állítják ki és kell egy kisméretû fénykép is. (Igazolványkép.)

Feleségek ti mennyit költötök a családi kasszából szépségápolásra ruhákra magatokra 1 hónapban? A férjetek nem tartja ezt soknak?

Legjobb válasz: Én általában a szokásos pipere cuccokat veszem, tusfüdõ, krém, arclemosó, és Alverdét használok, az jó minõségû és olcsó. Kb. évente veszek 1 rúzst meg egy szemfestéket, mert csak alkalmakra használom, sokáig elég. Ruhát elég gyakran veszek, de csak normális áron veszem meg õket, én nem adnék 15 ezret egy felsõért, most pl. az Orsayben vettem leárazáson 2 db 1000 Ft-ost és 1 db 3500 Ft-ost. Cipõm kevés van, általában 1 téli, 1 õszi-tavaszi, 2 szandál, egy csinos és egy strapabíró. Nem tudok konkrét összeget mondani.

Én általában a szokásos pipere cuccokat veszem, tusfüdõ, krém, arclemosó, és Alverdét használok, az jó minõségû és olcsó. Kb. évente veszek 1 rúzst meg egy szemfestéket, mert csak alkalmakra használom, sokáig elég. Ruhát elég gyakran veszek, de csak normális áron veszem meg õket, én nem adnék 15 ezret egy felsõért, most pl. az Orsayben vettem leárazáson 2 db 1000 Ft-ost és 1 db 3500 Ft-ost. Cipõm kevés van, általában 1 téli, 1 õszi-tavaszi, 2 szandál, egy csinos és egy strapabíró. Nem tudok konkrét összeget mondani.
változó, ami fix, a kozmetikus, az 3-4ezer havonta, ruhát nem veszek minden hónapban, sminkcuccokat is ált. egy évben egyszer "nagy bevásárolok".Fodrászhoz sem rendszeresen járok, az is olyan 4 havonta 2500. Nem tartja soknak.
annyit költök, amennyit kell, amire szükségem van. dolgozom, nem az õ pénzét költöm.
Én rengeteget. Ruhákra régebben nem, de mostanában kénytelen vagyok (34 kilót fogytam) de cipõre, táskára régebben is sokat kiadtam, mert csak jó minõségû, bõrcuccokat veszek. Sminkre sosem költöttem, de az arc- és szemránckrémem az egyik létezõ legdrágább, de meg is éri, 38 éves létemre 90%-os a bõrfeszességem, nemrég mérték. Férjem soha nem sokallta, mert a költekezésem ellenére sem nyújtózkodom tovább, mint ameddig a takaróm ér. (szerencsére rendkívül hosszú az a bizonyos takaró. Hajat festetni kénytelen vagyok, mert erõsen õszül, ezenkívül másra mem költök. Ja, parfümöm is drága, de jó minõségû, tartós, sokáig elég. Szoliba nem járok, edzeni otthon szoktam.
Se testápoló, se arckrém, se rúzs, se semmi. Nem kell, így nulla forintot költök erre.
Igen sok, mert felesleges penz pazarlas... Nokent irom en is jarok edzeni ruhakat kozosen veszunk tavasszal osszel learazasoknal :) no kozben elvetve azert elofordul.. Mi inkabb nagyokat kirandulunk :)
Akkor mi a valós probléma? Mi zavar Téged? Tudnál adni neki 150 E-t? Azt se tudná beosztani? Mi a gond? Szeretnéd ha kevesebbel is beérné, vagy szeretnéd, hoyg megtanuljon beosztani BÁRMEKKORA összeget? Mi a vágyad?
A kérdező hozzászólása: Már írtam hogy nem ossza be mert hó végen kéreget!
A kérdező hozzászólása: Azert kapja a 100 at hogy beossza dnem osztana be õ 200 at se mert mindent megvenne ha beszabadul egy boltba. A kérdés azért került kiirásra mert állítása szerint más nõk is ennyit költenek magukra és ezt akartam lecsekkolni igaz e ez. Mt szerintem nem. Sok embernek ennyi a havi fizuja. Ha a szekmajaban dolgozna ennyit keresne kb. Az nem kerül szóba hogy dolgozzon én se akarom.
Most ez neked probléma vagy nem? Adsz neki 100-et és kevés, ez a baj? Most mi a gáz, hogy ennyit költ vagy hogy még kér? Ha nem tetszik, akkor mond meg neki, hogy itt van X összeg, oszd be és kész!
Te kapattad el! Elején megmondtad volna, ennyi van, oszd be és kész. És ha nem adsz neki még pluszt akkor mi van? Szexmegvonás, mi? Majd nyugdíja mibõl lesz? És ha veled történik valami, akkor majd árulja a cipõit?
Akkor leírom: Igaz, hoyg VAN MÁS NÕ, aki ennyit költ. És NEM igaz, hogy minden nõ ennyit költ ERRE. A legtöbb nõ ennyibõl tart fenn lakást, gyereket, önmagát, mindent.
Sõt, úgy nagyjából 1 M ember lehet, akinek ilyen jövedelme van, mint Neked, és 8 M, akinek meg 100 E alatt, sokszor egy egész saládra. a feleségednek baj van a realitásérzékével, ültesd le a Klubrádió és az ATV mellé!
A kérdező hozzászólása: Picit elkényeztettem igaz de szeretem. Ha meghalok örököl eleget. Nyugdíja nm hiszem hogy lesz egy darabig fizettük de rájöttünk felesleges inkább lekötjük neki azt a pénzt
Én nem a családi kasszából költök. Nekünk közös a rezsi és a kajapénz, meg ami a gyereknek kell, de amúgy külön pénzünk van. Szépségápolásra kb havi 3-4000, ruhára meg kb 5-10000.
16: Nézd, ennyit ha tudsz neki adni, és neki ez az élete, ez a hobbija - más nõ másra költene ennyit szívesen, ami NEKI értékes, arra -, akkor mi a problémád vele?
Ha 100e-t keresnek, akkor nem költenek ennyit! És asszonyka miért nem melózik?
A kérdező hozzászólása: Szivesen adom neki a 100 ezret csak azt akarom megtudni mas nõk is ennyit költenek e mert szerinte igen. Csak az zavar hogy hó végen mindig adjak pénzt vgyek azt azt. A bevétel 600 ezer Általában
Hozzátenném még, mert szerintem ez fontos, hogy én is dolgozom, tehát úgy érzem, hogy a közös kasszából költhetek magamra is.
Nem vagyok feleség, így bocsi, ha off. Utálok vásárolni, a kötelelzõ minimumot is el szoktam bliccelni (elnyûtt cipõben, szakadt nadrágban járok...:) ), szóval kevesebbet veszek, mint ami a normál ápoltsághoz kéne. Idén csak 11E ft-ért találtam jó cipõt, szóval normál áron kellett vegyek, de ruház csak kínaiban vagy turiban veszek, farmert vettem idén 2-t 500 ft-ért darabját, az egyiknek kicseréltettem a gombjût 300Ft-ért, amásiknak felhajtattam a szárát 500 Ft-ért. Szépítkezõszereket nem veszek, gyantáztatni szoktam, amikor nem vagyok lusta, 2000 Ft/alkalom.
A kérdező hozzászólása: Tornázni nem jártok ha igen az mennyibe van? Ruhákra max. Mennyit költötök? A nejem havonta 10 et költ kondibérletre 10-10-5 fodrász, kozmetikus, körmös, kb 50 ért vesz ruhákat v. Cipõt5 pipereholmit. Tehát kb90 ezret költ ez nõi szemmel is soknak tünik?
A kérdező hozzászólása: 10 et meg elkölt kávézóra mozira ilyenkre. Nem dolgozik. De a havi 100 at elvarja hogy odaadjam es mikor ho vege van mar adj 2 ezret vedd meg ezt a rubat van. Azóta mondtam irjuk a költését és ezt adta oda hogy erre megy el. Ti nem sokalljátok?
sminket nem hasznàlok, körmöshöz nem jàrok, fodràszhoz sem, anyum vàgja a hajam. testàpolot ritkàn veszek, az se a legdràgàbb, körömlakkot évente egyszer veszek, kb 250 ft. ruhàkat nem nagyon vàsàrolok. pàrom ezt is sokkalja :s
Ha meg nem dolgozik ne koltekezzen... Vagy dolgozzon meg erte...
Ha nem dolgozik akkor nagyon sok a 100e. Te mennyit keresel? Mert egy millából mondjuk nem sok. De 200e-bõl igen. És ha nem adsz neki költõpénzt akkor mi van?
7: Nézd, engem antifogyasztónak neveltek, és a teljesn fizetésem volt világéletemben annyi, amennyit a nejed költ csak erre az árucsoportra. Én ennyibõl fenntartom a lakásomat, és eltartom magamat. Persze, hogy sok a 90, de ha megengedhetitek magatoknak, akkor ne probléma. Én viszont sose igényelném ezt - mert nem érdekel, és mert utálok iylenekkel foglalatoskodni - továbbá sosem költenék magamra más pénzébõl. Ha valaki azt mondja, tessék itt van ennyi és annyi, azt megköszönném és elköltném (valószínûleg inkább iskolára, könyvekre és ingatlanra:) ), de akkor gondolom az illetõ nem nyitna fórumot arról, hogy mit tettek a pénzével.:)
Tehát havi százezer. Valakinek a havi bére, valakinek egy pár cipõ... Az a kérdés, hogy neked mennyire sok ez. Ha zavar, akkor beszélj az asszonnyal, hogy te ezt sokallod. Mondjuk közben azt is gondold át, hogy mik az lvárásaid, mert ha egy mindig fitt, elegáns, ápolt feleséget akarsz, az bizony pénzbe kerül, nagyon kevés a született szépség, pláne az idõ múlásával.
Nyilván nem ez az átlagos, de ez lényegtelen a ti szempontotokból. Ha megteheted és szívesen adsz, akkor teljesen mindegy, hogy más ennyibõl él. Nyilván autóvásárlásnál sem a suzukikat nézegetitek, mert sokan csak párszázezret tudnak kocsira költeni. Viszont mondd meg neki, hogy ossza be azt, amit adsz neki. Bõven elégnek kell lennie, te pedig így is nagyon bõkezû vagy vele.

1 hónap a Való Világban vagy 1 hónap a börtönben? :D

Melyiket választanád?

Legjobb válasz: Habar utalom a vv-t amig antennas tvm volt neztem, most mar nem. De mindenkeppen azt a fost valasztanam, mert ezeknek a kis tarsadalmi hulladekoknak ki van nyalva a segguk. Gondolj bele, nem kell lakast, rezsit, kajat, ruhat fizetned... Sot meg kondiberletet se... Jol lehtne rajta sporolni. En meg tuti nem csinalnek semmi galibat h ne errol jegyezzenek meg az emberek.

Habar utalom a vv-t amig antennas tvm volt neztem, most mar nem. De mindenkeppen azt a fost valasztanam, mert ezeknek a kis tarsadalmi hulladekoknak ki van nyalva a segguk. Gondolj bele, nem kell lakast, rezsit, kajat, ruhat fizetned... Sot meg kondiberletet se... Jol lehtne rajta sporolni. En meg tuti nem csinalnek semmi galibat h ne errol jegyezzenek meg az emberek.
VV
inkább a való világ
A VV jobb, na meg nincs egész nap stream, így már nem annyira zavaró a sok kamera, na meg ha van, akkor is csak ott, ahol lényeges dolog történik, ezért nem olyan vészes. Viszont kaja és pia van bõven, na meg nõk is vannak. Persze a börtönben is van kamera, ha a cellában nincs is, csak ott van egy csomó börtönõr, míg a villában szabadon van az ember.
Én már voltam börtönben. De inkább oda mennék mint a vvbe.
Nem mindegy, hogy mennyit vagy bent, és milyen fokozatban, és milyen körülmények között. Azért Szombathely vagy a Csillag nagyon nem ugyanaz! (Belül egyiket sem láttam, csak kívülrõl.)
A kérdező hozzászólása: Mondjuk azok közt akik baleset okozása miatt kerültek oda tehát nem a sorozatgyilkosok közt lennél. VV-ben viszont minden feladatot ugyan úgy kellene csinálnod mint a többieknek. Lehet h pont lenne dzsungel hét is.
Egy hónap esetén lehet, hogy a börtön jobb lenne, ha az ember olyan fizikumú, hogy nem bírja a nehéz fizikai megterhelést vagy undorodik a rovaroktól. De azért a legtöbb hét nem ilyen durva. Táncikálni, vagy hamisan énekelni meg még nem olyan rossz dolog.

Mascarpone sajtot lehet enni 1 hónappal a szavatosság lejárta után? Fagyasztóban volt, de sütit szeretnénk csinálni és csak ez van itthon.

Mascarpone sajtot lehet enni 1 hónappal a szavatosság lejárta után? Fagyasztóban volt, de sütit szeretnénk csinálni és csak ez van itthon.

Legjobb válasz: szerintem nem érdemes. Sok az az egy hónap tejterméknél.

szerintem nem érdemes. Sok az az egy hónap tejterméknél.
Ezt most nem értem. Ha fagyasztóban volt, akkor nem mindegy? A szavatossági idõ amit ráírnak, a normál hûtés esetére értendõ. Ha nem több hónapja állt a mélyhûtõben, nyugodtan használd fel.

Az elmúlt 1 hónapban a Halogén GU10-es izzók esetében, a 10-ből 8 jóégett, de vitte magával a biztosítékot is. Létezik, hogy a 10 izzóból mind a 10 - 1 hónapon belül kiéghet?

2008 nyarán teljes mértékben kicseréltük a szobában a teljes villanyvezetékrendszert, a konnektorokat, és a teljes világítást. A szoba két falára feltettünk az egyik oldalra 2 db 4 GU10 foglalatos, a másik oldalra 1db 4 GU10 foglalatos lámpát, valamint a plafonra egy hagyományos 4 foglalatos lámpát (Hozzáteszem ez alig van használva). Az elmúlt 3 évben nem volt semmi gond, de november közepe óta a 3 fali GU10-es lámpából amiben összesen volt 10db GU-10 lámpatest, hetente 2-3 kiég belőle, de minden alkalommmal kicsapja a biztosítékot úgy, hogy az egész lakásban elmegy az áram és lehet cserélni a porcelán biztosítékot is. Tegnap megint kiégett 1, de akkor nem csapta le a biztosítékot, ellenben a villanykapcsolnál akkora szikrát vetett, hogy bevilágította az egész szobát. Ma megint kipusztult egy, ma szikrát ugyan nem vetett, de kivitte a biztosítékot megint. Ez megszokott dolog, hogy felkapcsoláskor égnek ki az ilyen típusú izzók? Vajon miért viszi magával mind a biztosítékot, mind villanyóra kapcsolóját is? Miért van, hogy eddig semmi gond nem volt, de mostanában naponta pusztulnak ki? Talán áramingadozás lenne, és több feszültséget adna le az ELMŰ, amit már ezek nem bírnak el? Ha veszek LED-es GU10-es izzót, azokat is ki fogja vinni? Tapasztalt már valaki ilyet?

Legjobb válasz: Nálam is hasonló volt a helyzet. (Bp.) Volt aki azt mondta, hogy "földelési hiba", de volt aki túlfeszültségre tippelt. Nálam is ha kiégett egy égõ, nem csak, hogy hatalmasat durrant és leverte a biztosítékot, de többször elõfordult, hogy az üveg is szétdurrant és a fejünkre hullott!!! Tízesével veszem az égõket, és nem számít, hogy hagyományos-e, vagy halogén...

Nálam is hasonló volt a helyzet. (Bp.) Volt aki azt mondta, hogy "földelési hiba", de volt aki túlfeszültségre tippelt. Nálam is ha kiégett egy égõ, nem csak, hogy hatalmasat durrant és leverte a biztosítékot, de többször elõfordult, hogy az üveg is szétdurrant és a fejünkre hullott!!! Tízesével veszem az égõket, és nem számít, hogy hagyományos-e, vagy halogén...
Túlfesz. "Földelési hiba" nem lehet, az nem így néz ki. Több fázis esetén nulla-szakadás csinál még ilyet (túlfesz -> 230 helyett ~400V közeli fesz), de az olyan, mint a nõ a válóper után (visz mindent: TV, videó, DVD... ami be van dugva) És igen, normális, hogy bekapcsoláskor "durran el" az izzó, mivel ilyenkor az izzószál hideg, az ellenállása nagyságrendekkel kisebb, mint melegen, így elég nagy áramok szaladgálnak rajta pár pillanatig, ami épp elég, hogy az izzószál gyengébb részét egyszerûen elpárologtassa, majd a burán belül ívet húzzon. A biztit ez a túláram (meg a többi bekapcsolt fogyasztó összeadódó áramfelvétele) viszi le. A led-es cuccokban kicsit (nem sokkal) több a tartalék, fogyasztásuk töredéke a halogéneknek, de az extra túlfeszt azok sem szeretik (ráadásul a fényüket is "szokni" kell, nagyon más, mint egy izzó.
Ha 230 V-os az izzó akkor tényleg talányos hogy ilyen sûrûn kiég, mindenképp pillanatnyi túlfeszültségre gyanakszom, esetleg kontakthibára mert a halogén izzók érzékenyek a feszültségingadozásra és elfáradt kontaktnál ez jellemzõ lehet. Ha kisfeszültségû(trafós)akkor valószínüleg a trafó fáradt el azért égnek ki oly sûrûn. Az pedig hogy leveri a biztosítékot természetes az nem fura eset.
00:15 vagyok. A további érdekessége a dolognak, hogy teljesen rapszódikus, hogy meddig bírják az égõk, fajtáktól függetlenül. Ami még érdekesebb, hogy a pincében, 10-15 éves villanykörték vannak és az istennek sem égnek ki, pedig lejárunk oda naponta többször is.
Néhány ehhez hasonló sztorit már hallottam. Hátha az egyikrõl magadra ismersz: - Már nagyon régen történt egy barátomék panellakásában, hogy az elõszobában a nulla vezeték helyére a szerelõk sikeresen fázist kötöttek és a lámpákon a vonali feszültség jelent meg. Meglepõ módon a régi izzók akár 2-3 hétig is bírták náluk a strapát és szép fényesen égtek :) - Másik barátomnál pont az ellenkezõ volt: folyton pislogott a lámpa és idõnként úgy leesett a feszültség, hogy a TV standby-ba ment. Szóltak az ELMÜ-nek és kiderült, hogy a közeli trafóházban volt a gond, ráadásul nem is csak náluk jelentkezett. - Ugyanennél az ismerõsnél gyakran mentek ki a spotlámpák. Annak szimplán az volt az oka, hogy gyönyörûen beburkolták fával a lámpatesteket és a lámpák nem szellõztek rendesen.
A kérdező hozzászólása: No, hát elmentem biztosítékot venni egy vilamossági boltba és ott azt mondták, hogy ez a 3 és fél év ez kb rekord volt ezektõl az izzóktól. Az, hogy lecsapja a biztosítékot pedig le van itt írva amire többen ios azt mondták hogy ezzel jár, . Most vettem 4db ledes GU-10-es lámpát, teljesen meg vagyok velük elégedve, remélem tovább fogják bírni mint 3 és fél év.

Hogy is van ez? 1 hónap a szülési szabi és plusz 6 hónap a TGYÁS? Vagy a kettő együtt 6 hónap?

Legjobb válasz: A kettõ nem egy kategória:) A szülési szabadság a szüléstõl, vagy legfeljebb a szülés elõtt 28 naptól 168 napig jár. A szülési szabadság idején nem bérjövedelemet, hanem ellátást kapsz, az ellátás neve pedig terhességi gyermekágyi segély. Vagyis a tgyást a szülési szabadság idejére kapod:)

A kettõ nem egy kategória:) A szülési szabadság a szüléstõl, vagy legfeljebb a szülés elõtt 28 naptól 168 napig jár. A szülési szabadság idején nem bérjövedelemet, hanem ellátást kapsz, az ellátás neve pedig terhességi gyermekágyi segély. Vagyis a tgyást a szülési szabadság idejére kapod:)
Tgyás=(szülési szabdság) 168 napig jár, lrgkorábban a szülés várható idõpontja elõtt 1 hónappal lehet megkezdeni

Mennyibe kerül 1 hónapra a tömegnövelő?

Szeptembert?l kondiba fogok járni és tömegnövel? edzéseket szeretnék.

Legjobb válasz: Sõt emellé vitaminokat sem ártana szedni, sõt, lehet az az egyik legfontosabb, fontosabb, mint a fehérje. És mittomén szedsz fehérjét 60g-t napi 3x az 180g akkor 5,4 kilót megeszel egy hónapban, ha csak 30 grammot eszel, akk értelem szerûen a felét... Egyébként ha rendesen kajálsz, akkor már az is tömegnövelõ, mondjuk zsírt is hozni fog, de egy csirke+rizs kombo az kb egy tömegnövelõ

Sõt emellé vitaminokat sem ártana szedni, sõt, lehet az az egyik legfontosabb, fontosabb, mint a fehérje. És mittomén szedsz fehérjét 60g-t napi 3x az 180g akkor 5, 4 kilót megeszel egy hónapban, ha csak 30 grammot eszel, akk értelem szerûen a felét... Egyébként ha rendesen kajálsz, akkor már az is tömegnövelõ, mondjuk zsírt is hozni fog, de egy csirke+rizs kombo az kb egy tömegnövelõ
Mi lenne ha webshopokban megnéznéd az árukat a kiszereléseket és hány adag van bennük?Valós hogy valaki felsorolja a f*szomtudja hány ezer kiegészítõt ami létezik
A kérdező hozzászólása: Kösz a válaszokat.
Már inkább nem is említettem a vitamint...Mindenki azt hiszi hogy ez a sport annyiba kerül amennyi a kondibérlet.Aha a kaját meg anyám veszi.A proteint meg a tömegelõt megszülöm.Vitamint itthon kivonom gyümölcsökbõl és kapszulákba koncentrálom.Ízületvédõt meg kiszarom.Ha kreatin is kell azt a rizska kinyögi neked természetesen dobozzal felcímkézve.Diétához a glutaminról ne is beszéljük honnan van
És mi lenne ha megennél napi fél kiló csirkét meg hasonló mennyiségû rizst az havi 15 de ezen kívül sokat már nem kell kajára költeni.Max tojás túró.20körül zabálsz 1 hónapban viszont ilyen étkezés mellé nem kell protein vagy tömegnövelõ
A kérdező hozzászólása: fehérje*
A kérdező hozzászólása: 15%os fegérjetartalmú több mint 7000ft/hónap, így bérlettel együtt egy 10-es lenne a kondizás:S Húzós...
Én a helyedben nem szednék a kezdésnél tömegnövelõt. Az elején nagyon gyorsan fejlõdik az ember. Simán elég egy tejsavófehéje, meg egy kis szõlõcukor edzés utánra. Meg persze a rendes étrend.
33 / 100 1, 5kg 4, 5kg És oda van írva hogy napi 1-4 adag Jön a technika.Ha egy 4, 5 kilósban van 100 adag és napi 1-4 adagot szedsz akkor meddig lesz elég?
shop.builder a termék mellett ott a címke rá van írva hány adag van benne.Mivel ott az adagolás is 1 precíz de annál egyszerûbb matematikai mûvelettel kiszámítható
A kérdező hozzászólása: De azt honnan tudom meg hogy mennyi ideig tart ki pl 1 kg American Weight Gain 2000-bõl 1500g 4475 Ft de nem tudom hogy egy hónapra elég e a 1, 5kg, lehet hogy 3 kg kell. Ezt nem tudom én.
http://scitecshop.hu/scitec/shop.php?kat=CATCAT0806211042180.. Ha lehetséges akkor Scitec, PEAK vagy MuscleTech-eset vegyél :D

Mennyit koltesz kb 1 honapba a tini gyerekedre?

16 eves lanyom van es lassan megorit a koltekezeseivel. 15 ezer ft kap 1 honapra zsebpenznek. Ennyit tudok neki adni. Ezt arra kolti amire akarja, mindig ruhakat vesz belole maganak. 1 het alatt el megy a zsebpenze. Utana persze jon es ker meg 1000ft ott vagy 2000ft ott stb. Minden honapban vesz maganak 1 cipot. Mar alig fernek a lakasban a cipoi es ruhai. 15 eves volt amikor csinaltatott maganak eloszor mukormot. Megsem kerdezte hogy csinaltathat e be jeltkezett magatol egy manikuroshoz es el ment, hazza jott es megmutatta hogy milyen szep lett a korme. Szep volt tenyleg nagyon es nem is tiltottam meg tole miutan lattam hogy minden osztalytarsanak van. Csak az a baj hogy ez mar minden honapban igy mukodik. Jo izlese van szep ruhakat hozz haza es szep cipoket mind nagyon jol all neki. De mar nem birom anyagiakkal!! Mindig arra fogja hogy nem birta ott hagyni a boltban. Fel probalja olyan szep rajta tenyleg es lattom hogy boldog nagyon hogy EZT is megengedtem. Mindin ruhajaba szerelmes. Orak hosszat tudja pakolgatni szepen a szekrenyben. O mossa maganak o teregeti es o hajtogatja maganat (aminek persze orulok). De volt mar olyan hogy hazza hozott egy draga ruhat es vissza vitettem vele. ES ezek csak a ruhak... nem beszelek a tusfurdokrol (havi 3) a samponokrol(havi 2) az ekszereirol, az egyeb kiegeszitokrol, sminkekrol. Szeret fodraszhoz is menni(szerencsere oda nem olyan surun). De mozi, es setalgatni is szeret menni a baratnoivel ami magaba jo dolog de persze oda is kell penz (setalni meg en nem szeretem elengedni penz nelkul mert ha valami tortenik ellopjak a telefonjat vagy ilyesmi akkor tudjon felhivni. De persze sohasem arra megy el a penz.... Es az iskolarol ne is beszeljuk mert oda is kell osztalypenz kirandulasra..kirandulasra zsebpenz(de ez mar nem a havi kolcsegvetese). Telefonjat is fel toltom havonta 1x..bulizni hala istenek nem nagyon jar max neha valamelyik baratnojehez elmegy filmezni vagy ilyesmi. Igy erre nem ker penzt. Fozok is ra minden nap stb. Szoval ha durvan ossze adom akkor olyan 45-50 ezer ft havonta a kolsege. Bocsi hogy hosszura sikeredett de olyan jo volt ezt most le irni. Kinek mennyi penzbe kerul 1 hanapban a tini gyereke?

Legjobb válasz: Nekem ugyan még nincs tini gyerekem, de az tuti, hogy nem fogok havi 15 ezer forint zsebpénzt adni neki. Maximum 5 ezret! A telefonját sem kell minden hónapban feltölteni, elég 2 havonta. Tanulja meg a pénzt beosztani! Nem hinném, hogy minden héten új ruhával, új cipõvel stb. kell hazaállítani, meg állandóan mûkörmöshöz, moziba rohangálni. Másképp is ki lehet kapcsolódni. Ne csodálkozz, hogy nem változik meg, hisz te mindent megadsz neki, minek is osztaná be a pénzt. Tudja, hogy úgyis odaadod neki. Legyél kicsit következetesebb!

Nekem ugyan még nincs tini gyerekem, de az tuti, hogy nem fogok havi 15 ezer forint zsebpénzt adni neki. Maximum 5 ezret! A telefonját sem kell minden hónapban feltölteni, elég 2 havonta. Tanulja meg a pénzt beosztani! Nem hinném, hogy minden héten új ruhával, új cipõvel stb. kell hazaállítani, meg állandóan mûkörmöshöz, moziba rohangálni. Másképp is ki lehet kapcsolódni. Ne csodálkozz, hogy nem változik meg, hisz te mindent megadsz neki, minek is osztaná be a pénzt. Tudja, hogy úgyis odaadod neki. Legyél kicsit következetesebb!
Elsõ vagyok. Figyelj! Szerintem csináld azt, hogy 15 ezer helyett csak 10 ezret adj neki minden hónapban, de határozottan mondd meg, hogy ezt szigorúan ossza be! Tehát ne kuncsorogjon még 1-2 ezer forintokért egy hét után. Úgy kalkuláljon, hogy "csak" ennyit kap, nem többet! Ebbõl fedezze a kiadásait. A telefonját töltsd fel havonta, de azt sem kell tízezerrel, mert szerintem felesleges. És nem igaz, hogy mindenütt elmegy 40-50 ezer forint EGY tinire havonta. Így soha nem fogja megtanulni, hogyan kell beosztani a pénzt. Értem én, hogy miért kényezteted el, de azért valahol meg kell húzni a határt!
Én 17 vagyok, és szerintem rám is elmegy ennyi pénz, meg ahogy észreveszem, másokra is a korosztályomból (az én szüleim meg másokéi sem milliomosok, mondjuk az átlagnál jobb anyagiakkal rendelkeznek de semmi hûha..). Vásárlásnál én is elköltök kb. 10-15 ezret, mondjuk nem minden héten, 1-2 havonta (ebben benne vannak a ruhák, cipõk, kiegészítõk, sminkek). Azon kívül viszont nem mondanám, hogy sokat költök, tusfürdõ/sampont azt használom, ami van otthon, bulizni se járok, moziba, kávézóba is ritkán, de mindig van nálam pénz, és olyan dolgokra is elmegy, hogy ennivaló, innivaló, suliba ha be kell fizetni, buszra kell pénz...szóval szerintem simán elmegy ennyi pénz máshol is...
Persze, ha nagyon kell valami azt megveszi, de azért ennyi mindent nem...oh és sajnálom, addig azt nem olvastam :S
Na ha nekem is ilyen anyám lenne!Én zsebpénzt se kapok, és ételen kívül szinte semmit nem költ rám... :/ Ruhám szerinte nagyon sok van, ezért minek venni, cipõt azt kapok évszakonta igaz, sminkcuccokat nem hordok, de arra is nekem kell néha-néha összeszedni a pénzt szóval, szinte semmit... Jó a lányodnak :) 14/L
Én 14 vok. Nekem nem adnak zsebpénzt, havonta kapok max agy két cuccot, egy cipõt (pl.egy csizmát két télen is viselek).Hárman vagyunk testvérek.És én és az egyik tesóm ötös tnulók vagyunk.Szülinapunkra sem kapunk semmi anyagi dolgot(esetleg nagyszülõktõl).Hárman voltunk eddig egy szobában és most végre elkezdtünk berendezni még egy szobát, így legalább lesz hol tanulni.
Én nem kapok zsebpénzt. De nem is kérek , plusz pofám sincs kérni. Ruhákat havonta veszek. Városunkban van egy nagyon jó turi. Tök új, márkás dolgok vannak és nem drágán. Cipõt félévente - évente veszek. Márkásakat szoktam és az nem megy szét 3 hónap alatt. Nem sminkelek, így az nem kell. Különórára járok , matekra. Telefonomat 3-4 havonta szoktuk tölteni 3.000-rel. A legtöbb amire elmegy azok a lovasedzéseim plusz a lovam. Szóval így összeszámolva : Ruhák : kb. 1500-2000 ft / hó . De van amikor 1000 alatt. Cipõ : 10.000 - 20.000 ft / félév - év Különóra : 8000 ft / hó Lovasedzés : 4000 - 5000 ft / hó Bértartás : 20. 0000 ft / hó . Plusz az egyéb költségek de az nem havonta kell 16/L
Hát mi nem vagyunk csórók, de hol kapok ennyi pénzt? Nem is szoktam kapni.
Rám nem így költenek pénzt. Havi 4000 Ft zsebpénz és hónaponként max. egy póló néha naci (kivéve ha valami extra van, ünneplõ kell, vagy egyszerûen melegebb/hidegebb lesz). Viszont arra nagyon sok pénzt költenek, hogy zene suliba járok plusz még különórák... 14L
*egyszerûen melegebb/hidegebb lesz úgy értem nyár/õsz/tél/tavasz
LEhet, hogy már nem aktuális a válsz és megoódtak a "pénzügyi gondok", de mégis írok. Az én szüleim úgy gondolom/látom nem költenek rám ennyi pénzt havonta, de ez valószínüleg annak a következménye, hogy összesen öten vagyunk testvérek. Viszont zsebpénzt én is kapok, 4000 ft havonta, (ami nekem elég is, ami azt illeti elég spórolós vagyok, nem szeretek vásárolgatni CSAK ÚGY, bár lehet, hogy ezzel csak én vagyok így) de költségvetést vezetek, vagyis állandóan fel (kell) írom, mire mennyit költöttem (hónap végén nekem is sokat jelent ez), és ezen kívül nem kapok több pénzt, ezt kell beosztanom. A szükséges dolgokat (ruhákat, cipõket, telefonszámlát ) a szüleim fizetik, a zsebpénz az extra dolgokra van. Összegzésként: szerintem jó a költségvetés vezetése, meghatározott mennyiségû összeg amitõl se többet se kevesebbet nem kap a lányod 16/L
Dolgozom, még sincs minden hónapban 15ezer forintom arra, hogy ruhákat meg cipõket stb vásárolgassak magamnak... Ha így neveled a lányod nagyon nagyot fog koppani, amikor el kell kezdenie dolgozni, és bizony beosztania a pénzt. Ezzel a neveléssel azt fogod elérni, hogy majd, ha már önállósodnia kell, akkor is olyan partnerei lesznek, akik gazdagok, és megvesznek neki mindent, mert rá fog jönni önerõbõl nem tudja ezt finanszírozni. A következõt teheted: leültök megbeszélni, hogy nincs erre így pénz, és ezt nem tudod finanszírozni. Kaphat zsebpénzt, maximum 5000 ft-ot, ha azt elkölti, akkor a hónapban nincs tovább, annyi volt. Bevásárolni meg járjatok el együtt, ha elfogy tusfürdõ, sampon, stb megvesztek egyfélét, amit szeretne és ez van addig, amíg el nem fogy.
Mégis mivel érdemelte ki ezt? Ruhák, smink, manikûr? Ha lesz lányom olyan ruhát vesz fel amit én mondok nem engedem sminkelni amíg nálam lakik és a manikûrt megtiltom ne hogy már ilyen értelmetlen baromságokra menjen már el a drága pénz. Tipikus ribancos magatartás. Én hónapokat vártam hogy megkaphassak egy könyvet és nem egy hülye Alkonyat vagy valami hasonló értelmetlen baromságot.
8. vagyok. Válaszoltam a kérdésre, miért lettem lepontozva? :o
Amikor elkezdtem a középsu, lit, baromi sok pénz ment el rám. Fix összeget sosem kaptam, de ha valamire kellett, arra mindig kaptam. Szerintem a szüleim itt cseszték el, sokkal könnyebben megtanultam volna spórolni, hogyha kaptam volna pl. havi 5 ezret, nem többet, nem kevesebbet, és azt kellett volna beosztanom. Ha nekem lesz gyerekem, biztos, hogy így fogom csinálni. Utána már kevesebbet költöttek rám, idén pedig már semmit, mert van ösztöndíjam, elsõ félévben 10ezer volt, most már 25ezer. A 10.000 forintot simán elköltöttem magamra, ruhákra, sminkcuccokra, cipõre, magazinokra, könyvekre, bizsukra... Most havi 5ezret félrerakok a szobám átalakítására, illetve valamennyit be kell adnom a családi kasszába (ez még nincs megszabva), a többit magamra költhetem. Minden esetre szeretnék megtanulni spórolni, de nem valami könnyû sajnos, eléggé elkapott a boltkór.
Bocsi elszámítottam magam: 18200Ft-ot kapok. -t :)
A kérdező hozzászólása: Kedves 14eves lany! Neked is koszonom valaszod es ne keseredj el biztos nem veletlenul nem ad anyukad penzt! Lehet hogy el megy masra csaladob belul! De gondolj arra hogy nem sokara nagy lany leszel es dolgozni fogsz es akkor az egesz fizetesed el koltheted majd arra amire csak szeretned! Kitartas! :)
A kérdező hozzászólása: Kedves 17eves Lany! Koszonom a valaszod akkor ezek szerint mas lanyok is koltenek el ennyi penzt mint az enyem :) Kicsit megnyugtato! :)
A kérdező hozzászólása: Ertem koszi a valaszt. Ja es meg annyit szeretnek hozza tenni hogy ez tenyleg sok penz amit elkolt es ha van valakinek valami jo tanacsa hogy szoktasem le a penz koltesrol szivesen meghallgatom. Ja es egyebkent apuka vagyok. Egyetlen no az eletemben talan ezert nem szoltam ra eddig...Talan ezert sem tudom hol a hatar...(felesegem meghalt)
Én 15 éves vagyok.. Nem kapok zsebpénzt.. Kajapénz-Havonta max 3000 Egy újság-Havi 545[kéthavonta+500 egy másik újságra] Néha egy hétvégi kiruccanás a városba egy baráttal-Havi max 2000 Havonta kb 5000-6500 forint között mozog.. Ruhákkal tömve vagyok és tökéletesek nekem a Noname cuccok is szóval nem öltözök az új, hatalmas trendeknek, így nem kell havonta új cuccokat venni miatta..Az osztálypénzt pedig egyszerre szoktuk befizetni.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!