Találatok a következő kifejezésre: 1 héttel vártnál elöbb (2 db)

1 héttel a vártnál elöbb jött meg, ráadásul peteérés után 2 nappal, nagyon, és telis-tele van alvadtvér darabokkal. Ilyet még nem tapasztaltam. Mi lehet velem?

Legjobb válasz: Szia. Az egyik kolléganõmnek volt ilyen alvadtvéres menzije, de neki már van két gyermeke, ez idõsebb korban szokott jelentkezni, de elõfordul fiataloknál is, ezt kaparással szokták rendbehozni. Azt mondta a kolléganõm, hogy nagyon gyorsan megcsinálják és nem fájdalmas. Szoritok neked, hogy ne ez legyen, amit én most a fentiekben leirtam.

Szia. Az egyik kolléganõmnek volt ilyen alvadtvéres menzije, de neki már van két gyermeke, ez idõsebb korban szokott jelentkezni, de elõfordul fiataloknál is, ezt kaparással szokták rendbehozni. Azt mondta a kolléganõm, hogy nagyon gyorsan megcsinálják és nem fájdalmas. Szoritok neked, hogy ne ez legyen, amit én most a fentiekben leirtam.
Mindenképpen keresd fel a dokidat, hogy megnézzen, mi van veled. Ha erõsen vérzel, akkor mihamarabb, ne várj vele!

Igaz, hogy első terhességnél a fiúbabák előbb szoktak születni a vártnál 1-2 héttel?

egyébként nekem most 30 hetes a béb, és normál méret?:)

Legjobb válasz: Én 40+2 naposan szültem az elsõt és kisfiú. Szerintem nem lehet általánosítani.

Én 40+2 naposan szültem az elsõt és kisfiú. Szerintem nem lehet általánosítani.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat:)
Sztem nem.Az én elsõ babám(kisfiú)40+5 hétre született...a 2. baba(szintén fiú)37+3 hétre.Mindkettõ normál súlyú(3350 illetve 3090 gramm)baba volt.
Hát szerintem sincs semmi összefüggés közte. Fõleg ha magamból indulok ki. Elsõ baba, kisfiú és 42 hétre szültem. Találkoztam még pár ilyen mende-mondával. Volt ami nálam bejött, de igazából azt hiszem ez a véletlenen múlt. Pl: azt mondják a fiúkkal sósat kívánnak a lányokkal édeset, na én mindent kívántam terhesen. :D A fiúkkal hegyes a has, a lányokkal kerek. Nekem tipikus ikrek hasam volt, többen is rákérdeztek, hogy ugye ikrek lesznek??? De hogy kerek volt-e vagy hegyes, nem tudom... Olyat is hallottam már, hogy a kisfiúk inkább a bal oldalra húzódnak, ott mozognak többet a lányok meg a jobb oldalon. Ez bejött nálam mert fõleg a bal oldalt éreztem a fiamat, de szerintem ez is csak a véletlen mûve volt.
a fiam egy hetet húzott rá, és még biztosn maradt volna, csakhát beindították a szülést.
Nincs semmi összefüggés. Nekem 1 lányom van, meg voltam gyõzõdve, hogy túlhordom. 38. hétre született.
Én úgy hallottam, hogy a fiúk általában tovább szeretnek bent maradni, de lehet ez is csak valami legenda! :D
Teljesen mindegy, mi a baba neme, majd akkor jön, amikor akar. Két lányom van, elsõ hamarabb született, másodikat túlhordtam. Pedig ugye a másodikak (többedikek) hamarabb szoktak születni, errõl az én lányom nem tudott :)
Én az elsõ kisfiammal 10 napot, a másodikkal 5 napot húztam rá. Én meg pont azt hallottam (és az én példám is ezt erõsíti), hogy a kisfiúk késõbb jönnek. De persze ez is csak általánosítás...
A kérdező hozzászólása: akkor ezek szerint is csak olyan városi legenda amivel a szülés idõpontját próbálják megsaccolni:)
A kérdező hozzászólása: hát a hashegyesség nálam legalább megvan, mindenki mondja hogy tipikus fiús has:)
az elsõ 40 hét+1 napra a második 338hét+6 napra született mindkettõ fiú , nõvéren mindhárom lányát túlhordta
40+3 napra született a kisfiam!
39+1-re született a kisfiam
Szia! 40+6 napra indított szüléssel született a fiam. A hasam szintén csúcsos volt, és az volt a második gyereknél is. Mindenki azt mondta a 2. is fiú lesz, de lány lett:) , akit szintén túlhordtam.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!