Találatok a következő kifejezésre: 1 hét szülésig (71 db)

Anti-d szérum 2. szülés után okozhat tartós kiütést testszerte? 1 héttel szülés után jelentkezett, most 3 hónapos a kislányom.

3.b?rgyógyász,akinél jártam gyógyszerallergiát diagnosztizált, de szülés el?tt sem szedtem gyógyszert, csak anti-d-t kaptam.

Legjobb válasz: Bocsánat, ha rosszul fogalmaztam, de én vagyok teli kiütéssel.EZ lehetséges?

A kérdező hozzászólása: Bocsánat, ha rosszul fogalmaztam, de én vagyok teli kiütéssel.EZ lehetséges?
Igy annyiban más a helyzet, hogy nyugodtan megkeresheted a lejobb gyógyszert ellene, (fenistil lesz az sztem.), és igen ez már lehetséges, bár szintén ritka eset. Fenistil, (tüneti kezelés)napi1-2 retard kapszula, v.4x30 csepp). nem marad más mint vér-vizelet vizsgálat, és ha kell, allergén bõrteszt. A körzeti orvos el fog hajtani, (egy próbát megér azért, ) ezért még mindig a magánlabort-orvost javaslom. A fogalmazásod nem rossz, ezt és azt egyaránt jelenti. Fontos, ha még terveztek gyereket, és megint antiD-t kell kapnod, az súlyos allergiás betegséghez vezethet, ezért a végére kell járni! A szappan-szõnyeg kihagyása Neked se árt meg. üdv.

A feleségem 1 hét szülés utána már eljár tornászni. És elkezdett fogyókúrázni, Azt mondta hogy nem akar szoptatni ezért tápszert add neki. Én nem ezt az elvet vallom. Mit tegyek?

Én ezt túlzásnak tartom..Azért tettem fel a kérdést mert teljesen ki vagyok akadva.. Dolgozok én is meg ? is.. Azt mondta hogy 5 hónapon belül vissza akar menni dolgozni, és felvesz egy bébi cs?szt. Ezen nagyon kiakadtam bevallom ordítottam vele.. Egy idegenre nem akarom bízni a gyerekemet.. Szóval mi lenne ha én maradnék otthon a kicsivel.. Köszönöm a válaszokat 30F

Legjobb válasz: Elõször is sajnálom:(a szoptatással nem tudsz mit kezdeni azt ugye nem erõltetheted rá,plusz ha erõssen tornázik,meg fogyózik akkor el is fog menni a teje. Feküdni kellene neki mert ha nem huzodik vissza rendesen a méhe akkor kesõbb ploblémái lehetnek,ezt mondtad neki? Anyuka vagyok,szoval nem igazán értem meg õt.Ha tényleg visszamegy melóba akkor inkább tényleg te maradj otthon vele. Azért lehet hogy változni fog a hozzáállása a dologhoz,most még nagyon uj neki a helyzet majd ha jobban megismerik egymást a babával akkor talán megváltozik a véleménye.Drukkolok.28N

Elõször is sajnálom:(a szoptatással nem tudsz mit kezdeni azt ugye nem erõltetheted rá, plusz ha erõssen tornázik, meg fogyózik akkor el is fog menni a teje. Feküdni kellene neki mert ha nem huzodik vissza rendesen a méhe akkor kesõbb ploblémái lehetnek, ezt mondtad neki? Anyuka vagyok, szoval nem igazán értem meg õt.Ha tényleg visszamegy melóba akkor inkább tényleg te maradj otthon vele. Azért lehet hogy változni fog a hozzáállása a dologhoz, most még nagyon uj neki a helyzet majd ha jobban megismerik egymást a babával akkor talán megváltozik a véleménye.Drukkolok.28N
Ezeket nem gyerekvállalás elõtt kellett volna tisztázni?
Jó dolog, hogy szülés után is jól akar kinézni, de azért egy kis pihenõre szüksége lenne. Nekem ugyan még nincs gyerekem, de ez nem ilyen szülés utáni depresszió lehet? Vagy a hormonjai miatt most ilyeneket mond, de ez még változhat késõbb. Lehet, hogy 5 hónap múlva már nem is így fogja gondolni, fõleg, hogy régebben 1 évet mondott neked.
Te is otthon maradhatsz gyesen, de ezeket a dolgokat bizony gyerekvállalás elött kellett volna tisztázni..
Szerintem meg ez egy provokatív, válaszvadász, összeugrasztós kamukérdés. Én baromi fitt kismama voltam, elõtte is világéletemben versenysportoltam, mégsem bírtam volna tornázni menni 1 héttel a szülés után. Nem hiába ajánlanak 6 hét pihenõt.
Tedd neki egyértelmûvé, milyen sokra becsülöd azokat az anyákat, akiknek a gyerek az elsõ. Milyen szép látvány a szopizó kisbaba és az anya, ahogy a karjában tartja. Hogy ezt késõbb bánni fogja, mert nem lehet már visszahozni. A szoptatott babák okosabbak, egészségesebbek, nagyobb gyerekként is jobban ragaszkodnak az anyjukhoz, sõt kevésbé is híznak el felnõttként. A szoptatás 500 kalóriát éget el naponta. Azt akartad, hogy õ legyen a gyerekeitek anyja. Nem egy idegen nõ, mert akkor õt vetted volna feleségül és õt ejted teherbe. És természetesen: minden porcikáját szereted, és te egyáltalán nem szeretnél rajta változtatni, nem kell fogynia, tornáznia, így szép, ahogy van. Egyéb iránt sokat nem tehetsz, ha õ így döntött, úgyis ezt fogja csinálni. Neki fontosabb a külseje, mint a gyereketek egészsége. Felszínes nõ lehet, és hideg. Mit szeretsz benne??? Anyatejet is lehet venni, nem csak tápszert, legalább a táplálékot kapja meg a gyerek, még ha maga a szopizás-ölben tartás-biztonság élménye nem adatik meg neki. Vedd fel te, öleld át, érjen hozzá a bõrödhöz, hogyha már úgyis te leszel vele gyes-en. Szép tõled, remek apa vagy. Remélem, a nejed legalább szép...
Néminemû erõteljes ráhatás, sajnos nincs más megoldás. Mi az, hogy nem akar szoptatni? A gyerekednek az anyatej a legfontosabb-legjobb táplálék!
A kérdező hozzászólása: Hátha fogyókúrázik akkor elapad a tej amint említette az egyik kedves válaszoló .. Akkor nem is tudja lefejni a tejet..
Hidd el, ettõl õ még szereti a gyerekét, lehet, a babakor nem jön be neki annyira, de ha már kicsit nagyobb lesz, biztos jobban meglesznek. Meg is kell ismerni a babát, végülis egy idegen lény. Más országokban 3-6 hónap után visszamennek a nõk dolgozni és bébiszitterre bízzák a gyereket. Ha õ ennyire aktív életet élt, nehéz lehet átállni. Maradj otthon a gyerekkel, ha akarsz, nagyon nehéz lesz, de ha tetszik neked ez a szerep, biztos élvezni fogod. Õ meg lemarad az elsõ átfordulásról, gagyogásról, szavakról, lépésekrõl. A szoptatáshoz nem tudok hozzászokni, de táp nem méreg, nem lesz baja tõle a babának, a fejés viszont nagyon macerás, ha szoptatni nem akar, nem tudom, hajlandó lesz-e fejni.
Szerintem nem kell ebbe feltetlenul depressziot latni. O ilyen tipusu ember valoszinuleg. Mas dolgokban is ilyen fuggetlen tipus? Nagyon odafigyel arra, hogy valaki nehogy elnyomja?
Én irtam hogy elapad, akkor azt hittem hogy egy hetes a baba, de azóta irtad hogy 4hetes, a szopi része már eluszott szerintem.ha eddig nem szoptatott akkor már szinte biztos hogy nincs teje.
Szia. Én csak annyit szeretnék, hogy ritka az a férfi-férj aki hasonlóan gondolkodik és azt le is meri írni egy ilyen forumon!:)
Ha eddig nem szoptatott es 4 hetes a baba, akkor mar nem fog szoptatni. Ezen nem most kellene elgondolkodni igy utolag kerdezo...
nem lehet, hogy a feleséged önértékelési gondokkal küzd? én is végig egy bálnának éreztem magam terhesen, ha a férjem nem mondogatta volna, hogy gyönyörû vagyok, és szeret engem, szerintem ki sem lépek az utcára :( vissza akarja nyerni a régi formáját, ez természetes, de nagyon elkapkodja! az anyaság egy életre szól, nem? :/ ha nincs más, maradj otthon te a picivel...
Én azon akadtam ki, hogy nem akar vele otthon maradni, meg ez az egész.. Remélem "megjön" az esze. Bocsi, tulajdonképpen semmi tanácsot, és újat nem írok.
18:56os vagyok. Ismerõs érzés, tulleni a feladaton, báris nálam is ez volt az elején.Plusz nekem hozzájött még az is hogy nem akartam hogy ott legyen a pici, a régi életemet akartam vissza.nehéz volt nagyon, nemcsak nekem a férjemnek is. A férjem mindenben támogatott, minden ugy volt ahogy szerettem volna, nem erõltette hogy babusgassam, amit lehetett átvett tõllem, sokat vitte sétált vele ilyesmik. Figyelj oda rá, kérdezgesd mit érez, hogy érzi magát, mit szeretne, a babával kapcsolatban ne erõltesd hogy szeresse, majd kialakul, meg kell ismerniük egymást(tudom ez most fura igy de igy van).Mehetnétek közös sétára, közös programokra hárman mint egy család, tudatosuljon benne ez a dolog. Ha eltelik meg egy kis idõ és nem látsz változást akkor nemártana egy dokival konzultálni.
Én írtam a depressziót, de mint írtam nekem még nincs gyerekem, és nem tudom pontosan az milyen, de hallottam mér róla, és ismerek olyat, akinek volt. Nem kell szerintem orvoshoz vinni, ez állítólag természetes. Azért írtam, hogy ez még változhat nála, még új ez az anyaság, és nyilván ezért viselkedik így, vagy mond olyat, hogy 5 hónapig akar csak otthon maradni, viszont lehet, hogy letellik az 5 hónap, vagy még annyi se, és akkor már másképp fogja gondolni. Én azt tanácsolom, hogy legyél vele most türelmes, éreztesd, hogy így is nagyon szép, és ráér még a keményebb edzésekkel pár hónap múlva is, most kijár neki egy kis pihenõ.
A kérdező hozzászólása: Errõl nem kérdeztem hogy fejni szeretne de rákérdezek.. Elsõ baba.. lesz mit tanulnom azt hiszem de bele rázódom. Megcsinálja a kötelezõ dolgokat pelenka csere, etetés, fürdetés kicsit néha kezébe veszi és ágyba rakja.. Nem mondja neki hogy de szép vagy meg édes bogárka.. ehhez hasonlókat még nem ejtet ki a száján Most 4 hetes.
A kérdező hozzászólása: Tisztáztuk.. de kifordult teljesen magából.. Azt mondta nekem elõtte hogy 1 évig szeretne otthon lenni.. most meg 5 hónapon belül..
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó, Õ is sportolt elõtte kõ keményen... (14 éve)De ezt már túlzásba viszi azt hiszem, én elfogadom úgyis ha van rajta felesleg mert szeretem.
A kérdező hozzászólása: Depresszió? akkor vigyem el orvoshoz vagy?? Ebbõl komoly dolog???
Sajnos ebbol csak vitak lesznek, ezt reszletekbe menoen elobb kellett volna megbeszelni. Nincs abban semmi rossz, ha te maradsz otthon. Nalunk kulfoldon sok helyen az apa marad otthon a gyerekekkel es egyaltalan nem neznek ra furcsan...pl. egyiknek orvos a felesege, masiknak menedzseri pozicioban van, tobbet keresnek, mint a ferj es ugy gondoljak, hogy jobban megeri. Magyarorszagon is egyre elfogadottabb ez, szoval nem te lennel az elso vagy egyetlen ferfi. GYED-re te is ugyanugy jogosult lehetsz.
18:48 Értem de akkor is most pihennie kellene, nemhiába talalták ki a 6hét gyerekágyat.A méhnek rendesen vissza kell huzodnia, lehet meéhsülyedése kesõbb vizeletvisszatartási problémái. Ha rá birod venni olvasgasson errõl a dologról, hátha észbe kap. te vagy addig a gyerekkel még õ elvan?
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó igen én vagyok a gyerekkel amíg õ elmegy.. direkt sietek haza.
18:56 Fejni nem szeretne esetleg?maga a szoptatás nem jön be neki vagy mit mond errõl a dologról? (én utáltam szoptatni, kellemetlennek éreztem nagyon, nem tudom miért, furcsa volt.Ha neki is ez a gondja akkor fejjen és azt adjátok a picinek, én tulléptem ezen a gondon és szoptattam, nem volt jó de csináltam)
Még mindig én 18:56 A gyerekhez hogy viszonyul ha vele van?Szeretgeti babusgatja vagy megcsinalja kötelezöt és annyi.Depi miatt kérdezem, sajna abba is beleestem.
Ezt mondjuk szerintem is a baba vállalás elõtt kellett volna megbeszélni. :)

Már 1 hete vannak joslofájásaim, amik egyre erösödnek és már éjszaka is fáj egyre kevesebbet tudok aludni mennyi idöm lehet még a szülésig vasárnap töltöm be a 39dik hetet mikor lessz ebböl szülés?

Legjobb válasz: Ezt nem lehet megmondani, hogy mennyi idõd van. Lehet még ma megindul, lehet csak másfél hét mulva. Nekem 32 hetesen kezdõdtek a jóslók, és szülés elõtt 2-3 héttel elmultak. Szülés elõtt semmi bajom nem volt. Ne félj, nem megy az olyan hamar... legyen kész a cuccod, hívd a férjed, ha nem ér haza, vagy félsz, hívj mentõt. Hívj egy barátnõt, aki el tud jönni hozzád, és beszélgessetek kicsit:-)(én is egyedül voltam, 39 hetesen költöztünk, igaz, utána szabin volt egy hetet a férjem, rohangáltunk átiratni mindent, és túlhordtam 8 napot)

Ezt nem lehet megmondani, hogy mennyi idõd van. Lehet még ma megindul, lehet csak másfél hét mulva. Nekem 32 hetesen kezdõdtek a jóslók, és szülés elõtt 2-3 héttel elmultak. Szülés elõtt semmi bajom nem volt. Ne félj, nem megy az olyan hamar... legyen kész a cuccod, hívd a férjed, ha nem ér haza, vagy félsz, hívj mentõt. Hívj egy barátnõt, aki el tud jönni hozzád, és beszélgessetek kicsit:-)(én is egyedül voltam, 39 hetesen költöztünk, igaz, utána szabin volt egy hetet a férjem, rohangáltunk átiratni mindent, és túlhordtam 8 napot)
mostmar nem sok idod van mindenoras vagy!! a nap barmelyik szakaszaban megindulhat a szules ugy hogy, ne legyel magad mostmar!!!
A kérdező hozzászólása: Köszi!Bár megtehetném hogy valaki ithon legyen velem de sajnos a szüleim nem élnek a férjemnek meg dolgozni kell nem is keveset hogy megéljünk.De nagyon jo lenne ha ithon lehetne velem már nagyon nehezen viselem a fájásokat és jo lenne valaki aki eltereli a figyelmemet meg hát ha indul a szülés akkor tényleg jo lenne valaki melletem.De hát ez van, majd hivom ha ugy érzem menni kell, bár tudnám mikor fog jönni??!Irjatok még szerintetek mennyi idö lehet még hátra?

40. hét+ 2 napos vagyok semmi fájás és még csak egy bő ujjnyira van nyitva a méhszáj. Azt mondta a dokim hogy 1 hetet húzunk rá és megindítja a szülést. Ez ilyenkor hogy zajlik? Add valamit amitől lesznek fájások?

Legjobb válasz: Nekem sem voltak fájásaim, de mikor bõ 2 ujjnyira kitágultam, felküldtek szülõszobára. Kaptam egy infúziót amitõl megindultak a fájások. Szinte egybõl, azt mondták jól reagálok rá. Kb. 2 óra múlva megrepesztették a magzatburkot és onnantól kezdve kb. 3-3,5 óra múlva megszületett a babám. Egy ismerõsöm nem tágult semmit, a magzatvíz is zavaros lett, a baba szívhangja is lassult, õt császározták végül. Ha nem tágulsz tovább, akkor lehet, hogy téged is császározni fognak. Én a 40. héttõl már napi 1 liter málnalevél teát ittam, teljesen zárt méhszájam 5 nap alatt tágult két ujjnyira. Így 6 napot hordtam túl a babám! Próbáld ki, vesztenivalód nincs! Gyors és könnyû szülést kívánok!

Nekem sem voltak fájásaim, de mikor bõ 2 ujjnyira kitágultam, felküldtek szülõszobára. Kaptam egy infúziót amitõl megindultak a fájások. Szinte egybõl, azt mondták jól reagálok rá. Kb. 2 óra múlva megrepesztették a magzatburkot és onnantól kezdve kb. 3-3, 5 óra múlva megszületett a babám. Egy ismerõsöm nem tágult semmit, a magzatvíz is zavaros lett, a baba szívhangja is lassult, õt császározták végül. Ha nem tágulsz tovább, akkor lehet, hogy téged is császározni fognak. Én a 40. héttõl már napi 1 liter málnalevél teát ittam, teljesen zárt méhszájam 5 nap alatt tágult két ujjnyira. Így 6 napot hordtam túl a babám! Próbáld ki, vesztenivalód nincs! Gyors és könnyû szülést kívánok!
Szia! És a keményedések nem rendszeresek? Mert én is túlhordtam egy héttel a manóm, és én is keményedtem! Mikor csinálták a ctg-t kérdezték miért nem szóltam, hogy fájásaim vannak? Mondtam, hogy nem fáj nekem semmi! Hát pedig a gép észleli a rendszeres összehúzódásokat! Fel is kerültem a szülõszobára ott figyeltek pár órát aztán kaptam infúziót és megindították a szülést! Meg is lett a amnóm még aznap! Könnyû szülést !:)
nekem megindították mert belekakált a magzatvízbe a kisfiunk és úgy hogy magzatburkot repesztett a dokim, majd oxitocin injekció. elõtte 500 ml sima infúzió , mert ugye nem lehet már enni ilyenkor és inni sem nagyon csak pár korty. délelõtt 10 kor kerültem szülõszobára és délután 3 kor lett meg. délután 1-tõl erõsebb fájások lettek, majd 2-tõl még erõsebbek és 3 ra lett meg. Hol fogsz szülni? Én Nyíregyházán szültem 9 hónapja és újra 4 hetes kismami vagyok :) szép szülést!!
A kérdező hozzászólása: Én Bp. SOTE II.sz klinikán. Nincsenek fájásim, de a babám nyom egy ideget amitõl a derekam bal oldala állandóan benyilall, nem sokat alszom, mert fáj, a hasam keményedik. Nem bírom már sokáig, de még messze van az az 1 hét+.
A kérdező hozzászólása: A málnalevél teát mikortól ihatom? Eddig nem ittam nem késõ elkezdeni?
1. vagyok Málnalevél teát a 36. héttõl szokták ajánlani elkezdeni, de most is elkezdheted. 200-300 Ft körül van egy csomag, nem nagy beruházás szerencsére. Remélem mihamarabb kibújik a lurkó!
A kérdező hozzászólása: Hát én is mert nem sokáig bírom már, pedig ezek még nem is igazi fájások, de ez az ideg nyomás sem egy leányálom. Köszönöm
szia! én 40+3 hetes vagyok, és nekem sincs semmi! annyi, hogy nyákdugó folyamatosan távozik, meg tegnap egész nap görcsölgettem, de szerintem az csak a magzatvízvizsgálattól volt. nekem is egy hetet mondott a doki, ami kedden fog lejárni! várom a csodát! minden jót, és könnyû szülést neked! szia!

36 hetes kismama vagyok, 54 kg-ról indultam és most vagyok 70 kg! Sok ez a 16 kg hízás? Hány kg hízás várható az utolsó hónapban? Mennyi fog lemenni kb szülés után 1 héttel?

Legjobb válasz: Én a 36. hét után még 3 kilót felszedtem. Igaz már nem érdekelt hogy vigyázzak az alakomra, ettem amit kívántam (általában édességeket). Összesen 15 kilót híztam. 3 hete szültem és már 14 kilót fogytam. Nekem szülés után egy héttel kb 8 ment le, utána fokozatosan a többi.

Én a 36. hét után még 3 kilót felszedtem. Igaz már nem érdekelt hogy vigyázzak az alakomra, ettem amit kívántam (általában édességeket). Összesen 15 kilót híztam. 3 hete szültem és már 14 kilót fogytam. Nekem szülés után egy héttel kb 8 ment le, utána fokozatosan a többi.
Általában azt mondják, hogy 9-13 kiló a "megengedett". Szerintem meg amíg sem a vérnyomásoddal, sem a cukroddal nincs baj, addig nem az számít, mennyi a plusz! Azért a 20-30 kiló már kicsit sok. :) Az változó, hogy kinek mennyi megy fel utolsó hónapban, mert van olyan, akinél újra elõjön az étvágytalanság. Szóval ez is egyénfüggõ lehet és az is persze, hogy mennyi megy le utána. Attól is függhet a leadott kiló, hogy szoptatsz-e.
Ja amúgy kiegészíteném magam: a szülés után fõleg a baba súlyával, a méhlepény súlyával és a víz súlyával leszel kevesebb, de van olyan, aki az elsõ hetekben nagyon sokat leadott.
Ne azzal foglalkozz, hogy hány kilót híztál és még mennyit fogsz. Én örültem volna ha eljutok 36.hetes korig :( Örülj inkább, hogy egészséges babád lesz és majd úgyis fogyni fogsz szülés után és szoptatás alatt. Egyébként teljesen egyénfüggõ. Van aki 35 kilót szed fel és pár hónap mulva leadja, de ismerek olyat is aki fogyott a terhessége alatt és miután megszült, meg elhízott.
Én vékony voltam szülés elõtt, terhesség alatt 21 kiló jött fel rám, mondjuk a végén már vizesedtem is. Mikor 3 hetes volt a kisfiam, akkor álltam elõször mérlegre és pont annyi voltam mint szülés elõtt. Most ismét babás vagyok, a rosszullétek miatt 3 hétig csak feküdtem, így már 10 hetes van rajtam 2-3 kiló pluszban, de nem érdekel:) Majd lemegy, ezen nem szabad idegeskedni!
Mi a 37. hétben vagyunk, és 55 kg-ról indulva ( 170cm ) most 72-nél tartok. Hát nem kevés. Az elején se volt gondom az evéssel( minimális émelygét volt csak), és most is tudok kajálni rendesen. Egyedül Anyum szólogat be néha-ami idegesít ( Õ picit engem félt emiatt ) de amúgy mindenki azzal jön hogy alig hízhattam, mert hátulról pl. szinte semmi nem látszik rajtam. Elõlrõl persze annál inkább... egy jó nagy poci :) , és nagy mellek. Hát ez van. Babóka sem kicsi mondjuk :) de azért nem indokolt hogy ennyivel több legyek. De mindegy is, a lényeg hogy egészség legyen ( Babókával minden rendben legyen ), a kilók meg majd lemennek azért valamennyire. Ahogy itt olvasgattam, teljesen egyéni hogy ki mennyit/milyen ütemben hízik, és hogy utána hogy adja le a kilókat.
Szia. Én az elsõ terhességem alatt 50kg-ról indultam és voltam 78 is...76-tal szültem. Semmmi bajunk nem volt. Most 31 hetes vagyok és ismét 50-rõl indultam (tehát lemegy) és most elhagytam a 70-et. Semmi jele a vizesedésnek vagy bárminek:D Ha jól érzed magad akkor ne izgulj a kilókon. Ja az elsõval a szüléskor pont 10 kg ment le, ebbõl 4130 volt a baba, majd hónapok alatt a többi mivel szoptattam és kellett a kaja:D További gondmentes pocakoskodást:D:D
Szia!Én 23 hetes kismama vagyok a harmadik babát várom.6kg +súllyal kezdtem a terhességet(76 kg-al)ma áltam a mérlegre, eddig 8 kg jött fel.Amúgy sem vagyok egy egyszerû alkat, mindig gondjaim voltak a súlyommal.Lányommal 30 kg-ot híztam , de most semmiképpen nem szeretnék debella lenni, most kicsit aggaszt a súlygyarapodásom, már sószegény diétáznom is kell mert be-bevizesedek.Hát ez van.Sztem ne aggódj , olyan vészesen sok már nem fog felmenni ez alatt a pár hét alatt.Kellemes babavárást kívánok!
Szia! Én ugyanennyit híztam mint te. Kb 18-20 kg jött fel rám a végére. Amikor 11. hónapos volt a kisfiam és teherbe estem a másodikkal 2 kg-val könnyebb volta mint annak elõtt. Szülés után rólam 6-7 kg-nál több nem ment le de nem is lesz idõd arra hogy ezzel foglalkozz!

1 hete szültem, a párom 3héttel a szülés elött hagyott el egy másik nő miatt ment el-én mégis nagyon szeretem, mióta megvan a baba még jobban. Bejött velem a szülésre, mindennap meglátogat minket, ha nem szeret miért jön? Van esély az ujrakezdésre?

Legjobb válasz: Szegénykém, nagyon sajnállak! Az én unokanõvérem pont ugyanígy járt, de ott nem ment be a szülésre az apa. Újrakezdték a baba kb fél éves korában, de az unokanõvéremben akkor kijöttek a keserû órák emlékei és végül inkább szétmentek. Valószínûleg férjnek pocsék, de apának jó és ezért megy el minden nap hozzád, hogy segítsen, de ha képes volt elhagyni, akkor valószínûleg szeretheti azt a cafkát. Lehet, hogy elõbb utóbb rájön, hogy te vagy az igazi és visszasírja magát, de a végtelenségig ne várj rá, ha pár héten belül nincs jele, akkor nagyon nehéz lesz, de tovább kell lépned! Addig is élvezd a picibabád által kapott boldog pillanatokat!

Szegénykém, nagyon sajnállak! Az én unokanõvérem pont ugyanígy járt, de ott nem ment be a szülésre az apa. Újrakezdték a baba kb fél éves korában, de az unokanõvéremben akkor kijöttek a keserû órák emlékei és végül inkább szétmentek. Valószínûleg férjnek pocsék, de apának jó és ezért megy el minden nap hozzád, hogy segítsen, de ha képes volt elhagyni, akkor valószínûleg szeretheti azt a cafkát. Lehet, hogy elõbb utóbb rájön, hogy te vagy az igazi és visszasírja magát, de a végtelenségig ne várj rá, ha pár héten belül nincs jele, akkor nagyon nehéz lesz, de tovább kell lépned! Addig is élvezd a picibabád által kapott boldog pillanatokat!
Igaza van az elõttem szólónak, de én megértem a kismamát is. Szülés után tele van hormonokkal, félelmekkel, vegyes érzelmekkel az ember, persze, hogy biztonságra és szeretetre vágyik. Teljesen megértelek! De ez a tüske mindig meg fog benned maradni, jobb lenne, ha soha többet nem jönnétek újra össze és találnál valakit, aki megérdemel Téged és nagyon szeret! Kitartást kívánok!
Ha ti vagytok az igazi családja, visszamegy, de ha nem, azon egy gyerek se változtat. Majd idõvel eldõl, és hidd el, az lesz a legjobb, ami történik idõvel. Én családban nõttem fel, de nem érzem igazi családomnak a vérszerinti családomat, mert a szüleim se szeretik igazán egymást, csak miattunk, gyerekek miatt maradtak együtt, de ez mindenkinek csak szenvedés így. NE A GYEREK MIATT MENJEN VISSZA HOZZÁD, HANEM AZÉRT, MERT SZERET, DE HA NEM SZERET, MINDHÁRMÓTOKNAK JOBB, HA KÜLÖN FOLYTATJÁTOK. Ezt tapasztalatból gyerekként mondom.
Szia! Fel a fejjel. Nem hiszem, hogy szeret téged a pasi, és semmiképpen ne fogadd vissza! DE! A gyerektõl ne zárd el, mert ettõl még lehet jó apa.! Persze az is lehet, hogy lelkifurdalása miatt látogat benneteket, ezt te tudhatod csak. Igen, rettenetesen megalázónak érezheted, hogy a pont a szülés elõtt hagyott el, de elképzelhetõnek tartom, hogy õ beleszeretett abba a másik nõbe. Ha így van, akkor te komolyan azt szeretnéd, hogy visszamenjen hozzád, csupán a gyerek miatt, és olyan érzéseket színleljen feléd, amik nincsenek is???? Szerintem nem szeretnéd ezt... Hát ezek fényében, mérlegelj és dönts. Nektek jobb lesz ha õ csak vasárnapi apuka marad.
Lelkiismeret furdalás miatt is mehet, de bízom benne, hogy megjön az esze és visszamegy az igazi családjához, csak nehogy késõ legyen.
Szerintem nagyon egyszeru itt tanacsokat adni neked, de azert az elet nem annyira egyszeru, mint ahogy ide leirjak egyesek a tanacsokat. Igazabol a te erzelmeidet, lelkivilagodat te tudod. Te ismered a baba apjat, te tudsz rola es a kapcsolatotokrol mindent. Csak azt irom neked, hogy nem vagy egyedul ezzel a problemaval, nagyon nehez igy elni most, amikor szultel, es amikor mindennap jon az apja hozzatok. Mindenkeppen legyen olyan veled, akivel tudsz oszinten beszelgetni, gondolok a szulokre, nagyszulokre, esetleg parod szuleire. Fontos, hogy ne legyel egyedul csak a babaddal, mert most nagyon nagy lelki erore van szukseged! Vigyazz magadra es a babadra, es probald meg a leheto legjobbat kihozni ebbol a sajnos nehez, megtortent, felelotlen szitubol. Beszelj vele, remelhetoleg eszhez ter!!!!!
szia negyon sajnálak!!!!a barátnöm is igy járt 2évvel ezzelött neki 10éves kapcsolat után sikerült szülnie, 5xvetélt 1xméhenkivüli terhesége volt, szoval terhes lett megszületett a kicsi lányuk a párja rá 1hónapra lelépet egy ku..a csitrivel, ami még durvább a b.nöm mikor terhes volt 5hónapos onnantol csalt.barátnöm is várta haza meg minden.de tultette magát él a pici lányával ketesben a volt párjának meg a nöje most szült, szoval az ilyenek egy bunkok!!!de itt a párod is az meg a nöci is aki leáll egy faszival mikor tudja hogy babát vár a párja én se engedném a közelembe az ilyen mocskot, neki csak a lelki ismerete szolalt meg meg az hogy nehogy lefikázák hogy még erre se volt halando!!!!remélem jol döntesz!!!
az utolso elotti valasziro vagyok: igen igaz hogy konnyu tanacsokat osztogatni innen a computer elott ismeretlenbe, de viszont ha a jozan eszere hallgat es ennyire megalazta a parja azzal hogy terhesen elhagyta egy masik noert, akkor neharagudj mar de visza fogadnad a parodat?? mert szerintem nagyon sokan vagyunk igy hogy ha visza is fogadnank elotte jol meglenne leckeztetve, meg aztan ez egy olyan szitu amit nem lehet am egyik percrol a masikra elfelejteni, gondolok itt olyanra pl hogy mikor oleli vagy csokolja nem jutna eszebe az hogy azt a masikat is pont ugyanigy tette?? mert nekem pl ilyenek jutnanak az eszembe!nem konnyu helyzet en mindenkeppen azt ajanlom hogy jol gondold meg, hogy mit csinalsz, es hogyan dontesz, mert az is igaz hogy a suru latogatasokbol elobb utobb egymas karjaiba jottok...
hat en nagyon nem ertek egyet az utolso valasziroval! teged ha ennyire mocskos modon megalazna a gyermeked apja, nem hiszem hogy ilyen higgadt es nyugodt tudnal maradni es meg a szulesre is meg mindennapi latogatasra is, beengedned! tudod ha egy ferfi erre kepes volt akkor BARMIRE KEPES !!!!! HA a parjat szivfajdalom nelkul ott tudta hagyni szules elott, ugy hogy az o gyermeket varta akkor az ilyentol jobb minnel meszebbre elkerulni!
szerintem ne fogadd õt vissza, de azt jól teszed, hogy a gyerekével engeded a kapcsolatot.
Azért, mert két embernek gyermeke van, még nem kötelezõ együtt lenniük. Van, hogy a gyerek érdeke kifejezetten az, ha nincs együtt anya és apa. Fogadd el a helyzetet, hogy a párod számára nem te vagy az igazi. Sajnos ezt be kell nyelni, mert erõszakkal nem lehet magunk mellett tartani senkit. Talán, ha nem mutatod, hogy érdekel, és te is belevágsz egy új kapcsolatba lehet, hogy más szemmel tekint rád. Én szívembõl kívánom, hogy javuljon a helyzet, de elsõsorban most a babára figyelj.

40+5napos vagyok és még mindig itthon nem akar beindulni a szülés pénteken már 41hetes leszek és csak jövőhéten akarja a doki be indítani mert 1 hétig most nincs szerintetek nem késő sima szüléshez?

Legjobb válasz: 40+6.hétre szültem, a doki másnap indított volna. Pont ennyi voltam mint te (40+5), hogy sírtam neki, vagyis zokogtam neki, hogy azonnal indítsa be. Ergo én nem várnék még egy hetet a helyedben, hanem kirinyálnám az indítást. Lehet, hogy parás vagyok, de a túlhordás nem túl egészséges.

40+6.hétre szültem, a doki másnap indított volna. Pont ennyi voltam mint te (40+5), hogy sírtam neki, vagyis zokogtam neki, hogy azonnal indítsa be. Ergo én nem várnék még egy hetet a helyedben, hanem kirinyálnám az indítást. Lehet, hogy parás vagyok, de a túlhordás nem túl egészséges.
utolsó vagyok Abban az esetben engedném a 2 hét túlhordást, ha napi szinten csinálnak flowmetriát. Simán a ctg/nst-nek nem hinnék.
szia! most szültem 41+4 naposan - simán és gyorsan :) A kórház "mondja" meg mikor indítják be a szülést... ahol én szültem ott 7-10 nap túlhordást "engedélyeztek"! de inkább a 7-et! utána indítanak. De vannak kórházak ahol 41. héten már befektetnek és onnantól naponta vizsgálnak.
16.40 vagyok Amint írtam nekem a 42.héten indítottak.Makk egészséges lett a kislányom.Ha annyira ártalmas lenne a 2 hét túlhordás valószínûleg az orvosok se hagynák.
A kérdező hozzászólása: kedves utolsó szerintem is neked van igazad holnap megpróbálok beszélni a dokival .
Nem gondolom, hogy késõ lenne. A 42. hétig, ha jól van a baba és te is akkor teljesen okés.
Nekem is a 42.héten indítottak.A 39.héttõl jártam 2 naponta NST-re, de mivel nem indult be a szülés ezért indítottak.
én 42-ik hétre szültem, pedig nem voltam elszámolva, napra pontosan tudtam mikor fogant. 41-tõl kórház, két naponta oxitocin, a magzatvizet csak egyszer nézték. Ne aggódj, semmi baj nincs, ne félj, majd jelzi ha indul a mandula! :) sok sikert, és könnyû szülést!!
Ha jársz közben vizsgálatokra, NST, magzatvíz, esetleg flowmetria, és minden oké, akkor nem késõ. Mindegyik gyerekkel befektettek 40+0n és minden nap volt vizsgálat. A kisebbiket 42+0 napon indították, mert tovább már nem lehet várni.
Dehogy lesz késõ! EZt kórháza, orvosa válogatja mikor indítják be a szülést. Engem a betöltött 41. héten fektettek be, és be is indult aznap este. AMúgy még egy hetet tuti vártak volna, ha nem indul be magától.
Jó, kösz, hogy lepontoztatok. Nézzetek meg pár statisztikát, ugyanannyi gond lehet a túlhordásból mint a koraszülésbõl...

Ki vagyok akadva, mert a dokim nagyon durván vizsgált meg az utóbbi 2 alkalommal. 1 hetem van hátra a szülésig és úgy tudom, hogy ilyenkor nem szokták így "megturkálni" a kismamákat!? Meg hát ez amúgy sem normális szerintem!?

Szerdán amikor megvizsgált,azt hittem,hogy ki is akarja szedni a babámat ott nyomban.Nem volt semmi panaszom egyébként,a vizsgálat el?tt voltam UH-on és CTG-n is,ahol minden rendben volt.Utána mentem be hozzá és piszkosul fájt amit csinált.Én nem láttam,de a Párom is ott volt és mondta,hogy az egész kezével felnyúlt.Kb 1-2 percig matatott,amit?l rendesen keresztbe álltak a szemeim,majd megjegyezte,hogy szombaton menjünk vissza(mert akkor megint ügyeletes lesz!!!),mivel 1 ujjnyira ki vagyok már tágulva.Mondom,addig semmi panaszom nem volt,de aznap estig úgy véreztem és görcsöltem,mint amikor anno menstruáltam.Én úgy érzem és szinte biztos vagyok benne,hogy direkt kezdett el tágítani,mert lehet,hogy nem akarja,hogy esetleg a szabadnapján kelljen miattam bejönnie?!?!...és akkor még 1.5 hetem volt a szülésig!Fel vagyok háborodva,hogy miért kell ezt csinálni,f?leg úgy,hogy minden rendben a babával és még nem akar megszületni.Nem kevés pénzt kért amúgy sem a szülés levezetéséért,úgyhogy azt hiszem elvárhatnám t?le,hogy esetleg a szabad napján is szánjon rám 1-2 órát!Szóval tegnap reggel visszamentünk hozzá a Párommal a kórházba és teljesen meg volt lep?dve,hogy nem indult még be a szülés.A CTG is azt mutatta,hogy minden rendben és csak akkor volt méh mozgásom,amikor a babám is mocorgott.Szóltam neki,hogy ha lehet,akkor most óvatosabban vizsgáljon meg mint a múltkor,erre az volt a válasz,hogy hát neki muszály jól megvizsgálnia.Persze megint nagyon fájt amit csinált.Mondta,hogy már 1.5 ujjnyira vagyok kitágulva és megkérdezte,hogy nem

Legjobb válasz: A szüléstõl ne félj!!! Csak magadnak ártasz vele meg a babádnak. Elég szemét dolog amit az orvosod csinál. Ha nem ilyen közel lennél a szüléshez, azt tanácsolnám, keress másik orvost. Mondjuk én két gyereket szültem (most 7 és 10 évesek) és én nem fogadtam orvost. Hiszen az a gyerek akkor is ki fog jönni ha nem fizetek neki. Különben mint a te eseted is mutatja nem biztos hogy a fogadott orvostól jobb ellátást kapsz mint az ügyeletestõl. Tanácsom, ne idegeskedj!!!! A szülés alatt se, inkább próbálj meg lazítani amikor csak tudsz, és segíteni a babucikádnak. Sok nyugalmat, türelemet kívánok. És csodálatos szülést.

A szüléstõl ne félj!!! Csak magadnak ártasz vele meg a babádnak. Elég szemét dolog amit az orvosod csinál. Ha nem ilyen közel lennél a szüléshez, azt tanácsolnám, keress másik orvost. Mondjuk én két gyereket szültem (most 7 és 10 évesek) és én nem fogadtam orvost. Hiszen az a gyerek akkor is ki fog jönni ha nem fizetek neki. Különben mint a te eseted is mutatja nem biztos hogy a fogadott orvostól jobb ellátást kapsz mint az ügyeletestõl. Tanácsom, ne idegeskedj!!!! A szülés alatt se, inkább próbálj meg lazítani amikor csak tudsz, és segíteni a babucikádnak. Sok nyugalmat, türelemet kívánok. És csodálatos szülést.
nekem is mondhatni hasonló volt mint neked.nekem még 2 hét volt a kiírt idõpontig.de a 39.héten megvizsgált de úgy hogy azt hittem ott halok meg a vizsgálóasztalon annyira fájt ahogy megvizsgálta kezével.utána egész uton hazafele és otthon is nagyon fájt a hasam és mikor elmentem wc-re elment a nyákdugóm is.
Fel vagyok háborodva!! Nekem sose csinált ilyet a dokim. Hogy lehet ilyen szemét dolgot csinálni, hogy ilyen méhszájtágítással beindítani a szülést??? Hülyeség hogy neki rendesen meg kell vizsgálnia! Én a helyedben csak a CTG vizsgálatot engedném és csak akkor feküdnék az asztalára ha már beindult a szülés. Amúgy vigasztaljon a tudat, hogy akár mikor indul be, õ már érett a kinti életre.
Hát cajok, ilyenkor örülök, hogy nekem senki sem akarja sürgetni a kis manót.Amúgy is, édesanyám annó adott egy jó tanácsot:"Nõ nõgyógyászhoz ne menjek."Lassan kezdem megérteni, hogy miért.Én még emberbarát és fájdalommentesen vizsgáló nõvel nem találkoztam. A szüléstõl meg ne félj!Nem harap, és az a gyerek úgyis ki fog bújni, ha ki akar.Még mindig mondhatod, hogy ne õ vezesse le a szülést!Igenis közölheted amikor mentek szülni, hogy nem akarsz a választott dokidnál szülni.Csak ki kell állnod magadért.Amúgy az a fájdalmas rész az az, amikor megnézi, hogy mennyire vagy kitágulva.Ez viszont vele jár, nem hiszem, hogy sürgetni szeretné.Ugyanis még akár túl is hordhatod a kicsit.Addig meg lesz még egy-két munkanapja....Hm?De ha nem bízol benne, akkor meg mi a fenéért õ a nõgyógyászod.Ha választasz dokit vagy bízz meg benn vakon, vagy ne válassz!
Lehet h kevés az idõ a szülésig, de azt javaslom, ne szólj a "dokidnak", azaz ne legyen a választott orvosod. Inkább az ügyeletesnél szüljél. Ja és ha van rá lehetõséged, keress 1 rendes szülésznõt... Sok sikert:) 37 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Egyébként azért választottam ezt a DR.nõt, mert egy éve elköltöztem másik városba és a kolléganõm ajánlotta Õt, amikor kiderült, hogy babát várok.A kolléganõm meg volt Vele elégedve(bár szülni nem szült nála, csak vizsgálatokra járt hozzá), de az egyik barátnõje ennél a dokinál szült és Õ meg volt elégedve.Az utóbbi két hétig nekem sem volt problémám Vele.Nyilván már kerestem volna másik dokit, ha már az elején sem bíztam volna meg benne és ha korábban is csinált volna ilyen "érdekes" dolgokat.Mert azért nekem sem mindegy!Ilyenkor amúgy is olyan kiszolgáltatott az ember... Valami miatt nem akarja, hogy akkor szüljek, amikorra ki vagyok írva.Lehet, hogy nem lesz itthon(bár nem mondta), vagy akkorra éppen több kismamája is "szülés gyanús". Nem tudom... Az viszont biztos, hogy a következõ babámnál nem fogok orvost fogadni, fõleg nem nõt.Ha megindul a szülés, úgy is ott lesz az a doki aki éppen ügyeletes és akkor majd annyi pénzt adunk neki amennyit mi gondolunk, megérdemel és megengedhetünk magunknak.Most is az jelenti nekem a legnagyobb biztonságot, hogy a Párom ott lesz Velem, mert papás szülésünk lesz és tudom majd szorítani a kezét:) . A DR.nõnek pedig lehet, hogy nem adunk majd annyit amennyit elõre kért.Majd meglátjuk, hogy hogyan fog "viselkedni".
Én is nõnél szültem, nem az a gond... Én tuti sosem mennék többet hozzá, nemhogy egy forintot is adjak naki. Én még akkor is dokit váltottam volna, akár a 39. héten is, ha bemond egy összeget. Hála nem tette, így rám volt bízva. Csoda, hogy a férjed nem ütötte le...
Nem hiszem, hogy lehetne így általánosítani (mármint hogy minden nõi nõgyõgyász durva), annak idején az én választott orvosom is nõ volt és maximálisan meg vagyok vele elégedve. A helyedben viszont én inkább az ügyeletes orvosnál szülnék, de ezt nem kellene elõre bejelenteni, mert mi van, ha épp õ az ügyeletes és Te addigra már közölted vele, hogy nem õt akarod? Ha mész szülni és nem õ van bent, szólj, hogy nem akarod, hogy szóljanak neki. Márcsak azért is, mert ha ilyenkor fájt, ahogy megvizsgált (nekem sosem fájt a szülés elõtti vizsgálat), akkor mi lesz szülés közben, amikor alapból érzékenyebben reagálsz a durvaságra? Én a helyedben nem szülnék nála, a baba kibújik nélküle is. Könnyû, gyors szülést kívánok!
A kérdező hozzászólása: MINDENKINEK KÖSZÖNÖM a bátorítást és a válaszokat!!! Nagyon jól esett mindenkitõl! KÉPZELJÉTEK! 03.02-én megszületett a kislányunk, 3950 g és 56 cm-vel!Tegnap jöttünk haza a kórházból! Végül is a Dokimnál szültem és meg kell mondani, a szülést nagyon profin vezette le.Úgyhogy arra nem panaszkodhatom. 4 és fél órát vajúdtam, ami nem volt leányálom, de megérte, mert gyönyörû a Picikénk!Mégegyszer köszönöm szépen mindenkinek a megnyugtató válaszokat!Boldog babázást és baba várást kívánok Nektek! Üdv.:Egy nagyon boldog Anyuka :)

Normális az, hogy szülés után 6 héttel elkezdtem szedni a cerazette tablettát és rá 1 hétre megjött és azóta már 2 havi kimaradt?

Legjobb válasz: A szülés után elõfordulhat pár hónapon át a menstruáció össze vissza kuszálódása :) majd beáll a mensid ne aggódj.De úgy tudom hogy szoptatás alatt valakinek meg sem jön.De azért ha jövõ hónapban is gond lesz, menj el az orvosodhoz.Egy kivizsgálás nem árt :)

A szülés után elõfordulhat pár hónapon át a menstruáció össze vissza kuszálódása :) majd beáll a mensid ne aggódj.De úgy tudom hogy szoptatás alatt valakinek meg sem jön.De azért ha jövõ hónapban is gond lesz, menj el az orvosodhoz.Egy kivizsgálás nem árt :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!