Találatok a következő kifejezésre: 1 hét leszünk 3 hónaposak (3 db)

1 hét múlva leszünk 3 hónaposak és még nem tartja a babucim a fejét. Én lusta csecsemő voltam. Már 1 éves elmúltam mikor járni kezdtem. Lehet, hogy ezt tőlem örökőlte?

Amúgy 6 és fél kiló.Egy kicsit duci a drágám :)

Legjobb válasz: Mutasd meg orvosnak,ez nem normális. Valami nem ok.

Mutasd meg orvosnak, ez nem normális. Valami nem ok.
Szerintem is mutasd meg a dokinak. A babák már az 1. hónapban emelik a fejüket, ill. meg is tartják egy kis ideig.
szia hogy érted hogy nem tartja?nekünk is hasonlo van:csak az enyém hason nem emeli, ezt hipotoniának hivják azaz ideggyengeség!mi 10 hetesek vagyunk.várom válaszod ha tudok valamiben segiteni
Mindenképp vidd orvoshoz minél elõbb. A mi babánk már egy hetesen tartotta a fejét most 14. hetes és már fel akar és tud ülni! És szerintem nagyon sok a hat és fél kg egy ilyen pici babának, ez a súlyfelesleg nem tesz jót a gerincének sem, tehát figyelj oda hogy ne tápláld túl a babódat. Persze ha anyatejes akkor ez elég nehéz, de minden esetre szép nagy babucika lehet. Minden jót nektek. T.
Tényleg nem jó a negy súlyfelesleg. Az én kislányom 17 hetes és csak most lett 6 kg. Mindenképpen tornásztasd, tedd sokat hasra úgy nézelõdjön, akkor is ha sír egy picit, lassan elkezdheted az ülésbe húzást is gyakorolni. Ha teheted vidd babaúszásra! Gyógytornász anyuka
Hát a doktornõnk azt mondta, hogy ülni segíteni még nem szabad neki mert nem tesz jót a gerincének. Amúgy miért fikázza le mindenki az elõzõeket? Nem rosszindulatú válaszok, csak azért mert sokallják a súlyát? Hát tényleg sok is, de ez nem baj, mert lehet, hogy hírtelen fog megnyúlni a baba.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Ahogy beparáztam, másnap elkezdett dolgozni. A karomban tartja a fejecskéjét és hason fekve is erõlködik. Tartotta a buksiját kb. 10 mp-ig. Amúgy megyünk reflex vizsgálatra. Most 6500 gr és 68 cm.

3hete kaptam egy golden retrievert, aki 1 hét múlva lesz 3 hónapos. (ahonnan hoztuk, akertben volt, itt lakásban van) nem tudom rávenni a szobatisztaságra. állandóan becsinál, és mikor rászólok, megbüntetem, játéknak veszi. Mit tegyek?

Ha kiviszem az udvarra,addig nem csinál semmit,még pórázon van.ha el engedem pisil,kakil(ha nem bent teszi).Ez miért van?hogy tudom leszoktatni err?l??

Legjobb válasz: Hiba volt nagytestû kutyát lakásba hozni.

Hiba volt nagytestû kutyát lakásba hozni.
Szia! Barátnõmék úgy szoktatták a kutyust szobatisztaságra, hogy 3 óránként kivitték pisilni, kakilni. Mindezt éjszaka is megtették. Hogy mennyi idõs koráig, azt nem tudom, de bevált és a 3 órás idõintervallum is szép lassan egyre bõvült.Szerintem próbáld meg! Ja, és szerintem a büntetés nem jó módszer, mert nem érti mit szeretnél tõle (illetve mit nem szeretnél). Szerintem kisi még hozzá. Menjetek el állatorvoshoz és az õ véleményét is kérd ki. Remélem segítettem.
Sok-sok türelemmel. Egy kutya soha nem lesz magától szobatiszta, erre neked kell megtanítani, mert erre eddig (mivel az udvaron volt) nem volt rá szüksége. Kezdetben vidd ki minnél többször, ha csak póráz nélkül pisil, akkor kezdetben vedd le róla. Valószínûleg ehhez sincs még hozzászokva, zavarhatja, ezért nem pisil, míg rajta van. Ha az udvaron pisil, kakil, akkor nagyon-nagyon örülj neki, mintha borzasztó nagy dolgot csinált volna. Ha bent pisil, akkor elõször is legyél nagyon szemfüles. Ha ugyanis a "tett" elkövetése és a büntetés között túl sok idõ telik el (3-4 másodpercnél több), nem fogja már tudni, miért volt. Nem tudom, meg lehet-e csinálni, de én ilyen esetben mindíg felkaptam õket, még aközben, hogy pisiltek és kiszaladtam velük az udvarra. A pisi helyét mindíg mosd fel fertõtlenítõs vizzel, hogy ne érezze a szagát utánna. Ne aggódj, elõbb-utóbb rá fog jönni, hogy mit vártok el tõle.
Ja, még valami: Tanultuk pszichológiából, hogy amikor pl. egy macskát szoktatnak szobatisztaságra, ha bepisil, gyakori hiba hogy beleverik az orrát és kiteszik az udvarra. Nos, ebbõl az állat azt tanulja meg, hogy ha bepisil nyomja bele az orrát és ugorjon ki az udvarra... Elgondolkodtató. Nem jó megoldás a büntetés. Inkább alakítsatok ki rendszert, mindig ugyan akkor vidd ki, meg ilyenek. Sok türelem, és ha az udvaron "alkot", nagyon dícsérd meg, jutalomfalatkák, meg ilyenek.. Sok sikert!
ÁÁÁÁÁ, goldit lakásba??? Lakásba csivavát kell vinni, nem Goldent. Ez nálam már állatkínzás. Bár láttam én már border colliet is lakásban, szóval meg se lepõdöm... Egyébként nem büntetni kell, hanem gyakran le kell vinni sétálni, és kint megdicsérni ha elvégzi a dolgát. Ha bent csinálja akkor le kell szidni, így hamar rájön, hogy mi a szitu. Jobb ha hozzászoksz, hogy egy ekkora mozgásigényû kutyát amúgy is legalább 3-szor, hosszabb idõre le kell vinned, különben szétszedi a lakást.
Az utolsó válaszolónak: Nekem is goldenem van, LAKÁSBAN!!!!! Állatkinzó lennék?! VAlószinü nem ismered ezt a fajtát. Véleményem és tapasztalatom szerint egy csivavának nagyobb mozgásigénye van. Tévhit, hogy a kutya nagysága egyenesen arányos a mozgásigényével. Szerintem a golden lakés kutya. Az összes ismerösömnek, akinek goldene van és kertesházba lakik a kutya mindig bennt van velük, mert jobban szeret bennt lenni. Az tény, hogy tervezem a költözést kertesházba, de ott is biztos be fogom engedni. A lényeg, hogy azért biztositani kell a kirándulásokat is. Amit egy kertesházban élõ kutyus sokkal kevesebb százalékban kap meg.
10 éve foglalkozom kutyamentéssel, nem kell bemutatni a goldent. Sajnos ez is divatfajta lett, és ez még egy fajtának se tett jót. A Golden, mint vadászkutya, standard-je szerint nagy mozgásigényû, erõs temperamentumú kutya, nem ajánlott lakásba, mivel annál nagyobb saját területet igényel. Ha mégis lakásban van tartva, akkor (minimum) napi háromszor kb egy órára ajánlott levinni sétálni. Az, hogy a kertben tartott kutya szeret a családjával lenni, nem azért van, mert nincs mozgásigénye, hanem a fajta egyik tulajdonsága, hogy rendkívül jól szocializált, igényli a gazda közelségét. (éppen ezért lett divatfajta). Egyébként a csivava is viszonylag nagy mozgásigényû, csak méreténél fogva az õ igényét egy 2-3 szobás lakás is tökéletesen kielégíti.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget, próbálkozom :) Amúgy meg nem vagyok állatkínzó, tökéletesen elvan a lakásban a kutya..Elõbb ismerd meg a fajtát, majd aztán beszélj állatkínzásról!
Nekemis ez volt a problémám de megoldódott.Köszönöm. Amúgy nekemis a lakásban van, de csak azért mert féltem, mivel minúsz 10-15-20 fok is van kint, nincsen olyan kutya amelyikhez hozzátudna bújni. Mihelyt nagyobb lesz és jobb idõ lesz, természetesen kint fog aludni és kint lesz. De napközben engedem neki, hogy bejöjjön.

Mit tegyek? Kislányom visít ha megpróbálom hasra tenni, éppen ezért még nem tartja a fejecskéjét, és a kitolást sem tudjuk így gyakorolni.1 percet sincs el hason, keserves sírásba kezd, 3 hónapos lesz jövő héten.

Legjobb válasz: ugyanez volt a mi kislányunknál is. õ kicsit hipotón volt, még most is gyengék az izmai. 3 hónapos korától vittük Dévény tornára, és minden nagymotorikus fázis kicsit késõbb jött el nála. Szerintem mutasd meg egy Dévényesnek. Lehet hogy azt mondja minden rendben és nektek nem is kell járnotok, csak valamivel lekötnöd a pici figyelmét mindig 1-2 perccel hosszabb ideig.

ugyanez volt a mi kislányunknál is. õ kicsit hipotón volt, még most is gyengék az izmai. 3 hónapos korától vittük Dévény tornára, és minden nagymotorikus fázis kicsit késõbb jött el nála. Szerintem mutasd meg egy Dévényesnek. Lehet hogy azt mondja minden rendben és nektek nem is kell járnotok, csak valamivel lekötnöd a pici figyelmét mindig 1-2 perccel hosszabb ideig.
Az enyém ugyanezt csinálja, 2 nap múlva lesz 3 hós. Én nem erõltetem. A babák 70%-a ezt csinálja. Amíg õ egyedül nem fordul hasra addig utálni fogja állítólag. Ha hasra teszem, 10mp múlva keservesen sír és utána 10 perc mire megnyugtatom. Hát nem tudom...majd jövõ héten megkérdezem a dokinénit, hogy mi van ilyenkor. Nekem nem vált be az sem, hogy magamon teszem hasra. Ugyanúgy sír akkor is. :-(
Probáld eleinte magadon hasra rakni, igy beszélni neki.Egy idö után megy majd külön is, de elöször itt is hajolj oda hozzá.
Egy ismerõsöm manója hasonlóan viselkedett, neki letapadtak az izmai, és fájt is neki, azért nem akart hason lenni. A védõnéninek az tûnt fel, hogy a pici csak ökölben tartja a kezeit, mint az újszülöttek. Neki fel kellett "tépni" az izmait.
Mi ez a Dévény??
Dévényi Anna, módszere, a mozgásban lemaradt gyerekek fejlesztése. A baj csak anyni azzal, ha nem fordul, nincs hason, nem mászik, majd csak feláll stb, h a baba idegrendszerének szüksége van ezeknek a mozgásoknak az elsajátítására. Egy gyógypedagógus
Ha a keze is ökölben van még, és ennyire tiltakozik hason, ne félj szakembertõl tanácsot kérni! Minden városban van már dévényes gyógytornász! Ne félj attól, amit mond! Minél elõbb segit neki, annál könnyebb megoldani a problémát.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! A keze ökölben is van, de ki is szokta nyújtjani az ujjacskáit, és akkor teljesen "lazák". Jövõ héten megyünk oltásra, akkor megkérdezem a doktornõt, hátha tud segíteni. :-((


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!