Találatok a következő kifejezésre: 1 ev spontan, (10 db)

1 éve nem jön össze a baba. Ugye ez normális? Kinek jött össze 1 év után spontán a bébi? Baj lehet velünk, ha még nem sikerült?

(rendszeres házasélet, viszonylagos stresszmentes élet :) és mindketten szeretnénk a babát)

Legjobb válasz: Baj is lehet, de spontán is lehet. Egy év után már ki is vizsgáltathatjátok magatokat.

Baj is lehet, de spontán is lehet. Egy év után már ki is vizsgáltathatjátok magatokat.
A kérdező hozzászólása: Kedves 9-es Kommentelõ :) Azta...pont ma lett pozitív a teszt! Éreztem én, hogy ma kell Titeket megkérdezni, hogy hogy vagytok? :) Nagyon GRATULA. Visszaolvastalak, jó hosszú volt az utatok ideáig, de nyugodtság és pihenés Neked :) Boldogságos izgalmas idõszak következik :) Érzel valami fizikai jelét a babócádnak? Boldog babavárást Neked, Nektek! Puszi!
A kérdező hozzászólása: Egyébként én a 36 évemet taposom. Kérdezted már 4-es és eddig elfelejtettem megírni!
A kérdező hozzászólása: ...vagyis 9-es kérdezted anno a korom, nem a 4-es...nah...elírtam, elnézést!...
Sziasztok, 8as válaszoló vagyok!Hát velem azóta történtek dolgok, volt 3hete laparoszkópiám!Ahol kiderült elvannak zárodva a petevezetékeim, + endom is van!Már be is jelentkeztünk lombikra!
9es vok. Nagyon boldog vok, még el sem hiszem, kicsit félek is, hátha megjön. Tünetek: 4-5 napja késik, melleim mostb kezdenek igazán feszülni, elõtte inkábba hónaljam szurkált, émelygés, ha eszem valamit, este meg reggel hányinger. Kívánós nem vagyok, nem is baj, fejem fájdogál, meg a hasam, de csak enyhén. Álmos is vok folyton, méhszájam zárt és megy feljebb, hõm 37, sokszor ráz a hideg. egyelõre ennyi.Ti elsõ babát szeretnétek,
A kérdező hozzászólása: 8-as válaszoló! Akkor lombik jön. És mikor lesz, melyik hónapban, napon? Szorítok nagyon! Ti minden lehetõt eddig megtettetek a babáért. Sikerülni fog! Sikerülnie kell, bízom benne, ahogy Ti is! A laporoszkópia elõtt az UH-n akkor már nem is láttak peteérést Nálad? Ebbõl gondolta a doki, hogy el lehet záródva a petevezeték? És úgy mentél átjárhatóságira? És a hormonok szintjei a vérbõl rendben voltak, vagy a véreredménybõl is következtetett elzárósára? Köszi elõre a választ. Elnézést a sok kérdésért.
A kérdező hozzászólása: 9-es :) Csak légy BOLDOG!!! :) Tök jó! Köszi a tünet-leírást :) ...azaz az "áldott állapotét" :) Ha az a baba már megtapadt a méhfalon, akkor szépen fog ott fejlõdni! Ezt kívánom!!!! :) Elsõ (és gondolom egyben utolsó, mivel már 35 éves vagyok, azaz pár napja múltam 35, 36-dik évemet járom :) ) bébink lenne.
8as válaszoló vagyok!Hát minden rendben volt, UH volt peteérés, hormonjaim is tökéletesek!Párommal is minden rendben van!Semmi nem utalt arra hogy esetleg el vannak zárodva a petevezetékeim!Igy gondolta a doki meg csinálja a lapart, ha van valami akkor ott tuti meg tudjuk, és akkor ha lehet meg is oldja!De sajna az endo mindent tönkre tett, bal petevezetékemet ki is kellet venni, a jobb is el van zárodva!Ezért nem tudtam teherbe esni 1 évig!DE nem bánom hgy nem vártam tovább, most már tudunk lépni:D Január 23-án megyünk az elsõ megbeszélésre!Ott megtudjuk milyen vizsgálatok kellenek!De remélem nem kell sok, mert ugye most vannak friss eredményeink!Én 24 éves vagyok!:D
A kérdező hozzászólása: Kedves 8-as! Hát ez tényleg hihetetlen, hogy se a véreredmény nem is utal semmire. De jól tetted, hogy belevágtál, vágtatok. Nagyon erõs vagy és legyél még egy kicsit! Biztos nem sok minden van már hátra. SZívbõl szorítok és ne adjátok fel, ha ennyire erõsek vagytok, sikerülni fog! Nagyon-nagyon szorítok! Puszika és köszi a választ, azért ha van kedved, amjd még írj, mi van Veletek, és biztos, hogy pár hónap és már a bébi a pocakban úszkál :) Csakis jót kívánok!
Hello 9es vok, a 17. immárnsikeres hónappal, remélem:) )) Ma teszteltem pozit:)
Szia! Négyes vagyok! novemberen ráálltunk a tesó projektre, de sajnos a szülés óta menstruációs problémáim vannak. Kiderült, hogy nincs is peteérésem! Karácsony után kezdem az elsõ clostilbegyt kúrát!
A kérdező hozzászólása: Hogy vagytok kedves komment-társaim? Esetleg valamelyikõtöknél megtörtént a csoda? Nálunk semmi, februárban küldöm a páromat (is) dokihoz. Én már hormonvizsgálatokon, UH-n voltam, az rendben. (Bár még van egy pár hormon, amit nem néztek nálam.)Mindenkinek szorítok 1000-el!
Nem feltétlenül egy év után érdemes orvoshoz fordulni.
1 év sikertelenség után el lehet kezdeni a kivzsgálásokat. ez kb 3 hónap igy nem árt ha elkezditek. persze van esély spontán is de jobb ha kiderül ha gond van mert akkor azt lehet kezelni.
Szia! Nekünk pont egy évre jött össze a baba, már mi is kezdtünk parázni, hogy baj van. Ha nem sikerült volna, akkor kezdtük volna a kivizsgálásokat.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Kedves 4-es. Amikor 1 évre sikerült nektek a bébi, akkor is számoltad azért, hogy ciklus közepe felé legyetek együtt? Hõmérõztél? Lt-teszt? Vagy már a sorsra bíztátok az egészet? Mi 2 naponta vagyunk átlagban együtt (számolgatás nélkül, így esik jól nekünk)lehet sok a jóból? És alkalmaztál gyertyaállást, vagy ilyen praktikákat? Vagy az felesleges?
Igen számoltunk is, és hõmérõztünk is, de csak fél év után. addig a sorsra bíztuk. Utána gyertyaállás, na meg a cickafark-palástfû tea.
A két naponta együttlét a legideálisabb. AZ orvosk is ezt ajánlják. A gyertyaállás csak akkor számit ha gond van a katonákkal, egyébként nem számit hogy felugrasz-e utána vagy sem. A legtjobb lenne ha a párod elmenne egy kiviszgálásra, az a legegyszerübb és legkiméletesebb része és máris egy oldalról biztosak lehettek. Aztán te is kezdhetnéd a hormon vérvételeket. Szerintem nincs értelme tovább várnotok ha már nagyon szeretnétek babát. Mi 4 éve küzdünk érte:(
Szia!Nekünk is pont most van 1éve h próbálkozunk, de már elkezdtük a vizsgálatokat!Nekem már 3-21 napi hormon meg van, volt 12napi peteérés nézés!Kedden megy párom !Kiderül h mi lesz!Nekem eddig jók az eredményeim!
Szia! Én a napokban leszek túl a 16. sikertelen hónapunkon:(((Kb. fél év után indultunk el: férjem spermája ok, bár 1 heréje van, daganat miatt másikat kivették 10 éve, hormonjaim: kicsit emelkedett prolaktin, szedem rá a bromocriptint 8 hónapja. Peteérésem van, méhpolipjaim voltak, megkapartak szept. végén, azóta helyrejött a nyálkahártyám.Ha megjön, megyek átjárhatóságira. februárban 35 évesek leszünk, 1. babát szeretnénk. Elkeseredtünk. Szóval, kb. ez 1 éve megy, ennyi kivizsgáláson vok túl. Te hány éves vagy?
MI pont ebben a hónapban, hogy egy éve próbálkozunk.Két vetélésem volt már.Ha ebben a hónapban sem jön össze, akkor kezdjük a kivizsgálásokat.
Nagyon szépen köszönöm:D Soha nem szabad fel adni, lesz babánk, 1x biztos:D

Kinek sikerült kb, 1 év próbálkozás után spontán teherbe esni?

Úgy gondolom minden orvosi segítség nélkül!Olyan jó lenne bíztató sztorikat olvasni!

Legjobb válasz: Szia! Nekem 3 év próbálkozás után sikerült spontán teherbe esni. Gondolhatod el sem akartam hinni.Azt hittem álmodok!!:-)))) De mostmár nemsokára köztünk lesz :-) 38 hetes km.

Szia! Nekem 3 év próbálkozás után sikerült spontán teherbe esni. Gondolhatod el sem akartam hinni.Azt hittem álmodok!!:-)))) De mostmár nemsokára köztünk lesz :-) 38 hetes km.
Én kb. 2 év után spontán estem teherbe, nem vagyok híve az orvoslátogatásnak.
Neekem! Másfél év után tegnap pozitív lett a tesztem!!!!!!:-)
Régóta vágytam gyermekre, de eldöntöttük párommal, hogy amíg suliba járok várjuk vele. Türelmetlen lettem, és mikor mélyponton voltam több okból (munkahely+lelkileg+testileg+suli millió vizsgával), teherbe estem. Sajnos vetéléssel végzõdött. Szörnyû volt, de megerõsített abban, hogy igenis várni kell, úgy ahogyan korábban eldöntöttük. Nagyon nehéz évek voltak, de miután júliusban átvettem a diplomámat, már augusztusban kopogtatott a babó :-) Éppen csak próbáltam felkészülni a babavárásra, nem terveztem rögtön teherbe esni, hanem ki akartam próbálni a naptár módszert, hogy hatásos-e a védekezésben. Lehet, hogy segített, hogy nem akartam görcsösen (mint korábban). Nagyon sok sikert kívánok a kisbabához! 5, 5 hónapos baba anyukája
Sok boldogságot a kismamáknak :-) A leendõ(k)nek is!!!
A kérdés 1 évre szólt, de látom más is írt többet, úgyhogy én is leírom az én 4 és fél évemet!De spontán!És ez a lényeg:)
A barátnõmék is több, mint 1évig próbálkoztak, mikor megbeszélték, hogy elmennek dokihoz, hogy kivizsgáltassák magukat, 2csíkos lett a tesztje, májusra várják a babájukat! a legfontosabb, hogy ne adjátok fel! :)
A kérdező hozzászólása: Látom azért semmi sem lehetetlen!!! Õszintén örülök a kismamák boldogságának, remélem hamarosan velem is megtörténik a csoda!

Lehetséges, hogy félév vagy 1 év sikertelen próbálkozás után spontán összejöjjön a baba végűl?

Anélkül h kezeljék....?

Legjobb válasz: Persze, tudok olyat akinek 8 év múlva jött össze spontán, mikor már az örökbefogadásra vártak. A természet néha vicces kedvében van, tudom, hogy nehéz várni de egyáltalán nem reménytelen!

Persze, tudok olyat akinek 8 év múlva jött össze spontán, mikor már az örökbefogadásra vártak. A természet néha vicces kedvében van, tudom, hogy nehéz várni de egyáltalán nem reménytelen!
Persze hogy lehetséges, ha minden jókor összeállt, simán lehet baba.
Igen. Barátnõmnek két sikertelen beültetés után, amikor már kezdtek lemondani a babáról, minden beavatkozás nélkül, spontán sikerült teherbe esnie. Õ szerinte azért, mert már nem görcsölt annyit a dolgon..
Szerintem is a legtöbb ilyen spontán teherbeesés magyarázata, hogy akkor jön, amikor már nem akarják annyira. Tehát addig a túl nagy akarás, görcsölés, mindenhónapi stressz miatt nem jön a baba, amikor lazán veszik a dolgot, akkor rögtön sikerül.
Nekünk 1, 5 évre sikerült! Talán az is baj volt hogy nagyon rágörcsöltünk minden együttlét után arra gondoltam, na most sikerült! Aztán próbáltam nem arra gondolni, kis pihenés semmi stressz, elmentünk nyaralni gondoltuk ott majd összejön aztán már vittük magunkal!! most már 6 hónapos!
Szia!Van olyan ismerõsöm, akinek 18 év próbálkozás utána spontán megfogant a kislány!:)
A kérdező hozzászólása: Kedvesek vagytok, köszönöm a válaszokat .

Pcos-ok! Akinek volt laparos műtétje (ciszták kiégetése) utána spontán lett baba, vagy clostyval? Mennyi idő után? A clostytól nem lett utána cisztátok? 1 éve tartom a 3-as kezelést, és még mindig semmi, ezért a műtét.

Menzim sem rendszeres még,de azért már többször van,mint előtte.Még mindig van,hogy 1-2 hónap kimarad.Peteérés általában akkor van,de van van olyan is,hogy megérik,ezt érzem is,de valamiért nem reped meg. :( Uh-on is látszott a tüsző,de utána progi mérés 1 héttel,és csak 2 volt a szintem. :( Endos és nődoki is a lapart javasolt ezért. 1 év alatt sokat javult az inzulinom,de valami mégse jó.

Legjobb válasz: Én nem értem ezeket az orvosokat,hogy mûtenek. A lapar csak tüneti kezelés!! 2-3 hónap múlva ugyan úgy ott lesznek e ciszták!! 3 as kezelés kell:sport,gyógyszer,életmód váltás!!! Én tele voltam cisztákkal. 3-as kezeléssel spontán terhes lettem és probléma mentesen ki is hordtam! www.mensmentis.hu

Én nem értem ezeket az orvosokat, hogy mûtenek. A lapar csak tüneti kezelés!! 2-3 hónap múlva ugyan úgy ott lesznek e ciszták!! 3 as kezelés kell:sport, gyógyszer, életmód váltás!!! Én tele voltam cisztákkal. 3-as kezeléssel spontán terhes lettem és probléma mentesen ki is hordtam! http://www.mensmentis.hu
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszod! 1 éve tartom a 3-as kezelést, mégsem sikerül a baba sajnos. Már nem tudom mi legyen. Ezért is egyezek bele a mûtétbe. Tudom, hogy tüneti csak, de utána ha kis idõre is, de visszaáll a hormon egyensúly, és kicsivel több esélyem lenne.
Nekem is másfél év múlva sikerült. :) Esetleg gyógyszer váltás? Nekem azt is kellett. Mert a merckformin nem használt. menj el a mensmentisbe.
nekem 2006-ban augusztusban csináltak lapart és a következõ év márciusában spontán estem teherbe, rá két évre márciusban szintén és 4 évre (2 év próbálkozás után) idén márciusban megint spontán
2, 5 éve volt ilyen mûtétem. Sajnos azóta sem sikerült most készüalöka 3. lombikra. Kiderült azóta hogy nem csak pco a baj hanem beágyazódási zavar is van
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! A babásoknak gratulálok. :) Hát, a dokim nem mondta, hogy kéne gyógyszert váltani.Amúgy már lassan 2 éve szeretnénk babát, de a 3-as kezelés csak 1 éve tart.Nem vagyok pesti, ezért nehéz lenne oda járnom.Próbálkoztunk tavaly ott 1 magándokinál is, de az út is sokba kerül, és a tarifa is, ezért gondoltam meg magam.Már rengeteg pénzt kidobtunk így is orvosokra ez miatt.Tudom, a babáért mindent, de az összes tartalékunk ráment már, a fizunk meg arra elég, hogy 1 hónapba megéljünk.A mostani dokit is nehezen találtam, de õ legalább már nem magán.És foglalkozik velem.
A kérdező hozzászólása: jó persze ha lenne baba, meg tudnánk élni, meg így is kijövünk, de havi kb 30ezer utiköltséggel, orvossal kicsit sok lenne.De most hogy nem magándoki lesz, valamennyit félre tudunk majd tenni, és ha nem javul a helyzet, akkor tényleg pest lesz.Csak a laparral most több esélyünk lenne, én úgy érzem.A doki szerint helyreállnak a hormonok utána kb 1 évre.Meg ha szedem mellé a metet, és sport diéta, talán nyernénk 1 kis idõt.
Szia.nekes is volt laparom 2005-be.mûtét utàn két honapra ujra volt cisztàm.semmit nem értem el vele de kinek milyen a szervezete

1 ev utan spontan, varatlanul osszejohet a baba, vagy kar ebben remenykedni?

Legjobb válasz: a baba bármikor öszejöhet. de ha már 1 éve probálkoztok akkor csak van valami oka hogy edig nemjöt. én elmennék a helyedben kivizsgálásra

a baba bármikor öszejöhet. de ha már 1 éve probálkoztok akkor csak van valami oka hogy edig nemjöt. én elmennék a helyedben kivizsgálásra
Nem kár sõtt reménykedni mindig kell, nekem 7 év után jött! :) Nem szabad elkeseredni, de ha doki még nem látott mindenképp menj el, 1 év után ugyanis már valami más lehet a baj szerintem Sok sikert
Mi több évig próbálkoztunk. Közben volt teljes kivizsgálásom és a férjemnek is. Semmi rendellenességet nem találtak egyikõnknél sem. Aztán jöttek az inszeminációk még mindig semmi. Nem volt más hátra csak a lombik, amikor teljesen spontán összejött! Kívánom Nektek is.
A barátnõmnek is szinte egy év próbálkozás után sikerült spontán:) )
Mi 10 hónapja próbálkozunk. Néhány vizsgálatot már megcsináltattunk, elsõként a férjemét, mert az a legegyszerûbb. Egyszer kell és ha minden oké, az már ugye félsiker:-)
A kérdező hozzászólása: Koszi szepen a lelkesito valaszokat es a kivansagokat rendesek vagytok.

Most lesz 1 éve h elvetéltem spontán.19 éves nõ vagyok, férjemmel szeretnénk vállalni 1 babát?

Azzal a kéréssel fordulok hozzátok. 1 éve spntán elvetéltem, ennek , olait nem lehet tudni.fél évig ugy jött meg a menszeszem h a dokim irt minden honapban fell 1 gyogy,és most idáig meg jött gyogyszer nélkül is. És most kellet volna neki meg jönni-e 2013.10.28 én . de semmi. Terhességi teszt 1 csík. hogy tudnák könyen heherbe esni? az orvosom írt fell 1 gyogyszer mitöl lesz pete érésem. clostilbegyt.. Várom válaszotokat.

Legjobb válasz: ne a nõgyógyásztól várd a választ, endokrinológushoz menj, ahogy Te is írtad, a nõgyógyász gyógyszerrel meghozta a vérzésed, de nem ez a cél, hanem az, hogy magától természetesen idõben megjöjjön, ehhez az okot kell megtalálni háziorvostól beutaló endokrinológiára, ott pedig hormonlabor és a probléma feltérképezése, kezelése meglátod, ha beáll a menstruációd, akkor érkezni fog a baba is

ne a nõgyógyásztól várd a választ, endokrinológushoz menj, ahogy Te is írtad, a nõgyógyász gyógyszerrel meghozta a vérzésed, de nem ez a cél, hanem az, hogy magától természetesen idõben megjöjjön, ehhez az okot kell megtalálni háziorvostól beutaló endokrinológiára, ott pedig hormonlabor és a probléma feltérképezése, kezelése meglátod, ha beáll a menstruációd, akkor érkezni fog a baba is
melyik hormonértéked magas? Több hormon is befolyásolja a teherbeesést. továbbra is az endokrinológust javaslom, mert így ebbõl nem lesz baba
akkor menj sztk endokrinológushoz, a tb fedezi jobb, mint minden felesleges nyavalyával tömni a szervezeted ülj le és gondold végig, hogy ért-e valamit az elmúlt 6 havi kezelés megjött magától gyógyszer nélkül? nem rendben van a ciklusod? nincs hormonpaneled megfelelõ? nem terhes vagy? nem van spontán peteérésed? nincs jó úton haladsz? nem ezek után én váltanék, nem másik nõgyógyászra, hanem olyan szakemberre, aki a hormonjaiddal foglalkozik, nem tünetileg kezel persze a döntés a Tiéd, ez nem kétséges
Nagyon becsüllek amiért 19 évesen már férjed van és babát szeretnél. Sok sikert a baba megfoganásához! És jó egészséget és boldogságot!:)
Elõbb tanulj még, mielõtt babát vállalsz! Borzalmas a helyesírásod!!Hogy írhat így egy 19 éves lány???
Hormonértékeket néztek? Vagy a doki mi alapján írta fel a clostit? Elõször egy hormonpanel vizsgálat kéne, utána pedig egy endokrinológus, hogy megtudd, pontosan mi a problémád! Addig be ne szedd a clostit, mert árthat!
próbáld ki az inofolicot, nekünk segített, két év után terhes vagyok:)
TSH? T3? T4?
A kérdező hozzászólása: Ez volt rá írval a vizsgálati papiromra: FSH:2.6 Mu Ml...896 LH 5.4 MU ML. 983 Ösztradiol 546.6 Pmol/1 894 Progeszteron 6.8 Nmol /1 983ezt alá huzta a dokim. Tesztoszterom 1.5 nmol 0.2 le irtam nektek ez az eredményem.
A kérdező hozzászólása: már nagyon sok pénzembe került ellmenem, és ki fizetnem a horrmon vizsgálataimat. én nem a pénzrõl van itt a szó nekem azt mont az orvosom h szegyem ezt a gyogy.clostilbegyt. De most megint nem jött meg. 1 éve volt a spontán vetélésem okait nem lehet tudni. de fél évig megsem jütt el mentem az orvoshozz az fel irt 1 gyogyszert minden honapra és igg y jöt meg . és azt a gyogyszert már nem szedem 1-2 honapja . Idegileg is oda vagyok . érzem valami gond van . De az orvos nem csinál semit. õ jónak látt mindet monta. Váltotam már orvost is.
A kérdező hozzászólása: Igen voltam hormon vizsgálaton kiderült h magas a horrmonom. és nincs elegendõ pete érésem sem. Ezért a dokim ezt a gyogy irta fell. De nem vetem be mert nem jött meg a menszesz megint. :/
Kedves 8-as válaszoló: Szerintem külföldi lehet a Kérdezõ - ez látszik abból ahogy fogalmaz.

Május 29 óta szedek meforált a doki javaslatára pcos-re baba ügyben. Kb 4 havonta van spontán vérzésem, júni 1-én volt utoljára, azóta semmi. Teszt negatív. Mennyi idő múlva állítja be a vérzést? Mikortól jöhet össze a baba? Már 1 éve várunk rá.

Felszívódhatnak a cisztáim a gyógyszert?l? A doki azt mondta,hogy zsúfolásig vagyok cisztával. :(

Legjobb válasz: Én a merckformint szedem November ota és az 500mgvel kezdtem aztán az 1000mg és most visszaálítottak a 750re mert 1honapig megvolt és lehet erõs volt mi is nagyon szeretnénk babát...

Én a merckformint szedem November ota és az 500mgvel kezdtem aztán az 1000mg és most visszaálítottak a 750re mert 1honapig megvolt és lehet erõs volt mi is nagyon szeretnénk babát...
Atyagatya. Én is pco-s vagyok és vékony. Nagyon-nagyon érdemes lenne mondjuk valahol a közelben szétnézni, utoljára pest. Tényleg ne hagyd rá, menj utána. Azért nem ír a háziorvos, mert úgy tudom õ nem írhat, másrészt a normál tartományon belül van a TSH értéked, vagyis nagyon sokan erre azt mondják határértéken belül van, de ez a határérték az össznépességre nézve határérték, nem a kisbabára vágyók TSH határértéke. Full cisztás petefészkekre D vitamin???? Hálát adok az égnek hogy elérhetõ közelségben találtam egy jó dokit. Tõled Tatabánya van legközelebb. Már megismerkedtem itt egy szintén problémával küzdõ leendõ anyukával aki szintén gyõri. Jól emlékszem õ Tatabányára ment magán endokrinológushoz. Azt hiszem ide: http://www.lollok.hu/index.html Bármi kérdésed van bármivel kapcs. írj nyugodtan privit!
Nem kell mindent külön kezelni???? Ezek szerint úgy gondolja a dokid, hogy majd a Meforaltól helyreáll a pajzsmirigyed?????? ÁÁÁÁÁ Bocsi, dühöngök most...... EGybe kell nézni, és együtt kezelni. MInden hat mindenre, minden befolyásol mindent!!! Azt a hétszázát......
Azért átjárhatóságit, mert nep képes felírni azt a k...va pm gyógyszert???? Lehet hogy rendbetenne az is. Magánba nem tudsz menni? Merre laksz? De igen is meg kell bolygatni, és helyre kell tenni azt a TSH-t. ÚÚÚgy felbosszant amikor ilyet látok-olvasok. Komolyan. Az ilyen orvosok miatt teszed ki magad fölösleges idõnek, várakozásnak, szenvedésnek. Tudom mirõl beszélek, én hat évet vártam, és hittem......:(:(:( Úgy mint te. Bíztam a dokiban. Figyi. Ha már van papírod a Met-rõl az endodokitól, akkor azt simán felírja neked a háziorvosod is!!! Nyugodtan mehetsz, és kérlek menj is másik orvoshoz! Elszomorít hogy ennyire nem foglalkoznak a problémáddal.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Más gyógyszert nem kapok sajna, mert azt mondja a doki, hogy nem kell mindent külön kezelni. Mozgok és diétát is tartom, fogynom nem kell, vékony vagyok.A pm-re azt mondta a doki, hogy kicsit alulmûködik, de nem vészes, ezért nem akarja megbolygatni. :( Már a 4.dokihoz járok, és ez az utolsó írta most fel a meforált, a többi clostyval stimulált, meg mûteni akart, vagy épp meddõségibe küldeni... csak 1 endós van itt nálunk, az meg csak D vitamint írt fel.Úgyhogy várok, nem tudok mást tenni. :( A doki szerint majd szeptemben csinál újabb terhelést, és ha addig nem történik semmi, akkor átjárhatóságit is.
a TSH-d tényleg magas, kellene rá bogyó. A ciklus beálláshoz meg türelem! Olvasgasd a http://www.pco-szindroma.hu oldalon alul az igaz történeket! Ja meg persze diéta, mozgás is a kezelés része, nemcsak a meforal.
És a TSH-ra a doki nem adott euthyroxot? Vagy szedsz a pm-re gyógyszert? Mert tudod ugye hogy NEM jó a TSH-d!!!!!! Pm alulmûködésed van. Ez is csinálhatja a hosszú ciklusokat!!! A babához a TSH-nak 2 alatt kell lenni, de legjobb ha inkább az 1-hez közelít. Nekem 3, 6-volt a TSH kusza össze-vissza ciklusok. Kaptam gyógyszert, 1, 6-al estem teherbe. Szerintem válts orvost feltétlen.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Igen néztek nálam ilyeneket, voltam endonál is. vércukor: 4.2 vércukor '120 : 3.9 inzulin: 11.7 inzulin '120: 46.8mU/L tesztoszteron: 121.4ng/dl Fsh:6.1mIU/ML LH: 22.3 TSH:3.38 Csak most nem tudom, hogy mit csináljak, meddig várjak még hogy megjöjjön. Peteérésem sincs, még clostyval sem volt. Mit tehetnék még, hogy valami történjen. :(
Az endodokim szerint a PCO el nem múlik soha, csak most jó állapotú a petefészek. Abbahagynád a gyógyszert, kiújulna ismét a sok cisztás petefészek. IR-t néztek nálad? Pajzsmirigy-TSH mennyi? Lehet kevés a mennyiség. Nekem nagyjából belõtte a 45napos ciklusom 32-re két hónap alatt.
Ui:.nálunk sincs jó endodoki, azt az embert, aki segített nekem a babásodásban, a pco-pm problémámom Kecskeméten magánrendel, 50km-ert vezetek oda/+vissza.... be kellett vállalni, de megérte!
A kérdező hozzászólása: Gyõrben élek! És itt csak 1 endo doki van.(nem tõle van a meforál, hanem a nõdokitól, endos doki csak D vitamin írt fel, meg diéta mozgás) Most magán nõgyógyászhoz járok, és már ez is nagy lépés hogy õ írta fel a gyógyszert, és állítólag van másik pcos-es beteg is, akinek sikerült a baba. Itt nálunk nem sokan értenek a pcos-hez, de õ igen.Lehet csak várni akar még, mert ugye nemrég kerültem hozzá.Vagy nem tudom.Próbálok keresni mást, de nem egyszerû itt.A háziorvosom látta a pm eredményeket, de mivel csak 1 *-os és nem tér el sokkal, ezért nincs gyógyszer.A régi dokim meg azt mondta, hogy nincs is pcos-em, mert nem vagyok kövér..szóval ilyenek erre felé..
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm! Megpróbálom.

Ki esett spontán teherbe 1 év után?

történeteket szeretnék olvasni,akik már legkevésbé várták hogy jönn a baba

Legjobb válasz: 11 hónapnyi konkrét próbálkozás után estem teherbe. Már lemondtam róla, hogy összejön és megkértem a páromat, hogy jövõ hónapban mindketten menjünk el kivizsgáltatni magunkat. Az elõzõ 10 hónapban mindig csináltam tesztet, mert mindig produkáltam valami tünetet, amibõl azt gondoltam, biztos összejött a baba. Emlékszem milyen sokszor esett rosszul, hogy ha egy-egy ismerõsrõl kiderült, hogy babát vár. Fel sem tûnt, hogy már 2 hete nagyon fájnak a melleim. Gondoltam, biztos meg fog jönni azért. Nem is gondoltam rá, hogy addig még lenne 2 hét a naptár szerint. Aztán az unokahúgomék bejelentették, hogy gyerekük lesz. Emlékszem bõgtem, és egyszerre irigyeltem és utáltam õket. Aztán másnap hívtak a vérellátóból, mert rendszeresen szoktam vért adni, hogy kéne nagyon vér és menjek. Mondtam, hogy jó, de azért elõtte mondtam a páromnak, hogy csinálok egy tesztet, mert ha megkérdezik nem-e vagyok terhes akkor mit mondjak?, azt hogy nem tudom? Emlékszem mikor, mondtam neki a fürdõszobából, hogy "nem megyünk holnap vért adni, ez pozitív" :) Felnézett, nem szólt semmit csak kiment a fürdõbe és megnézte saját szemével :) 15 hónapos a lányunk.

11 hónapnyi konkrét próbálkozás után estem teherbe. Már lemondtam róla, hogy összejön és megkértem a páromat, hogy jövõ hónapban mindketten menjünk el kivizsgáltatni magunkat. Az elõzõ 10 hónapban mindig csináltam tesztet, mert mindig produkáltam valami tünetet, amibõl azt gondoltam, biztos összejött a baba. Emlékszem milyen sokszor esett rosszul, hogy ha egy-egy ismerõsrõl kiderült, hogy babát vár. Fel sem tûnt, hogy már 2 hete nagyon fájnak a melleim. Gondoltam, biztos meg fog jönni azért. Nem is gondoltam rá, hogy addig még lenne 2 hét a naptár szerint. Aztán az unokahúgomék bejelentették, hogy gyerekük lesz. Emlékszem bõgtem, és egyszerre irigyeltem és utáltam õket. Aztán másnap hívtak a vérellátóból, mert rendszeresen szoktam vért adni, hogy kéne nagyon vér és menjek. Mondtam, hogy jó, de azért elõtte mondtam a páromnak, hogy csinálok egy tesztet, mert ha megkérdezik nem-e vagyok terhes akkor mit mondjak?, azt hogy nem tudom? Emlékszem mikor, mondtam neki a fürdõszobából, hogy "nem megyünk holnap vért adni, ez pozitív" :) Felnézett, nem szólt semmit csak kiment a fürdõbe és megnézte saját szemével :) 15 hónapos a lányunk.
rengeteg ismerõsõm van akik több évig próbálkoztak és végül lombikos babájuk született.és utána amikor nem számítottak rá spontán teherbe esett. és ekkor még csak féléves volt a babájuk. az unokatesóm is 1év után akart orvoshoz fordulni, mert nem jött a baba, és amire idõpontot kért a dokitól kiderült, hogy terhes. a barátnõm ikreket szült, szintén lombikkal! a doki közölte velük, hogy spontán biztos nem fog soha teherbe esni, de nem voltak még 1évesek az ikrek, és teherbe esett..!meg voltak döbbenve! de nyílván megtartották.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat :) el is sírtam magam ahogy ezeket olvasom, tegnap 2 órán keresztûl síró görcsöt kaptam a párommal is összeveztem kicsit érzékenyebb is vagyok most mert holnap menstrúálnék
13 hónapot váratott. Clostyt is szedtem, akkor sem jött össze. nem mentem vissza utána a dokihoz, lemondtam róla. Dolgoztam sokat, elfelejtkeztem arról, hogy próbálkozunk. 1 hete késett, mivel már nagyon sokat elköltöttem tesztekre, és nem is reménykedtem babában, a leggagyibb tesztet vettem meg. Óriási pozitív lett. :) Ma már 14 hónapos lesz a kisfiam. Nagyon sok sikert!
15.hónapban sikerült a fam.igaz elötte sem igazán foglalkoztam a figyeléssel.abban a hónapban annyit csináltam, h belõttem kb mikor lehet a középidõm.2x gyertyáztam együttléát után.akkor határoztuk el, hogy ha lemennek az ünnepek, akkor elmegyünk dokihoz.ez volt dec elején, kb akkor fogannt a fiam.most megint próbálkozunk, ez már a 7. hónapunk :(
szia az én történetem: mi pontosan 3 évet vártunk, nálam minden ok volt, a páronak kevés sperma, kevés sex, igy nehezen jött össze, már minden honapban jártam petemérésre uh-ra hogy mikor kell együtt lenni , teák, gyogyszerek, m ovu teszt stb stb, és mikor lemondtam rola hogy jön mikor akar, abban a honapban fogant meg mikor nem volta uh-n, nem szedtün kgyogyszert és egész honapban csak egy sex volt, ami után rohantam mosakodni, nem gyergya állás, semmi ilyen, most a fiam 21 honapos:) )))
Én. Hónapra pontosan 1 év után fogant meg a babánk.
Mi 1, 5 évet próbálkoztunk, habár kb 2-3 hónapot nézegettem magamat, de akkor is csak kicsit a hömet (hónajban), Majd voltam dokinál aki azt ajánlotta, hogy elöször nézzem hömet, és menjek hozzá közép idöben több UH-ra ahol megnézi mi van a petéimmel. Majd decemberben eldöntöttem, hogy OK majd februárra lemegy minden családi program és akkor. Január közepén teszteltem pozitívat. Masodiknál 3 hónapot próbálkoztunk. Szerintem 9 hónappal még sehova nem vagytok lemaradva, föleg ha még 30 évet sem értétek el. Még egy dolog. Amikor teherbe estem akkor 3 hétig nem voltunk együtt csak egyetlen egyszer. családnál voltunk, és karácsony volt, így mindig mindenki otthon volt. egyetlen délután ment anyósom el fél órára, kb 5 percest nyomtunk nagyon gyorsan, majd mentem mosakodni. Még is terhes lettem.
A kérdező hozzászólása: mi 9 hónapja próbálkozunk, auguszusra kaptam endo orvoshoz idõpontot reménykedek 1 picit hogy én is addigra teherebeesek spontán :)
bocsi aZ orvosok szerint:)
nekem petefészek ciszta miatt nem lehetett babám (a orvosok szerint) mára már fél éves a drágaságom:)
Én teljesen értem, most mit érezl át, velem is minden hónapban ez van...reménykedés, majd csalódás, és kiborulás..mi 9 hónapja várjuk az elsõ babánkat, remélem nekünk is hamarosan meglesz! Fel a fejjel, sok sikert!!:) )

Olyanokat keresek, akik 1-1, 5 év után spontán estek teherbe! Mi történt másképp?

Valamilyen stresszhatás megsz?nt, vagy egyszer?en csak ennyi id? kellett, hogy jöjjön a baba? Miért nem jött eddig a baba? És ennyi id? után, hogy sikerült orvosi beavatkozás nélkül?

Legjobb válasz: Igaz nekunk nem volt olyan sok, csak 5 honap, de en az elso malnalevel-palastfu teas honapban teherbe estem. 5+3 hetes km

Igaz nekunk nem volt olyan sok, csak 5 honap, de en az elso malnalevel-palastfu teas honapban teherbe estem. 5+3 hetes km
Szia! Én pénteken teszteltem kétcsíkosat, több, mint egy éves próbálkozás után. Ami nekem segített, az az ún "fogamzás teakeverék" + barátcserje kapszula. Neten keress rá, meg fogod találni. A lényeg, hogy ne filteres teát vegyél, hanem valódi gyógyfüvet, és idd szorgalmasan. :) Meggyõzõdésem, hogy nekem ez segített. Sok sikert!
Nekem a munkahelyváltás segített. Elég stresszes volt a munkahelyem, volt két korai vetélésem is. Munkahelyet váltottam és már jött is a baba. Sok sikert kívánok nektek.
Szintén munkahely, de nem váltás, csak a kettõbõl az egyiken felmondtam. 25 hónap sikertelenség után egybõl sikerült. 9h km.

Szív alakú a méhem. Az utóbbi 2 évben volt 3 missedem és 1 spontán vetélésem. Dokim csinálna egy hiszteroszkópos vizsgálatot és közben " csipegne". Mennyi ideig kell ezzel bent lenni és mikor lehet babát vállalni?

Legjobb válasz: Dr. Major Tamás csinálta és nem adtam neki semennyit, mert egyszerûen a kórházban nem volt megfelelõ alkalom, mikor lett volna, akkor pedig már nem találkoztam vele. A magánrendelésén pedig nem akartam külön a kórházi dologért fizetni, de nem tûnt úgy, hogy zokon vette volna! Továbbra is nagyon aranyos és kedves volt. Egyébként ha jól emlékszem 10 ezret akartam adni.

Dr. Major Tamás csinálta és nem adtam neki semennyit, mert egyszerûen a kórházban nem volt megfelelõ alkalom, mikor lett volna, akkor pedig már nem találkoztam vele. A magánrendelésén pedig nem akartam külön a kórházi dologért fizetni, de nem tûnt úgy, hogy zokon vette volna! Továbbra is nagyon aranyos és kedves volt. Egyébként ha jól emlékszem 10 ezret akartam adni.
Nekem is így volt. Két vetélés után, szintén hysteroskópos vizsgálat, közben kimetszette a nemkívánatos részt. Még aznap délután hazaengedtek. Mûtét után azt hiszem 4 órát kell bennmaradni, utána ha minden rendben van, elengednek. Legalábbis Debrecenben. Nekem a mûtét januárban volt, májusban már terhes lettem a lányommal, aki azóta már 2 éves múlt és szeptemberre várjuk a kistesót. Szóval csak fel a fejjel! Egyébként a doki minimum 3 hónap várakozást javasolt, a saját nõdokim ellenben hatot mondott. Az biztosabb. Én vártam 4-et és így mindenkinek igaza lett!
A kérdező hozzászólása: Kedves válaszoló! Ki csinálta neked a mûtétet és mennyit adtál neki utána? Nekem is Debrecenben fogják csinálni- dr. Deli Tamás.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!