Találatok a következő kifejezésre: 1 éves vagyok egy (343 db)

Hányszor eszik 1 éves, vagy idösebb babátok egy nap? És kb. mikor?

Legjobb válasz: Jelenleg 1 éves gyerekem pont nincs, csak kisebb és nagyobbak. de egy évesen, és a mai napig is kb. 6-szor esznek egy nap. Ebbõl az elsõ és utolsó kakaó. Délelõtt 9 körül reggeliznek rendes kaját, 1 óra felé ebéd, 3-4 körül valami kis dolog, joghurt, gyümi, 6-7 körül vacsora, és lefekvés elõtt kakaó.

Jelenleg 1 éves gyerekem pont nincs, csak kisebb és nagyobbak. de egy évesen, és a mai napig is kb. 6-szor esznek egy nap. Ebbõl az elsõ és utolsó kakaó. Délelõtt 9 körül reggeliznek rendes kaját, 1 óra felé ebéd, 3-4 körül valami kis dolog, joghurt, gyümi, 6-7 körül vacsora, és lefekvés elõtt kakaó.
Szia! 14 hónapos kislányom reggel 6-7 között ébred. Akkor max. fél deci kakaót hajlandó meginni. 8-kor reggeli: margarinos kenyér, szendvics, virsli, pirítós, mikor mit találunk a hûtõben:-) Tízórai nincs, esetleg ha keveset reggelizett és még az ebédig van idõ, 1-2 szem háztartási kekszet kap, vagy 1 szelet abonettet. 12-kor ebéd: leves és fõfogás, már csakis a mi kosztunkat hajlandó enni. 3-kor uzsonna: gyümölcs, túrókrém, krémtúró vagy valami hasonló könnyû. 6-fél 7 körül vacsora: szendvics, rántotta, göngyölt virsli, vagy hasonlók 8-kor, alvás elõtt kap 240ml fele-fele arányban tej-tápszer keveréket. Utolsó cseppig megissza és reggelig durmol:-)
egy éves kisfiam hatszor eszik egy nap 6-fél hét körülreggeli tápszer 230ml 10-fél tizenegy tízórai gyümölcs egykor ebéd fõzelék és utána néha egy joghurt négykoruzsonna tejpép félhét hét vacsora fõzelék vagy kenyérfalatkák felvágottal vagy ami van itthon nyolckor alvás elõtt fél adag tápszer én reggelire és lefekvés elõtt is ugyanazt a tápszert adom kb fél éves kora óta átalussza az éjszakát
21:23-as vagyok, az idõket nem írtam.Reggeli általában 8 óra körül, ebéd délben, vagy fél 1-kor, uzsonna délután 4, fél 5, vacsora fürdés után azaz fél 8.
Szia!Kisfiam nemrég volt egy éves, Õ 4x eszik egy nap.Reggeli tej, vagy tápszer, vagy kakaó, ebéd fõzelék, uzsonna gyümölcs, vagy tejpép, vagy tápszer, vacsora pedig fõzelék, vagy tejpép, vagy tápszer.Na!Ezt jól leírtam, de változatos. :) )))
Az en 1 eves lanyom 5-szor eszik egy nap! fel 10 tpszer 11-kor valami szaraz kaja 1-kor ebed(leves) 7-kor uzsonna(joghurt) 9-kor tapszer
A lányom 1 évesen 4x evett, és azóta is így van, most 14 hónapos. f10 körül reggeli fél zsömi+kisebb joghurt v. nagy joghurt(250ml)pehellyel, ekkor nem kap kenyeret. f1-1 ebéd fõzelék 5 körül "uzsi" gyümölcs keksszel v. pehellyel f9 körül vacsi Tejpép Éjszakát átaludta/átalussza f10-kb.9-ig
A kérdező hozzászólása: köszi!Utolso:milyen tápszert adsz estére?Babatej, vagy ilyesmi?Átalussza vele az éjszakát?köszi
Szia!Nemrég múlt 1 éves a kisfiam.Napi 5-6 alkalommal eszik. Reggelire tápszert kap, 6-7 óra környékén. Tízórai 9 környékén, általában joghurt, krémtúró, vajs kenyér pici paradicsommal...stb. Ebéd 11-12 között, fõzelék, vagy éppen a "felnõttes" ételünkbõl amit már megehet, abból adok neki. Uzsira 4 óra környékén. Vacsi fél 9-kor fürdés után, tápszer. Napközben csipeget, gyakran õ is felkéretõzik az ölembe, ha eszem :)
Szia! Az én kisfiam is 14 hónapos. Fél 9-9-kor reggelizik. 12-kor kap ebédet, 16-kor uzsonnát, és este 7 körül vacsorát. Persze közben, ha éppen máskor eszünk, akkor abból is kér, de az nem 1 evésre való étkezés.

1 éves babád egy nap hányszor, mennyit és miket eszik? Fiú vagy lány, hány cm és kg?

Legjobb válasz: Egy eves kislányom 80 centi, 10,1 kiló. Reggeli: tojas, rántotta, bundás kenyér, joghurt muzlivel, tejberizs, virsli. Mennyiség? Joghurt 200 gramm, vagy egy virsli, rántotta 2-3 tojásból. Bundás kenyér egy szelet. Utána megiszik 150 MOL vaníliás tejet is. Tizorai nincs, ebed a következõ: azt eszi, amit mi. Mennyiséget nem tudok, mert ugy kb kiszedem, és kész. Uzsonna pár szem keksz, vagy nagy ritkán egy túró Rudi. Vacsira vagy ugyanaz, mint ebédre, vagy hasonló, mint reggelire. Szóval virsli, joghurt, felvágott, tojas. A kenyeret nem nagyon szereti. Este fürdés után pedig megiszik 250 ml tejet meg. De az mar nem vacsi, az csak olyan esti inni való inkább.

Egy eves kislányom 80 centi, 10, 1 kiló. Reggeli: tojas, rántotta, bundás kenyér, joghurt muzlivel, tejberizs, virsli. Mennyiség? Joghurt 200 gramm, vagy egy virsli, rántotta 2-3 tojásból. Bundás kenyér egy szelet. Utána megiszik 150 MOL vaníliás tejet is. Tizorai nincs, ebed a következõ: azt eszi, amit mi. Mennyiséget nem tudok, mert ugy kb kiszedem, és kész. Uzsonna pár szem keksz, vagy nagy ritkán egy túró Rudi. Vacsira vagy ugyanaz, mint ebédre, vagy hasonló, mint reggelire. Szóval virsli, joghurt, felvágott, tojas. A kenyeret nem nagyon szereti. Este fürdés után pedig megiszik 250 ml tejet meg. De az mar nem vacsi, az csak olyan esti inni való inkább.
Kislányom 80cm és 10, 4kg. Reggeli: 200-250ml tej és egy fél szelet kenyér (mikor mivel: vaj, felvágott, sajt, lekvár -tegnap kóstolt tojásrántottát, ma müzlit) Tízórai nincs Ebéd: vagy amit fõztünk, vagy egy üveg bébiétel Uzsi: Babagyümölcs (üveges) vagy joghurt, tejszelet (az most nagy sláger) esetleg rizspép Vacsi: 250 tápszer
Kisfiam 73 cm és 8, 5 kg. Reggeli: fél 7 körül 210-220 ml tápszer vagy hígra elkészített ízesített tejpép. Tízórai: joghurt-gyümölcs, túró-üveges bébidesszerttel vagy babajoghurttal ízesítve, babapuding (2 doboz), tejbegríz (2 dl tejbõl). Ebéd: vagy amit mi eszünk, vagy 220 ml-s üveges bébiétel Uzsonna: 2 db gyümölcs, alma-körte, alma-banán, körte-banán. Vacsora: vagy amit mi eszünk (tojásrántotta, virsli), vagy vajas kenyér felvágottal sajttal, kenõmájas. Most próbálunk majd áttérni arra, hogy korábban vacsizzon és fürdés után még megigyon valamilyen tejes dolgot.

Lehet, hogy terhes vagyok? Vagy felfázás is okozhatja ezt? 13 éves vagyok, egy ideje nem vagyok szűz, de kb 1 hónapja nem voltam együtt senkivel. Volt már, hogy kimaradt 1 hónap és nem jött meg. Anyámnak megjött pedig én is akkortájt szoktam lenni.

*Most áprilisban is kimaradt, legalábbis 28. -a van és még mindig nem jött meg.

Legjobb válasz: Amit ide leirtal, mondd el anyukadnak, hiszen csak o, mi nem tudunk neked segiteni! Mondd el neki, hogy mikor szoktal mensizni, es most nem jott meg, nem tudod mi lehet a gond. De mondd el neki azt is, hogy mar voltal fiuval, nehogy legyintsen, es azt mondja, hogy ugyis megjon a mensid, es kozben pedig nojon a hasad a babatol!!!! Szoval legy bator, ne dugd homokba a fejedet. A sracnak miert ne lehetne gyereke, ezt ki mondta neked? Biztos hogy lehet neki, csak ezt mondta neked, vagy masok. Ha egyutt vagy valakivel, akkor minden egyes alkalommal vedekezni KELL!!! Most pedig menjel, es beszelj anyukaddal.

Amit ide leirtal, mondd el anyukadnak, hiszen csak o, mi nem tudunk neked segiteni! Mondd el neki, hogy mikor szoktal mensizni, es most nem jott meg, nem tudod mi lehet a gond. De mondd el neki azt is, hogy mar voltal fiuval, nehogy legyintsen, es azt mondja, hogy ugyis megjon a mensid, es kozben pedig nojon a hasad a babatol!!!! Szoval legy bator, ne dugd homokba a fejedet. A sracnak miert ne lehetne gyereke, ezt ki mondta neked? Biztos hogy lehet neki, csak ezt mondta neked, vagy masok. Ha egyutt vagy valakivel, akkor minden egyes alkalommal vedekezni KELL!!! Most pedig menjel, es beszelj anyukaddal.
A kérdező hozzászólása: Kösz mindenkinek, de megoldódott a dolog. Csak késet jó pár hetet a menzeszem... 05. hó, 07.-én jött meg. És így 4.hó-ban nem. Kösz mindenkinek!
Nem tudom milyen a kapcsolatod az édesanyáddal, de valamit baromira elronthatott a nevelésedben.
Gratulálok! Nem gondolod hogy gyerek léttedre mást kéne játszanod?
hát menj el dokihoz, amúgy meg csak gratulálni tok
Te jó ég! Ez komoly? Tanulnál inkább szex helyett: helyesírást, biológiát! És igen, lehetsz terhes...honnan veszed, hogy a srácnak nem lehet gyereke? Szerintem csak jól bevetted a meséjét!
Ezért ítélik el az emberek azokat akik 13-14 évesen vesztik el a szûzességüket.Pedig sok lány tényleg érett testileg és lelkileg 14 évesen, de túl sok az ellenpélda.Mint pl Te is.Ez mese, hogy nem lehet gyereke.Gondolom nem szereti az óvszert.Na de!!Ha még se lehet gyereke..attól még nemibetegsége lehet!!Miért nem gondolkodtok?:(..Én is fiatalon vesztettem el a szerelmemmel akivel még 2 évig együtt voltunk de volt annyi eszem, hogy beszéltem Anyukámmal és Nõvéremmel elötte és védekeztünk mindig!Ha most terhes leszel..szegény baba..mind1...Nem tudok ezek után mit mondani..Máskor védekezz.Olvass sokat a védekezési módszerekrõl és a nemibetegségekrõl..
Egyébként nem hirdetném ezt a dolgot ennyire, mert a barátodat (amennyiben elmúlt 14 éves) le is csukhatják kiskorú megrontásáért...
Na az ilyen kerdesektol tudok agybajt kapni, mindegy eloveszem a nyugodt, megerto viselkedesemet. Szoval.13 eves vagy es "egy ideje nem szuz".Nem gondolod h egy kicsit korai meg szexualis eletet elned?Meg nagyon fiatal vagy, GYEREK VAGY, kiskorunak szamitasz. Az h tenyleg gyerek vagy abbol is latszik h nem vedekeztetek.Meg vedekezes mellett is sokan estek mar teherbe, de anelkul aztan nagyon nagy az eselye. "de a sracnak elvileg nem lehet gyereke".Ezt honnan veszed???Valoszinu a srac lusta volt gumit venni-huzni es ezert megetetett teged ezzel a szoveggel ami megint igazolja h meg kislany vagy.Ebbol a felmondatbol arra is kovetkeztetek h a srac sokkal idosebb nalad, valoszinu 18 ev feletti.Igy a ti hancurozasotok kiskoruak megrontasaval egyenlo.Ugyanis te meg kiskoru vagy es 14 ev felett leszel majd csak fiatalkoru. A terhesseg nem latszik egybol a hasadon.En kismama vagyok es 14 hetesen kezdett el latszodni. A babat 12 hetes korig lehet elvetetni.A felelotlenseged miatt egy kisbabanak kell meghalnia.Gratulalok! Amit tenned kell: Vegyel egy terhessegi tesztet, drogeriaba, Rossman, gyogyszertarba tudod beszerezni.Reggeli elso vizeletbol csinald meg. Ha negativ akkor valoszinu tenyleg felfaztal, akkor irany a doki, mert a felfazasnak komoly szovodmenyei lehetne.Nem jatek a a felfazas. Ha a teszt pozitiv akkor elkell dontened h elveteted vagy megtartod.Barmelyiket is valasztod nem lesz egyszeru. Nagyon remelem h nem vagy terhes. Mondanam h beszeld meg edesanyaddal de ne is haragudj akinek a lanya 13 evesen ilyeneket csinal az valamit nagyon eltolhatott..... Vegezetul neked Kerdezo azt mondom: Ennyi idosen a tanulason es nem a szexen kene h jarjon az eszed. Jovore kell sulit valasztanod, bele kell huznod a tanulasba stb... Nem lesz igy beloled semmi... Hidd el nem leszel attol menobb, vaganyabb h te mar nemi eletet elsz. Udv:egy 31 hetes kismama
Az egy dolog, milyen jó letorkolni egy 13 éves gyereket, de ennek a kislánynak van anyja, akinek észre kellett volna már vennie, hogy a kis drágasága, már nem is olyan kicsi, és felvilágosítani. Vagy ti is 18 éves korra fogjátok elhalasztani az ilyen értékes infókat tartalmazó beszélgetéseket? Kedves kérdezõ, tényleg el kellene beszélgetned a szüleiddel!
Remélem, édesanyád egy atyai pofonnal kezd! Azután kérd meg, hogy vigyen el egy olyan nõgyógyászhoz, aki tiniket is vizsgál. És én is csak javasolni tudom, hogy olvass utána a fogamzásgátló módszereknek, ha már ilyen nagylánynak érzed magad. Abortuszra menni sokkal cikibb és fájdalmasabb, mint óvszert venni. A barátodnak meg csak annyit, aki nem elég érett a gumi viseléséhez, az még ne éljen nemi életet. Szerinted hány lánynak adta már be a "nem lehet gyerekem" dumát?! Egyébként is honnan tudja? Kötve hiszem, hogy orvosi vizsgálatok sora elõzte volna meg ezt az állítását. Szóval, csak ésszel!
jééé én ennyi idõsen még tanultam és játszottam!de csatlakozom elöttem szólókhoz!vicces vagy!
Én nem a kislányt fogom szidni ebben a hozzászólásban, hanem gratulálni szeretnék minden egyes hozzászólónak, aki a bajban levõ gyerekbe belerúg egyet. Szégyellhetitek magatokat! A kislánynak pedig azt tanácsolom, vegyél egy terhességi tesztet és csináld meg, de elõtte olvasd el a papírt, hogy mit is kell vele csinálni pontosan, általában a két csík jelenti, hogy terhes vagy! Ha két csíkod vagy akkor anyukádnak mindenképpen meg kell mondani, biztosan le fog szidni, de ez talán az õ hibája is. Ha egy csíkos, akkor vegyél egy szexuális felvilágosításról szóló könyvet, és csak akkor szexelj újra, ha szó szerint megtanultad már az egészet, lehetõleg jó vastag legyen, mire végzel vele megtanulod élvezni is a szexet és nem csak csinálni. Hidd el 13 évesen még nem azt érzed szex közben amit kellene érezni, és amit a felnõttek éreznek, és ez kihathat a késõbbi szexuális életedre is.
nagyon hülyék vagytok. már bocs. istenem.. ha a fiunak nem lehet gyereke .. akkor is kitudja? védekezni kellett volna.. ha 13 éves a srác nem olyan biztos h nem lehet gyereke..
Sziasztok.Hát elösször is is azzal kezdeném, hogy bocs h kicsit késõn rok.Folytatok most már KB:16 éves vagy.És 13 évesen elveszted a szüzességedet.Én olyankor még barbiztam meg homokoztam de inkáébb tanultam...na mind1 az a lényeg, hogy megoldódott!!! :P
büdös [email protected] vagy, ugye tudod??? háhh, komolyan, inkább márnem is monmdok semmit, legyen elég annyi, hogy ha így folytatod, 15!! évesen már egy kiélt lotyoó leszel, akin már átment az egész város.reméllem terhes leszel és kapsz egy kva naggy kijózanitó pofont a szüleidtõl :P 13L
Pakold össze a legódat!
A táv kapcsihoz nincs elég pénzetek vonat jegy stb re. Szakits vele felnõtek kõz is a táv kapcsik 1% mükõdik csak .
12 évesen menj vissza minimaxot nézni :D amúgy nem minden távkapcs megy tönkre én 4 hónapja vagyok együtt a barátommal egy héten csak egyszer látom :( jobb esetben 2x mert vonatozni kell egymáshoz de méhis boldogok vagyunk. :)
pakold össze a legodat. szakadok :DDD

Napi egyszer eszem max de van mikor 2-3 naponta. Max 1 szendvicset vagy egy kis csomag ropit. De naponta fél l energia italt megiszom mást nem is nagyon max kávét. Ez mennyire normális 16 évesen? (L)

Legjobb válasz: ez egyáltalán nem normális.. csodálom, hogy nem ájultál még el... egyél rendesen, kávét energiaitalt meg csökkentsd le amennyire lehet, mert tönkre vágod a szíved vele... és egyél rendesen naponta legalább 3-szor, mielõtt a kórházban kötsz ki...

ez egyáltalán nem normális.. csodálom, hogy nem ájultál még el... egyél rendesen, kávét energiaitalt meg csökkentsd le amennyire lehet, mert tönkre vágod a szíved vele... és egyél rendesen naponta legalább 3-szor, mielõtt a kórházban kötsz ki...
Tudod, amelyik szerved nem tud kifejlõdni rendesen, az már nem is fog mûködni. Mit akarsz elérni ezzel a butasággal? Egy tininek sokat kell ennie, és még többet mozognia. A kegkevésbbé éheznie.
Ez semennyire nem normális. Naponta 5-ször egyél.
semmennyire. nem hogy nem normális hanme ez egészségtelen de nagyon. egyenes út a gyomor fekéjhez föleg a kávé és az enegria ital mellett. Jó is lesz majd a kórházba feküdni vele.... Naponta legalább 3-szor kéne enned de legjobb lebnne 5-ször. (regggeli tizorai ebéd uzsonna vacsi) Teljesen tönkre teszed magad ha ezt igy folytatod. Mi a célod vele? ha a fogyás akkor nem fogsz vele sikerrel járni, ez éheztetés és amint eszel valamit abból rögötn zsir lesz mert a szervezetd nem tudja hogy nem éhinség van hanem csak szimplán "hülye avyg" és fogyni akarsz. Ha igy folytatod megállsz a fejlödésben megszünik a mnestruációd, nem fejlödik ki csomó minden benned aminek most kéne. Gyorsan fejezd ezt be.
A kérdező hozzászólása: Nem akarok fogyni így is vékony vok... Nem tudok enni rosszúl leszek le se tudom nyelni neem tudom mért
3. vagyok. Ha nem tudsz enni, akkor ki kéne magad vizsgáltatni. Menj a háziorvosodhoz.
akkor pedig menj orvoshoz, igy tönkre teszed magad. olyan nincs hogy valaki nem tud enni, ennek vgy szervi vagy lelki háttere van. fordulj orvoshoz. szüleidnek ez még nem tünt fel????
Lényegében az energiaital tart életben, gratulálok. Gondolom a menstruációd már leállt, ha nem akkor, nemsokára le fog.

Mennyibe kerül most egy 2000 köbcentis motorral rendelkezö auto 1 éves vagy havi adòja?

Kötelezö biztositas es minden fèle ami szükséges!

Legjobb válasz: Magyarországon jelenleg senkit se érdekel, hogy mekkora a motor, mert minden teljesítmény alapú! Én a 2000 cm3-es, 114 lóerõs (84 kW) autóm után évi 15000 körüli teljesítmény adót (ex. súlyadó) fizetek. A biztosításom negyedévente 4800 Ft, de ez meg teljesen egyéni! Ezen kívül nincs más fizetni való magyarországon. Teljesítményadó kalkulátor: http://kalkulatorlap.hu/teljesitmenyado_kalkulator.html Biztosítás kalkulátor: http://www.netrisk.hu/biztositas_dijszamitas/kotelezo_biztos..

Magyarországon jelenleg senkit se érdekel, hogy mekkora a motor, mert minden teljesítmény alapú! Én a 2000 cm3-es, 114 lóerõs (84 kW) autóm után évi 15000 körüli teljesítmény adót (ex. súlyadó) fizetek. A biztosításom negyedévente 4800 Ft, de ez meg teljesen egyéni! Ezen kívül nincs más fizetni való magyarországon. Teljesítményadó kalkulátor: http://kalkulatorlap.hu/teljesitmenyado_kalkulator.html Biztosítás kalkulátor: http://www.netrisk.hu/biztositas_dijszamitas/kotelezo_biztos..
A kérdező hozzászólása: Értem! Köszi szépen az infot! Ezzel most nagyon sokat segítettél! Mégegyszer kössz!

Került már be a kórházba vkinek a babája, mert nem ment a súlya? Milyen vizsgálatokat csinálnak, és az anyuka egy szobában aludhat a picivel? A kicsit mennyire viseli meg? Mi 1 évesek vagyunk, és valószínű ez vár ránk.

Legjobb válasz: Szia! Megkérdezhetem mekkora a súlya a babának? Az én kislányom 3130-al született,most 7 hónapos és 6040gr. Õ is nagyon keveset hízik,hízott ahogy láthatod,de nekünk ezt még sosem mondta a dokink...

Szia! Megkérdezhetem mekkora a súlya a babának? Az én kislányom 3130-al született, most 7 hónapos és 6040gr. Õ is nagyon keveset hízik, hízott ahogy láthatod, de nekünk ezt még sosem mondta a dokink...
igen, én voltam vele kórházban 2 hónapos korában. borzalmas volt egy szobában voltunk szerencsére, de ez a kórháztól függ. anyagcserevizsgálat, vér, vizeletvizsgálat volt neki. emlegették még a verejtéktesztet. nem viselte meg, mert még kicsi volt, és vele voltam. aztán átkerültünk egy másik kórházba, ahol nem lehettem vele, mert beteg voltam, viszont a férjem reggeltõl estig vele volt, csak éjszaka nem. összesen 15 napig volt kórházban.
Az én babaám 4080grammal született, most éppen 8000 de még sose volt szó ilyesmirõl. Fõleg hosszra nyúltunk. Eddig mindig azt mondta a védõnõm hogy semmi baj, mert jól néz ki. Ja és 9 hónaposak vagyunk!
Próbáld meg elintézni hogy a Budai Gyerekkórházba menjetek, ha menni kell. A világ legjobb kórháza. Ha kell segítség irj privit! Én szinte ott nõttem fel, és a rokonságból minden babát oda viszünk, ha kell, mert tényleg nagyon szuper.

1 éves lesz a kicsim. Még anyatejes de nem sokáig. Milyen tápszert vagy babatejet adhatok neki? Mehet már az 1 éves kortól való vagy először 3-ast adjak neki? Mennyi egy napi tejadagja egy 1 évesnek?

Még soha nem ivott tápszert ezért vagyok bizonytalan hogy melyiket válasszam. Jöv?héten lesz 1 éves.

Legjobb válasz: Vehetsz neki 2-es, 3-as tápszert, vagy 1 év feletti babatejet. Ha nem ivott még, akkor valamelyikbõl a legkisebb kiszerelést vedd, ne menjen kárba. Napi fél liter "kell" neki (nagykönyv szerint), reggel és este 2,5 deci.

Vehetsz neki 2-es, 3-as tápszert, vagy 1 év feletti babatejet. Ha nem ivott még, akkor valamelyikbõl a legkisebb kiszerelést vedd, ne menjen kárba. Napi fél liter "kell" neki (nagykönyv szerint), reggel és este 2, 5 deci.
1 éves kor után adhatsz neki bolti 2, 8-as tejet is. Persze, ha nem allergiás.
Ha már mindent eszik, akkor nem kell a tápszer. Sima tej vagy babatej is megfelelõ. Fél liternyi tejterméket meg kell ennie egy nap tejbõl, joghurtból, sajtból, túróból stb...
A kérdező hozzászólása: Köszi Nektek!

Az mennyire baj, hogy 1 éves lányunk nem áll egyedül (támaszkodás nélkül), így nem is jár és nem akar úgy sem járni, hogy fogom a kezét vagy a hóna alatt?

Legjobb válasz: Az a baj ha semennyire nem állna fel 1 évesen. ùgy tudom az követelmény hogy kapaszkodva felálljon. De ülnie tuti tudnia kell ennyi idösen. De gondolom beszédben meg már mond 1-2 szót. àltalában így szokott lenni. Ismerek egy kisfiut aki 1 évesen iszonyat sok szót tudott de 16 hósan kezdett úgy ahogy mendegélni, 2 évesen már ment de beszédben nagyon ott volt.

Az a baj ha semennyire nem állna fel 1 évesen. ùgy tudom az követelmény hogy kapaszkodva felálljon. De ülnie tuti tudnia kell ennyi idösen. De gondolom beszédben meg már mond 1-2 szót. àltalában így szokott lenni. Ismerek egy kisfiut aki 1 évesen iszonyat sok szót tudott de 16 hósan kezdett úgy ahogy mendegélni, 2 évesen már ment de beszédben nagyon ott volt.
Egyáltalán nem baj. Légy egy kicsit türelemmel, és meglátod, neki ez a folyamat hipp-hopp zajlik majd, szinte egyik napról a másikra. Nekem is 14 hónaposan indult el a kislányom, ugyanígy, elõtte nem lehetett sétáltatni, mert földhöz vágta magát, amint megfogtam a kezét. Aztán egyik napról a másikra elindult, önállóan, és mivel már stabil az egyensúlyérzéke, olyan ügyesen esik, hogy soha nem ütötte még meg magát... 3 gyerekes anyuka
Ne erõltess semmit, egyáltalán nem KELL egy egyévesnek állnia. Ha nem tart még ott a fejlõdésben, akkor nem tart. Na és? Türelem, õ is el fog indulni (a lányom is "csak" 16 hónaposan)... Amúgy azt mondják nem is tesz jót, ha 2 kézzel vezetve tanítgatják a járást...

Hogyan játszik 1 éves/körüli babád? Egyedül vagy inkább veled?

Kislányom nemigazán hagyja, hogy játszak vele. Pakol, jön-megy, könyvet lapozgat, labdázik.....de ha én odaülök mellé, hogy együtt nézzük a könyvet, akkor csak beül az ülembe, hozzám bújik, és csak ülünk. Pedig olyan szívesen mondogatnám neki, hogy mi micsoda, milyen hangokat adnak ki az állatok, együtt építhetnék, akármi. De a vége mindig az, hogy csak ülünk. Csak "fogócskázni" szeret velem.

Legjobb válasz: Kisfiam par nap mulva lesz 1 eves. Konyvet lapozgatni/nezegetni kozosen az en kisfiammal sem lehet. Nem erdekli csak a lapozgatas elolrol hatra. Ujabb hobbija (par napja, hogy egyik dobozbol kiszedi a golyokat, epitokockakat es atpakolja egy masikba. Majd ismet. Ha kozbeszollok vagy probalok vele pakolni elkezd sirni, nem akarja. :( Igy egyedul pakolaszik. A konyhava van 2-3 muanyag nagytal ezekbe pakolja a muanyag kanalakat, citomfacsarot, muanyag poharakat.... aztan ha bepakolta akkor atpakolja a masikba. :) Masik nagy kedven nallunk is a labdazas ezzel szoktunk jatszani en guritom a visszaguritja/dobja, persze meg nem tud pontosan celozni igy a labda ropul minden fele. :) Ez az egy amit szeret velem vagy a ferjemmel jatszani de egyebkent csak pakol, tologatj a kiskocsikat es inkabb egyedul van el. Megha kijovok a szobabol sokszor az sem zavarja. Ugyhogy tanitgatni en sem tudom egyelore a konyvbol.

Kisfiam par nap mulva lesz 1 eves. Konyvet lapozgatni/nezegetni kozosen az en kisfiammal sem lehet. Nem erdekli csak a lapozgatas elolrol hatra. Ujabb hobbija (par napja, hogy egyik dobozbol kiszedi a golyokat, epitokockakat es atpakolja egy masikba. Majd ismet. Ha kozbeszollok vagy probalok vele pakolni elkezd sirni, nem akarja. :( Igy egyedul pakolaszik. A konyhava van 2-3 muanyag nagytal ezekbe pakolja a muanyag kanalakat, citomfacsarot, muanyag poharakat.... aztan ha bepakolta akkor atpakolja a masikba. :) Masik nagy kedven nallunk is a labdazas ezzel szoktunk jatszani en guritom a visszaguritja/dobja, persze meg nem tud pontosan celozni igy a labda ropul minden fele. :) Ez az egy amit szeret velem vagy a ferjemmel jatszani de egyebkent csak pakol, tologatj a kiskocsikat es inkabb egyedul van el. Megha kijovok a szobabol sokszor az sem zavarja. Ugyhogy tanitgatni en sem tudom egyelore a konyvbol.
Az én kisfiam is eljátszik egyedül, ha látja, hogy pl. mosogatok, de egyébként velünk is szeret játszani. Meg igazából mindenkivel. A kortársaival és a nagyobb gyerekekkel is jól elvan, igényli a társaságukat.
13 hónapos a babám Általában elvan magában, jön megy száguldozik a tilitolival a lakásban, pakol, rámol, felfedez. Ha megunja, akkor a tesóval bohóckodnak. Hozzám akkor jön már, amikor elfárad. Persze sokszor leülök hozzá, eljátszunk egy ideig, aztán megy. Nem tud a fenekén ülni 5 percnél többet.
Szia! Nem olyan nagy baj, ha most nem akar játszani veled, legalább megtanul egyedül is játszani. Késõbb, ahogy egyre kíváncsibb lesz, õ maga fogja követelni, hogy "tanítsd". Amikor játszik, kapcsolj be neki valami kellemes zenét, vagy olvass hangosan mesét, mondókákat, még ha láthatóan nem is nagyon figyel. Pakolásszátok együtt a játékokat, közben utánozd az állatok hangját, kérd hogy keresse meg, hol van az az állat, ami azt mondja hogy mú, vagy háp-háp, vagy vau-vau stb. És mondom, örülj, hogy tud a gyerek egyedül is játszani, mert az lenne a problémásabb, ha nélküled nem tudna.
Nálunk ez úgy van hogy az én lányom is egyedül szereti lapozgatni p a könyveit és mutogat mindenre én meg mindig mondom neki az az állat pl mit csinál, mit mond mostanra nagyon sok állatot tud utánozni.
Penteken lesz 1 eves. Ja, meg az epitokockakkal jatszik, de csak utoeti oket, es azt szedi szet, amit en epitek neki.
Az en kisfiammal sem lehet konyvet lapozgatni. a lanykam nagyon szerette. O nem. Karikatornyozunk, formabedobozunk egyutt. Sajnos hiaba magyarazok neki, nem mutogat kepekre, nem utanoz hangokat sem, csak halandzsazik. Ha egyedul jatszik, az inkabb ramolas, fiokhuzogatas, stbNem jar meg, mindenhova fel akar maszni, bebujik mindenhova. Talan a kisautokkal jatszik el egyedul. Most a TV ele kapaszkodott fel, es a gombokat akarja nyomkodni, pedig mar ugy elbarikadoltam, hogy azt hittem nem eri el..
na, az én fiammal nem lehet könyvet lapozni, mert tökre nem érdekli, melyik állat hogyan beszél. Inkább szerepjátékozok, bábozok neki, és úgy tanuljuk. Szereti, ha játszok vele, bár kevés idõm van rá, de olyan hálás tekintettel néz rám a drága, ha mellé ülök, hogy sírni lenne kedvem. Építõkockázni szoktunk, én építek, õ lerombolja, fogócskázunk négykézláb, tornyot építünk, autókázunk, vonatozunk.
Mintha az én lányomról írtál volna... :) Ne aggódj, gondolom nem rég tnult meg járni és élvezi, hogy képes oda eljutni egyedül ahová csak akar!Élvezi az önállóságot :) Próbálkozz többször a könnyvvel, azt meséld neki mi van a képen és mutasd is meg!Nézd itt a kacsa...Pl a lányom 1 évesen ugyanúgy semmit nem hagyott, ha odamentem csak ült az ölemben, ha odavettem a könyvet, elvette...Jövõ héten lesz 14 hós és már sokszor azt csinálja hogy õ hozza a könyvet!Mást nem nagyon, csak ha segítség kell neki :) Meg sokszor magának mesél, leül a könyvhöz és úgy gagyarászik mintha mesélne :) és mutogat is közbn! Én tudod mit szoktam, hogyha játszik valamivel akkor én olvasok neki mesét, nem baj hogy nem jön oda nem baj hogy szinte oda sem figyel, de mégis hallja, és ezzel is tanul!Õ bóklászik a szobában játszik én meg ülök a földön és olvasom neki a mesekönvet!Egy óvónõ tanácsolta:) Képzeld járunk mazsola muzsikára és a lányom ott nem ül oda hozzám, nem nagyon kapcsolódik be semmibe, csak járkál körölöttünk és játszik felfedez:) Azt mondta az óvónéni, hogy ez normális, és hogy menjünk nyugodtam hoggyem el hogy majd bekapcsolódik 3-4-5 hét múlva!Figyel õ minket, csak inkább felfedez:) Szóval ne aggódj!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a sok választ, mindegyik nagyon hasznos! Tényleg, legalább tudom, nem csak engem "hanyagol" a gyerekem :) És persze, örülök hogy tud egyedül játszani, csak azon gondolkoztam, hogyan tanul meg dolgokat, ha nem hagyja, hogy foglalkozzak vele? De akkor valószínû, nála is eljön majd az a korszak, amikor hagyja, igényli a "tanítást", foglalkozást. Mégegyszer köszönöm.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!