Találatok a következő kifejezésre: 1 éves után ha (62 db)

Hányszor alszik 1 éves babátok ha reggel 7-8 körül ébred? Alszik még kétszer vagy már csak ebéd után?

És hajnalam ébred enni? Csak mert a fiam mostanában ébred hajnal 5-kor,eszik, és alszik reggel 7-8-ig. De nem tudom, hogy így altassam délel?tt, vagy hagyjam...?

Legjobb válasz: Nálunk pont ez van. Igaz szerintem éjszaka azért ébred, mert nem eszik jól nap közben, jön vagy 3 foga most. Ha 8-ig alszik minimum, akkor nappal csak egy alvás van, az kb olyan 12, fél 1 körül jön el. Ekkor alszik kettõ, kettõ és fél órát (mikor mennyit), utána pedig estig (9.-ig kb) már simán bírja. Én nem altattam Õt sosem, magának alakította ki ezt az alvásrendet. (Illetve a korábbiakat is).

Nálunk pont ez van. Igaz szerintem éjszaka azért ébred, mert nem eszik jól nap közben, jön vagy 3 foga most. Ha 8-ig alszik minimum, akkor nappal csak egy alvás van, az kb olyan 12, fél 1 körül jön el. Ekkor alszik kettõ, kettõ és fél órát (mikor mennyit), utána pedig estig (9.-ig kb) már simán bírja. Én nem altattam Õt sosem, magának alakította ki ezt az alvásrendet. (Illetve a korábbiakat is).
30.-án lesz egy éves a babám. Már egy hónapja csak egyszer alszik. Reggel fél 8 körül ébred, délben alszik másfél-2 órát, utána eszik fõtt kajcsit és utána pörög tovább este 8-ig. Én sem altattam sose, õ alakította így magának.
Az én lányom akkor is egyszer alszik, ha fél 6-kor kel. Csak akkor nem bírja ki ebéd utánig. Kap ilyenkor tízórait, és megy aludni. De ha már 6 körül kel, akkor simán elvan ebédig.
13 hónapos a kisfiam. Este 9-9-30 körül alszik el, reggel 6-30-7 körül ébred. Reggelizik, majd 9*-kor visszaalszik, kb másfél órára. Aztán délután is elalszik, hogy mikor, az változó, általában ebéd után valamikor. Neki most 4 foga jön egyszerre.
13 hónapos: Este 20-kor alvás, reggel 7.30-8-ig.Kelés után reggelizik. Napközben egyszer alszik 12.30-tól 1, 5-2, 5 órát.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat:-) Most már elájult szegény. Nem bírta tovább. Nem tudom így hogy alakul a napja...délután akar e majd aludni vagy sem. és hogy egyáltalán most mennyit fog aludni. Nem is evett csak 8-kor amikor ébredt. Talán õ is át szeretne térni a nappali 1 alvásra. A foga is jöhet...de rá nem jellemzõ, hogy ennyire borulna a hajnal. Olyankor inkább éjjel ébred sokszor, és nappal is csak az ölemben alszik el. De azért nem zárom ki a fogzást sem. Az lesz, hogy hagyom ahogy akarja úgy lesz, nem altatom, nem tartom ébren (ezt nem is tudom, hogy lehetne:-)) csak arra vigyázok, hogy ne estébe nyúlóan aludjon ha délután elalszik. Jobb ötletem nincs :-)
17 hos a kislányom. 6:30 korul kel velem, mert én megyek munkába 10 korul alszik 1 akár 2 órát is fél 3 fele alszik szintén 1-2 órát Este fél 9 fele furdés, vacsi és alvás. Atalussza az éjszakát.
A kislányom reggel 8-9kor kel és 12kor, ebéd után alszik 2-2, 5órát. Este fél8kor vacsi, fürdés és 8-1/4 9kor alvás. Végigalussza az éjszakát mióta csak egyszer alszik nappal. Amig kétszer aludt, addig felébredt éjjel egyszer. Igaz aludt is vissza miután ivott. Hajnalban sem kel enni, bár pár hónapos kora óta nem eszik éjjel. Ja és most 1 éves.

Jelenleg gyeden vagyok az 1 éves babámmal. Ha terhes lennék a 2. kal a születése után a gyedbõl és a tgyásból is vonnak majd nyugdíjjárulékot?

Legjobb válasz: Tgyásból csak adót vonnak, gyedbõl adót és nyugdíjjárulékot. Az összeg attól is függ, veszel-e igénybe adó-és járulékkedvezményt.

Tgyásból csak adót vonnak, gyedbõl adót és nyugdíjjárulékot. Az összeg attól is függ, veszel-e igénybe adó-és járulékkedvezményt.
Az elsõnek igaza van. Kiegészíteném: Ha a GYED extrára gondolsz (egyszerre két ellátást kapsz), akkor igen a válasz. nem számít, hogy az egyikbõl mit vonnak, a másikból is le fogják vonni.
Természetesen igen, hisz nagyobb fizetésbõl is többet vonnak, mint a minimálbéresnek.

Hízlaló-tápláló ételek italok 1 évesnek, illetve ha nem hízik megfelelő ütemben mit csinál vele a gyerekorvos?

1 éves fiamnál azt mondta a gyerekorvos hogy vontatott a súly -és hosszfejl?dése, ellapult a percentilise. Sajnos 10 hónapos kora óta nem szopik. Tápszert nem kedveli, tejpépet se. De azért persze próbálkozom. F?zelékeket, gyümölcsöt, joghurtot eszik illetve kenyeret (más péksütit is) felvágottat sajtot, túrót tehát elég sok mindent.

Legjobb válasz: nem is betegségre, inkább vitaminhiányra. mekkora és hány centi?

nem is betegségre, inkább vitaminhiányra. mekkora és hány centi?
A kérdező hozzászólása: 9 kiló 77 cm. 4300al született és 56 cm-mel.
Gondolom a születési súlyt , hosszt néz, mert ahoz képest "kicsi" amúgy meg ha nem nézzük h "nagy" babaként született korának megfelelõ a hossz és súly is
A kérdező hozzászólása: Igen õ is ezt mondta, hogy 90-esen indított és egyre lejjebb megy. De étvágya jó egyébként szerintem. Meg kis csecsemõként is havi 400-500 grammokat ha hízott.


Németországba költöznék a férjem után az 1 éves kisfiúnkkal. , Jelenleg GYED-en vagyok. Természetesen Mo-on visszamondanám a Gyed-et, ha kint élünk. Ott mire vagyok jogosult a baba után?

Úgy gondolom, hogy ilyen pici baba mellett nem tudnék még dolgozni. Óvoda ott is 3 éves kortól van?

Legjobb válasz: Itt nincs gyed/gyes, csah Erziehungsgeld a gyerek egy éves koráig, viszont Kindergeld jár (ez a családi pótléknak felel meg). Olyan nincs, hogy dolgoznod kell gyerek mellett (csak a saját anyiagi helyzeted miatt), viszont nem is kapsz semmit. Óvoda van, oda már 2 és fél évesen is be lehet adni a gyereket, viszont elöre be kell jelenetkezni, hogy legyen hely, mert nem "jár". Az óvodát viszont fizetni kell, ez elég változó, óvodánként más, fögg attól is, hogy a gyerek hány éves, ott ebédel, vagy csak félnapos, attól, hogy mennyire telitett az óvoda. Ellenben a szülök anyagi helyzete NEM számit, ettöl független. Munkát találni nem könnyü, föként gyerek mellett.

Itt nincs gyed/gyes, csah Erziehungsgeld a gyerek egy éves koráig, viszont Kindergeld jár (ez a családi pótléknak felel meg). Olyan nincs, hogy dolgoznod kell gyerek mellett (csak a saját anyiagi helyzeted miatt), viszont nem is kapsz semmit. Óvoda van, oda már 2 és fél évesen is be lehet adni a gyereket, viszont elöre be kell jelenetkezni, hogy legyen hely, mert nem "jár". Az óvodát viszont fizetni kell, ez elég változó, óvodánként más, fögg attól is, hogy a gyerek hány éves, ott ebédel, vagy csak félnapos, attól, hogy mennyire telitett az óvoda. Ellenben a szülök anyagi helyzete NEM számit, ettöl független. Munkát találni nem könnyü, föként gyerek mellett.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ. Az anyagi helyzetünk miatt kellene dolgoznom. A német nõk hogy oldják meg a baba felügyeletét, ha vissza kell menniük dolgozni és nem jár oviba a gyerkõc, és, ha a nagyszülõk is dolgoznak még . Úgy láttam, jelenleg 184 Euro jár 1 gyerek után. Apukának igen jól kell keresnie, ha anyuka otthon marad. Vagy rosszul gondolom?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod. Hát, ha elképzelem a férjem egy adag zöldséglevessel és egy tál salátával.. :) Igen, a magyar gyomor máshoz van szokva. Úgy látom, ott sem egyszerû baba mellet. Nekem furcsa így elsõ olvasatra, hogy idegen anyuka vigyázzon a babámra. Eddig csak nagyszülõvel volt rajtunk kívül. Tudom, hogy az óvónõk is idegenek, csak mi ahhoz vagyunk szokva, meg éppen ismerõs is lehet az az anyuka, aki vigyáz a másik babájára. Más ország, más szokások. Remélem, sikerül majd megszokni.
A kérdező hozzászólása: Igen, mint írtam is, az ovi inkább csak megszokott nálunk. Valójában csak "elsõ olvasásra" volt furcsa, hogy másik anyuka vigyáz a babámra, de teljesen egyetértek az általad leírtakkal. Kevesebb gyerek, jobban oda lehet figyelni rájuk, stb. Lehet valamit tudni az óradíjról, napi díjról, stb. ? Gondolom, jobbára megegyezés kérdése. Szerencsére a férjem most is megeszi a salátákat, zöldségeket...a hús mellé. :)
Az városi ovóda díjja a férjed keresetétöl és a családtagok számától függ.Kiszámolják az egy före esö jövedelmet. Ès nem a jelenlegi hanem jól emlékszem a 2 évvel elötti papirokat kérik. Nekünk szerencsénk volt akkor még föiskolás volt így csak az ebéd került volna pénzbe mivel én otthon vagyok igy 12-kor hazahozom, itthon ebédel. Mi nem vagyunk a felsöbb 10.000-be de eszünk mindennap húst jó nem úgy mint anno otthon kiló számra. Másban viszont spórolunk de mivel nem járok dolgozni ráérek elmenni egy messzebb lévö olcsó üzletbe bevásárolni.Nem fogok azért másnak fizetni, hogy elrohanjak dolgozni és ö töltse a gyerekemmel azt az idöt ami nem jön vissza!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ. Én is úgy gondoltam/gondolom, hogy amíg óvodás nem lesz a pici, addig itthon maradnék vele. Csak az a kérdés, hogy a férjem keresetébõl meg tudunk-e élni kint. Ezért próbálok informálódni. Aki kint él, azért jobban rálát olyan dolgokra, amit az itthon élõk nem is gondolnának.

Mennyi idősen ültettétek bele babátokat először bicikliülésbe? Kissebb-hosszabb utakra? Mi most vagyunk 7, 5 hónaposak. Már egyedül ül. Kipróbálhatjuk egy kicsit a bici ülést, vagy majd ha 1 éves lessz?

Legjobb válasz: Én azt javaslom, hogy majd 1 éves kora után, amikor már egy ideje jár is. Baja konkrétan biztos nem lesz már most sem tõle, de azért még hadd erõsödjön a gerince. A gerincoszlop fejlõdésére, erõsödésére ugyanis még nagy hatással van a járás megtanulása is. Azzal fejlõdnek tovább a gerincközeli izmok. Én addig nem ültettem biciklisülésbe a kisfiamat, amíg nem járt stabilan már egy-két hónapja.

Én azt javaslom, hogy majd 1 éves kora után, amikor már egy ideje jár is. Baja konkrétan biztos nem lesz már most sem tõle, de azért még hadd erõsödjön a gerince. A gerincoszlop fejlõdésére, erõsödésére ugyanis még nagy hatással van a járás megtanulása is. Azzal fejlõdnek tovább a gerincközeli izmok. Én addig nem ültettem biciklisülésbe a kisfiamat, amíg nem járt stabilan már egy-két hónapja.
Én 10 hónaposan tettem bele elõször. Õ még nagyon picike hozzá. Az rendben van, hogy már ül, de a gerince nem a bicikliben történõ rázkódásra van még felkészülve. Én akkor mentem vele, mikor már régóta stabilan ült (5 hónapja) és pár lépést egyedül ment.

Egyedül lennék, ha 1 éves kor után tejet adnék babámnak?

Van még olyan aki 2 éves kora el?tt tejed adott nem tejitalt? Jöv? hónapban lesz 1 éves fiam, és még szoptatom, és szeretném is szoptatni, de nem hinném, hogy 2 éves koráig szoptatni fogom...(nem olyan mennyiség? a tejem, meg tervezzük a kistesót, nem tudom, hogy tudnám szoptatni terhesen) De nem szeretnék tejitalt adni...nem kapott soha tápszert, és nekem szimpatikusabb a tej. Ezzel nagyon az árral szemben úsznék?

Legjobb válasz: Lányomnak is adtam, 11 hósan maga hagyta el a szopit, tápit soha nem evett, el se fogadta volna. Tejet megitta, de azt sem szereti kimondottan most sem. Fiaim (ikrek) 1 évesek múltak, szopiznak még, de már bevezettem nekik lassan a tejet, nincs bajuk tõle, ha nem tudnának vagy akarnának tovább szopizni, van mihez nyúlni, tápit kapott az egyik pótlásnak még pár hósan, (másik kihányta, csak a szopi maradt benne, így õ csak anyatejes volt)de fél éves korától õ sem fogadja el azt. Tejitalt vettem a lányomnak annó, nem itta meg. Fiúknak ki se próbálom, nem szeretik a mû dolgokat, bébiétel se igazán jön be, csak amit fõzök.

Lányomnak is adtam, 11 hósan maga hagyta el a szopit, tápit soha nem evett, el se fogadta volna. Tejet megitta, de azt sem szereti kimondottan most sem. Fiaim (ikrek) 1 évesek múltak, szopiznak még, de már bevezettem nekik lassan a tejet, nincs bajuk tõle, ha nem tudnának vagy akarnának tovább szopizni, van mihez nyúlni, tápit kapott az egyik pótlásnak még pár hósan, (másik kihányta, csak a szopi maradt benne, így õ csak anyatejes volt)de fél éves korától õ sem fogadja el azt. Tejitalt vettem a lányomnak annó, nem itta meg. Fiúknak ki se próbálom, nem szeretik a mû dolgokat, bébiétel se igazán jön be, csak amit fõzök.
15 hónapos kora óta reggel-este tejet iszik a fiam, minden rendben vele.
Mindhárom gyerekem már 4 hónaposan kapott tejet, és mind egészséges. A mi generációnk is tejen nõtt fel, és nem vagyunk tejallergiásak, sem vesebajosok. Csak ma akarják elhitetni az anyukákkal, hogy a mai babák emésztõrendszere más, mint az szüleiké volt.
De persze amíg szoptatsz és elég tejterméket eszik (joghurt, sajt stb.) mellé, addig ez úgysem lesz annyira napirendi pont, gondolom.
A környezetemben a legtöbb anyuka 1-1, 5 éves kortól adja a tejet. (Egyébként érdekes, de legtöbben eddig is szoptatnak.) Az enyém 13 hónapig szopizott, utána két hónapig tejitalt kapott, mert nem szerettem volna, hogy durva legyen a váltás, majd onnantól fokozatosan tejet. Ahogy írtad Te is, elõször negyed rész tej, a többi tápszer, utána fele stb. De az sem baj, ha kihagyjátok a tápszert.
Nyugodtan adhatsz neki, valószínû nem lesz semmi baja bár a tejben lévõ vas és társai (már amennyi van benne) nem szívódik fel egy ekkora gyerekben:-/
a fiam 11 honapos volt amikor tejre valtottunk a lanyom 3 hos amikor feles tejet kapott, mert semmit nem evett meg, se cici, se tapi, semmi...makk egeszsegesek mind a keten
Mi próbáltuk egy évesen bevezetni, de a kisfiam hasmenést kapott tõle. Így másfél éves korában tudtunk áttérni. Addig Humana babatejet ivott.
Az ikres vagyok. Két nap miatt korababák a fiaim, 35+5 hétre születtek, így koraszülött osztályon voltak, 11 naposan jöttünk haza. Hála Isten ezen az osztályon és kórházban, ahol voltam nagyon szorgalmazták a szoptatást, az elejétõl mellre lehetett tenni, két óránként mentünk, 5 napos koruktól roomingban voltam velük. A kórházban általában egyszerre szoptattam õket, de itthon nem ment, mert akkor volt 21 hós a lányom, úgy kellett hogy szoptassak hogy bármikor ugorni lehessen hozzá is, ha kell, kettõvel meg nem ment. 4-5 hetes koruktól kaptak tápit pótlásnak, de az egyik nem bírta, így õ lett a pótlásos baba, másik csak anyatejes. Így egyszerre ettek, a tápis az etetõszékben. Volt egy idõszak amikor nap közben szinte csak tápis volt az egyik, aztán egyik napról a másikra egyre kevesebb kellett. 4 hósan kezdtem õket hozzátáplálni, 6-7 hós korukra annyit ettek már szilárdat, hogy a pótlásos se fogadta el a tápit, elég volt a kaja meg az anyatej. Egyébként nagyon szép és jó dolog ikrekkel, nem csinálnék semmit másképp, de 8-10 hós korukig nagyon nahéz volt, fõleg a harmadik miatt. Most már szépen eljátsdzanak együtt.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a válaszokat! Hasznosak voltak.Még annyira nem aktuális, csak elõre gondolkozom, mert nem kis vitám lesz a védõnõvel, dokival, ha 2 éves kora elõtt tejet kap majd. Már adok neki sajtot, joghurtot, nagyn szereti ezeket, pedig elvileg ezekkel is várnom kellett volna 1 éves koráig...a doki meg a védõnõ szerint:S kedves ikres anyuka, köszi hogy írtál még.Nem tudom mennyi esélyem van, hogy ikreim legyenek legközelebb, mert a családban egy sincs, majd meglátjuk:)
Az ikres anyuka vagyok, nálunk sem tud senki ikreket a családban, a férjemében sem a mieinken kívül. :-) Én is nagyon szerettem volna ikreket világ életemben. Megadta a JóIsten. :-)
Ha nincs a családban allergiás (nemcsak tejre ill. ételre!), akkor nyugodtan kipróbálhatod 1 éves kora után. Ha házitejet adsz, azt viszont nagyon óvatosan, fokozatosan tedd, mert az pláne nincs "lebutítva"; ami egyrészt jó, mert természetes, másrészt viszont eléggé megterheli a kicsik veséjét... A "régiek bezzeg felnõttek a tehéntejen" egy külön történet, de ebbe most nem mennék bele. (dietetikus-hallgató)
Lehet hogy le leszk pontozva de egyet ertek azzal a valaszoloval aki irta hogy mi is tejen nottunk fel. Meg had linkeljek be egy kepet egy tescoban kaphato bebi buzadara hatoldala ez van: http://kepfeltoltes.hu/110904/IMAG1363_www.kepfeltoltes.hu_... 6 honapos kortol, zsirszegeny tehentejben fozzuk meg... En 3 hetes voltam amikor anyukam kenytelen volt fele viz, fele tejet adni, mert az az egy fajta tapszer amit akkor lehetett kapni sugarban jott ki belolem es nem gyarapodott a sulyom. Semmire nem vagyok allergias, makk egeszseges vagyok. Nem kotekedes keppen irtam, mindenki maskepp csinalja, en azt is megertem aki nem akarja meg adni.
A kérdező hozzászólása: :) kitõl hallottad? Nem szeretem az összeesküvés elméleteket, de szerintem is így van:)
A kérdező hozzászólása: igen, ezért kérdeztem, mert fiam sem eszi meg a mû dolgokat.1 üveges babakaját sem evett meg, mondjuk nem is erõltettem, én fõztem. Tejtermékeket már eszik, nincs baja, és a tejitalnak is mû íze van gondolom! Amúgy megkérdezhetem, hogy csináltad, hogy ikereket szoptattál/szoptatsz pótlás nélkül?Nem nehéz?Egyszerre eteted õket? Néha úgy érzem tök jó lenne, ha következõnek ikreim lennének:)
A kérdező hozzászólása: köszi nektek is, 2., 3., közben írtatok:)
Én is tejet adtam neki 1 éves kor után. Mondjuk nekem nem agyon szerette akkoriban még csak a vizet inni és persze szopott is. Kb. 19 hós lehetett mikor már 1-2 deci kakaót vagy tejet megivott egyszerre. most 21 hós még szopik esténként és reggel is, bár az már néha elmaradozik. Nekem sem volt szimpi a tejital ezért adtam neki tejet.
23 hónapos a kisfiam, és én már bevezettem volna neki a tejet, de nem issza meg. Semmilyen formában. Bezzeg a bûn rossz ízû tejital meg kell neki (Bebivita, Müllerben veszem 1090 Ft-ért). Abból a szempontból nem bánom, hogy ebben biztosan van vitamin, a bolti vacakban meg ki tudja. Házi tejet meg sajna nem tudok beszerezni, pedig az lenne a legjobb.
A kérdező hozzászólása: nálunk van házi tej is, 160ft/l, nagyon jó, gondoltam majd jól kifõzõm, aztán azt is megpróbálnám....persze eleinte negyedesbe, majd felesbe.
Szerintem az a legjobb. Mondom, nagyon sajnálom, hogy nem tudok beszerezni azt, mert azt biztosan jobban bírná, mint a vizezett bolti vacak tejeket, ami ki tudja, mikor látott utoljára tehenet. Azt nyugodtan kipróbálhatjátok!
A kérdező hozzászólása: köszi:) amúgy tényleg jó tej, ha hagyom, akkor 1 nap alatt megalszik, nagyon fini hamis túrógombócot lehet belõle csinálni:)
Nyugodtan adhatsz neki 1 éves kora után.Ha 2-3 éves kort ajánlanak az azért van, hogy termeljük a profitot a tápszergyártóknak, Legalábbis én így hallottam.
A kérdező hozzászólása: akkor ezek szerint nekem is van esélyem, de jó:D

Most egy 2 éves képzésen vagyok első éves. Ha felvesznek egyetemre és a 2 éves képzést ott hagyom 1 év után, akkor a nyugdíjfolyósító nem fogja visszakérni az árvaellátást mivel a 2 évest nem fejeztem be?

Legjobb válasz: Tudtommal az árvaellátásra addig vagy jogosult, míg nappali tagozaton tanulsz, ha abbahagyod, sem fogják visszakérni, csak míg nincs újra tanulói jogviszonyod, addig megszüntetik. (Pl. nyárra, a kiiratkozás és a beiratkozás közti idõszakra.) De szinte biztos, hogy nem kérik vissza.

Tudtommal az árvaellátásra addig vagy jogosult, míg nappali tagozaton tanulsz, ha abbahagyod, sem fogják visszakérni, csak míg nincs újra tanulói jogviszonyod, addig megszüntetik. (Pl. nyárra, a kiiratkozás és a beiratkozás közti idõszakra.) De szinte biztos, hogy nem kérik vissza.
Abszolút nem. Tanulmányok folytatása címén kapod az árvaellátást. Mind addig nincs jogosultság a megszüntetésre, amig aktív jogviszonyod van. Az teljesen mindegy, hogy hol, csak nappali tagozaton folytasd a tanulmányokat. A bejelentési kötelezettségednek, természetesen eleget kell tenned, így az egytemrõl szükséges iskola igazolás benyújtása. Üdv :)

GYES utan ha anyuka vissza akar menni dolgozni, de a munkaadoja nem akarja visszavenni, a pontosan mennyi ideig koteles alkalmazni es mi az idohatar? ( Igaz hogy a gyerek 3 eves kora utan 1 nappal mar kirughatjak? )

Legjobb válasz: Igen, igaz, de amikor visszamegy dolgozni, akkor még van 30 nap, amíg nem lehet kirúgni. Tehát ha te a kicsi 3 éves koráig otthon voltál, akkor az elsõ napon nem rúghatnak ki, 30 nap a moratórium.

Igen, igaz, de amikor visszamegy dolgozni, akkor még van 30 nap, amíg nem lehet kirúgni. Tehát ha te a kicsi 3 éves koráig otthon voltál, akkor az elsõ napon nem rúghatnak ki, 30 nap a moratórium.
Elõzõ hozzászólást azzal egészíteném ki, hogy pluszban ugye a szabadság is jár -ami esetedben 60, amire a munkáltató köteles a teljes nettó béred fizetni.
A gyes lejarta utan jar a szabi.
bocsi folytatva onnan, hogy.... 60 nap+ a gyermek után igényelhetõ napok-....
Második, átlagos 20 nappal számoltál? Mert akkor nincs 60 napja, csak kb. 30-31. (plusz 2 nap a gyerekre)
A kérdező hozzászólása: Koszi a valaszokat! A szabadsagot a 3 eves kor betoltesenek napjaig kell kivenni, vagy onnantol jar a szabadsag+30 nap?

Ha már a Gyed alatt visszamegyek dolgozni, akkor megkapom a Gyest a gyerek 3 éves koráig a munka mellett? Hol találom meg azt a szabályt, hogy csak 1 éves kora után lehet visszamenni dolgozni, vagy ez munkahely függő?

Legjobb válasz: Gyed alatt egyáltalán nem lehet. Gyes alatt pedig csak 1éves kora után lehet dolgozni. Nem tudom hol van a szabály,de így van. Ennek semmi köze a munkahelyekhez.

Gyed alatt egyáltalán nem lehet. Gyes alatt pedig csak 1éves kora után lehet dolgozni. Nem tudom hol van a szabály, de így van. Ennek semmi köze a munkahelyekhez.
Szia! Igen, ha visszamész dolgozni a gyed alatt akkor át kell váltani gyesre és az jár a gyerkõc 3 éves koráig.Nem munkahely függõ hogy mikor lehet visszamenni, hanem szabály van rá.
A kérdező hozzászólása: Igen úgy értettem, hogy akkor a Gyed átváltozik Gyesre, de akkor azt megkapom 3 éves koráig. Ezek szerint csak akkor tudok visszamenni dolgozni, ha betölti az 1 éves kort. Akkor miért van az, hogy a bölcsödékbe kb. 5 hónapos kortól felveszik a csecsemõket? Hiszen oda beadni csak akkor lehet, ha dolgozol nem?
pont tegnap kérdeztem meg a munkaügyisünket. azt mondta ha hamarabb visszamegyek akkor ugye kapom a fizetést. a gyest meg csak akkor kapom ha a gyerek betölti a 2. évet. de akkor fizetés nélküli szabira kell menni és akkor kell megigényelni a gyest. nem értem én sem de nekem ezt mondták... bár az jó lenne ha hamarabb visszamegyek dolgozni és már hamarabb jár a gyes
Fõként a magánbölcsik, a fizetõsek veszik fel ilyen korán a babákat! Az elsõ év alatt, ha kapod a gyest vagy a gyed-et, se dolgozni, se bölcsibe nem adhatod a babát.Ha betöltötte az 1 évet, akkor átváltassz gyes-re és mehetsz dolgozni. Azt kapod 3éves koráig.
A gyereked 1 éves kora elõtt is visszamehetsz dolgozni, csak akkor semmilyen juttatást nem kapsz. Se gyed se gyes. mosolyt kapsz állambácsitól a pofidba. Mivel a gyereked 1 éves kora elõtt a bölcsödéknek sem jár állami támogatás a gyereked után 8se magán, se állami, se csanában) így ezt a különbözetet is Te fizeted a fenntartónak. Füge az arcába kedves nagyra vágyó (esetleg anyagi csõdhelyzetbe jutott) kismama, hogy a gyereke mellõl el akar menni dolgozni. Az állambácsi azt nem mondhatja azért még meg, hogy mikor mehetsz vissza dolgozni, csupán aládtesz.
utolsó válaszoló vagyok, tapasztalatból írtam.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.

1 éves kor után is adtok tápszert? Ha igen, meddig? Úgy értem, hogy mikor hagyjátok Ti abba a tápszerezést, tehát nem az az eset, mikor már nem kell a lurkónak.

Lányom nemsoká egy éves, ekcémás, ezért a doki szerint vigyázni kell a tejtermékekkel nála. Kíváncsi lennék, ki meddig adja a tápszert.

Legjobb válasz: én szívem szerint 3 éves koráig tápszert adnék neki. de akkor mi lesz az oviban? szóval 2,5 éves korában elkezdem a bolti tejhez szoktatni.

én szívem szerint 3 éves koráig tápszert adnék neki. de akkor mi lesz az oviban? szóval 2, 5 éves korában elkezdem a bolti tejhez szoktatni.
Az enyém tejallergiás (remélem kinövi) és másfél éves koráig biztosan tápszerezni fogunk.
A kisfiam 11 hós múlt, én úgy tervezem, hogy 1-1, 5 éves kora között elkezdem kóstoltatni a tejet. Elõször feles tejet, aztán fokozatosan megpróbálunk átállni a tehéntejre. Eddig a többi tejtermékkel nem volt gond (joghurtot, sajtot, túrót már eszik).
3 éveskorig is lehet 3-as tápszert adni. Én 10 évvel ezelött is 1 év után tápszert adtam.
foly.: Mit adjunk helyette? Anyatej hiányában mindig az életkornak megfelelõ tápszert. Az ilyen tápszerek jelölése az életkori szakasznak megfelelõen történik. Az „1”-es a baba elsõ tápszerét jelöli. Amikor elkezdõdik az elválasztás, vagyis négy hónapos kor után, a „2”-es számú tejes tápszer a legmegfelelõbb A kilenc hónaposnál idõsebb gyerekek számára egészen hároméves korukig a gyerekorvosok a „ 3 ”-as jelû babatejet tartják legmegfelelõbbnek. Miért fontos a vas? A Magyar Gyermekorvosok Társaságának felmérése szerint a 8–36 hónapos korúak között a vashiányos gyermekek száma 19–41, míg a 4–6 évesek között 53 százalék. Ehhez hasonlóan kedvezõtlen adatok csak a fejlõdõ országokban vannak. A vas a vörösvérsejtek alkotóeleme. A vörösvértesteknek egyedülálló a szerepük az agy, az izomzat és valamennyi szervünk oxigénellátásában. Hiánya sápadtságot, étvágytalanságot, fáradékonyságot, hajhullást, körömtöredezést okozhat. Vashiányos vérszegénységben a fizikai fáradékonyságon kívül a koncentrálóképesség és a szellemi teljesítõképesség is csökken. A csecsemõk idegrendszere az intenzív fejlõdés idõszakában nagyon érzékeny a vashiányra, és az ilyenkor kialakuló idegrendszeri elváltozások maradandók lehetnek. Az utólag adott vas már nem tudja korrigálni az eltéréseket, ezért a megelõzésnek rendkívül nagy jelentõsége van.
remélem nem gond hogy bemásoltam de érdekesnek találom én szeretek ilyenekröl olvasni.
1. vok. Tök jó a cikk! Köszönjük!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!