Találatok a következő kifejezésre: 1 éves után (352 db)

Babám rengeteget bukik. Akár a következő szopi előtt is fél órával. Normális ez? Hány hónapos korukig buknak? Más babája is bukik akár 4x-5x 1-1 evés után?

10 hetes,anyatejes,szépen gyarapszik, heti 15-20 dkg.okat.

Legjobb válasz: 18 hónapos korukig buknak a babák,és normális jelenség mindaddig,amíg ez mellett a bukás mellett is rendesen gyarapszik,jókedvû baba.Ahogy írod nálatok ez van,így sztem minden rendben.Más baba is bukogat,de amíg gyarapodás van,nincs baj.

18 hónapos korukig buknak a babák, és normális jelenség mindaddig, amíg ez mellett a bukás mellett is rendesen gyarapszik, jókedvû baba.Ahogy írod nálatok ez van, így sztem minden rendben.Más baba is bukogat, de amíg gyarapodás van, nincs baj.
Szia! Én kislányom 4 és fél hós és a mai napig is sokat bukik. Van hogy az evés utáni böfivel , , ömlik" ki belõle minden van hogy evés után 1-2 órával mikor hanyat fekszik és gagyarászik egyszerûen visszajön neki. Elég kellemetlen de már hozzászoktam a napi többszöri öltözéshez. Nem tudsz ellene mit tenni, valószinûleg nyitva van még a gyomorszájjuk és ezért buknak ennyit. Az én picim 3200 g-mmal született és pont ma mértük fürcsi elõtt, már 7 kg. Szóval szépen gyarapszik és nagyon jókedvû. Majd egyszer kinövi.
A kérdező hozzászólása: köszi!!! :)
Az én kisfiam is nagyon sokat bukottt, de ahogy elkeztük a szilárd táplálékot adni egyre kevesebbet bukott. majd egyre ritkábban és el is marad. 15 hónapos kisfiú anyukája.

1 éves kor után milyen időközönként kell menni súlymérésre?

Eddig havonta jártunk.

Legjobb válasz: Nálunk 1 éves kor után legközelebb a 15 és 18 hós oltásnál volt mérés. Majd 2 évesen a státuszon, utána meg évente. 1 éves kor alatt pedig 6 hós kor után csak 1 évesen volt mérés.

Nálunk 1 éves kor után legközelebb a 15 és 18 hós oltásnál volt mérés. Majd 2 évesen a státuszon, utána meg évente. 1 éves kor alatt pedig 6 hós kor után csak 1 évesen volt mérés.
Mi csak akkor mentunk, amikor tanacsadas, oltas volt, sulyt sosem mertek. 1, 2, 3, 4 es 6 honaposan, majd 1 evesen es legkozelebb 2 evesen.
Bocsanat, 18 honaposan is megmertek. :-)
3 havonta, aztán 2 éves kortól évente. Látom ezzel már nem mondok újat :)
Nekem azt mondta a doki az egy éves státuszon, hogy bármikor szívesen látnak, ha kíváncsi vagyok a súlyára. :) De legközelebb csak 15 hónaposan megyünk mi is.
Nálunk úgy van, hogy akkor mész amikor akarsz. Ha nem akarsz, nem mész. 17 hós a lányom, utoljára 12 hósan mérték.
Csak a kötelezõ státuszkor kell menni.Oltásoknál nem kötelezõ, de persze ha ott vagy, akkor miért ne? 1 éves kor után kötelezõen évente 1-szer, 6 éves korig!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Akkor nálunk jó sûrûn kellett menni. :-)
Nekem is menni kell továbbra is havonta!

Azokat az anyukákat kérdezném, akik akkor kezdték a hozzátáplálást, amikor az volt a "trend, modi, szokás", hogy a glutént csak 1 éves kor után szabad volt adni. Volt problémája a babának később, hogy csak 1 éves kora után találkozott a guténnal?

Legjobb válasz: 2008-as a babám, 2009-ben kezdtem a hozzátáplálást, amikor 6 hónapos volt. Ilyen lisztes dolgokat csak bõven 10 hó után kezdett el kapni, elõtte csak zöldség és gyümölcs volt. Tejterméket is csak 10 hó után kapott. De nagyon keveset kapott ezekbõl, inkább csak 1 év felett evett ilyesmit. Ízesíteni, fûszerezni, stb ezek is 1 év felett, a saját kajánkból meg jó késõn kapott, 15-16 hósan. Nincs semmi allergiája, 3,5 éves. Inkább azzal van gond, hogy nagyon válogatós, nem tudom, hogy emiatt-e esetleg.

2008-as a babám, 2009-ben kezdtem a hozzátáplálást, amikor 6 hónapos volt. Ilyen lisztes dolgokat csak bõven 10 hó után kezdett el kapni, elõtte csak zöldség és gyümölcs volt. Tejterméket is csak 10 hó után kapott. De nagyon keveset kapott ezekbõl, inkább csak 1 év felett evett ilyesmit. Ízesíteni, fûszerezni, stb ezek is 1 év felett, a saját kajánkból meg jó késõn kapott, 15-16 hósan. Nincs semmi allergiája, 3, 5 éves. Inkább azzal van gond, hogy nagyon válogatós, nem tudom, hogy emiatt-e esetleg.
A kérdező hozzászólása: Nem tudom, hogy akkor volt e gluténmentes keksz, mert most van, kölesgolyók stb. Esetleg ezzel ki lehetne kerülni most ezt a rágás problémát, havki késõbb vezeti be.
2007es a gyerekem, igen akkor még ez volt a "trend" amit írsz hogy 9-10 hóig de inkább 1 évig várjunk a gluténnal. Emiatt se kekszet, se babapiskótát, de még egy szerencsétlen kiflit se mertem adni neki, kenyérrõl nem beszélve. Azt értem el vele hogy nem tanult meg rágni és a darabostól ki volt akadva iszonyú kínszenvedés volt mire megtanítottuk rágni rendesen. Elsõ gyerek volt, mindent be akartam tartani amit csak tanácsoltak. Második gyereknél már sokkal lazább voltam, nem érdekelt ez a "trend" 5 hónapos korától kiflit kenyérvéget kekszet kapott a lányom sokkal ügyesebb lett. Most a harmadik babámmal vagyok itthon, már az a tanács hogy 6 hónaposan KELL is glutént kapjon.
Elsõ vagyok, az én gyerekem is utál rágni, lehet emiatt? Mindent pépesítve adtam neki jó 1 éves koráig. Második gyerekem imád rágni és enni, nem is válogatós, neki elõbb adtam glutént = rágnivalót.
2. vagyok :) hát én egyértelmû összefüggést láttam :) Túl óvatoskodtam ezt a hozzátáplálás témát:) egyébként másoknál is ezt láttam aki nem adott semmi ilyesmit annál probléma jelentkezett darabos étel és rágás vonalon. Nekem az a meglátásom (így 3 gyerek után) hogy van a pici csecsemõknek egy olyan idõszaka amikor mindenképp meg kell ismerkedjenek a rágás mûvészetével, hogy milyen is az amikor õk teszik be a szájukba a falatokat, elnyammogják megtanulják a rágó mozgást, közben persze többször kiköpik meg az egész táj tiszta kaja, de legalább megtanulják. Ez az idõszak szerintem késõbb nehezen visszahozható (olyan 6-7-8 hónapos korig)
Én próbálkoztam azzal de a kölesgolyót sehogy se tudta megfogni, a gluténmentes babakeksz meg irtó drága volt és kemény is nem omlott el, állandóan féltem hogy a torkán akad, meg mivel drága ezért ez hogy szétkente széthullatta stb. nem volt valami kifizetõdõ dolog. De persze igen, megoldható ha valakit ezek nem zavarnak. jA és a másik dolog pedig hogy amikor eszünk a gyerekek is ott vannak és kb. SEMMITBÕL nem kaphatott, mert a felvágott, virsli is tartalmazhat glutént, a kenyér meg egyéb péksüti szintén. Persze ha valaki nem ezt eszi vacsira, reggelire akkor nem gond.
A kérdező hozzászólása: Azért kérdeztem, mert doki szerint csak 10 hó- 1 éves kora után vezessük be, úgy mint régen. (nem öreg a dokink)
Nem tudom mi közte a gluténnak a rágáshoz, nem csak kiflit lehet rágni adni, hanem puha gyümölcsfélét vagy fõtt zöldséget. Azzal is megtanul rágni. Én a lányomnak 8-9 hónaposan adtam már kiflivéget, darabos zöldséget, asszem kenyeret is, sõt a gyümijét zabpehellyel dúsítottam. Pedig a régi módiban éltünk
Csak annyi hogy a legegyszerûbben a kezébe adható mindennapos dolgokat nem lehetett adni így. De mint te is írod te is adtál kifli véget meg kenyeret, úgyhogy tárgytalan a téma.


1 éves koruk után milyen ütemben nőnek a babák? Kisfiam 13 hónapos, az egy éves státuszon volt 83 cm.

Legjobb válasz: a növekedési táblázat szerint havonta kb. 1 cm-t másfél éves korig biztosan. pl. 80 cm átlag (lány, nekem lányom van :)1 évesen, másfél évesen 85 cm.

a növekedési táblázat szerint havonta kb. 1 cm-t másfél éves korig biztosan. pl. 80 cm átlag (lány, nekem lányom van :) 1 évesen, másfél évesen 85 cm.

23 éves lány vagyok és sokszor evés után egyből begörcsöl a gyomrom, max 5-10 percig tart, de nem jó érzés. Van, hogy 1 hétig semmi, aztán eszek bármit és jön egyből pár falat után, vagy csak 1 falat után a görcs. MItől lehet?

Legjobb válasz: laktóz érzékenység? egyébként a legjobb, ha vezeted, mikor mit eszel, és mennyit, ha orvoshoz mész, mert zavar, nagyon hasznos lesz, illetve te is rájöhetsz dolgokra belõle

laktóz érzékenység? egyébként a legjobb, ha vezeted, mikor mit eszel, és mennyit, ha orvoshoz mész, mert zavar, nagyon hasznos lesz, illetve te is rájöhetsz dolgokra belõle

1 éves kor után adtok még tápszert a gyereknek? Vagy tejitalt/tehéntejet/kakaót? Hogyan zajlott a váltás?

Legjobb válasz: Biztos le leszek pontozva, de nem baj, leírom:-( Lassan 2 éves lesz a kislányom és tejitalt kap még. Kapott már tehéntejet, boltit, de nem igazán itta, ebbõl viszont még mindig megiszik összesen 3,5 dl és amíg ezt megissza ezt fog kapni. Minden mást kap, joghurtot, sajtot, stb, ha tejbegrízt/rizst csinálok, természetesen azt is 2,8%-os bolti tejbõl csinálom. Megoszlanak a vélemények, hogy mikortól jó adni, 1 évesen, 2 évesen, inkább 3 évesen.

Biztos le leszek pontozva, de nem baj, leírom:-( Lassan 2 éves lesz a kislányom és tejitalt kap még. Kapott már tehéntejet, boltit, de nem igazán itta, ebbõl viszont még mindig megiszik összesen 3, 5 dl és amíg ezt megissza ezt fog kapni. Minden mást kap, joghurtot, sajtot, stb, ha tejbegrízt/rizst csinálok, természetesen azt is 2, 8%-os bolti tejbõl csinálom. Megoszlanak a vélemények, hogy mikortól jó adni, 1 évesen, 2 évesen, inkább 3 évesen.
A fiam sajnos csak 7 hónapos koráig fogadta el a tápszert, õ onnantól fogva, 1 éves korig tápszer helyett tejpépet és tejberizspépeket kapott. Amikor pedig 1 éves lett, akkor vezettem be nála fokozatosan a tehéntejet. Napról napra mindig egy kicsit többet. Figyeltem nem lesz-e nála valamilyen tünet, hogy esetleg gond lenne, de szerencsére bírta. 1 hét alatt már rendes adagot kapott, tehát a 2 dl körülit. Ha elfogadta volna a tápszert 1 éves koráig, akkor is 1 éves korban adtam volna neki tehéntejet.
1 évesen én is elkezdtem a tehéntej bevezetését. Jól fogadta, szereti, de azért esténként még tejitalt kapott. Jött egy jó kis fogzásos idõszak, akkor hasmenése volt, szüneteltettük az orvos tanácsára a tejet. Most 15 hónapos, reggel 2, 5 dl tej lecsúszik, este még tejitalt kap. A kakaót és az ízesített tejeket (vaníliás, tejeskávé, karamella) nem fogadja el. De lehet, ez a bölcsiben majd megváltozik.
Ezek a linkek nagyon durvák :( mekkora marketing.És van aki el is hiszi, hogy ez igaz????Mert az nagyon szomorú...
Ebben semmi marketing nincs. Ezen a honlapon képzett szakorvosok, nõgyógyászok, gyerekorvosok, pszihológusok, genetikusok válaszolnak a leggyakoribb kérdésekre és tévhitekre. Nyilván te okosabb avgy mint Czeizel Endre meg Csernus és a többiek együtt, de még a legtöbb átlagembernek is mondanak valamit ezek a nevek. Ez egy teljesen ingyenes honlap és a válaszolók sem kapnak érte pénzt, egyszerûen szeretnének segíteni!..Persze az után is, hogy valaki értelmesen elmagyarázta, hogy miért nem jó, csinálhatod, szíved joga, mert h én is felnõttem stb. de akkor utólag majd ne legyen az hogy ja én nem tudtam, hogy ez hülyeség.
Itt elmagyarázzák hogy mi mért jó, 2 perces videó, nagyon hazsnos: ez arról h gyerekitalt adjunk 1 éves kor után: http://videoklinika.hu/video/babataplalas_tapszer_vagy_gyere.. Ez pedig h miért ne adjunk 1 korty tehéntejet se 3 éves koráig: http://videoklinika.hu/video/kovacs_tehentej_csecsemotanacsa..
a napokban lesz 14 hónapos a fiam van még itthon 2 doboz tápszer ha az elfogy akkor gondoltam hogy megprobáljuk a tejet bevezetni nála!
A lányomnál 13 hónaposan vezettem be a tehéntejet.Pár hétig a tápszerébe kevertem egyre nagyobb adagot.Forralva.Most 16 hónapos, reggel, este 2dl tehéntejet iszik meg, már nem is forralom neki.Bár milyen tejitalt megiszik, kedvence a mars.
1 évesen bevezettem a tejet, mert a tápszer már vagy 2 hónapja nem kellett neki.Ezt szerencsére imádja.
Bevezettem egy évesen a bolti tejet. De hiába a fokozatosság, amikor már nagyobb mennyiséget ivott, fájt tõle a hasa. Így most tejitalt kap, 16 hónapos. Szeptemberben próbáljuk meg újra a tejet, a gyermekorvos tanácsolta így.

2010. 02. 02-től itthol vagyok a kislányommal gyeden, és gyesen! 2 év után 30 évesen + az 1 gyerek után hány nap szabadság jár? Kötelezhet a munkáltató arra, hogy gyes alatt fel mondjak?

Legjobb válasz: Nem kötelezhet rá, hogy felmondj. Erre még akkor sem kötelezhet, ha nem vagy védett ( a kicsi 3 éves koráig a rendes felmondással szemben védett vagy), ha nem akarja, hogy ott dolgozz, akkor fel kell neked mondjon, de kötelezni nem kötelezhet. 22 nap rendes éves szabi jár, ha betöltöd a 31-et, onnantól 23. Plusz a gyerek után még 2 nap évente neked is, és az apának is.

Nem kötelezhet rá, hogy felmondj. Erre még akkor sem kötelezhet, ha nem vagy védett ( a kicsi 3 éves koráig a rendes felmondással szemben védett vagy), ha nem akarja, hogy ott dolgozz, akkor fel kell neked mondjon, de kötelezni nem kötelezhet. 22 nap rendes éves szabi jár, ha betöltöd a 31-et, onnantól 23. Plusz a gyerek után még 2 nap évente neked is, és az apának is.

A védőnőhöz "magunktól" kell elmenni, meghatározott időközönként, vagy a védőnőre van bízva, hogy látogasson és hívjon 1 éves kor után?

Semmilyen információt nem adott és 1,5 éve nem látta a gyereket. Bölcsődés és az orvos is látja természetesen, ha beteg.

Legjobb válasz: a kiskönyti idõben a státuszvizsgálatokkor kellene õ hívjon. a miénk is hanyagol minket 1 éves kor után, de nem is hiányzik.

a kiskönyti idõben a státuszvizsgálatokkor kellene õ hívjon. a miénk is hanyagol minket 1 éves kor után, de nem is hiányzik.
Szerintem, már nem kell ilyenkor a kötelezõ találkozás, kivéve ha valamilyen okból ezt elõírják. Terhesgondozás alatt természetesen a kiskönyvbe beírt dátum alapján, miután megszületik a baba, utána még megy párszor, aztán agyõ!
1 éves kor után, évente kell menni a státusz vizsgálatokra (kitölti a megfelelõ oldalt a kiskönyvben), minket elõtte mindig felkeres és utána megyünk hozzá!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Nekünk a 2 éves státusz is nélküle zajlott, így csak a doktor írogatta be a méreteit. Kíváncsi vagyok, hogy a 3 éves státusznál keres-e minket.
1 és 2 éves kor között még két kötelezõ védõoltás van, melyre a védõnõnek kell hogy hívjon.De 1 éves kor felett kell hogy látogasson 2-3 havonta.Aztán 3 éves kor után iskolakezdésig évente 2-3 alkalommal kell látogatni.Persze az éves státuszvizsgálatot is el kell végezni.Védõnõként én így csinálom, ez van a protokolban is.
A kérdező hozzászólása: Minket minden oltásra, stb-re a doktor hív. Érdekes...és bosszantó. Volt idõ, amikor kifejezetten jó lett volna, ha jön és tanácsot ad. Igazság szerint még most is, de ha hívtam- még régebben- telefonon, akkor mindent csak rám hagyott. A doktorral szoktam mindent megbeszélni.

Szerintetek a Dr. Rose klinikán megcsinálnák 4 hónapos kisfiamnak a tejallergia vizsgálatot, vagy azt csak 1 éves kor után csinálják mindenhol?

Legjobb válasz: Kisfiam allergiás. Sok felé kérdeztem, de Nekem azt modnták, hogy csak 1 éves kor után.

Kisfiam allergiás. Sok felé kérdeztem, de Nekem azt modnták, hogy csak 1 éves kor után.
Mi két hete voltunk gasztroenterológián a 4 hónapos Kisfiammal. Egy éves kor után csinálnak csak terheléses vizsgálatot. Addig a tünetekbõl következtetnek. Szerintem sehol nem teszik ki ilyesminek.
4 hónaposan tehéntejet iszik?
A tápszer mivel tejalapú és az anyatej is tartalmaz tejfehérjét, ha az anyuka úgy táplálkozik...

1 év után megyek vissza dolgozni gyedről. De másik cég vesz át. Így is védve vagyok a gyerek 3 éves koráig?

Legjobb válasz: Már megszünt ez a védelem. Akár a régi, akár új céghez mész. Ha elkezdesz dolgozni, bármikor felmondhatnak a gyerek 1 éves kora után, csak akkor nem, ha továbbra is otthon maradsz.

Már megszünt ez a védelem. Akár a régi, akár új céghez mész. Ha elkezdesz dolgozni, bármikor felmondhatnak a gyerek 1 éves kora után, csak akkor nem, ha továbbra is otthon maradsz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget!Csak mindenhol ezt olvasom, h védve vagyok!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget!Akkor bízom a fõnökömben, h korrekt lesz, és nem rúg ki!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!