Találatok a következő kifejezésre: 1 éves szeretném leszoktatni a (3 db)

1 éves kisfiamat szeretném leszoktatni a szopizásról. Már csak éjszaka szopizik, de akkor folyamatosan. Hogyan csináljam?

Adjatok tanácsot légyszi!

Legjobb válasz: Szia! Ne aludjatok együtt.Ha felkel ne te menj hozzá, hanem a párod. Esetleg vidd mamához 1-2 éjszakára.

Szia! Ne aludjatok együtt.Ha felkel ne te menj hozzá, hanem a párod. Esetleg vidd mamához 1-2 éjszakára.

1 éves múlt a kicsim, de éjjel még mindig min.4szer kel. Szeretném már leszoktatni az éjjeli szopiról. Hogyan csináljam?

Legjobb válasz: a legfontosabb, hogy este lakjon jól, és éjjel csak vizet kapjon ha felkel. ha nem tetszik neki a rendszer (nem fog), akkor is. kitartás, 1-2 nap, és rájön, mi van...

a legfontosabb, hogy este lakjon jól, és éjjel csak vizet kapjon ha felkel. ha nem tetszik neki a rendszer (nem fog), akkor is. kitartás, 1-2 nap, és rájön, mi van...
Veled alszik vagy egyedül? Nem kell ilyen drasztikusnak lenni... Ha egyedül alszik vedd ki, öleld magadhoz és legyél vele, amíg el nem alszik, vízzel kínáld /ne tával, mert akkor meg arra fog kelni!!!/ Néhány nap után lesz változás. Kitartás és karikás szemek.. Az enyém velem alszik, 1 éves kora körül magától elhagyta az éjjeli cicit. Majd 3 hónap múlva a délit, ebéd utánit. Õ már mindent eszik, csak a reggeli kizárólag tejcsi, este laksd jól, kapjon normális ételt, mint délben. Ha van türelmed adj még neki egy kis idõt és kialakul a dolog. A többiekre meg ne hallgass, csináld, ahogyan Neked jó. A babád semmiképp ne hagy egyedül üvölteni.
Ne aggódj, hogy még éjjel is sokszor felkel és szopizik.Lehet, hogy csak az összebújás miatt (nem feltétlenül az éhség ébresztheti fel).Az is lehet, hogy jön a foga, és ilyenkor a szoptatás, mint fájdalomcsillapító játszik szerepet. Az én kisfiam is ezt csinálta, és magától 1, 5 évesen hagyjta abba az éjjeli szopit, 21 hónaposan pedig teljesen elválasztotta magát. Csak akkor szoktasd le, ha neked is fárasztó, vagy elõször mindig kínáld meg vízzel (NE TEÁVAL!!!!!), és ha nem fogadja el, akkor jöhet a szopi ( a gyereknek és neked sem lesz semmi bajod).Egyedül soha ne hagyjd, hogy sírjon, ahogy azt az elsõ válaszoló írta!!! Gyereket szeretni kell és nem idomítani!!! Jó babázást és éjszakai összebújást!
Az elõzõnek igaza van.Nem megy másképp.Csak ne teát adj, hanem vizet.Mert azért nem érdemes felkelni.Meg azt hiszem valami normális vacsora sem ártana.
Már az elején sem kellett volna éjjel szoptatni.Ha felébred, adj neki legfeljebb teát, hagyd egyedül, akkor is ha sír.Néhány nap után alszik majd éjjel.Este lakjon jól.
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek!Neked kedves elsõ nem annyira.Tegnap éjjel kipróbáltam, csak magamhoz vettem szeretgettem, ölelgettem, majd visszatettem az ágyába és aludt tovább.Még víz sem kellett.Ezt 3x csináltam meg és csak reggel 7kor adtam neki cicit.Kajával nincs gond napközben, rendesen eszik.Nem tudom miért nem próbáltam meg eddig.Biztos kellett a Ti biztatásotok.Most már tudom, hogy tuti nem éhség miatt kel fel.Ja és egyszer sem sírt!El sem hiszem.Tehát köszi mindenkinek, remélem egyre jobb éjszakáink lesznek.

1 éves a fiam és még napi 3-4 szopizik szeretném leszoktatni de hogyan kezdjek hozzá?

A többi gyerekem nem okozott gondot szép fokozatosan leszoktak a szopiról,de ő csak így alszik és reggel is követeli amint felébred.

Legjobb válasz: Szóval így alszik el.Esetleg még délelõtt a babakocsiban szunnyad egyet de hát a déli delelést azt a lakásban kell megoldani.Estirõl nem is beszélve.

A kérdező hozzászólása: Szóval így alszik el.Esetleg még délelõtt a babakocsiban szunnyad egyet de hát a déli delelést azt a lakásban kell megoldani.Estirõl nem is beszélve.
Az alváshoz kötött szopikat elég nehéz lehet elhagyni, fõleg, ha nagyon ragaszkodik hozzájuk.. Ha van ezen kívül olyan, ami nem így mûködik, inkább azokkal kellene kezdeni szerintem. Azt válaszd ki, ami, úgy tûnik, a legkevésbé fontos a számára és azt próbáld valahogy kiiktatni. (A módszer attól is függ, ez mikor, milyen körülmények között van.) Szerintem elsõre egyszerre csak egy szopit hagyjatok el, aztán ha ezt relatíve megszokta, akkor érdemes a következõt. Bár ez lassabb így, de sokkal kíméletesebb is; és sok gyerkõc elég rosszul viseli a hirtelen elválasztást.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!