Találatok a következő kifejezésre: 1 éves szeretném leszoktatni (5 db)

1 éves múlt a kicsim, de éjjel még mindig min.4szer kel. Szeretném már leszoktatni az éjjeli szopiról. Hogyan csináljam?

Legjobb válasz: a legfontosabb, hogy este lakjon jól, és éjjel csak vizet kapjon ha felkel. ha nem tetszik neki a rendszer (nem fog), akkor is. kitartás, 1-2 nap, és rájön, mi van...

a legfontosabb, hogy este lakjon jól, és éjjel csak vizet kapjon ha felkel. ha nem tetszik neki a rendszer (nem fog), akkor is. kitartás, 1-2 nap, és rájön, mi van...
Veled alszik vagy egyedül? Nem kell ilyen drasztikusnak lenni... Ha egyedül alszik vedd ki, öleld magadhoz és legyél vele, amíg el nem alszik, vízzel kínáld /ne tával, mert akkor meg arra fog kelni!!!/ Néhány nap után lesz változás. Kitartás és karikás szemek.. Az enyém velem alszik, 1 éves kora körül magától elhagyta az éjjeli cicit. Majd 3 hónap múlva a délit, ebéd utánit. Õ már mindent eszik, csak a reggeli kizárólag tejcsi, este laksd jól, kapjon normális ételt, mint délben. Ha van türelmed adj még neki egy kis idõt és kialakul a dolog. A többiekre meg ne hallgass, csináld, ahogyan Neked jó. A babád semmiképp ne hagy egyedül üvölteni.
Ne aggódj, hogy még éjjel is sokszor felkel és szopizik.Lehet, hogy csak az összebújás miatt (nem feltétlenül az éhség ébresztheti fel).Az is lehet, hogy jön a foga, és ilyenkor a szoptatás, mint fájdalomcsillapító játszik szerepet. Az én kisfiam is ezt csinálta, és magától 1, 5 évesen hagyjta abba az éjjeli szopit, 21 hónaposan pedig teljesen elválasztotta magát. Csak akkor szoktasd le, ha neked is fárasztó, vagy elõször mindig kínáld meg vízzel (NE TEÁVAL!!!!!), és ha nem fogadja el, akkor jöhet a szopi ( a gyereknek és neked sem lesz semmi bajod).Egyedül soha ne hagyjd, hogy sírjon, ahogy azt az elsõ válaszoló írta!!! Gyereket szeretni kell és nem idomítani!!! Jó babázást és éjszakai összebújást!
Az elõzõnek igaza van.Nem megy másképp.Csak ne teát adj, hanem vizet.Mert azért nem érdemes felkelni.Meg azt hiszem valami normális vacsora sem ártana.
Már az elején sem kellett volna éjjel szoptatni.Ha felébred, adj neki legfeljebb teát, hagyd egyedül, akkor is ha sír.Néhány nap után alszik majd éjjel.Este lakjon jól.
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek!Neked kedves elsõ nem annyira.Tegnap éjjel kipróbáltam, csak magamhoz vettem szeretgettem, ölelgettem, majd visszatettem az ágyába és aludt tovább.Még víz sem kellett.Ezt 3x csináltam meg és csak reggel 7kor adtam neki cicit.Kajával nincs gond napközben, rendesen eszik.Nem tudom miért nem próbáltam meg eddig.Biztos kellett a Ti biztatásotok.Most már tudom, hogy tuti nem éhség miatt kel fel.Ja és egyszer sem sírt!El sem hiszem.Tehát köszi mindenkinek, remélem egyre jobb éjszakáink lesznek.

1 éves kisfiamat szeretném leszoktatni a szopizásról. Már csak éjszaka szopizik, de akkor folyamatosan. Hogyan csináljam?

Adjatok tanácsot légyszi!

Legjobb válasz: Szia! Ne aludjatok együtt.Ha felkel ne te menj hozzá, hanem a párod. Esetleg vidd mamához 1-2 éjszakára.

Szia! Ne aludjatok együtt.Ha felkel ne te menj hozzá, hanem a párod. Esetleg vidd mamához 1-2 éjszakára.

1 éves babám szeretném az éjszakai szopiról leszoktatni, hogyan csináljam?

A kistesót várjuk, 10 hetes vagyok és már nagyon kimerült a sok éjszakai szoptatástól. Napközben nincs gondom. Arra gondoltam, hogy vennék ilyen gyermekitalt, ami tápszer helyett van egy év felett és azt adnám cumisüvegbõl. Biztos vagyok benne, hogy minimum egyszer megéhezik még éjszaka, nem szeretnék semmit, vagy vizet adni. Tudnátok esetleg ilyen italmárkát javasolni?

Legjobb válasz: Milumil tejital,lányom szerette.

Milumil tejital, lányom szerette.
Estére vacsorára mit eszik?
A kérdező hozzászólása: Fhú, ez változó, általában azt, amit mi. Mert nagyjából gyerekkompatibilisen étkezünk. Nem késõn eszünk. Lefekvés elõtt pedig szopik, az elég neki. Általában fõtt ételt eszünk, vagy valami tésztát, esetleg kenyérfélét. Nem szeretnék többet vagy nehezebb ételt adni neki vacsira, mert amikor néha kicsit késõbb eszünk, akkor gyakran egész éjjel forgolódik, mert emészt és fáj a pocakja. Nem olyan régen kezdett el rendesebb adagokat enni. Eddig mindenbõl csak csipegetett. Kb. 2-3 hete eszik "sokat".
Lehet hogy az esti tejed nem elég már. Ha cicin alszik el este akkor próbáld ki hogy elõtte tejitalt adsz.Vagy utána.Végülis egy próbát megér.
A kérdező hozzászólása: A tej alkalmazkodik a babák igényeihez táplálóság tekintetében. AMúgy efelõl kétségem sincs, hogy elég neki, egyszerûen én nem akarom tovább szoptatni, mert fáj és kimerült vagyok. Most olvastam egy kutatást, hogy a tápszeres babák is ugyanolyan gyakran kelnek, ez csak városi legenda, hogy "betápszerezem jól, aztán alszik reggelig". Van amelyik gyerek alszik, de az anyatejjel is aludna. Szóval én leginkább a fájdalom miatt szeretném éjszakára elválasztani és azért, hogy hátha a tejital annyira nem érdekli és akkor azért már "nem éri meg" felkelni neki. Eddig cumizott, az nagy segítség volt, visszaadtam a szájába és kész, de kb, egy hónapja egyik napról a másikra kikõpi és nem kell neki, még az alvásából is felébred, ha azt próbálok neki adni. :(
lehet, hogy szomjúságra kel éjszaka... próbáld vízzel, teával kínálni. az is lehet, hogy melege van ezért ébred éjjel, hogy igyon. én igény szerint szoptatom 9 hónaposom, de éjjel nem eszik nagyot, ebbõl következtetek, hogy inkább csak iszik, sõt, inkább csak komfortcicizik. (mi még csak játékból etetjük, nincs még kiváltva egy kaja se) szerintem esti utolsó cicizés és utána legyen víz, vagy tea, bár szerintem szoptatás híve vagy te is, mert már elfáradsz, azért nem akarod így etetni, de közben kételkedsz :) pedig (sajnos) sok anyuka a fura régi tanácsoknak köszönhetõen teáztatja még mindig éjjel a gyerekét szopi helyett (a tápszeres megint más történet) és mégis felnõnek ezek a gyerekek is és boldog babák, meg nem is alultápláltak. szóval elméletileg ez a teáztatás, vizeztetés amúgy is leszoktathatja a babót az éjjeli ébredésekrõl, hisz ez már nem olyan jó buli, mint a cicizés, inkább alszik :) de.. az átszoktatás fáradtságos folyamat ám, nem gyors, lehet, ez is kifáraszt... esetleg egy szoptvtási tanácsadót keress meg LaLecheLiga szakembert, aki lehet, olyan ötletet ad, ami a legjobb ilyen esetben :) lehet, neked kellene erõsítened egy kis vas szedéssel, hogy bírjad a gyûrõdést :) kitartás :)
A kérdező hozzászólása: Köszi a tanácsokat! Hát, valóban nem vagyok egész biztos a dolgoban, de a vas ide már régen nem elég erõsítésnek. Ide masszív alvás kellene. :D Így, hogy várandós is vagyok, totál nem bírom tovább. Vannak egyéb, napközbeni nehezítõ tényezõk is, msot nem részletezem, de azért döntöttem így. Most annyit csináltam, hogy az esti cicihez kap tejitalt is. Eddig lecsökkent az ébredések száma, úgyhogy lehet ez is elég. Két ébredéssel már elvagyok, öttel nem. Szóval éjjelre cicit adtam neki, de most sokkal kipihentebb vagyok.


1 éves a fiam és még napi 3-4 szopizik szeretném leszoktatni de hogyan kezdjek hozzá?

A többi gyerekem nem okozott gondot szép fokozatosan leszoktak a szopiról,de ő csak így alszik és reggel is követeli amint felébred.

Legjobb válasz: Szóval így alszik el.Esetleg még délelõtt a babakocsiban szunnyad egyet de hát a déli delelést azt a lakásban kell megoldani.Estirõl nem is beszélve.

A kérdező hozzászólása: Szóval így alszik el.Esetleg még délelõtt a babakocsiban szunnyad egyet de hát a déli delelést azt a lakásban kell megoldani.Estirõl nem is beszélve.
Az alváshoz kötött szopikat elég nehéz lehet elhagyni, fõleg, ha nagyon ragaszkodik hozzájuk.. Ha van ezen kívül olyan, ami nem így mûködik, inkább azokkal kellene kezdeni szerintem. Azt válaszd ki, ami, úgy tûnik, a legkevésbé fontos a számára és azt próbáld valahogy kiiktatni. (A módszer attól is függ, ez mikor, milyen körülmények között van.) Szerintem elsõre egyszerre csak egy szopit hagyjatok el, aztán ha ezt relatíve megszokta, akkor érdemes a következõt. Bár ez lassabb így, de sokkal kíméletesebb is; és sok gyerkõc elég rosszul viseli a hirtelen elválasztást.

1 éves lányom, ha nem kap meg valamit, vagy nem az történik amit ő szeretne, megharap bárkit, vagy saját magát. Hogyan próbáljam leszoktatni erről?

Másoknál is el?fordult már?Hogy oldottátok meg?

Legjobb válasz: Nem tudod a választ ? Pedig egyszerû ! SZÁJZÁR ! A legjobb kutyabarát . ;)

Nem tudod a választ ? Pedig egyszerû ! SZÁJZÁR ! A legjobb kutyabarát . ;)
Szia! Ha látja, hogy ezzel sem ér el semmit abba fogja hagyni. Az én fiam is harapott, persze mindig rászóltunk, aztán elmaradt( jött más) Most 2 éves és például tegnap a boltban azért akarta megharapni a mögöttünk álló nénit, mert megfogta a kezét. Úgyhogy megint elkezdõdött. Remélem hamar elfelejti megint! Kitartás!!!
Lehet hogy zombi.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!