Találatok a következő kifejezésre: 1 éves szeretném (104 db)

1 évesemet szeretném megismerkedtetni a "rajzolással", hogyan kezdjek neki?

Olvastam már itt olyat, h 1éves baba zsírkrétával rajzolt, de az enyém mindent szájba vesz, szerintem enné, ilyen kicsi korban mivel rajzolnak a gyerekek?

Legjobb válasz: Mi úgy szoktunk,hogy az ölembe veszem,leülünk az asztalhoz,kezébe adok egy ceruzát és elé teszek egy lapot.Így elfirkálgat 1-2 percig és megy az útjára :)

Mi úgy szoktunk, hogy az ölembe veszem, leülünk az asztalhoz, kezébe adok egy ceruzát és elé teszek egy lapot.Így elfirkálgat 1-2 percig és megy az útjára :)
Lányomnak zsírkrétát adtam, amire direkt rá volt írva, hogy nem mérgezõ. Volt, hogy megkóstolta, de ott voltam mellette, figyeltem és gyorsan kivettem a szájából, ha hirtelen bekapta. Ja, amúgy elõször mágneses rajztáblát kapott, úgyhogy azzal próbálkozhat és annyira nem gond ha megnyalogatja. :) http://hu.i.cdn.nrholding.net/15677110
Nekünk mágneses rajztábla van, azzal nem firkálja magát, nem okoz kárt, ha véletlen a szájába veszi, már a tintára gondolok, és le is tudja törölni. Ez egy élmény számára.
mi is ilyentájt kezdtük, sima zsírkrétával. Nekem is a szájába vette, de mindig mondtam, hogy nem szabad, fúj, de roszz, vágtam hozzá pofát, és a kitartásom kb. 2 után beérett, és már nem kellett állandóan ezen szenvedni. Nem mondom, hogy néha nem nyalja meg, de elenyészõ. Ha adhatok még 1 tanácsot, vastagot vegyél, mert azt sokkal könnyebben tudják megfogni, és nem is törik el olyan hamar. Mi már kezdjük a ceruzát is. :-) (17 hós)
Ravensburger Ministeps Aqua Doodle: http://www.gemklub.hu/images/30/3000065458_2.jpg Nagyon szuper termék, mi ezt használjuk rajzolásra a másfél éves kislányommal.
A kérdező hozzászólása: nagyon köszönöm a válaszokat, ebbõl már tuti bejön valamelyik!!!:-))

Biztos eszméletlen buta a kérdés, de mégis felteszem. Ha valaki mondjuk 1 éves koráig szoptatni szeretné a babáját, akkor miért ajánlják kezdeni kiváltani a szopásokat már 5-6 hónaposan?

Attól nem lesz szerintem több tej a ciciben, mert 6 óra telik el két szopi között, nem 3, s?t, egyre kevesebb fog termel?dni. Hogy kapja meg így majd a mondjuk 9 hós gyerek a neki szükséges tejmennyiséget? Vagy jön akkor a babatej, meg tápszer? 8,5 hónapos kisfiú anyukája vagyok, és napi 3-4x kap kanalasat, de mindig szopi után kapja, ugyanúgy 5x szopik, mint 4 hónaposan. Így is csökken a tejmennyiség, hátha még elhagynánk egy-egy szopit..

Legjobb válasz: Megteheted azt,h 6 hónapos és 1 éves kora között szoptatások után adsz neki szilárdat,amennyit kér,így az anyatej marad az elsõdleges,de 1 éves korára mindennel meg fog ismerkedni,és ehet is amennyit még akar.1 évesen kell váltani,akkor elõször kap szilárdat,és utána anyatej amennyit még szeretne.Én így csináltam mind a 4 gyereknél,nem lettek válogatósak,rendesen esznek,és semmi bajuk.:)) Ez is egy módszer,a WHO ajánlása.

13 hónapos koráig szoptattam a fiam. 9 hónapos koráig kizárólag anyatejes volt a táplálása. Minden rendben megy az evéssel. Hozzátáplálás is simán ment. Amúgy jogos a kérdésed. 18 hónapos most
Megteheted azt, h 6 hónapos és 1 éves kora között szoptatások után adsz neki szilárdat, amennyit kér, így az anyatej marad az elsõdleges, de 1 éves korára mindennel meg fog ismerkedni, és ehet is amennyit még akar.1 évesen kell váltani, akkor elõször kap szilárdat, és utána anyatej amennyit még szeretne.Én így csináltam mind a 4 gyereknél, nem lettek válogatósak, rendesen esznek, és semmi bajuk.:) ) Ez is egy módszer, a WHO ajánlása.
Nekem a következõt mondta a védõnõ: szopi, majd utána szilárd. Ha csak pár kanállal eszik, akkor annyira volt szüksége. A babák még tudják, hogy mi a jó nekik. Na, ezzel kapcsolatban nekem az a problémám, hogyha szopik 200 gr-ot, akkor nem fog utána enni. Ez fõleg reggel probléma, nap közben nincs annyi tej. Úgyhogy én inkább úgy szoktam, hogy 10-kor 1-kor, 4-kor, 7-kor eszünk, közte meg kap igény szerint szopit. Még 1 évesen is kérte napi 6-szor. Ez persze babától is függ, hallottam olyat, aki már 7 hónaposan nem kérte. Mondjuk ezt én nem nagyon tudom elképzelni, nekem mind a 2 gyerekem nagy cicibolond. Én is aggódtam, hogy volt, hogy csak 50 gr-ot evett a gyerek, más anyuka meg mondta, hogy az övé 200-300 gr-ot is bevág. De a védõnõ megnyugtatott, hogy a szoptatással együtt egy fél vagy harmad üveg babakaja is elég neki. A doki nekem egyébként azt mondta, hogyha a gyerek nem kéri a kaját, akkor tökéletesen elég neki az anyatej. Szerinte még vas is van benne elég, ha az anya eszik elég vastartalmú kaját.
Itt a szélsõséges példa : nekem 3 éves koráig szopizott a lányom, sztereóban az akkor 1 éves öcsikéjével. Terhesen is szoptattam, nem lett semmi bajom, a kicsinek sem. 6 hónapos koráig kizárólag anyatejes volt, semmit nem volt hajlandó megkóstólni. Utána meg mindent kért, hihetetlen változás volt. Én, amikor kérte a cicit, adtam neki. Inni vizet ivott 1 évesen, sportkupakos flakonból és pohárból. A szopik ritkulásával sem csökkent le drámaian a tejem, mindig olyan sok volt, hogy szerintem 6 gyerek felnõhetett volna rajta. :) Ezért is volt jó, hogy kettõ cicizett, mert legalább nem kellett fejnem. Amikor csak a lányom volt, 6-8 alkalommal is begyulladt a mellem a pangó tejtõl... :( De ez alkati kérdés azt hiszem. Én úgy gondolom, te ismered a babádat és magadat, szopiztasd kedvetek szerint, de szilárd ételt mindig kapjon, már csak a vaspótlás miatt is. Ha nagyon tanácstalan vagy, nézz körül a http://www.lll.hu-n. Szoptatási tanácsadók segítenek! :) Sok boldogságot nektek!
Azért mert 6 hónapos korában nem elég már a baba fejlõdéséhez az anyatej, ezért van szüksége másra is, hogy hozzájusson a számára szükséges vitaminokhoz, ásványi anyagokhoz.
A heles választ már megirták: csak max. 6 hónapos koráig fedezi teljes mértékben az anyatej a szükséges vitaminokat, stb-ket. Pl a vasat egyátalán nem tudja tóled átvenni az anyatejjel, a születésekor benne lévõ vastartalékok max. 6 hónapra elegendõek, addigra kiürül a vasraktárja, igy onnantól vagy hozzájut valami kajából, vagy nem. Ezért kell elkezdeni hozzátáplálni. Hogy ezt milyen módszerrel teszed, az a te dolgod: szopi, majd kaja, vagy kiváltasz kajával teljes étkezéseket és marad a többi étkezés csak szopi. Én fokozatosan kiváltottam az étkezéseket, ikreimet 13 hónapig szoptattam, még 10-11 hónaposan napi 2 kaja csak szopi volt, mennyiségre pedig megvolt az ajánlott 3-4 dl/fõ. A végén úgy válaaztottam le, hogy a megmaradt szopikat kiváltottam a tápszerrel és azóta is azt kapják.
Egyre jobban terjed az a tévhit, hogy az anyatej 6 hónapos kor után már nem elég. de igen, elég, mindösszesen a vasat kell pótolni, mert a baba vasraktárai kb ekkorra merülnek ki, az anyatej pedig ebbõl nem tartalmaz eleget. de minde másból: vitaminból, tápanyagból, fehérjébõl, mindenbõl pont az életkorának megfelelõ mennyiséget tartalmazza, megfelelõ arányban. Nem véletlenül hívják egy éves koráig CSECSemõnek... hónapos kortól nem a szopikat kell kiváltani, hiszen egy éves koráig az anyatejnek (vagy ennek hiányában a tápszernek) kell maradnia a fõ tápláléknak, hanem supán kóstoltatunk, megkedveltetjük az új ízeket, megtanítjuk harapni, rágni, nyelni. http://www.iboly.hu/faq_first_solids.htm Fontos tudni: az elsõ életévben nem a szoptatást helyettesítjük az egyéb táplálékkal, tehát a szilárd étel bevezetése nem egyenlõ az elválasztással. Ezért is adjuk a pépeket szoptatások után. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ajánlása szerint a szoptatás legalább kétéves korig javasolt, de ideális esetben addig folytatódik, amíg a kisbaba magától abbahagyja.
És mennyit eszik abból a kanalasból? Mert biztos nem lakik jól vele. Az elsõ évben az a cél, hogy felkészítsük a gyermeket a szilárd táplálékra. Egyébként is fordíta kéne. Elõször kanalas, majd megkínálod cicivel, hogy igyon. Ha szopik pl. 180grammot, akkor arra hány kanál fõzeléket adsz neki? Mert már azzal a 180nal jóllakott. Amúgy utána nem is adsz inni neki? Egyébként a szervezeted alkalmazkodni fog az új szopi rendszerhez. Tehát csak estére és reggelre fog elég tejet termelni, de azzal jól fog lakni a babát. Kereslet/kínálat. Egyébként ez csak a saját véleményem, nem vagyok hozzáértõ.
Gondolom meg kell szokni az új ízeket! Más oka nem lehet, ha az anyatejet néhány szakértõ a tápszerek elé helyezi. Viszont vannak nõk, akik a gyereket 3 éves koráig szoptatják. Hogy utána mennyire lesz válogatós a gyerek kaja tekintetében, nem tudom.
A kérdező hozzászólása: 1. válaszadó: nem szeretnék szélsõségekbe esni és 3 éves koráig szoptatni, nem titkolt vágyam, h 1éves koráig kitartson az anyatej iránti érdeklõdése, aztán már szinte bármilyen tejterméket ehet amúgy is. Nem értettem azt a mondatodat, h bizonyos szakértõk a tápszer elé helyezik az anyatejet. Mert van olyan szakértõ is, aki szerint hasznosabb a tápszer? 2. válaszadó: tudom, h hozzá kell táplálni és, hogy miért, nem is ez a kérdésem lényege, lehet, h rosszul fejeztem ki magam, ha így van elnézést. 3. válaszadó: Nem mérem, h mennyit szopik, de utána kb 150-200 ml kanalast megeszik, ez attól függ, h mi az aktuális menü. Natúr turmixolt gyümölcsbõl van, h ennél is többet, zöldségekbõl kevesebbet általában. Más folyadékot nem fogad el se pohárból, se kanálból, se csõrösbõl (cumisüveget sose használt még), max a nyári 35'C fokban 1-2 kortyot, ezért is tartom fontosnak a cicizést. 4. Válaszoló: Kb ilyen dolgokra voltam kíváncsi, de pontosan hogy jelent meg az a fokozatosság? Ti hogy csináltátok?
Ezért jobb és helyesebb, ha nem is szopi-kiváltásról meg elválasztásról beszélünk, hanem hosszabb távú hozzátáplálásról és elválasztódásról! (Sejtheted, hogy az elõbbi vajon kiknek az érdeke..) Én 2, 5 éve szoptatok, most már csak reggel és este, tehát még mindig hozzátáplálom a lányomat. Bár már régen kiváltottunk egyes szopikat, de én szeretném megvárni, amíg saját maga hagyja el, nem én akarom leválasztani. A vasról pedig annyit, hogy az anyatejben valóban kevesebb van, mint pl. a vörös húsokban, de ez a kevés viszont sokkal jobban felszívódik, mint bármilyen más táplálékunkból! Plusz, ahogy elõttem is írták, kb. 6 hónapra elegendõ vas-tartalékkal születik egy csecsemõ. Többek között ezért is felesleges korábban vagy túl gyors tempóban hozzátáplálni ill. elválasztani.
Szia, mi 1 évesek vagyunk, még mindig szopizik a kislányom. Reggel szopizik, délután uzsi után, és este elalvás elõtt, vacsi után, a többi evés pedig gyümölcs, fõzelék, fõétel, stb. Ebéd után egy jó darabig kapott még tejcit, mert kérte, most már ilyenkor egy pohár tápszerrel kínálom, az a tej neki (szopi és tehéntej helyett). Az anyatej mennyiség pedig szépen alkalmazkodott a kívánalmakhoz magától, reggel és este van ahogy kéri, amennyi kell.
Egy éves a lányom és szopizik. Sõt most már kéri, jön, ha cicizni akar. Mondja "cici". Reggeli, ebéd, vacsi szilárd kaja. Szereti is. Evések között, ha elalszik elõtte szopizik. Este elalvás elõtt is szopizik. Neki ez még fontos, és számomra is megnyugtató. Folyadékot vizet iszik (meg persze a tej). Ha szoptatod, akkor a tej termelõdik tovább rendesen, igyál sokat. Egyél rendesen, de ezt biztosan tudod. Én még vitamint is szedek, hogy rendben legyek én is.

Meddig használtátok a cumisüveget? 1 éves a kislányom, és még este eszik tápszert, legalább 1, 5-2 éves koráig szeretném ha inna tejitalt, vagy babatejet, de lassan le kellene szoktatni a cumisüvegről, de hogyan?

Mivel este sokszor bealszik amíg megissza, így pohárból nem tudná inni.

Legjobb válasz: 2,5 éves,reggel,este cumisüvegezik,abból issza a tejet.Ameddig akarja,addig használja,elvenni tuti nem fogom,mert ez szerintem lényegtelen dolog.

2, 5 éves, reggel, este cumisüvegezik, abból issza a tejet.Ameddig akarja, addig használja, elvenni tuti nem fogom, mert ez szerintem lényegtelen dolog.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, hogy írtatok! Csak este iszik cumisüvegbõl, nappal csõrös itatóból vagy pohárból iszik. Akkor maradhat még neki a cumisüveg.
Elsõ lányom 3 éves kora elõtt egy hónappal leejtettem a kedvenc cumisüvegét, ami eltört. (üveg volt) Attól a naptól kezdve nem fogadott el másikat, és leszokott a cumisüvegrõl. Addig minden kakaót üvegbõl ivott. 2 hónap múlva kezdte az ovit.
07:49 Szerencsés vagy hogy tudtál szoptatni. Ha tápszer kell nincs olyan hogy nem szoktatom rá a gyereket a cumisüvegre. Akkor nem adsz neki enni????
A lányom ugyan még csak egy éves. Õ már csak este kap cumisüveget, amúgy csõrös itatózik. A húgom volt az aki még 6évesen is cumisüvegbõl itta reggel este a kakaót....én meg csak néztem, hogy anyám biztos, hogy nem normális :D
Kislányom kb. másfél éves kora óta a reggeli-esti junior italon kívül mindent vagy pohárból, vagy sportkupakos üvegbõl iszik. Na, arra nem volt könnyû rászoktatni, mert addig kis teás cumisüvegbõl ivott nappal is mindent. De pár nap alatt, idõnként némi sírás árán, elfelejtette a kis cumisüvegeket. Aztán, pár hónappal késõbb egyértelmûen értésemre adta, hogy nem akar reggel-este sem cumisüvegbõl inni. Hozta a kis sportkupakos Jana baby vizes palackot (a 2, 5 decis verziót), és mutatta, hogy öntsem át abba a tejcit. Amúgy Õ sosem aludt be a cumisüvegen, gondolom, ezért könnyebben szokott le róla. Most 2 éves, hónapok óta nincs semmiféle cumisüveg.
20hónapos kisfiam este a tejet még cumisüvegbõl issza. Nappal szépen iszik pohárból.
Nekem a kislányom 1 éves és itatópohárból issza a tejet(3.5-ös), kakaót reggel, este.Ülve iszik.Már ihat tejet a gyerkõcöd! A leszoktatást nem este kell elkezdeni, hanem nappal már igyon pohárból. Majd meglátod, hogy élvezni fogja.
Semmi olyanra nem szoktattam rá, amirõl elõre tudtam, hogy le kell majd szoktatnom. Nem volt egyiknek se cumisüvege, nem volt ilyen gondom.
Pohárból, csõrös itatóból vagy szívószálasból tud egyébként inni? 1 éves gyerektõl még én sem venném el, megmondom õszintén, nem értem, miért akarod már leszoktatni. Szerintem ha csak este használja, napközben meg másból iszik, akkor szerintem nyugodtan használjátok a cumisüveget, amíg tápszerezik. De ha le akarod szoktatni róla, akkor adjad neki az esti italát csõrös cumisüvegbõl, abból nem folyik ki.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek még egyszer, hogy írt. Én nem azt kérdeztem, hogy nem kellett volna rá szoktatni stb. Mivel nem szándékosan adtam neki a cumit és más sem. Amúgy 8 hónapig szopott, de már pár hetesen kellett neki pótlás, mivel nem volt elég a tejem. A védõnõm (aki alig látogat minket) azt tanácsolta, hogy pohárból vagy kanállal adjam neki a pótlást, vagy amit lefejek. Próbálgattam, de szegénykémnek nem volt türelme hozzá, meg sok levegõt is nyelt, úgyhogy elkezdtünk cumisüveget használni. Aki azt írja, hogy leszokik a baba a szopizásról, mert cumisüvegbõl kapja a pótlást, az hazudik, de igaz, hogy a tommee tippee cumisüveget használtuk, 6 hónapos koráig a pici lyukúval....


4 éves kislányomat 1 valamire szeretném járatni, mi legyen az?

Mindent szeret. Táncolni, énekelni, rajzolni, stb. Kezdjünk el járni lovagolni, úszni, esetleg táncra? Úszni? 1 valamit szeretnék beiktatni a kis életébe, nem elárasztani feladatokkal, de nem tudom, hogy mit és hol lehet csinálni? Hogy kezdjem el?

Legjobb válasz: Hát ami nektek legközelebb van, legjobban kijön árban és ahova más anyukák is hordják az ismeröseidtöl hogy te is jól érezd magadat. Mi 1 éves lányommal kezdtünk el járni tornázni 3 év alatti tornára, és énekelni. ezt ovi mellett is fogjuk majd folytatni. nyugodtan nézd a te érdekeidet is neked is jót tesz hogy amíg vársz a gyerekre, vagy ott vagy vele addig jó környezetben legyél és a gyerek is élvezze.

Hát ami nektek legközelebb van, legjobban kijön árban és ahova más anyukák is hordják az ismeröseidtöl hogy te is jól érezd magadat. Mi 1 éves lányommal kezdtünk el járni tornázni 3 év alatti tornára, és énekelni. ezt ovi mellett is fogjuk majd folytatni. nyugodtan nézd a te érdekeidet is neked is jót tesz hogy amíg vársz a gyerekre, vagy ott vagy vele addig jó környezetben legyél és a gyerek is élvezze.
Ha mindent szeret, akkor szerintem énekkarba vagy zenét tanulni menjen, mert a zenei nevelés nagyon hasznos és ott meglesz a közös alkotás élménye. Énekkarban, zenekarban együtt a társaival fognak létrehozni olyan dolgokat, amire büszke lehet, elõadhatja és hasznos is, fellépésekre járnak majd stb. De ugyanolyan jó a néptánc, mert ott mozog is. Jó a többi sport is, ha õ azt akarja, de óvnám a versengéstõl és a teljesítési kényszertõl. De te ismered, vagy beszéld meg vele, viszont túlterhelni tényleg nem szabad! Sok sikert! :)
Én ezek közül az úszást választanám, sõt azt is választottuk :) De a tánc és a lovaglás sem rossz, lényeg, hogy kicsi korától szeressen sportolni :) Szerintem a zenéléssel ráértek iskolás koráig, arra fejlõdik még :)
Én is pont így vagyok a 4 éves lányommal. Õ most kezdte az ovit és van néptáncoktatás. Ott van helyben, ráadásul sok csoporttársával együtt járnak. Nagyon oda van érte. Így "tanulja" a zenét, de mozog is bõven, szóval 2in1. Imád "úszni" az otthoni óriási medencében (gyorsmedence, 90 cm mélységgel:) ). Az úszással várunk, már csak azért is, mert falun lakunk, és bár a város 4 km-re van, de kocsink csak egy, apa összevissza dolgozik, én meg nem buszozok az 5 hónapos húgával. Elméletileg jövõre úgyis viszi az ovi.
Én 4 évesem táncolni jár (klasszikus balett). Heti egy alkalom, 50 perc, ennyi bõven elég. Itt a környéken van sok lehetõség, de a legtöbb heti 2-szer van, vagy nem szimpi a tanár, vagy túl drága, vagy idõben nem jó. Ez nekünk tökéletes árban is, idõben is, mennyiségre is, a tanárnõ pedig egy istennõ :)

Szeretném lecserélni az 1 éves autónkat egy nagyobb kombi autóra ami nagyobb értékű is lenne. Az autónk hitellel terhelt, hogyan tudnék másik kocsit (1-2 éveset) venni, hogy ne bukjak sokat?

Legjobb válasz: Ugyanott kéne venned a kombit is. De mindenképp sokat fogsz bukni, az elsõ évben veszítenek a legtöbbet a kocsik az értékükbõl

Ugyanott kéne venned a kombit is. De mindenképp sokat fogsz bukni, az elsõ évben veszítenek a legtöbbet a kocsik az értékükbõl

Hogyan kezeljem azt, ha az 1 éves kisfiam hisztizik valamiért amit nem kaphat meg, vagy nem vihetem oda ahová szeretne?

Olyankor ordít és megfeszíti,vagy hanyadtdobja magát. Nagyon kellemetlen,pláne akkor ha épp egy áruházban vagyunk és ott akar valami olyant,amit nem szabad. Ilyenkor nem tudom megnyugtatni,nem lehet elterelni a figyelmét mással. Adjatok tanácsot, hogyan tudom err?l a tulajdonságáról leszoktatni? Vagy ezt kinövi majd? Mit tegyek? Ajánlották már a hidegvizzel való "locsolást", de ehhez még szerintem kicsi, nem értené meg miért történt,meg ezt amúgy is csak otthon tudnám megtenni. A kiabálás és durvaság távol áll t?lem és elitélem!

Legjobb válasz: A dacról mindenkinek más a véleménye, és talán minden babánál más is válik be. A nagykönyvek azt mondják, hogy egyszerûen ne vegyél róla tudomást, akkor abba fogja hagyni, ha nem vált ki reakciót vele. Mi még nem jutottunk ide 1 éves lányommal...

A dacról mindenkinek más a véleménye, és talán minden babánál más is válik be. A nagykönyvek azt mondják, hogy egyszerûen ne vegyél róla tudomást, akkor abba fogja hagyni, ha nem vált ki reakciót vele. Mi még nem jutottunk ide 1 éves lányommal...
Nekem 3 gyerekem van , nálunk csak egy dolog vált be , ha határozottan a szemébe nézek az éppen hisztizõnek és megmondom neki hogy velem így nem viselkedhet és kiviszem az áruházból , az étterembõl ...bárhonnan (anyáméknál a kocsiba szoktunk vele beülni ). Nem verem meg , nem üvöltök vele , egyszerûen kitartok az elveim mellett , hogy márpedig ezt nem! és kész, hamar kapcsolnak a gyerekek , hidd el az 1 éves is mindent megért ! Hihetetlen önuralom kell hozáá meg türelem , sok sikert hozzá ! Menni fog!

Yorkshire terrierem van, (fiú) 1 éves és egyre gyakrabban van *hatnékja, gyakorol az ágyán. A környezetemben nincs ilyen kutyus de szeretném pároztatni is. Megoldás?

Legjobb válasz: 1 éves kutya még nem teljesen kifejlett ivarilag, ebben az idõszakban mindenre rámásznak, ez természetes. Nem is szabad még ilyen fiatalon szukára engedni, mert könnyen születhetnek életképtelen, vagy halott kölykök amik veszélyeztetik a szukát is. Ezen kívül is feleslege szaporítani õket, mikor így is minden tele van a megvett, majd pár hónap múlva megunt, és kidobott kutyákkal. Ivartalanítsd, vagy vegyél neki valami kis plüss állatot amin "gyakorolhat".

1 éves kutya még nem teljesen kifejlett ivarilag, ebben az idõszakban mindenre rámásznak, ez természetes. Nem is szabad még ilyen fiatalon szukára engedni, mert könnyen születhetnek életképtelen, vagy halott kölykök amik veszélyeztetik a szukát is. Ezen kívül is feleslege szaporítani õket, mikor így is minden tele van a megvett, majd pár hónap múlva megunt, és kidobott kutyákkal. Ivartalanítsd, vagy vegyél neki valami kis plüss állatot amin "gyakorolhat".
Az én kutyám a cicámat szokta fárasztani.... Szegény cicám soxor azt sem tudja macska-e vagy kutya:D Eleinte a plüss kutyámat "baszogatta", de mostanában izgis dolognak látja a cicámat.
Ez csak egy ösztön. A szexuális együttlét nem szükségszerû. Nem érzik hiányát, nem úgy mûködnek mint az emberek. Ha zavar az ivarzási idõszak ilyen velejárója akkor ivartalaníttasd. De egy újabb alomnyi kutya erre a világra csak a "szex" kedvéért értelmetlen!

Hogy is mûködik az ESET 1 éves licensze? Van megvásárolt 1 évig érvényes licenszem 1 PC-re. Ha újra szeretném a gépet telepíteni akkor aktiválhatom még azzal a kóddal vagy újat kell vennem?

Hogy mûködik ez?

Legjobb válasz: A licensz az érvényességi ideig érvényes. Ez evidens. A gépemen új oprendszer van (win 8/1), simán elfogadta a kódot. A lényeg, hogy a neten egyszerre egy kód legyen fent.

A licensz az érvényességi ideig érvényes. Ez evidens. A gépemen új oprendszer van (win 8/1), simán elfogadta a kódot. A lényeg, hogy a neten egyszerre egy kód legyen fent.
Én ezt használnám a helyedben: [link] Nekem jobban bevált mint az ESET és nem feleannyira sem terheli a gépet.

Mit vegyek páromnak az 1 éves fordulónkra? Tanácstalan vagyok. Ilyen téren nem vagyok kreatív. Mondta hogy ö szeretné ha megajándékoznánk egymást 18 éves lesz én 16 leszek

Legjobb válasz: Én a barátomnak ezüstkarkötõt vettem az egy évesre meg egy kis porcelánt, ilyen aranyos szerelmeset :) de parfüm is jó ajándék, nyaklánc is, plüss, vagy akármi, a fantáziádra van bizva, hisz te jobban tudod h minek örülne a barátod a legjobban :) 17/L

Én a barátomnak ezüstkarkötõt vettem az egy évesre meg egy kis porcelánt, ilyen aranyos szerelmeset :) de parfüm is jó ajándék, nyaklánc is, plüss, vagy akármi, a fantáziádra van bizva, hisz te jobban tudod h minek örülne a barátod a legjobban :) 17/L
Ha személyes ajándékot szeretnél jó ötlet lehet, ha veszel egy kis könyvet, elõhívatod az összes 1 éven belül készült közös képet, keresel néhány idézetet, ami szép, rátok jellemzõ. Na és ezt szépen összeállítod, beleragasztgatod a kis könyvbe. Esetleg bee írsz vmi személyes dolgot. :) Szerintem szép ajándék. 1 évrõl szól :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm :)
ékszer virág csoki koncert jegy mozi szex vacsora randi
Mit adtál neki?
A kérdező hozzászólása: Már nem emlékszem :S

Nemrég tudtam meg, hogy van egy 1 éves gyermekem, de más neveli. és az ö nevén is van a gyermek. Azt szeretném, hogy én neveljem a gyermekem, és most már az anyja is ezt szeretné. Lehetséges ez? Hogyan?

nincs házasság ebben a "hároomszögben"

Legjobb válasz: Hát ha a férfi nevén van, akkor le kell mondania róla te pedig örökbe fogadhatód.

Hát ha a férfi nevén van, akkor le kell mondania róla te pedig örökbe fogadhatód.
pereskedj
Az anyuka lepasszolná neked a gyereket a jelenlegi pasi miatt, vagy mi ez a hirtelen fordulat?
Mondjuk a miértre én is kíváncsi vagyok? Talán nem akar gyerektartást fizetni a férfi más gyerekére így eszébe jutottál. Vagy ezt mégis, hogy lehet megmagyarázni.
Egyszerû: apasági-vizsgálatot kell kérni.
Szerintem kamu.
A kérdező hozzászólása: csináltunk apasági vizsgálatot.azért tudom hogy az enyém.az anya velem akar lenni.a gyerekhez semmi köze a nevelö apának, csak 1 évig nevelte és a nevén van.mi a teendö?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!