Találatok a következő kifejezésre: 1 éves nem fogad szot (9 db)

Kiborító a 1, 5 éves kisfiam. Nem fogad szót (büntetés hatástalan), pörög egész nap. Mikor fog ez változni?

Amúgy okos, beszél, mindent ért, csak azt mondja rá:nem. Sarokbaállítás, kézráütés hatástalan, 10 perc múlva újra felmászik az asztalra például...

Legjobb válasz: a Szuperdada szerint a büntetés 2 éves kor alatt teljesen felesleges, nem hozza meg a várt eredményt. A határait próbálgatja, Neked meg csak az marad, hogy századszorra is leveszed az asztalról és határozottan közlöd vele, hogy ezt nem szabad. Nem kell bõ lére ereszteni, mert azt nem érti még meg (hiába értelmes, még kicsi hozzá), a határozottságot érti, érzi. Ennyi. A kezére ne csapj rá, mert Te fogsz a legjobban csodálkozni, ha verekedni kezd, azt tiltani fogod jogosan, Te pedig ugyanezt teszed... nálunk a határozottság és a következetesség vált be mind a két gyereknél.

a Szuperdada szerint a büntetés 2 éves kor alatt teljesen felesleges, nem hozza meg a várt eredményt. A határait próbálgatja, Neked meg csak az marad, hogy századszorra is leveszed az asztalról és határozottan közlöd vele, hogy ezt nem szabad. Nem kell bõ lére ereszteni, mert azt nem érti még meg (hiába értelmes, még kicsi hozzá), a határozottságot érti, érzi. Ennyi. A kezére ne csapj rá, mert Te fogsz a legjobban csodálkozni, ha verekedni kezd, azt tiltani fogod jogosan, Te pedig ugyanezt teszed... nálunk a határozottság és a következetesség vált be mind a két gyereknél.
Egyet kell ertenem az elso valaszado minden szavaval. Nekem egy 21 honapos orokmozgom van es sajnos szazszor is leszedem az ulogarnitura tetejerol. :( A kezrecsapast meg tenleg hanyagoljad ennyi idosen mert csak azt latja, hogy ha neked nem tetszik valami akkor racsapsz. Nehez lesz majd megmagyarazni neki, hogy ne csapkodjon hogy ha merges lesz majd a dackorszakba amikor te is csapkodsz ha merges vagy. :) Sajnos turelem es turelem. Persze nem kell megengedni neki mindent foleg ami veszeljes de csak az maradt, hogy az ember elveszi onnan es erelyesen raszoll.

1, 5 éves a fiam, legtöbbször nem fogad szót, ti hogyan értétek el, hogy szót fogadjon?

Tudom, hogy most próbálgatja a határait, de elszalad, nem jön oda és kiröhög, nem tudom, f?leg utcán, hogyan intézzem, hogy megtanulja pl. hogy nem szaladunk el...

Legjobb válasz: Most le leszek pontozva!! Ha rosszat csinál megbüntetem, sarokba állítom, nem kap csokit vagy édességet....stb DE!!!!Azt hogy az utcán elszaladjon azt nem tûröm.Azért a fenekére kap!!! Egyszer kiszaladt, mert õ viccesnek találta.Szerencsére semmi nem jött, de ha jött volna nem tudott volna megállni.Akkor nagyon kikapott.És azt szoktákl mondani hogy inkább õ sírjon mint te!

Most le leszek pontozva!! Ha rosszat csinál megbüntetem, sarokba állítom, nem kap csokit vagy édességet....stb DE!!!!Azt hogy az utcán elszaladjon azt nem tûröm.Azért a fenekére kap!!! Egyszer kiszaladt, mert õ viccesnek találta.Szerencsére semmi nem jött, de ha jött volna nem tudott volna megállni.Akkor nagyon kikapott.És azt szoktákl mondani hogy inkább õ sírjon mint te!
szia kislányom szintén másfél éves, és nálunk is ez a probléma na meg néha napján a hiszti nekem sem áll meg sokszor, úgy futok utána, hiába mondom szépen csúnyán hogy álljon meg nem szabad le se tojja amit mondok. ilyenkor csúnyán nézek rá és megfogom a kezét kicsit erõsebben hogy lássa hogy tényleg dühit amit csinál és úgy megyünk tovább. igazából én is tanácstalan vagyok ezt illetõen, úgyhogy kiváncsi vagyok ki mit válaszol. sok mindent kipróbáltam már pedig, remélem elmúlik..
teljesen ebben a cipõben járok. Nekem fiam van most másfél éves. De szerintem még kicsik ehhez. (fõleg õ mert kicsi). Nekem a lányom ilyenkor már olyan ügyesen sétált velem az utcán, õ pedig még a kezemet sem fogja meg. Fogja magát hátrafordul és elindul arra, vagy épp be az árokba. Lányom olyan "okos" volt, nagyon sok mindent csinált amit mondtam neki, és szerintem ez õt inspirálta, hogy még "okosabb" még mondjak neki dolgokat. Fiam!!! Na hagyjuk. És most világosított fel egy idõsebb anyuka, hogy látod erre gondoltam, hogy a lányod milyen okos. A korához képest okosabb (bizonyos dolgokban) mint a többiek. Hát csak most fogtam fel. Fiam még nem tud öltözni se. Lányom már rég egyedül vette fel a pulóverét, és már a nadrág is csak a pelusban akadt el. Szóval szerintem tényleg még korai, hogy szót fogadjon. Érti (szó szerint) mit mondunk csak azt nem érti miért?. Nem lát benne lényeget, értelmet, ezért nem is figyel rá. Ezt megfigyelhetitek ti is. Nekem, ha valami olyat mondok rögtön megcsinálja (kidobja a pelust a kukába, visszarakja a mûanyag edényeket a polcra, vagy mikor túrórudit adok nekik nem is mondok semmit látja és már szalad is leülni a kis helyére ahol meg szokta enni).
bocsi, fõleg õ mert fiú.
1.5 éves, ne várd el tõle, hogy folyton szót fogadjon ennyi idõsen.Fõleg, hogy most próbálgatja a határait. Az utcán pl. nem egyedül sétál, hanem fogod a kezét, legalábbis nálunk így megy. Nem 5ször kell neki elmondani valamit, hanem 205ször, de még 3 évesen, amikor dackorszakos lesz, akkoris legalább ennyiszer magyarázz, és ne csodálkozz, ha akkor sem fog folyton szót fogadni. Ez a gyerekkor csodája:) 20hós és 3.5éves anyuka
A kérdező hozzászólása: Na ja igen, mindig ha forgalmas, nem zárt helyen vagyunk fogom a kezét és már benne van a kezemre a fenékre csapás is, de ezt inkább késõbbre tervezem, még csak 1, 5 éves :) Köszönöm a válaszokat, ha valakinek még lenne tanácsa vagy tapasztalata, szerintem szívesen fogadjuk :)

Van 1 másfél éves kan tacsim, de nem fogad szót nekem az utcán. Hm? Elengedni csak akkor merem, ha nem lát kutyát. Akkor hívásra visszajön, de ha meglát 1 ebet, vége. Nem érdekli se út, se kocsik.

Nyüszög minden kutya után,ilyenkor tekereg a saját tengelye körül.Elég ciki.Oda szoktam engedni más kutyákhoz,ha lehetõség adódik,játszik is valamelyikkel.Leheteek még falkavezér ennyi idõs kutyánál?Hogyan?Tudtok tippeket adni?

Legjobb válasz: "tekereg a saját tengelye körül" ez teccik XD

"tekereg a saját tengelye körül" ez teccik XD
Az én kutyám is ilyen. Sajnos csak azért mert késõn került hozzánk, de akkor nagy tudatlanság ban is szenvedett, hiszen a régi gazdáji jól elrontották, mindent megengedtek neki, napokra kinthagyták csavarogni , meg minden .õ is kan kutya (bichon havanese) két évesen került hozzánk.mi úgy tudtuk kicsit(amennyire lehetett) átnevelni, hogy sokkal szigorúbbak voltunk vele. Nem engedtünk meg mindent neki, csak ami kutyának való. Természetesen sok idõt fektettünk a dologba, mert ez nem megy egyik napról a másikra. Ilyenkor a kutya tudatlanság ban szenvedett és nekünk kellet segíteni rajta. Nagyon szigorúak voltunk vele, már kezdi érezni ki is a falka vezér, hûséges hozzánk, néha még elõfurdulnak csínytevések, de már cseppet sem olyan rossz és tudatlan mint az elején. Neked is tudom ajnlani hogy vele türelmes, de határozott szigorú gazdi, ha rosszat csinál, vagy csak látod hogy tervezi, határozottan de magabiztosan szólj rá , fegyelmezd!!! Idõvel ki fogod õt teljesen ismerni, minden trükkjét , fortéját, mi mit jelent nála, és ezzel vissza tudsz élni. Tény hogy idõbe fog telni, de a jó munkához idõ kell, és sohasem késõ elkezdeni, csak jobb már az elején mert akkor könnyebben tanítható, de ettõl függetlenül sohasem késõ, minden neveléstõl függ+ türelem rózsát terem!! SOK SIKERT KÍVÁNOK HOZZÁ!!!!! ;)
Olvasd el ezt a könyvet a kutyapszichológiáról: [link]
A kérdező hozzászólása: köszönöm Nektek :)
Nincs mit! :) mondom csak idõbe telik, és sok sok türelem , kitartás és munka kell hozzá!! :)
Mindenképpen tartsd pórázon! Ne nyájasan beszélj hozzá hanem határozottan, hogy érezze te vagy a fõnök néha ha valami rosszat tesz kiabálj rá határozottan, de azért még simogasd meg szeretgesd, csak azt szeretném mondani hogy érezze hogy te vagy a fõnök és nem mindig az van amitb õ akar!!


Miért nem fogad szót az 1 éves lányom?

Nagyon értelmes, okos kislány, sok mindent tud, pontosan tudja azt is, hogy mi az hogy nem szabad, mégsem hallgat a szép szóra. Hiába szólok rá akár 5-ször, hogy nem szabad ezt meg azt, annál jobban csinálja. Volt hogy rácsaptam a kezére, de az se érdekelte.

Legjobb válasz: ...és ez még így fog menni egy darabig...

...és ez még így fog menni egy darabig...
Mert nincs még veszélyérzete, és most kezdõdik a "mindent felfedezek idõszak".
...az enyém két éves, és eszébe sincs szótfogadni...igaz, én nem is ütök rá...
Még kb vagy 2-3 év! Kitartás! És ne csapkodd! Abból még azt tanulja meg, hogy any (akit a világon legjobban szeretek) bánt, fájdalmat okoz.
Még kicsi és fel akarja fedezni a világot. Nem szabad semmilyen mértékben ütni, mert abból azt tanulja meg hogy ütni lehet és õ is fog. A hangsúlyt változtasd, nézz a szemébe úgy mondd neki mit nem szeretnél..stb.
A kérdező hozzászólása: Akkor megnyugodtam, nem én rontottam el.
Dehogy rontottad.:) Most még lesz rosszabb is, amikor direkt dacol majd.De inkább ne üsd meg.Kicsi még, nem használ, és kegyetlenség is.
A kérdező hozzászólása: Nyilván nem ütöttem nagyot, inkább csak meglegyintettem a kezét. Nem ütném meg durván soha.

1 és fél éves baba nem fogad szót semmiben mit csináljak vele?

nem fogad szót semmiben ha fürdeni viszem akkor nagyon nagy hisztit csap ha konnektort rángatja és szépen szólunk neki ujabb hiszti jönn rá ha le kell feküdni orditva hisztizik ha bármire kérjük meg semmiben nem fogad szót mit tanácsoltok???

5 éves a lányom. Nagyon rossz, nem fogad szót, direkt felkelti 10hós hugát, úgyhogy rengeteg veszekszünk vele. Kb 1 hete minden éjjel sír sokszor ordit Mi lehet a baj?

de nem mondja meg mi baja, aztán alszik tovább, se mi se a pici nem birja kipihenni magát.azt tudni kell h köztünk alszik.próbáltunk vele szépen beszélni de meg se hallgat.az éjszakák viszont már kibirhatatlanok, fáradtak vagyunk.és a legrosszabb h nem tudom miért sír.mit tegyek?

Legjobb válasz: Féltékeny, ennyi. Gondolom a veszekedés miatt még rosszabb neki. Miért sír? Hát ezért, mert nem foglalkoztok vele úgy mint a tesó születése elõtt. Próbáljatok többet foglalkozni vele és ne szídjátok. Úgy érzi, hogy már csak a kicsit szeretitek, mert vele foglalkoztok, és õt kell jobban óvni.

Féltékeny, ennyi. Gondolom a veszekedés miatt még rosszabb neki. Miért sír? Hát ezért, mert nem foglalkoztok vele úgy mint a tesó születése elõtt. Próbáljatok többet foglalkozni vele és ne szídjátok. Úgy érzi, hogy már csak a kicsit szeretitek, mert vele foglalkoztok, és õt kell jobban óvni.
A kérdező hozzászólása: de eddig miért nem csinálta?én próbálok vele foglalkozni de nem akar velem játszani.mindent megkap, este simogatom mig el nem alszik.mit tegyek még?sajna minden nap este 8ig egyedül vagyok velük, nincs segítségem.
Na ez a baj, hogy nincs segítséged! Próbáld meg, csak 1-2 órára valakire rábízni a kicsit. Ez alatt pedig a lányoddal elmész valahova, elég a közeli játszótér is. A lényeg az, hogy érezze, most csak vele vagy. Én a fiammal ezt a módszert használtam, és nagyon bejött. Pár alkalom után már õ mondta, hogy siessünk haza a hugihoz.

1 éves kutyám nem fogad szot mit tehetnék ez ellen?

volt rá példa hogy elszököt és nem birtuk megfogni el is ütöte az auto

Legjobb válasz: Vidd kutyaiskolába rendszeresen pár hónapig legalább! ott meg tudják nektek tanítani az alapokat. hogy hogyan tudod fegyelmezni, hogyan tudsz következetes lenni vele. stb.

Vidd kutyaiskolába rendszeresen pár hónapig legalább! ott meg tudják nektek tanítani az alapokat. hogy hogyan tudod fegyelmezni, hogyan tudsz következetes lenni vele. stb.
Ha nem tanultad soha, hogyan kell egy kutyát tanítani, én is a kutyasulit javaslom. Ott együtt megtanulhatjátok, mit hogyan kell csinálni, mindezt jó hangulatban, ms kutyások között. Ha jó kutyasulit választasz, kifejezetten élvezni fogjátok mindketten. Csak most már menj minél hamarabb, mert a fiatal kutya könnyebben tanul, kevesebb felvett rossz szokása van.
Szia! Türelemmel, kitartással, ja és a dicséret és a jutalomfalat vagy jutalom játék, simogatás lehet a megoldás, ha jót csinál dícsérd, ha rosszat szólj rá. És ne engedj abból amit te akarsz, még ha hisztizik se, meg kell tanulnia ki a fõnök, mert ez késõbb, fõleg, ha kan tüzelési idõszakba nagyon rossz lehet, meglóghat, vagy ilyesmi. Kitartást!

Van egy 1, 5 éves huskym nem nagyon fogad szot pedigg tanitom nap mint nap de mindent a feje utan csinal mintha nem is lennek. Mit tegyek?

Legjobb válasz: Hát a husky az ilyen. Õ a macskalelkû kutya. Merre laksz? Kutyasuliba kéne mennetek ahol megtanítanak rá, hogyan kezeld.

Hát a husky az ilyen. Õ a macskalelkû kutya. Merre laksz? Kutyasuliba kéne mennetek ahol megtanítanak rá, hogyan kezeld.
A kérdező hozzászólása: nincs kutya suli a kozelunkbe. de valami tippet h en hogy tudnam tanitani
Kamaszodik. Menj vele kutyasuliba!
Bocsi, most látom, h nincs a közeletekben kutyasuli. Akkor olvass utána jobban a fajtának, és a kutyák kamaszodásának.
Rosszul tanítod.
Jutalomfalattal próbálkoztál már?
gondoltál arra, hogy nem tanítani kellene?? hanem mondjuk , NEVELNI!!?? vajon te honnan tudod, hogy jól tanítod -e ? onnan , hogy a kutyát szót fogad ! mivel NEM EZT TESZI. talán el kellene gondolkodnod azon, hogy valamit nem jól csinálsz !? -- könyvek : jan fennel, cessare millan, stb, stb. -- tv : egy csomó jó mûsor a kutyák nevelésérõl pl: viktória stillvel , cessare millan , stb, stb --internet :) -- -- de ezek semmit sem érnek, ha a gyakorlatot nem látod . erre kellene a kutyasuli. heti egy nap ? vasárnap ?? pl? a legfontosabb a te viselkedésed megváltoztatása lenne a kutyával szemben . mivel ez a gond szinte mindíg . sajnos ahhoz , hogy megértsd nem elég , ha az ember leírja . ERRE VALÓ A KUTYASULI :)
Van egy rossz hírem: a husky ilyen, ez egy alapvetõen önfejû, makacs fajta. 2-3 év után lesznek nagyjából engedelmesek, de még akkor sem fog soha az életben úgy pattanni, mint mondjuk egy német juhászkutya. A poroszos engedelmességrõl szõtt álmokat most felejtsd el. Következetesség, türelem a siker titka. És az, hogy fogadd el a természetét. Játsz vele együtt, tedd élvezetessé számára a tanulást és ne ismételgess mindent az unalomig. Kedvenc írónõm egyik könyvében szerepelt hasonló mondat (nem biztos, hogy így áll benne szó szerint) és azt gondolom, tökéletesen illik a szánhúzókra is: úgy fékezte, hogy azt hitte, együtt nyomják a gázt.
Valamit biztosan elrontassz. Elég következetes vagy és szigorú? Igazából ezen igy nem lehet segiteni, vagy megy alapból, vagy kellene egy szakember aki megmutatja mit hogyan tegyél. Nekem a két kutyámmal semmi probléma nincs, nem is volt, még kamaszkorban is hallgatott rám, behivható volt. De ehehz bizony szigorúnak és következetesnek kell lenni és nem bedõlni a szép pofinak és nézésnek, mert nagyon könnyen túljárnak az ember eszén. Ez egy ilyen fajta, soha nem lesz szolgalelkû. (Én pont ezt szeretem benne)
hello próbálkoztál már juttalomfalattal csalogatni?
Szia! Az én kutyusom is fél évesen került hozzám, 3 hete. Bizony, Nekünk is van gondunk, bár mi kertesben lakunk. Edígi kis élete során csak a gazdájával, ill. a tesóival és az anyjával érintkezett kizárólag, így most majdnem mindenkitõl fél. Legalábbis az emberektõl, fõleg a férfiaktól. Elsõ találkozása idegenekkel rögtön azzal járt, hogy kiszakították a megszokott környezetébõl, a nyugalomból. Nálunk elég nyüzsi van, így szegénykémnek elég stresszes volt az elsõ hét. Most Én, és Anyukám az, akinek szót fogad /próbál/, máshoz oda sem megy. Nevét már érti, a gyere ide is megy, pisi, kaki az udvaron, szinte vezényszóra ezek is. Remélem, azért majd lassanként felenged mindenkivel szemben, legalábbis nem fog rettegni minden idegentõl, bár úgy érzem, ez még nem most lesz. Amúgy értelmes, okos kiskutya, kár, hogy 6 hónapíg senki nem foglalkozott a kis lelkével. Üdv.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!