Találatok a következő kifejezésre: 1 éves nem fogad (88 db)

1 évesem nem engedi, hogy megmossam a fogát, mit tegyek? Járt valaki így?

6 foga van, hónapok óta próbálkozom, de nem engedi, nagyon idegesítő, szeretném tisztán tartani a fogait, de nem akarja. Most MAM fogkeféje van, csak vízzel mosnám (fogkrém is van itthon, de minek bontsam fel ha ennyire ellenkezik). Próbáltam lekötni valami érdekes dologgal, de összezárja a száját és hamar bedühödik. Mi lesz így? Nektek mindig engedte a babátok? Sokszor mosok előtte fogat, mondom neki, hogy mit csinálok, közben adok neki fogkefét, de csak szórakozik.

Legjobb válasz: Mi 6 hónaposan kezdtük Nenedent tanulófogkrémmel, az ujjra húzható fogkefével, eleinte nagyon tetszett neki, és az ízét is szerette, nem volt gond a fogmosással. Lehet ezt kellem kipróbálnod. 1 éves korában váltottunk rendes fogkefére és a Nenedent gyerekfogkrémére, eleinte ezzel sem gond, de pár hete küzdelem volt a fogmosás, volt olyan, nap, hogy ki is kellett hagyni. Aztán szerencsénkre a Barney és barátai címû nekik való "mesében" pont a fogmosásról volt szó, azt mutattam neki, hogy milyen ügyesen mosnak fogat a kisgyerekek. Aznap este már oda kellett állni a tükör elé, és hagyta, hogy megmossam a fogát, közben nézte magát. Azóta minden este így mosunk fogat. Egyébként ha használnál fogkrémet, lehet hogy jobban hagyná, hogy finom az íze...

Mi 6 hónaposan kezdtük Nenedent tanulófogkrémmel, az ujjra húzható fogkefével, eleinte nagyon tetszett neki, és az ízét is szerette, nem volt gond a fogmosással. Lehet ezt kellem kipróbálnod. 1 éves korában váltottunk rendes fogkefére és a Nenedent gyerekfogkrémére, eleinte ezzel sem gond, de pár hete küzdelem volt a fogmosás, volt olyan, nap, hogy ki is kellett hagyni. Aztán szerencsénkre a Barney és barátai címû nekik való "mesében" pont a fogmosásról volt szó, azt mutattam neki, hogy milyen ügyesen mosnak fogat a kisgyerekek. Aznap este már oda kellett állni a tükör elé, és hagyta, hogy megmossam a fogát, közben nézte magát. Azóta minden este így mosunk fogat. Egyébként ha használnál fogkrémet, lehet hogy jobban hagyná, hogy finom az íze...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, kipróbálom a fogkrémet! :)
1 évesen nem volt oltás csak státuszvizsgálat 15 hósan van 2 szuri is egy a vállba 1 a comba rószahimlõ
Nálunk 1 évesen adták be a menjugate nevût, meningococcus (agyhártyagyulladás) ellen. Kb 2500 ft volt. Szerintem erre gondolt a dokitok. Ez szabadon választható oltás. Kötelezõ oltás 15 hósan lesz: MMR és ehhez jön a szabadon választható prevenar is, ha kérted.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!

Mennyire probléma, ha 1 évesem 7 foggal nem eszik darabosat?

Amit kezébe adok, harapja, de kölesgolyón (az inkább elolvad a szájában) kívül nem sok minden megy le neki. Kiflit is, gyümölcsöket is csócsálja, gyümölcsökből inkább kiszívja a levet. Főzeléket teljesen turmixolnom kell, mert ha darab kerül a szájába, kiturkálja.

Legjobb válasz: Attól függ hol van az a 7 fog?! Van rágófoga,párban,alul-fölül? De egyébként ne aggódj ilyeneken, majd ha ráérez a dolgokra eszik rendesen. Addig meg ha tumixolva szereti akkor turmixolj. Ennyi baj legyen! :)

Attól függ hol van az a 7 fog?! Van rágófoga, párban, alul-fölül? De egyébként ne aggódj ilyeneken, majd ha ráérez a dolgokra eszik rendesen. Addig meg ha tumixolva szereti akkor turmixolj. Ennyi baj legyen! :)
3 hét múlva lesz 1 éves a fiam, 8 foga van, 4 fölül, 4 alul (mindegyik elöl). Ezekkel nem tud rágni, majd ha kijönnek hátul a fogak, akkor. Külön nem fõzünk neki, viszont a mi kajánkat turmixolom. Nekünk nem gond. A kislányom is így volt, most már 3 éves, gyönyörûen eszik, nem hiszem, hogy gond lesz az oviban. :-)
Szia, nàlunk is ez van, nagyon idegesít. Említettem a dokinak, mondta h pl.az óvónõk is panaszkodnak h a kicsik nem tudnak rágni. Minden nap adjak vmit rágni valót neki. Bocsi telóról írok.
Nem vagyok szakember de ennyi idõsen már azért tudnia kéne rágni fõleg h már van 7 foga. Simán ehetne mindent turmixolás nélkül szinte. Ennyi idõsen én már semmit nem turmixoltam. Külön se nagyon fõztem.
Én úgy olvastam, hogy nem baj, ha nincs kint fog, az ínyükkel attól még tudnak rágni a babák. Kislányom 15 hónapos, neki is 8foga van, mind elõl, illetve most jön egy rágófog, de én már nagyon régóta nem turmixolok, valmennyire a nagyobb darabokat összetöröm, meg a hús van darálva, mert azt rágófog nélkül nehéz, de ennyi. Eleinte a kislányomnak sem tetszett, de próbálkoztunk és egy idõ után simán ette a darabosat. Próbálgasd szerintem te is, majd csak elkezdi.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. elöl van mind a 7, érdekes kislányomnak is ugyanez a 7, de õ jobban eszi a darabosat, csak lassan. Kapnak mindig rágnivalót, ma el volta ájulva, mert kisfiam elég ügyesen megette a barackot (szeleteket kapott a kezébe), meg utána pár falat kõrözöttes kenyeret, igaz ki-be tette a szájába, meg leejtette:) . fõzelék marad turmixolva még, a hideg kaját kapják darabosan...


Most leszünk a barátommal 1 évesek. Nem tudom, hogy mit vegyek neki? Valami olyat szeretnék neki ami mindig rám fogja emlékeztetni. Valami tárgyat vagy nem is tudom.

Kérlek segítsetek..! Nagyon fontos lenne.

Legjobb válasz: csináltass neki egy párnahuzatot egy közös vagy csak rólad készült képpel,amikor lefekszik aludni akkor tuti rád fog gondolni

csináltass neki egy párnahuzatot egy közös vagy csak rólad készült képpel, amikor lefekszik aludni akkor tuti rád fog gondolni
Hát sajnos én is ebben a cipõben járok!Mi 23-án leszünk 1 évesek és semmi ötletem sincs!:( A te párod mennyi idõs!
Mi múlt hónap 23-án voltunk 1 évesek... :P Csak párom elutazott németbe (így nem ünnepeltünk elõre, hanem utána...), holnap megyek kispárnát csináltatni közös képpel. Hétvégén megkapja. :)
Az én párom 30 éves és én nekem tetszene a párna, de neki már nem csináltatnék!Meg már kapott tõlem egy párnát!Mit vegyek neki fogalmam sincs!
A kérdező hozzászólása: Az én párom 17 éves. A párnát már csináltattam neki....úgy hogy az sajnos nem jó. De azért köszönöm szépen az eddigi ötleteket. Kérlek adjatok még tanácsot! Elõre is köszönöm!

Tényleg vitaminhiánytól jöhet későn a fog? Ha nem jön 1 éves korig, mi lesz utána?

értem ez alatt, mit csinálnak, mert az én dokim eddig vár, de azt már nem kérdeztem meg, mit fog csinálni, mert nem akartam.

Legjobb válasz: Ha nem jön 1 éves koráig akkor 1 éves kora után fog....

Ha nem jön 1 éves koráig akkor 1 éves kora után fog....
Nem, nem biztos, nálunk is késõn jött, de a védõnõ mondta, hogy örüljek, mert annál jobbak lesznek a fogai, ezt már több helyrõl is hallottam.
Olyan még nem volt, hogy egy gyereknek ne jöttek volna ki a fogai. Türelem. Nem vitaminhiány okozza, egyszerûen csak lassabban jönnek a fogacskák. És tényleg igaz, hogy minél késõbb jönnek, annál egészségesebbek lesznek.
Nem vitaminhiány okozza, mert a fogak már teljesen kialakultak magzati korban, és mindenképp elég calcium épül be, akár azon az áron is, hogy az anya testébõl bontja le, ezért mennek tönkre sokszor a várandósok fogai ill. csontjai (csontritkulás gyakoribb nõknél). Elõfordul, hogy csak 1 éves kor körül bújik ki az elsõ fog, amúgy emiatt még nem lesznek jobbak a fogai, csak késõbb kezd el romlani, késõbb találkozik cukros stb. ételekkel, italokkal. Ha 1 éves korig nincs foga, elõfordulhat, hogy az orvos elküld rtg-re, hogy megvan-e az összes fogcsíra, de ha nincs, szerintem azzal nem tudnak mit kezdeni (max. késõbb fogpótlás). De ez nagyon ritka dolog

Az mennyire baj, hogy 1 éves lányunk nem áll egyedül (támaszkodás nélkül), így nem is jár és nem akar úgy sem járni, hogy fogom a kezét vagy a hóna alatt?

Legjobb válasz: Az a baj ha semennyire nem állna fel 1 évesen. ùgy tudom az követelmény hogy kapaszkodva felálljon. De ülnie tuti tudnia kell ennyi idösen. De gondolom beszédben meg már mond 1-2 szót. àltalában így szokott lenni. Ismerek egy kisfiut aki 1 évesen iszonyat sok szót tudott de 16 hósan kezdett úgy ahogy mendegélni, 2 évesen már ment de beszédben nagyon ott volt.

Az a baj ha semennyire nem állna fel 1 évesen. ùgy tudom az követelmény hogy kapaszkodva felálljon. De ülnie tuti tudnia kell ennyi idösen. De gondolom beszédben meg már mond 1-2 szót. àltalában így szokott lenni. Ismerek egy kisfiut aki 1 évesen iszonyat sok szót tudott de 16 hósan kezdett úgy ahogy mendegélni, 2 évesen már ment de beszédben nagyon ott volt.
Egyáltalán nem baj. Légy egy kicsit türelemmel, és meglátod, neki ez a folyamat hipp-hopp zajlik majd, szinte egyik napról a másikra. Nekem is 14 hónaposan indult el a kislányom, ugyanígy, elõtte nem lehetett sétáltatni, mert földhöz vágta magát, amint megfogtam a kezét. Aztán egyik napról a másikra elindult, önállóan, és mivel már stabil az egyensúlyérzéke, olyan ügyesen esik, hogy soha nem ütötte még meg magát... 3 gyerekes anyuka
Ne erõltess semmit, egyáltalán nem KELL egy egyévesnek állnia. Ha nem tart még ott a fejlõdésben, akkor nem tart. Na és? Türelem, õ is el fog indulni (a lányom is "csak" 16 hónaposan)... Amúgy azt mondják nem is tesz jót, ha 2 kézzel vezetve tanítgatják a járást...

Van egy 1 éves kék homlokú amazon papagájom. Imádom azonban vannak olyan napok amikor teljesen kikel magából és megállás nélkül ordít van hogy már nem bírom idegekkel. szerintetek mi lehet az oka? idővel változni fog?

Legjobb válasz: Papagáj.Õ így kommunikál.Ha 1 éves szerintem már nem fogja kinõni.Tenni sem tudsz ellene semmit...nem tudod megverni,rászólni stb mert nem fogja érteni.Kaptad?Vetted?mert elõször kellett volna tájékozódni..de elõbb utóbb megszokod..ha pedig nem szeretnéd mert nagyon zavar inkább még most idõben add oda valakinek vagy add el,amíg nem késõ.

Papagáj.Õ így kommunikál.Ha 1 éves szerintem már nem fogja kinõni.Tenni sem tudsz ellene semmit...nem tudod megverni, rászólni stb mert nem fogja érteni.Kaptad?Vetted?mert elõször kellett volna tájékozódni..de elõbb utóbb megszokod..ha pedig nem szeretnéd mert nagyon zavar inkább még most idõben add oda valakinek vagy add el, amíg nem késõ.
A kérdező hozzászólása: vettem :D de tényleg nagyon irritáló ha már 2 órája nyomja :S
Kérdezd meg itt hátha tanácsolnak valamit:http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9038540
Igen ez is jó!! Vagy írjál annak akié a papagájidomítás.hu nekem is õ segített a jákómnál!

Mit vegyünk karácsonyra a fiamnak? Majdnem 1 éves lesz, jan.2án 1 éves, és szülinapra? Karácsonyfát lehet neki? nem fogja felboritani stb?

Legjobb válasz: Ja, és karácsonyfát egy magas asztalra tettük/tesszük, amit nem ér fel, és így nem tud lerántani. Pluszban még fent kikötöttük, biztos ami biztos alapon. Nagyon tetszett neki, amikor sötétben felkapcsoltuk az égõket, a csillagszóró egyenesen lenyûgözte. Remélem a pici is értékelni fogja már, mert tavaly 3 hetesen nem sokat fogott fel belõle:)

Ja, és karácsonyfát egy magas asztalra tettük/tesszük, amit nem ér fel, és így nem tud lerántani. Pluszban még fent kikötöttük, biztos ami biztos alapon. Nagyon tetszett neki, amikor sötétben felkapcsoltuk az égõket, a csillagszóró egyenesen lenyûgözte. Remélem a pici is értékelni fogja már, mert tavaly 3 hetesen nem sokat fogott fel belõle:)
miért borítaná fel??persze nem kell hagyni, hogy játsszon vele... amúgy meg szerintem te tudod a legjobban mire van szüksége a fiadnak...
A karácsonyfa nem karácsonyi ajándék, hanem a karácsony velejárója... Lányom nyári volt, így sokat nem segít a medence, tricikli és napszemüveg, amit õ kapott... De lehet hintaszék, hintaló, könyv...
szánkó, sátor elsõ: ha nem tudsz értelmesen válaszolni, ne válaszolj. tippeket vár, nyilván õ tudja a legjobban mire van szüksége a gyerekének. biztos nem úgy értette, hogy karácsonyfát ad neki karácsonyra, hanem úgy, hogy lehet-e karácsonyfa egy mászó-lépegetõ babánál a házban. nálunk is 11 hós lesz karácsonykor a lányom, nálunk lesz karácsonyfa, de még nem tudom, hogy oldjuk meg (asztalra tenni egy kisebbet, vagy szokásos nagyot venni) biztos sokszor elmondom majd neki, hogy nem szabad ezt meg azt csinálni vele, de olyan rafkós, ahogy elfordulok, már azt akarja amit nem szabad:) arra gondoltam, hogy a fa aljára csak mûanyag díszt teszek és akkor azzal eljátszhat, és kikötözni valahova a fát, így nem rántja magára.
A kérdező hozzászólása: kedves 16 55ös köszönöm az értelmes választ.hát igen a karácsonyfát nem ajándéknak szánom, de hát azt hittem, hogy ez logikus.na mindegy, vannak kicsit primitiv emberek is.
Szia! Az én kisfiam mikulás napján született, úgyhogy nálunk a szülinap megelõzi a karácsonyt. Õ a 2. gyerek, leírom, az elsõ mit kapott karira: -szobaajtóra akasztható hinta, járás segítõ tilitoli, nagy dömper, amibe beleülhetett, zenélõ kulcsok, textil kockák, formaválogató. Õ ekkor volt 9 hónapos. 1 éves szülinapra bébitaxit kapott. -a pici állj fel velem zsiráfot és kockafaló zsiráfot kap, mindkettõt használtan. Nehéz, mert már annyi játékunk van!
Szia!hát ez egy jó kérdés, ezen már én is sokat gondolkodtam.Az én kisfiam december 15-én lessz 1 éves.Valami zenélõ dologra gondoltam neki, mert azt nagyon szereti, ezt megkapná születésnapjára, karácsonyra meg még nem tudom.Nagyon szeret autózni, labdázni, majd kitalálunk valamit. A karácsonyfát szerintem kikötjük, mert 1 percre nem tud leülni már most a popsijára, állandóan lépeget, megy, persze, még kapaszkodva. Amúgy a nagyfiam nekem is január elejei, 3-án született, jól körbelöttük a karácsonyt.
16:55 -ös vagyok. barátnõm mondott egy jó ötletet:) ne vágott fát vegyünk, hanem gyökereset, beültetettet, és azt tuti nem rántja magára. ha olyan helyen veszed, akkor karácsony után vissza is veszik, de akár ki is lehet ültetni a udvarba/kertbe. egy osb lemezzel meg le tudod takarni a földet. nálunk tuti így lesz.

Kiborító a 1, 5 éves kisfiam. Nem fogad szót (büntetés hatástalan), pörög egész nap. Mikor fog ez változni?

Amúgy okos, beszél, mindent ért, csak azt mondja rá:nem. Sarokbaállítás, kézráütés hatástalan, 10 perc múlva újra felmászik az asztalra például...

Legjobb válasz: a Szuperdada szerint a büntetés 2 éves kor alatt teljesen felesleges, nem hozza meg a várt eredményt. A határait próbálgatja, Neked meg csak az marad, hogy századszorra is leveszed az asztalról és határozottan közlöd vele, hogy ezt nem szabad. Nem kell bõ lére ereszteni, mert azt nem érti még meg (hiába értelmes, még kicsi hozzá), a határozottságot érti, érzi. Ennyi. A kezére ne csapj rá, mert Te fogsz a legjobban csodálkozni, ha verekedni kezd, azt tiltani fogod jogosan, Te pedig ugyanezt teszed... nálunk a határozottság és a következetesség vált be mind a két gyereknél.

a Szuperdada szerint a büntetés 2 éves kor alatt teljesen felesleges, nem hozza meg a várt eredményt. A határait próbálgatja, Neked meg csak az marad, hogy századszorra is leveszed az asztalról és határozottan közlöd vele, hogy ezt nem szabad. Nem kell bõ lére ereszteni, mert azt nem érti még meg (hiába értelmes, még kicsi hozzá), a határozottságot érti, érzi. Ennyi. A kezére ne csapj rá, mert Te fogsz a legjobban csodálkozni, ha verekedni kezd, azt tiltani fogod jogosan, Te pedig ugyanezt teszed... nálunk a határozottság és a következetesség vált be mind a két gyereknél.
Egyet kell ertenem az elso valaszado minden szavaval. Nekem egy 21 honapos orokmozgom van es sajnos szazszor is leszedem az ulogarnitura tetejerol. :( A kezrecsapast meg tenleg hanyagoljad ennyi idosen mert csak azt latja, hogy ha neked nem tetszik valami akkor racsapsz. Nehez lesz majd megmagyarazni neki, hogy ne csapkodjon hogy ha merges lesz majd a dackorszakba amikor te is csapkodsz ha merges vagy. :) Sajnos turelem es turelem. Persze nem kell megengedni neki mindent foleg ami veszeljes de csak az maradt, hogy az ember elveszi onnan es erelyesen raszoll.

1 éves a fiam, és még mindig csak a kezemben alszik el. Máshogy, vagy mással nem. Mikor fog ez változni? Mit csináljak?

Legjobb válasz: Ha leteszed az ágyába, megsimogatod, és ott hagyod a sötétben. Akkor is, ha sír. Ha továbbra is a kezedben altatod, akkor nem fog változni akár két éves korában sem. Ezt szokta meg, és a picik ragaszkodnak a szokásaikhoz.

Ha leteszed az ágyába, megsimogatod, és ott hagyod a sötétben. Akkor is, ha sír. Ha továbbra is a kezedben altatod, akkor nem fog változni akár két éves korában sem. Ezt szokta meg, és a picik ragaszkodnak a szokásaikhoz.
Próbáld meg szépen leszoktatni és akkor megfog változni. Ez késõbbiekben csak még nagyobb problémákat és bonyodalmakat fog okozni. Mi lesz, ha visszamész dolgozni és este 9-10 fele érsz haza? Apuka addig megvár majd az altatással? Vagy a gyerek álomba sírja/üvölti magát?! Nagyon nehéz lesz leszoktatni, de nem lehetetlen. Viszont kezd el szépen fokozatosan.
A 2-nak üzenném, hogy GRATULÁLOK hozzá, hogy ilyen baromi okos vagy!Nagyobb összegben mernék fogadni, hogy közeledben nem volt még ilyen gyermek, aki így képes csak elaludni, nem hogy a sajátod. Az én kisfiam detto ugyan így alszik el és õt ha ott hagynám a sötétben (egyébként sem szereti a sötétet), ráadásul úgy, hogy tök egyedül és hadd ordítson, majd elalszik alapon...hát órákig képes lenne üvölteni, és akkor sem aludna el. Vannak ilyen gyerekek, el kell fogadni.Õk késõbb érnek meg rá, ahogy már egy korábbi hozzászóló írta is.Majd idõvel, ha elérkezettnek érzik az idõt, menni fog nekik maguktól is.Ha úgy próbálod meg "orvosolni", ahogy az a jóképességû írja, csak lelki sérülést okozol neki, és még a sötétet is meg fogja utálni, ha eddig nem így volt. Nem kell erõltetni, persze próbálkozni lehet.Én is ebben a a cipõben járok és azért már lényeges elõrelépés, hogy legalább a nappali alvásoknál másnál is elalszik szépen (igaz még mindig ringatva). Tudom fárasztó és eléggé le van az anyuka "korlátozva" az esti rutint illetõen; de ez ilyen.Lehet a következõ babó meg vígan el lesz mással, másnál és nem is kell ringatni. Türelem a kulcs! :)
Az enyém meg hintában alszik el estémként.sokáig ringattam én is.most 17 hónapos.15 perc hinta és màr alszik is.ez van, minden gyerek más! :-)
4-es. "baromi okos" meg "jóképességû"? Nem kell mindenben egyetérteni, de magyarázd már meg miért jó ennyire bunkónak lenni?
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Köszönöm a válaszokat! Természetesen nem szeretném erõltetni, hogy máshogy aludjon, csak kíváncsi voltam, van-e valami jó ötlet erre. Nem zavar, és meg is tudom oldani, hogy én altassam. Semmiképpen nem hagynám sírni! De talán késõbb, ha pl. bölcsibe megy, gondot okozhat, ha addig nem változik. Eddig mindent "megoldott" maga, pl. a szopizásról is õ döntött, hogy már nem igényli. Remélem az alvással is így lesz. Persze apa próbálkozik, eddig kevés sikerrel, de nem adjuk fel! :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!