Találatok a következő kifejezésre: 1 éves nem (1545 db)

Hogy tudnám átvenni a vezetést? (1 éves német juhász, kan)

Van egy kan német juhászom, 1 éves, és jól benne vagyunk a kamaszkorban. Az lenne a problémám, hogy túlságosan makacs, nem akar elfogadni vezetőjének. Jó pár trükkre tanítottam már, és folyamatosan tanulunk. Vannak alapszabályok amiket betartatok vele. Nem előzhet a lépcsőn, nem mehet előttem ha sétálunk, ha kiszedem neki az ételt akkor kezd bele az evésbe ha engedélyt kap rá. Még azt is eljátszottam, hogy előtte, a tálkájából eszek meg egy ropit, csak mert ugyebár az alfa eszik elsőnek. De mindez hiába, még mindig makacskodik, én pedig már a hajamat tépem. Tanácsokat kérnék mivel tudnám még rábírni, hogy elfogadjon vezetőjének, és elnyerjem a bizalmát.

Legjobb válasz: El kell, hogy keserítselek, ez másfél éves korában is elõ fog jönni, csak sokkal keményebben. Nekem is van egy 1 éves és 9 hónapos kan németjucim, aki megint elkezdte a "süket fülek" sztorit. Pedig mi is járunk suliba, meg vannak követelve tõle a dolgok, de mivel ez egy úgynevezett második kamaszkor nem esek kétségbe. Ami nem az NEM! Kitartás!

El kell, hogy keserítselek, ez másfél éves korában is elõ fog jönni, csak sokkal keményebben. Nekem is van egy 1 éves és 9 hónapos kan németjucim, aki megint elkezdte a "süket fülek" sztorit. Pedig mi is járunk suliba, meg vannak követelve tõle a dolgok, de mivel ez egy úgynevezett második kamaszkor nem esek kétségbe. Ami nem az NEM! Kitartás!
Mit jelent Nálad a "makacskodik" ? A kutya nem egy gép, amin benyomod a gombot és onnantól pontosan azt csinálja, amit elvárnak tõle. A kutya élõlény, akinek sokszor kell megerõsíteni azt, amit elvársz tõle.
Hát kamaszkorban azért ne várj csodákat, az arról szól, hogy próbálgatják a határaikat. Ilyenkor a kitartás számít a legtöbbet. Ha minden egyes próbálkozásnál ugyanolyan következetesen letöröd a szarvát, egy idõ után belenyugszik. Konkrétan miben nyilvánul meg egyébként, hogy nem tisztel téged?
Ez egy folyamatos küzdelem köztetek, aminek a végkimenetele azon múlik, hogy melyikõtök a kitartóbb és a határozottabb. Ebben az életkorban nagyon résen kell lenned, de késõbb sem engedheted meg magadnak, hogy lazíts, mert folyamatosan figyelni fog téged a kutyád. Ez nem baj, az ilyen kutyákból nagyon jók kutyák lesznek, szép eredményeket lehet velük elérni, csak nagyon melós dolog, de gondolom erre számítottál, amikor egy kan németjuhászt vettél... :)
Szia! Nincs könnyû dolgod, a németjuhász megköveteli az erõs, határozott vezetõt, és tény, hogy nem mindenki képes a szemében a vezetõ szerepét betölteni. Ez nem ellened szól, csak egy alapigazság. :) Feszegeti a határokat, próbára tesz, de ha elég kitartó és következetes vagy akkor sikerülni fog, de nem egyik napról a másikra. Csak maradj türelmes és nyugodt, ha ideges vagy, netalán kiabálsz akkor még annyira sem fog szót fogadni. Amikor viszont eljön ez az idõ akkor egy végtelenségig hûséges, intelligens kutyád lesz. Ez még egy kis olvasnivaló a falkavezérségrõl, bár sok mindent tudsz már, sõt be is tartatsz vele, de hátha van benne valami új: http://cerberoskutyaiskola.hu/index.php?option=com_content&t.. Szóval csak határozottan, ha kell keményen (nem verésre gondolok!), türelmesen és következetesen, kitartás, sikerülni fog!
Hja, és elfelejtettem az elõbbibe beleírni, hogy egy kutyasuli ajánlatos lenne, sokat tud tanulni ott kutya és gazda egyaránt. :) A "kutyák királya" sok csodára képes, lehetnek képességei amik esetleg csak egy suliban derülnének ki.
Hát az, hogy csak jót hallottál a fajtáról, szomorú dolog. Persze minden fajtáról lehet sok jót mondani, de mindegyik csak akkor "jó", ha megfelelõ gazdához kerül. A kamaszkor tart, ameddig tart, nincs megszabva se fajta, se semmi szerint. Túl kell esni rajta. Annyit tudok tanácsolni, hogy tényleg legyél vele kemény. Vedd hosszú pórázra, ne hívogasd, hanem egyszer hívd aztán rántsd magad felé. Mindenért egyszer szólj neki, aztán csináltasd meg vele, mert a könyörgéssel csak azt éred el, hogy az égvilágon semmit nem fognak jelenteni a kutyának a parancsok. Amit elhibáz, azt pórázon azonnal korrigáld, mutasd meg neki, hogy erre a parancsra pontosan mit vársz.
A kérdező hozzászólása: Az a probléma, hogy a közelünkbe nincs igazán kutyaiskola. =/ Szívesen vinném én ha lenne... Kiabálni nem szoktam vele, mindig próbálok nyugodt maradni és határozott, kerülni az idegességet ami nem mindig megy... De próbálkozom :D Olvastam, hogy a parancsot egyszer szabad elmondani, mert akkor a kutya azt hiszi akkor hajtja végre amikor akarja. A többivel ezt betartom, de akkor mostantól a gyere ide paranccsal is ezt fogom tenni. Szombaton megyünk sétára, elég hosszú lesz, de sebaj, legalább jól kifáradnak a kutyák. :D (Van még egy 8 éves tacskó keverékünk. Vele nincsenek gondok. ) Már most kíváncsi vagyok, hogy fog viselkedni. A nagyobb testû kutyákkal nincs baja, de a kicsiket valahogy nem bírja. =/

1 évesem nem engedi, hogy megmossam a fogát, mit tegyek? Járt valaki így?

6 foga van, hónapok óta próbálkozom, de nem engedi, nagyon idegesítő, szeretném tisztán tartani a fogait, de nem akarja. Most MAM fogkeféje van, csak vízzel mosnám (fogkrém is van itthon, de minek bontsam fel ha ennyire ellenkezik). Próbáltam lekötni valami érdekes dologgal, de összezárja a száját és hamar bedühödik. Mi lesz így? Nektek mindig engedte a babátok? Sokszor mosok előtte fogat, mondom neki, hogy mit csinálok, közben adok neki fogkefét, de csak szórakozik.

Legjobb válasz: Mi 6 hónaposan kezdtük Nenedent tanulófogkrémmel, az ujjra húzható fogkefével, eleinte nagyon tetszett neki, és az ízét is szerette, nem volt gond a fogmosással. Lehet ezt kellem kipróbálnod. 1 éves korában váltottunk rendes fogkefére és a Nenedent gyerekfogkrémére, eleinte ezzel sem gond, de pár hete küzdelem volt a fogmosás, volt olyan, nap, hogy ki is kellett hagyni. Aztán szerencsénkre a Barney és barátai címû nekik való "mesében" pont a fogmosásról volt szó, azt mutattam neki, hogy milyen ügyesen mosnak fogat a kisgyerekek. Aznap este már oda kellett állni a tükör elé, és hagyta, hogy megmossam a fogát, közben nézte magát. Azóta minden este így mosunk fogat. Egyébként ha használnál fogkrémet, lehet hogy jobban hagyná, hogy finom az íze...

Mi 6 hónaposan kezdtük Nenedent tanulófogkrémmel, az ujjra húzható fogkefével, eleinte nagyon tetszett neki, és az ízét is szerette, nem volt gond a fogmosással. Lehet ezt kellem kipróbálnod. 1 éves korában váltottunk rendes fogkefére és a Nenedent gyerekfogkrémére, eleinte ezzel sem gond, de pár hete küzdelem volt a fogmosás, volt olyan, nap, hogy ki is kellett hagyni. Aztán szerencsénkre a Barney és barátai címû nekik való "mesében" pont a fogmosásról volt szó, azt mutattam neki, hogy milyen ügyesen mosnak fogat a kisgyerekek. Aznap este már oda kellett állni a tükör elé, és hagyta, hogy megmossam a fogát, közben nézte magát. Azóta minden este így mosunk fogat. Egyébként ha használnál fogkrémet, lehet hogy jobban hagyná, hogy finom az íze...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, kipróbálom a fogkrémet! :)

Milyen tápot adjak lassan 1 éves Német juhászomnak?

Most Josera Juniort kap.De már nagy és nem bírom anyagilag,ezért váltanék valami olcsóra.

Legjobb válasz: Nem nagy a kutyád. Másfél évesen lesz "nagy". Viszont keress olcsóbb árfekvésû juniort, ha nem bírod anyagiakkal. Bár ,ha ennyire megvág a kutya etetése, miként lesz bolha, kullancs elleni védekezés? Állatorvos, ha valami baj lesz vele? Vagy kisebb kutyát kellett volna választanod, vagy elodázni a kutya vásárlását addig, míg az anyagi háttered javulna.

Nem nagy a kutyád. Másfél évesen lesz "nagy". Viszont keress olcsóbb árfekvésû juniort, ha nem bírod anyagiakkal. Bár , ha ennyire megvág a kutya etetése, miként lesz bolha, kullancs elleni védekezés? Állatorvos, ha valami baj lesz vele? Vagy kisebb kutyát kellett volna választanod, vagy elodázni a kutya vásárlását addig, míg az anyagi háttered javulna.
A kérdező hozzászólása: Van 50.000 forintom a kutyának tartalékra.De nem tudnék csak kb. 350-400 ft/kg tápot.
az elsõnek, nem mindenkinek megy úgy, hogy acanát és társait vegyék, nekem kuvaszom van, 1 éves, én teljesen megértem a kérdezõt, amúgy van a dog chow, 15 kg 7000 Ft, vagy van 3kg, az 2000
Azért írtam, keressen olcsóbb árfekvésû tápot. De még ne felnõttnek valót.Végül is 1 évesen az alapokat megkapta az egészséges fejlõdéshez. Én sem drága tápokkal etetem az nj-imet. ACC-t kapnak és mellé húst nagykerbõl. Orvosra még nem volt szükségük.
Az enyém 8 hónapos korától felnõtteknek való tápot eszik. Egészséges, szép. Most Brittek kap, de volt már dog chow, eminent és happy dog is. Biztos, hogy van olyan is, ami neked megfelel.


Kislányom 1 évesen nem hajlandó rágni, milyen darabossal próbálkozzak, ami nem akad meg a torkán és hogyan csináljam?

Babapiskóta, keksz, kifli, banán, alma nagyon kizárva... Nem rág, csak egyb?l nyel. :( Túró rudi jó ötlet? Tanácstalan vagyok :S Köszönöm a segítséget. (Olyan kellene, amib?l ha egy nagyobb darabot leszakít hirtelen, akkor nem akad meg)!

Legjobb válasz: Az én lányom is egy éves. Én a banánnal kezdtem. Nem turmixoltam, hanem villával törtem össze. Darabos is így és ha nyeli nem "kaparja" a torkát, csúszik egybõl. Nálunk bejött. Aztán lehet az almával is így, nem turmixolod, hanem reszeled, majd mehet bele darabokban babapiskóta, ami végülis beleázik. Remélem tudtam kicsit segíteni.

Az én lányom is egy éves. Én a banánnal kezdtem. Nem turmixoltam, hanem villával törtem össze. Darabos is így és ha nyeli nem "kaparja" a torkát, csúszik egybõl. Nálunk bejött. Aztán lehet az almával is így, nem turmixolod, hanem reszeled, majd mehet bele darabokban babapiskóta, ami végülis beleázik. Remélem tudtam kicsit segíteni.
Hány foga van? Nekem azt mondta a védõnõ, hogy nem kell ezt erõltetni, amíg nincs õrlõfoga. Van amelyik gyerek már pár foggal rág, meg az ínyével is. Az enyém sem rágott még 1 évesen.
Kisfiam is nemsokára 1 éves lesz, de még õ sem eszik túl sok darabos ételt. Én a banánnal kezdtem, pici darabokat csipkedtem belõle és úgy adtam a szájába. A következõ ami bejött, pici kenyér vagy zsemle falatkákat megvajaztam és szintén a szájába adtam. Most már csak eléteszem és egyedül megeszegeti a tányérjáról, ügyesen felcsipegeti. Kapott már a kezébe babapiskótát, babakekszet de nem érdekli, állandóan ledobálja. A fõzelékeket még mindig turmixolom neki, nem teljesen simára, apró darabosra, de ha kicsit nagyobb darabot talál benne, meg akar tõle fulladni. Ja, még csak 2 foga van alul, most jön a felsõ kettõ. A védõnõ is azt mondta, hogy nem kell siettetni a dolgot, fõleg nem addig amíg ilyen kevés foga van.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a hasznos tanácsokat! 2 foga van alul, ami teljesen kint van, 1 pedig félig, felül pedig 4 van, de még csak pár mm van kint belõlük :) Többek között ez a banáncsipegetés is jó ötletnek tûnik, azt hiszem ezzel kezdem, de lelkileg fel kell készülnöm, mert nagyon bennem van a félsz - egy múltkori "eset" miatt, viszont azt is tudom, hogy nem halogathatom a dolgot idõtlen - idõkig. Egyébként "darabosabbat" csak úgy eszik , pl. rizs, hogy össze van keverve gyümölcspéppel. De akkor ugye a babán biztosan lecsúszik ? Mekkora pici darab legyen? Bocsi, hogy itt akadékoskodok, de sajna nem véletlenül :S
A kérdező hozzászólása: És 2. válaszoló, Te is megnyugtattál picit: miszerint nem kell erõltetni sem, az õrlõk még nincsenek kint. Igazából az a probléma, hogy nagyon mohó, ha tudna az ínyével rágni, akkor sem tenné, csak nyelne.
van ojyn babakeksz (kicsit drága) amit ha lehap és nem rág elolvad mi azzal probálkozunk, vagy kiflit adok a kezébe azt imádja majszolgatni. a darabosat nem eszi meg a lányom sem de nem eröltetem. ha van foga akkor mindenféleképp adj a kezébe valami rágnivalot de csak felügyelet alatt.
1. vagyok. Én is próbáltam a babakekszet, szerintem a Hipp-re gondolt az elõttem szóló anyuka. Szörnyû volt...nem olvad, csak törik és éles... és fuldoklás a vége. Az enyémnek 4 foga, de szépen boldogul a kiflivel is. Amúgy persze nálunk is vannak ilyen "rágós gondok". Van még egy ötletem: a kukoricapehely, amit én csak kukónak hívok, de tudod szerintem, mire gondolok. Az tényleg elolvad a szájában , de kicsit rágcsálhatja is. Próbáld meg!
A kérdező hozzászólása: Sziasztok ma adtam neki banánt, kicsi darabokra trancsírozva. Az elsõtõl köhögött, de lecsúszott neki, de a többi falatot sem rágta, csak nyelte :(((( ÁÁÁÁÁÁ

Csak az én 1 évesem nem aludja végig az éjszakát?

Körülöttem akárkit kérdezek, szinte minden 1 év körüli gyerekr?l azt mondják alszik egész éjszaka. Esetleg err?l le kell szoktatni valahogy? Szopival alszik vissza. Általában háromszor is felébred. Fél éves koráig reggel hatig aludt, onnantól változott meg. Magától majd nem javul meg a helyzet?

Legjobb válasz: Igen, javul majd a helyzet, csak ki kell tudni várni. Az én lányom 13 hós és 1 napos volt, amikor eloszor aludta át az éjszakát. Kitartás, már szerintem nem tart sokáig az éjszakázás!

Igen, javul majd a helyzet, csak ki kell tudni várni. Az én lányom 13 hós és 1 napos volt, amikor eloszor aludta át az éjszakát. Kitartás, már szerintem nem tart sokáig az éjszakázás!
Nyugodj meg, nem csak a tiéd :) Tudom, ezzel neked nem lesz könnyebb... Az enyém 1 évesen még volt, hogy 4-5x is ébredt... õ is cicivel aludt vissza. Aztán 15 hónaposan egyszer csak végig aludta az éjszakát... magától. Szóval, erre meg kell érniük. Akinek már néhány hetes kora óta alszik egész éjjel, az örüljön, de nem ez az általános, hidd el!
Fiam szopizik és bizony nagyon-nagyon ritka, hogy csak egyszer kel hajnalban. A minimum 3-4 alkalom, de pl. ha fogzik sokkal többször. Szóval nem vagy egyedül, biztos sokan vagyunk azért:) ) Igazából nem is várom el, mert a szopizós babák nagy része szerintem éjjel többször kel.
Az én lányom is felkel. Fogzik. 12 hónaposan jött ki a felsõ 2 foga, majd pár nappal késõbb 1-2 hétig jól aludt, aztán megint kezdte hogy felkel, iszik egy kis teát majd visszaalszik. Gondolom másik foga is jön, mert megint volt elég sírós éjszakánk. Nem beszélve az idõjárásról, mert ez is biztos befolyásolja Õket. Most 14 hónapos. Remélem javulni fog a helyzet.
1, 5 éves fiam is még ébred éjjel, õ már nem szopizik régóta, de 1 éves koráig még tápszerezett éjjel, utána teára szoktattam. Ha nagyon melege van felkel inni, ha hûvösebb van, akkor átalussza az éjszakát. Most jön a foga és meleg is van, mert fûtök neki... így ébred 1*, max 2*.
14 hónapos a babám, és mióta megszületett, talán 2-szer aludta át az éjszakát. Ez mindaddig így lesz, míg cicizik...
22 hós kislányom még min. 1x felébred. Van hogy alszik egész éjszaka, de inkább az a jellemzõ, hogy felébred.
Az én kisfiam addig nem aludta végig az éjszakát amig szopott! Miután elmaradt a szopi egy hónap alatt megtanulta, h végig alszik éjszaka!
Az én lányom sem aludja végig az éjszakát. Egy éves, de általában este 11kor vagy hajnalban felébred, mondjuk õ nem eszik csak iszik.
Az enyém se alussza át, körülöttem mindenkié már 1 hónapos korától. Ez van. Én egy ilyen gyerekkel vagyok "megáldva". Nappal se igen alszik, nekem se nagy az alvásigényem egyébként. Este 8-tól hajnal 3-ig kialussza magát a fiam, utána már csak köztünk szunyókál. Ja, és skandallum, de még eszik is éjjel. Pontosabban hajnalban. Ja, és enni se kell már neki, tudom én azt, hiszen 1000 8 hónapost kérdeztek meg arról, hogy miért kel éjjel, és mind azt mondta, hogy csak megszokásból eszik, nem éhes. :-) Én ilyeneken nem rágom magam!
Szia! Az én kisfiam most lesz 2 éves, de kb. 3 hete alszik egész éjszaka. Korábban 3-4 óra felé csak tápszerrel aludt vissza. Most meg felkel 7-fél 8 fele és sokáig nem is akar enni semmit se. Nem csináltam vele semmit másképp, mint korábban, õ magától átállt erre (persze gyereke válogatja - gondolom én).

1 évesem nem eszik? Mit csináljak?

kb egy hónapja kezdte a finnyázást, hogy nem eszik csak max 3 kanállal bármiből is. (Régen a vasszöget is, 12 foga van, csirkét evettt meg rizst, bármit. ) Aztán jött, hogy csak a bébiételt eszi meg. Utána már azt is csak tömködéssel, sírás&rívás, csak még egyeeeeet. A tápszert reggel megissza, de utána abból sem kér többet. Egy hete bölcsi, egész héten evett bent eddig 5 kanál főzeléket és egy banánt az 5 nap alatt. Általában megissza a vizet és eszik egy kanállal majd tekereg,később bömböl, hogy nem kér. De ha meglátja egy gyümölcs fotóját, már nyalja a száját, mikor meg adok neki a fotón látottból, akkor nem eszi meg azt se. Egy napi étkezése így néz ki : -reggel 3-4 dl tápszer és kb 1dl babakása -tízórai: víz vagy üdcsi 1dl -ebéd: max 2 kanál mindegy miből -uzsonna: semmi _vacsora: semmi vagy létnaponta max 2 kanál valami vagy 3-4 db kenyér galacsin Mit csináljak? hagyjam? vagy kezdjem el a sokak által elítélt esti revű és varieté műsort énekléssel meg arc formájú szendvicsekkel, hátha megszereti? lefoglalnám a kezét játékkal, de nem hiszem, hogy bejönne. Adjak neki kekszet ha semmit nem evett (ezt azért néha megeszi ) vagy ne?

Legjobb válasz: én azt tudom mondani, hogy ha még nem voltatok dokinál akkor mennyetek be. én még arra is gondoltam,hogy ez nem lehet az elválasztás miatt?

én azt tudom mondani, hogy ha még nem voltatok dokinál akkor mennyetek be. én még arra is gondoltam, hogy ez nem lehet az elválasztás miatt?
Ami nálunk bevált ilyen idõszakban az a fõtt tészta, ami nagyobb szemû és õ is meg tudja fogni. Csak lerakom elé a székbe és "nem figyelek oda". Eltelik 1-2 perc, aztán elkezd fogyni a tányérjáról. Ilyen jolly joker még a Bonduell konzerv zöldbab, vékony sajtcsíkok, csirke/pulykamell sonka csíkok, fõtt rizs magában stb.
A kérdező hozzászólása: kedves második és honnan tudod, hogy melyik nap mihez lesz kedve? mert nekem az is idegõrlõ, hogy kitaláljam, melyik nap éppen melyik kaja az, amit hajlandó pár falat szintjéig megenni. vagy mindegyikbõl szoktál adni egy kicsit és választhat? konvzerv zöldbab hehe, ez jó, kipróbálom ma eddgi semmit nem evettt, tápszer reggel és csókolom. semmi ebéd. Persze délután a joghurtot benyomja, de vacsizni mit fog már megint...?
A kérdező hozzászólása: kedves elsõ elválasztást nem hiszem, régóta nem anyatejes, és a bölcsin kívül semmi más változás nem volt az életében, de a kajagondok már elõtte elkezdõdtek dokitól rákérdeztem a múltkori kontrollon, szerinte ha jó kedve van és van széklete max másfél naponta, meg iszik, akkor hagyjam majd éhes lesz valamikor.

Van, akinek 1 évesen nem mászott a kisgyereke?

Az enyém nem, járunk korai fejlesztőhöz (megjártuk a Dévényest, más szakembereket), de ma ott annyira sírt, hogy alig tudott vele foglalkozni:( annyira szeretném, ha mászna

Legjobb válasz: Az én lányom ha hiszed ha nem teljesen kihagyta a mászást.Csak kúszott,és ülve húzta magát oda a dolgokhoz,felkapaszkodott,és mászkált,majd elindult egyedül.Ennek 10 éve! Egészséges,mozgékony ügyes nagylány! Ne aggódj!!

Az én lányom ha hiszed ha nem teljesen kihagyta a mászást.Csak kúszott, és ülve húzta magát oda a dolgokhoz, felkapaszkodott, és mászkált, majd elindult egyedül.Ennek 10 éve! Egészséges, mozgékony ügyes nagylány! Ne aggódj!!
az én fiam 13 hónaposan kezdett el mászni, hála a dévényesnek , õ is sokat sírt , de egy idõ múlva "belátta", ha sír ha, nem menni fogunk... 20 hónaposan indult el és most 3, 5 évesen is tsmt tornázunk, mert nem tud pl. ugrálni egyébként idõre született baba , azóta kiderült enyhe oxigénhiány és nagyon laza izomzata volt, van heti egyszer úszik stb már csak picit van lemaradva
Az én kisfiamnál is szinte teljesen kimaradt a mászás.7, 5 hónaposan állt fel 9 hónaposan már futni kellett utána. 15-16 hónaposan mászott és csak akkor mikor már nagyon fáradt volt.

Leszeretném cserélni kislányom rácsos ágyát. (1 éves) nem korai? Ti mikor és miért cseréltétek le?

Kislányom kiságyát 1-2 hónapon belül leszeretném cserélni rendes leesésgátlós ágyra! Szinte csak dísz a szobába az ágya, alig használta! Ha néha betudom tenni aludni a helyére, akkor is hamar felébred mert annyira ficereg, forgolódik, hogy mindig elakad, beüti magát, egyszerűen kicsi neki a hely és igazából sosem szerette! viszont a franciaágyon, kihúzhatós ágyon sokkal jobban alszik! Szerintetek szeretné? Nálatok hogy volt?

Legjobb válasz: Mi is már 13 hónaposan lecseréltük hasonló okokból, utált a rácsosban lenni. Leesésgátlósat vettünk neki, nagyon jól alszik rajta. És így nem kell rakogatnom ki-be, csak melléfekszem ha felébred, és kész (igaz, hogy elvileg csak 50 kilóig van kalibrálva, de még nem szakadt le :) ). Szóval nekünk nagyon bejött. Ilyen van nekünk: http://www.fenyobutorok.com/Fenyobutor-agyak-es-ejjeliszekre..

Mi is már 13 hónaposan lecseréltük hasonló okokból, utált a rácsosban lenni. Leesésgátlósat vettünk neki, nagyon jól alszik rajta. És így nem kell rakogatnom ki-be, csak melléfekszem ha felébred, és kész (igaz, hogy elvileg csak 50 kilóig van kalibrálva, de még nem szakadt le :) ). Szóval nekünk nagyon bejött. Ilyen van nekünk: http://www.fenyobutorok.com/Fenyobutor-agyak-es-ejjeliszekre..
Még nem volt egészen 1 éves, amikor szétszedtük a kiságyát a lányomnak, és átalakítottuk ifjúsági ággyá, mivel mindig mellettem aludt a nagyágyban. Nem vettünk rá leesésgátlót, hanem a mi ágyunk mellé tettük, be a fal mellé, és ott alszik mellettünk. Így mindhárman ki tudjuk pihenni magunkat..mert elõtte csak õ aludt jól, mi meg nyomorogtunk :) Nagyon jókat alszik, le is tud mászni róla ha felébred
A lányom éppen az elsõ születésnapjára kapta az új ágyat. Pár napig még megvolt a rácsos is, hátha kéne. De nem kellett, az elsõ naptól szerette, sokkal jobban elfért benne.

1 évesen nem megy még a hozzátáplálás? Már nem bírom!

Kb.6hónaposan kiváltottuk már az ebédet,de jött egy torok fájás és mindennek vége.a tápszeren kív?l szinte semmit nem kér.sokszor meg sem kostolja mi van a kanálra téve,már fintorog.kenyeret és banánt néha elfogad.sem joghurtot sem f?tt ételt nem kér,ha mégis 2-3kanál és vége.voltunk orvosnál irt fel sinlac tejpépet de meglátja a kanalat és tolja is el.nem tudom mit tegyek.kérlek segítsetek,hogy csináljam??vagy kihez forduljak?

Legjobb válasz: Az én kisfiam nagyon jó evõ most is és mindig is az volt, szerencsére. Viszont sok olyan barátnõm van akinél ugyanilyen probléma van és nekünk az nagyon bevált, hogy sokszor esznek együtt a gyerekek, mert látják egymástól, hogy a másik is megeszi. Hozzám elõszeretettel hozzák az anyukák a gyerekeket, mert az enyém hatására másik is el kezd enni. Én ezt biztos kipróbálnám, ha van iylen ismerõsöd vagy valakik, akikkel lehet. Szerintem ez olyan lehet mint a bölcsiben. Egyik megeszi a másik is, de ha az egyik nem akkor a másik sem akarja sokszor. Remélem adtam valami ötletet. Sok sikert és kitartást kívánok neked!

Az én kisfiam nagyon jó evõ most is és mindig is az volt, szerencsére. Viszont sok olyan barátnõm van akinél ugyanilyen probléma van és nekünk az nagyon bevált, hogy sokszor esznek együtt a gyerekek, mert látják egymástól, hogy a másik is megeszi. Hozzám elõszeretettel hozzák az anyukák a gyerekeket, mert az enyém hatására másik is el kezd enni. Én ezt biztos kipróbálnám, ha van iylen ismerõsöd vagy valakik, akikkel lehet. Szerintem ez olyan lehet mint a bölcsiben. Egyik megeszi a másik is, de ha az egyik nem akkor a másik sem akarja sokszor. Remélem adtam valami ötletet. Sok sikert és kitartást kívánok neked!
Egyetértek az elsõvel, jó ötlet. Aztán ha nem megy, pár napig ne erõltesd, ne is próbáld. Csak a tápszert, ahogy szereti. Hagyj Neki szabad "kezet". Egyetek elõtte, de úgy hogy Õ ne érezze, hogy Neki is "muszáj" enni. Hátha odamegy, megnézi hogy mit esztek aztán egyszer kér is. Kíváncsiak, az biztos :) Amúgy ilyen melegben az amúgy jól evõ babám is alig eszik. Szinte csak vacsorára, teljesen fel is borult a szépen kialakult étrendje. Kitartás, nem fog örökké tápszert enni! Gondolom a súlya megy, doki látta, ha meg baj lenne a tápszert sem kérné szerintem. Fel a fejjel! :)
A kérdező hozzászólása: A nõvérem kisfia 3hónappal idõsebb a lányomnál.szinte egész nap együtt vagyunk.a kisfiú jó evõ, de a lányom így sem :( épp ettõl félek ha majd bölcsibe megy és akkor sem eszik tápsyeren kívûl mást?2évesen azthiszem be kell adnom mert visza kell mennem dolgozni.mesze van még de mi van ha nem változik a helyzet??
A kérdező hozzászólása: 10 foga van
Jajjmég annyit nem is tudom hanyas válaszoló voltam Én vok akinek a nõvérének volt rosszevõ a babája..Tesóm mondta hogy akkor lett jobb a helyzet amikor kint volt mind a 16 fogacska!bár nem tudom neketek hány van de hátha számitani fog nálatok is:)
A kérdező hozzászólása: Nagyon aranyosak vagytok, köszönöm mindenki válaszát.sajnos a tejbe darát sem ette csak megkóstolta és ennyi :( az orvosnak már mondtam de mivel jó húsban van azt mondta nem úgy tûnik mint aki nem eszik, de nem érti meg hogy a tápszertõl husis a kicsim nem pedig a normál ételtõl.mintha félválról venné a dolgot.pedig már csak reggel este kéne tápszert ennie.
Elõször amikor elkezdtem a hozzátáplálást, nálunk is jött egy nátha. Hiába kanalaztak már szépen a lányok, onnan megint nem kellett nekik. Én akkor azt csináltam, hogy üveges bébiételt tettem cumiba (házit nem tudtam olyan jól turmixolni, hogy cumiból tudjam adni). Abból jóizüen megették, és kb. egy hét után egyértelmû jelei voltak, hogy igénylik a tápszer mellett a bébiételt is, akkor újra megpróbáltam kanállal és akkor már kellett nekik. Egyébként most 15 hónaposak és még mindig van, hogy egy-két hétig nem hajlandóak kanalazni, csak cumizni. A doktornõ azt mondta, ez normális és nem szabad erõltetni. Még állítólag jó ideig elõfordulhat a babáknál visszaesés a kanalazás, szilárd étel fogyasztása terén. A bébiételt cumiból sem eszi meg? Ha új ételt kapnak, szoktam hagyni, hogy pacsmagoljanak vele, úgy jobban meg tudom velük etetni. Persze csak utána.
Fogyott már a lányod? Az én lányom még csak 3hónapos mi még nem tartunk ott, de az egyik barátnõmnek sem akart semmit enni a kislánya.A doki megvizsgálta és annyit mondott hogy "ez a gyerek nem alultáplált."Kérdezte hogy mit eszik?A barátnõm meg bevágta hogy egész nap egy karika párizsin meg egy túrókrémen elvan.A doki nevetett és azt mondta, hogy "hát anyuka ha ezeket megeszi akkor adja ezeket.Ha éhes lesz úgyis enni fog.Ne aggódjon."Barátnõm csak lesett...:) Én is aggódnék a helyedben, de ne fogd fel nagyon tragikusan.Lehet, hogy rágörcsölsz a dologra nagyon és már csak azért sem eszik a pici lány. Sok sikert kívánok és kitartás.
Az én fiam is 10-11 hónaposan még 90%-ban anyatejes volt. Nálunk is a figyelemelterelés vált be. Tévé elõtt; séta közben a padon...stb. Ha nem a megszokott környezetben etettem, vagy nem a megszokott módon, akkor észre sem vette - és már meg is evett egy üveg babakaját. Mikor rákapott akkor már visszatértünk az etetõszékbe. ...és persze az önállóság - imád egyedül csipegetni.
A kérdező hozzászólása: Este megpróbáló a tejbegrízt!!tudnál esetleg arányokat írni hogyan készítsem??
A kérdező hozzászólása: Próbáltuk a darabosat is.pépeset szinte egyáltalán nem szerette.imádta a sûlt husit, a burgonyát, a barackot de sajnos most ezeket sem eszi.ha mégis akkor is csak 2-3 csipetet mindenbõl.
probáld ki hogy oda készited a kaját meg a kanalat az etetõszékbe, utána teszed be a gyereket és hagyjad hagy csináljon "disznóólat" maga körül..te meg ülj ott egy másik adaggal és etesd. Vagymarad a sokak által ellenzett tv-nézés..ugymeg lehet tömni õket hogy észre sem veszik:) Probáld ki azt is hogy sültkrumplit teszel eki a tányérkájába és hagyod hagy csipegessen egyedül mig te adod neki a rendes ételt..nagyon be tudnak lelkesedni ha egyedül csinálhatnak meg dolgokat.. Még lehet probálkozni tejbegrizzel c.üveg-bõl éjszakáraesetleg ha a tápszer kevésnek bizonyul este ki lehetprobálni..csak kicsitnagyobb lyuk kell a c.üvegre.. Hirtelen ennyi jut eszembe a nõvérem fia volt igy..ezekre emlékszem hogy csinálta a tesóm..az én fiam zabagép nem tudok tapasztalatot irni! De egy probát megérnek!kitartás!
Tapasztalatot nem tudok írni , csak a véleményem, ötletem :) Nekem is ennyi idõs a kislányom. Nagyon jó evõ, nem lehet elõtte enni mert mindent elvesz az embertõl. Viszont én soha nem aggódtam olyankor sem, ha éppen nem akart enni. Nem erõszakoskodtam vele. Például ma sem akart délben enni, talán 2 kanállal evett, ilyenje volt. Ilyenkor kiveszem az etetõszékbõl és megy lefeküdni. Ha éhes lenne úgyis enne. Aztán amikor felkel megetetem vele az ebédet. Ha valamit nem kér, akkor nem cserélem le másra, hogy ne tanulja meg, hogy válogathat. Ezt a hozzátáplálás kezdetétõl így csinálom. Bár az elején, amíg nem derült ki, hogy mi az amit nem szeret, akkor azért még adtam neki mást. Szóval ha szépen fejlõdik, húsis, akkor ne aggódj és ne görcsölj rá a témára, mert neked, de a kicsidnek is rosszabb lesz. Hidd el, ha éhes enni fog. Ha a tápszert akarja csak, akkor add neki azt, néha néha próbáld meg hátha elfogadja a darabosat is. De ne idegeskedj.Még nem láttam egy felnõttet sem, aki tápszeren élne :)

1 éves Német juhászkutyám nagyon húz séta közben, mit csináljak vele? Játék közben pedig állandóan harapdál, és néha azért már fáj, ezzel mit tegyek?

Már szinte mindent próbáltam.Van egysoros fojtónyakörve,sima b?r is,de akármit csinálok állandóan húz.

Legjobb válasz: Én is egy ilyen kérdést tettem fel. Ezt a videót linkelték nekem: http://tv2.hu/egyikkutyamasiknem/video/egyik-kutya-masik-nem.. Igaz a kutya nem német juhász de ezzel a módszerrel bár milyen fajtát meg lehet tanítani szépen sétálni. Vagy még nekem a haltit ajánlották, nekünk van és tényleg használ: http://www.webkutya.hu/kutyaknak/felszerelesek/okos-kutya/ha..

Én is egy ilyen kérdést tettem fel. Ezt a videót linkelték nekem: http://tv2.hu/egyikkutyamasiknem/video/egyik-kutya-masik-nem.. Igaz a kutya nem német juhász de ezzel a módszerrel bár milyen fajtát meg lehet tanítani szépen sétálni. Vagy még nekem a haltit ajánlották, nekünk van és tényleg használ: http://www.webkutya.hu/kutyaknak/felszerelesek/okos-kutya/ha..
Nem próbáltál meg mindent, mert az 1 éves kutyád még mindig a kölyök szintjén viselkedik. A próbálkozásaid vagy rossz technikának bizonyultak, vagy Te magad nem csináltad következetesen végig, amit elkezdtél. Annyi kérdés, válasz van ezen az oldalon errõl.
kölyök kutya ami, nem kap semmilyen szintû nevelést! késõbb sokkal rosszabb lesz! kutyasuliban segítenek neked, és te pedig segítesz a kutyádon! vagy már most borítékolom, a menhelyet, vagy a kertben láncon tartást, mert csak nagyobb erõsebb , és neveletlenebb lesz! te , komám semmit nem próbáltál még, hiszen a legelsõ dolgod, az lett volna, hogy felelõs döntést hozz:) egy kutya gazdájának az a dolga, hogy felelõsséggel nevelje, tartsa, és gondoskodjon róla. ne siránkozz, hanem tanulj a kutyák viselkedésérõl, , olvass, menj kutyások közé, beszélgess velük, stb. ez a siránkozás, hogy :: , húz-neveletlen-harapdál, stb. miért, mit vártál, ??? kutya!!! tarts macskát azzal nem kell annyit foglalkozni!!
Nincs jogod leszidni. Írta, "már szinte mindent próbált". Tehát a maga tudása szerint megpróbálta a kutyát nevelni. Az egy dolog, hogy nem mûködött.
Nekem ugyan 16kg-os kutyám van, de pont hasonlóan szokott "visszaélni a helyzettel" a húzást mára nagyon szigorúan veszem csak akkor húz most már ha hagyom neki.Szerintem magasabb hangszinten szólva, néha rárántva, megállva megtanulja hamar.a harapást pedig szintén csak ha hagyom


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!