Találatok a következő kifejezésre: 1 éves kell (377 db)

Kisfiam 1 éves. Kell még forralnom neki a vizet? Vagy már ilyenkor nem szokták?

Legjobb válasz: Én ásványvizet adok, sosem forraltam. 6 hótól kapja étkezéshez, tejpéphez. A forralt víz olyan fura darabos volt nálunk. Nem próbáltad még az ásványvizet? Szentkirályi 1,5 literes.

Én ásványvizet adok, sosem forraltam. 6 hótól kapja étkezéshez, tejpéphez. A forralt víz olyan fura darabos volt nálunk. Nem próbáltad még az ásványvizet? Szentkirályi 1, 5 literes.
Szia! 10 hós volt a babám mikor megkérdeztem a dokit, hogy meddig kell és azt mondta tegnapig!:) Ha ásványvizet adsz neki, akkor még csak babavizet, mert a rendes ásványvíz megterheli a veséjét, a szûrt víz pedig semmit sem tartalmaz ami kellene neki.
Én kb 8 hónapos koráig forraltam csak.
A kérdésem, hogy sterilen éltek otthon napi szinten domesztozozol vagy azért ha leesik egy játék a földre, a gyerek utánna a szájába veszi, vagy azt is rögtön el fertötleníted? Egy gyermek 6 hós korától csúuszik a földön, ott fekszik, majd mászik, midnent a szájába vesz, még sokszor a papucsotokat is megkostólja. Ekkor már elég jó az immunrendszere is, így egy sima csapvíztöl nem lesz semmi baja. Szóval nem nem kell 6 hós kor felet forralni a vizet neki, föleg hogy leesett cumit, játékot, kanalat, tányért sumisüveget sima vizzel mosod el.
A kislányom 5 hónapos kora óta Brita kancsóval szûrt csapvizet iszik és ezzel is fõzök neki! Elõtte babavizet vettem, mert a forralt víz nálunk is darabos volt!
A rózsaszín mentesre.
A kérdező hozzászólása: Köszi.Nálunk is a csapi víz lesz.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a választ.Nem próbáltam még.A buborékmentesre gondolsz?Vagy a bubisra?
Én 1 évesnek már nem forraltam, adtam a sima csapvizet.
1. vagyok, a rózsaszín szentkirályin rajta van, hogy forralás nélkül adható a babáknak, fénykép is van. Ez nem direkt babavíz, az ára is olyan 100 ft /1, 5 liter. Ez adható a babáknak!!! nem kell jana vagy egyéb babavíz.

Most adnék először tejbegrízt a babámnak, aki majdnem 1 éves! Kell feleznem a tejet, vagy készítsem el simán? 1.5 -ös vagy 2.8-as tejet használjak?

Legjobb válasz: Mi is simán a 2,8-ast adjuk a gyereknek, sõt inni is adhatod reggel este neki! Én fel se forralom csak mikróba meglangyosítom tápszer helyett

Mi is simán a 2, 8-ast adjuk a gyereknek, sõt inni is adhatod reggel este neki! Én fel se forralom csak mikróba meglangyosítom tápszer helyett
Simán mehet, 2, 8as.
2, 8-ast adjál, de ne tartósat, ha nem tudsz termelõi tejet szerezni, akkor sima dobozosat adjál. A termelõit viszont forralni kell.
Szia, szerintem meg forrald fel a bolti tejet is, 2, 8-ast, nekem kicsit megcsikarta a hasát, ezért én teszek hozzá vizet is, szerintem elõször nem árt, ha te is így csinálod, aztán látod hogyha nem bántja a gyomrát, nem muszáj hozzá a víz. 14 hónapos kislány anyukája

1 évesnek kell forralni a tejet? Ha most akarom bevezetni?

igazából már adtam neki pár kortyot ivott az enyémb?l,nagyon ízlik neki,de ha nagyobb mennyiséget akarok adni ,akkor azt fel kell forralni?

Legjobb válasz: A tejet MINDIG FORRALNI kel ha az házi tej! nem bolti!!!!!

A tejet MINDIG FORRALNI kel ha az házi tej! nem bolti!!!!!
Boltit nem kell, mert az hõkezelt, a házit viszont mindig.
A boltit egyáltalán nem kell, a házit meg még felnõttnek is kéne!
Nekem anyatejes a kicsi, 11 hónapos kora óta kap reggelihez kakaót, tejet, teát. Tejet sosem forraltam fel, nem lett semmi baja, jelenleg 16 hónapos. Unokaöcsém tápszeres volt, 1 éves kora után kapott elõször tejet, persze forralva. 3 évesen óvoda elõtt adtak neki forralatlan tejet.
Forrald fel eleinte mindenképp, az a biztos, de ha most vezeted be neki, ne akarj elõször nagy mennyiséget adni. Fél dl-el elég kezdeni, 3-4 naponta növeld fél dl-el a mennyiséget.


Van egy kiskutyám, megkapta az első 3 oltását, azt mondta az állatorvos a veszettség elleni oltást majd 1 éves kora előtt kell, de hallottam olyat is, hogy 3-4 hónap között. Most ráér akkor 1 éves koráig?

Legjobb válasz: Érdekes dolgot mondott az állatorvos. Ugyanis minden 3 hónapos kort betöltött ebet 30 napon belül be KELL oltatni veszettség ellen, ezt fél éven belül megismételni, majd évente ismételni. 4 hónapos koráig pedig chip is kell, hogy kerüljön bele. Úgyhogy nem ér rá 1 éves koráig, mert megbüntethetnek érte.

Érdekes dolgot mondott az állatorvos. Ugyanis minden 3 hónapos kort betöltött ebet 30 napon belül be KELL oltatni veszettség ellen, ezt fél éven belül megismételni, majd évente ismételni. 4 hónapos koráig pedig chip is kell, hogy kerüljön bele. Úgyhogy nem ér rá 1 éves koráig, mert megbüntethetnek érte.
16 hetesen ajánlot a veszetség elleni oltás amit hat hónap mulva kell ismételni, majd onnantól évente egyszer.
sajnos most már 3 hónaposan meg kell kapnia az elsõ veszettség elleni oltást. (megint egy idióta törvény) Régebben valóban 1 éves korig adták be. Én nem szoktam 6 hónap múlva ismételni, hanem csak rá egy évre. annyi is bõven elég.
A kérdező hozzászólása: De most, ha nem a törvényt nézzük, hanem a kutyát, veszélyes rá, ha akkor kapja csak meg?
nem veszélyes rá, csak ha beleszaladsz egy ellenõrzésbe, akkor megbüntetnek.
Igazából ha nem lakotok olyan helyen ahol nagyobb a kockázata a betegségnek akkor nem baj ha csak akkor kapja meg. De szerintem kóbor kutyák nagyjából mindenhol vannak. Nálunk rókák és egyéb ragadózó állatok is lófrálnak néha, úgyhogy az én kutyám pl biztos, hogy elõírás szerint fogja kapni és míg meg nem kapja, nem engedem ki felügyelet nélkül a kertbe sem (még kölyök, úgyhogy egyébként sem engedném).

1 éves kor után milyen időközönként kell menni súlymérésre?

Eddig havonta jártunk.

Legjobb válasz: Nálunk 1 éves kor után legközelebb a 15 és 18 hós oltásnál volt mérés. Majd 2 évesen a státuszon, utána meg évente. 1 éves kor alatt pedig 6 hós kor után csak 1 évesen volt mérés.

Nálunk 1 éves kor után legközelebb a 15 és 18 hós oltásnál volt mérés. Majd 2 évesen a státuszon, utána meg évente. 1 éves kor alatt pedig 6 hós kor után csak 1 évesen volt mérés.
Mi csak akkor mentunk, amikor tanacsadas, oltas volt, sulyt sosem mertek. 1, 2, 3, 4 es 6 honaposan, majd 1 evesen es legkozelebb 2 evesen.
Bocsanat, 18 honaposan is megmertek. :-)
3 havonta, aztán 2 éves kortól évente. Látom ezzel már nem mondok újat :)
Nekem azt mondta a doki az egy éves státuszon, hogy bármikor szívesen látnak, ha kíváncsi vagyok a súlyára. :) De legközelebb csak 15 hónaposan megyünk mi is.
Nálunk úgy van, hogy akkor mész amikor akarsz. Ha nem akarsz, nem mész. 17 hós a lányom, utoljára 12 hósan mérték.
Csak a kötelezõ státuszkor kell menni.Oltásoknál nem kötelezõ, de persze ha ott vagy, akkor miért ne? 1 éves kor után kötelezõen évente 1-szer, 6 éves korig!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Akkor nálunk jó sûrûn kellett menni. :-)
Nekem is menni kell továbbra is havonta!

1 éves babának már tudnia kell egyedül kanállal enni? És egyedül inni?

Legjobb válasz: 1 éves már szépen ivott a lányom pohárból, de kanállal még nem evett szépen, sok ment mellé, vagy leborította. 1 évesen még nem kell ezeket tökéletesen csinálnia.

1 éves már szépen ivott a lányom pohárból, de kanállal még nem evett szépen, sok ment mellé, vagy leborította. 1 évesen még nem kell ezeket tökéletesen csinálnia.
A védõnõnk szerint nem kell tudna olyan idõsen, próbálkoznia viszont már kell. Tehát kell a kanál a kezébe, de nem baj, ha még a fele mellé megy. Egyébként villával hamarabb megtanulnak enni. 1 évesen mindhárom gyerekem gyönyörûen evett villával, kanalazni is próbáltak, de sok került a tálcára, földre (ilyenkor jön jól az újságpapír, ilyenek). Pohárból is szépen ittak már egyedül. Másfél éves korukra ettek levest is szépen knaállal...
Nem kell egyedül enni-inni egy 1 évesnek. Bennünket is ezzel izéltek kedves idõs nõrokonok, én meg elsõ gyerekkel "úristen, nem eszik a gyerek 9 hónaposan egyedül", gyógytornász is mondta, hogy 7 hónaposan már hagy próbálkozzon egyedül a kanállal (de mire? Olyan, mint ha 1 évesen állandóan a biciklire ültetném, hogy hagy tanulja. De ha egyszer kicsi még valamihez, akkor minek eröltetni?!). Aztán 1 éves kora korül elkezdett kézzel és kanállal enni, és azóta egyre szebben, kanállal, egyedül eszik. Villával nem tud enni még, szerintem azzal jóval nehezebb.

Védőnő mondta, hogy lehet, hogy majd dokinéni elküld minket vérvételre. Most leszünk 1 évesek. A vasra kíváncsi. Ugye nem éhgyomorra kell mennünk? Még szopizik.

Legjobb válasz: Kicsi a súlya, azért küldenek vérvételre? Vagy minden babát elküldenek 1 évesen? (lányom most lesz majd 1 éves). Szerintem éhgyomorra kell menni..

Kicsi a súlya, azért küldenek vérvételre? Vagy minden babát elküldenek 1 évesen? (lányom most lesz majd 1 éves). Szerintem éhgyomorra kell menni..
A kérdező hozzászólása: MInden babát, kötelezõ. Hogy magyarázzam meg neki, hogy nincs cici, ráadásul éjszaka is még cicizik.Remélem nem így van.
Minket nem küldtek el vérvételre. Nem kötelezõ a vérvétel egy évesen. Már elég nagy egy évesen, hogy egy reggelt ne bírjon ki tejcsi nélkül. Adj neki vizet és vigyél valami harapni valót, hogy röktön a vérvétel után megtudjon enni valamit.Valamit amit szeret akár egy üveges bébiétel, kifli.
Nem kötelezõ, a mi városunkban sem küldenek.
Gyerekgyógyászatban nincs olyan, hogy éhgyomor. Ezt nekem a vérvételes mondta, amikor mondtam, hogy szopott reggel.
Ja, és mi egyébként sürgõsséggel mentünk egy vese-gyanú miatt, de nem volt gond (nagyon sûrût és kb 10 cseppnyit pisilt), már bilizett. Amúgy 3 gyerekem van, de kötelezõ vérvételrõl nem hallottam még. Pedig a legnagyobb fiam vashiányos nagyon, igaz, ezt nem a vérébõl tudjuk, hanem a szeme alatti karikákból és a sápadtságból.
Ha a vasra kiváncsi, ehet nyugodtan.Ha cukrot vizsgálnának akkor nem, de az sem mindig.Ápoló
ÉN i vitte m1 évesen, mert keveset hízott. A dokinéni mondta, hogy nyugodtan szoptassam meg, és akár reggelizhet is.

Kb 1 éves gyerkőcök anyukái! Hány csepp vigantolt kell adnotok naponta?

Legjobb válasz: Szia!Mi is 1 évesek vagyunk,heti 10 cseppet kell adnom azthiszem október óta.Májusig így kell szednünk.Elõtte napi 1 csepp volt.

Szia!Mi is 1 évesek vagyunk, heti 10 cseppet kell adnom azthiszem október óta.Májusig így kell szednünk.Elõtte napi 1 csepp volt.
Ha vigantolt adnék, akkor egyet kellene, de nekünk tablettásat ír fel a doki, ebbõl felet kell minden nap. Egész jövõ májusig kapja folyamatosan, akkor lesz 19 hónapos. Utána csak õsszel-télen, 3 éves korig.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Én is csak egyet adok!Most voltunk 1 éves státuszon, és nem is beszéltünk róla!Gondoltam elõször itt kérdezõsködök, ha nem egyértelmû akkor meg felhívom! Köszi még egyszer!
napi 1 csepp
Októberben voltunk 1 éves státuszon, azt mondta a doki, hogy mostantól már csak kétnaponta 1 cseppet adjak neki. Én kicsit keveslem ezt, de hát õ az orvos. Barátnõm 1, 5 éves fiának meg egy másik doki heti 10 cseppet javasolt a téli idõszakban... Szóval nem tudom mi alapján döntenek?
Kétnaponta egy csepp vagy hetente egyszer négy csepp a téli idõszakban.
Az én orvosom és a védõnõm is azt mondta, hogy egy éves korig naponta egy csepp/kiskanálba pici vizet tenni és arra cseppenteni, mert úgy nem ragad a kanálba/, de ha az egy éves kort õsszel vagy télen tölti be, akkor folytatni kell áprilisig azután három éves korig csak õsztõl tavaszig napi egy csepp.

Kislányom 1 éves múlt, még mindig szopizik! Laktató neki, vagy csak a nyugalom miatt kell neki?

Éjszaka egyszer, reggel, délben és délután is egyszer szopizik. Így napi négyszer!

Legjobb válasz: Szia! Én ha jól emlékszem 1 éves kora után már nem forraltam fiamnak a vizet és szerintem nyugodtan kaphat szentkirályi ásványvizet. A szopiról annyi, hogy 1 évesen már szinte mindent, vagy mindent esznek a picik. A szopi megnyugtatja na meg azért megvan a napi egészséges tejcsiadagja is.Én fiam még 2 évesen is ugyan így, napi 4x szopizott (akkor lettem várandós és hirtelen le kellett választani). Azon kívül amit szopott nem volt hajlandó más, bolti, tejet meginni, pedig egyéb tejtermékeket meg szerette.(kakaót se ivott) Szóval nyugtató+ tej egyben. :)

Szia! Én ha jól emlékszem 1 éves kora után már nem forraltam fiamnak a vizet és szerintem nyugodtan kaphat szentkirályi ásványvizet. A szopiról annyi, hogy 1 évesen már szinte mindent, vagy mindent esznek a picik. A szopi megnyugtatja na meg azért megvan a napi egészséges tejcsiadagja is.Én fiam még 2 évesen is ugyan így, napi 4x szopizott (akkor lettem várandós és hirtelen le kellett választani). Azon kívül amit szopott nem volt hajlandó más, bolti, tejet meginni, pedig egyéb tejtermékeket meg szerette.(kakaót se ivott) Szóval nyugtató+ tej egyben. :)
Szia! Az anyatej továbbra is ugyanolyan jó minõségû, mint a babád 1 éves kora elõtt, hiszen az mindig a kicsi igényeihez alkalmazkodik mind mennyiségben, mind minõségben. Ahogy egy szoptatáson belül is változik az összetétele, úgy a baba korával együtt is változik. Az én kislányom 1 éves volt, mire említhetõ mennyiséget evett a szilárd ételekbõl, a többit az anyatej fedezte, mégis nagyon jó súlyban van máig, semmiféle hiánybetegsége nincs. Most 23 hónapos, még napi 4-5 alkalommal minimum szopik és 18 hónapos kora óta kb. 1, 5-2 kilót biztosan hízott, pedig nem egy nagyétkû kislány. Én a vizet kb. 11 hónapos kora óta nem forralom, igaz, nálunk jó minõségû a csapvíz is. Babavizet eleve nem vettem, megelégedtem a jól bevált forralással is :) Az ásványvizeknél olyat keress, aminek alacsony az ásványi anyag tartalma!
Laktató. Nekem este 8-kor volt szopi, majd reggel megint és csak 11-kor kaptak elõször enni, tehát fél napig csak a szopi volt a kaja. Sose voltak éhesek, nem reklamáltak...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, hogy válaszoltatok! Az én kislányom az anyatejen kívül egész nap eszik. Valami mindig van a szájába. Nem azért, mert nem elég neki az anyatej egy evésre? És így meg nem eszik sokat? Anyatejen kívül eszik 9 körül reggelit, 2 körül ebédet, 5 körül anyatejen kívül gyümölcsöt, vagy krémtúrót, joghurtot, este tejpép utána alvás. 85 cm és 12 kg. Szóval ez szerintem sok! Vagy nem? Ha nem adok neki enni, akkor üvölt.
Nem sok, jó husiban van a leányzó :) Az enyém 1 évesen 10 kiló és 74 cm volt... a tiéd ehhez képest nagy, de magas, úgyhogy arányosan nagyobb. Persze, a lelküknek is kell a cici, meg az összebújás, de a tápértéke is megvan. Az én lányom pl. mint írtam, elég sokat hízott így szopival is... 18 hónaposan már 12 kiló volt, azóta is biztosan legalább 1, 5 kilót.
Én 2 éves koromig szopiztam és semmi baj sõt e miatt egészségesebb vagyok a tesómnál mert én kb 4-5 évente betegszek meg.

Hogy kell leszoktatni egy babát a ciciről? A kisfiam 1 éves és cicifüggő.

Én nagyon szeretek szoptatni,de 1,5-2 éves kora után már nem kéne.Szerintem ha rajta múlna 10 éves koráig szopna.Cicin alszik el,nem tudom mit csináljak ha ez kés?bb is így marad.Segítsetek!

Legjobb válasz: kislanyom fo taplaleka 1 eves koraig az anyatej volt.azt hittem sose hagyja abba.vegul is 2 eves szulinapja elott 1-2 honappal szokott le rola.en nem akartam eroszakkal abba hagyni, ugyhogy ahhoz a tehnikahoz folyamodtam, hogy probaltam etelt adni, kerulni a cici temat, nem szoptattam csak azert mert eszembe jutott hanem csak akkor amikor o kerte.estekent adtam tehen tejet (ezt ugy 1,5 kora utan) de meg akkor is szopott utana. szep lassan igy abba hagyta a szopizast. a legvegen mar csak ejszaka szopizott ha felebredt.nem mondom,hogy konnyu volt de eleg gyerek barat leszoktatasi megoldas. nem felajanlani de ha nagyon keri nem tiltani. hajra, nekem bejott.

kislanyom fo taplaleka 1 eves koraig az anyatej volt.azt hittem sose hagyja abba.vegul is 2 eves szulinapja elott 1-2 honappal szokott le rola.en nem akartam eroszakkal abba hagyni, ugyhogy ahhoz a tehnikahoz folyamodtam, hogy probaltam etelt adni, kerulni a cici temat, nem szoptattam csak azert mert eszembe jutott hanem csak akkor amikor o kerte.estekent adtam tehen tejet (ezt ugy 1, 5 kora utan) de meg akkor is szopott utana. szep lassan igy abba hagyta a szopizast. a legvegen mar csak ejszaka szopizott ha felebredt.nem mondom, hogy konnyu volt de eleg gyerek barat leszoktatasi megoldas. nem felajanlani de ha nagyon keri nem tiltani. hajra, nekem bejott.
Ne tedd mellre, csak este lefekvésnél. Ha idáig eljutottatok, akkor majd az estivel kell már csak megbírkóznotok, de szerintem azzal még bõven várhatsz :)
Nem fog így maradni, nyugi. Õ maga fogja megunni, mert a körülötte lévõ világ izgalmasabb lesz. Most még korai is ezen aggódnod, szerintem. http://www.lll.hu http://www.szoptatasert.hu


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!