Találatok a következő kifejezésre: 1 éves ha főleg (4 db)

Rengeteget rugdos az 1 éves fiam, főleg akkor ha fáradt és pelusozom. Egyébként soha. Nem érti meg hogy ez fáj és nem szabad csinálni. Mit tegyek?

próbáltam már a lábára ütni de viccnek vette azt is, olyankor annyira pörög hogy csak röhög mindenen. nem akarom fáradtan sem ütni( mármint hogy ? fáradt) mert tudom hogy mi a baja csak hát valahogy el kell jutni ahhoz a kiságyhoz...

Legjobb válasz: Ha el kezd rugdosni, fogd le erösen a lábát az ágyra, pelenkázóra vagy amin fekszik, ne ugy, hogy fájjon neki, de ne tudja kiszabaditani és ne legyen neki kellemes, vegye észre, hogy nem játék - és hozzá mond, hogy NEM, illeteve NEM SZABAD. Ezzel azonban következetesnek kell lenned, csak akkor használ.

Ha el kezd rugdosni, fogd le erösen a lábát az ágyra, pelenkázóra vagy amin fekszik, ne ugy, hogy fájjon neki, de ne tudja kiszabaditani és ne legyen neki kellemes, vegye észre, hogy nem játék - és hozzá mond, hogy NEM, illeteve NEM SZABAD. Ezzel azonban következetesnek kell lenned, csak akkor használ.
Az én kislányom is mindig rugdosott pelenkázásnál. Nem direkt azért, hogy engem bántson, csak járt a lába folyamatosan. És hát néha gyomorszájon talált, sõt egyszer a szemüvegem is lerepült... Én úgy oldottam meg, hogy nem pont szemben álltam vele, hanem kicsit oldalt. Szerencsére megszûnt már ez a probléma, mert már nincs pelusa :) Az én tapasztalatom az, hogy 1 évesen még nem tudod "megnevelni" ilyen dolgokban. Ha meg is érti, hogy nem szabad, nem valószínû, hogy szót is fogad egy ekkora gyerek.
Nekem 20 hónapos és még mindig csinálja, de nem tudok vele mit csinálni. Pedig már elmagyaráztam neki hogy fáj, ha éppen nem rugdos akkor pofozkodik, de akkor úgyteszek mintha sirnék és össze vissza csókol.
Kösd le a figyelmét vmivel.Én pl. autót adok addig a kezébe vagy ha nagyon fáradt a cumikát és a "barátait"(textil pela).De nem rég a póos trükk is nagyon bejött:nézd, ott a pók és lehet hogy most ez égõ, de pár hétig nem porszívóztam le, mert annyira lekötötte, hogy nyugodtan tudtam pelázni és eszébe se jutottak a lábai:) .Vagy még a mesekönyv.Ja, és már lepórszívóztam!:)
Upsz!Lemaradt a k!szóval pókos!

1 éves kislányom nagyon elkezd sírni, ha más baba sikongat, próbálgatja a hangját, főleg mellette. Miért fél ennyire? Már más anyukákkal alig találkozom, mert nem akarom, hogy végig sírjon szegénykém. Mit tegyek?

A nagyobbaktól nem fél,akik már beszélnek hozzá.

Legjobb válasz: Ez jó kérdés. Az én fiam (5hós) ugyan ezt csinálja. Egyfolytában ordít, keservesen sír, ha más baba sikítozik, vagy hangosan gagyarászik. Szerintem azért fél ennyire, mert csak ketten vagyunk itthon, és ismeretlen, fura neki ez a hang. Szerinted lehetne szoktatni, hogy többet viszem ilyen közegbe? Vagy felesleges? Én is sajnálom, mikor már folyik a könnye is, és vígasztalhatatlan még ölben is. Tiéd mennyi idõs?

Ez jó kérdés. Az én fiam (5hós) ugyan ezt csinálja. Egyfolytában ordít, keservesen sír, ha más baba sikítozik, vagy hangosan gagyarászik. Szerintem azért fél ennyire, mert csak ketten vagyunk itthon, és ismeretlen, fura neki ez a hang. Szerinted lehetne szoktatni, hogy többet viszem ilyen közegbe? Vagy felesleges? Én is sajnálom, mikor már folyik a könnye is, és vígasztalhatatlan még ölben is. Tiéd mennyi idõs?
Ja, bocsi látom 1éves. Szerintem õ is fél valamiért.
Az én egyéves fiam is ilyen, csak õ a nagyobb gyerekek sikongatásától is fél, sógornõm azt mondta ma, hogy sikongassunk itthon, hogy megszokja, mondhatom nagyon vicces, már mi nem egyszer kaptunk megjegyzéseket emiatt, hogy félõs.De hát mit tudok tenni, mi járunk társaságba rendszeresen...Majd kinövi, de nagyon rrossz ez így.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat :-) Szerintem is kinövi, remélem, mert a szívem szakad meg, amikor a kis könnycsepp folyik az arcán....Pedig mi eddig babás környezetben voltunk és egyik pillanatról a másikra lett ez. Ettõl függetlenül viszem "barátkozni".Ja, mi is játszunk elbújós, majd megijesztõs játékot és nagyokat sikongat, kacag, nagyon élvezi, éppen ezért nem értem.

1 éves koráig, ha főleg szopik a baba, muszáj húst adni?

Én eszem húst.

Legjobb válasz: Szia.Ebben a korban már igencsak sokmindent szoktak enni a babák.Én már ilyenkor húst is adtam turmixolva,zöldséggel.Az én lányom imádta a kecskeméti bébikajákat, és abba elég sok húsos van.Szerintem a fehérjebevitel miatt adj neki néhányszor.Ha csak keveset is,de szüksége van rá.

Szia.Ebben a korban már igencsak sokmindent szoktak enni a babák.Én már ilyenkor húst is adtam turmixolva, zöldséggel.Az én lányom imádta a kecskeméti bébikajákat, és abba elég sok húsos van.Szerintem a fehérjebevitel miatt adj neki néhányszor.Ha csak keveset is, de szüksége van rá.
Fél éves kora után nem elégíti ki az igényeit az anyatej.Szüksége van erre a fajta fehérjére is.Ez a feltét a fõzelékre.Feltét nélkül a fõzeléket is kevésbé hasznosítja a szervezete.Sokkal több anyag szívódik fel így együtt.
Egyébként, sohasem sem értettem, hogy, ha 6 hónapig kielégíti a babát az anyatej, akkor utána miért nem. Fõleg, hogy az elsõ 6 hónap alatt fejlõdik a legtöbbet, utána lelassul a súlygyarapodása. Az anyatejbe nem válsztódik ki az a fehérje, amit az anyuka megeszik? Én is 6 hónap után adtam elõször mást, mint anyatejet, mert azt mondta a gyerekorvos...
Úgy tudom, hogy a bébi vasraktára kb féléves korára ürül ki. Ezt kell pótolni, amire pont megfelelõ a húsfélék fogyasztása.
A kérdező hozzászólása: Hát köszi lányok, még mindig nem tudom igazán:(
nem muszáj húst adni, van aki egyáltalán nem ad húst a gyerekének. lassan lassan, ha szerertnéd, hogy egyen húst el kell majd kezdened ennek a bevezetését is. (hogy hozzá szokjon az emésztése) Vas sokkal több van a zöld zöldségekben mint a husokban, így ha vas pótlásról van szó, akkor inkább brokkoli, sóska, spenót stb. ezekben amúgy igen sok a fehérje is! szerintem a húst nem kell túlzásba vinni, de nem árt apránként bevezetni, ha késõbb valószinüleg fog húst enni.


Miért nem engednek be a plázákban a boltokba bevásárlókocsival még ha kisgyerek ül is benne? A hétvégén nem engedtek be az Árkádban a BRENDON-ba. Meg lehet ezt tiltani? Főleg úgy hogy a kosár üres, csak az 1 éves gyerek ül a "gyerektartóban".

Megteheti ezt egy bababolt? Lehet, hogy a vásárlók könyvébe kellett volna írnom? Kivizsgálja azt valaki?

Legjobb válasz: Ja, azt hittem BABAKOCSI! akkor az más...azzal tényleg nem kellene bemenni.

Ja, azt hittem BABAKOCSI! akkor az más...azzal tényleg nem kellene bemenni.
Tudod mit nem értek? Hogy milyen bevásárlókocsiról van szó? A Brendonnak van sajátja, abba is beülhet a gyerek, és azzal be lehet menni. Amúgy a legtöbb üzletbe más bolt bevásárlókocsijával nem engedik, hogy bemenj. Ez független a gyerektõl, alapszabály általában mindenhol, attól még nem kivételeznek, mert van gyereked. Az más kérdés, hogy persze lehetnének toleránsabbak (fõleg a Brendonban, ha már bababoltról van szó), de hát más kocsival bemenni miért is akarsz?
Én is láttam már. Gondolom azért találták ki, mert ha sok cucc van a kocsiban, akkor könnyebben tudnak lopni és eldugni közte. Meg azért, mert a bevásárlókocsi nagy, nem mindenhol lehet vele manõverezni, és a többi vevõt is akadályozza a mozgásban, vagy hogy hozzáférjen az áruhoz. A bevásárlókocsi szupermarketbe való, nem pedig kisebb boltokba. A nagy Brendon üzletnek van külön bevásárlókocsija. A te esetedben üres volt a kocsi, de a szabály az szabály. Ha nem tud járni a gyerek, akkor vidd babakocsiban, ha meg tud, akkor menjen a saját lábán, vagy az öledben.
mert nem az övék...Mit nem lehet ezen megérteni?Ahogy írták, Brendonnak, Tesconak, mindnek van sajátja, a saját kocsijukkal kétlem, h nem engedtek be...Te voltál a ludas, kár háborogni...
Szerintem sem ezt akarod hallani, de az a baj, hogy kivételnek érzed magad, mert van gyereked. Nekem is van, mégsem jutna eszembe más bevásárlókocsival bemenni más üzletbe. Igen, a Brendon lehetne toleránsabb, és segíthetett volna neked pl. a babádat átültetni a saját bevásárlókocsijába, de nem köteles senki sem beengedni téged egy másik üzlet bevásárlókocsijával. Ja, és százszor kellemetlenebb és bunkóbb dolgok is történnek ennél a gyermekes anyukákkal. Tolerancia semmi sokszor, de a te esetedben nem látok felháborító dolgot.
A bevásárlókocsi a tescoba meg az auchanba való, nem mindenféle üzletbe, még ha az a brendon is. Marha nagy kosár, össze-vissza megy a kereke, nem csoda, hogy nem engedik be. Igazuk van. Vigyél magaddal babakocsit vagy kösd magadra a gyerekedet vagy jöjjön a lábán. Biztos nem erre a válaszra vársz, de szerintem nincs igazad.
Mit ertesz az alatt, hogy bevasarlokocsi? Olyan, ami pl. Tescoban, auchanban, stb. van? Azert, mert az egy masik aruhaz tulajdona, onnan kivinni nem szabad. Ergo valahonnan elloptad, nem oda valo, nem viheted be. Deminek is vinned? Ha nem ul benne gyerek, akkor sem tolhatod be.
Még mindig nem érted? Mert nem a Brendon bevásárló kocsija! A tescos bevásárlókocsit sem tolod el a közelben lévõ lidl-be
A vásárlók könyvébe beírt minden panaszt hivatalból ki kell vizsgáltatni, és a panaszost írásban tájékoztatni az ügy kimenetelérõl. Egyébként meg nagyon durva, pont a brendonba nem engedtek be? nagyon gáz.
Hogy ti milyen bunkók vagytok, kedves lepontozók. Vagy csak fáj, hogy végül kiderült, hogy mégiscsak Ti nem tudjátok, pontosan mirõl van szó? Ettõl jobb lett?
Én meg hadd védjem meg a kérdezõt. Vannak plázák, ahol magának a plázának vannak bevásárlókocsijai, esetleg autós (gyerekeknek való beülõs)bevásárlókocsijai. Így pl a pécsi árkádot tudom biztosan. Tehát nem a tesco, spar..kocsijait lopja ki, hanem az árkád szolgáltatását használja. Ezek pont azért vannak, hogy a plázában körözzön vele, és gyerekekkel könnyebben közlekedjen. Az üzlet hozzáállása dönti el, hogy oda konkrétan betolhatja-e. Ha nem, nyilván be sem megy, mert kint hagyni nem fogja, tehát szerintem megérné a brendonnak is.
Szerintem arra gondol, hogy az ÁRKÁD-nak, mint üzletközpontnak van saját bevásárlókocsija, gyereknek való. Úgy hirdetik, hogy azt használhatod minden üzletben, ahová befér - így nem értem, a Brendonba miért nem engedték be, már ha arról a bevásárlókocsiról van szó.
Akkor Nyíregyháza lehet kivétel..... Mi hogyha a tescó-ban vagyunk nagy bevásárláson és a kinti üzletsoron akarok vásárolni egy adott üzletben és látják ül a gyerek a BEVÁSÁRLÓ KOCSIBAN még õk szólnak oda a kasszából hogy óó hagyjad toljad nyugodtan.... Szóval anyukák felesleges itt lopásról meg minden marhaságról papolni mert a kérdezõ annyit kérdezett hogy egy adott épületen belül ahol több üzlet van stb. stb.....! Nem a két utcával arrébb található Lidl-be akarta betolni....! Szóval nem lopta el! Viszont ha lett volna bevásárló kocsi a BRENDONBAN valószínûleg abba tette volna a gyereket! Ugye másnak is van 9 hónapos járni nem tudó 11 kilósa? Akkor megérthetnétek kicsit! Ja, és lehet nem is õ pontoz le...... Üdv.: Timi
Az élet APRÓ problémái... :-(
Nem baj kérdezõ, látjuk soha nem fogod megérteni. Akkor meg menj, aztán írj a panaszkönyvbe, csinálj fórumot, esetleg népszavazást, netán forradalmat.
Hat, fura, hogy nem tudod ezt megerteni. Amugy meg miert nem ott kerdezted meg, azt, aki nem engedett be? Ja, es koszi a lepontozast a tobbiek neveben is, attol meg nem lesz igazad. :-)
ha nincs, akkor sem visszük, be más üzlet kocsiját!!! akkor van kosara, és vidd azt. Agyerek meg ölben, babakocsiban, vagy a saját lábán!
A kérdező hozzászólása: Az Árkádban a Brendonnak nincs bevásárlókocsija.
A kérdező hozzászólása: Nem kell ellopni, több plázában is vannak bevásárlókocsik. Az Árkádban is vannak. Ezek a boltok kifejezetten nagyok, nem foglal nagyobb helyet egy bevásárlókocsi mint egy babakocsi. Ha valaki lopni akar az a babakocsiban is el tudja dugni a cuccot, erre van az elektronikus lopásvédõ, amit használnak is mindenütt. Értem én, de gyerekkel miért ne lehetne betolni, fõleg egy bababoltba, nevetséges.
Ha nem vetted volna észre mindenkit lepontoztak egytõl-egyig. Amúgy mit háborogtok állandóan a pontozás miatt? Ez egy ilyen oldal, nem az igazságot vagy épp a rosszat szokták pontozni, hanem mindent. Na paff, összedõlt a világ.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!