Találatok a következő kifejezésre: 1 éves 1 hónapja (375 db)

14 évesen (1 hónap múlva 15) kaphatnák valahol munkát?

újság ki hordásra meg hasonlókra gondltam a maradék id?ben amíg tart még a nyár

Legjobb válasz: kérdezz felnõtt ismerõsödtõl hogy kell-e kutyát sétáltatni stb. vagy tegyél ki szórólapot

kérdezz felnõtt ismerõsödtõl hogy kell-e kutyát sétáltatni stb. vagy tegyél ki szórólapot
14 évesen (1 hónap múlva 15) kaphatnék valahol munkát? Újságkihordásra, meg hasonlókra gondoltam a maradék idõben, amíg tart még a nyár.
A kérdező hozzászólása: most köss bele XD

19 évesen 1 hónap alatt meg tudok tanulni úszni egy oktató segítségével?

vagy ennyi id?sen már több ideig tart?

Legjobb válasz: Bizony.

Bizony.
Ha nagyon lelkesen csinálod és nem tartasz attól, hogy "belefulladsz" akkor megtudod csinálni ennyi idõ alatt is. Nekem egyik ismerõsöm(akin ráadásul van nem kevés felesleg) 25 évesen tanult meg szintén 1 hónap alatt úszni. Ma már együtt járunk ki a partra:D..Amúgy elõször tanácsolom a sekély víztõl való úszást, majd ne félj a mélytõl kezdeni...Én anno mindig csak a medence feléig úsztam el, mert féltem a mély víztõl...Aztán bedobott az úszó a mély vízbe és rögtön végigúsztam a medencét..Ma már ki sem lehet engem rángatni a mély vízbõl:D

Kislányom most 1 éves és kb.3 hónapja nem növekszik a testsúlya. Közben életerős, mosolygós, már egyedül tud menni. Baja lehet?

Legjobb válasz: 1 éves kor felett a sok mozgás miatt nem minden gyerek hízik. Az én kislányom csak 8 hónap alatt hízott 1 kilót(12-20 hó). Szóval nyugi, nincs semmi baja!

1 éves kor felett a sok mozgás miatt nem minden gyerek hízik. Az én kislányom csak 8 hónap alatt hízott 1 kilót(12-20 hó). Szóval nyugi, nincs semmi baja!
Akkor ezek szerint 9 hónapos kora óta nem gyarapodott. Ha akkortájt vezetted be a lisztartalmú ételeket, akkor érdemes kivizsgálni, nem-e lisztérzékeny. Ha viszont csak rossz az étvágya akkor ne aggódj, majd változik a dolog, vagy lehet vérszegény is. De nem mindegy, hogy egyáltalán nem ment a súlya, vagy azért gyarapodott egy kicsit, csak nem annyit amennyit a nagykönyvben írnak.
Ha az étvágya jó, akkor valószínûleg lemozogja. Ha aggódsz miatta, nyugodtan beszélj errõl a gyerekorvossal vagy a védõnõvel.


3 és fél hós kislányunk anyatejes volt, most tápszeres 1 hónapja de még mindig nem bir ki 3 órát két evés között. Néha csak 90 ml eszik, vagy 180 ml. A baj hogy egy óráig eszik, tiétek mennyit eszik mennyi idő alatt?

Legjobb válasz: Az én kisfiam 3 hetes korától tápszeres. Most 5 hósak vagyunk és már hozzátáplálunk 1 hónapja pontosan azért, mert nagyon ritka volt, amikor kibírta két evés között a 3 órát. Általában csak akkor bírt ennyit, ha aludt. Én azt mondom, hogy adjál neki amikor és amennyit kér, én is ezt tettem, hiszen mi felnõttek sem egyforma idõközönként éhezünk meg. Úgy is annyit fog megenni, amennyi neki jól esik, hol többet, hol kevesebbet, mint ahogy írtad is. Így hogy már hozzátáplálunk nagyjából kibírja a 3 órát, de még nem mindig. Én már csak abban bízok, hogy 6 hós kortól a 2-es tápszer hátha laktatóbb lesz neki.

Az én kisfiam 3 hetes korától tápszeres. Most 5 hósak vagyunk és már hozzátáplálunk 1 hónapja pontosan azért, mert nagyon ritka volt, amikor kibírta két evés között a 3 órát. Általában csak akkor bírt ennyit, ha aludt. Én azt mondom, hogy adjál neki amikor és amennyit kér, én is ezt tettem, hiszen mi felnõttek sem egyforma idõközönként éhezünk meg. Úgy is annyit fog megenni, amennyi neki jól esik, hol többet, hol kevesebbet, mint ahogy írtad is. Így hogy már hozzátáplálunk nagyjából kibírja a 3 órát, de még nem mindig. Én már csak abban bízok, hogy 6 hós kortól a 2-es tápszer hátha laktatóbb lesz neki.
Lányom 7 hónapos, még mindig másfél óránként eszik. Egyszerre csak keveset eszik, nem tudom mennyit, sosem mérem, de a doki szerint tökéletesen fejlõdik, így nem aggódom.
A kérdező hozzászólása: Koszonom a gyors valaszokat!

Szerintetek sok a 9 év korkülönbség? én 14 voltam, mikor összejöttem a 23 éves barátommal, és már 7 hónapja együtt vagyunk, 1 hónapja töltöttem be a 15. szülinapom. Sok?

Õ azt mondja, hogy szeret, és én is így érzek iránta, de 18 éves korom el?tt nem akarom elveszíteni a szüzességem, és ezzel ? is tisztában van, és azt mondta, hogy megvár. Fiúk, ti képesek lennétek 3 évet várni az igaz szerelemre?

Legjobb válasz: 23 éves korban én nem hiszem,hogy õ tudna rád még 3 évet várni.. Gondolom õ már nem szûz,így veszettül ki lesz éheztetve. Én azt mondom,1 év(vagy még annyi sem),és be fog próbálkozni.

23 éves korban én nem hiszem, hogy õ tudna rád még 3 évet várni.. Gondolom õ már nem szûz, így veszettül ki lesz éheztetve. Én azt mondom, 1 év(vagy még annyi sem), és be fog próbálkozni.
úgysem várod meg a 18- at... adok neked 3 hónapot... többet nem. NE legyen igazam...
ÁÁÁ! Ez gáz! Te is, hogy nem elég 16, neked 18 kell... Bukta!
Te még kislány vagy, õ meg már majdnem felnõtt férfi. Te elhiszed neki, hogy várni fog 18 éves korodig? Kizárt.
Szerintem egyrészt sok így az a 7 év. Teljesen más szinten kellene mozognotok. De ez még hagyján... Szerintem is az lesz, hogy vagy te nem fogsz várni 18 éves korodig, vagy õ nem fogja bírni a 3 évet és dobbant, vagy pedig oké kihúzza 3 évig, de nem marad hûséges. Azt gondolom, hogy ezt elvárni is kínzás tõle. 20L
jol mondja az elottem levo...szopni fogsz mint 1 torkos borz
Készülj, ha nem csal meg, akkor 3 évig sokat cumizol Baby... 28/F
Sok. Egy 23 évesnek nem egy gyerekkel kellene kezdenie, te meg úgyse fogsz várni 18 éves korodig, fõleg ha jól sül el a kapcsolat.
Igen, sok. Kétlem, hogy még 3 évet várna rád, hûségesen...
te még kislány vagy, õ már komolyabban gondolkodó fiú. nekem is volt 14 és 15 éves "barátnõm", mikor én 23 körül jártam (igaz a szexig sajnos nem tudtam eljutni velük). De tapasztalatból mondom, amit a te kis agyad még nem tud felfogni: elképzelhetetlen, hogy téged komolyan vegyen. Én is sokáig elmentem volna, hogy megdugjam õket, de sajnos nem így jött össze...

Van egy kiskutyám, megkapta az első 3 oltását, azt mondta az állatorvos a veszettség elleni oltást majd 1 éves kora előtt kell, de hallottam olyat is, hogy 3-4 hónap között. Most ráér akkor 1 éves koráig?

Legjobb válasz: Érdekes dolgot mondott az állatorvos. Ugyanis minden 3 hónapos kort betöltött ebet 30 napon belül be KELL oltatni veszettség ellen, ezt fél éven belül megismételni, majd évente ismételni. 4 hónapos koráig pedig chip is kell, hogy kerüljön bele. Úgyhogy nem ér rá 1 éves koráig, mert megbüntethetnek érte.

Érdekes dolgot mondott az állatorvos. Ugyanis minden 3 hónapos kort betöltött ebet 30 napon belül be KELL oltatni veszettség ellen, ezt fél éven belül megismételni, majd évente ismételni. 4 hónapos koráig pedig chip is kell, hogy kerüljön bele. Úgyhogy nem ér rá 1 éves koráig, mert megbüntethetnek érte.
16 hetesen ajánlot a veszetség elleni oltás amit hat hónap mulva kell ismételni, majd onnantól évente egyszer.
sajnos most már 3 hónaposan meg kell kapnia az elsõ veszettség elleni oltást. (megint egy idióta törvény) Régebben valóban 1 éves korig adták be. Én nem szoktam 6 hónap múlva ismételni, hanem csak rá egy évre. annyi is bõven elég.
A kérdező hozzászólása: De most, ha nem a törvényt nézzük, hanem a kutyát, veszélyes rá, ha akkor kapja csak meg?
nem veszélyes rá, csak ha beleszaladsz egy ellenõrzésbe, akkor megbüntetnek.
Igazából ha nem lakotok olyan helyen ahol nagyobb a kockázata a betegségnek akkor nem baj ha csak akkor kapja meg. De szerintem kóbor kutyák nagyjából mindenhol vannak. Nálunk rókák és egyéb ragadózó állatok is lófrálnak néha, úgyhogy az én kutyám pl biztos, hogy elõírás szerint fogja kapni és míg meg nem kapja, nem engedem ki felügyelet nélkül a kertbe sem (még kölyök, úgyhogy egyébként sem engedném).

Valaki segiteni abban hogy, hogy adjak le 10kg-ot 1 hónap altt? 15 éves vagyok lány, magasságom 164cm és 70kg.

Legjobb válasz: egy hónap alatt híztál ennyit? ha a hízáshoz volt türelmed, akkor a fogyáshoz is legyen. 1 hónap alatt 4-5 kilót lehet fogyni és azt is inkább nagy súlyfeleslegbõl

egy hónap alatt híztál ennyit? ha a hízáshoz volt türelmed, akkor a fogyáshoz is legyen. 1 hónap alatt 4-5 kilót lehet fogyni és azt is inkább nagy súlyfeleslegbõl
lánc fû rész.
Nincs ilyen módszer, de ha lenne, akkor sem árulnám el, mert belehalnál.
O_o upsz.
A kérdező hozzászólása: nem egy hónap alatt hiztam.ez a súlyom már 1 éve is ennyi volt.
akkor lehet ehhez mérhetõ idõt kéne hagyni a fogyásra is.

Nehezen szokott be a babája a bölcsibe, írna, hogy mennyire volt vészes? 2 éves lesz február 14-én, és szólt a munkáltatóm, hogy március helyett február 15-én munkába kell állnom. Így 1 hónapunk lesz. De nagyon anyás.

Na meg, elvileg gyed alatt be sem lehetne szoktani, másnak beszoktatták amíg gyeden volt?

Legjobb válasz: Szia! Szerintem szólj be a bölcsibe, hogy viheted-e elõbb, biztos rendesek lesznek. Nekem nagyon gyorsan kellett beszoktatnom a kicsit, mert bár rászámoltam 1 hónapot a beszoktatásra, de a második nap után lebetegedett, 3 hetet otthon voltunk, és mire megint mehetett, addigra már csak 1 hetünk maradt. Az elején nagyon nehéz volt, minden reggel sírt (még néha most is hosszabb betegség után).

Szia! Szerintem szólj be a bölcsibe, hogy viheted-e elõbb, biztos rendesek lesznek. Nekem nagyon gyorsan kellett beszoktatnom a kicsit, mert bár rászámoltam 1 hónapot a beszoktatásra, de a második nap után lebetegedett, 3 hetet otthon voltunk, és mire megint mehetett, addigra már csak 1 hetünk maradt. Az elején nagyon nehéz volt, minden reggel sírt (még néha most is hosszabb betegség után).
Gyed alatt nem viheted bölcsibe a gyereket. Szóval azzal a nappal le kell mondanod a gyedet (és egyben megigényelheted a gyest) , amelyik nap kezdi a bölcsit. A beszoktatáshoz annyit tudok tanácsolni, hogy ne hazudj a gyereknek. Igen is meg kell mondanod neki hogy most elmész dolgozni és ott kell maradnia a bölcsiben. Beszéljetek sokat elõtte a gyerekrõl, gondozónõkrõl meg az egész helyzetrõl. Sétáljatok a bölcsi felé. Mutass meg neki mindent amit lehet, hogy amikor elkezdõdik a beszoktatás ne legyen egyszerre túl sok. Mondogasd neki hogy neki ez lesz a munkahelye és milyen jó lesz a gyerekekkel játszani. Ne lássa rajtad hogy mennyire aggódsz vagy félsz, mert akkor õ is fog. Legyen meg mindennek a menete. Mindig köszönj el tõle, ne csináld hogy egy ovatlan pillanatban amikor nem figyel akkor elmész, mert akkor becsapva fogja érezni magát. A bölcsi után mindig legyen idõd arra, hogy csak vele foglalkozz, mert éreznie kell, hogy még mindig fontos számodra. Ha kell vigyetek mindig valami alvós cimborát, amit meg lehet ölelgetni, szeretgetni amikor hiányzol neki és nem utolsó sorban ami otthonról való! Bocsi egy kicsit hosszúra nyúlt, de ha bármi kérdésed van írj nyugodtan szívesen válaszolok.
A kérdező hozzászólása: köszi 2. Nem hazudik neki, már beszéltem neki róla, voltunk is a bölcsiben. Meg is értette mert amikor mondtam, hogy majd milyen jókat játszik a gyerekekkel, akkor mondta, hogy jó, de amikor arra került a szó, hogy otthagyom, elmegyek dolgozni, akkor már nyafizott. Tehát érti, hogy mi fog történni.
Ha normális a munkáltatód, és rendesen be voltál - leszel jelentve, akkor jár a GYED-re szabadság, ami alatt ugye rendes fizetést kapsz. Tehát lemondod a GYED-et attól a naptól, amikor már újra aktív állományban, de szabadságon leszel, és ha nyolc órás a munkaviszonyod, akkor - velem együtt sajna - idén már GYES-t nem igényelhetsz. A beszoktatásra nekem két hetem van, szóval az egy hónap bõven elég lesz. Beszélj sokat a gyereknek arról, mi lesz, persze pozitívan, és mindig megerõsítve, hogy ez neki milyen jó lesz.

0-1 éveseknek való nasivint használhatom még kisfiamnak? Jövő hónapban lesz 2 éves.

Még nem járt le a határideje,most náthás fiam,kéne vegyek,de ez még van itthon.

Legjobb válasz: szerintem neki már az kéne,amit 1-tõl 8 éves korig lehet használni,de próbáld meg azt,ami otthon

szerintem neki már az kéne, amit 1-tõl 8 éves korig lehet használni, de próbáld meg azt, ami otthon
A kérdező hozzászólása: igen, azt tudom, hogy egyel nagyobb kéne már, csak gondoltam hátha nem kéne újat vennem, amikor ez még jó...
Használhatod nyugodtan, ezért ne vegyél újat. Mivel kisebb a hatóanyaga, ezért fújhatsz belõle duplán és még akkor sem kap annyi hatóanyagot a gyerek, mintha a nagyobbat használnás és hatásos lesz. Nézz utána a hatóanyag tartalomnak a neten ha gondolod. Mi is így voltun és addig nem vettünk újat amig el nem fogyot és jó volt, a gyerekorvos is egyetértett ezzel.
A kérdező hozzászólása: igazán köszönöm a hasznos választ!akkor használjuk!:)
Használhatod, de lehet, hogy nem olyan hatékony, az 1 évestõl nagyobb gyerekeknek valóban sokkal több már a hatóanyag. Én megpróbálnám és ha így is tökéletesen ki tud szívni neki utána akkor nem váltanék, de ha hallanám a szörcsögést, akkor váltanék!
A kérdező hozzászólása: úgy néz ki, hogy teljesen jó, sokkal jobban alszik és szépen tisztul az orra, szóval nem veszek másikat. Köszönöm még egyszer a válaszokat:)

Miért nem áll még? 1 éves lesz a hónapban, de nem áll, se nem megy, alig lépeget.

Butorok mellett már természetesen feláll, és ott lépeget, de mindenki megbotránkozik amikor mondom, hogy ? még nem jár, s?t nem is áll. Ilyenkor mindig azt hallom, hogy bezzeg a kortársai már mennek, nincs valami baja, miért nem áll egyedül stb stb? Ma elszakadt a cérna, és amikor az egyik anyuka rá szólt a fiamra,amikor az ? egyid?s fia sétálgatott az utcán, hogy :Nézd! így kéne neked is csinálnod, te kis ügyetlen. Hát akkor majdnem leütöttem a fenébe...miért kéne? Kellene?? Ma már tényleg analfabéta, hártányos, vagy nyomi az a gyerek aki 1 éves korára nem megy???

Legjobb válasz: Jaj hagyd már! Lányom 16 hónapos, 1 hete jár!!! De felállni magától a földrõl még nem tud csak kapaszkodva! Ismerõseim vele egykorú babái már 10 hónapos koruktól mentek, de legkésõbb 1 évesen már mindegyik szaladt. Én nem foglalkoztam a dologgal, sõt, jobb ha tudod, hogy minél késõbb tanul meg járni (nyilván ennek is van egy kerete max 18 hónapos korig már el kell indulnia) annál fejlettebb lesz az ideg- és izomrendszere! Olvass utána, minél késõbb jár és minél többet mászik, annál jobb! Ja és azok a kislányok akik már jó fél évvel korábban megtanultak járni az én lányomnál, most kb. egy szinten vannak az én kislányommal, sõt ügyetlenebbek. Lányom igaz, hogy 16 hónaposan kezdett el járni egyedül, de ügyességben veri a többit. Míg a többi kislány 3x fenékre huppan, õ egyszer sem... Na akkor mi értelem ennek az egésznek? Ez nem lóverseny! Ne foglalkozz vele! Ha pedig megjegyzéseket tesznek, akkor meg se halld. Komolyan. Van még bõven ideje a kisfiadnak elindulni, ne stresszelj, ne pánikolj mert ezt a picur is megérzi

Jaj hagyd már! Lányom 16 hónapos, 1 hete jár!!! De felállni magától a földrõl még nem tud csak kapaszkodva! Ismerõseim vele egykorú babái már 10 hónapos koruktól mentek, de legkésõbb 1 évesen már mindegyik szaladt. Én nem foglalkoztam a dologgal, sõt, jobb ha tudod, hogy minél késõbb tanul meg járni (nyilván ennek is van egy kerete max 18 hónapos korig már el kell indulnia) annál fejlettebb lesz az ideg- és izomrendszere! Olvass utána, minél késõbb jár és minél többet mászik, annál jobb! Ja és azok a kislányok akik már jó fél évvel korábban megtanultak járni az én lányomnál, most kb. egy szinten vannak az én kislányommal, sõt ügyetlenebbek. Lányom igaz, hogy 16 hónaposan kezdett el járni egyedül, de ügyességben veri a többit. Míg a többi kislány 3x fenékre huppan, õ egyszer sem... Na akkor mi értelem ennek az egésznek? Ez nem lóverseny! Ne foglalkozz vele! Ha pedig megjegyzéseket tesznek, akkor meg se halld. Komolyan. Van még bõven ideje a kisfiadnak elindulni, ne stresszelj, ne pánikolj mert ezt a picur is megérzi
Az én fiam 9 hósan kezdett bútorokba kapaszkodva járni, de csak 16 hósan indult el egyedül. Mi is kaptuk a megjegyzéseket, de minden szakember megnyugtatott, sõt üdvösnek mondta, ha sokáig négykézlábal. Egyébként szép is lett a tartása :) na meg amint elindult, 2-3 hét alatt eljutott egész a futásig és szinte sosem esett. Így a derékfájdítós kézenfogva kísérgetést is megspórolta nekünk :) Elõször egyébként majd azt veszed észre, hogy ha belefeledkezik a játékba, néha elengedi a kapaszkodót, mert mindkét keze kell :) és szépen összeadódnak majd ezek a sikerélmények. Ill. a legtöbb babánál a hamarosi indulás jele, ha egyedül feláll guggolásból - de ez sem szentírás. Hivatalosan meg 18 hós koráig kell elsajátítania a járást (ha eddig normál ütemben fejlõdött), van tehát idõtök még bõven. Türelem, és ne hagyd magad felhúzni, meg ne is erõltesd, mert az árthat!
NYUGI! Ezek az emberek illetlenül viselkednek, és még tájékozatlanok is. Teljesen eltérõ korban halad a mozgásfejlõdés a babáknál, van aki verbálisan, vagy kognitívan lesz fejlettebb a társainál, van, aki mozgásban. Ezt minden szakkönyv írja, hogy sose hagyd hasonlítgatni a gyerekedet másokkal. A babádat, ha nyugtalan vagy, mutasd meg gyógytornásznak, és ha gond van, akkor úgyis szólnak. Kis torna, és máris beindul, aminek be kell. De ha látta már szakember és semmi gond, ereszd el a füled mellett. Illetve nem is, az ilyen beszólásokat szerintem a magad védelmében finoman reagáld vissza: Nem ügyetlen õ, kérlek ne mondj ilyet, mert ez nem igaz, õ más területen fogja lekõrözni a társait, és ha eljön az idõ, fog õ is mozogni. Nem illik ilyet mondani. Ilyesmit mondj. Határozottan, de nem bunkón. Amúgy eléggé felháborított, hogy ilyen mondatot hogy mondhat valaki nõ, anya létére. No comment.
A kérdező hozzászólása: Köszi lányok:-) Ma megint ugyanez volt...:Jajhááát miért nem szaladsz már Te is?? Én meg finoman visszaválaszoltam: Nem szalad, sõt nem is megy, ellenben egyedül eszik, bármire kérem megcsinálja, odahozza, tapsol, puszit küld, hangokat utánoz, kimondja, hogy hinta, bármilyen nehézsége akad egy játékkal azt megfejti, kitalálja hogyan mûködik, nem adja fel, nagyon kitartó 40-50 percet játszik tök egyedül!..stb.stb És a Te gyereked miket csinál már azon kivül, hogy sétál? -Hátõõõ tapsol. Ha a Te azt mondod az én gyerekemre hogy ügyetlen, mert még nem jár, akkor a Te gyereked meg egyszerûen buta, mert még nem csinálja azt amit az enyém már réges rég! Na volt ott olyan néma csönd... Na de most találkoztam egy új anyukával 9 nap van a gyerekeink között és az övé sem jár :-) Én nem sürgetem, dehogy is...még csak nem is "járatom" max 4-5 lépést ha úgy alakul, de inkább nem..sõt nem is nagyon zavar, hisz mindent jól csinál, tényleg nagyon okos, csak amikor az ember nap mint nap hallgatja, a kárálást akkor idõvel beadja a kulcsot. Hát én ma beadtam. Megijedtem, elbizonytalanodtam. Ennyi.
Huu nagyon bicskanyitogató az az anyuka! Viszont nagyon jól visszaszóltál!! Jó voltál :) A kislányom is 1 éves. 7hónapos korától feláll minden mellett és hamar elkezdett lépegetni. Viszont még most sem indult el egyedül. HA fogom a kezét, akkor szépen megy, de gyáva szerintem. Egyszerûbb és biztonságosabb mindenhova mászni :) A múlthéten voltunk 1 éves státuszon és a doktornõ mondta, hogy ne aggódjak, mert másfél éves korukig kell elindulniuk. Addig még van fél év. Biztosan elindulnak a babáink. :)
A kérdező hozzászólása: Az egyébként, tényleg bicskanyitogató...és ráadásul utcabeli, ha akarom sem tudom elkerülni. Sajnos csak neki van fia, a többieknek lányuk van, de már így is inkább a lányosokkal sétálok mint vele. Na mindegy.
Enyém 18-án lesz 1 éves, bútoroknál feláll, kapaszkodva lépeget kicsit, visszahuppan ülésbe, és ezerrel mászik. Ennyi. Ne foglalkozz másokkal, amúgy tõlem is lépten-nyomon ezt kérdezik, de engem nem érdekel.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!