Találatok a következő kifejezésre: 1 éves 1 (7233 db)

1 éves lesz a kicsim. Még anyatejes de nem sokáig. Milyen tápszert vagy babatejet adhatok neki? Mehet már az 1 éves kortól való vagy először 3-ast adjak neki? Mennyi egy napi tejadagja egy 1 évesnek?

Még soha nem ivott tápszert ezért vagyok bizonytalan hogy melyiket válasszam. Jöv?héten lesz 1 éves.

Legjobb válasz: Vehetsz neki 2-es, 3-as tápszert, vagy 1 év feletti babatejet. Ha nem ivott még, akkor valamelyikbõl a legkisebb kiszerelést vedd, ne menjen kárba. Napi fél liter "kell" neki (nagykönyv szerint), reggel és este 2,5 deci.

Vehetsz neki 2-es, 3-as tápszert, vagy 1 év feletti babatejet. Ha nem ivott még, akkor valamelyikbõl a legkisebb kiszerelést vedd, ne menjen kárba. Napi fél liter "kell" neki (nagykönyv szerint), reggel és este 2, 5 deci.
1 éves kor után adhatsz neki bolti 2, 8-as tejet is. Persze, ha nem allergiás.
Ha már mindent eszik, akkor nem kell a tápszer. Sima tej vagy babatej is megfelelõ. Fél liternyi tejterméket meg kell ennie egy nap tejbõl, joghurtból, sajtból, túróból stb...
A kérdező hozzászólása: Köszi Nektek!

Az mennyire normális hogy az 1 évesem 1-2 óránál többet nem alszik egyben végig éjszaka?

Hónapok óta, kb. 4-5 hónapos kora óta ez van... Rengetegszer felsír.Csak az én gyerekem nem alszik normálisan? El vagyok keseredve és aggódom,hogy nincs-e valami baja...

Legjobb válasz: Az én lányom is ezt csinálja sajnos, iszonyú fárasztó :( Én a fogára kentem, mert nehezen fogzik, de ha nincs nyoma fognak, akkor se alszik rendesen :( Semmi baja nincs, a dokink nagyon alaposan megnézte. Bocs, hogy nem a kérdésre válaszoltam, csak gondoltam kicsit megnyugtató, hogy nem vagy egyedül :)

Az én lányom is ezt csinálja sajnos, iszonyú fárasztó :( Én a fogára kentem, mert nehezen fogzik, de ha nincs nyoma fognak, akkor se alszik rendesen :( Semmi baja nincs, a dokink nagyon alaposan megnézte. Bocs, hogy nem a kérdésre válaszoltam, csak gondoltam kicsit megnyugtató, hogy nem vagy egyedül :)
A kérdező hozzászólása: Hát ez az, hogy én is a fogára vagy a hasára fogtam, de minden éjszaka 4 hónapos kora óra nem lehet mindig valami baja... Remélem azért egyszer normalizálódik a helyzet nálatok és nálunk is :)
Én is ezt mondom :D A doki szerint sok ilyen baba van :) Nálunk most annyira normalizálódott a helyzet, hogy bár rengetegszer ébred, csak beadom a vizet, hogy igyon, és alszik is tovább. Így legalább én is pihenhetek, mert korábban fent volt vagy 10-20 percet minden alkalommal :) Hát sok erõt nekünk :D Kitartás :)
Ételallergia, hasfájás? Biztosan van vmi oka...Nálunk legalábbis ez volt. Azért kezdtem gyanakodni, mert olyan volt a hasa ébredésekkor (én mindig megszoptattam olyankor), mintha pezsgõtabletta pezsegne benne, attól fájt neki...
Szerintem normális, és eddig mindkét gyerekem ilyen volt. A 16 hónaposom van hogy gyakrabban ébred, akkor fogzik vagy beteg, amúgy meg 2-3 óránkét. Márciusban még gyakrabban ébredt.
az én fiam is ilyen!!már én is teljesen kivagyok!nálunk azzal a különbséggel hogy nappal sem alszik csak kb fél-egy órát!már nagyon fáradt vagyok, a párom nem kel fel hozzá azzal az indokkal hogy õ fáradt!!de azt elvárja hogy türelmes legyek a picivel.ami sajnos nem sok van nekem a fáradtság miatt!:((

Tudtok olyan helyet Budapesten vagy környékén ahol 1 éves kor alatt csinálnak allergiavizsgálatot?

Kisfiam 8 hónapos, tejfehérje érzékeny. 1 napos kora óta iszonyat hasfájós, 3 hós korában véres volt a széklete. A Budai Allergiaközpontba járunk vele gasztrora,de ott a doktornő azt mondta,hogy csak 1 éves kor után csinálnak allergivizsgálatot. Laktózérzékeny gyanús is, apukátol örökölhette, ha egyátalán örökölte,ezért szeretném kideríteni,hogy valóban érzékeny-e a laktózra és a tejfehérjére, mert ez a bizonytalanság,hogy az vagy nem az megőrít... Tapasztalatok is érdekelnének akinek a babájának csináltak allergiavizsgálatot,hogy zajlott vagy egyátalán lehetséges-e, és hol csinálták? Köszi a válaszokat!

Legjobb válasz: nem véletlenül nem csinálnak 1 éves kor alatt és egyébként az is ritka. egyrészt 1 éves kor alatt nem fogják megitatni tejjel mert nem csinálhatnak olyat, márpedig a vizsgálat tej terheléssel történik. másrészt a vizsgálat akkor mutat biztosan jó eredményt ha elõtte pár napig otthon is kap tejterméket, ha egyáltalán nem kap akkor mutathat negatívot is attól a kis tejtõl amivel leterhelik miközben allergiás. nekünk 3 éves kora után akarták megcsinálni, de végül nem kellett. 1,5 éves korától 2-4 hetente próbáltuk a tejet, 22 hónapos korában kiütötte még, 2 héttel késõbb semmi baja nem volt tõle, azóta kap tejtermékeket

nem véletlenül nem csinálnak 1 éves kor alatt és egyébként az is ritka. egyrészt 1 éves kor alatt nem fogják megitatni tejjel mert nem csinálhatnak olyat, márpedig a vizsgálat tej terheléssel történik. másrészt a vizsgálat akkor mutat biztosan jó eredményt ha elõtte pár napig otthon is kap tejterméket, ha egyáltalán nem kap akkor mutathat negatívot is attól a kis tejtõl amivel leterhelik miközben allergiás. nekünk 3 éves kora után akarták megcsinálni, de végül nem kellett. 1, 5 éves korától 2-4 hetente próbáltuk a tejet, 22 hónapos korában kiütötte még, 2 héttel késõbb semmi baja nem volt tõle, azóta kap tejtermékeket
Egy allergiás gyerek nem kap 2 éves koráig tejterméket semmit és 3 éves koráig tejet. Épp azért mert a laktóz intoleranciát nem tesztelik. Mivel ez egy nagyon egyszerû és egyértelmû dolog. A szülõnek el kell fogadnia és kész. Ez nem tragédia. Egyrészt gyógyszerész vagyok másrészt a fiam ekcémás volt. A mai napig nem derült ki mi volt az oka. Valószínû a védõoltásra volt érzékeny. Adhatok neked egy diétás étrendet mi azt használtuk. Semmi különös költséggel nem jár inkább csak odafigyeléssel. A fiam meggyógyult. Allergia tesztet egyébként egy éves kor után háton tapaszokkal végeznek. Általában nem derül ki mi okozza a bajt. Mi a tünetetek? Amúgy hát hogyne lenne lenne egészséges az a gyerek? Ez nem egy tragédia együtt lehet vele élni , felfogás kérdése. Sok gyerek ki is növi...segítek ha akarod! Mi homeopátiáztunk is. Ez 7 éve volt. Azóta több ötletem is van hisz egy csomó mindent tanultam. Fel a fejjel:-) Évi


1 éves kor után milyen időközönként kell menni súlymérésre?

Eddig havonta jártunk.

Legjobb válasz: Nálunk 1 éves kor után legközelebb a 15 és 18 hós oltásnál volt mérés. Majd 2 évesen a státuszon, utána meg évente. 1 éves kor alatt pedig 6 hós kor után csak 1 évesen volt mérés.

Nálunk 1 éves kor után legközelebb a 15 és 18 hós oltásnál volt mérés. Majd 2 évesen a státuszon, utána meg évente. 1 éves kor alatt pedig 6 hós kor után csak 1 évesen volt mérés.
Mi csak akkor mentunk, amikor tanacsadas, oltas volt, sulyt sosem mertek. 1, 2, 3, 4 es 6 honaposan, majd 1 evesen es legkozelebb 2 evesen.
Bocsanat, 18 honaposan is megmertek. :-)
3 havonta, aztán 2 éves kortól évente. Látom ezzel már nem mondok újat :)
Nekem azt mondta a doki az egy éves státuszon, hogy bármikor szívesen látnak, ha kíváncsi vagyok a súlyára. :) De legközelebb csak 15 hónaposan megyünk mi is.
Nálunk úgy van, hogy akkor mész amikor akarsz. Ha nem akarsz, nem mész. 17 hós a lányom, utoljára 12 hósan mérték.
Csak a kötelezõ státuszkor kell menni.Oltásoknál nem kötelezõ, de persze ha ott vagy, akkor miért ne? 1 éves kor után kötelezõen évente 1-szer, 6 éves korig!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Akkor nálunk jó sûrûn kellett menni. :-)
Nekem is menni kell továbbra is havonta!

Van egy nagyon szép 1 éves staffi kutyám amit szeretnék ki izmosítani csak nem igazán tudom hogy miket kéne vele csinálnom a futtatáson kívül milyen tréningek vannak még kutyáknak?

vagy egy éves kutyáknál már nem lehet?hány éves korig fejl?dnek a kutyák?

Legjobb válasz: 1 évesen még ne csinálj vele semmit! Ilyenkor még a futtatás és az úsztatás jó csak. 1.5-2 éves korától húzathatod, pl autógumit/felnit vagy kisebb fa darabokat vagy ami éppen van. De ez inkább 2 éves korától javaslom. Addig ne nagyon sz*pasd szegényt csak tönkretenné az izületeit, mert 1 évesen még KÖLYÖKNEK számít.

1 évesen még ne csinálj vele semmit! Ilyenkor még a futtatás és az úsztatás jó csak. 1.5-2 éves korától húzathatod, pl autógumit/felnit vagy kisebb fa darabokat vagy ami éppen van. De ez inkább 2 éves korától javaslom. Addig ne nagyon sz*pasd szegényt csak tönkretenné az izületeit, mert 1 évesen még KÖLYÖKNEK számít.
A kérdező hozzászólása: Kösz a válaszod meg fogadom
Minek egyáltalán egy kutyát kiizmosítani ? És 1 évesen semmi kép ne kezd el..max 2. Nem kell kínozni szegény kutyát.... ( :
Elsõ vagyok. Nem a kiizmosítással van a baj, hanem az esetleges korán "kezdéssel". 2 évesig olyan a kutya mint kb 16 éves gyerek. Hiába jár edzõterembe csak feleslegesen jár mert az izomzata még fejlõdni fog. Igazából 16 felett érdemes gyúrni (nyílván egyénfüggõ), a kutyánál is 2 éves korától érdemes izmosítani. De pl a futtatással nincs baj azt nyugodtan viheted, de azért figyelj oda hogy addig vidd amég lendületes, ha látod hogy fáradt akkor fordulj vissza vele és elég is lesz neki. Így a teljesítménye is nõni fog (lassan, ne akarj 1 hét alatt +2km-t rányomni a kutyára) és izmosodik is. Az úszást meg addig amég szivesen megy a vízbe. Remélem segítettem!
A kérdező hozzászólása: 21:16 Köszi szépen a válaszodat akkor még rá érek vele foglalkozni
Nincsmit! Ha esetleg lenne még kérdésed ide írhatod vagy privi :D

A jövőben hogyan változik a gyed és gyes? 2 éves korig jár a gyed (kivéve ha hamarabb visszamész dolgozni akkor átvált gyesre) és utána már nem jár gyes, vagy 1 éves korig gyed, utána 2 éves korig gyes jár?

Legjobb válasz: Ez már változott, amit az elõzõ írt. Mindenképpen csak 1 évig akarják adni majd a GYED-et. Az elsõ variáció az volt, hogy két évig járt volna azoknak, akik legalább két évig dolgoztak, de most ezt is átvariálták - de már kb. 1 hónapja. Szóval most a helyzet (de még ez is csak terv): GYED-re csak az mehet, akinek legalább 1 év munkaviszonya volt (ellentétben az eddigi fél évvel). A GYED maximum a gyerek egy éves koráig jár (tehát nem nem egy évig jár a GYED, hanem egy éves korig, hiszen ha elõtte TGYÁS-t kapsz fél évig, attól még csak a gyerek elsõ szülinapjáig fog járni). A GYED lejárta után pedig egy évig jár majd a GYES. Annak, aki GYED-re nem jogosult, 2 évig jár a GYES.

Ez már változott, amit az elõzõ írt. Mindenképpen csak 1 évig akarják adni majd a GYED-et. Az elsõ variáció az volt, hogy két évig járt volna azoknak, akik legalább két évig dolgoztak, de most ezt is átvariálták - de már kb. 1 hónapja. Szóval most a helyzet (de még ez is csak terv): GYED-re csak az mehet, akinek legalább 1 év munkaviszonya volt (ellentétben az eddigi fél évvel). A GYED maximum a gyerek egy éves koráig jár (tehát nem nem egy évig jár a GYED, hanem egy éves korig, hiszen ha elõtte TGYÁS-t kapsz fél évig, attól még csak a gyerek elsõ szülinapjáig fog járni). A GYED lejárta után pedig egy évig jár majd a GYES. Annak, aki GYED-re nem jogosult, 2 évig jár a GYES.

Francia bulldog vásárlásakor gond ha nem kölyök kutyát hanme 1 éves kutyát veszek?

A KÖLYÖK KUTYA TUL DRÁGA EZÉRT GONDOLTAM H N1 ÉVESET VESZEK ÕT IS UGYAN OLYAN EGYSZER? tanítani?

Legjobb válasz: nem gond, ha 1 éves kutyát veszel, de kicsit érdekesnek vélem a megközelítését a dolognak. ugyan abba a hibába fogsz esni, mint oly sok fukar társad (régebben én is), akik a kutya megvásárlásán szeretnének pénzt megfogni. nehezen látni elõre, de jobban megéri, ha vártok 1 évet még, és összekuporgatjátok a pénzt egy "normális" kutyára, semmint elhozzni 10ezerért egy szaporító genyótól valami kutyát, amire ez elsõ félévben többet fogtok költeni a dokinál, mint ammennyibe egy normális tenyésztésbõl számazó egyed kerülne. az egy éves kutya is kerülhet annyiba, vagy még többe is mint 1 fiatal, attól függ... azt hogy az angol bulldogot egyszerû e tanítani azt mindenki döntse el maga, de ami tény az az, hogy az 1 éves kutya, még bõven formálható korban van.

nem gond, ha 1 éves kutyát veszel, de kicsit érdekesnek vélem a megközelítését a dolognak. ugyan abba a hibába fogsz esni, mint oly sok fukar társad (régebben én is), akik a kutya megvásárlásán szeretnének pénzt megfogni. nehezen látni elõre, de jobban megéri, ha vártok 1 évet még, és összekuporgatjátok a pénzt egy "normális" kutyára, semmint elhozzni 10ezerért egy szaporító genyótól valami kutyát, amire ez elsõ félévben többet fogtok költeni a dokinál, mint ammennyibe egy normális tenyésztésbõl számazó egyed kerülne. az egy éves kutya is kerülhet annyiba, vagy még többe is mint 1 fiatal, attól függ... azt hogy az angol bulldogot egyszerû e tanítani azt mindenki döntse el maga, de ami tény az az, hogy az 1 éves kutya, még bõven formálható korban van.
Nem gond.
Egyáltalán nem gond, sõt egy csomó macerából kimaradsz (hisz nem mindenki szeret pisit takarítani, vagy nem is feltétlen nem szeret, de mondjuk nincs hozzá türelme...) Sok sikert! ;o)
boccs francia. :)
Nem gond.

Az mennyire baj, hogy 1 éves lányunk nem áll egyedül (támaszkodás nélkül), így nem is jár és nem akar úgy sem járni, hogy fogom a kezét vagy a hóna alatt?

Legjobb válasz: Az a baj ha semennyire nem állna fel 1 évesen. ùgy tudom az követelmény hogy kapaszkodva felálljon. De ülnie tuti tudnia kell ennyi idösen. De gondolom beszédben meg már mond 1-2 szót. àltalában így szokott lenni. Ismerek egy kisfiut aki 1 évesen iszonyat sok szót tudott de 16 hósan kezdett úgy ahogy mendegélni, 2 évesen már ment de beszédben nagyon ott volt.

Az a baj ha semennyire nem állna fel 1 évesen. ùgy tudom az követelmény hogy kapaszkodva felálljon. De ülnie tuti tudnia kell ennyi idösen. De gondolom beszédben meg már mond 1-2 szót. àltalában így szokott lenni. Ismerek egy kisfiut aki 1 évesen iszonyat sok szót tudott de 16 hósan kezdett úgy ahogy mendegélni, 2 évesen már ment de beszédben nagyon ott volt.
Egyáltalán nem baj. Légy egy kicsit türelemmel, és meglátod, neki ez a folyamat hipp-hopp zajlik majd, szinte egyik napról a másikra. Nekem is 14 hónaposan indult el a kislányom, ugyanígy, elõtte nem lehetett sétáltatni, mert földhöz vágta magát, amint megfogtam a kezét. Aztán egyik napról a másikra elindult, önállóan, és mivel már stabil az egyensúlyérzéke, olyan ügyesen esik, hogy soha nem ütötte még meg magát... 3 gyerekes anyuka
Ne erõltess semmit, egyáltalán nem KELL egy egyévesnek állnia. Ha nem tart még ott a fejlõdésben, akkor nem tart. Na és? Türelem, õ is el fog indulni (a lányom is "csak" 16 hónaposan)... Amúgy azt mondják nem is tesz jót, ha 2 kézzel vezetve tanítgatják a járást...

Akkor most szabad a tehentej 1 eves kortol v nem?

Nem szeretnek sokaig kulon fozni fiamnak, aki jovo honapban lesz 1 eves.1eves kora utan lassan adnam azt neki amit mi is eszunk, vagyis amit meg tud ragni a 2 fogaval. Sok babareceptben olvasok tejet, viszont azt is mondjak h tehentejet ne igyon 1.5-2 eves korig...akkor hogy van ez? KIs mennyisegben lehet, ami pl egy martasban vagy levesben van?

Legjobb válasz: 1 éves kortól lehet ha a gyermek megtudja emészteni. ez azt jelenti hogy 1 éves korától lassan kóstoltatni vele, pl 1-2 kanállal bele keversz egy olyan ételbe amit már evett. aztán tejpépet csinálsz 2-3 kanál tejjel stb... majd ha ezektöl nem hány, nem lesz hasmenése és föleg nem fáj töle a hasa akkor lehet neki egyre többet. ha fáj a hasa töle akkor 2 éves koráig telejsen hanyagolni kell. itt csak aza kérdés, hogy a gyomra feltudja-e dolgozni a tejfehérjét.

1 éves kortól lehet ha a gyermek megtudja emészteni. ez azt jelenti hogy 1 éves korától lassan kóstoltatni vele, pl 1-2 kanállal bele keversz egy olyan ételbe amit már evett. aztán tejpépet csinálsz 2-3 kanál tejjel stb... majd ha ezektöl nem hány, nem lesz hasmenése és föleg nem fáj töle a hasa akkor lehet neki egyre többet. ha fáj a hasa töle akkor 2 éves koráig telejsen hanyagolni kell. itt csak aza kérdés, hogy a gyomra feltudja-e dolgozni a tejfehérjét.
Szerintem is próbálkozhatsz 1 éves korától. Nem méreg. Ha nem bírja a kis gyomra, egy darabig hanyagolod.Fõleg, ha a családban nincs senkinek problémája tõle.
Adhatod egy éves kortól (arra figyelj, hogy ha házi tejet vesztek, azt mindig forrald fel). A dobozosat nem kell, de sok baba jobban szereti a forralt tej ízét. Eleinte csinálj neki olyan kajákat, amikben tej van (pl. fõzelékek - ha eddig nem kapott volna). Aztán adj neki egy kevéske tejet, akár tápszerhez/anyatejhez keverve. Ha a gyomra bírja, és nem jelentkeznek allergiás reakciók, akkor adhatod utána rendesen.
Mindhárom gyerekemnek adtam 1 éves kor után, illetve a 3.-nak 15 hónapos kortól, addig szopizott.Próbáld ki ha nincs baja tõle nyugodtan.
Az én gyermekem kb. 10 hónapos korától, fokozatos bevezetés után tejtermékeket eszik, tejes ételeket is (pl. sóskafõzelék) és nincs gond, DE ha simán iszik tejet, attól megy a hasa :( Ezért még tápszert iszik reggel és este. 2 éves.

Hazahoztam egy kb 2-3 éves lánymacskát az 1 éves szintén lánymacskám mellé. Mennyi idő míg összeszoknak?

Sajnos a régi cicám nagyon fúj az újra, elég ijeszt?. Amikor nem vagyunk itthon természetesen el vannak különítve, de mikor itthon vagyok próbálom szoktatni ?ket, de esélytelennek t?nik a dolog. Az újjal semmi probléma nincs, ?t egyáltalán nem is érdekli, hogy van egy másik cica. De a régi alapból is agresszív fajta, lehetséges hogy nem tudom összeszoktatni ?ket?

Legjobb válasz: Nekem kinti cicáim vannak egy 7 hónapos csövit fogadtam be nyár végén, és az ivartalanított 1,5 éves nõstényem nagyon utálja, most már valamivel jobb a helyzet, de sokszor kergeti (nem játékból, hanem durván), morog rá stb... Mostanában a kicsi is próbálja kergetni, néha úgy tûnik mintha jobb lenne a helyzet... dehát már 3 hónapja ez megy... egyszercsak összeszoknak.... (azóta már a kicsi is ivartalanítva lett) Nem azért írtam, hogy megrémisszelek, valakinél sokkal hamarabb megy az összeszokás :) Az a lényeg hogy ne foglalkozz többet az új cicával mint a régivel. Próbáld meg együtt etetni õket, nálunk az egész jól ment már az elején is elõsször 1 méterre ettek egymástól aztán pár nap mulva már 1 tálból is ettek :) érdekes mert utánna megkergeti mindig a kicsit, de evéskor békénhagyja... Remélem nálatok könnyebben megy majd :)

Nekem kinti cicáim vannak egy 7 hónapos csövit fogadtam be nyár végén, és az ivartalanított 1, 5 éves nõstényem nagyon utálja, most már valamivel jobb a helyzet, de sokszor kergeti (nem játékból, hanem durván), morog rá stb... Mostanában a kicsi is próbálja kergetni, néha úgy tûnik mintha jobb lenne a helyzet... dehát már 3 hónapja ez megy... egyszercsak összeszoknak.... (azóta már a kicsi is ivartalanítva lett) Nem azért írtam, hogy megrémisszelek, valakinél sokkal hamarabb megy az összeszokás :) Az a lényeg hogy ne foglalkozz többet az új cicával mint a régivel. Próbáld meg együtt etetni õket, nálunk az egész jól ment már az elején is elõsször 1 méterre ettek egymástól aztán pár nap mulva már 1 tálból is ettek :) érdekes mert utánna megkergeti mindig a kicsit, de evéskor békénhagyja... Remélem nálatok könnyebben megy majd :)
Ha tudtad, hogy alapból agresszív, akkor nem kellett volna egy új macskát odavinni a házhoz, nekünk is volt régen egy macsink, aki nem fogadott el másik macskát, így nem is volt, csak egyedül õ, ha tudtad, akkor miért vittél másikat? Egyébként szeretni nem hinném, hogy szeretni fogja, de megszokni tuti, egy idõ után majd ellesznek egymás mellett..


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!