Találatok a következő kifejezésre: 1 éve egy (1267 db)

Lehet egyszerre két szakra felvételt nyerni egyetemeken/főiskolákon Magyarországon? Vagy csak ha már megvan 1 év egy szakon, következő éven lehet mást is felvenni?

Ha lehet, akkor anglisztika-magyar jó párosítás?

Legjobb válasz: Mindkettõre nem tudsz egyszerre felvételt nyerni, de 2. évben (lehet elõbb vagy késõbb, ebben nem vagyok biztos) kell választanod az alapszakod mellé egy másikat, így ha felvettek angolra, akkor máspdiktól tanulhatsz (sõt kell is tanulnod) valami mást, pl. magyart. A diplomádban mindkettõ szerepelni fog. És ez így egy szaknak számít.

Mindkettõre nem tudsz egyszerre felvételt nyerni, de 2. évben (lehet elõbb vagy késõbb, ebben nem vagyok biztos) kell választanod az alapszakod mellé egy másikat, így ha felvettek angolra, akkor máspdiktól tanulhatsz (sõt kell is tanulnod) valami mást, pl. magyart. A diplomádban mindkettõ szerepelni fog. És ez így egy szaknak számít.
A kérdező hozzászólása: Értem, de hogy érted azt, hogy kell is választani és egy szaknak számít?
úgy értem, hogy nem kell külön felvételizned. és úgy értem, h 1 szak, hogy elméletileg 7 félév alatt meg lehet csinálni, vagyis még marad 5 támogatott féléved, ha államin csinálod. Hát kell...mert nem lehetsz csak simán anglisztikás, valamit még Kell mellé tanulni, különben nem lesz elég kredited, így diplomád sem. Nem muszáj magyart választani, bármilyen más nyelvet vagy törit, akármilyen bölcsész szakot választhatsz.

A legjobb barátnőmnek tetszik már 1 éve egy fiú. De most nekem is megtetszett. Mit tegyek? Bővebben:

Az legjobb barátnőmnek 1 éve tetszik egy fiú, de a fiúnak ő nem tetszik mert kissé "csúnya". Pár hete felfigyeltem arra hogy ez a fiú folytonosan néz. és ez a fiú am is a "nők bálványa" tehát megtetszett. Folytonosan rá gondolok. és bűntudatom van. A barátnőm nekem többet ér. De nem bírom elfelejteni. Nem tudok mit tenni. ha elmondanám a barátnőmnek, összetörne. kérlek segítsetek! mit tegyek?

Legjobb válasz: Nincs is ennél jobb. Nekem 1 éve volt ilyen "kalandom" és képzeld el mi történt .... Akkora kosarat kaptam én és haverom is, hogy a pofánkat alig bírtuk felszedni az aszfaltról :D De mindenképpen mond meg neki mert abból még nem lesz baj, csak ha utólag kiderül.

Nincs is ennél jobb. Nekem 1 éve volt ilyen "kalandom" és képzeld el mi történt .... Akkora kosarat kaptam én és haverom is, hogy a pofánkat alig bírtuk felszedni az aszfaltról :D De mindenképpen mond meg neki mert abból még nem lesz baj, csak ha utólag kiderül.
A kérdező hozzászólása: Jó de biztosan rosszul esne neki. mert most magamból indulok ki. nekem is rosszul esne és hogy ráadásul még esetleg "én tetszem neki". De képtelen vagyok kiverni a fejembõl, és az a legrosszabb hogy mostanság már szemezni is szoktunk. És mivan ha kezdeményezni fog? akkor mit tegyek? akarom is és nem is.
Mond meg neki mi haverommal tök jól megtudtuk beszélni a dolgot. Sõt egymásnak köszönhetjük, hogy a csaj nem palizott be minket....
"Annyira"
A kérdező hozzászólása: Jó de szerintem fiúknál ez teljesen máshogy megy.. mi hajlamosak vagyunk "hisztérikus jelenetet" csinálni. Mondjuk barátnõm nem ilyen, de már nem 1x volt olyan alkalom, hogy a fiú aki tetszett neki annak gyakorlatilag én tetszettem.. és a barátnõm tudtára is adta. és teljesen elkeseredett. Hiába nem mondta hogy haragszik és mondta is hogy nem tehetek róla de azért a csalódottság ott volt a szemében. ezért is képtelen vagyok bármit is tenni.
én annak idején csendben dolgoztam rajta, hogy elfelejtsem. hidd el, nem lehetetlen. ha nem tudod elmondani a barátnõdnek (nem is szabad, hiszen nem akarod összetörni), akkor ez az egyetlen megoldás. majd írj, hogy döntöttél! kitartás! puszi.
A kérdező hozzászólása: Már mióta megtetszett azon vagyok minnél jobban hogy elfelejtsem. de nem megy.. de ez a legcélszerûbb megoldás.:(
Ha úgy érzed, hogy a barátnõdet nem zavarná, akkor mit aggódsz? Fogadd el a fiú közeledését. De amint az elõbb irtad, téged zavarna, ha forditva történt volna. Ebben az esetben ne tedd vele azt, amit nem szeretnél ha veled tennének.
Hát... Nálunk a hasonló haverok között úgy zajlik, hogy OK hogy "lestoppol" egy csajt, de ha [email protected] csinálni bármit is, akkor mondom, hogy figyi nekem is bejön, szóval vagy indítsá van, vagy ráteszem a mancsom én. :P Kicsit közönségesnek tûnik ugyan, de õk is így játszanak, szóval sosincsen belõle harag. Egy csaj (te esetedben fiú) nem tud elválasztani egymástól két igazi barátot, de csak akkor, ha megmondod az õszintét, és tudja, hogy vagy lép, vagy lelép. Ha mással jön össze, attól senkinek nem lesz jobb.

Van egy törpe nyulam 1 évig egyedül volt, most vettem neki egy oroszlánfejű nyúlbarátot, de nagyon veszekednek. Mit csináljak velük?

Legjobb válasz: Azonos nemüek? Ha igen akkor 1-2 hétig minimum ragd õket úgy, hogy tudják egymást szagolni de ne tudjanak egymáshoz átmenni. Majd késõbb próbáld meg õket összerakni! :)

Azonos nemüek? Ha igen akkor 1-2 hétig minimum ragd õket úgy, hogy tudják egymást szagolni de ne tudjanak egymáshoz átmenni. Majd késõbb próbáld meg õket összerakni! :)
milyen nemûek?
A kérdező hozzászólása: mindkettõ lány.
nem akarlak elkeseríteni de 95% hogy buktad..azonos nemûek, fõleg lányok nem jönnek ki egymással, õk még területvédõk is.külön ketrecbe tedd õket, vagy válaszd el õket úgy h egymás mellett legyenek de legyen köztük pl egy rács amin át szagolhatják egymást, de harapni nem tudnak.ezt csináld egy két hónapig, olyan helyen engedd ki õket együtt ahol a nagy még nem volt, és mindig legyél ott amikor kint vannak, mert a nagy meg is ölheti a kicsit
igen válaszd el õket mert énis kaptam 5 megunt nyulat egybetettem õket mert már nem volt hely sehol és egy hét mulva megunták egybást elkezdtek veszekedni kiharapták egymás szõrét meg beleharapdáltak egymás orrába és utánna be se gyógyult ugyhogy levágtuk õket és csináltunk belõlük jó kis babalevest amugy ......sûltnyulat......
sztem vegyetek még 1 ketrecet és szeparáljátok el õket!! :D
Legalabb hagymasan ettetek meg ?? xD xD


Ne mond meg neki. Várj arra a fiúra.
Ha nem mered neki megmondani, akkor mit tanácsoljunk? készíts szerelmi bájitalt, vagy mi? Mondd el és kész. Ne parázz.
õõõõ...merd?
Ismered? Találkozgattok?
Ha nem akarod megmondani, tedd a következõt; hívd fel magadhoz, majd tépd le róla a ruháit és magadról is és lovagold meg keményen! Ebbõl szerintem érteni fogja!
A kérdező hozzászólása: Igen könyû mondani hogy csak menjek oda és mondjam meg neki és kész, és mi van ha elutasít az nagyon ciki lenne számomra, egyébként már beszéltem vele találkoztam de csak barátként :/
Mennyire ismered? Milyen gyakran találkoztok?
A kérdező hozzászólása: hát jól ismerem nem nagyon talizunk csak most az a baj hogy õ most balagot el

Vettem 1 éve egy se w910-es telefont a vodafonnál 2 éves hűségnyilatkozattal, mikor vehetek új telefont szerződéshosszabítással?

Legjobb válasz: Ha két évet írtál alá annak letelte,bizonyos szolgáltatóknál öt hónappal a lejárat elõtt is már.De ha új elõfizetést választasz vagy feltöltõst már elõbb is!Késõbb majd ezeket megszüntetheted.Ha új elõfizetést választasz olyat válasz amit teljes egészében lebeszélhetõ.és addig a régi számodat dijmentesen átírányíthatod az új számra.Igy nemkell két telefont magaddal hordanod!Ha lebeszélted a havi elõfizetést kikapcsolod és használod a régit.Sokan én is így váltottam telefont a hûség lejárta elõtt!

Ha két évet írtál alá annak letelte, bizonyos szolgáltatóknál öt hónappal a lejárat elõtt is már.De ha új elõfizetést választasz vagy feltöltõst már elõbb is!Késõbb majd ezeket megszüntetheted.Ha új elõfizetést választasz olyat válasz amit teljes egészében lebeszélhetõ.és addig a régi számodat dijmentesen átírányíthatod az új számra.Igy nemkell két telefont magaddal hordanod!Ha lebeszélted a havi elõfizetést kikapcsolod és használod a régit.Sokan én is így váltottam telefont a hûség lejárta elõtt!

Egy 1 éve egyedül tartott csin össze tud szokni egy új csinel?

Másfél éves nóstény csinim van és most szeretnék neki egy fiatal nőstény párt.

Legjobb válasz: ez valami új faj, hogy "csin" vagy csak simán ez a legújabb trend a 13évesek között, hogy már nem írják ki azt, hogy csincsilla?

ez valami új faj, hogy "csin" vagy csak simán ez a legújabb trend a 13évesek között, hogy már nem írják ki azt, hogy csincsilla?

Erasmussal tanulok szeptembertől 1 évet. Egybe fogom megkapni a pénzt vagy Félévenként?

szeptembert?l egészen júniusig kapok minden hónapba kapok pénzt ? az ugye 10 hónapon keresztül ?

Legjobb válasz: amikor én voltam, max egy félévet támogattak és én azt egyben kaptam meg

amikor én voltam, max egy félévet támogattak és én azt egyben kaptam meg
Én is úgy hallottam, hogy egyben kapták meg.
Szószerint azt tudnám mondani, amit az elsõ.
A kérdező hozzászólása: értem , de én nem Magyarországról megyek máshova... Én Ausztriából jövök vissza 1 évet tanulni Budapestre. és ott szó se volt arról hogy csak 1 félévet fizetnek. Addig fizetnek amíg itt tanulok. Csak azt nem tudom hogy egybe adják oda a pénzt vagy nem...
Ja, hát ha Ausztriában mások a szabályok, akkor meg pláne nem tudjuk, hogy hogy fizetik ki. Azt tudjuk, hogy Magyarországon egybe adják.
Nem, Magyarországon sem adják egybe. Ausztriában nem tudom, kérdezed meg. Én elõször egy félévre kaptam meg, aztán hosszabbítottam az ösztöndíjat és megkaptam a 2. félévre is. Amúgy pont Ausztriába mentem, de az már mellékes. :D
nem havonta utalják? :o
A kérdező hozzászólása: az összeg 80 %-t kaptam meg. Maradék 20 %-t akkor ha visszamentem Ausztriába és bemutatom, hogy ott voltam azaz Budapesten és az elvégzett tantárgyakat.

Félek, h egyedül maradok! VÁLASZOLJ kérlek! Volt egy 4éves kapcsolatom, 1 éve egyedül vagyok. (? ) 20l

Ebben az 1 évben 2x egy hónap volt (2 srác)meg az elején 1 szexkapcs.nagyon félek,h nem kellek senkinek sem többet.szerintetek?

Legjobb válasz: Gyere Babám! Én sem kellek senkinek. :D

Gyere Babám! Én sem kellek senkinek. :D
ez alatt az év alatt volt 3 fiú, akinek kellettél... ne ess kétségbe!
Nem kell kétségbe esni, hasonlóan egy 4éves kapcsolat után másfél évet voltam egyedül, van ilyen. Élj, élvezd az életed., sodródj az árral. 24/N
Ha a problémád a következõ 10-15 éveben is fennáll kezdhetsz aggódni. Egyébként meg egy órán belül tucatnyian fognak jelentkezni, hogy nekik csak Te kellesz, szóval nyugi.
Jó és én mit mondjak nekem még idáig csak alkalmi dolgaim voltak.
Ha ilyen könnyen belemész egy szexkapcsolatba, akkor biztos nem fog veled hosszútávra tervezni senki. Önbecsülés, ne a partneredtõl tedd függõvé a boldogságodat.
Hányan húztak meg eddig? Sztem nekem se lenne hozzád kedvem...
Nekem még azok se. Csere?
Szerencséd van, okos férfivel errefelé Dunát lehet rekeszteni. Ha úgy gondolod nagy a szád, vegyél belõle vissza. Azt, hogy a mostanában 20as éveik elején járó srácok mit akarnak nem tudom, az idõsebbek meg nem utasítanának el egy fiatalabb lányt (ha már elmúlt 18 :) . Mindenre van megoldás, egyedül maradni biztos nem fogsz.
A kérdező hozzászólása: A saját korosztályom nem akar komolyat, az idõsebbek meg meg se akarnak ismerni, mert 20éves vagyok...
A kérdező hozzászólása: Mert...nem tudom.elég közvetlen vagyok, nagyszájú, de szeretem az okos férfiakat.ez az egyetlen heppem...
Ne keseredj el, az a fontos, hogy ne görcsölj semmin. Ha görcsölsz, annál rosszabb, és nem fogod vonzani a jelentkezõket, mert érzõdni fog rajtad az, hogy nem vagy természetes. Egyébként miért érzed úgy, hogy nem kellenél senkinek? Ha ez vigasztal, én 28 éve vagyok egyedül, bár igyekszem tenni ellene, javítani a hibáimon, aztán majd meglátjuk, mi alakul ki az egészbõl. Ha nem lesz semmi, akkor így jártam. :) 28/F
A kérdező hozzászólása: :) na jó.értem a fricskát, csak kicsit elkeseredtem, na:)
szerintem meg semmi esélyed, kétlem hogy ezek után, fõleg 20 évesen még kellesz bárkinek is
persze, hogy van:)
A kérdező hozzászólása: Akkor van esélyem igazi társra? Elég komoly volt azért az a 4 év, mai napig a legjobb barátom a srác, de megváltozott az életünk, elment egymás mellett.
3 éve érzem azt, hogy nem kellek senkinek... Kezdem teljesen elveszíteni a reményt és a legnagyobb baj az, hogy mindez a nyusziságomból fakad...
nyugi, normális vagy!
A kérdező hozzászólása: 2 férfival voltam együtt.nem mentem bele könnyen a szexkapcs.ba, hónapokig variáltam rajta
ha jól értelmezem 15-19 éves korodig volt 4 éves kapcsolatod. Szerinted mennyire lehet komoly egy 15 éves korban kialakuló kapcsolat?
Na ne mondd! Én 22 éves fiú vagyok és még semmilyen kapcsolatom sem volt. Na kinek kéne jobban pánikolnia?!

Szerintetek ez hogyan működhet? Tanár gyereke egy időben végzi az egyetemet és a vendéglős szakképzést is.1 évben egy napot láttuk.

Nekünk nem engedte meg hogy f?iskolára menjünk, mert azt "Nem lehet nekünk! " Hát a tanárember gyerekének mindent szabad?A vendégl?s képzésr?l tudni kell, hogy 2 éves érettségire épül?. Heti 18 gyakorlati órával, aminél ha összejön a 32% akkor nem engednek vizsgázni. Egyébként meg elviekben nem lehetséges magántanulóként elvégezni!

Legjobb válasz: figyelj , én még olyanról is tudok, hogy mivel hirtelen nem volt X szakos tanáruk, a kedves igazgatónõ testvére, mindössze egy érettségivel felcsapott szakos tanárnak ... én meg amikor panaszkodtam az oktatási felügyleetnél, akkro auztz a választ kaptam, hogy õk igazából tehetetlenek, mert sok hasonló van, de hát hiába büntetik meg az adott intézményt, az önkormányzat kifizeti, és tesznek rá, megy minden tovább szóval sok felháborító dolog van, de ti azért ne hagyjátok magatokat, és nyugodtan menjetek csak fõiskolára, egyetemre, ugyan miért ne ?? ne hagyjátok magatokat hülyére venni !!

figyelj , én még olyanról is tudok, hogy mivel hirtelen nem volt X szakos tanáruk, a kedves igazgatónõ testvére, mindössze egy érettségivel felcsapott szakos tanárnak ... én meg amikor panaszkodtam az oktatási felügyleetnél, akkro auztz a választ kaptam, hogy õk igazából tehetetlenek, mert sok hasonló van, de hát hiába büntetik meg az adott intézményt, az önkormányzat kifizeti, és tesznek rá, megy minden tovább szóval sok felháborító dolog van, de ti azért ne hagyjátok magatokat, és nyugodtan menjetek csak fõiskolára, egyetemre, ugyan miért ne ?? ne hagyjátok magatokat hülyére venni !!
Dehát úgyis csak érettségi után lehet menni egyetemre. Onnantól kezdve pedig semmi köze hozzá, nem is kell tudnia róla.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!