Találatok a következő kifejezésre: 1 éve de nem jön (29 db)

1 éve próbálkozunk a babával, de nem jön össze! Mit tanácsoltok?

36 éves vagyok,mindig 28 napra pontosan jött meg, de mióta babát szeretnénk, 21-26 napra jön meg. Ovu teszt szerint 12. napon van a pém, rá 10-11 napra jön meg a menszeszem. Mit tanácsoltok?

Legjobb válasz: szia. Mivel a péd után 10-11 nappal jön meg ezért nagyon rövid a luteális szakasz atóz valamilyen hormonproblémára utal azt hiszem sárgatest elégtelenségre vagy pajzsmirigyre. De annyit tehetnél hogy iszod a cickafarkfû teát pé ig utána meg a palástot szeded a folsavat , e-vitamint, meg ha jó még a gynex csepp , barátcserje kapszula , és ha nem segít pár hónapon belûl akkor sztem keress fel egy dokit mivel te sem leszel már fiatalabb. Van már babátok vagy ez lenne az elsõ??

szia. Mivel a péd után 10-11 nappal jön meg ezért nagyon rövid a luteális szakasz atóz valamilyen hormonproblémára utal azt hiszem sárgatest elégtelenségre vagy pajzsmirigyre. De annyit tehetnél hogy iszod a cickafarkfû teát pé ig utána meg a palástot szeded a folsavat , e-vitamint, meg ha jó még a gynex csepp , barátcserje kapszula , és ha nem segít pár hónapon belûl akkor sztem keress fel egy dokit mivel te sem leszel már fiatalabb. Van már babátok vagy ez lenne az elsõ??
Menjetek el a dokihoz. Ne húzzátok az idõt. Csinál majd egy hormon vizsgálatot, megnézi a hormonjaid renben vannak-e. A párodnak is kell sperma vizsgálat és így tovább. Lényeg, hogy induljatok meg. Ki tudja mi van a háttérben és jobb mihamarabb elkezdeni a kezelést. Már ha egyáltalán van valami baj. Nem biztos ám!
Most lehet, hogy az elõttem szóló profikhoz képest érdekesen közelítem meg a témát. 40 évesen szültem tavaly. Jó a technikátok? Konkrétan: Ejakuláció után kb. 30 percen át falhoz támasztott magasra emelt lábbal próbálj maradni. Derék és popsi alá nagy párna. Ha három hónapon át eredménytelen, akkor tényleg irány a doki.
Ennyi idõsen ne vesztegesd az idõd, jó szakembert keress fel. Mi a BMC-be mentünk és egybõl kiderült mi a bibi. 28 naposak voltak a ciklusaim...
Én is minél hamarabb indulnék valahova. Ne vesztegessétek az idõt! Szakemberek kivizsgálnak és rásegítenek a dologra, még ha nincs is semmi baj, egyszerûen csak nem jön a baba. Mi most a Kaáliba járunk Pestre. Nagyon meg vagyok elégedve velük. Igaz, bele kell nyúlni a pénztárcába, de én már nem hiszek a "legyetek türelmesek és próbálkozzatok" mondatokban. Ebben a hónapban lesz a 2. inszeminációm, bízok a sikerben. Ja, több, mint 2 éve próbálkozunk.

Milyen orvoshoz menjek, ha már 1, 5 éve próbálkozunk, de nem jön a baba?

Voltam nőgyógyásznál,endokrinológusnál,de egyik sem vizsgált meg,csak közölték,hogy fogyjak kb 10 kilót. De nem értem,vannak nálam ducibb nők,akiknek vannak gyerekeik. Mit kellene mondanom az orvosnak,hogy végre foglalkozzon velem?

Legjobb válasz: Kedves Kérdezõ! Fordulj endokrinológus szakemberhez, aki elsõ körben hormonvizsgálatokra és terheléses cukorvizsgálatra fog küldeni. Ha a túlsúlyod inzulinrezisztencia miatt van, valóban érdemes fogyni, hamarabb helyreállnak a hormonproblémák. Sajnos a nõgyógyászok hajlamosak csak várakoztatni, és szarni a kivizsgálásokra. Tpasztalatból írom, ne hagyd magad. Az endokrinológus szakember a belsõ elválasztású mirigyekkel és azok hormontermelésével foglalkozó szakember. A teherbeeséshez mindennek stimmelnie kell, pajzsmirigy, prolaktin, progeszteron és még számtalan dolog. Engem 2 évet szivattak, majd egy endokrin magánrendelésen nem kevés dolog derült ki. Hála annak a kedves endokrinológusnak a diagnózisok és kezelések megkezdését követõen a 6. hónapban teherbe estem. 18 hkm Minden jót

Kedves Kérdezõ! Fordulj endokrinológus szakemberhez, aki elsõ körben hormonvizsgálatokra és terheléses cukorvizsgálatra fog küldeni. Ha a túlsúlyod inzulinrezisztencia miatt van, valóban érdemes fogyni, hamarabb helyreállnak a hormonproblémák. Sajnos a nõgyógyászok hajlamosak csak várakoztatni, és szarni a kivizsgálásokra. Tpasztalatból írom, ne hagyd magad. Az endokrinológus szakember a belsõ elválasztású mirigyekkel és azok hormontermelésével foglalkozó szakember. A teherbeeséshez mindennek stimmelnie kell, pajzsmirigy, prolaktin, progeszteron és még számtalan dolog. Engem 2 évet szivattak, majd egy endokrin magánrendelésen nem kevés dolog derült ki. Hála annak a kedves endokrinológusnak a diagnózisok és kezelések megkezdését követõen a 6. hónapban teherbe estem. 18 hkm Minden jót
menjél másik orvoshoz és foggyál 15 kilót.
ne vedekezzetek. de gondolom nem teszitek. akkor szexeljetek tobbet az zsiregeto. ismeroseitek nem tudnak vkit ajanlani nektek ?
Mi az hogy meg se vizsgáltak? Menj másik nõgyógyászhoz és õ majd elküld vizsgálatokra, vérvétel stb.
Szerintem ez nonszensz. Nálam a tieddel ellentétes probléma áll fenn: a nõgyógy elsõ blikkre azt mondta, hogy hízzak legalább 4-5 kilót, mert ez a baj, de ettõl függetlenül megvizsgált, további vizsgálatokat írt elõ. Szerintem a súly az egy dolog, ami befolyásolhatja a termékenységet, de 1000 másik ok is állhat a háttérben. Én mondtam is a doktorunknak, hogy még árnyalattal kevesebb voltam, amikor a kisfiammal estem teherbe, nálam ez alkati kérdés, a kalóriabevitelem nem kevés, de igyekszem hízni. Mindenképpen keress más orvot!

Nagy elkeseredésemben fordulok hozzatok.1, 5 eve probalkozunk babaval, de nem jon ossze. Voltam orvosnal meddosegi tesztet is csinaltak, nem vagyok az. Mit tegyek pedig egeszseges vagyok?

A parom viszont nem megy el orvoshoz es felek, hogy vele van valami baj. Es az utobbi idoben le konyul neki neha. Az is lehet problema? Esetleg "házilag" van valami modszer, hogy meg tudjuk o is egeszseges-e?

Legjobb válasz: Nagyon sajnálom, de amíg a párod nem megy el teljes körû kivizsgálásra, addig ez nem fog kiderülni. :(

Nagyon sajnálom, de amíg a párod nem megy el teljes körû kivizsgálásra, addig ez nem fog kiderülni. :(
Törletet vett? Vagyis rákszûrést csinált? Ez nem meddõségi teszt, az egy hosszú folyamat. Keress egy megbízható orvost, aki valóban törõdik veled, ha babát szeretnétek.
Szerintem is keress másik orvost, mert ez nem sokat csinált ezek szerint...Minimum azt meg kellett volna néznie, hogy van-e peteérés, nincs-e elzáródás. De mint olvashattad a linkelt cikket, elég sok oka lehet, hogy nem jön össze a baba.
ez nagyon furcsa így...ilyet orvos nem mondhat vizsgálatok nélkül. Ha ez igaz, gyorsan keress másik orvost!
A kérdező hozzászólása: Hát, ilyen hosszú folyamat nálam nem volt....Az orvos mondta, hogy nem vagyok meddõ.Törletet vett és az után mondta.Hát, nem tudom....
ezt a rengeteg dolgot mind megvizsgálták nálad és kizárták? http://www.webbeteg.hu/cikkek/nogyogyaszat/175/a-noi-meddoseg ez nagyon hosszú vizsgálat sorozatot igényel, észrevetted volna:) nincs olyan, hogy meddõségi teszt.
nem tudod, hogy milyen vizsgálatokat végeztek rajtad?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a vàlaszokat megbeszélem a pàrommal, hogy muszàj elmennie.Én nem tudom, hogy pontossan mibõl àgill egy meddõségi tedszt, az orvos ìgy mondta......
Keressetek olyan andrológust, akihez otthonról lehet vinni a mintát. Talán párod így bele megy a dologba, mégsem ott helyben kell produkálnia. A kézi vizsgálatot pedig elutasíthatja. A konyulás pedig szerintem a stressztõl van. Nem tud ellazulni, hanem a teljesítésen kattog az agya.
Mi az a meddõségi teszt? A meddõség vizsgálata hosszadalmas folyamat, épp ezért szokták a férfiakkal kezdeni, mert nekik spermamintából egyszerûen megállapítható minden, a nõknél viszont rengeteg dolgot kell vizsgálni, nem elég egy "teszt" hozzá.
mibõl állt az a "meddõségi teszt"?
Szia!A férfiak nehezebben vehetõk rá, hogy orvoshoz menjenek.A lekonyulásnak a teljesíteni akarás is lehet az oka.Az lenne a legjobb, ha sikerülne rávenni, hogy vizsgáltassa ki magát.Akár a spermateszt is megmutathatja a problémát.Sajnos a magyar talajban egyre kevesebb a szelén, ami spermaszám problémát okoz.Ez viszont könnyen pótolható.A lekonyuláson akár egy megfelelõ keringésjavító is segíthet.Egyébként meg célszerû lenne egy méregtelenítést csinálnotok, feltõlteni a szervezetedet a természetes alapú vitaminokkal, ásványokkal, meg a férjedét is.Sokat tudnak segíteni még reménytelennek tûnõ esetekben is, jó pár tapasztalat van velük.Sok sikert!Össze fog jönni Nektek is, csak ne stresszeljetek!
http://www.fertinet.hu/fertilityscore-sperma-teszt egyetértek az elõttem szólóval... konyulás lehet a túlzott megfelelési kényszer oka is... valahogy tényleg beszéld rá azért a vizsgálatra... addig nem tudtok tovább lépni...
Mindenképpen érdemes a párodat is megvizsgálni, ha nem akar orvoshoz menni kezdhettek egy otthoni teszttel is (keress rá neten van többféle férfi termékenységi teszt), persze az orvosi mikroszkópos vizsgálat sokkal informatívabb, de hátha kicsit oldja a gátlását az otthoni teszt. Gondolom eléggé rá vagytok már pörögve a témára, lehet, hogy a bizonyítási kényszer miatt konyul le neki. De azért ezt is érdemes lenne orvossal megbeszélni.
Ha van még óvszer a háznál, lyukaszd ki õket, aztán, ha a párod fancsali képpel ön haza, hogy terhes lett a barátnõje, akkor legalább tudhatod, hogy nem vele van a baj.
nálam pont az ellenkezõje volt a gond. nekem vékony volt y méhnyálkahártya, és semens gyogyszert irtak amitõl megjavult.
Ha sûrû a méhnyaknyák és nem jutnak át rajta a kis fickók, akkor, úgy tudom, inszeminációt szoktak javasolni. Neked tutira sûrû, vagy csak feltételezed? Kérdezz rá az orvosodnál, hogy mi a véleménye!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!Igen csak feltételezem, vagyis látom mert vizsgálom magam.Még nem mondtam a dokinak de szeinted nem lesz mérges hogy bele szólók a munkájába?

1 éve probálkozunk de nem jön össze a baba, én már voltam kivizsgáláson hsgn is mert 13évesen volt egy perforált vakbél mütétem, velem minden rendben. A párom viszont dohányzik és napi rendszerességel füves cigit is sziv ez lehet a gond?

Legjobb válasz: A füves cigi lehet gond esetleg, ha a párod tényleg mindennap beszív, mert akkor lassulnak a spermái és akkor már nem tud bejutni a petéhez. Kérd meg arra az idõre amikor pont termékeny vagy,hogy elõtte 2-3napig ne szívjon, és úgy próbáljátok meg ;)

A füves cigi lehet gond esetleg, ha a párod tényleg mindennap beszív, mert akkor lassulnak a spermái és akkor már nem tud bejutni a petéhez. Kérd meg arra az idõre amikor pont termékeny vagy, hogy elõtte 2-3napig ne szívjon, és úgy próbáljátok meg ;)
Én nekem is van ilyen ismerösõm, de a füvescigi nem befolyásolta a megtermékenyülést. Teherbe esett a párja és már meg is szülte az egészséges kisfiúkat. Ne aggódj. Esetleg spermavizsgálatra elküldheted.
Van akinek több, mint 1 év után sikerül.Ez még nem tragédia.Ettõl még lehettek egészségesek!
Jaja! A füves cigi nem jó a spermáknak.

Kb.1 eve probalkozunk de nem jon ossze es voltak endo tuneteim is, aztan most voltunk nyaralni ahol szaunaztam es kispohar sort v bort megittam, raadasul forro vizben furodtem es ma csinaltam tesztet ami pozitiv lett, massal is volt ilyen?

hogy nem is vigyaztam magamra es mar elvesztettem a remenyt h sikerulhet,raadasul forro vizben furdok es meg ittam 1 pohar sort is.artottam a magzatnak a pohar sorrel es a meleg furdovel?raadasul 2 eves fiamat biciklivel furikazom ami nem tul konnyu.szoval minden olyat csinaltam ami talan art a magzatnak??tapasztalatok,irjatok lanyok

Legjobb válasz: Ezek közül még semelyik sem árthatott. Gratulálok!

Ezek közül még semelyik sem árthatott. Gratulálok!
Bizonyára nem blokkolt az agyad, mivel nem voltál rágörcsörve. Nekünk is így volt, mi 2 évig próbálkoztunk, de semmi. Aztán mikor feladtam és nem foglalkoztam már vele, láss csodát, terhes lettem. Semmit nem ártottál a magzatnak, de azért mostmár kicsit vegyél vissza, had tapadjon meg jól, és had erõsödjön meg az a kis csöppség, már ha ennyit váratott magára. Gratulálok!
Hát ezek tényleg nem árthattak!

Több napos lázzal járó mumpszom volt 14 éves koromban.1 éve próbálkozunk a babával a feleségemmel, de nem jön. Andrológián voltam, kivizsgáltak, és elvileg rendben van minden. Ez a vizsgálat kimutatná, ha a mumpsz okozott volna bajt?

Az andrológián nem említettem ezt a betegséget, mert nem jutott akkor eszembe, csak most, pár hónappal később.

Legjobb válasz: volt minta vetel ?ha igen renben vagu es felesegeddel van baj

volt minta vetel ?ha igen renben vagu es felesegeddel van baj
A kérdező hozzászólása: volt igen. Köszi a választ!
szivesen tehat egészséges vagy szval feleséged vizsgaltasa ki magt

A párommal már bő 1 éve próbálunk összehozni egy pici babát de sehogy nem sikerül. Van úgy hogy rengeteget késik és ha csinálok tesztet mindig megjön, de egyébként ha késik a tünetek azok jönnek csak nem sikerül sajna hogy sikerülhetne minél előbb?

Legjobb válasz: Ne görcsölj rajta.Ha minden rendben van nálatok, akkor csináljátok 2 naponta.Misszionárius pózban vaagy hátulról.Utánna feküdj ameddig bírsz.Nem ártana orvoshoz fordulni, hogy minden rendben van e nálatok.Az 1 év hosszú idõ.Sok sikert.

Ne görcsölj rajta.Ha minden rendben van nálatok, akkor csináljátok 2 naponta.Misszionárius pózban vaagy hátulról.Utánna feküdj ameddig bírsz.Nem ártana orvoshoz fordulni, hogy minden rendben van e nálatok.Az 1 év hosszú idõ.Sok sikert.
Szia mi is kb egy éve próbálkozunk de sajnos nem sikerült még.Kb két hete elkeztem inni a palástfû-cickafark teát állitolag jó.Sok sikert
Szia.Nekünk 11hónapra volt szükség.Elkezdtem hömérözni, és az elsö (hömérös)hónapban sikerült.Próbáld ki, ha még idáig nem próbáltad.Ne stresszeld magad rajta, mert az nagyn megnehezíti.Nálam is az vlt a gond. Sok sikert. 40hetes kismama.
Szia! Mi két évig próbálkoztunk, mire összejött a kisfiunk.Nagyon görcsöltem már, hogy miért nem jön a baba, és mikor elhatároztuk, hogy orvoshoz fordulunk abban a hónapban jött össze. Nem hittem a pszihés dologban, de van benne valami, csak könnyû azt mondani, hogy ne görcsöljön az ember.Ne féljetek orvoshoz menni! Sok sikert! Egy boldog anyuka
Ezt az oldalt érdemes olvasgatnod: http://babatervezok.otthona.net/
Ha sokat késik a mensesed, menj orvoshoz, hogy kiderítse mitõl lehet. A hõmérõzés eredményedbõl is rengeteg minden kiderülhet, fõleg az orvosnak, persze csak ha rendesen méred. Én orvost javasolnék minél elõbb. Én is itt tartok, ahol te. (-:
Szia Szerintem nem kell aggódnod. 2 év sikertelen próbálkozás után beszélnek meddõségrõl. Egyébként nekünk 3 év kellett. Egyik hónapban megemlítettem a dokinak, hogy nem jön a baba, 2 hónap múlva azért mentem hozzá, mert pozitív lett a tesztem. Nekem is volt, hogy akár 2-3 hetet is késett. Nyugi és türelem.

Van egy HP DESKJET 3650 típusú nyomtatóm. Rég volt használva (kb.1 év), ma vettem bele egy ÚJ fekete nyomtatópatront, és nem nyomtat. Megy a nyomtatás a lap is átmegy, de ugyanolyan fehéren jön ki, semmi nincs rajta. Mi lehet a probléma?

Tisztítással, köztes tisztítással, már próbálkoztam! És szinte mindennel.

Legjobb válasz: nem vagyok nagy printerguru, de hasonlóval találkoztam sok éve a canon nyomtatómnál. ugyanis a régebbi tintasugaras nyomtatókat ha sokáig nem használod, beszáradhat a feje... jó esetben csak a patron nem kap levegõt a tetejérõl, így nem folyik ki a tinta az alján, ha nem szedted le a leszedendõ matricákat (epson tapasztalat)...

nem vagyok nagy printerguru, de hasonlóval találkoztam sok éve a canon nyomtatómnál. ugyanis a régebbi tintasugaras nyomtatókat ha sokáig nem használod, beszáradhat a feje... jó esetben csak a patron nem kap levegõt a tetejérõl, így nem folyik ki a tinta az alján, ha nem szedted le a leszedendõ matricákat (epson tapasztalat)...

6hetes a fiam és eddig csak anyatejet kap de ugy érzem egyre ikább nem elég a tejem, 120-130at szopizik 1 mellböl de van hogy kér a másikbol, fejem a mellem de max 10ml vagy kevesebb jön ki abbol amiböl 120at evet akkor már nem sokáig lessz elég neki?

5kilo a fiam igy elejétöl sokat eszik,de most egyre többször van hogy kér két mellböl enni,föleg este mert addigra mindha kevesebb termelödne legalábbis puhábbak és kisebbek a melleim.Éjel általában nem ébred fel 10-7:30ig alszik de elötte 1-1.5orát eszik két mellböl(van hogy belealszik és keltegetni kell),volt már hogy a lefagyasztott tejemböl kellet adnom +ba mert nem volt elég(este)2 ciciböl a tejem.Akkor ez azt jelenti hogy hamarosan tápszert is kell adnom neki?Hogy tudom kiszámolni mennyi az a mennyiség(tejböl) amit egy nap meg kéne ennie?

Legjobb válasz: Ne aggódj! Én már kb 2 hónapja minden este két mellbõl szoptatok,mert nem elég neki ha csak egyet kap. Egyébként szoptass,amikor õ kéri,mindig annyit,amennyit kér,és igyál sok4-5liter folyadékot.5 hónapja kizárólagosan szoptatok,így megéltünk már 1-2 tejparát.Ilyenkor növekedési ugrásba kezd,és nem elég neki a raktáron lévõ tejecske.Szopisteával 2-3 nap alatt alkalmazkodott mindig a szervezetem. Megnyugtatlak,20-30 mlnél többet én sosem tudtam kifejni a mellembõl,még akkor sem,ha csordultig volt.

Ne aggódj! Én már kb 2 hónapja minden este két mellbõl szoptatok, mert nem elég neki ha csak egyet kap. Egyébként szoptass, amikor õ kéri, mindig annyit, amennyit kér, és igyál sok4-5liter folyadékot.5 hónapja kizárólagosan szoptatok, így megéltünk már 1-2 tejparát.Ilyenkor növekedési ugrásba kezd, és nem elég neki a raktáron lévõ tejecske.Szopisteával 2-3 nap alatt alkalmazkodott mindig a szervezetem. Megnyugtatlak, 20-30 mlnél többet én sosem tudtam kifejni a mellembõl, még akkor sem, ha csordultig volt.
Én mikor így voltam, akkor az esti elalvása után(, amikor õ már biztos nem evett) kezdtem el fejni még egyet, és 4-5 nap után nagyon megnõtt az esti termelõdés is. Egy hét után este már másfél/két deciket fejtem. (Aztán tejadó lettem, most múltunk 6 hónaposak, és csak most adogatnék neki mást is. Én is állandó rettegésben voltam, hogy nehogy kevés legyen, így fejtem reggel és este is. Reggel etetés elõtt 90-120 ml-t, de azt az elsõ pillanattól, így azt nem tudom utólag mûködik-e még.)
Az én kislányom 8 hetes, de õ 4 hetes kora óta mindig 2 cicibõl eszik, és mégsem kevés a tejem. Vannak napok, mikor kevesebb, de olyankor sûrûbben eszik, ezáltal több termelõdik és másnap már van elég.Én minden szopi után fejek, így is lehet stimulálni a mellet, hogy több tejci legyen.
Nehogy elkezdd tápszerezni, mert akkor tényleg kevesebb lesz. Etetés után én se tudok fejni, hiába van még benne akár egy deci is. Egyszerûen nem indul meg.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!