Találatok a következő kifejezésre: 1 éve az orvos (65 db)

Clostit kell szednem, mert babát szeretnénk egy éve. Az orvos azt mondta szedjek a mensim 1. napjától 10! napig napi 1 szemet. A gyógyszer dobozában viszont az van írva, hogy nők max. 5 napig szedhetik a bogyót! Beszedjem?

Legjobb válasz: Én az elsõ adagot 5 napig szedtem.2 szemet naponta.De ez nem volt hatásos, így másképp kell majd szednem.A dokid biztos tudja, hogy mi a jó neked.Biztosan a hormonszinted alapján írta így neked.Mindenkinél más, tehát bízz meg benne.

Én az elsõ adagot 5 napig szedtem.2 szemet naponta.De ez nem volt hatásos, így másképp kell majd szednem.A dokid biztos tudja, hogy mi a jó neked.Biztosan a hormonszinted alapján írta így neked.Mindenkinél más, tehát bízz meg benne.
Én a mensi elsõ napjától szedtem 5 napig, napi felet, de én azért kaptam, mert abbahagytam a gyógyszert és meg kellett hozni a mensit elõbb Norcoluttal majd Clostilt kaptam pé-re.De ha õ azt mondta, akkor biztos tudja miért!Nem tudom...várj még válaszokat
Én felhívnám a dokit és megkérdezném. :)
még nem gondoltál esetleg valami egészségesebb dolgokra, mint ez a Closti? Aloés termékek, gyógyteák stb? Mondjuk én nagypóon gyógyszer ellenes vagyok, és csak akkor kapom be, ha már elviselhetetlen pl. a fogfájás vagy stb, de egyébként soha. Inkább az egészséges gyógymódhoz folyamodom. Vannak aloés termékek között is olyanok, amik a pé-t segítik elõ.

Miért csak 1 év sikertelen próbálkozás után lehet menni kivizsgálásra? Az orvosnak bármint lehet mondani mert úgy se tudja hogy mióta próbálkoznak, nem?

Olvasom itt sok kérdésben, hogy 1 év sikertelen próbálkozásig szóba sem állnak az orvosok ez ügyben. Meg írják sokan hogy volt már egy vetélésük, a baba nem jön azóta, de biztos hogy nem várnak egy évet vagyis nem akarnak. Ezzel, azt akarom mondani hogy az orvos úgy se tudja hogy mióta próbálkoznak, bármint lehet mondani nem? Lehet valaki fél évig próbálkozik, nem jön, elmegy dokihoz és azt mondja hogy már 1 éve próbálkoznak. Szerintetek van ilyen?

Legjobb válasz: Sajnos én kivártam az 1 évet, mert nem hazudtam, és hiába panaszkodtam elküldött az orvos, és sz*rt rám. Egy roha*t vérvételre nem küldött el. Hozzáteszem, nálunk nemcsak nemjött a baba, hanem 9 hónapig meg sem jött, és egyéb tüneteim is voltak ami aggodalomra dott okot. 1 év után elkezdtek ímmel ámmal vizsgálni, sztk-s vizsgálatokra persze hónapokat kellett várni... Meguntam elmentem egy magánklinikára, azonnal kiderült a PCO+IR, és az agyalapi mirigyem daganata (nem olyan szörnyû mint amilyennek hangzik) ezek kuszálták teljesen össze a hormonjaimat, amik miatt magas lett a vérnyomásom, és szívritmuszavarom is lett. Az sztk-s orvosok majomkodásának köszönhetõen 2,5 évet vártam a babámra, olyan lelki megpróbáltatásokon mentem keresztül, hogy még mindig nagyon fájnak nekem is és a férjemnek is. Ha elõlrõl kéne kezdenem 6 hónap próbálkozás után hazudnék 1 évet, illetve korábban is ha egyéb más baljóslatú tüneteim vannak. 2 teljesen egészséges felnõtt embernek, rendszeres védekezés nélküli nemi élet mellett 25% az esélye a fogantatásra 1 ciklusban. Tehát elvileg 4 ciklus alatt sikerülnie kell, de lehet rossz az idõzítés stb.., én 6 hónapot mondok. 1 hormonsor vérvétel még senkinek nem ártott. Sokan nagy nehezen teherbe esnek, és 1 hülye hormon miatt, vagy inzulinrezisztenccia miatt elvetélnek...

Sajnos én kivártam az 1 évet, mert nem hazudtam, és hiába panaszkodtam elküldött az orvos, és sz*rt rám. Egy roha*t vérvételre nem küldött el. Hozzáteszem, nálunk nemcsak nemjött a baba, hanem 9 hónapig meg sem jött, és egyéb tüneteim is voltak ami aggodalomra dott okot. 1 év után elkezdtek ímmel ámmal vizsgálni, sztk-s vizsgálatokra persze hónapokat kellett várni... Meguntam elmentem egy magánklinikára, azonnal kiderült a PCO+IR, és az agyalapi mirigyem daganata (nem olyan szörnyû mint amilyennek hangzik) ezek kuszálták teljesen össze a hormonjaimat, amik miatt magas lett a vérnyomásom, és szívritmuszavarom is lett. Az sztk-s orvosok majomkodásának köszönhetõen 2, 5 évet vártam a babámra, olyan lelki megpróbáltatásokon mentem keresztül, hogy még mindig nagyon fájnak nekem is és a férjemnek is. Ha elõlrõl kéne kezdenem 6 hónap próbálkozás után hazudnék 1 évet, illetve korábban is ha egyéb más baljóslatú tüneteim vannak. 2 teljesen egészséges felnõtt embernek, rendszeres védekezés nélküli nemi élet mellett 25% az esélye a fogantatásra 1 ciklusban. Tehát elvileg 4 ciklus alatt sikerülnie kell, de lehet rossz az idõzítés stb.., én 6 hónapot mondok. 1 hormonsor vérvétel még senkinek nem ártott. Sokan nagy nehezen teherbe esnek, és 1 hülye hormon miatt, vagy inzulinrezisztenccia miatt elvetélnek...
Mondjuk az sem mindegy, hogy valaki vaktában lövöldözik a babatervezés idején, vagy idõzít, hõmérõzik, LH tesztet használ, mert ezek mellett ha fél év után sem jön baba, nekem gyanús lenne. A normális szerintem az lenne hogy ha elmegyek dokihoz, mert szerintem gond van (Szerintem alaptalanul senki nem megy orvoshoz, a gyanúnak általában oka van), az legalább elküldjön egy rutin vérvételre. Abból a nagy problémák kiderülnek. Én egy ilyen vérvétel után még kb. fél évet próbálkoznék teherbe esni, aztán ha úgy sem menne, akkor ismét felkeresném az orvost. Nekem is gyanús volt, hogy valami nem oké a hormonjaimmal. És jé, igazam is lett. Pici gond, de gond volt. Nem babaprojektben vagyunk, de az orvosom így is elküldött vizsgálatra. És láss csodát, megoldódott.
Biztos van ilyen, de nem értem õket. Mitõl olyan sürgõs? Aki nem bír egy évet várni a gyerekére, annak minek? Majd késõbb is ez lesz? Nem bírja kivárni a 9 hónapot, és a 7. hónapban már bábakoktélozik, mert õ már annyira, de annyira várja? Aztán tönkreteszi a gyerek egész életét azzal, hogy elvárásai vannak? Minél elõbb üljön, másszon, járjon...
Azt mondasz az orvosnak amit szeretnél, de szerintem nem szép dolog hazudni, és fölöslegesen kitenni magadat és a párodat olyan vizsgálatoknak és kezeléseknek amire nem is lenne szükséged. Orvoshoz azért megy az ember mert "beteg" mert segítségre van szüksége, és nem azért mert türelmetlen és képtelen 6-12 hónapot várni egy babára. Annál inkább nem fog jönni a baba minél inkább akarod, a korai vizsgálatokkal csak még inkább rástresszelsz a babára és csak azért sem fog jönni a baba, bármit is csináltok. Arról nem is beszélve, hogy csak az ismerõsi körömben 4 olyan pár van akiknek "nem lehet" gyerekük vagy csak nagyon nehezen lehet gyerekük, mind a 4 párnak 1-4 hónapon belül természetes úton jött a babájuk. Olyan is volt aki az elsõt elvesztette, de a második is hamar jött. Szóval hiába mész kivizsgálásra lehet hogy nem találnak semmit még sem jön a baba, vagy elmész kivizsgálásra közlik veled, hogy úgy sem lehet gyereked még is jön hamar a baba. 6 hónap simán belefér, ha annyi idõ alatt jön a baba az abszolút természetes és normális, nem is kell ezt siettetni.
"A kérdésem az elsõ két hozzászólótól, hogy miért kellett volna nekem kizárólag 1 év sikertelenség után orovoshoz mennem, hogy egy pici hibát is a 4 . doki orovosoljon és úgy már 2 évet vártam volna a kisfiamra?" És belehaltál volna, ha 2 évet kell várni rá? Neked pont bajod volt, oké. De akinek nincs? Az miért veszi el mások elõl az idõt? Miért pazarolja az egészségügy pénzét, ha csak várni kellett volna?

Mennyire siettek az orvoshoz, ha 1 éven belül sem sikerül a baba?

Nem tudom miért,de valahogy tartózkodom a dokitól.Az évi kivizsgáláson voltam, mindent rendben talált és az én kérésemre adott beutalót endokrinológushoz is.Azóta viszont ott lapul a beutaló a fiókomban. 3 hete kezdtem el egy gyógynövénykúrát és az étkezésemen is változtattam.Ti hisztek a gyógynövények erejében?

Legjobb válasz: Hát, ti tudjátok, lányok. Egy kivizsgálás mindkét fél részére nem kerül semmibe, attól még bizhatsz a gyógynövényekbe. Csak tudod, mire kiderül, hogy a férjednél a hiba, addigra te pont beleõrültél a várakozásba, próbálkozásba. De mindenki azt csinál, amit akar... Én fél év után mentem orvoshoz, õ végigfigyelt UH-val egy ciklust, közölte, hogy minden rendben, menjen a férjem is vizsgálatra. Elment, egybõl mondták, hogy ezzel az eredménnyel lombik. Fél év múlva terhes voltam az elsõ gyerekkel. azóta 3 van... Szedhetném én a gyógynövényeket még ma is...

Hát, ti tudjátok, lányok. Egy kivizsgálás mindkét fél részére nem kerül semmibe, attól még bizhatsz a gyógynövényekbe. Csak tudod, mire kiderül, hogy a férjednél a hiba, addigra te pont beleõrültél a várakozásba, próbálkozásba. De mindenki azt csinál, amit akar... Én fél év után mentem orvoshoz, õ végigfigyelt UH-val egy ciklust, közölte, hogy minden rendben, menjen a férjem is vizsgálatra. Elment, egybõl mondták, hogy ezzel az eredménnyel lombik. Fél év múlva terhes voltam az elsõ gyerekkel. azóta 3 van... Szedhetném én a gyógynövényeket még ma is...
jók a gyógynövények vmire az tuti. mi 1 év 3 hónapja várjuk a picit, múlt hóban voltam a professzornál, és közöte h akkor majd januárba jöjjek vissza, szoval még elhuzza a dolgot:(
rohannék, ahogy csak tudok. mindig hosszú a várólista, így is sok idõ biztos.
A gyógynövények nagyon jók. 116 napos volt a ciklusom és Cickafark fûvel, Málnalevéllel és fehérgyöngy teával kezeltem magam, illetve beszedtem egy doboz Barátcserje tablettát( Premens)-et is. 3-4 hónap alatt most már csak 36 napos a ciklusom. Remélem elérem, hogy 28 napos legyen. Mi is most fogtunk babaprojektbe. A barátnõmnek 1 év próbálkozás után a Cickafark-Palástfû segített.

Mit próbáljak még ki? Hogyan vegyem rá az orvost, hogy mostmár kezdjen el kivizsgálni? Már 1 éve próbálkozunk.

13 hónapja próbálkozunk a babával és valamiért nem akar sikerülni.Volt egy abortuszom sajnos majdnem 3 éve.nem tudom, lehet, hogy attol nem lehet?Ugyanaz a párom pedig.El?ször nem görcsöltünk rajta, ugy sem ment..Azóta kipróbáltam sok mindent.az elején terhesvitamin, majd ovumikroszkóp, Foreveres a-beta care, royal gelly, c vitamin, kids, stb..Cickafarkf?tea,málnalevéltea,palástf?tea.

Legjobb válasz: 1 év még semmi. 2 év után számítasz meddõnek orvosilag. Én minden nélkül 6 év után egyszercsak teherbe estem. Nagyon sok múlik azon is, hogy mennyire stresszelsz rá. A nagyon akarás is probléma lehet.

1 év még semmi. 2 év után számítasz meddõnek orvosilag. Én minden nélkül 6 év után egyszercsak teherbe estem. Nagyon sok múlik azon is, hogy mennyire stresszelsz rá. A nagyon akarás is probléma lehet.
mindenképpen magán orvoshoz menj én csak a saját tapasztalatomat tudom leírni, hogy minket egybõl elküldtek vizsgálatokra szóval nem értem, h miért ilyenek az orvosok próbálj egy kicsit visszább venni a tempóból hisz még fiatal vagy mindenképpen kellene egy alapos kivizsgálás az abortusz miatt a hormon vizsgálatért nem kell fizetni és semmi másért csak majd a dokinál ha magánrendelésre mész, én csak ajánlani tudnám, mert a nem magánrendelõkbe a dokik szarnak a fejünkre.
Szia! Mi ugyanígy jártunk. Csak mi idõsebbek is vagyunk ráadásul. Én is azt hazudtam fél év után, hogy egy éve próbálkozunk. Nekem sem csinált semmien vizsgálatot az álltalánoson kivül. Mi is magán uton mentünk sperma vizsgálatra és hormon vizsgálatra a férjemmel. Nekem csak a hormon hiányzik. Én is most fogok vissza menni és meg mutatom a vér eredményemet azt is megcsináltattam a pajzsmirigy miatt. Meg a férjem leleteit Ha már ilyen "köcsög" az a doki. Kiváncsi vagyok ezekre mit lép. De hogyan tovább azt én sem tudom. Mart a baba akkor sem jön. Nekem is azt mondta egyébként 2 év után vagyunk meddõnek mondottak. Kitartás sorstársam!
Menj el Dr. Elek Csaba nõgyógyászhoz! Ha a hazipatika.hu oldalon irsz neki, akkor megadja az elérhetõségét. Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen az eddigi válaszokat!Mindenkinek mielõbbi babásodást!Irok neki, de nem tudjátok melyik városban van??
Szia! Ha Debreceni vagy akkor menj el a Klinikára és keresd Dr. Juhász Alpárt. Tündéri doki, INGYENES ÉS AZONNAL ELKÜLD HORMONRA. Én hozzá fordultam, hogy nem jön össze a babó 1 éve, szintén mindent kipróbáltam, az elsõ dolga az volt, hogy menstruáció harmadik napján elküldött hormonra. Azóta ha minden igaz /jelzem egy hónap sem telt el/ megtalálta a bajt! Ha több dolgot szeretnél róla megtudni, nyugodtan írj privibe, szívesen segítek a sorstársaknak!
A kérdező hozzászólása: Irnék neked privit, de nincs kint h privát e-mail írása...
Ezer bocs! Mostmár tudsz!

Március 3. -án jött meg a menses. Ma voltam UH-on, 1.1 cm-es tűszőt látott az orvos. Ez elég kicsi ahhoz, hogy megtermékenyüljön? Tegnap volt az ovu tesztem pozitív. Nem szeretnék hónapokat várni, de az orvosom szerint még kb fél évet próbálkozzunk.

Legjobb válasz: Nem a tüszõ termékenyül meg, hanem a petesejt, ami a tüszõ megrepedésekor szabadul ki. De egyébként a 11 mm-es még kicsi ahhoz, hogy megrepedjen, 20 mm-hez közeli mérettel már esélyesebb.

Nem a tüszõ termékenyül meg, hanem a petesejt, ami a tüszõ megrepedésekor szabadul ki. De egyébként a 11 mm-es még kicsi ahhoz, hogy megrepedjen, 20 mm-hez közeli mérettel már esélyesebb.
Ln is húszas körülirõl tudok, alsó határnak a 17et hallottam. Biztos h pozi volt a teszt? Úgy értem nem volt halványabb a kontroll csíknál?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ. Szombaton halványabb volt a kontroll csík, vasárnap sztem egyforma, tegnap pedig halványabb megint. Ma is megnézem azért hátha. De igazából, már annyit akkor sem nõl 1-2 nap alatt, hogy elérje a 20mm-t.

Kb masfel eve irt fel az orvosom fogamzasgatlot, mert nem volt rendszeres a menstruaciom. A gyogyszer szedese alatt rendesen megjott, de most abbahagytam a gyogyszert es mar 1 hetet kesik a mensim. Mitol lehet?

Most megint ossze vissza fog megjonn,akar tobb havi kimaradassal

Legjobb válasz: 1. A gyógyszer nem teszi rendszeresség a menstruációt, mert valójában nem is igazi menstruáció ami a szünetek között van. Szóval nem azt kellett volna, hogy elnyomjátok a tüneteket, hanem megkeresitek az okát. 2. Gyógyszer abbahagyása után a legtöbb embernek nem lesz rögtön a régi a menstruációja, ha 3 hónapig semmi javulás orvos. És akkor ne a fogamzásgátlóhoz nyúlj.

1. A gyógyszer nem teszi rendszeresség a menstruációt, mert valójában nem is igazi menstruáció ami a szünetek között van. Szóval nem azt kellett volna, hogy elnyomjátok a tüneteket, hanem megkeresitek az okát. 2. Gyógyszer abbahagyása után a legtöbb embernek nem lesz rögtön a régi a menstruációja, ha 3 hónapig semmi javulás orvos. És akkor ne a fogamzásgátlóhoz nyúlj.
1. mert abbahagytad a gyógyszert és ilyenkor a hormonok megzavarodnak. 2.mert elõtte sem volt rendszeres. Illetve a fogamzásgátló szedése alatt nem mensid volt hanem megvonásos vérzésed! 3. Menj el nõgyógyászhoz (egy normálishoz), aki nemcsak elkendõzni akarja a problémát hanem normálisan megvizsgál. Én elhiszem, hogy az ember örül, amikor a fogamzásgátló miatt egy csomó problémája megoldódik, mint pl: rendszertelenség, csak ha majd babát szeretnél, nagyon nehéz lesz belõni, hogy mikor is kell próbálkozni stb.
A kérdező hozzászólása: Koszonom szepen.De ez nem jelentheti azt, hogy meddo vagyok, , es nem lehet babam? Tunet lehet a hanyinger, melegsegerzet, hohullamok, szedulesek?
Természetesen nem jelenti, hogy meddõ vagy.Egy alapos kivizsgálás azért nem árt, lehet valami nagyon egyszerû ok miatt rendszertelen a menstruációd. Egyébként a tünetek utalhatnak babára, tesztelj, ha már egy hete meg kellett volna jönnie, akkor már bõven kimutatja! Ha engem kérdezel inkább a fogamzásgátló hatása, de te tudod, hogy védekeztetek e vagy sem illetve, hogy mikor voltatok együtt!
Sajnos ez a fogamzásgátló szedése miatt van.. Nem old meg semmit, elkendõzi a problémát, (már ha egyáltalán volt probléma). és sajnos okozhat sok más gondot, pl hormonháztartásod felborul, stb... várjál nyugodtan 3-4 hónapot, nagy valószínûséggel meg fog jönni.
A kérdező hozzászólása: Koszonom szepen a valaszokat!Nem vedekezunk, amiota abbahagytam a gyogyszert!Kb 2 hete teszteltem , az negativ lett!
Nekem sem volt sosem rendszeres a havim.Én is szedtem fogamzásgátlót, de már nem szedek.És megint össze vissza jön meg a havim.Meddõségtõl nem tartok, mert úgysem akarok gyereket.De ha te szeretnél, akkor érdemes elmenned egy "normális" orvoshoz.

Csak én fogom ki az ilyen orvosokat? Már 2nél voltam. Egyik azt mondta, nincs bajom másik 1 évig kezel csak clostival.

ti mennyinél voltatok már?még egyet kiprobálok!

Legjobb válasz: Szia:) nekem az elsõ orvosom meg sem mondta mi bajom pedig 6 hóig nem volt menzim a2. azzal fogadott hogy valószínû nem lehet gyerekem ,a 3. "remélem az igazi" teljesen optimistán és kedvesen állt hozzám nem rázott le 20 perc alatt kamerával szereltek a gépei így mindent megmutatott elmagyarázott! Ott ültünk együtt vagy 1 órát de MINDENT részletesen!!! peteérési zavarom van azt mondta,de bízok benne!!Ezek után meg fõleg hogy ennyit segített már az elsõ alkalommal!!!! Ja és nekem õt itt ajánlották itt akadtam rá!! Keress mást ha úgy érzed !

Szia:) nekem az elsõ orvosom meg sem mondta mi bajom pedig 6 hóig nem volt menzim a2. azzal fogadott hogy valószínû nem lehet gyerekem , a 3. "remélem az igazi" teljesen optimistán és kedvesen állt hozzám nem rázott le 20 perc alatt kamerával szereltek a gépei így mindent megmutatott elmagyarázott! Ott ültünk együtt vagy 1 órát de MINDENT részletesen!!! peteérési zavarom van azt mondta, de bízok benne!!Ezek után meg fõleg hogy ennyit segített már az elsõ alkalommal!!!! Ja és nekem õt itt ajánlották itt akadtam rá!! Keress mást ha úgy érzed !
Ez borzasztó, hogy a mai világban vannak még ilyen orvosok! Akkor nekem szerencsém volt, mert a nõdokim megcsinálta az alapvizsgálatokat, hormon, hsg és mivel a hsg szerint nem volt átjárható a petevezetékem, így egybõl ajánlott egy meddõségi klinikát.Ahol "megcsinálták"a pici fiamat! Mindenképpen olyan orvost válassz akiben teljesen megbízol!Sok sikert kívánok!

Tisztelt Doktor úr! 24 éves lány vagyok és 1 éve már szenvedek a hüvelyszárazságtól. Rendszeresen járok orvoshoz és azt mondja, hogy ilyen fiatalon nem lehetek száraz. 1, 5 éve van kapcsolatom és nem értem, mi lehet a gond. Kérem, segítsen. Köszönöm szépen

Tisztelt Doktor úr! 24 éves lány vagyok és 1 éve már szenvedek a hüvelyszárazságtól. Rendszeresen járok orvoshoz és azt mondja, hogy ilyen fiatalon nem lehetek száraz. 1,5 éve van kapcsolatom és nem értem, mi lehet a gond. Kérem, segítsen. Köszönöm szépen a választ, Nitus

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A pontos okot én sem tudom megállapítani, de mindenképpen javaslom a Cikatridina hüvelykúp rendszeres használatát. Ez egy természetes alapú készítmény, és segíti az érzékenység, szárazság megszűnését! Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A pontos okot én sem tudom megállapítani, de mindenképpen javaslom a Cikatridina hüvelykúp rendszeres használatát. Ez egy természetes alapú készítmény, és segíti az érzékenység, szárazság megszűnését! Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Doktor úr! 24 éves lány vagyok és 1 éve már szenvedek a hüvelyszárazságtól. Rendszeresen járok orvoshoz és azt mondja, hogy ilyen fiatalon nem lehetek száraz. 1, 5 éve van kapcsolatom és nem értem, mi lehet a gond. Kérem, segítsen. Köszönöm szépen

Tisztelt Doktor úr! 24 éves lány vagyok és 1 éve már szenvedek a hüvelyszárazságtól. Rendszeresen járok orvoshoz és azt mondja, hogy ilyen fiatalon nem lehetek száraz. 1,5 éve van kapcsolatom és nem értem, mi lehet a gond. Kérem, segítsen. Köszönöm szépen a választ, Nitus

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A pontos okot én sem tudom megállapítani, de mindenképpen javaslom a Cikatridina hüvelykúp rendszeres használatát. Ez egy természetes alapú készítmény, és segíti az érzékenység, szárazság megszűnését! Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A pontos okot én sem tudom megállapítani, de mindenképpen javaslom a Cikatridina hüvelykúp rendszeres használatát. Ez egy természetes alapú készítmény, és segíti az érzékenység, szárazság megszűnését! Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Van olyan köztetek, aki az orvosi előtt kémiára járt egyetemre? (1 esetleg több évet) Mennyire volt haszna?

Legjobb válasz: Minek? Ha orvos akarsz lenni csak a támogatott féléveidet pazarlod. Abból indulj ki, hogy azért az orvostanhallgatók nem tanulnak másik szakon elõtte, tehát elvégezhetõ elõtanulmány nélkül is az orvosi.

Minek? Ha orvos akarsz lenni csak a támogatott féléveidet pazarlod. Abból indulj ki, hogy azért az orvostanhallgatók nem tanulnak másik szakon elõtte, tehát elvégezhetõ elõtanulmány nélkül is az orvosi.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!