Találatok a következő kifejezésre: 1 éve az (1956 db)

8 hónapja szedtem a lindynette fogamzásgátlót és multhét vasárnapp vettem be az utolsó szemet mert nem akarom máár szedni. Még van 1 évem az iskolából és rá nemsokra kisbabát szeretnék. Elég az az 1 év hogy szüneteltetem a gyógyszert?

Legjobb válasz: Nem kell egy év szünet, dehogy! Honnan vetted ezt a butaságot? 2-3 hónap védekezést szoktak javasolni a tabi abbahagyása után babavállalás elõtt, de annak is csak az oka, hogy helyreálljon a normál ciklus, lehessen tudni a peteérés idõpontját, és a terhesség pontos korát.

Nem kell egy év szünet, dehogy! Honnan vetted ezt a butaságot? 2-3 hónap védekezést szoktak javasolni a tabi abbahagyása után babavállalás elõtt, de annak is csak az oka, hogy helyreálljon a normál ciklus, lehessen tudni a peteérés idõpontját, és a terhesség pontos korát.
Persze. A gyógyszer abbahagyása után a szervezetnek kb.4-6 hónapra van szüksége, hogy ismét helyrerázódjon, és megint legyen peteérés. Valakinél elõbb, valakinél késõbb.
Nem mindegy? Elõbb már nem tudod abbahagyni, a gyerekvállalás elõtt pedig úgyis elmész nõgyógyászhoz. Felesleges kérdés.

Úgy is megtudnék csinálni 1 évet az egyetemen, hogy közben külföldön vagyok?

Teljesen elvagyok keseredve, mert több hónapja nem találok munkát diákként (tudom, másnak is vannak ilyen problémái). Azon gondolkoztam, hogy meg-e tudnék csinálni egy évet külföldön levelezősként? Persze tanulnék könyvekből, meg lenne Skype-os segítségem, de azért mégsem az igazi. Ti mit gondoltok erről? Meg lehet ezt oldani? Hisz ha belegondolok, most is vannak olyan tárgyaink, amit kb csak könyvből tanulunk meg, mert nem magyaráz jól a tanár. Ill. a levelezősök sem járnak be minden alkalomra, sőt, van olyan aki sose megy be, mert nem kötelező és mellette dolgozik.

Legjobb válasz: Én egy fél évet így csináltam, csak én nappalin. 9-bõl 1 tárgyam nem lett csak meg. Szerintem ez attól függ, hogy a tanárok hogy állnak hozzá a dologhoz, valamint, hogy lesz-e elég motivációd a tanulásra akkor is, ha jönnek kint az új haverok, bulik stb.

Én egy fél évet így csináltam, csak én nappalin. 9-bõl 1 tárgyam nem lett csak meg. Szerintem ez attól függ, hogy a tanárok hogy állnak hozzá a dologhoz, valamint, hogy lesz-e elég motivációd a tanulásra akkor is, ha jönnek kint az új haverok, bulik stb.

Allergia vizsgálaton voltam 1 éve azt mondták hogy nagyon erős poratka allergiám van, felírtak egy orr sprayt és xyzalt 5mg tablettát (folytatás lent). Gondolom nem szedhetem életem végéig a gyógyszert, mi ilyenkor a teendő?

1 évig szedjem azt mondták utána menjek vissza, most eltelt 1 év pár napra abbahagytam a szedését és visszajött nagyon durván az allergia ( talán rosszabb mint volt)

Legjobb válasz: Nekem is erõs poratka allergiát állapítottak meg kb 5 évvel ezelõtt. Csalánkiütéseim voltak tõle mindenhol. De én nem szedtem rá semmit (pedig vmit felírtak, de már nem emlékszem mit). Azóta vigyázok, h ne szívjak be közvetlenül semmit a szövetekbõl (pl ágynemû). Az utóbbi 2-3 évben semmilyen tünetem nem volt. Az is lehet, h elmúlt azóta... Bocs, sokat nem segítettem ezzel, csak gondoltam azért leírom.

Nekem is erõs poratka allergiát állapítottak meg kb 5 évvel ezelõtt. Csalánkiütéseim voltak tõle mindenhol. De én nem szedtem rá semmit (pedig vmit felírtak, de már nem emlékszem mit). Azóta vigyázok, h ne szívjak be közvetlenül semmit a szövetekbõl (pl ágynemû). Az utóbbi 2-3 évben semmilyen tünetem nem volt. Az is lehet, h elmúlt azóta... Bocs, sokat nem segítettem ezzel, csak gondoltam azért leírom.
A kérdező hozzászólása: Értem, nekem nem hinném hogy elmúlna :/
Én már 4-5 éve szedem, és szerintem életem végéig fogom.Ha szedem, teljesen tünetmentes vagyok, nélküle viszont pár nap alatt újra elõjön az allergiám.Eleinte az orrsprayre is szükségem volt, de szerencsére az már feleslegessé vált.
A kérdező hozzászólása: Nálam is pont ugyanez a helyzet, én is szedni fogom még egy ideig biztos
Én is használtam, de ugyan ezen aggályaim voltak mint neked, sok "probálkozás" után oda jutottam hogy otthon a megfelelõ takarítás elengedhetetlen értem ezalatt a matracok párnák szõnyegek tisztítását atkamentesítésést, ezt érdemes szakemberrel végeztetni ha nem akarsz egy fél vagyont elkölteni gépekre(www.claritas.hu én õket szoktam hívni), ha máshol vagyok és eldurvul a helyzet akkor pedig marad az spray.

Van 1 Dell Inspiron M5030 típusú laptopom, ha bekapcsolom akkor semmi sem történik csak el kezd csipogni (nincs kép) (kb 1 éve az 1-ik USB csatlakozóban ki lett tépve az a műanyag valami talán annak van köze ehhez)?

Legjobb válasz: Nézd meg nincs -e az usb csatlakozoba az egyik láb véletlenûl a fém ház hoz hozzá érve mert ha az 5v le van testelve akkor az csinálhat ilyet . ha nem segített szerviz be kell vinni.

Nézd meg nincs -e az usb csatlakozoba az egyik láb véletlenûl a fém ház hoz hozzá érve mert ha az 5v le van testelve akkor az csinálhat ilyet . ha nem segített szerviz be kell vinni.

Főiskolát most végzem el, és ha csak alkalmi munkám lesz az elkövetkező 1 évben, azok után kaphatok gyedet?

Legjobb válasz: Szia. A szülést megelõzõ 2 évben 180 biztosított nap kell,hogy meglegyen.

Szia. A szülést megelõzõ 2 évben 180 biztosított nap kell, hogy meglegyen.
A fõiskolából 180 napot beszámolnak. Ha az 1 év alatt összejön még 180 nap bejelentett munkaviszony, akkor jár majd a gyed. Ugyanis a szülés napjától visszamenõleg 2 éven belül kell lenni 365 napnak.
2.vagyok: az elsõ rosszul tudja, 2010 óta 365 nap kell a gyedhez, nem 180.
Ja, és az igénylés napján is biztosítottnak kell lenni, tehát élõ szerzõdéssel kell rendelkezni.
Bocsi, el sem hiszem mennyit fordult a világ 8 év alatt.Akkor még elég volt a 180 nap.

Halasztani szeretném az 1. évet az egyetemen, mit kell tenni? Személyes aláírások kellenek-e, stb? (bőv. Lent)

Szeretnék külföldön dolgozni egy évig, de ehhez az kéne, hogy már a nyár elején elinduljak, és már jóval el?tte munkaközvetít? irodával beszéljek. A gond csak az, hogy ha fölvesznek egyetemre, nem tudnék hazajönni, hogy papírokat írogassak alá.

Legjobb válasz: Nem tudom, hogy elsõ évet lehet-e halasztani. De a nevedben meghatalmazással bárki eljárhat.

Nem tudom, hogy elsõ évet lehet-e halasztani. De a nevedben meghatalmazással bárki eljárhat.
egy tavalyi rendelet óta egy iskolában sem lehet az elsõ évet halasztani... nekem is ez húzta keresztbe a számításaimat, addig én akartam egy szakot meg még egy nyelvvizsgát csinálni... dehát köszönjük az állambácsinak
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenknek! :)

Most fősulira járok egy 2 éves szakra, de sajna csúsztam 1 évet az egyik tantárgyból, 2. év végén h. lesznek a vizsgák, letudok a többiből ettől függetlenűl vizsgázni ?

Legjobb válasz: Érdekes, hogy egy évnyi felsõoktatási pályafutás után sem vagy tisztában a kreditrendszerrel... No, mindegy, nem kritizálni szeretnélek, inkább segíteni. Meg kell nézni, hogy arra a tárgyra, ami nem sikerült, épül-e valami. Ha nem épül rá semmi, akkor nincs gond: a következõ alkalommal, amikor ez lehetséges, felveszed újra, bejársz és vizsgázol, mintha mi sem történt volna. Ha épülnek rá tárgyak, akkor azokat nem tudod felvenni, amíg ezt nem teljesíted. Tehát ugyanúgy felveszed az elbukott tárgyat, mint az elsõ esetben, le is vizsgázol belõle, de a ráépülõ tárgyakat majd csak akkor tudod felvenni, ha megvan a tárgy kreditje, vagyis leghamarabb a következõ félévben (már ha kiírják keresztfélévben).

Érdekes, hogy egy évnyi felsõoktatási pályafutás után sem vagy tisztában a kreditrendszerrel... No, mindegy, nem kritizálni szeretnélek, inkább segíteni. Meg kell nézni, hogy arra a tárgyra, ami nem sikerült, épül-e valami. Ha nem épül rá semmi, akkor nincs gond: a következõ alkalommal, amikor ez lehetséges, felveszed újra, bejársz és vizsgázol, mintha mi sem történt volna. Ha épülnek rá tárgyak, akkor azokat nem tudod felvenni, amíg ezt nem teljesíted. Tehát ugyanúgy felveszed az elbukott tárgyat, mint az elsõ esetben, le is vizsgázol belõle, de a ráépülõ tárgyakat majd csak akkor tudod felvenni, ha megvan a tárgy kreditje, vagyis leghamarabb a következõ félévben (már ha kiírják keresztfélévben).
A kérdező hozzászólása: köszi a választ! de nekem nem az vt. a kérdésem h mit és han.tok felvenni, tisztába vagyok azzal, h mivel nem sikerûlt ebbõl a tantárgyból a vizsgám, köv év elején tudom csak felvenni, és érthetõ h. ettõl a többi tantárgyat gond nélkül folytathatom, csak ebbõl csúszok 1 évet. kérdésem: 2.év végén , amikor a záróvizsgák vannak, az, h. csúszok 1évet ebbõl, a többi t.tárgyból való vizsgázást ugye nem bejolyásolja? Vizsgázhatok ettõl függetlenül a többi tt.-ból?
A kérdező hozzászólása: mind1ik tt.-ból 2. év végén végzek abból az 1-bõ pedig 3.év végén
inkabb az orvost kérdezd meg
én is jangeet szedek, sztem ha a kihagyás elõtt votlatok együtt, semmi gond nem lehet. én nem aggódnék.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!
szerintem vegyel tesztet, foleg ha egymas utan maradt ki a 3 tabletta. nem oszt nem szoroz, hogy a kimaradas elott vagy utan szexeltetek mivel a spermak akar 8 napig is eleldegelnek benned varva a megfelelo pillanatra.
A kérdező hozzászólása: Igen egymás utann maradt ki 3 tabletta 3-4-5. az elsõ héten!Csinálok majd tesztet!Köszönöm a választ!
Pont ugyan így jártam múlthéten, kimaradt a szerda és a csütörtököm. azóta már eltelt 8 nap.. várom hogy a gyógyszer ismét megbízható legyen. :)

Mennyi 1 hektár föld bérleti dija 1 évre? Az aranykorona értéke jónak mondható.

Legjobb válasz: Számolj, aranykoronánként 30 kg, terményt, vagy a aratáskori árat, ha pénzt kéred! Itt Hajdu-Biharban így van!

Számolj, aranykoronánként 30 kg, terményt, vagy a aratáskori árat, ha pénzt kéred! Itt Hajdu-Biharban így van!
Nem áll fel neki?
Ha nem akar veled szexelni, nem normális. Vagy azért, mert veled maradt, pedig valójában nem is kíván, akkor nagyon nagy szemét, hogy átver, vagy azért mert fiú létére nem teszi be, mikor ott van a lehetõség. Esetleg meleg? Én egybõl rávetem magam a barátnõmre, ha elõttem meztelenkedik, ha meztelenül mellém bújik még akkor is feláll, ha tele vagyok feszültséggel, ez nem normális, ha valakinek ennyire nem megy. Elmehetnétek szexuálpszichológushoz, az ért az ilyen dolgokhoz, ha megér neked ennyit a srác, mert szereted. Sok sikert.
igyon egy keveset elötte és akk meg fog tudni sexualizálni tégededet
A kérdező hozzászólása: nem meleg... próbáltam már mindent, csak a "megerõszakolást"nem...lehet tényleg azt kéne... :D mondtam neki, hogy menjünk dokihoz...hallani sem akar róla...
A saját tapasztalatomat írom: Próbálj vele beszélni, jó tudom mindenki ezt írja... De sokszor a fától nem lehet látni az erdõt... Értem én ez az alatt azt, hogy annak a blokkolásnak oka van. És nagyrészt érzelmi és nem fizikai dolgokról van szó.. Lehet valami van a kapcsolatotokba ami nem kóser, vagy épp nagyon rámenõs vagy sex terén.. Õ pedig megrémül ettõl.. De ha 1 év után sem vetette magát rád, annak tuti oka van és nem lepedõ akrobata a gyerek... Ismertem olyan aki hamar elmegy de olyan szinten hogy 1 lökés..:S:S Akár mennyi nõvel volt ugyan az volt a szitu. Mivel az elsõ nõje szídta és kiröhögte. Ez pedig rányomta bélyegét a többi kapcsira is... Lehet barátodnál is ez van, ha nyomulsz és csak a sexet akarok kierõszakolni belõle még inkább elõjön. Ajánlom ne csináld többet inkább próbáld kihúzni belõle a baját.. Ha ez megvan akkor nagyon lassan jó szexpartner lehet belõle, de ahhoz türelem és mind2 fél jó hozzá állása. Mert akkor az kell hogy, ne teljesítményvágyból dugjon meg és nem is csak azért hogy neked jó legyen.
A kérdező hozzászólása: Próbáltam beszélni vele, de semmi...nem nyílik meg elõttem...annyit tudtam kihúzni belõle, amit írtam is, h leblokkol.erõszakosnak meg nem hiszem magam, mert csak az utóbbi idõben vagyok nagyon "szexéhes", de nem mindenáron akarom...de én miatta kezdtem el szedni a gyógyszer is, mert még az elején kijelentette, hogy nem szereti a gumit...õ elõtte több 1, 5 évig nem szexeltem...tehát nem a szex miatt vagyok vele, hanem miatta akarok szexelni...vagyis vele...
A kérdező hozzászólása: és az, hogy lehet az elõzõ "kiröhögte" az egy dolog...de nem 1 csajjal volt elõttem...és kétlem, hogy csak '1 lökésnyi' lenne, mert akkor nem lett volna pl. 1ik nõjével 1ütt 2, 5évig...mert a csaj viszont szó szerint szexõrült...
Elõzõ vok.. Én nem tudhatom pontosan mi a baj. Én csak pusztán az érzéseit próbáltam kifejezni. Voltam hasonló helyzetben: ott az volt a szituáció, mikor az elsõ kapcsolatomban voltam, tök simán ment minden... a szüzesség elvesztése is 1-2-re megtörtént, soha nem járt a fejemben az hogy, nem tudok teljesíteni, meg nem felelek meg a másiknak... Mikor vége lett annak a kapcsolatomnak, elvesztettem a bizalmamat és az önbizalmamat is.. Mikor újabb kapcsolatba léptem, gyönyörû volt a lány, szerelmes is voltam õ is viszont szeretett. Abban az idõben jött elõ a 100% megfelelés a lánynak... Hasonló volt a szitu, akartam szexelni de féltem. Így halasztottam folyamatosan, míg egyszer meg nem történt... borzalmas volt, remegtem, féltem, hamar is elmentem... ezek után meg is történt a szakítás... gondolhatod? Padlóm voltam... Na utána volt 2 további kapcsolatom ami ugyan így, ugyan ez... Gondolkodtam rajta, nem is kell nekem többet nõ.. vágytam a szexre de rohadtul nem ment a dolog... Míg bele nem csöppentem egy újabb kapcsolatba. Mikor elõször lefeküdtem vele, megint megtörtént a tragédia. Csak a csajommal sokkal bensõségesebb volt a kapcsolatom mint az eddigiekkel... Mert míg az elõbbiek tényként kezelték a dolgot, ilyen vok és kész, megértést kaptam segítséget nem, ergo magamra maradtam.. viszont a mostani párommal más volt a helyzet 1-2 félresikerült alkalom után, sikerült beszélni vele errõl. És azok a szavak nagyon megnyugtatóan hatottak rám. Utána rájöttem mikéntjére, most lehet nyers vagyok de, ha úgy állok neki hu mi lesz, ja nem megy... nem is ment.. De ha kicsit másképp pl: megbaszlak és pont... ment is mint a karikacsapás. Elég volt 1 sikeres alkalmat megélnem, rögtön megint sínen volt minden... Mindezzel amit leírtam, csak 1 eshetõséget írtam le... de a férfiak 70% ebben szenved, nem béna nem impotens... csak nem megy. És az sem törvényszerû hogy akinek eddig jól ment a sex világ életébe is jól fog menni... Nálatok is jó nagy kihagyás volt, így akár mi is történhetett. És nem akartalak szídni, megbántani... Csak most elképzelheted ha ilyen helyzetben van a párod és a legapróbb jelét akarod adni szeretkezésnek máris milyen hatással van rá. Szokták mondani a nõk nehéz esetek, hát e férfiak is... üdv 22/f
A barátod látta már a mélyharapás címû filmet? xD lehet azért parázik xD
A kérdező hozzászólása: látta...XD
Mondd neki hogy a tiéd nem harap hanem mosolyog. ;) Én ilyen "poénokkal" oldom a hangulatot. xD Én a barátommal néztem meg szegény ki volt akadva egyfolytában azt mondta hogy milyen idióta film meg minden aztán mikor mondtam neki azt a mondatot azután már röhögött az egészen, nem mintha komolyan vette volna a filmet csak mégis... xD Szegényeknek biztos nemjó egy ilyet végignézni. xD
A kérdező hozzászólása: végig röhögött rajta így is...de nem tudom mi van vele...kezdek kikészülni...én nem szexmániás vok, én nem szexelni akarok, én szeretkezni akarok VELE...de úgy tûnik õ velem nem...és lehet nem is szeret, pedig mondja, de mindent csak mond...semmit nem tesz...lehet velem van baja...tudnám, hogy mi...nem mondja el
Szerintem ezt vele kéne megbeszélned, próbáld másfelõl megközelíteni a dolgokat, próbáld ki a romantikus vacsit, aztán pezsgõ vagy bor, utána pedig szeretkezzetek. Tudom hogy mondani könnyû és látom rajtad hogy te mindent megtettél de beszéld meg vele másképp nem megy, ha úgy érzed hogy már nem szeret, akkor próbáld meg újból és újból elcsábítani. :) Próbálok segíteni. :)
A kérdező hozzászólása: köszi
igen régi kérdés de hogy sikerült azóta?
Legközelebb kösd be a szemét, kötözd meg a kezét, izgasd fel a száddal, és ülj bele!
A kérdező hozzászólása: ismerem az exeit...szexeltek...nem szûz...
A kérdező hozzászólása: feláll neki...azzal nincs gond...és nem is szûz...szerintem velem van baja...bár azt mondja nem...nem beteg...nem szûz...egyszerûen nem jön össze...
Akkor most pontosan mi akadályozza meg, hogy berakja?
A kérdező hozzászólása: azt mondja, hogy fél, hogy beég...de hiába mondom , hogy ha korábban elmenne, vagy vmi, az nem gáz...úgymond "természetes", elõfordul...de õ azt mondja, ha olyan a szitu, leblokkol...
Nem teljesen érthetõ, hogy mi a probléma.
A barátod szûz? Hány évesek vagytok?
A kérdező hozzászólása: igazából, akinek elmeséltem a dolgokat, ezt senki nem értette meg...annyi, h orálisan minden oké, de nem mer "megszexualizálni"...valamitõl fél.de igazából õ sem nagyon tudja mi a probléma.tanácsot kérek akitõl lehet, hogy én mit tehetnék még, hiába érzem azt, h már mindent megpróbáltam...
A kérdező hozzászólása: nem szûz...én 20, õ 22
Ott vagytok az ágyban, és a barátod azt mondja, hogy nem rakja be, inkább a száddal csináld?
Ez tényleg furcsa helyzet, fõleg ha meztelenkedsz elötte.Én rádvetném magam az tuti :)
Lehet, hogy a puncikoboldtól fél!
A kérdező hozzászólása: Majdnem.ott vagyunk az ágyban, õ elkezd játszani velem, orálisan, stb...aztán próbálom én is "felhúzni", aztán 1x csak vagy abbahagyja amit csinál velem, vagy lelankad, ha én játszok vele...azt mondja mindez azért, mert leblokkol...de az exeinél nem volt ilyen gondja...
A kérdező hozzászólása: amikor megkérdeztem tõle, hogy az sem izgatja, hogy meztelenül hozzábújok, azt válaszolta, h 1 pasi nem feltétlenül izgul fel ettõl... O_o
Vagy lehet hogy tényleg szûz csak azt találja cikinek és inkább bemesélt neked valami sztorit.
Az én barátnõmmel már lassa 1 év 10 hó-ja együtt vagyunk és még mindig simán feláll a cerka ha csak meztelenül flangál elöttem akkor is :)
Aztaaa, visszatévedtem az oldalra, és oké, hogy ez már nem mai poszt, de kíváncsi vagyok, hogy végül mi lett a kimenetele, mert legutóbb énis "megszívtam" úgymond egy ilyen csávóval. És én hülye 1 évig vele voltam...hát senkinek nemkívánom;)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!