Találatok a következő kifejezésre: 1 éve a második gyermekünket, (4 db)

1 éve tervezzük a második gyermekünket, de sajnos nem akar összejönni. Vásároltam a napokban ovulációs mikroszkópot. Sok jót hallottam róla, de szükségem lenne még több bíztatásra ezzel kapcsolatban. Beválhat?

Legjobb válasz: Sajnos én azzal bíztatni nem tudlak mivel nekem nem segített.Én 3 hónapig használtam,de én 1 vagyok a sok közül.Mi is a második babát terveztük nekünk 10 hónap kellet hozzá én is kipróbáltam mindent 6 hónapig szedtem a clostilt minden másnap jártam uh-ra,hogy nézzék a peteérésem és mikkor lazán vettem a dolgot akkor jött össze.Ne foglalkozzál semmivel igaz én már könnyen beszélek,de bejön.Nézzd azt,hogy van már egy csodálatos gyermeked.Sajnos valakinek még 1 sincs és hidd el összefog jönni.Sok sikert!

Sajnos én azzal bíztatni nem tudlak mivel nekem nem segített.Én 3 hónapig használtam, de én 1 vagyok a sok közül.Mi is a második babát terveztük nekünk 10 hónap kellet hozzá én is kipróbáltam mindent 6 hónapig szedtem a clostilt minden másnap jártam uh-ra, hogy nézzék a peteérésem és mikkor lazán vettem a dolgot akkor jött össze.Ne foglalkozzál semmivel igaz én már könnyen beszélek, de bejön.Nézzd azt, hogy van már egy csodálatos gyermeked.Sajnos valakinek még 1 sincs és hidd el összefog jönni.Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Próbálkoztam nem gondolni a dologra, de valahogy ráterelõdik a szó. A Kisfiunk most 5 éves. és napi szinten megkérdi, hogy mikor jön már a tesókája... Szóval így igen nehéz. Remélem azért összejön. Nektek gratulálok!
Szia!Nekem sem mutatott kb 2 hónapig semmit és csodák csodája ebben a hónapban mutatott páfrányosat!
LH teszt sokkal jobb, nekem az jött be, a mikroszkóphoz sok tapasztalat kell, hónapok! Az LH teszthez csak pisi kell és kész, ketté is tudod vágni 5bõl 10 lesz! A DMben Tescoban is van! Drágább de jó! Én is a másodikat akarom, ezért vettem! 2 hónapja használom.
Szia! Nekem is az ovuteszt vált be. Már elsõ probálkozásra sikerült. Emellett figyeltem a hüvelyváladékot is.
szinte biztos vagyok benne, hogy egyszerre nem lehet igényelni
Szia! Egyszerre nem kaphatsz 2 juttatást. Még akkor se, ha épp nem a te nevedre kérnétek.
Természetesen kaphatsz Gyed-et, sõt Tgyás-t is, ha megvannak rá a feltételek. A Gyes-t viszont le kell ehhez mondanod, sajnos a férjed nem igényelheti (egy háztartáson belül csak 1 ellátás jár), de újra kérhetitek, ha lejárt a Gyed-ed.
Nem kaphattok. Barátnõm volt ilyen helyzetben õ csak a nagyra kapta a gyest, a kicsire csak a csal.pótlékot.(Õ mondta)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Hallottam olyat, hogy ha én lemondok a GYES-rõl, akkor kaphatok a picivel 2 évig GYED-et, aztán visszatérhetek az elsõ gyermek után járó GYES-re. Örülnék, ha segítene egy család jogis :)
A kérdező hozzászólása: Most megint hallottam valamit... a nagymama, aki vállalkozó, lehetne 1 évig GYES-en munka mellett?
Nem, mivel ha a nagyszülõ igényli a gyest, akkor a gyerekkel és az anyával egy lakcímre kell bejelenteni, vagyis ismét fennál, hogy egy családnak egy támogatás jár!
ennek az a lényege, hogy ellátásra vonatkozó jogai csak az anyának vannak. ezt a jogot delegálhatja, adhatja át valakinek apának, nagyszülõnek bizonyos feltételek mellett. Te mint anyuka nem vagy jogosult egyszerre két ellátása (jelen esetben Gyesre és Gyedre), tehát nincs mit átadnod. ha te igényelsz gyedet akkor nincs gyes, ha nem igényelsz gyedet (mert pl.: dolgozol vagy táppénzre mész stb., akkor a gyes jogosultságot adhatod át valakinek.

Aki legalább 2 évet várt az 1. gyermekére, mennyi idő próbálkozás után fogant meg a második?

Legjobb válasz: Mi az elsõre 1,5 évet vártunk. Okot nem tudtunk meg azóta se. Második 1 hónap alatt sikerült :) Nem hittük volna.

Mi az elsõre 1, 5 évet vártunk. Okot nem tudtunk meg azóta se. Második 1 hónap alatt sikerült :) Nem hittük volna.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszodat! Akkor Ti már szép kis család vagytok! De úgy látom, nem túl népszerû ez a kérdésem... :(
Szia! Mi két és fél évet vártunk az elsõre, aki most 21 hónapos, és 9 hónap próbálkozás után sikerült a kistesó, akivel most vagyok 23 hetes terhes. Elvileg nincs gond egyikünkkel sem, sok vizsgálat, gyógyszer stb. után végül mindketten spontán fogantak :) Nektek is sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Köszi, még most kezdtük :)


Akinek 1 év körüli gyermeke van, hogy birja a terhességet a másodikkal?

Tervezzük a kistesót, de most megijedtem. Nem a két gyerekt?l , hanem konkrétan a terhességt?l. Hogy fogom tudni emelgetni a nagyobbat és egyáltalán hogy fogom birni. Az els? terhességemnél sokszor keményedett a hasam, gyógyszert kellett rá szednem. Más gondom nem volt.

Legjobb válasz: Mi most várjuk a kistesót, és nagyon jól bírom, bár kétségtelen, hogy teljesen más így terhesnek lenni. Szinte alig van olyan, hogy pihenni tudnék, egész nap pörögni kell a naggyal. Elég fárasztó. Nálam az emelgetéssel nincs gond, de minden estére megfájdul a hasam, alig várom, hogy vége legyen a napnak. De eddig minden ok.

Mi most várjuk a kistesót, és nagyon jól bírom, bár kétségtelen, hogy teljesen más így terhesnek lenni. Szinte alig van olyan, hogy pihenni tudnék, egész nap pörögni kell a naggyal. Elég fárasztó. Nálam az emelgetéssel nincs gond, de minden estére megfájdul a hasam, alig várom, hogy vége legyen a napnak. De eddig minden ok.
Nekem a kislányom 5, 5 hónapos volt mikor teherbe estem a kisfiammal. A terhesség egy álom volt az elõzõhöz képest, hiszen nem volt stressz, nem volt hajtás stb... Igaz hajolni azt kellett, emelgetni is, de azért ha ésszel csinálod szerintem nem olyan vészes. Mondjuk, mikor szülés elõtti nap, elég erõs jósló fájásokkal még a mászókára másztam a lányom után, az már elég kellemetlen volt, de arra gondoltam, hogy kihasználom még ezt a napot, hiszen lehet holnap már nem lehetek vele. Amúgy alig volt idõm foglalkozni a terhességgel, ment minden a maga útján. Most újra terhes vagyok, a 15. hétben járok és a kisfiam 12 hónapos. Semmi gond nincs.
Nekem is hasonló tapasztalataim vannak, mint az elõttem válaszolónak. A negyedik babával akkor lettem terhes, mikor a harmadik 9 hónapos volt. Én is meg voltam ijedve, mert elõzõleg két vetélésem is volt, de muszáj volt emelgetni a picit, hiszen még járni sem tudott. Nem volt semmi gond, még túl is hordtam a babát. Persze fárasztó volt és keményedtem is, de sokkal könyebb volt, mint ahogy az elején képzeltem.
Én akkor estem teherbe a második babával mikor a "nagyobbik" 1 éves volt, nem volt gond az emelgetéssel pedig jó súlyban van, volt (14, 5kg most)Már egyre kevesebbet kell emelni, de nem is baj mert nagy pocakkal elég nehéz. 21 hónapos kisfiú anyukája és 37 hetes kismama
Nanulk semmi gond nem volt hala Istennek. En akkor lettem terhes, amikor az elso baba 5 honapos volt, viszont annal nehezebb, nem epp atlagos sulyu baba volt. 11 honaposan indult el, addig allando volt az emelgetes, es utana is, mert hiaba setalt mar, de tel volt, sok ruhaban nem haladtunk, a lakasban is sokat kellett ide-oda vinni, mert altalaban nem akart a sajat laban kozlekedni. Plusz mi emeleten laktunk, nem volt lift, naponta ketszer mentunk babakocsis setara, akkor elso korben levittem a babakocsit, masodik korben a babat, visszafele fel a babat, majd fel a vasarolt cuccokat, harmadik korben a babakocsit. Volt ido, amikor feltem, hogy gond lesz, foleg, hogy megspekeltuk ezt azzal, hogy volt egy koltozesunk 28 hetesen, majd egy vegleges koltozes 37 hetesen. De nem lett problema, a cipekedes, az ejszakazas, meg a sok rohanas, pakolas ellenere a 40. heten szultem, viszont nagyon keveset hiztam, valamint a masodik baba fel kiloval konnyebb lett, mint amennyivel az elso szuletett.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!