Találatok a következő kifejezésre: 1 év de (1026 db)

Ha nem idén érettségiztem, akkor is meg kell adni természettudományos tantárgy eredményt? És ha van olyan amit 2 évig tanultam és van amit 1 évig de az 1 évig tanultak eredménye jobb, akkor írhatom az 1 évig tanultat?

Legjobb válasz: igen, mindenképpen kell természettudományos tantárgy, emellett kezdenek azon gondolkodni hogy a földrajzot eltörlik választhatóként, te még a szerencsések közé tartozol. Mindenképp 2 évig tanult természettudományos tantárgyat kell megadni.

igen, mindenképpen kell természettudományos tantárgy, emellett kezdenek azon gondolkodni hogy a földrajzot eltörlik választhatóként, te még a szerencsések közé tartozol. Mindenképp 2 évig tanult természettudományos tantárgyat kell megadni.

Ha még nem próbálkozunk 1 éve, de szeretném megnézetni, nincs e valami baj, kivizsgál a doki?

Még csak 4 hónapja próbálkozunk,nem is ez aggaszt, csak nem szeretnék feleslegesen várni,ha esetleg baj van.

Legjobb válasz: nem értek egyet az elözö válaszoloval. nem kell azt hazudni hogy 1 éve probálkoztok én is meg mondtam öszintén hogy 6 honapja probálkozunk de szeretném ha el küldene minket vizsgálatra. a páromat sperma viszgálatra küldte aztán én vérvételen voltam ciklus 21. napján.meg menszeszem 3 . napján kellett volna menenm de nem jött meg multhét pénteken a menszeszem és soha nem szokot ki maradni csütörtök reggel tesztelek elsö vizeletböl.lehet babás vagyok.

nem értek egyet az elözö válaszoloval. nem kell azt hazudni hogy 1 éve probálkoztok én is meg mondtam öszintén hogy 6 honapja probálkozunk de szeretném ha el küldene minket vizsgálatra. a páromat sperma viszgálatra küldte aztán én vérvételen voltam ciklus 21. napján.meg menszeszem 3 . napján kellett volna menenm de nem jött meg multhét pénteken a menszeszem és soha nem szokot ki maradni csütörtök reggel tesztelek elsö vizeletböl.lehet babás vagyok.
Mi 8 honapja probálkozunk, nem vizsgál meg alaposan ha nem "hazudod" hogy már egy éve probálkoztok.Én nem hazudtam de nem is vizsgált rendesen, csak csinált egy hüvelyi ultrahangot.Ez orvostol függ!De a 4 honap az még télleg nem sok.Sok sikert!Szia
Mindenképpen azt kell mondani h 1 éve próbálkoztok, mert ellenkezõ esetben nem csinálja meg azokat a vizsgálatokat. Kegyes hazugság, de miért ne...

Pánik beteg vagyok már 1 éve de mostanában sűrűbben előfordulnak a rohamok és a közérzetem is elég rossz. Kérdésem ha egy 0.25 ös xanaxnak az 1/3át 1Lvízben feloldom és azt iszogatom milyen hatást válthat ki? Mert általában elalszom egy egésztől.

Legjobb válasz: Na álljunk meg egy picit..! Hogyhogy sokszor voltál pszichológusnál? Pszichoterápiát kezdtetek? Kötöttetek szerzõdést? Végigcsináltad? A házikat is? Az "egy-kétszer voltam pszichológusnál", az éppen, hogy a pszichológiai tanácsadás szintjét megüti SEMMI köze a gyógyító pszichoterápiához!!! A pánikbetegség kezelése csakis akkor hatékony, ha KOMBINÁLT a gyógyszer és a pszichoterápia! A gyógyszernél nem a xanaxnak van elsõdleges szerepe, hanem a kis dózisú antidepresszánsnak. Sajnos ezt ki kell tapasztalni, hogy melyik használ. DE terápia nélkül vajmi kevés a gyógyszer, mert belsõ gondolati és érzelmi rendszert nem változtatja meg, sem a korábbi emlékeket, hiedelmeket, automatikus negatív gondolatokat, játszmákat stb. Tehát ha valóban meg szeretnél gyógyulni, akkor felkeresel egy normális pszichiátert ÉS pszichológust és nekiállsz dolgozni te is, nem csak a külsõ megoldásra vársz! Egyéb esetben évekig elhúzódó mentális zavar, rögzült pánikbetegség, betegségelõnyök rögzülése, szocializációs zavarok várnak rád. Gondolom ezt nem szeretnéd. Jobbulást kívánok! Egy gyógyult "pánikos"

Na álljunk meg egy picit..! Hogyhogy sokszor voltál pszichológusnál? Pszichoterápiát kezdtetek? Kötöttetek szerzõdést? Végigcsináltad? A házikat is? Az "egy-kétszer voltam pszichológusnál", az éppen, hogy a pszichológiai tanácsadás szintjét megüti SEMMI köze a gyógyító pszichoterápiához!!! A pánikbetegség kezelése csakis akkor hatékony, ha KOMBINÁLT a gyógyszer és a pszichoterápia! A gyógyszernél nem a xanaxnak van elsõdleges szerepe, hanem a kis dózisú antidepresszánsnak. Sajnos ezt ki kell tapasztalni, hogy melyik használ. DE terápia nélkül vajmi kevés a gyógyszer, mert belsõ gondolati és érzelmi rendszert nem változtatja meg, sem a korábbi emlékeket, hiedelmeket, automatikus negatív gondolatokat, játszmákat stb. Tehát ha valóban meg szeretnél gyógyulni, akkor felkeresel egy normális pszichiátert ÉS pszichológust és nekiállsz dolgozni te is, nem csak a külsõ megoldásra vársz! Egyéb esetben évekig elhúzódó mentális zavar, rögzült pánikbetegség, betegségelõnyök rögzülése, szocializációs zavarok várnak rád. Gondolom ezt nem szeretnéd. Jobbulást kívánok! Egy gyógyult "pánikos"
Szerintem semilyet , másik meg hogy nem biztos hogy teljesen feloldódik.
Nekem is volt enyhe pánikbetegségem...én inkább az agyamban próbáltam leküzdeni, nem szedtem semmit ellene..
Ha a gyógyszer ennyire kiüt, akkor mindenképpen menj vissza a szakorvoshoz és tõle kérj ez ügyben tanácsot. 1. Lehet hogy nem ez a megfelelõ gyógyszer 2. Lehet hogy az adagolása sem megfelelõ Egy biztos! A gyógyszeres terápiának a célja soha nem az, hogy teljes kiüsse az embert! Minden nyugtató hatású gyógyszer készítmény egy idõ után függõséget okozhat. Fontos a szünet vagy egyéb készítmény pótlása. Úgy tudom kognitív pszichoterápiás kezeléssel+ megfelelõ gyógyszerezéssel mellett enyhíthetõk a tünetek. Ne elégedj meg annyival, hogy csak gyógyszereznek! A Xanax különösen veszélyes a függõség kialakulására nézve!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm :) Aza gond, hogy az orvosok nem tudnak gyengébbet adni mert az meg egyáltalán nem használ azt mondták van mégegy fajta nyugtatójuk de az ugyan olyan mint a xanax :/ Nagyon sokszor voltam már ezzel orvosnál pszichológusnál stbstb ...
0.25-ös Xanax egyharmada 1 liter vízben feloldva??? Még egy csecsemõ se álmosodna el tõle, illetve semmilyen hatással nem lenne rá. Maximum a tudattól alszol el, hogy "Na, most aztán begyógyszereztem magam, mint az állat." De komolyan, a 0, 25-ös Xanax-nál gyengébb gyógyszer már nem is létezik, fõleg ha még egy liter vízzel veszed be. Én is voltam pánikbeteg, végigjártam az összes lehetséges módot a gyógyulásra, és végül az autogén tréning segített. Tudom ajánlani, TB-re is felírhatja a doki.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek.... már nagyon sokat küzdöttem ez ellen és nagyon sok orvosnál is jártam vele meg nagyon sok pszichológusnál is akik mindig megállapították, hogy nem tudják mi lehet a probléma.
Lehet erõs neked ez a mennyiség. Vegyél be csak negyedet. Nem mindenkire hat egyformán a gyógyszer! Ha sûrûsödtek a rohamaid és a közérzeted is rossz, akkor keresd fel a pszichiáteredet.
Ezt nem gyógyszerrel kellene megoldani, hanem pszihoterápiával és kérdések feltevésével. Bocs.... a gyógyszer hat az elején, jobbít egy kicsit, mert ettõl át tudod gondolni félelem nélkül, mi okozhatja a tüneteidet. Ennyi, de semmi több. Szerintem inkább változtass életvitelt, úgy, ahogy azt a betegség szeretné, hiszen nem véletlen alakul ki. Ez a szervezeted egy védekezése, még ha nekünk rossz is - a természet sem tökéletes -. FYI: a Xanax függõséget okozó szer, amire ha rászoksz, nagyon nehéz leállni és ez nem cigaretta, ami max egy szervedet károsítja vagy magas vérnyomást ad, ez teljesen lekészít. Így akarsz kikötni?

Lindynette 20 drazsét szedek 1 éve, de most két levél közti 7 gyógyszermentes nap után nem a 8. , hanem a 10. napon kezdtem el a fogamzásgátló szedését és így szeretkeztünk a barátommal, belém ment el. Mennyi az esélye, hogy terhes vagyok?

A hónap közepe körül barnás, menstruáció szer? folyásom volt. Más esetben ugyan abban az id?pontban szedem be a gyógyszert.

Legjobb válasz: Elvileg, ha 1 évig szedted rendesen akkor védett vagy, de azért bevehettél volna egy 72 órásat, hogy semmi baj ne legyen.

Elvileg, ha 1 évig szedted rendesen akkor védett vagy, de azért bevehettél volna egy 72 órásat, hogy semmi baj ne legyen.
Ó te ártatlan pára...igazi hõs szerelmes...vegyél neki ajándékot szülinapjára!
ne gondolj rá, annyi jó csaj van
Bizony, ilyen rusnyán kiszúrni a többi lánykával...!
Miért gondolja minden tini, hogy rákos?? Kizárt, hogy rák fõleg, ha kétoldali..Menj inkább bulizni..
Elsõ vagyok. 16 évesen mehetsz egyedül is orvoshoz, õt pedig köti az orvosi titoktartás. Szerintem nincs komoly baj, de azért menj el dokihoz, mert úgyis csak akkor tudsz megnyugodni. Minden elképzelhetõ jót kívánok Neked egész életedre!!! :)
Ne gondolj a legrosszabbra, de menj orvoshoz, mert biztosat csak õ tud mondani! :)
A kérdező hozzászólása: de en megis felek...mas nem is jut eszembe, csak a mellrak. anyanak pedig felek szolni, nem akarom, hogy aggodjon.
Szerintem a tejmirigyeket érzed benne, de érdemes lenne szólnod mindenképp anyukádnak, ki tudja mi a gond.. tudod jól hogy ilyenkor minden nap számít ha komolyabb... ja és szerintem itt egy nõgyógyász sincs, pláne olyan aki a leírásod alapján megmondja mi a bajod, maximum találgatunk.
A kérdező hozzászólása: mar egy ideje eldöntöttem, hogy ma, karácsony utan szolok neki, de valamiert nem megy.
A kérdező hozzászólása: nem csak a csomok miatt, hanem a mellbimbom is.
Ha egyformán van mindkettõ melledben csomó/fájás, akkor biztos hogy nem rák! Pláne a te korodban ez szinte elképzelhetetlen!

Dunaújvárosi Főiskola hallgatója voltam 1 évig de végül át raktak fizetősre. Az idei év első félévében már OKJ tanfolyamra jártam máshova. A hallgató jogviszonyt megszüntettem. A Főiskola behajthatja-e rajtam az idei első félév tandíját?

Ez azért fontos mert a hallgatói jogviszonyt az idei félév els? 2 hónapjában szüntettem meg, de nemrégiben kaptam egy üzenetet a tartozásról, amiben azt írták, hogy ha kell bírósági úton kamatokkal együtt behajtják. Megteheti ezt az iskola vagy sem?

Legjobb válasz: igen, behajthatják. korábban kellett volna megszüntetni a jogviszonyod.

igen, behajthatják. korábban kellett volna megszüntetni a jogviszonyod.
meg :(
A kérdező hozzászólása: de hogyan hajthatnák be? hiszen nem ott tanultam. egy órára se mentem be. behajtani meg nagyon nem tudják mert nincs saját keresetem.. olyanért mert nem fogok fizetni majdnem 200.000Ftot amit nem is kaptam meg
ez nem így van. aki pl fizetõsön van, és nem jár be, õ se mondhatja a végén, hogy jah, am be se jártam, nem akarok fizetni. vagy, pl. megrendeled a UPC csomagját, de be se kapcsolod a TV-t, és így nem akarsz fizetni.... szerinted? hogy tudják behajtani? bírósági úton sajna. :( Jobban jársz, ha most egyezséget kötsz velük, mert ha végrehajtóhoz kerül 200-ból 600ezer lesz!
jah, nincs saját kereseted... viszont. így mire lesz, addig szépen kamatozik, aztán majd ha lesz, akkor majd levonják. vagy amíg lesz valami ingó vagy ingatlanod. akkor azt elveszik a tartozás fejébe
A kérdező hozzászólása: hát mindenki tévedett :D nem kell fizetnem :D csak elfelejtették levenni a tandíj fizetést a hallgató jogviszonyom megszüntetése után. és mivel rendszerüzenetet küldtek a rendszer engem is bele vett tartozóként de a rendszer nem figyelte az üzenet küldésekor hogy én hivatalosan nem voltam már hallgatói jogviszonyban. a lényeg hogy a tandíj tétel törlésre került és nem kell fizetnem :) probléma letudva :)

4 évig szedtem a Harmonet fogamzásgátlót minden mellékhatás nélkül, majd tartottam egy 2 éves szünetet. Most ismét szedem kb. 1 éve, de vannak a menstruációmmal gondok. Abba kellene hagynom a fogamzásgátló szedését?

Utolsó normális (id?ben megjött, és szokásosan 4 napig tartott) menzeszem februárban volt. Márciusban semmi, áprilisban 1 nap, május 2 nap, június 3 nap...azért haladok:)) De most júliusban 1 héttel elöbb megjött, még végig sem szedtem a levéllel, és majdnem 7 napig megvolt..

Legjobb válasz: Mindenképpen menj orvoshoz. Ha hormonális fogamzásgátlót használ az ember (legyen az bogyó, vagy például hüvelygyûrû), a használat felfüggesztésével megvonásos vérzésnek kell jelentkeznie. Tehát minden hónapban menstruálnod kellene fogamzásgátló mentes napokon, ha ez elmarad, akkor valamilyen gond van. Majd a doki megmondja, hogy azonnal hagyd-e abba, vagy várd meg a ciklus végét (sokszor okozhat hormonháztartási problémát az is, ha nem a ciklus végén történik meg az elvonás). Irány a doki!

Mindenképpen menj orvoshoz. Ha hormonális fogamzásgátlót használ az ember (legyen az bogyó, vagy például hüvelygyûrû), a használat felfüggesztésével megvonásos vérzésnek kell jelentkeznie. Tehát minden hónapban menstruálnod kellene fogamzásgátló mentes napokon, ha ez elmarad, akkor valamilyen gond van. Majd a doki megmondja, hogy azonnal hagyd-e abba, vagy várd meg a ciklus végét (sokszor okozhat hormonháztartási problémát az is, ha nem a ciklus végén történik meg az elvonás). Irány a doki!

Aki Kft-t alapított volna a következõ 1 évben, de megtudta, hogy 3 millióra növekszik az alaptõke márciustól, mit fog lépni erre?

Mi a párommal ilyen helyzetben vagyunk. Kft-t szerettünk volna alapítani, egyrészt mert közösen végezzük a munkát, másrészt meg ez illene a profilunkhoz. Még 1-1,5 milliót kibírnánk, ha bele kellene tenni a vállalkozásba, na de 3-at? Aki csak egy egyszerû kis céget visz, 1-2 fõvel, az hogy gazdálkodja ki ezt a plusz "kidobott pénzt"? És aki most alapított volna (pl. TÁMOP fiatal vállalkozókat segítõ támogatásra készülõk), az mit fog tenni? Mi külföldön gondolkozunk, csak hát ott meg a székhely a probléma.

Legjobb válasz: Én is így alapítottam idén egyet, de tisztába voltam vele, hogy 3 millió kell 2016-ig, amire volt háttér fedezetem, ha fel kell majd mutatni.(De hallottam már olyanról is, ahol úgy oldották meg,hogy csak papíron lett beírva alapításkor 3 millió törzstõkének, házipénztárba téve) Az újonnan indulóknak ezzel számolniuk is kell tervezéskor,különben át kell magukat módosítani pl. kkt-vá. A meglévõknek meg már egyéb módosításkor (pl. székhely, telephely, változás, stb) nyilatkozniuk kell, majd hogy meg van -e a szükséges tõkerész. A szóban forgó támop pályázatban meg alapból kft-re 6 millió pályázható, ami több mint 3.

Én is így alapítottam idén egyet, de tisztába voltam vele, hogy 3 millió kell 2016-ig, amire volt háttér fedezetem, ha fel kell majd mutatni.(De hallottam már olyanról is, ahol úgy oldották meg, hogy csak papíron lett beírva alapításkor 3 millió törzstõkének, házipénztárba téve) Az újonnan indulóknak ezzel számolniuk is kell tervezéskor, különben át kell magukat módosítani pl. kkt-vá. A meglévõknek meg már egyéb módosításkor (pl. székhely, telephely, változás, stb) nyilatkozniuk kell, majd hogy meg van -e a szükséges tõkerész. A szóban forgó támop pályázatban meg alapból kft-re 6 millió pályázható, ami több mint 3.
Bt, Kkt?
A törzstõkét nem lehet házipénztárba befizetni, meg kell jelennie a bankszámlán. Ha be van fizetve, akkor már fel lehet venni a házipénztárba, viszont egy esetleges ellenõrzés során ellenõrizhetik a házipénztárt is.
a törzstõkét a jelenleg hatályos szabályok szerint be lehet fizetni házipénztárba, sõt be is jegyzik....
Alapból házipénztárba fizeted a törzstõkét, mivel bankszámlát csak alapítás után e-aktával nyithatsz és amíg be nem jegyzik nem is aktiválják a bankszámládat. Így addig nincs mire befizetned a törzstõkét, amíg be nem jegyzik a céget. Így fordulhat elõ, hogy házipénztárba nem létezõ összegeket írva alapítanak kft-ket. Nyilván ezt a sok 50-100 ezer forintból alapított cégeket szeretnék vissza szorítani a 3 milliós törzstõke emeléssel is.
Jegyzett, de be nem fizetett tõke.
Egyébként jól mondtam, a törzstõkének meg kell jelennie a bankszámlán: http://cegalapitas.topcegalapitas.hu/hirek/15/Cegalapitas_Be..
Ha tehetséges vagy akkor még elérhetsz valamit, de valószinû nem vagy az, ha annak idején nem fedeztek fel. Hobbinak tökéletes.
A kérdező hozzászólása: Igen manapság ritka az ilyen, de szerintem az ilyen az nagyon büszke lehet magára, mert ez nem miindenkinek sikerül, de szerintem csak akarat kérdése, amit igazán akar az ember és csinálja is és mindent bele ad az sikerül is.
Manapság egyre ritkábbak a Bebééhez hasonló nagy ugrások, az pedig szinte már elképzelhetetlen, ami az olasz Moreno Torricellivel történt az 1990-es években. A védõ válogatottságig vitte, pedig 22 éves koráig csak hobbiszinten futballozott. Több amatõr csapatban játszott, miközben kitanulta az asztalos szakmát, és egy bútorgyárban dolgozott, amikor aktuális együttese, az ötödosztályú Caratese 1992 nyarán edzõmeccset játszott a Juventusszal. A torinóiak akkori mesterének, Giovanni Trapattoninak pedig annyira megtetszett a rendkívül lelkes védõ játéka, hogy szerzõdést ajánlott neki. Nem sokkal késõbb Torricelli már bemutatkozhatott a Serie A-ban, és egy éven belül UEFA-kupa-gyõztes volt - a torinóiakkal összesen három bajnokságot, két Olasz Kupát, Bajnokok Ligáját és Világkupát is nyert.
A kérdező hozzászólása: egyébként sajnos még cuccom sincs
A kérdező hozzászólása: az egyik edzõt ismerem személyesen, de õ csak a kicsiket edzi 8 éveseket, de rendben, megfogadom akkor, a héten valamikor lemegyek edzés elött (csak azt kell kideríteni mikor van edzés) és beszélek az edzõvel, aki a nagyokat edzi.
Nem kell ide semmi e-mail... arra ugyse kapsz választ... A menet a következõ. Lemész a pályára, körebekérdezõsködsz, hogy mikor szoktak edzések zajlani. Megjelensz edzés elõtt fél órával, megkeresed edzõbát, és õ majd elmondja, hogy hogyan tudod az edzéseket látogatni. Estek 99%-ban azt kérdezi majd, hogy van-e cuccod, aztán beállít a többiek közé rohangálni. Maradék 1%-ban ha vannak feltételek akkor csak azt fogja közölni, és ha teljesíted akkor látogathatod az edzéseket. Azért nem hiszem, hogy "próbaedzést" még egyelõre valami eltételekhez kötik, hacsak nem valami NBI-NBII-es csapat... Nekem eddig mindig a 99% jött be.. (megye II- I, NBII)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, közben felkerestem a helyi sportegyesület weboldalát és írtam nekik egy e-mailt hogy mi ennek a menete, ha még beférnék akkor elkezdem, aztán lesz belõle ami lesz, sokat nem várok tõle és akkor nem csalódhatok, viszont bele fogok adni mindent. Én úgy érzem a tehetségem az meg van hozzá, nyaranként szoktunk még a mai napig lejárni a pályára focizni de csak így haverokkal, régen játszottam csapatba (8 évesen kb) és persze tisztába vagyok azzal, hogy nehéz lenne behozni a lemaradást, de nem lehetetlen, én úgy érzem egy két év alatt be tudnám még hozni, (gyorsan tanulok és hamar fejlõdök) na majd meglátjuk, köszi a válaszokat!
19 évesen lassan már kiöregedsz :) Tény, hogy azokat már valószínûleg nem, vagy nagyon lassan tudod behozni, akik már 6 évesen különbözõ edzõk kezei alatt formálódtak. Tehát 19 évesen már kellene, hogy legyen 10-13 év gyakorlatod. Persze vannak kivételek, de ehhez órási tehetségnek kell lenni valakinek. Van olyan válogatott focista aki viszonylag késõn (14 évesen) kezdett el focizni és mégis elérte azt, hogy topligában játsszon. Viszont ha hobbiként akarod csinálni, akkor nem csalódhatsz sokat. Csinálod, ameddig jól esik...
A kérdező hozzászólása: akkor még nagyon kicsi voltam talán 8 éves, hova kellene jelentkeznem? keressem fel a helyi focicsapatot és mondjam, hogy játszani szeretnék vagy hogy? van itt több foci csapat is még nõi is, vagy az edzõt keressem fel?
Üdv.Szerintem nagyon nem késõ még fiatal vagy könnyebb lenne ha 6-7éves korod óta rendszeresen fociztál volna könnyeb lenne de így is még korán sem késõ sok sikert továbbra is

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!