Találatok a következő kifejezésre: 1 év általában (22 db)

Ha már 2 éve fehér folyásom van akkor bármikor megjöhet vagy még lehet hogy 1 évbe bele telik. Általába mikor szokott a fehér folyástól kezdődően megjönni?

vagy nem is tudom hogy kérdezzem. Szóval ha már van fehér folyás rá mikorra jön meg a menstruáció (általában)?

Legjobb válasz: 1 és 3 év között akármikor a folyástól számítva

1 és 3 év között akármikor a folyástól számítva
A kérdező hozzászólása: én 12:)
Nekem például 2, 5 éve van, de még nem jöttmeg. Am. ez változó. Am 14 éves vagyok :)
A kérdező hozzászólása: Oke mar megjott...csak szoltam /./
Én vok a 14 éves! :) Nekem is megjött!! :)

Egy életbiztosítónál dolgoztam, 1 évig, és megszûntek az általam kötött szerzõdések 1 éven belül, így a biztosító jutalék visszaírás címén követeli rajtam a részemre kifizetett jutalékot. Mit tehetek hogy ezt ne kelljen kifizetnem?

Tegnap jött meg a közjegyzõi fizetési meghagyás, ami alapján feljelentenek ha nem fizetem ki. Elég nagy összegrõl van szó, 250.000 Ft

Legjobb válasz: keress ügyvédet max, de mivel gondolom aláírtál mindent, így nincs sok választásod.

keress ügyvédet max, de mivel gondolom aláírtál mindent, így nincs sok választásod.
Ezt buktad, fölösleges az ügyvéd, mert így írtad alá a szerzõdést. Ez arra megy ki, h ne mindenféle jött-menttel köss biztosítást, hanem komoly, fizetõképes ügyfelekkel.
miért szûntek meg a szerzõdések?
A kérdező hozzászólása: Nem fizették a díjat az ügyfeleim, csak az elsõ 3-6 hónapot.
alapesetben jogos a követelés. 3 hónap után miért nem fizették az ügyfelek? jól mérted fel az igényeket? Esetleg reaktiválhatóak a szerzõdések az elmaradt díj befizetésével?

Pánik beteg vagyok már 1 éve de mostanában sűrűbben előfordulnak a rohamok és a közérzetem is elég rossz. Kérdésem ha egy 0.25 ös xanaxnak az 1/3át 1Lvízben feloldom és azt iszogatom milyen hatást válthat ki? Mert általában elalszom egy egésztől.

Legjobb válasz: Na álljunk meg egy picit..! Hogyhogy sokszor voltál pszichológusnál? Pszichoterápiát kezdtetek? Kötöttetek szerzõdést? Végigcsináltad? A házikat is? Az "egy-kétszer voltam pszichológusnál", az éppen, hogy a pszichológiai tanácsadás szintjét megüti SEMMI köze a gyógyító pszichoterápiához!!! A pánikbetegség kezelése csakis akkor hatékony, ha KOMBINÁLT a gyógyszer és a pszichoterápia! A gyógyszernél nem a xanaxnak van elsõdleges szerepe, hanem a kis dózisú antidepresszánsnak. Sajnos ezt ki kell tapasztalni, hogy melyik használ. DE terápia nélkül vajmi kevés a gyógyszer, mert belsõ gondolati és érzelmi rendszert nem változtatja meg, sem a korábbi emlékeket, hiedelmeket, automatikus negatív gondolatokat, játszmákat stb. Tehát ha valóban meg szeretnél gyógyulni, akkor felkeresel egy normális pszichiátert ÉS pszichológust és nekiállsz dolgozni te is, nem csak a külsõ megoldásra vársz! Egyéb esetben évekig elhúzódó mentális zavar, rögzült pánikbetegség, betegségelõnyök rögzülése, szocializációs zavarok várnak rád. Gondolom ezt nem szeretnéd. Jobbulást kívánok! Egy gyógyult "pánikos"

Na álljunk meg egy picit..! Hogyhogy sokszor voltál pszichológusnál? Pszichoterápiát kezdtetek? Kötöttetek szerzõdést? Végigcsináltad? A házikat is? Az "egy-kétszer voltam pszichológusnál", az éppen, hogy a pszichológiai tanácsadás szintjét megüti SEMMI köze a gyógyító pszichoterápiához!!! A pánikbetegség kezelése csakis akkor hatékony, ha KOMBINÁLT a gyógyszer és a pszichoterápia! A gyógyszernél nem a xanaxnak van elsõdleges szerepe, hanem a kis dózisú antidepresszánsnak. Sajnos ezt ki kell tapasztalni, hogy melyik használ. DE terápia nélkül vajmi kevés a gyógyszer, mert belsõ gondolati és érzelmi rendszert nem változtatja meg, sem a korábbi emlékeket, hiedelmeket, automatikus negatív gondolatokat, játszmákat stb. Tehát ha valóban meg szeretnél gyógyulni, akkor felkeresel egy normális pszichiátert ÉS pszichológust és nekiállsz dolgozni te is, nem csak a külsõ megoldásra vársz! Egyéb esetben évekig elhúzódó mentális zavar, rögzült pánikbetegség, betegségelõnyök rögzülése, szocializációs zavarok várnak rád. Gondolom ezt nem szeretnéd. Jobbulást kívánok! Egy gyógyult "pánikos"
Szerintem semilyet , másik meg hogy nem biztos hogy teljesen feloldódik.
Nekem is volt enyhe pánikbetegségem...én inkább az agyamban próbáltam leküzdeni, nem szedtem semmit ellene..
Ha a gyógyszer ennyire kiüt, akkor mindenképpen menj vissza a szakorvoshoz és tõle kérj ez ügyben tanácsot. 1. Lehet hogy nem ez a megfelelõ gyógyszer 2. Lehet hogy az adagolása sem megfelelõ Egy biztos! A gyógyszeres terápiának a célja soha nem az, hogy teljes kiüsse az embert! Minden nyugtató hatású gyógyszer készítmény egy idõ után függõséget okozhat. Fontos a szünet vagy egyéb készítmény pótlása. Úgy tudom kognitív pszichoterápiás kezeléssel+ megfelelõ gyógyszerezéssel mellett enyhíthetõk a tünetek. Ne elégedj meg annyival, hogy csak gyógyszereznek! A Xanax különösen veszélyes a függõség kialakulására nézve!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm :) Aza gond, hogy az orvosok nem tudnak gyengébbet adni mert az meg egyáltalán nem használ azt mondták van mégegy fajta nyugtatójuk de az ugyan olyan mint a xanax :/ Nagyon sokszor voltam már ezzel orvosnál pszichológusnál stbstb ...
0.25-ös Xanax egyharmada 1 liter vízben feloldva??? Még egy csecsemõ se álmosodna el tõle, illetve semmilyen hatással nem lenne rá. Maximum a tudattól alszol el, hogy "Na, most aztán begyógyszereztem magam, mint az állat." De komolyan, a 0, 25-ös Xanax-nál gyengébb gyógyszer már nem is létezik, fõleg ha még egy liter vízzel veszed be. Én is voltam pánikbeteg, végigjártam az összes lehetséges módot a gyógyulásra, és végül az autogén tréning segített. Tudom ajánlani, TB-re is felírhatja a doki.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek.... már nagyon sokat küzdöttem ez ellen és nagyon sok orvosnál is jártam vele meg nagyon sok pszichológusnál is akik mindig megállapították, hogy nem tudják mi lehet a probléma.
Lehet erõs neked ez a mennyiség. Vegyél be csak negyedet. Nem mindenkire hat egyformán a gyógyszer! Ha sûrûsödtek a rohamaid és a közérzeted is rossz, akkor keresd fel a pszichiáteredet.
Ezt nem gyógyszerrel kellene megoldani, hanem pszihoterápiával és kérdések feltevésével. Bocs.... a gyógyszer hat az elején, jobbít egy kicsit, mert ettõl át tudod gondolni félelem nélkül, mi okozhatja a tüneteidet. Ennyi, de semmi több. Szerintem inkább változtass életvitelt, úgy, ahogy azt a betegség szeretné, hiszen nem véletlen alakul ki. Ez a szervezeted egy védekezése, még ha nekünk rossz is - a természet sem tökéletes -. FYI: a Xanax függõséget okozó szer, amire ha rászoksz, nagyon nehéz leállni és ez nem cigaretta, ami max egy szervedet károsítja vagy magas vérnyomást ad, ez teljesen lekészít. Így akarsz kikötni?

Már lassan 2 éve menstruálok, kb az 1. évig mindig 23.-a körül jött meg, aztán vhogy lassan átállt 6.-ára. Általában rendszeres volt, de most nem jött meg. Normális a menstruációm?

Létszi segítsetek,kicsit aggódok. Lehet hogy most kimarad,vagy pedig csak ismét átáll egy másik id?pontra?...de szerintetek ez normális, vagy van okom aggódni? Köszönöm. :)

Legjobb válasz: Helló Normális a menstruációd. Nincsen semmi baj nem kell aggódnod megfog majd jönni,ha stresszelsz akkor még késõbb fog megjönni.Lehet hogy most kimarad vagy hogy át fog állni egy másik idõpontra.

Helló Normális a menstruációd. Nincsen semmi baj nem kell aggódnod megfog majd jönni, ha stresszelsz akkor még késõbb fog megjönni.Lehet hogy most kimarad vagy hogy át fog állni egy másik idõpontra.

Üdvözlöm! 43 éves vagyok. 1 gyermekem van akit 33 évesen szültem. kb. 1 éve akár 14 napot is késett a mensesem, de talán 2-3 alkalommal. Az utóbbi 3 hónapban 21 napra jött meg, pedig általában 25 napra jár. Most az a problémám, hogy 11 napra érkezett meg.

Üdvözlöm! 43 éves vagyok. 1 gyermekem van akit 33 évesen szültem. kb. 1 éve akár 14 napot is késett a mensesem, de talán 2-3 alkalommal. Az utóbbi 3 hónapban 21 napra jött meg, pedig általában 25 napra jár. Most az a problémám, hogy 11 napra érkezett meg. Egyébként nem szokott össze vissza járni. Mi lehet az oka. Utólagosan elmondanám, hogy 1 év alatt kb. 12 kg-ot is fogytam, és elég sok lelki problémám is van. Várom a válaszát. Szrné.

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A rendszertelenül jelentkező vérzéseknek számos oka lehet, amelyet csak kivizsgálással lehjet tisztázni. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A rendszertelenül jelentkező vérzéseknek számos oka lehet, amelyet csak kivizsgálással lehjet tisztázni. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Mi lehet a baj? 1 éve hagytam abba a fogamzásgátlót, 1-2 esetet kivéve folyamatosan késik a menszeszem. Általában 3-4 hetet. A vérvétel eredményeim jók többször is nézték hormon stb. Nagyon szeretnénk babát. Sikerült valakinek így is teherbe esni?

Legjobb válasz: UH-t is csináltak, PCO lehet, de ahhoz az értékekenek is jelezniük kellene, szerintem mindenképp keresd tovább az okát, mert nem normális, és ha valami miatt nem bízol a dokiban nyugodtan válts!

UH-t is csináltak, PCO lehet, de ahhoz az értékekenek is jelezniük kellene, szerintem mindenképp keresd tovább az okát, mert nem normális, és ha valami miatt nem bízol a dokiban nyugodtan válts!
A kérdező hozzászólása: Most ahogy olvasgatom itt a kérdéseket bennem is felmerült a pco?!Már 3 orvosnál voltam az 1 év alatt, egyik sem igazán foglalkozott igazán velem, de remélem sikerül kideríteni az okát!Köszi a válaszod!
ha Pesten laksz írj egy mailt ajánlok neked egy dokit.

Az egészségügyi szolgáltatási járulék önkormányzat által történõ átvállalása szociális alapon (1 évre) hogy történik? Milyen adatlap kell hozzá? Bõvebben lent.

Az lenne a fõ kérdés, hogy mennyire mennek mélyen bele az anyagi helyzetünkbe? Félreértés ne essék, "valóban" jogosultak lennénk, hiszen a 34.200 Ft-ot nem haladja meg az egy fõre esõ jövedelmünk. Viszont nem szeretném, ha minden egyes kiadást, vagyontárgyat, stb fel kellene sorolni, mint amit a Nav-nál kell, ha részletfizetést akar kérni valaki. (Páromnak két éves elmaradása van, ezt most ki kell fizetni sajnos, de utána igényelni szeretnénk, hogy egy évig az önkormányzat fizesse utána a járulékot, mivel alkalmi munkája van csak, az nem jár biztosítási jogviszonnyal. Kevés a jövedelmünk, én is csak gyest és családi pótlékot kapok, keresem a munkát, hogy valamivel növeljem a jövedelmünket, eddig nem sok sikerrel. :( Kérem aki igényelt már ilyet, írja le legyen szíves, hogy mit kérnek, elég-e kettõnk jövedelemigazolása, vagy más is kell?

Legjobb válasz: Bemész az önkormányzathoz, õk adnak lapot. Igen, fel kell sorolni rajta az autót meg a nyaralót is.

Bemész az önkormányzathoz, õk adnak lapot. Igen, fel kell sorolni rajta az autót meg a nyaralót is.
A kérdező hozzászólása: Egyik sincsen, de azért köszi. A lényeget értettem. :) Még valami... Ugyanazon a lakcímen, de különválasztott házban élünk a szüleimmel, abban segítenek, hogy nem kell albérletet fizetni és a rezsi ránk esõ részét is részletekben fizetjük, ahogy tudjuk. Errõl persze nincs papír, a számlák se az én nevemre jönnek, hanem az övékére. Én állandóra, párom tartózkodási engedéllyel van ide bejelentve. A ház fizikailag egy, de úgy lett átalakítva, mintha két lakás lenne, két bejárat, nem leht átjárni egyik részbõl a másikba csak az udvaron. Tulajdonjogom nincs benne. Ebben az esetben a szüleim jövedelmét is be kell számítani? Az Õ dolgaiknak is utánajárhatnak? Épp emiatt nem igényeltük a Nav-os tartozás esetében a részletfizetést, hogy ne kelljen mindannyiunknak mindenét kiadni... A szüleim sem gazdagok, épp annyi van, hogy fenn tudják tartani a lakást, meg ugye bennünket is segítenek ahogy tudnak.
Kicsit hiányos a feladat, nem volt még valami esetleg? :)
Kissé hiányos a feladat, nem volt még valami esetleg? :)
A kérdező hozzászólása: Csak ennyi volt a vizsgakérdés.Ezért nem tudom én se.

1 éve szenvedek HPV szemölcsökkel, melyek a pénisz tövénél jelentkeznek. Általában 3-4 db mindig, s a condyline ecsetelõvel kezelem õket, de mint a legtöbb embernél úgy nálam is visszajönnek. Mit tehetek, hogy meggyógyuljak?

Jómagam nem dohányzok, sportolok rendszeresen, odafigyelek az étkezésre. Grapefruit magolaj cseppekkel erõsítem az immunrendszerem lugosító tea keveréket iszok, állítólag ez jó. De nincs eredmény!!! Szörnyû érzés, nem tudom meddig bírja a párkapcsolatom....a teljes idegösszeomlás és kétségbeesés kerülget a tehetetlenség miatt!!

Legjobb válasz: Nekem egy volt, amit lézerrel leégetett a doki, azóta nem jött elõ.

Nekem egy volt, amit lézerrel leégetett a doki, azóta nem jött elõ.
Menj el egy bõrgyógyászhoz, õ lézerrel leégeti. Kellemetlen mûvelet, és utána kb. két hétig nagyon oda kell rá figyelned, de megéri, mert kicsi az esélye a kiújulásnak.
Nem tudom, én nem sportolok, vagy néha torna, nem eszek nagyon egészségesen, gyengének is érzem magam sokszor. Nekem 3 hét alatt elmúlt, én is grapefruit cseppeztem, és condyline-oztam. Nem tudom, igyál sok vizet is. :S Vagy nem tudom te mennyi ecsetelõt viszel fel, nekem volt, hogy eléggé kimart ott lent, vérzett is, nagyon fájt (tudom, kicsit túlzás) de aztán elmúlt.

Ha délután max.14h-ig eszek, ugy fogyhatok? Reggelizek és ebédelek mint általában, délután és este már semmi, csak folyadék, minnél több.15-20 kg kellene leadnom (elkövetkezendő 1 évben )

Legjobb válasz: ÍGY garantáltan nem fogsz lefogyni. Egyél délután is, mert ha nem, akkor csak annál inkább raktároz a szervezeted. Lefekvés elött két órával ne egyél, de addig igen.

ÍGY garantáltan nem fogsz lefogyni. Egyél délután is, mert ha nem, akkor csak annál inkább raktároz a szervezeted. Lefekvés elött két órával ne egyél, de addig igen.
Ezzel csak leall az emesztesed es tonkreteszed a belrendszered. Van 100 fele dieta, amivel nem teszed tonkre magad, keress egy neked megfelelot es azt kovesd. Ennyi kilot, ennyi ido alatt siman le tudsz adni, nem kell hozza koplalni.
Fogyni fogyhatsz, de teljesen értelmetlen az elgondolás. Ha havi 2-3 kilót leadsz normális étkezés és mozgás mellett akkor is megvan simán egy év alatt a kitûzött cél. Nem értem miért koplalnál, sanyargatnád magad a nap felében? Ezt sokkal észszerûbben is meg lehetne oldani és nem is lenne a vége jo-jo. Amúgy hány cm és kg vagy? Nõ vagy férfi?
Igazuk van akik elõttem írtak! Naponta 5x egyél, de kisebb adagokat.Legyen köztük zöldség-gyümölcs is, így nem lassul be az anyagcseréd. Mellette tornáz! Jó a bicikli, kardió edzések.
A kérdező hozzászólása: Három kis gyerek mellett megvan a napi mozgás bõven, 38 éves nõ vagyok 160 cm. Milyen diétát ajánlotok? napi szinten sajnos nem tudok húst enni.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!