Találatok a következő kifejezésre: 1,5 hetes napközben (8 db)

1, 5 hetes kislányom napközben teljesen hangnélküli, éjszaka viszont nonstop sír. Az sem segít, ha cicizik, ha ringatjuk, semmi. Ha hasfájós lenne, az napközben nem jelentkezne? Mi lehet a baja?

Legjobb válasz: Az én lányomnál volt ilyen, kiderült, hogy a Laktoherb tea okozta, amit ittam! Mivel napközben ittam, pont estére és éjjelre került bele az anyatejbe, és nála hasfájást okozott, néha hajnali 5-ig is egyfolytában sírt és nem tudott aludni egész éjjel. Amint abbahagytam, megszûntek a panaszok! Gondold végig, mit eszel/iszol, hátha valamire érzékeny.

Az én lányomnál volt ilyen, kiderült, hogy a Laktoherb tea okozta, amit ittam! Mivel napközben ittam, pont estére és éjjelre került bele az anyatejbe, és nála hasfájást okozott, néha hajnali 5-ig is egyfolytában sírt és nem tudott aludni egész éjjel. Amint abbahagytam, megszûntek a panaszok! Gondold végig, mit eszel/iszol, hátha valamire érzékeny.
A hasfájás legtöbb esetben mindig van. De elképzelhetõ, hogy tényleg estére jön ki. Vannak babák, akiknek a stressztõl van. Sok nekik a nappali impulzus. Össze kell vele bújni meztelenül, apával már fürödhet a nagykádban simán, veled meg, ha már elmúlt a gyermekágyi folyásod. Meztelenül bebugyolálás, hordozókendõ, hirtelen ennyi sírás elleni trükk jutott eszembe. Ja és sok sok szeretet, de gondolom ezt mondani sem kell. Próbálj higgadt maradni mikor sír, tudom nehéz.
Próbáltad már a masszírozást? JObb oldalon fel, a bordák alatt keresztben át, majd a bal oldalon le. Ezt a védõnõk is szokták ajánlani, segíti a bélmûködést, a gázok mozgását. Megnyugtatja a picit a simogatásod. Nekünk bejött. Más: a hasamra fektetve a hátát simogatva aludtunk el problémás idõszakban.
A kérdező hozzászólása: Ezeket mindet próbáltuk, volt idõnk, bruttó 7 órán át. Én most ráfogom a frontra, jobb ötletem nincs.Azért köszke!

Ilyen időben mibe öltöztessük a babát napközben meg éjszaka? 1.5 hetes

Legjobb válasz: SZerintem egy rugdalózó a kombdressz ölé (rövidujú) bõven elég. éjszakára, meg a pizsamája, ami hosszú. Praktikus a hálózsák és alá egy kombodressz, esetleg kiszokni. nappalra ksi sapekot is tehetsz a fejére.

SZerintem egy rugdalózó a kombdressz ölé (rövidujú) bõven elég. éjszakára, meg a pizsamája, ami hosszú. Praktikus a hálózsák és alá egy kombodressz, esetleg kiszokni. nappalra ksi sapekot is tehetsz a fejére.

9, 5 hetes kisfiam napközben csak 2*1/2 órát alszik. Mivel foglaljam el, hogy legyen időm a teendőimre?

Legjobb válasz: Az nagyon kevés ennyi idõsen.Nekem a lányom mindjárt 8 hónapos,de még napközbe 3-szor alszik ebéd után van hogy 2 órát is alszik.Nem lehet hgy nem eszik eleget?A kiságyban nincs el egyedül?

Az nagyon kevés ennyi idõsen.Nekem a lányom mindjárt 8 hónapos, de még napközbe 3-szor alszik ebéd után van hogy 2 órát is alszik.Nem lehet hgy nem eszik eleget?A kiságyban nincs el egyedül?
A kérdező hozzászólása: Csak pár napja csinálja. Picit keveset eszik, e ha kér, akkor kap. Inkább a pocakja fáj sajnos.


A méhed már elég nagy, nyomhatja a gyomrodat. Egyél naponta többször, kisebb mennyiségeket!
A kérdező hozzászólása: Éjjel rendesen alszik, fél nyolc után csak éjfél körül és hajnali 4-5körül eszik.
Szia Az én lányom dettó ugyanígy volt, bármit csináltam amit mondtak, semmire nem haladtunk. Ugyanaz a szisztéma maradt továbbra is.... Nem vagy feszült, vagy nem idegeskedsz valami miatt? Mert nekem ez borította fel a lányom napirendjét, a sok idegeskedés, és ezt õk is megérzik :(. Nekünk most állt be, és már fél éves a kislány, de most meg jön a foga, és azért kel fel még éjszaka is 1-szer, kétszer.... Nyugodj meg, helyre fog állni, csak egy kis idõ, és türelem :D. Babybogyó87
Fú, hát nem lehet, hogy pont azért nyûgös, mert ilyen gyakran eszik és fáj a hasa? Ha eddig jól szopott de most nem szívja ki a tejet akkor lehet, hogy nem is éhes, csak nyûgös és szopival akarja magát nyugtatni. Én megpróbálnám kihúzni 3 órára, persze nem úgy, hogy tombolva sír érte...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, mindkettõtöknek igaza lehet. Elég feszült vagyok, hogy mindent jól csinálok-e, hogy megértsem, mikor mit szeretne. Ésszel tudom, hogy nem kellene, de nehéz kontrollálni :)
Egyáltalán nem baj , ha ilyen gyakran szopizik, hiszen ez az igény szerinti szoptatás lényege. Ha nem lesz éhes , akkor úgysem fog szopizni. A legjobb nyugtató számára az anyamell és a szopizás. Próbálj meg neki esetleg adni valamit hasfájásra , ha úgy látod, h mégis a hasa fáj, de ettõl függetlenül nyugodtan rakd mellre a babád, amilyen gyakran õ igényli.Ilyenkor még nincs napirend, szóval ne aggódj, még sok ilyen borulás lesz, mert amikor azt hiszed h na beállt valamire, akkor megint változni fog.
erkély van? akkor oda kitehetnéd!
A kérdező hozzászólása: Na azt elfelejtettem, hogy hiába rakom ki az erkélyre babakocsiba, vagy csak hordozóba, hiába ringatom ott, nem alszik :) Le kell menni, és kell, hogy guruljon 5 métert a kocsi :)
És ha 1 óra séta után felviszed és kiteszed az erkélyre?? Biztos melege van azért nem alszik a lakásban.

8 hetes babám éjjel alszik kb 2*3, 5-4 órát és napközben csak 1-2x olyan 15 percet. Nem alszik keveset? Ez így ok, nem kevés az alvása?

Amióta megszületett csinálja azt, hogy nem alszik napközben. Próbálkoztam napközbeni altatással is, de akkor se alszik csak kb 20-30percet. Ez így ok, nem kevés az alvása?

Legjobb válasz: Minden baba egyedi. Biztosan jó így neki, ellenkezõ esetben nyûgös lenne, ha akarna aludni, de valami miatt nem tudna. Az én lányom 9 hetes és kb. 1 hete napközben nem sokat alszik, éjjel viszont már egyre jobban fél 10-tõl kb. 4-fél 5-ig is elalszik. Ma kicsit másképp van, délelõtt aludt, de gondolom az idõ miatt, hiszen mi is majdnem elalszunk. :)

Minden baba egyedi. Biztosan jó így neki, ellenkezõ esetben nyûgös lenne, ha akarna aludni, de valami miatt nem tudna. Az én lányom 9 hetes és kb. 1 hete napközben nem sokat alszik, éjjel viszont már egyre jobban fél 10-tõl kb. 4-fél 5-ig is elalszik. Ma kicsit másképp van, délelõtt aludt, de gondolom az idõ miatt, hiszen mi is majdnem elalszunk. :)
Az én lányomnak is több olyan napja van, mikor szó szerint nem alszik semmit napközben, vagy csak 10-15 percet. De az éjjelt mióta hazahoztam átalussza szinte, lerakom 20-22 között, ahogy elalszik, és reggel 4-6 között kel elõször, és utána 8-9 között, és néha még elalszik 11-ig is. De nappal alig-alig...
Az en 6hetes babam szinten.Remelem en is hogy ez nem gond, mert az alvas igeny ugye.Bizzunk abban hogy nekik eleg ennyi.Ma szinte egesz nap a kezemben is akart lenni, szeretem persze, de ez kicsit gaz mert ugye hazimunka is van.;-( Na de ez mar nem ehhez a kerdeshez tartozik.Csak hat ha valaki megerti akkor azok ti vagytok.Kesz voltam ma.Jo babazast mindenkinek.
Az én babán 16 napos és 12-14 órát alszik. és ha fenn van akkor sír. kézben még csak csak elvan, de egész nap nem foghatom. mit tehetnék?

1 hetes babámat napközben hasra fordítom és nagyon jókat alszik. Éjjel is megtehetem ezt? Nappal 5 percenként figyelem, de éjjel ezt nem tudnám.

Legjobb válasz: Szia! Az én babám 2 hetes kora óta csak hason alszik, éjjel is, ugyan mellettünk van az ágya, de légzésfigyelõt nem használtunk. Szerintem nyugodtan altasd úgy, ha úgy jobban alszik.

Szia! Az én babám 2 hetes kora óta csak hason alszik, éjjel is, ugyan mellettünk van az ágya, de légzésfigyelõt nem használtunk. Szerintem nyugodtan altasd úgy, ha úgy jobban alszik.
Mindhárom gyerekem hason szeretett feküdni, aludni a legjobban. Az elsõ 1-2 hétben még nem tettem hasra egyiket sem, de utána már igen. Háton fekve minimálisat aludtak, nem szerették. Nekünk nem volt és most sincs légzésfigyelõnk, de ezt mindenkinek magának kell eldöntenie.
Az én gyerekeim is hason szerettek aludni, ha megfordítottam õket, kis idõ múlva felébredtek. Nekünk se volt (akkor még nem volt elterjedt) és most sincs légzésfigyelõnk. Mindenkinek a maga döntése, hogy használ-e. Ha bizonytalan vagy, vagy idegeskedsz, te se fogsz jót aludni:)
Nekem mindkét gyerekem pár napos korától hason aludt, légzésfigyelõ nélkül. A lányom még velünk egy szobában, de csak azért mert akkor még nem laktunk külön. A kisfiam egybõl külön szobában aludt. Nyugodtan fektesd hasra, és ha téged jobban megnyugtat, akkor szerezz be egy légzésfigyelõt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.A légzésfigyelõ beszerzése folyamatban van.És nem rossz a babának ha oldalt alussza végig az éjszakát?
Ne hagyd! Fõleg, ha nincs légzésfigyelõd. (én a napközben 5percenként figyelésre is inkább egy megbízható légzésfigyelõ berendezést ajánlanék, megnyugtat és biztosabb is).Éjszakára leginkább oldalt fektesd, a feje sem deformálódik el, az esetleges hányás, bukás is ki tud folyni a szájacskájából és fel sem melegszik, mint hason fekvésnél:
Erre találták ki a légzésfigyelõt, nagyon jó szerkezet:-) Azzal aludhatsz nyugodtan. Venni 22.000 ft-tól lehet, bérelni meg havi 2500 ft-tól, nem a világ vége... Én úgy tudom kiskorban nem jó nagyon hasra tenni a csípõje miatt, de olvastam az ellentétét is. Én 4 hetesen tettem hasra, akkor is már imádott úgy aludni, azóta is úgy alszik, 8 hós.
Az én kislányom is hason alszik, 10 hetes. Így szeret aludni, egyébként nekem nincs ebben semmi parám. Mikor én pici volta én is mindig hason aludtam. Nekem sincs légzésfigyelõm, az orvos nem látta indokoltnak a használatát. Feleslegesen nem idegesítem magam. Valahogy így vagyok az állandó mérlegeléssel is.
Nem rossz neki, én anno ezt a tanácsot kaptam.Meg aztán éjjel mikor felkel, át lehet fordítania másik oldalára.A babakocsiban úgyis háton fekszik és ennyi elég is, hogy ne deformálódjon a fejecskéje.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!