Találatok a következő kifejezésre: 1,5 hetes 2-2,5 óránként szopizik, (4 db)

1, 5 hetes babám 2-2, 5 óránként szopizik, 40-60 gr (mindig 2 ciciből) amikor 40-et szopizik fél óra múlva újra kér, mert nem bir elaludni, helyesen teszem, ha újra rászopiztatom?

Utánna megnyugszik és elalszik.

Legjobb válasz: Nyugodtan szopiztasd amennyit kér.Nem lessz attól semmi baja,ha a nem emésztett tejre friss kerül.az én lányom 3 hetes,e´s ugyan i´gy van.ha éhes csak ordít,amúgy is hasfájós lett. nyugodtan szopiztasd amennyit,és ahányszor csak kér.

Nyugodtan szopiztasd amennyit kér.Nem lessz attól semmi baja, ha a nem emésztett tejre friss kerül.az én lányom 3 hetes, e´s ugyan i´gy van.ha éhes csak ordít, amúgy is hasfájós lett. nyugodtan szopiztasd amennyit, és ahányszor csak kér.
Hát az elsõ válaszolónak is üzenem, hogy egyáltalán nem jó, ha a félig emésztett tejre rászopizik a baba. Az õ babája amúgy is hasfájós, lehet, hogy ettõl, nem? Az igény szerinti szoptatás nem azt jelenti, hogy szopi után fél óra múlva szopizhat megint, hanem azt , hogy nem kell szigorúan tartani a régi 3 óránkénti etetést, ha a baba korábban kér, lehet 2-2, 5 óra vagy 4 óra is, ha késõbb lesz éhes. Én beleestem ugyanebbe a hibába, és bélgyulladást kapott a babám, szörnyû volt neki is és nekem is. Szerencsére meggyógyult és szépen szopizott utána is még két évig. :-)

5 hetes kisbabánál normális hogy sűrűn szopizik (1-2 óránként)? És hogy a hordozókendőben sem nyugszik meg?

Van ha magamrakötöm úgy megérzi a tejszagot és azonnal szopizna függetlenül attól, hogy el?tte szoptattam meg... egész nap nem csinálok mást csak szoptatok. éhes vagy vmi más baja lehet és így tud megnyugodni?

Legjobb válasz: pici még a gymora, mondjuk az óránként evés túlzás mert akkor meg a hasa fog fájni. mennyi ideig szoptatod? enyém ekkor még háromnegyed órát cicizett, majd jó 20 perc büfizés és ezután aludt. nálatok hogy van ez? hordozókendõt nem tudom, én 5 hetes nem tennék és nem is kötöttem magamra :/

pici még a gymora, mondjuk az óránként evés túlzás mert akkor meg a hasa fog fájni. mennyi ideig szoptatod? enyém ekkor még háromnegyed órát cicizett, majd jó 20 perc büfizés és ezután aludt. nálatok hogy van ez? hordozókendõt nem tudom, én 5 hetes nem tennék és nem is kötöttem magamra :/
Mióta ez a helyzet? Amióta megszületett? Vagy csak pár napja? Nekünk is volt néhány ilyen napunk, amikor a kislányom max. 10 percig volt hajlandó szopizni, ami persze kevés, ezért aztán kb. félóránként cicire kérte magát, így aztán alig aludt, és persze folyton sírt. Hogy mi volt a baj, nem tudni, mindenesetre nagyon rövid idõ alatt elmúlt. A védõnõ azt javasolta, fejjem le a tejet, és adjam neki pohárból, ezt végül nem próbáltam ki, de lehet, hogy segített volna. Szerintem Nálatok is az lehet az egyik fõ baj, hogy nem alussza ki magát, hiszen egész nap eszik. Vidd el egy nagy sétára, hátha elnyomja a jó levegõ, és onnantól a nap hátralévõ idejében is kiegyensúlyozottabb lesz! Igaz, ezalatt Te nem tudod végezni a házimunkát, de legalább kikapcsolódsz. Egyébként én sem hiszem a leírtak alapján, hogy a tejeddel lenne baj.
Mi ugyanígy voltunk ... A Fiam óránként rajtam lógott, mert egyszerûen mástól nem nyugodott meg. Én sem akartam elhinni, hogy ennyiszer kell szopnia, de aztán beletörõdtem, mindenkinek jobb volt, hogy megnyugodott. Én mindig méregettem, ugyanúgy igényelte 120 gramm után is egy órával, mint 50 után. Az én Fiam is pontosan 1 kilót hízott 1 hónapos korára. Most 14 hónapos, elárulom, hogy most úgy írok, hogy a cicimen alszik :-) Második gyereknél mondjuk biztos sokkal nehezebb, én is ettõl félek, hogy mit fogok csinálni, ha a következõ baba is hasonló temperamentumú lesz ... Mondjuk az én Fiamat kendõbe, kenguruba se lehetett tenni, neki csak úgy volt jó, ha ringattam, ráztam folyamatosan, és persze a szopi állandóan :-) Úgy látszik, vannak ilyen gyerekek ...
Nekem 7 hetes a babám és õ is másfél-két óránként eszik, és max 10. percig szopizik. Õ már 1600 gr hízásnál tart. A dokink és védõnõ szerint ez teljesen normális, jól szopó babának elég a 10 perc bõven. Én cumit adtam neki és elfogadta és nem sír, mert neki is nagyon erõs volt a szopi ingere, napi 8 órát szopizna..és szépen alszik is a cumival.
Igen, igaza van az utolsónak. 10 perc szopi kevésnek tûnik ilyen kis korban, lehet, hogy annyi még nem elég neki, olyan kicsi még, ennyi idõ alatt nem tud eleget kiszopizni, vagy még egy kis komfortszopira lenne szüksége. Nyugodtan cicin hagyhatod akár fél óráig is, komfortszopival együtt. Egyébként normális, hogy ilyen pici korban ilyen sûrûn akar enni a baba. Bár azért nem minden nap. Nálunk úgy volt, hogy volt mindig 1-2 nap, mikor kb. 2 óránként akart enni, egyszer-egyszer elõfordult, hogy másfél óránként. Viszont simán lehet, hogy nem az a baja a babádnak, hogy éhes. Lehet, hogy kis megnyugtatásra vágyik csak. Az enyém pl. néha akkor is úgy csinál, mintha éhes lenne, ha pl. nagyon álmos és aludni akar (gondolom már minden baja van, nem tud mit kezdeni magával, és ezért), de erre csak nagy sokára jöttem rá, hogy ilyenkor meg kell nyugtatni és letenni aludni.
10 perc cicin 5 hetes korban nagyon kevésnek tûnik! kicsi még a gyomra, na meg pici komfortszopi is kell neki. te veszed le vagy õ nem kér többet? próbáld ki, hogy 10 perc után megbüfizteted éps visszateszed még 10 percre!
A kérdező hozzászólása: nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb baba is lett a késõbbiekben. most nem, mert jött a kistesó, teljesen kivan... meg én is, meg a pici is, mindenki kivan, remélem pár hét és és normális családi életet élhetünk és élvezhetem ezt a korszakot, mert most inkább érzem pokolnak mint szép meghitt életszakasznak...
Szerintem ne szoptasd egyfolytában. Az én babám is nyugtalan sírós baba már 3 hónapja próbálkozom mindennel. Az enyém sem nyugszik meg a kendõben sem, bár 1 hete kb. kenguruban az utcán ha sétálunk elvan valameddig, de az elején nagyon ordított... Én egyet tudok tanácsolni: etesd 2-3 óránként és ne agyalj hogy miért sír. Lehet hogy a hasa is fáj persze de azzal sokmindent nem tudsz tenni.(bár én azt hittem, hogy igen és mindenféle gyógymódon végigmentünk de semmi sem használt) Ha nem bírod hallgatni vidd el sétálni minnél többet. Vagy ha a nagyobb gyerekkel nem tudsz így fogalalkozni akkor rakd be a kicsit a babakocsiba és add oda nagymamának/anyósnak/tesónak/barátnõnek hogy tologassa 1-2 órát. A babakocsiban általában megnyugszanak a babák!
A kérdező hozzászólása: erre én is gondoltam már, hogy a sokszori evés miatt fájhat a hasa, mert ha sikerül elaludnia kb. 30 perc múlva felsír. és persze ha felveszem már fordítja is a fejét a mellemhez. na ebbõl mire következtet az ember? hogy éhes.... a nagyobbik nem volt ilyen "cicicentrikus" :-) cici helyett adjak inkább G. Water-t? most végre elaludt rajtam, milyen régóta vártam ezt, annyira szeretem mikor rajtam alszanak, a nagyobbik is sokat aludt így az elsõ hetekben
Ott a pont az elõzõnél! Szerintem is a saját feszültséged vetül már ki rá. Szoptatni kell a pici babákat, igen, sûrûn, de nem 1-2 óránként! Sajnos azzal többet ártasz, mint használsz (mmint a gyomrának) Valószínûleg csak a közelségedre van szüksége, de valahogy el kellene tudni altatni, h ne evésbõl ill. szoptatásból álljon az egész napotok! Én Javasolnám a cumit, ilyenkor jót tehet.
Semerre ne szaladj! Nagyon jól csinálod, sajnos egy kicsit idegsokkos ez a helyzet. Lehet, hogy a picur is a feszültséget érzi csak. Úgy tûnik, hogy eleget eszik, és te nem tudsz más módot a megnyugtatására csak a szopit. A babádnak más baja van, nem lehet? Pl. fáj egy kicsit a hasa. Ez esetben az újbóli szopi csak ront a helyzeten, megint sírni fog, te megint szoptatod, és így tovább. Te meg csaj ki vagy merülve! Valahogy oldd meg a pihenésedet, komolyan! Attól nem leszel jó anya, ha élõholtként idegeskedsz egész nap, naná, hogy ordít a gyerek. Kólintsd fejbe apukát, hogy valamit találjatok ki!
A kérdező hozzászólása: 1 hónap alatt 1 kg-ot hízott, a védõnõ azt mondta semmi gond a tejemmel vagy a mennyiséggel. õ szerinte ez normális, mert még pici, pár hét és "lenyugszik". én meg nem tudom. bukni néha szokott de nem nagy mennyisége, most már kevesebbszer is kakil, pisi van rendesen csak én fogok megõrülni a tanácstalanságban
A kérdező hozzászólása: kb 10 percet szopizik, néha megmérem mennyit evett, múltkor 120 ml-t mértem. sztem az nem kevés. de ha egész nap sír és csak kézben van el, de közben el kell látnom a nagyobbikat meg esetleg nekem is kéne néha ennem vagy innom, akkor a hordozókendõ a legjobb megoldás, de úgy látszik nem nálunk. második gyerek, azt hittem majd könnyen megy minden, de esküszöm tanácstalanabb vagyok sokszor mint az elsõnél. egyszerûen már azt sem tudom hasfájós-e vagy sem. ha sír nem tudom miért. csak állok az ágya fölött és nem tudom mi a baja, nagyon rossz érzés. közben jön a másik is hogy meséljek neki, játszak vele stb. nem tudom merre szakadjak.
Igen, valami bibi van, nagyon jó szemû, és gondos anyuka vagy, hogy észrevetted! Innentõl már csak egy lépés a megoldás. Ha nem éhes a babád (csak komfortszopizna, mert attól jól érzi magát) akkor találj már módot a szopin kívül arra, hogy lefoglalja magát, megnyugodjon. Ha éhes a babád, akkor a szopival lehet gond, írd le, hogyan történik egy ilyen szopi, talán rájövünk miért nem telik meg eléggé a pocakja, valószínúleg technikai gond. Ne aggódj!
van elegendõ tejed? lehet h nem eléggé tápláló neki és éhes nálunk legalábbis így volt kisfiam 2 hetes korába derült ki h "vizes" a tejem ugyanígy viselkedett mint a tied
A kérdező hozzászólása: nem minden nap van így, de ezeket a napokat nehezen viselem, mert sosem vagyok biztos magamban, hogy jó-e amit teszek. megfiegyltem már én is, hogy a babakocsiban jóókat alszik vagy kint a teraszon. most is alszik már szépen, adtam neki GW-t és alvás közben kis sírással kijöttek a pukik, pár perc alatt lezajlott a pukizás azóta szépen alszik tovább. de nem mindig jön ez be. majd odafigyelek mindenre jobban, köszönöm

Anyukák 1 hetes a babám, és fehér, híg a tejem mikortól várható hogy az az igazi sárga színű, sűrű lesz? Van rá esetleg valami taktika? Gyakran 1, 5-2 óránként szopizik, én iszom a tejserkentőt!

Legjobb válasz: Nálam 1 hét után,már sûrûbb lett,de lehet néhány nap és sûrûbb ,lesz. Igyál igazi tehén tejet,ha van közeletekbe olyan aki árul vagy piacról, az is segíti a tej elválasztás minõségét.

Nálam 1 hét után, már sûrûbb lett, de lehet néhány nap és sûrûbb , lesz. Igyál igazi tehén tejet, ha van közeletekbe olyan aki árul vagy piacról, az is segíti a tej elválasztás minõségét.
a tej az egész szoptatás alatt fehér és híg az elején. a baba elõször "iszik" és utána "eszik" csak, azaz a szopizás alatt késõbb jut el a hátsó, zsírosabb tejig. szerintem nem fejsz le annyit, hogy lásd, neked is zsíros a tejed. egyébként ezzel ne stresszeld magad, semmi értelme. lényeg, hogy van tejed, babád jól érzi magát, nincs semmi probléma.
Nekem soha nem volt sárga, sûrû tejem, ezt honnan veszed, hogy ilyennek "kellene" lennie? Vannak babák, akik gyakran ciciznek, az én fiam is fél éves koráig 2-óránként kérte. Majd egymáshoz alakultok. :) Ha cicizés után elégedett, valamennyit gyarapszik, pisil-kakil, akkor nincs a tejednek semmi baja!
Az anyatej nem sárga színû, hanem fehér.
Nekem pont az elsõ hetekben volt sárga és sûrû. De emiatt ne aggódj, nincs összefüggésben a szoptatás sikerességével. Valószínûleg már nem fog besárgulni, de ez nem jelenti azt, hogy ne lenne tápláló
Hát ez az, pont az elsõ napokban sárga a tej, utána fehéredik ki és érett tejjé válik. :) Talán inkább a sûrû fehér utótejre gondoltál, ami töményebbnek tûnik, mint az opálos fehér eleje..? Mert az a szoptatások vége felé termelõdik meg. De ezt csak akkor láthatod, ha fejsz és a végét is kifejed. Ilyenkor ül ki a zsír a pohár tetejére is. Egyébként jól csinálod, semmi teendõd nincs. :)
Még annyit tennék hozzá az elõttem szólókhoz hogy teljesen normális ha egy 1 hetes baba 1, 5-2 óránként szopik.Az én fiam is így evett de nem csak egy hetesen hanem még nagyon sokáig.
az elõtej, a colostrum a sárga. a tej a fehér. minden okés, ne aggódj :)


Nem jó a tejem minősége? 3 hetes babám 1 másfél max 2 óránként 75 80g-okat szopizik. Éjjel már kibírt 4-5 órát is most csak 3at.

Mikor hazajöttünk 3 óráztunk és az jó volt de ezt már nem bírom. szinte egész nap cicin van így és nem ürül a kis gyomra gyakran bukik, és a poci is fájdogál néha. Tapasztalat?

Legjobb válasz: Van egy 3 éves lányom is, úgyhogy ezért nehéz. Pár napja megy ez a cirkusz eddig napközben betartottuk a 3 órát éjjel még az 5-öt is. lehet hogy csak kezdeti szerencse volt.

A kérdező hozzászólása: Van egy 3 éves lányom is, úgyhogy ezért nehéz. Pár napja megy ez a cirkusz eddig napközben betartottuk a 3 órát éjjel még az 5-öt is. lehet hogy csak kezdeti szerencse volt.
Értem. Hát fárasztó, az biztos, de azért lehet trükközni itt ott. Nálunk az elsõ kettõ között csak 2 év van. Nekem is lány a nagyobb. Én egy nagy kanapé közepére ültem mindig szoptatni. A lányom hozta a könyveit, játékait, olvastunk, beszélgettünk közben, így tulajdonképpen a szopikat még szerette is. Próbáld bevonni a baba körüli dolgokba, õ már nagyon ügyes lehet. Éjjel próbáld a babaágyat teljesen magad mellé tolni, hogy ne kelljen felkelni a szoptatáshoz, csak magadhoz húzod, így pihentetõbb lesz. Esetleg egy ágyban is alhatsz vele, ha megy neked (nekem ez sosem ment). A pocifájás meg sima hasfájósság is lehet, hiszen 3 hetes kor körül kezdõdik ez...
A kérdező hozzászólása: köszy a válaszod
Általában 3 hetesen kezdõdnek a "bajok". Az én babám is 3 hetes koráig volt így ahogy a tiéd, kibírta a 3 órákat, utána viszont hasfájós lett, mindegy volt mit ettem, mindegy volt hogy mennyit és hányszor szopott, nem ettõl függött, délután 5-tõl gyakorlatilag este 11-ig minden nap ordított szegény. Enyém is bukós volt nagyon. Sajnos ezt az idõszakot át kell valahogy vészelni, most úgy érzed egész nap szoptatsz, ez ilyen... :( Nekem is itthon volt akkor a még a nagyobb, és én a kicsivel a kezemben csináltam mindent, volt hogy én jártam-keltem a lakásban, õ meg szopizott, nagyon kivoltam én is, de azért beáll majd a rend, bár nálunk ez 3 hónapos kora után következett be. Vannak ilyen cicifüggõ babák, ezzel nem nagyon lehet mit csinálni, vagy szoptatod annyiszor ahányszor csak kér, vagy megpróbálod errõl leszoktatni, na nekem ahhoz nem volt lelki erõm, mert az sírás nélkül nem megy. Egyébként az anyatej könnyen emészthetõ, ettõl neki nem lesz baja, és a hasa sem ezért fáj, ha fáj.
A kérdező hozzászólása: Nekem is itthon van a nagy. Mikor az egyik alszik a másik nyávog nagyon király... Ma MONDJUK JOBB DE NEM AKAROM LEKIABÁLNI :ddd
Én lefejném a tejet, és kapná cumisüvegbõl.Van egy nagyobb gyereked, mindent nem áldozhatsz fel a "szoptatás oltárán."Szerintem így neked is könnyebb lenne!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!