Találatok a következő kifejezésre: 1,5 hetes 2-2,5 (69 db)

1, 5 hetes babám 2-2, 5 óránként szopizik, 40-60 gr (mindig 2 ciciből) amikor 40-et szopizik fél óra múlva újra kér, mert nem bir elaludni, helyesen teszem, ha újra rászopiztatom?

Utánna megnyugszik és elalszik.

Legjobb válasz: Nyugodtan szopiztasd amennyit kér.Nem lessz attól semmi baja,ha a nem emésztett tejre friss kerül.az én lányom 3 hetes,e´s ugyan i´gy van.ha éhes csak ordít,amúgy is hasfájós lett. nyugodtan szopiztasd amennyit,és ahányszor csak kér.

Nyugodtan szopiztasd amennyit kér.Nem lessz attól semmi baja, ha a nem emésztett tejre friss kerül.az én lányom 3 hetes, e´s ugyan i´gy van.ha éhes csak ordít, amúgy is hasfájós lett. nyugodtan szopiztasd amennyit, és ahányszor csak kér.
Hát az elsõ válaszolónak is üzenem, hogy egyáltalán nem jó, ha a félig emésztett tejre rászopizik a baba. Az õ babája amúgy is hasfájós, lehet, hogy ettõl, nem? Az igény szerinti szoptatás nem azt jelenti, hogy szopi után fél óra múlva szopizhat megint, hanem azt , hogy nem kell szigorúan tartani a régi 3 óránkénti etetést, ha a baba korábban kér, lehet 2-2, 5 óra vagy 4 óra is, ha késõbb lesz éhes. Én beleestem ugyanebbe a hibába, és bélgyulladást kapott a babám, szörnyû volt neki is és nekem is. Szerencsére meggyógyult és szépen szopizott utána is még két évig. :-)

Mennyi az ébrenléti állapota egy 1, 5 hetes babának? Lehetséges 1, 5-2 óra/nap? Több vagy kevesebb kell legyen? Egy huzamban vagy több részletben?

Legjobb válasz: A mi babánk már 3 hetes lesz kedden, de 1,5 hetes korában még õ is szinte csak evett meg aludt. Így szerintem lehetséges, hogy napi max két órát volt ébren. Pár napja viszont már nem alszik el rögtön etetés után, inkább tágra nyílt szemekkel figyelget.

A mi babánk már 3 hetes lesz kedden, de 1, 5 hetes korában még õ is szinte csak evett meg aludt. Így szerintem lehetséges, hogy napi max két órát volt ébren. Pár napja viszont már nem alszik el rögtön etetés után, inkább tágra nyílt szemekkel figyelget.
Ne aggódj teljesen normális. A gond csak az vele, hogy késõbb nem fog ám ennyit aludni te pedig alig várod, hogy aludjon hogy pihenni tudj.:-) Pár hónap múlva megfordul. 4 hónapos volt a lányom és megfordult a séma, napközben 2 órát aludt és fenn volt egész nap. Éjszaka viszont alszik hála az égnek! Teljesen normális, hogy ennyit alszik! Sok sikert! Erika
Egy fajtatiszta yorki kifejlett korában ennyi...
"Ajándék kutyának ne nézd a súlyát!" ;) Amúgy egyértelmûen nem yorkie. Vagy nem azok a szülei, vagy már a szülõkben is van valami nagyobb fajta elrejtve.
Azt még nem is mondtam, hogy a "yorkie" szukát a "yorkie" kanon kívül még akármelyik környékbeli kóbor szõrcsomó befedezhette, tehát egy alomban születhetnek különbözõ apától származó kiskutyák is.
Láttál papírt róla, hogy tényleg azok a szülei? Törzskönyvnek hívják.
Gondolom a kedves """"""tenyésztõ"""""" tisztában volt vele hogy a büdös életben nem fog eladni yorkiként egy ekkora kutyát, ezért inkább odaadta ingyen, nehogy a nyakán maradjon... Ha már nálatok van és szeretitek ne nézzétek a súlyát, fajtáját, abban biztosak lehettek hogy nem yorki, de már mindegy, van egy aranyos kis keveréketek.
Szerintem max yorki keverék lehet. Ha 13 hetesen 2, 5 kg akkor mire felnõ lesz 8-10 kg. Az meg messze nem yorki méret.
Azért mielõtt leoltjátok szerencsétlen kérdezõt, azért tisztában vagytok azzal, hogy törzskönyves szülõk alomjában is akadhat nagyobb egyed? Amennyiben a háttér rendben van - magyarul tk-s leinformálható helyrõl származik - szerintem ez lehet a válasz.
Jaj ezen a perverz fejû magyar Al Bundy-n én is szakadok még mindig... XD Aranyos a kutyája nem az, de úgy yorki mint az én malamutom.
most akkora mint egy yorkie. ha még teszel fel képet oldalnézetbõl, akkor többet tudunk mondani.
Valóban nem ártana a fején kívül az összes többi testrészét is látni! Oldalról, négy lábon állva.
Nagyon aranyos, csak tucatnyi ilyen "morzsi kutya" van menhelyeken.. Amúgy én is olyan 10 körülire saccolnék
hát ebben több a snauzer mint a yorki, az fix
Nekem közepes testûm van, és a legtöbb apró kutyus nem tetszik, de õ nagyon helyes. Szerintem, még jobban is jártál , hogy nagyobb egy kicsit. :D
http://kepfeltoltes.hu/131107/16759759_2_644x461_yorkshire-t.. Nekem még mindig ez a BEST! Ezzel a yorki álattal fedezést vállalnak 8ezeré' !
A kettõ közül melyikkel? Mindkettõ hasonlít egy yorkira. ;)
Ha 13 hetesen 2, 5 kiló akkor 1 éves korára lesz vagy 7-8 vagy több.Márcsak abból indulok ki hogy az én kutyám aki kistestû kvereék 4 hónaposan volt 5 kiló most 1 éves és 7 kiló.
Megkérdezhetem melyik kennelbõl van a kutya? A szülõk törzskönyvesek oké, és a kölykök? Szülõknek szûrések, tenyészszemle? Ha a válasz valamire is nem, akkor ez egy szaporító, nekem ne magyarázz hogy nem az...
Olyat is ismerek, hogy bichon kutyát yorkinak adott el egy "kedves szaporító", - akik vették nem sokkal voltak hozzáértõbbe, csak ugyanolyan színvilága volt mint a yorkiknak és persze ez már elég is.. fél évésen látszódott rajta, hogy nem, hogy yorki keverék, hanem színtiszta bichon:) )
A SZÜLÕKNEK van törzskönyve, tehát nem a kicsinek. Az meg nem tenyésztõ, aki mindhárom kölyköt elajándékozza, hagyjuk már! :D Szaporított yorki-mix, de kit érdekel, aranyos nagyon, szeressétek.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Én nem bánom, hogy ilyen nem is azért írtam, inkább legyen nagyobb mint egy kis reszketõ vakarcs. A testvérei közül az egyik extra pici volt, még õt hozhattam volna el, de nagyon bamba volt :)
A kérdező hozzászólása: Még elfelejtettem írni, hogy láttam a szüleit, és a nagyszülõket is "ismerem". Mindenki normál méretû.
A kérdező hozzászólása: Van törzskönyvük a szülõknek. Nem szaporítóktól van, az ismerõseim mind a három kölyköt elajándékozták.
ha egy yorki 13hetesen 2, 5 kiló akkor ott valami tényleg sántít, de nagyon. Nem lehet véletlen az ajándékozás.. lehet többen fedezték be a szukát, de lehet tényleg csak a szomszéd yorkikeveréke.. akármi lehet. De az biztos hogy õ 7kiló fölött lesz az meg ha tk-s ha nem biztos hogy nem yorki.
Becsúszhat normális helyen is nagyobb kutya, de ezt a 13 hetesen 2, 5 kg, az még egy nagyobb yorkinál is sok szerintem. Meg, hogy minden kölyköt elajándékoztak az furcsa.
A kérdező hozzászólása: http://kepfeltoltes.hu/131107/1465273_598354923546219_204963..
hát sok köze nincs a yorkihoz max színbe egy kicsit.
Ja, ilyen cuki yorkie hatású mix. :D
Majdo otthon megnézem, tényleg kíváncsi vagyok. Itt sajnos letilt a gép. Egyrészt mert nekem is yorkshire-m van, másrészt mert bizony személyesen régóta ismerek egy tenyésztõt, akinél kb. 6 évvel ezelõtt született egy ilyen egyed. 7 kg-os lett felnõttként. Természetesen ajándékba adták valakinek, de ott valóban nem volt "félrekufirc."
Szerintem is keverék, de milyen helyes kis pofi :) )

30-31 hetes terhesen 8, 1 volt a koleszterinem (referencia 2, 2-5, 5). Nagyon rossz? A triglicerid annyira nem magas 1, 7 (ref. 0, 8-1, 9)

A háziorvosom ránézett, és az volt a reakciója, hogy "Úr Isten, mit eszik maga?". Kicsit megijesztett, de ismerem annyira, hogy tudjam nem sok mindenhez ért... fogalma sem volt pl az inzulinleletem értékeiről sem, a D-vitamin hiányomról sem, szóval utánaolvastam, és kicsit megnyugodtam, hogy terhesen megemelkedhet a koleszterin. De ez nem túl magas? Nem eszem össze-vissza a zsíros dolgokat, sőt! Lehet, hogy ez hülye kérdés, de lehet esetleg attól, hogy naponta szedek Omega3-6-9 zsírsavat?

Legjobb válasz: Én a helyedben nem szednék semmit, csak terhesvitamint, meg amit esetleg a nõdokid mond. De elvileg Omega 3-6-9 nem okozhatja, de sose lehet tudni. Pl. milyen gyártmány? Megbízható? Én úgy tudom, hogy ha magas, az sincs közvetlen hatással a terhességre, a babának nem árt, neked viszont - ha így marad - hosszú távon igen. De lehet, rosszul tudom.

Én a helyedben nem szednék semmit, csak terhesvitamint, meg amit esetleg a nõdokid mond. De elvileg Omega 3-6-9 nem okozhatja, de sose lehet tudni. Pl. milyen gyártmány? Megbízható? Én úgy tudom, hogy ha magas, az sincs közvetlen hatással a terhességre, a babának nem árt, neked viszont - ha így marad - hosszú távon igen. De lehet, rosszul tudom.
Nekem 8, 3 volt.En nagyon megilyedtem.A vedonom viszont nem, azt mondta terhessegnel ez rendben van igy. Erdekes , egyebkent csak a 3. gyerekemnel volt ilyen magas a koleszterinem a tobbi lurkoval nem.
A kérdező hozzászólása: Az Omega3-6-9 angol. Bolti, nem bizonytalan eredetû netes, ha erre gondolsz :) Amúgy Omega3-at épp a nõdokim mondta, hogy jó, ha szedi az ember terhesen. Sosem volt alacsony a koleszterinem, mindig a felsõ határérték körül volt. Annak ellenére, hogy 5 évig vega voltam, szóval az állati eredetû zsírra nem lehetett fogni egyáltalán, ez állítólag öröklött, anyumnak is magas. Csak ezt most NAGYON magasnak éreztem hirtelen.

5 hetesen és 2 naposan 1 mm az átlag méret? menzitöl számolva holnap leszek 5 hetes... akkor jol számolom a heteket? és igy kell néznem?

szoval holnap töltöm az 5. hetet mert márc 13 án volt meg utoljára..2 napra.hétfön az orvos azt mondta még pici de ott van..jövö hétfön megyek vissza.most olvastam hogy 5 hetesen és 2 naposan 1mm a mérete...akkor ezt kell néznem?vagy mit fog látni?mire megyek hétfön 5 hetes és 4 napos leszek?mire számitsak hogy ne izguljam halálra magam?

Legjobb válasz: A menstruáció elsõ napjától kell számolni a heteket!

A menstruáció elsõ napjától kell számolni a heteket!
Nekem is ennyi volt kb. Semmiképpen se izgulj, a méreteknél ilyenkor is van különbség, van akinek csak a 6. héten látszik, szval erre nem érdemes adni, ott van az a lényeg, legközelebb meg a szívhangja, és hogy egészséges legyen, boldog babavárást neked!
hát csajok én nem tudom de én 5 hetesen 3, 8mm-es volt, elvileg..... nem tudom, most 9 hetesen meg 14mm
Papír szerint az utolsó menses elsõ napjától számolják a kort, de nem mindegy, hogy milyen hosszú a ciklusod, mert ez csak arra igaz, akinek 28 naposak. Nekem pl 30-39 naposak ( a fogamzásgátló után 10 hónap alatt sem állt be), ezért papír szerint én is 5 hetes vagyok (márc 5-én volt meg utoljára), de én tudom, hogy nekünk a húsvéti nyuszi hozta babócát, tehát igaziból még csak a 4. hetemben vagyok. Most pedig a 12 mm-es petezsákban 1, 9 mm volt a szikhólyagocska tegnap elõtt.

Kb.10 percig szopik csak a 1, 5 hetes babám, aztán bealszik. Aludni 2, 5 órákat alszik, kaki is van. Ez normális? Mit tegyek?

Legjobb válasz: Nem minden baba szopizik fél órákat. Úgy tünik a Te babád ilyen gyorsan is megeszi az adagját és nem lesz baja. Normális...

Nem minden baba szopizik fél órákat. Úgy tünik a Te babád ilyen gyorsan is megeszi az adagját és nem lesz baja. Normális...
Ha hízik rendesen, akkor nincs semmi baj.
A kérdező hozzászólása: Ha nagyon éhes lenne, akkor sírna nagyon nem?
Enyém is max 10 perceket szopizott. Az a lényeg, hogy hízzon rendesen, legyen sok kakis-pisis pelusa. Nem biztos, hogy sír, ha éhes, nem minden baba olyan. A hízást figyeld.
Nekem az elsõ fiam mindig 10 perceket szopott, ennek ellenére 3.5 kilóról 6 hetes korára 6 kilóra hízott.:) Második fiam szintén csak 10 perceket szopik, most 2 hetes. Üdv
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, megnyugtattatok! :)
Minden baba más!:D Nincsen 2 egyforma.úgyis jelezné ha még esetleg éhes.Az én kisfiam 6 hónapos koráig csak és kizárólag anyatejen élt nem fogadott el semmilyen más táplálékot vagy folyadékot.Szóval nyugi!:D Grat a babához!:D
Anyukám zabálta a narancsot mikor engem várt. Semmi bajom.
Semmi baj a citrusfélékkel. A citrom-, naracshéj lehet problémás, ha sokat ennél belõle, mert vegyszerekkel permetezik be a szállításhoz.
http://www.patikamagazin.hu/cikk/index/13576 "a terhesség alatt elfogyasztott nagyobb mennyiségû zöld és sárga zöldségek, CITRUSFÉLÉK és béta-karotin megelõzheti a születendõ gyermeknél az ekcéma kialakulását" Nem, hogy nem probléma, hanem kifejezetten jó, egyed nyugodtan!
De miért? Én kiló szám ettem tavaly télen a narancsot. Lett is valami baja a lányomnak, még vizsgálják, hogy mi. Lehet, hogy a narancstól??? Mit mondanak, miért baj????
A kérdező hozzászólása: nagyon aranyosak vagytok h megnyugtattatok.azelott a narancs nem tartozott a kedvenceim koze de most ugy kivanom.koszi szepen...
Várandósság nélkül is oda kell figyelni a nagy savtartalmú dolgokra. A gyomrod miatt. De mivel terhesség alatt "kettõ helyett kell enned", semmi gáz. Én mindig azt vallottam, hogy amit terhesen kíván az ember, azt a baba is kívánja, és miért ne kapja meg? Persze normális kereteken belül. Én literszámra iszom a tonikot a terhességem eleje óta, pedig a kinintartalmával ijesztgetnek mindenkit, hogy beindíthatja a szülést. Hát, 36 hetes, egészséges kisfiú van odabent, és nekem sincs semmi bajom. És ez csak egy példa volt a sok közül.
Nem olvastam a korábbi válaszokat ezért lehet, hogy korábbit ismétlek. Nem a terhesség alatt nem szabad, hanem a szoptatásnál kell odafigyelni, , mert hasfájást okozhat a babánál. Nem biztos, hogy fog, de elõfordulhat ugyanúgy, mint a k betûsöknél mivel ezek meg savasok. Továbbá a sasvasság miatt a hozzátáplálásnál is én csak 9-10 hónap körül adtam, hogy nem kezdje ki a gyomrát.
Az utolsó írja jól! A hozzátáplálásnál kell majd rá figyelni!
Majd a hozzátáplálásnál kell odafigyelni, hogy csak 7 hónapos kortól, és fokozatosan lehet citrusféléket.
2 hónapja citromon és narancson élek, én napi 1-2 kilót megeszek, semmi bajunk nincs tõle! Egyszerûen annyira a savanyút kívánom, hogy citromot szoktam rágcsálni, kb mint más az almát :) Én nem hallottam, hogy bármi bajt okozna.
Nekem az elsõ terhességnél ez volt a fõ baja a védõnõnek, hogy csak szezonális gyümölcsöt és zöldséget fogyasszak, ami itthon terem, mert a vegyszerek amikkel kezelik hogy amíg ideér friss maradjon... stb stb. Nem foglalkoztam vele. Télen akkor semmit nem ehettem volna. Nincs semmi baja a fiamnak. A mostani védõnõ meg nem is mondott semmi ilyet, csak a nyers hústól és tojástól óvott.
Jajj, ezek a "népi bölcsességek". Ha amúgy is szokott égni a gyomrod, akkor lehet, hogy rontanak a helyzeten. Amúgy meg csupa rost és vitamin, nem látok benne logikát, hogy miként árthatna a babának. Akkor nem jó a babának, ha már eszik gyümölcsöket, és túl hamar vezeted be, mert akkor tényleg allergizálhat (akárcsak az eper vagy a málna). Szerintem az "okosabb anyuka" rosszul emlékezett.
Én is állandóan a narancsot és a mandarint ettem, sõt a sima citromot is kilószámra.Semmi baja nem lett a lányomnak, már 17 hónapos.Egyed nyugodtan:-)
A kérdező hozzászólása: nagyon szepen koszonom a valaszokat, azt nem mondtak h miert nem ehetem csak h nem jo a babanak.(nem a doki mondta, csak egy okoskodo anyuka)es kicsit megijedtem, mivel mostanaban ugy kivanom es olyan jo izuen eszegetem.Aranyosak vagytok...
Hát, nem tudom hol hallottad, de nem igaz!! Ha józanul gondolkodom sem jövök rá, mért terjedhet ez a hír, hiszen egy egészséges gyümölcsrõl beszélgetünk! -legyen az narancs, mandarin, citrom, vagy grapefruit... Egyél nyugodtan annyit, amennyi jól esik! Én a két elsõ terhességemnél rengeteg narancsot és mandarint ettem!Egyik lányom sem látta kárát, és én sem :-D Boldog babavárást és egészséges kisbabát!!! :-D Üdv: Friss 3 gyerkõcös
Régi a kérdés, de ha valakit még most is érdekel: a citrus féléket a rengeteg növényvõdõszer, génmódosítások (pl. hogy mind a 10 tonna narancs egyforma méretû legyen)és egyéb vegyszer miatt nem jó túlzásba vinni. Egy pár centis babának, akinek amúgy is most fejlõdik az agya, mája, stb, ezekre az anyagokra semmiképp sincs szüksége. Lehet, hogy egészséges, amikor megszületik, de késõbb meg senki nem érti, miért lett májbeteg 30 évesen, amikor sosem ivott, stb...

Ki milyen homeopátiás szereket szedett a szülés megkönnyítésére, mennyit és mikor? A málnalevél teát 36 hetes koromtól iszom. Napi 1*2, 5 dl, egy csészébe egy evőkanál tea. Más hogy itta/issza? 38+5 hetes km

Legjobb válasz: Én a 36. héttõl ittam napi 2 csészével. Fél liter vizet felforraltam és 2,5 evõkanál teát raktam bele. Amikor elkezdõdtek a fájások, még itthon ittam pluszban 2 pohárral, biztos, ami biztos. Nekem használt!

Én a 36. héttõl ittam napi 2 csészével. Fél liter vizet felforraltam és 2, 5 evõkanál teát raktam bele. Amikor elkezdõdtek a fájások, még itthon ittam pluszban 2 pohárral, biztos, ami biztos. Nekem használt!
Én a 36. héttõl szedtem. Arnica ch9 napi 1x5 golyó Caulophillum ch5 napi 1x5 golyó cimicifuga ch5 3 napontaa 5 golyó Málnalevéltea napi 2x2 bögre Szülésznõm javaslatára kellett így szednem.
Caulophillum ch5-öt szedtem, a vajúdás kezdetétõl félóránként 1x5 golyót. Arnica chnemtommennyit, napi 2x5 golyót a szülést követõen kb egy hétig.
Nekem nem használt a hoeopátia.Hosszú és nehéz szülésem volt.Legközelebb semmit nem fogok szedni inni, hátha könnyebb lessz.
A második válaszolóhoz hasonlóan és is azokat szedtem a második szülés elõtt. És tényleg nagyon jó volt. Egyáltalán nem voltak olyan erõsek a fájások, könnyebben tágultam, és a szülés sem fájt annyira. Ja és hihetelen gyors volt az egész. Reggel 8-kor elment a magzatvíz. Fél 10-re bent voltam a kórházban. Fél 11-re felkerültem a szülõágyra (elõkészítések után) 10 óra 55-re megszületett a baba. Ebbõl 55 perc volt a vajúdás. Mindenkinek ajánlom ezeket a szereket!

Mikor fejjek? A kisbabám folyamatosan kieszi. (5 hetes) 1, 5 - 2 óránként eszik. Akarom, hogy legyen tartalék tejci, ha mennem kell valahová.

Legjobb válasz: Én sajna nem birok fejni. Egyrészt folyton kieszi, örülök, hogy épp elég, másrészt még a teli mellembõl se tudom mellszivóval kivarázsolni a tejet :( Pedig már 2. mellszivóm van... Úgyhogy max 1,5-2 órákra tudok elmenni, mert bár van itthon tápszer pótlásnak, azt el se fogadja...

Én sajna nem birok fejni. Egyrészt folyton kieszi, örülök, hogy épp elég, másrészt még a teli mellembõl se tudom mellszivóval kivarázsolni a tejet :( Pedig már 2. mellszivóm van... Úgyhogy max 1, 5-2 órákra tudok elmenni, mert bár van itthon tápszer pótlásnak, azt el se fogadja...
Szerintem csak akkor mielõtt elmész valahova.
Én este szoktam fejni, mert kb 10-kor elalszik a kislányom és 3.30-4 között kel elõszõr, így éjfél és egy között fejek, máskor nem. Így is van már egy fióknyi tejem ;) 11 hetes kislány anyukája
én ennyi idõsen még nem fejtem, mert nem is tudtam, de az elmenetelt mindig úgy idõzítettem, hogy szopiztatásra hazaérjek. Még olyan pici, szerintem ráérsz még cumisüvegbõl etetni. És így alakul ki a kereslet-kínálat is, hogy végül ne legyen túl sok tejed. Viszont, nekem annak idején ajánlották azt, hogy ha már fejek, inkább az elejét fejjem ki, hogy a hátulról jövõ sûrûbb tejet õ szívja ki.

5 hetes pitnek legyen saját helye, vagy nem lesz gond ha 1-2 hétig velem van?

Legjobb válasz: 5 hetesen miért van nálad? Törvény tiltja, hogy 8 hetes kora elõtt elválasszák az anyjától az állatot.

5 hetesen miért van nálad? Törvény tiltja, hogy 8 hetes kora elõtt elválasszák az anyjától az állatot.
Állítólag vagy sem, a törvény az törvény, nyolc hetes koráig az anyjával van a helye meg a testvéreivel, nem az anyatej meg az anyai törõdés, hanem a szocializáció miatt, ami most érvényes oltások nélkül pár hétig ki fog maradni, márpedig ez egy nagyon fontos pár hét lenne neki. Szóval hiba volt elhozni. Azt meg nem értem, hogy nincs saját helye, meg veled van. Hát amúgy is veled lesz, ezért akartál kutyát, nem? Saját helynek meg bõven elég ám neki egy kiszuperált pokróc, amit kijelölsz a helyének, ilyen picinek úgyis mindent szétrágnak a kutyák, felesleges nekik fekhelyet venni drágán, amíg be nem fejezik a fogváltást.
Nem is azért kell 8 hetes korukig az anyjuk mellett lenniük, mert addig szopnak. Persze, hogy nem szopnak 5-6 hetes kornál tovább, de annak a 2-3 hétnek még nagyon nagy szerepe lett volna. Azt ítélem el, aki ennyi idõsen odaadta a kölyköt, Te pedig tudatlan vagy, és semmit nem tudsz a kutyatartásról.
Ezt olvasd el, remélem kinyitja a szemed: "Tenyésztõ vagy szaporító Van néhány olyan ismérv, amely segítségével talán könnyebben különbséget tudunk tenni tenyésztõ és szaporító között. A tenyésztõ hozzáállása teljesen nyitott, minden kérdésre készségesen válaszol. Név szerint ismeri a kutyáit, és minden kutyájáról tud néhány történetet, szinte azt is tudja, mikor mit fog a kutya csinálni. Sokszor már a kiskutyák megszületése elõtt megkeresi, kiválasztja a leendõ vevõket. A kiskutyák fejlõdését nyomon követhetjük, meglátogathatjuk a kutyacsaládot. Jó, ha meglehetõsen furcsának tûnõ kérdéseket is kapunk. Például, hogy miért is akarunk kutyát, miért azt a fajtát, mit tudunk a fajtáról, hol, milyen körülmények között akarjuk a kiskutyát tartani. Mik a céljaink a kutya megvásárlásával. A jó tenyésztõ szerzõdést köt a gazdával, amely még olyan megkötést is tartalmazhat, hogy nem megfelelõ tartás esetén a kutyát visszaveheti vagy visszavásárolhatja, de a jó szerzõdés a vásárló érdekeit is védõ garanciákat is tartalmaz. A jó tenyésztõ beszámol a kutyái egészségi állapotáról, és nem titkol el semmilyen problémát. Ellenben a szaporítóval zajlõ tárgyalás során szinte kizárólag arról esik szó, hogy mikor és mennyi pénzt adunk a kutyáért. Szaporítótól akár 6 hetes kutyát is kaphatunk, csak vigyük mihamarabb. Jó, ha tudjuk: 8 hetesnél – egyes fajtáknál 10-12 hetesnél – fiatalabb kutyát nem szabad az anyjától elválasztani. 6-8 hetes korban a kiskutyának az anyjára elsõsorban mentális fejlõdése miatt van szüksége, sok késõbbi helytelen viselkedés a korai elválasztás következménye lehet. A szaporítók rossz körülmények között tartják a kutyáikat, ezért legtöbbször a tartási helyet meg sem lehet nézni. Nem ritka eset, hogy kerítésen keresztül adják ki a kiskutyát, és veszik át a pénzt. Oltásokról sem tudnak beszámolni, a kutyáknak nincs semmilyen papírjuk. Sokan úgy gondolják, hogy ha szaporítóktól vásárolnak kutyát, ezzel azon a szerencsétlen állaton segítenek. Ez így igaz, de hozzájárulnak ahhoz is, hogy a szaporítóknál továbbra is folyamatosan szülessenek a kutyák. Ezért nem helyes szaporítóktól vásárolni. Ha nincs pénzünk tenyésztõtõl vásárolni kutyát, akkor vagy válasszunk egy a fajtához tartozó mentett kutyát, vagy gondolkozzunk el azon, hogy a fajta egyik keverék példányát vegyük magunkhoz. Menhelyrõl, fajtamentõktõl gyönyörû szép, és nagyon hálás kutyákra is rábukkanhatunk. Egy ilyen fórum a http://allatok.info, ahol a menhelyeken élõ, gazdát keresõ kutyák közül válogathatunk."
És te komolyan elhitted ezt az "állítólag"-ot? Nem csak amiatt kell 8 hétig az anyja mellett maradnia, hogy cumizzon...Szerencsétlen kutya. Sok gondod lesz vele, pont emiatt. Voltál vele állatorvosnál? 5 hetesen azért sem szabad elhozni, mert az anyja teje nélkül nincs meg a védettsége sok betegség ellen. Te egy 5 hetes kutyát elhoztál úgy, hogy se oltása, se féreg hajtva(gondolom én), se chipezve, stb. A kérdéseset amúgy sem értem. Mi az, hogy saját helye, vagy veled legyen...? Ki akarod rakni a kertbe, vagy mi? Kicsit érthetõbben is fogalmazhatnál. Elsõ körben elvinném orvoshoz, és reménykedj, hogy a doki nem fog leoltani a sárgaföldig, amiért egy ekkora kutyát elszakítottál az anyjától, csak mert ÁLLÍTÓLAG már nem szopott. Felelõtlen népség. És megkérdezhetem mennyiért vetted?
Odáig olvastam el, hogy "az anyja már nem foglalkozott velük." Nos, barátnõmék ugyanígy jártak. Hagyták magukat rábeszélni, hogy egy 5 hetes staffit elhozzanak, mondván az anyja már nem szoptatta õket. A kiskutyát 7, 5 hetesen elvitte a parvo. Imádkozz, hogy ne így legyen nálatok!
A kérdező hozzászólása: Teljesen igazad van. Köszönöm
Ne tõlünk kérj elnézést, hanem majd a következõ alomtól, meg a következõtõl, meg az anyától, aki minden tüzelésnél vemhesül és 5-6 éves korára teljesen lerobban, aztán kivágják az utcára megdögleni. Gondold végig máskor, hogy mit teszel, és hogy azzal kit vagy mit segítesz. A saját kutyádnak talán jót tettél, de számolatlan másiknak meg nem.
Senki nem oltott le. Csak azért írta, hogy nem tudsz semmit a kutyatartásról, mert képes voltál elhozni egy 5 hetes kutyát. Ha ismernéd a kutyatartás minden egyes részét, akkor nem hoztad volna el. Ennyi. A kérdésedre válaszolva: Ne engedd be az ágyba, mert akkor késõbb is fel fog mászni hozzád. Legyen egy neki kialakított is vacka, lehetõleg hozzátok közel, ahol nyugodtan pihenhet. De ne az ágyba!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ és mindenkitõl elnézést kérek hogy ezt tettem, de megígérem, hogy mindent megteszek annak érdekében , hogy a legjobb legyen neki.
Már miért kéne veled aludnia? Hogy gondolod, hogy két hétig az ágyadban altatod, aztán meg nem engeded fel? Alapvetõ, hogy a kölyöknek csak azt engeded meg, amit felnõttkorában is meg fogsz, nem változtatod a játékszabályokat útközben. Kijelölsz valamit, szpnyeget, pokrócot, rossz pulcsit, bármit, hogy az a helye, és az a helye.
A kérdező hozzászólása: Azért ez egy kicsit erõs, hogy nem értek a kutyákhoz nem gondolod. Láttam az anyát, láttam az apát és láttam a kölyköket is a saját környezetükben. Az tény, hogy nem tenyésztõ hanem szaporító. Nem helyes tudom. A segítségeteket kértem nem pedig azt, hogy leoltsatok. Igazatok van tudom. Viszont ha én nem veszem meg akkor más megveszi ez egy ördögi kör. Persze hogy velem lesz állandóan csak velem is aludjon egy ágyban 1-2 hétig vagy egy külön pokrócon a szobában? Ez lenne a kérdésem
A kérdező hozzászólása: Tudom, hogy 8 hétnél fiatalabbat nem lehetne eladni, de állítólag az anyja már nem foglalkozott velük és nem is szoptak már. Azért gondoltam úgy hogy amíg nincs 8 hetes addig magam mellé veszem.
"állítólag"
A kérdező hozzászólása: Ma ötre viszem orvoshoz. Féregtelenítést megkapta. Tömbházban lakom. A velem dolgot úgy értem, hogy mellettem alszik. És igen elhoztam , mert tudom, hogy Én mindent meg fogok tenni az érdekébe hogy minden a legnagyobb rendben legyen vele. Volt már pitem is meg amsztafom is csak egyik sem volt még ilyen pici és azért nem tudom, hogy mi lenne neki a legjobb az anyukáján kívül.
A kérdező hozzászólása: Most ezzel azt akarod mondani, hogy elítélsz azért, mert elhoztam?
SZOCIALIZÁCIÓ-t nem fogja megtanulni a kutyád! Durva lesz, nem tudja, mikor elég, mennyire lehet durva. ezt Te nem tudod neki megtanítani, csak az anyjától és testvéreitõl tanulhatja meg. most lesz egy kezelhetetlen, agresszív kutyád! Oltások után AZONNAL kutyaovi, majd suli, ha nem akarsz egy vadállatot tartani! Ez a kutya nem játékszer, és nem vagizni kell vele, hanem kemény kézzel bánni vele! Nem elég, hogy nem tenyésztõtõl vetted, még szocializálva sem lesz rendesen, kiváncsi vagyok, mikor köt ki a menhelyen. Írtad, hogy volt már pit és amstaffod is, azokkal mi lett?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!