Találatok a következő kifejezésre: 1,5 hónapos vagyok 1 hete vagyok (11 db)

Koraszülött ikreim egy hónaposak mikor lessz koponya uh? Budapest 1 számü klinikán vagyunk.29 hétre 1, 5 kg al lettek. Mimaradhat visza nekik?

Legjobb válasz: Az én ikreim a 31. héten születtek, 1360 és 1490 grammal. Koponya uh-ot kétszer végeztek náluk, utoljára a hazajövetelük elõtt egy héttel. Egyiküknek volt mérsékelt agykamratágulata az elsõ uh-on, a másodiknál uh-on már ezt nem látták. Azóta nem volt uh vizsgálatuk. Most 10 hónaposak, 8 és fél kilósak, teljesen egészségesek, egyáltalán nem látszik meg, hogy korababák voltak. Mozgásfejlõdésben vannak kicsit elmaradva, ott tartanak kb. ahol egy 8-9 hónapos baba, de végül is ha idõre születtek volna, akkor õk is még csak 8 hónaposak lennének. Ismerõs anyukának 27 hétre született a kislánya és õ is teljesen egészséges 1 éves baba, úgyhogy a Te ikreidnek is minden esélyük megvan arra, hogy egészségesek legyenek. :-))

Az én ikreim a 31. héten születtek, 1360 és 1490 grammal. Koponya uh-ot kétszer végeztek náluk, utoljára a hazajövetelük elõtt egy héttel. Egyiküknek volt mérsékelt agykamratágulata az elsõ uh-on, a másodiknál uh-on már ezt nem látták. Azóta nem volt uh vizsgálatuk. Most 10 hónaposak, 8 és fél kilósak, teljesen egészségesek, egyáltalán nem látszik meg, hogy korababák voltak. Mozgásfejlõdésben vannak kicsit elmaradva, ott tartanak kb. ahol egy 8-9 hónapos baba, de végül is ha idõre születtek volna, akkor õk is még csak 8 hónaposak lennének. Ismerõs anyukának 27 hétre született a kislánya és õ is teljesen egészséges 1 éves baba, úgyhogy a Te ikreidnek is minden esélyük megvan arra, hogy egészségesek legyenek. :-))
3-as válaszoló vagyok. Szerintem is kérdezz rá a dokinál, hogy milyen vizsgálatokat végeztek rajtuk és milyen eredménnyel. Elvégre jogod van hozzá, hogy tudd, csak sokszor maguktól nem mondják.
Nálunk, a fehérvári kora osztályon hazaengedés elõtt csinálják meg a koponya UH-ot, és a szemvizsgálatot is. Nekem szóltak, hogy mikor csinálják, és el is kísérhettem az UH-ra a babáimat az ápolókkal együtt. Hogy mi van még vissza, az az állapotuktól függ, de szerintem is érdeklõdj az ápolóktól, orvosoktól. Jó egészséget nektek, meglátod, megnõnek egykettõre! :)
ha bent vagytok miért nem kérdezed meg a dokitól? biztos ott megcsinálják, lehet már meg is csinálták. kötelezõen 6. héten vagy a pocak-koponya UH budapesten a budaiban. hogy mi maradhat vissza nekik az is az orvostól kérdezd. nyugodtan ülj le vele és mondd el, hogy aggódsz. egyik barátnõm hármas ikreket szült nagyon idõ elõtt, jól vannak most már :) mind a háromnak volt mûtéte, szem, fül, ilyesmi rutin mûtétek voltak. egyik baba sajnos oxigénhiányos lett, róla most inkább nem írnék. sok egészséget nektek!
Hát a koponya uh idõpontját inkább ott, a kezelõorvostól kérdezd meg. Lehet hogy már csináltak is Nekik-bár biztos említették volna.Azt, hogy mi maradhat vissza a késõbbiekben, ilyenkor még nem lehet megmondani. a lehetséges problémákat, és azok kezelését, a babák fejlesztési lehetõségeit pedig el fogják mondani hazamenetelkor, vagy pedig amikor majd jártok vissza kontrollra.

1, 5 hónapos terhes vagyok 1 hete vagyok táppénzen. A munkahelyem 3 hónapig fizeti nekem a táppénzt, mert 3 hónapig dolgoztam náluk a fenmaradó időben a szülésig fizeti a társadalombiztósitó tovább vagy 3 hónap után semmit nem kapok?

Legjobb válasz: ez nem így van. a munkahely egy adott idelyig köteles tápénzt fizetni utána mindig a tb fizeti (régebben 2 hét volt). de a táppénz után szinte semmi pénzt nem fogsz kapni (gyes, gyed) . jobb lenne ha teheted (persze ha nem vagy veszélyeztetett) és olyan a munkád hogy amíg csak tudsz dolgozz, mert akkor 3 évig sokkal jobb pénzt kapsz.

ez nem így van. a munkahely egy adott idelyig köteles tápénzt fizetni utána mindig a tb fizeti (régebben 2 hét volt). de a táppénz után szinte semmi pénzt nem fogsz kapni (gyes, gyed) . jobb lenne ha teheted (persze ha nem vagy veszélyeztetett) és olyan a munkád hogy amíg csak tudsz dolgozz, mert akkor 3 évig sokkal jobb pénzt kapsz.
Én úgy tudom, hogy annak is jár a GYES, aki nem , vagy kevesebbet dolgozott. Igaz, abból megélni nem lehet(huszonezer Ft), de mégis valami. A neten nézz utánna, azt hiszem a magyarorszag.hu-n fent van.


10, 5 hónapos kislányom eddig is felkelt éjjel 1x 2x vagy enni vagy inni de most egy héten belül másodszor ébred úgy, hogy utána 1-2 órán át fent van hajnalban. Vajon miért?

Sír. Felveszem, megnyugszik. Leteszem dumálgat, nézelődik. Dől jobbra, balra, de aludni nem akar. Fogzás? Vagy mitől borult meg ez így és meddig tart? Már amúgy is nagyon vártam, hogy elhagyja az éjszakai evést erre most ez.

Legjobb válasz: Nekem 9,5 hónapos, ugyanezt csinálja 4 napja, de neki most bújik a foga, így tudom, hogy az ébreszti fel. Én se tudom visszaaltatani, kb. 1-1,5 óra után magától dõl ki, addig sír, vagy mászkál az ágyában.

Nekem 9, 5 hónapos, ugyanezt csinálja 4 napja, de neki most bújik a foga, így tudom, hogy az ébreszti fel. Én se tudom visszaaltatani, kb. 1-1, 5 óra után magától dõl ki, addig sír, vagy mászkál az ágyában.
9, 5 hónapos kisfiam ugyanez..
Nálunk is volt egy ilyen idõszak, de kb 1-2 hét alatt átment rajta!
A kérdező hozzászólása: Még mindig nem változott a helyzet. Létezik, hogy nem a foga hanem most jött elõ a szeparációs szorongás?
Valószínûleg egyik sincs összefüggésben vele.
15 hetes terhes voltam a lagzinkon, én is táncoltam, buliztam, egész nap pörögtem, és szex is volt egészen a szülés elõtti napig...Ez nálam volt, másnál lehet máshogy van.amúgy nyugodj meg, ha jövõ hónapban lesz a lagzid, lehet még nem is tudod majd, h terhes vagy.(én olyan 5hetesen tudtam meg, addig nem nagyon foglalkoztam vele, h késik, máskor is volt már olyan, pláne mivel nyaraltunkm még kapóra is jött.Én ittam és cigiztem is abban az egy hétben, mivel meglepetés babánk van)
A barátnömnek 6 hónapos terhesen volt nemrég az esküvöje, szinte végigtáncolta az egészet, alig ült le és a mai napig semmi baja nincs. Én is ott voltam az esküvön 30 hetes terhesen, semmi bajom nem lett. Most 39 hetes multam, a párommal voltam eggyütt, de semmi gondom nem lett töle, szóval ne aggódj ezek miatt annyit, föleg ugy hogy még nem is vagy terhes. Ha meg az leszel biztos minden ok lesz veletek, csak ne idegeskedj. Az árt inkább.
3 vagyok Jajjj ne aggódj addig ilyeneken míg terhes nem leszel. Minden nõ más mint ahogyan minden terhesség is. Ami a sógornõddel megtörtént nem törvényszerû, hogy veled is megtörténjen. Amikor a kisfiamat vártam, végig szexeltünk és nem történt semmi baj. Mikor tavaly terhes lettem szex nélkül is bevéreztem és elvetéltem. Utána ez megtörtént még kétszer pedig nagyon vigyáztam és mindig volt segítségem feküdtem 2 hétig egyfolytában és mégis elvetéltem. Az orvosok nem tudtak mit mondani mert minden lehetséges vizsgálatot végig jártam és nem találtak semmit. Most 16 hetes terhes vagyok és csak az elsõ 12 hétben voltam eltiltva a szextõl. Ne aggódj, most még ezen mert ha terhes leszel akkor belefogsz õrülni a félelembe.
Az az igazság, hogy akármitõl elvetélhetett. Én többször is vetéltem már el, pedig minden utasítást betartottam amit a doki mondott és mégis megtörtént a baj.
Olyan jó lenne, ha nem tennétek fel ilyen kérdéseket. Mindenki parázik a rossz dolgoktól, de amikor ilyen rémtörténeket hall még rosszabb. Nagyon sajnálom a sógornõdet, de majd az orvosok megmondják, hogy mitõl volt.
12 hetes korig nem is szabad magát kímélnie a terhes nõnek. ez azért van, mert ha már akkor elmegy a baba, az valószínûleg betegen is született volna. úgyhogy ne aggódj a lagzid miatt, bulizz csak nyugodtan:)
A kérdező hozzászólása: Ez az eset 2évvel ezelõtt volt, és az orvosok AZÓTA SEM tudták megmondani, h mitõl volt!!A babával minden rendben volt, a szívhangja is tökéletes volt!!!Olvastam olyat, h az együttlét során az orgazmus spontán elindíthatja a szülést.Azért kérdezem, mert én is babát szeretnék, jövõhónapban lesz a lagzink és ha esetleg addig teherbe esek akkor számíthatok-e arra, h a sok tánctól és stressztõl elvetélhetek-e!!!!!!És ezek sajnos NEM rémhírek, hanem ez a valóság!!
A kérdező hozzászólása: NEHOGY FÉLRE ÉRTSÉTEK!!ÉN NEM TÕLETEK KÉREM A VÁLASZT H MIÉRT VETÉLT EL, HANEM CSAK VÉLEMÉNYEKET KÉREK!!HOGY SZERINTETEK LEHETETT-E MONDJUK A LAGZI MIATT MERT SOKAT TÁNCOLT..ÉN CSAK AZÉRT KÉRDEZEM, MERT ÉN IS LAGZI ELÕTT ÁLLOK ÉS HA ADDIG TEHERBE ESEK AKKOR NEM SZERETNÉK ÉN IS ÍGY JÁRNI!!NEM ORVOSI SZAKVÉLEMÉNYT KÉREK CSAK TANÁCSOKAT, VÉLEMÉNYEKET!!!!!
de pont azért kéne orvost kérdezni, mert õ tudja az elõzményeidet. Mennyire vagy stresszes típus - ez kihathat-e a terhességedre. Van-e bármilyen betegséged, érzékenységed, ami miatt veszélyes lehet bármi. Volt-e/van-e nemi betegséged, voltál-e már terhes... Stb... Az orvos tudja megmondani, kell-e majd pihenned, vagy mire kell vigyáznod, figyelned. Ha ezt így meg lehetne mondani, hogy a tánctól vagy a szextõl elvetél bárki, hidd el, sokkal több embernek lenne gyereke. A sógornõdnek is millió más dolog is befolyásolhatta a vetélést. Orvost, és védõnõt kérdezz, mire kell vigyázni, olyanokat, akik ismernek téged, az elõzményeidet!!!! 9.válaszoló

Mit rontottam el? 5, 5 hónapos a babám, kb.1 hete semmi sem jó neki. Eddig alvás után egy kicsit el volt magában, de ma már semmi. De az sem jó, ha fogom, vagy játszunk vagy mellettem van a pihenőszékében.

Képes egyik pillanatról a másikra olyan ordítást csapni, hogy csuda. Az éjszakáink is újra borzalmasak. Soha nem volt egy nagy alvó, ha csak 2-szer ébredt, az már jónak számított. Most viszont újra 1-1,5 óránként ébred;van, hogy elég a cumi meg egy kis víz, van hogy cici kell, de nem eszik.Ma reggel csak mellettem aludt el újra, de ebb?l nem szeretnék rendszert csinálni. Eddig evett reggel 4-5 között, ma az sem kellett. Aztán nagy nehezen reggel 1/2 9-kor megevett 200 ml tápszert, de nem úgy, mintha borzasztó éhes lenne. Azóta egy 40 perces alvást leszámítva folyamatosan ny?gl?dik, sír semmi nem jó. Én meg már kezdek nagyon kétségbe esni. A doki szerint jön a foga, emiatt van mindez?

Legjobb válasz: Szerintem is a foga jön! Az én fiam is ugyanezeket produkálta fogzáskor, sõt....! Ne aggódj nincs semmi baja, ez egy ilyen idõszak.

Szerintem is a foga jön! Az én fiam is ugyanezeket produkálta fogzáskor, sõt....! Ne aggódj nincs semmi baja, ez egy ilyen idõszak.
Figyeld meg mindig, amikor igy viselkedik es igy megfogod tanulni, hogy mikor hiszti, es mikor komoly a baj. Valoban lehet a foga, de lehet az idovaltozas pl. de tobb oka is lehet. Ne etesd ossze-vissza, ez nagyon fontos. Vagy cici, vagy tapszer. A cici utan, amikor cumisuvegbol eszik, az nagyon kenyelmes, mivel konnyebben kitudja szivni, igy nagyon sokszor, ezutan mar elsem fogadja a cicit. Figyel oda arra, hogy Te mit eszel, es a Te lelki allapotod milyen, mivel a baba eztis megerzi. Ne adjal Neki sok vizet, viszont amikor nyugos, es nem kellene ennie, akkor adjal Neki teat. A kamilla az nyugtato, a komeny tea, gorcsoldo!
Nem, az orvos hazudik. Valójában fogalma sincs a dologról, és mondott valami olyat, aminek talán van egy kis értelme. Sokkal jobban jársz, ha a szomszéd nénit, a postást, és a kocsmárost kérdezed meg ez ügyben. Õk már sok mindent láttak, tudni fogják mi a szitu.
Szerintem meg inkább a pékeknek és a varrónõknek higgy, mint egy orvosnak!
A kérdező hozzászólása: Tévedések elkerülése végett:nem azt vonom kétségbe, hogy jön a foga! De másfél hete, amikor a doki látta, még nem volt ilyen a helyzet. Csak azt szerettem volna tudni, hogy ez még belefér-e a fogzási mizériába. (Ez az elsõ kettõ "kedves" válaszolónak szólt) A két utolsónak köszönöm a választ!

Gyesen vagyok, fiam 7, 5 hónapos, a volt m-helyemre visszavárnak már most. Tudom, csak a gyermekem 1 éves kora után állhatok munkába heti 30 órát. Valami kibúvó? Hogy dolgozhassak és gyest is kapjak tovább. Alkalmiként vagy valahogy?

Legjobb válasz: Részmunkaidõt nem tudsz megbeszélni a munkahelyeden a munkahelyi vezetõvel? Mondjuk 4 órában dolgozol. De ezt pontosan a munkahelyeden a munkaügyön vagy a személyzetisnél tudsz érdeklõdni, hogy a jogszabály szerint, hogyan lehet ezt megoldani. Mert ha nem tartod be a jogszabályt, és felveszed a fizetésedet úgy, hogy közben a gyes összegét is felveszed, akkor a jogtalanul felvett gyes összegét visszafizettetik veled. Inkább érdeklõdd meg a munkahelyeden, hogyan lehet megoldani, ez a legbiztosabb.

Részmunkaidõt nem tudsz megbeszélni a munkahelyeden a munkahelyi vezetõvel? Mondjuk 4 órában dolgozol. De ezt pontosan a munkahelyeden a munkaügyön vagy a személyzetisnél tudsz érdeklõdni, hogy a jogszabály szerint, hogyan lehet ezt megoldani. Mert ha nem tartod be a jogszabályt, és felveszed a fizetésedet úgy, hogy közben a gyes összegét is felveszed, akkor a jogtalanul felvett gyes összegét visszafizettetik veled. Inkább érdeklõdd meg a munkahelyeden, hogyan lehet megoldani, ez a legbiztosabb.

Árthatok azzal 6, 5 hónapos babám napirendjének, ha 1 héten egyszer vagy kétszer a nyaralónkban töltjük az éjszakát?

Legjobb válasz: Nem kell görcsösen ragaszkodni a napirendhez!!! Semmi baja nem lesz, ha egyszer egyszer nem otthon alszik, nem fürdik meg este, vagy nem azt eszi amit kellene...

Nem kell görcsösen ragaszkodni a napirendhez!!! Semmi baja nem lesz, ha egyszer egyszer nem otthon alszik, nem fürdik meg este, vagy nem azt eszi amit kellene...
Nem
Nem, majd megszokja, hogy néha máshol alszotok. Ha pedig mindig péntek, szombat mentek akkor meg nagyon hamar megfogja szokni, hogy hétvégén máshol alszotok.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszotokat! Megnyugodtam.... :-)
Mi lenne, ha ezt a kérdést a férjednek tennéd fel? Itt mindenki csak találgatni tud, neked konkrét válasz kell.
Lehet, hogy unalmas lett számára a sex.Lepd meg valamivel, vagy ha ez sem vált be, akkor ülj le vele beszélgetni.
Szia! Ha csak egy éve vagytok házasok, és máskor is elõfordult már ilyesmi, akkor feltételezem, hogy nem új a probléma. Azután lett ilyen, hogy összeházasodtatok, vagy elõtte is volt ilyen gond? Lehet, hogy egyszerûen nincs rá igénye olyan gyakran, mint neked. Egyébként jó vele a szex? És neki jó veled? Beszélgessetek a témáról sokszor, kérdezd meg tõle, hogy hogyan szeretné, lenne-e kedve esetleg valami extrém dologhoz, változtatáshoz, stb.
A kérdező hozzászólása: Nos, én mindenre nyitott lennék, d õ, mióta összeházasodunk, iszonyatosan megváltozott.. Mióta külön élünk kifordult önmagából, és a szex is egyenlõ a nullával.. Úgy érzem nem szeret nekem örömet okozni.. De igénye biztos van rá, mert mindig erre utaló filmeket (amatõröket) találok a dvd-ben.. Szóval nem tudom..
szerintem beszélj vele, lehet valami változatosságot kellene a szexuális életekbe vinni. esetleg nem lehet, hogy van valakije?

23-án lessz 5 honapos a babám, már lassan 2 hete kostolgatunk almát, barackot és 1*ha-s tejpépet ettünk (nem izlett), mit ehetünk ezután? Meggyet mikortol és hogyan adjak, magában vagy mivel? Héjját le kell venni?

Legjobb válasz: Az orvos javaslatára kezdtem el mert már 1honapja tápszert is kell adnom mert nem elég a tejem,itt olvastam a meggyröl hogy már hamarlehet adni de én nem tudom hogy és mivel keverve.Illetve a gesztenyéröl is hallotam azt mikor és hogyan adjam?Mikkel folytassam a további kostolgatást?

A kérdező hozzászólása: Az orvos javaslatára kezdtem el mert már 1honapja tápszert is kell adnom mert nem elég a tejem, itt olvastam a meggyröl hogy már hamarlehet adni de én nem tudom hogy és mivel keverve.Illetve a gesztenyéröl is hallotam azt mikor és hogyan adjam?Mikkel folytassam a további kostolgatást?
nekünk is az alma és a barack volt az elsõ, aztán a nem gázos fõzelékek illetve a húslevesbõl kiszedett zöldségek.A tejpépekre rá van írva, hogy mikortól adhatók, de szerintem az orvosod is tudja, nyugodtan hallgass rá.:)
Elég korán elkezdted. Nálunk még a sütõtök volt az elsõkörben. Ha ezek megvoltak, akkor jött a fõzi. Meggyet én csak 7 hósan adtam lányomnak, és igen, le kell venni a héját, ahogy a szilvának és zödborsónak is -elsõ körben. Majd 8 hó után m ár nem kell levenni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!