Találatok a következő kifejezésre: 1,5 hónapos vagyok (59 db)

1, 5 hónapos terhes vagyok 1 hete vagyok táppénzen. A munkahelyem 3 hónapig fizeti nekem a táppénzt, mert 3 hónapig dolgoztam náluk a fenmaradó időben a szülésig fizeti a társadalombiztósitó tovább vagy 3 hónap után semmit nem kapok?

Legjobb válasz: ez nem így van. a munkahely egy adott idelyig köteles tápénzt fizetni utána mindig a tb fizeti (régebben 2 hét volt). de a táppénz után szinte semmi pénzt nem fogsz kapni (gyes, gyed) . jobb lenne ha teheted (persze ha nem vagy veszélyeztetett) és olyan a munkád hogy amíg csak tudsz dolgozz, mert akkor 3 évig sokkal jobb pénzt kapsz.

ez nem így van. a munkahely egy adott idelyig köteles tápénzt fizetni utána mindig a tb fizeti (régebben 2 hét volt). de a táppénz után szinte semmi pénzt nem fogsz kapni (gyes, gyed) . jobb lenne ha teheted (persze ha nem vagy veszélyeztetett) és olyan a munkád hogy amíg csak tudsz dolgozz, mert akkor 3 évig sokkal jobb pénzt kapsz.
Én úgy tudom, hogy annak is jár a GYES, aki nem , vagy kevesebbet dolgozott. Igaz, abból megélni nem lehet(huszonezer Ft), de mégis valami. A neten nézz utánna, azt hiszem a magyarorszag.hu-n fent van.

Kismama vagyok a 1, 5 hónapos kisfiammal otthon milyen jövedelmet kapok 2 éves kora után?

Legjobb válasz: Neked még 3éves koráig kell hogy kapd a gyest! Azok kapják majd csak 2 évig, akik 2010 jan 1.én vagy az után szülnek!Nekik viszont ha nem elég az apa keresete akkor bölcsé és mehetnek szegények dolgozni! Amugy undorító, arról nem is beszélve hogy sok helyen nincs bölcsöde!Mint pl. nálunk nincs bölcsi és a szomszédos város bölcsödéje meg csak azokat a gyerekeket veszik be, akkik ott laknak!

Neked még 3éves koráig kell hogy kapd a gyest! Azok kapják majd csak 2 évig, akik 2010 jan 1.én vagy az után szülnek!Nekik viszont ha nem elég az apa keresete akkor bölcsé és mehetnek szegények dolgozni! Amugy undorító, arról nem is beszélve hogy sok helyen nincs bölcsöde!Mint pl. nálunk nincs bölcsi és a szomszédos város bölcsödéje meg csak azokat a gyerekeket veszik be, akkik ott laknak!
Elõzõ vagyok! Amúgy vannak jó kis otthoni munkák!Nem csak tiszteségtelenek! Ha gonolod tudok ajánlani egyet!írj privit


Szerintetek hím vagy tojó a képen látható 1, 5 hónapos nimfa?

Már feltettem egyszer a kérdést, de oda nem sikerült rendesen belinkelnem a két képet. A tenyésztő szerint hím, ő kézzel neveli, és ezeket a képeket küldte.

Legjobb válasz: Ilyen fiatalon külsõ jelek alapján lehetetlen megmondani.(Ha lennének ugyanilyen színû testvérei, azokkal összehasonlítva talán meglehetne.) Egyébként a lutínóknál a pofafolt ugyan olyan erõsségû mindkét nemnél. A szárnya elég fehérnek tûnik, úgyhogy lehet hogy hím. (Viszont a válla, és a feje sárga mint a tojóknak.)

Ilyen fiatalon külsõ jelek alapján lehetetlen megmondani.(Ha lennének ugyanilyen színû testvérei, azokkal összehasonlítva talán meglehetne.) Egyébként a lutínóknál a pofafolt ugyan olyan erõsségû mindkét nemnél. A szárnya elég fehérnek tûnik, úgyhogy lehet hogy hím. (Viszont a válla, és a feje sárga mint a tojóknak.)
én úgy tudom hogy kiskorban nehéz megállapítani mert a kicsi és a nõstény nimfa szinte ugyanúgy néz ki.. de szerintem ez hím mert azoknak erõsebb a pofafoltjuk...
A kérdező hozzászólása: Reménykedek hogy hím :) Köszi a válaszokat! Várom a további tippeket is :)
Kérj képet még, vagy személyesen nézd meg. Nekem a hasonló tojó madaramró mindenki meg volt gyõzõdve évekig, hogy hím, aztán mégsem volt az...Ha a háta sima fehér, és egyenletes a pofafoltja, valamint nehezen kezelhetõ, akkor valószínûleg hím. Ha gyöngyös a háta és nem egyenletes színezetû a farktolla, a szárnyának az alsó része, akkor lehet tojó. Annyi azért biztos, hogy ezek is tapasztalatból jönnek, és fiatal madárnál csak a csontok kitapogatása (szakértõ kézzel) tud közel biztosat mondani. Egyébként minden más csak találgatás:)
A kérdező hozzászólása: értem...:) igazából beletörõdtem már hogy nem tudom meg míg hozzám nem kerül, viszont azt el tudnád magyarázni hogy miért írtad hogy nehezebben kezelhetõ? Köszi a választ! :)

Hím vagy tojó ez az 1, 5 hónapos nimfa fióka?

Tudom hogy nem lehet ennyi idősen még biztosra mondani, de van tippetek? Nekem a tenyésztő ezt a képet küldte és szerinte hím.

Legjobb válasz: tojó szerintem :)

tojó szerintem :)
A kérdező hozzászólása: mibõl gondolod? :) csak kíváncsiságból mert nem értek hozzá. Amugy köszi a választ :)
hím, mert a tojóknak több szürkés szín van a bóbitájukba ennek a példánynak pedig csupa sárga
A kérdező hozzászólása: én is hímnek gondolom, vagyis inkább reménykedem! Köszönöm a Te válaszodat is! :)
A kérdező hozzászólása: http://kepfeltoltes.hu/view/130901/1377851189.181721d621b0a3.. itt van még egy kép amit kaptam, de zene nem sok látszik
Szia. Szinte 100%, h tojó. Engem átvágtak vele háromszor és mind tojó lett. Az egyik Madarász ismerõsöm azt mondta, h a lutínók (sárga) a 99%-a tojó. És általában úgy tenyésztik, hogy fehérekkel rakják össze...
A kérdező hozzászólása: Értem :) hát, sajnálom...igazából hímre számítottam, de csak a név választás miatt lenne fontos :)

Meddig lehet sexelni terhesen, én a terhesség elején vagyok 1.5 honapos és a párom nem akar igy sexelni mert fél hogy elmegy a baba?

Legjobb válasz: akkor már most is lehet sexelni nyugodtan?mert volt már rá pl h szeretünkvolna babát és sex után rozsaszines vér jött :( és azt hittük h eleemnt de utánna meg is jött!

A kérdező hozzászólása: akkor már most is lehet sexelni nyugodtan?mert volt már rá pl h szeretünkvolna babát és sex után rozsaszines vér jött :( és azt hittük h eleemnt de utánna meg is jött!
Addig lehet szeretkezni, amíg a doki nem tilt el, illetve ha a szeretkezés fájdalmas a számodra, vagy utána görcsölsz, vérzel, vagy csak pecsételsz, akkor szex-tilalom!! Nekem volt már korábban vetélésem, bár a doki nem tiltott el, de utána a 12. hétig nem voltunk együtt, utána viszont majdnem minden nap, egészen az utolsó napokig! :-) Boldog babavárást és egészséges kisbabát!! :-) Üdv: 3 lányos, 11hkm
Amígy jólesik addig szabad szexelni. Nem lesz semmi baja a babának. Boldog babavárást!
Mi még szülés elõtt 1 héttel is aktívak voltunk, nagyon kívántam/kívántuk.Kicsit körülményesebb, de kivitelezhetõ :) . Ameddig jól esik és élvezed, bármeddig lehet.Kivéve, ha az orvos el nem tilt tõle. :(
ameddig jólesik és az orvos nem tilt tõle, vagy a szülésznõt nem zavarja :D
Én a 12 hétig el voltam tiltva tõle, elõzõ vetélés és méhszájmûtét miatt. Utána megvizsgált a doki és annyit mondott, hogy együtt lehetünk de csak finoman és ne olyan sûrûn. Ez eddig 4-szer voltunk együtt, de nem volt az igazi, mert mi soha nem voltunk ilyen szeretkezõs fajta :) Most én is iszonyatosan kívánom, (bár félek is) de a párom nem akarja , mert már mocorog a baba és nem akar neki rosszat meg fél , hogy mit érez , gondolhat közbe a kisfiunk. Most a doki 2 hetente nézi a méhszájamat majd, így nem félnék annyira...de ha a párom kibírja férfi létére akkor nekem is ki kell!28 hkm

1, 5 hónapos babámnak miért szokása marni az arcát és a szemét? Nem ismerek más babát, ez normális, vagy ő ideges fajta?

Legjobb válasz: Enyém is ezt csinálta...sõt kb minden baba,akit ismerek,normális,csak elfoglalja a kezét valamivel.

Enyém is ezt csinálta...sõt kb minden baba, akit ismerek, normális, csak elfoglalja a kezét valamivel.
Szerintem nem direkt csináják.Nem lehet hogy csak nagyon hosszú a körme és ha álmos, mert dörzsöli a szemét, akkor marja ki magát?
A kérdező hozzászólása: Nem direkt, az biztos, csak annyira kapálózik.
Nálunk is szokta, én ezért is vágom nagyon gyakran a körmét, mert ha álmos, nyûgös, kapálózik, akkor karmolja az arcát. Persze nem direkt, csak mivel ott a köröm, így jön ki a lépés.
kislányom is ugyanezt csinálta, most 5 hónapos és már abbahagyta. bár a múltkor a szemét dörzsölte és úgy belenyúlt a saját szemébe, hogy azt hittem kiszedi a szemgolyóját:(

10, 5 hónapos kislányom eddig is felkelt éjjel 1x 2x vagy enni vagy inni de most egy héten belül másodszor ébred úgy, hogy utána 1-2 órán át fent van hajnalban. Vajon miért?

Sír. Felveszem, megnyugszik. Leteszem dumálgat, nézelődik. Dől jobbra, balra, de aludni nem akar. Fogzás? Vagy mitől borult meg ez így és meddig tart? Már amúgy is nagyon vártam, hogy elhagyja az éjszakai evést erre most ez.

Legjobb válasz: Nekem 9,5 hónapos, ugyanezt csinálja 4 napja, de neki most bújik a foga, így tudom, hogy az ébreszti fel. Én se tudom visszaaltatani, kb. 1-1,5 óra után magától dõl ki, addig sír, vagy mászkál az ágyában.

Nekem 9, 5 hónapos, ugyanezt csinálja 4 napja, de neki most bújik a foga, így tudom, hogy az ébreszti fel. Én se tudom visszaaltatani, kb. 1-1, 5 óra után magától dõl ki, addig sír, vagy mászkál az ágyában.
9, 5 hónapos kisfiam ugyanez..
Nálunk is volt egy ilyen idõszak, de kb 1-2 hét alatt átment rajta!
A kérdező hozzászólása: Még mindig nem változott a helyzet. Létezik, hogy nem a foga hanem most jött elõ a szeparációs szorongás?

Koraszülött ikreim egy hónaposak mikor lessz koponya uh? Budapest 1 számü klinikán vagyunk.29 hétre 1, 5 kg al lettek. Mimaradhat visza nekik?

Legjobb válasz: Az én ikreim a 31. héten születtek, 1360 és 1490 grammal. Koponya uh-ot kétszer végeztek náluk, utoljára a hazajövetelük elõtt egy héttel. Egyiküknek volt mérsékelt agykamratágulata az elsõ uh-on, a másodiknál uh-on már ezt nem látták. Azóta nem volt uh vizsgálatuk. Most 10 hónaposak, 8 és fél kilósak, teljesen egészségesek, egyáltalán nem látszik meg, hogy korababák voltak. Mozgásfejlõdésben vannak kicsit elmaradva, ott tartanak kb. ahol egy 8-9 hónapos baba, de végül is ha idõre születtek volna, akkor õk is még csak 8 hónaposak lennének. Ismerõs anyukának 27 hétre született a kislánya és õ is teljesen egészséges 1 éves baba, úgyhogy a Te ikreidnek is minden esélyük megvan arra, hogy egészségesek legyenek. :-))

Az én ikreim a 31. héten születtek, 1360 és 1490 grammal. Koponya uh-ot kétszer végeztek náluk, utoljára a hazajövetelük elõtt egy héttel. Egyiküknek volt mérsékelt agykamratágulata az elsõ uh-on, a másodiknál uh-on már ezt nem látták. Azóta nem volt uh vizsgálatuk. Most 10 hónaposak, 8 és fél kilósak, teljesen egészségesek, egyáltalán nem látszik meg, hogy korababák voltak. Mozgásfejlõdésben vannak kicsit elmaradva, ott tartanak kb. ahol egy 8-9 hónapos baba, de végül is ha idõre születtek volna, akkor õk is még csak 8 hónaposak lennének. Ismerõs anyukának 27 hétre született a kislánya és õ is teljesen egészséges 1 éves baba, úgyhogy a Te ikreidnek is minden esélyük megvan arra, hogy egészségesek legyenek. :-))
3-as válaszoló vagyok. Szerintem is kérdezz rá a dokinál, hogy milyen vizsgálatokat végeztek rajtuk és milyen eredménnyel. Elvégre jogod van hozzá, hogy tudd, csak sokszor maguktól nem mondják.
Nálunk, a fehérvári kora osztályon hazaengedés elõtt csinálják meg a koponya UH-ot, és a szemvizsgálatot is. Nekem szóltak, hogy mikor csinálják, és el is kísérhettem az UH-ra a babáimat az ápolókkal együtt. Hogy mi van még vissza, az az állapotuktól függ, de szerintem is érdeklõdj az ápolóktól, orvosoktól. Jó egészséget nektek, meglátod, megnõnek egykettõre! :)
ha bent vagytok miért nem kérdezed meg a dokitól? biztos ott megcsinálják, lehet már meg is csinálták. kötelezõen 6. héten vagy a pocak-koponya UH budapesten a budaiban. hogy mi maradhat vissza nekik az is az orvostól kérdezd. nyugodtan ülj le vele és mondd el, hogy aggódsz. egyik barátnõm hármas ikreket szült nagyon idõ elõtt, jól vannak most már :) mind a háromnak volt mûtéte, szem, fül, ilyesmi rutin mûtétek voltak. egyik baba sajnos oxigénhiányos lett, róla most inkább nem írnék. sok egészséget nektek!
Hát a koponya uh idõpontját inkább ott, a kezelõorvostól kérdezd meg. Lehet hogy már csináltak is Nekik-bár biztos említették volna.Azt, hogy mi maradhat vissza a késõbbiekben, ilyenkor még nem lehet megmondani. a lehetséges problémákat, és azok kezelését, a babák fejlesztési lehetõségeit pedig el fogják mondani hazamenetelkor, vagy pedig amikor majd jártok vissza kontrollra.

Ha 7, 5 hónapos kisfiammal túrót, vagy naturjoghurtot kóstoltatok utána mindíg van 1-2 hígabb széklete. Nem készült még fel a tejtermékekre? Vagy utalhat allergiára?

Legjobb válasz: 7 hónapos kortól lehet már adni tejtermékeket,benne van a kiskönyvben is!Én rendes házi tejet adok gyerekemnek,imádja.Semmi baja nincs tõle,gyönyörû a bõre,a széklete mindig tökéletes.Igaz nem sokára 1 éves lesz,és fél éves kortól már kezdtem a tejtermékek bevezetését,elõször túró,natúr joghurt,majd tej,és most már kakaó.Minél elõbb kezded annál nagyobb az esélye,hogy NEM lesz tejallergiás!Én 4 hónapos voltam amikor édesanyám tejjel folytatta a táplálásomat,mert egyik napról a másikra elapadt neki.Azóta majd' 30 év eltelt és semmi bajom!Sõt!Semmire nem vagyok allergiás hála Isten!Igazából nem csak a tejtõl lehet allergiás egy gyerek,sokan eltúlozzák ezt.Lehet az bármilyen fõzelék,gyümölcs is...

7 hónapos kortól lehet már adni tejtermékeket, benne van a kiskönyvben is!Én rendes házi tejet adok gyerekemnek, imádja.Semmi baja nincs tõle, gyönyörû a bõre, a széklete mindig tökéletes.Igaz nem sokára 1 éves lesz, és fél éves kortól már kezdtem a tejtermékek bevezetését, elõször túró, natúr joghurt, majd tej, és most már kakaó.Minél elõbb kezded annál nagyobb az esélye, hogy NEM lesz tejallergiás!Én 4 hónapos voltam amikor édesanyám tejjel folytatta a táplálásomat, mert egyik napról a másikra elapadt neki.Azóta majd' 30 év eltelt és semmi bajom!Sõt!Semmire nem vagyok allergiás hála Isten!Igazából nem csak a tejtõl lehet allergiás egy gyerek, sokan eltúlozzák ezt.Lehet az bármilyen fõzelék, gyümölcs is...
Utalhat allergiára, de amúgy sem készült még fel a szervezete. Nem értem, hogy az elsõ eset után miért kóstoltattál vele újra tejalapú dolgot? Várj 1 éves koráig.
A kérdező hozzászólása: Csak azért mert közben kibújt egy foga és elég nyûgös is volt. És azt olvastam, hogy fogzáskor mehet a baba hasa. köszönöm a válaszod nagyon kedves voltál.
Inkabb nem keszult meg fel a szervezete. Varj 2 hetet, aztan probald ujra. Savanyitott tejtermekeket pedig igenis lehet adni 7 honapos kortol, ha a baba nem allergias ra.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a két utolsónak!!! Hasonló az életfelfogásunk. :-) Két hét múlva újra megpróbálom a savanyítottakkal.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!