Találatok a következő kifejezésre: 1,5 hónapja az orvosi látleletet, ha (1 db)

1, 5 hónapja megcsinaltattam az orvosi látleletet, ha most mennek csak be a rendőrségre hogy megtegyem a feljelentést, nem -e csúsztam ki az időből?

Legjobb válasz: Köszönöm a segítséget!Valószínû ,hogy nem fognak foglalkozni vele ,mert a tanuk állításai nem lesznek elegek (1,5 hónap után) bizonyíték is kell,kézzelfogható.Szóval bizonyíték hiányába valószínû lezárják az ügyet és kész....

A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget!Valószínû , hogy nem fognak foglalkozni vele , mert a tanuk állításai nem lesznek elegek (1, 5 hónap után) bizonyíték is kell, kézzelfogható.Szóval bizonyíték hiányába valószínû lezárják az ügyet és kész....
Az egy hónapos határidõ, csak a magánindítvány elõterjesztésének határideje, tehát csak a magánindítványra üldözendõ bûncselekményeknél érvényes. A hivatalból üldözendõ bûncselekményeknél a bûncselekmény elévüléséig ( több év ) meginditható az eljárás.
De igen, Én úgy tudom, egy hónapig van lehetõséged feljelentést tenni.
hát szerintem menj be a rendõrségre, hátha felveszik. Ha bûncselekmény történt, akkor kötlességük cselekedni. ha nem tesznek semmit, polgári peres úton bámikor elindulhatsz.. nekem amikor kutyatámadásos esetem volt, másnap mentünk a rendõrségre, mert aznap egész nap a kórházba jártunk ki be... hosszú történet. És a rendõrségen azzal kezdték, hogy "hogyhogy csak most jövünk, ha tegnap történt az eset?" persze az egy nap késés azzal indokolható volt, hogy aznap még ömlött a lábamból a vér. sok sikert.
A kérdező hozzászólása: Akkor ezek szerint a rendõrség el se kezdi a nyomozást mert a bizonyíték (orvosi látlelet) elévült?
Am mitörtént? Semmi közöm hozzá, csak érdekel. Ha nem irod le, megértem.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Milyen érzés azt a tömeget oszlatni, amelynek a véleményével egyébként egyetértesz?

10

Minap láttam rendőrautót tilos parkolós tábla alatt látni! Hallottam olyanról hogy ha lefényképezzük és elküldjük rendőrségnek akkor még fizetnek is érte valamennyit?

Ez igaz?

10

Lenne értelme feljelentést tenni ebben az esetben?

Elnézést kérek előre is, ez hosszú lesz.

A lényeg az, hogy ingatlanoson keresztül akartunk lakást bérelni. A szerződés aláírása után odaadtuk az ingatlanosnak a kauciót, papírt is kaptunk arról, hogy mekkora összeget adtunk neki, milyen jogcímen, le volt írva a lakás címe is stb. Ezt a pénzt odaadta a tulajnak.
Végül kiderült, hogy átvert, nincs tulaj, egy másik ember személyazonosságával élt vissza az ingatlanos, az ő nevében küldözgetett e-maileket, stb. Az is kiderült, hogy a papírokon szereplő lakás címe nem egyezik meg a lakás valódi címével (két utca találkozásánál, utcasarkon van a háztömb, ahol a lakás van, elhittük neki, hogy az egyik utcához tartozik a tömb, mikor a másikhoz tartozik, hülyék voltunk). Az ingatlanos lelépett, a pénzt nem adta vissza, nem válaszol semmilyen megkeresésre. Közben kiderült, hogy egy másik párt is átvert, sőt, akinek a nevével visszaélt, feljelentést tett a rendőrségen. Ezzel az üggyel nem tudom mi a helyzet, minket tanúként hallgatott ki a rendőrség, de információt nem adnak arról, hogy áll az ügy.

A kérdésem az, hogy lenne értelme feljelentést tenni a rendőrségen? Megvan a papír, amit aláírt, hogy pénzt adtunk neki, de rossz cím szerepel rajta. Gondolom emiatt veszett fejsze nyele(mindenre gondolt úgy tűnik). Amúgy a lakást, amit mutatott nekünk, ő is bérelte (a párom odament szaglászni, a szomszédoktól informálódott, ők mondták, hogy már sokakat átvert). Az ingatlanost is ki akarták hallgatni a rendőrök, de ismeretlen helyre távozott(külföldre), nem találták meg. Most viszont olyan fülest kaptunk, hogy visszatért az országba.

Elnézést, hogy ilyen zavarosan írok, de nagyon ideges vagyok.

4

Itt nem is csak a rendőrséggel van a gond! Hanem KPM-mel, katasztrófavédelemmel, stb?

Itt mindenek (büntetések) UNIO-snak kell lennie,csak a fizetéseknek nem!

11

Ilyet hogy tehetnek meg egy rendőrrel? Elüti az ember autóval, mikor előtte áll. A rendőrségnek már nincs olyan kialakult képe, hogy meg kellene gondolni, mit tesz az ember?

http://www.youtube.com/watch?v=gEo7eSDlGRY

És utána azt mondja, hogy "magánterület" a garázsa... miközben kb. belökte oda a rendőrt...
milyen világban élünk? A rendőrségnek már nincs visszatartó ereje?
Senkit nem rettent meg egy rendőr?

3

A magyar kommandósok (ÿrendőrség, nav, neutron stb. ) milyn lőfegyvereket használnak?

4

Mi a véleményetek hogy 14%-al több autót loptak el tavaly mint előtte?

15

A rendőrségen a zászlósnak mi a feladata?

A zászlós is nyomozó,ő is kihallgat,és az ő neve van kiírva arra az ajtóra ahol rabosítást szoktak végezni?

1

A helyszínelők mért dobják el, és hagyják ott a gumikesztyűt?

Amikor egy baleset után mutatják a helyszínt, látszik, meg néha mondják is, hogy a helyszínelők kesztyűi ott vannak.

9

Ha még a mai nap feljelentenek, akkor még ma bevisznek, vagy csak holnap? Hogy működik?

Röviden a lényeg, hogy összekaptam testvéremmel, és véletlenül megsebesítettem. (üveg képkeretet kaptam fel az asztalról, és ő meg belehajolt) Csókos a rendőrségnél, és azt tanácsolták, h a kerületi rendőr kapitánynál tegye meg a feljelentést. Persze úgy, h direkt akartam. Egyedül a férjem látta az egészet. Felületi sérülés történt, mintha megkarmolta volna valaki.

8

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!