Találatok a következő kifejezésre: 1,5 hónapja az orvosi látleletet, (1 db)

1, 5 hónapja megcsinaltattam az orvosi látleletet, ha most mennek csak be a rendőrségre hogy megtegyem a feljelentést, nem -e csúsztam ki az időből?

Legjobb válasz: Köszönöm a segítséget!Valószínû ,hogy nem fognak foglalkozni vele ,mert a tanuk állításai nem lesznek elegek (1,5 hónap után) bizonyíték is kell,kézzelfogható.Szóval bizonyíték hiányába valószínû lezárják az ügyet és kész....

A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget!Valószínû , hogy nem fognak foglalkozni vele , mert a tanuk állításai nem lesznek elegek (1, 5 hónap után) bizonyíték is kell, kézzelfogható.Szóval bizonyíték hiányába valószínû lezárják az ügyet és kész....
Az egy hónapos határidõ, csak a magánindítvány elõterjesztésének határideje, tehát csak a magánindítványra üldözendõ bûncselekményeknél érvényes. A hivatalból üldözendõ bûncselekményeknél a bûncselekmény elévüléséig ( több év ) meginditható az eljárás.
De igen, Én úgy tudom, egy hónapig van lehetõséged feljelentést tenni.
hát szerintem menj be a rendõrségre, hátha felveszik. Ha bûncselekmény történt, akkor kötlességük cselekedni. ha nem tesznek semmit, polgári peres úton bámikor elindulhatsz.. nekem amikor kutyatámadásos esetem volt, másnap mentünk a rendõrségre, mert aznap egész nap a kórházba jártunk ki be... hosszú történet. És a rendõrségen azzal kezdték, hogy "hogyhogy csak most jövünk, ha tegnap történt az eset?" persze az egy nap késés azzal indokolható volt, hogy aznap még ömlött a lábamból a vér. sok sikert.
A kérdező hozzászólása: Akkor ezek szerint a rendõrség el se kezdi a nyomozást mert a bizonyíték (orvosi látlelet) elévült?
Am mitörtént? Semmi közöm hozzá, csak érdekel. Ha nem irod le, megértem.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

A börtönőr képzésen, ami 3 hónapos mit kell csinálni? Milyenek a tesi órák? Milyen fizikumnak kell lenni h kibírd ezt a 3 hónapot? Mik az elvárások fekvőt, futás mennyi?

2

Haveromnak ellopták a kerékpárját. Én azután meg tudtam hogy kivolt. És ezt nem mondtam el neki és most azt mondta hogy elmegy a rendőrségre és beköp. Ebböl lehet valami bajom?

4

Hogyan tudom meg, hogy miért kell menni a rendőrségre?

kaptam egy levelet amiben tulajdon elleni szabálysértés miatt, tanúként kell mennem. már hívtam őket,de nem mondanak semmit telefonon. személyesen adnak elvilágosítást? vagy honnan fogja megtudni miért kell menni?

az én és a faterom neve is ugyanaz, de neki kell mennie (születési idő szerint), de Õ külföldön dolgozik és biztosan nem csinált semmit.. :S nem mintha én bűnöző lennék. Elmehetek én helyette, hogy magamra vállaljam? Vagy hogyan tudnám őt ebből kihagyni?

1

A rendőrség az új Opel Astrákat addig használja amíg akarja?

Mert most ugye megvette a rendőrség a Opeleket, ellentétben a Fordokkal amiknél 90 ezer km-es korlátozás volt, azaz ha elérték a 90 ezret vissza kellett adni a kocsit.
A nagy részük már vissza is került, és mennek eladásra, de az Opeleket úgy tudom megvették, ami azt jelenti,hogy legalább 5-10 évig menni fognak amíg nem lesznek teljesen elavultak, és lestrapáltak?
Esetleg rosszul tudok valamit?Hogy van ez?

10

Indulhat így eljárás?

Sziasztok. Feljelentett zaklatásétrt egy okostojás metrt jóba vagyok a váló félben lévő feleségével. De nem is ez a lényeg. Ezmiatt elvitték a számí ó gépemet. A gépen szerepelnek olyan írásos dolgok amiben a feleség leírja hogy azzal fenyegette a férj hogy fejbelövi. Illetve azt is leírja hogy engem fejbelő és a fegyverta el is hozta hozzám mikor eljött de az autóból nem vette elő. Ennek van szemtanuja hogy ott volt a fegyver. A kérdésem az hogy ha a vizsgálatok során a rendőrség a gépemen meglátja ezeket az üzeneteket indít a pasas ellen eljárást vagy magán indítvány kell? Azt tudom hogy fenyegetés magán indpitványos de mivel fegyver is képbe került így mi a hejzet? Válaszokat előre is köszönöm.

9

Ha a rendor lat egy kiskorut berugva mit kell tennie?

nagyon sokszor latok pentek-szombat estenkent a kocsmak korul rendoroket. es ugy ott sok a reszeg 15-17 eves fiatal. mikor a rendor meglatja oket mit kell/kene tennie? gondolom nem megy mindenkihez oda aki fiatalnak tunik hogy "hany eves vagy?" de akin tenyleg laszik hogy meg 17 se mult el es jarni allig bir,sot fekszik a foldon akkor a rendor mit csinal?

3

Hogy kapom az idézést?

Ha feljelentést tettem de nem sikerült a teljes vallomásom felvenni az idézést hogyan kapom? Tanuként idéznek? Válaszokat előre is köszönöm.

4

Cimke nélküli gyógyszeres doboztól lehet bajom?

Ha van egy gyógyszerem (fejfájásra, vényes) és leszakadt a cimke az oldaláról, ha igazoltatnak rendőrök és átkutatják a táskámat, akkor lehet emiatt vmi?

1

Ha lefoglalnak egy nagyobb adag drogot vagy hamis gyógyszert néha mondják, hogy mennyi "kapszulát" találtak, ezt valaki egészen pontosan megszámolja, vagy csak megbecsülik?

3

Van olyan ember akinek a "rendőrség" a hobbija?

Sok hobbi van.
Pecázás,mozizás,vonatfotózás,bkv járművek képek gyűjtése,kirándulás,stb.
De van olyan akinek a rendőrség a hobbija,hogy fotózza a rendőrautókat és felteszi fórumra,meg állandóan a rendőrségen van (nem bűnösként) és a zsarukkal cseverész,állandóan a zsaruk nyakán lóg,szóval a rendőrség a 2. élete.
Van ilyen ember akinek a rendőrség a hobbija?
Ha van akkor nyílván azért ,mert ő is rendőr akar lenni?

8

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!