Találatok a következő kifejezésre: 1,5 hónapja az orvosi látleletet, (1 db)

1, 5 hónapja megcsinaltattam az orvosi látleletet, ha most mennek csak be a rendőrségre hogy megtegyem a feljelentést, nem -e csúsztam ki az időből?

Legjobb válasz: Köszönöm a segítséget!Valószínû ,hogy nem fognak foglalkozni vele ,mert a tanuk állításai nem lesznek elegek (1,5 hónap után) bizonyíték is kell,kézzelfogható.Szóval bizonyíték hiányába valószínû lezárják az ügyet és kész....

A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget!Valószínû , hogy nem fognak foglalkozni vele , mert a tanuk állításai nem lesznek elegek (1, 5 hónap után) bizonyíték is kell, kézzelfogható.Szóval bizonyíték hiányába valószínû lezárják az ügyet és kész....
Az egy hónapos határidõ, csak a magánindítvány elõterjesztésének határideje, tehát csak a magánindítványra üldözendõ bûncselekményeknél érvényes. A hivatalból üldözendõ bûncselekményeknél a bûncselekmény elévüléséig ( több év ) meginditható az eljárás.
De igen, Én úgy tudom, egy hónapig van lehetõséged feljelentést tenni.
hát szerintem menj be a rendõrségre, hátha felveszik. Ha bûncselekmény történt, akkor kötlességük cselekedni. ha nem tesznek semmit, polgári peres úton bámikor elindulhatsz.. nekem amikor kutyatámadásos esetem volt, másnap mentünk a rendõrségre, mert aznap egész nap a kórházba jártunk ki be... hosszú történet. És a rendõrségen azzal kezdték, hogy "hogyhogy csak most jövünk, ha tegnap történt az eset?" persze az egy nap késés azzal indokolható volt, hogy aznap még ömlött a lábamból a vér. sok sikert.
A kérdező hozzászólása: Akkor ezek szerint a rendõrség el se kezdi a nyomozást mert a bizonyíték (orvosi látlelet) elévült?
Am mitörtént? Semmi közöm hozzá, csak érdekel. Ha nem irod le, megértem.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

A magas vérnyomás mennyire befolyásolja a felvételi esélyeimet egy rendőr-szakközép iskolába?

Még 1 évem van a felvételiig. Elmentem az iskola orvoshoz, hogy vizsgáljon meg, hogy jelenleg alkalmas vagy-e rendőrnek. Azt tapasztalta, hogy magas a vérnyomásom (140, 150 per akármennyi), és írt is beutalót egy 24 órás vérnyomásmérésre. Ez meg is történt, és ez idő alatt összegezve 2x ment fel nagyon a vérnyomásom(170-180/akármennyi), néhány alkalommal úgyszintén magas volt, de csak ilyen 150, ritkábban 160 per akármennyi, és legtöbbször 140, de sokszor 120 közeli értékek voltak, volt mikor ez alatt is volt. Tehát röviden eléggé változó értékek voltak. Most elküldött még néhány vizsgálatra, és javasolt valamilyen gyógyszert szedni. Kissé aggódom, hogy ez miatt nem sikerülhet a felvételi. Tehát Mmennyire befolyásolja a magas vérnyomás a felvételit?

4

Rendőrként lehet majd saját szolgálati fegyverem? Ami eltér a hivatalosan rendszeresített típusoktól, saját erőből vásárolom és tartom karban?

Glock, Beretta, Smith and Wesson, stb.

6

Ha valaki nyom nélkül eltűnik, akkor mi alapján kezdik el keresni?

Tételezzük fel, hogy elefonját otthon hagyta, iratokat nem vitt magával, 1 hete elnyelte a föld

3

Milyen átlaggal mehetnék továbbtanulni, a Gáspár András Rendészeti Szakközépiskolába?

2

Ti mit gondoltok, rendőrként, vagy politikusként lehet boldogabban élni? Választás előtt állok, és nem soká döntenem kell, h melyik pályát válasszam.

Olyan helyen dolgozom, ahol lehetőség van mindakét pálya elkezdéséhez, de a rendőrhöz még tanulnom kell pár évet, és az akkor kiesik fizetés szempontjából, a politikusnál viszont nehéz előrébb jutni, mert nagyon sokan nyomulnak szerintem.

7

Mit tegyek ha igy akarnak csobe huzni?

Nemreg tortent velem egy kisebb baleset. Egy autos elsodort engem es lelokott a kerekparomrol. Anyagi kar, szemelyi serules nem tortent, a kiszakadt nadragomtol eltekintve. Szemtanu, terfigyelo kamera nem volt.
A vezeto kiszallt es el akarta kerni a szemelyim. Ekkor en felhivtam egy kollegam aki a kozelben lakik, hogy jojjon oda. Amig odaert addig a pasas telefonalt. A kollegam azt mondta, hogy szemelyit max rendornek adjam oda. Erre azt mondta az urge, hogy o rendor. Amikor kertem, hogy akkor mutasson jelvenyt vagy valamit eloturt a kocsijabol egy fegyverviselesi engedelyt. Ekkor mar kicsit paraztam es inkabb felvestem a nevem meg a cimem egy papirra. O is az ovet es elment. Par napja jott a rendorsegtol egy idezes kisebb kozlekedesi szabalysertes miatt. En is feljelenthetem, mert hivatalos szemelynek adta ki magat es igy probalta megszerezni a szemelyes adataim?
Ha kozben szettorte a kocsit es most ram akarja fogni akkor mit csinalhatok?

5

Van köztetek rendőr? Felvételiről lenne kérdésem?

Rendészeti szakközépbe (pl. Adyliget) kizáró ok a lúdtalp?
Ill. Műveltségi + pszihológiai teszten miket kérdeznek kb.?
Normális válaszokat, Köszönöm!

4

Ha FBI ügynök szeretnék lenni milyen fősulit kell végeznem? (olyat mint Mo-n a rendőrtiszti? )

9

Mi a különbség a nyomozó és a felügyelő között?

Csak értelmes válaszokat lécci

4

Egy általam tett feljelentés miatt a rendőrség ismét beidézett tanúnak, melyre köteles vagyok vinni 3000 ft értékű illetékbélyeget?

Egy hónapja kb egy kedves szomszéd beletört egy szöget a biztonsági zárunkba, ezért ismeretlen tettes ellen feljelentést tettem. Most behívtak tanúnak, és az idézés szerint
vinnem kell egy 3000 ft értékű illetékbélyeget magammal...
Ez tényleg feltétlen szükséges, és engem kell terheljen? Elég kemény hónapunk volt, az ajtózár cserének hála, nem állunk most olyan fényesen, hogy 3000 ft mindegy legyen. Köteles vagyok valóban vinni?

8

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!