Találatok a következő kifejezésre: 1,5 éve vagyok, és (105 db)

A barátnőmmel 1, 5 éve vagyunk együtt, egyre több a veszekedés, és úgy érzem hogy már nem szeretem. De ő még szeret engem, mit csináljak? Nem akarom megbántani, de attól félek azt hinné, hogy 1, 5 évig csak hitegettem.

Legjobb válasz: Sajnos mindenképpen szakitanod kell vele mond meg neki hogy elmult a szerelem amit éreztél és hogy sajnálod nem tudod ezt csak ugy visszahozni. Kénytelen lesz megérteni és elfogadni idõvel

Sajnos mindenképpen szakitanod kell vele mond meg neki hogy elmult a szerelem amit éreztél és hogy sajnálod nem tudod ezt csak ugy visszahozni. Kénytelen lesz megérteni és elfogadni idõvel
Ha már nem vagy belé szerelmes akkor szakíts vele. De ne durván, hanem magyarázd el neki, hogy már kiszerettél belõle.
beszélj vele õszintén, máshogy ez nem megy.elhiszem, hogy kellemetlen, de ilyen az élet.
A kérdező hozzászólása: Basszus, tudom hogy ezt kéne tennem, de annyira sajnálom :( én még mindig szeretem, de ez már nem szerelem, ha ezzel a béna szöveggel jönnék hogy maradjunk barátok, gondolom elküldene a pi*-ba :S
Ebben az esetben sajnos nincs helye a sajnálatnak, õ is megérdemli, hogy ne sajnálatból legyen vele egy fiú. Ha most rossz is lesz neki, õ is be fogja látni késõbb, hogy ilyen kapcsolatban nem érdemes élni.
sajnálatból ne maradj együtt senkivel, nem lesz jó neked se , meg a csajnak se.ami elmúlt az elmúlt, megérdemli az õszinteséget!majd feldolgozza, az már nem a dolgod lesz, te csak légy vele õszinte.
Ha lenne eszed, akkor már nem erõltetnél egy olyan kapcsolatot, aminek nem lesz semmi értelme.

Mért van az, hogy egy férfi 1, 5 évig kedves és közvetlen és hirtelen meg változik az ellenkezõére. Fiatal lány vagyok, aki nem érti férfi kollégáját, hogy mért nem köszön már?

Legjobb válasz: 1 kapcsolat átlagosan 2 évig úgymond tüzes... azután a 2 ember kezdi megunni 1mást. vagy megszokásból 1ütt maradnak, vagy szétmennek... mindenkivel ez van.

1 kapcsolat átlagosan 2 évig úgymond tüzes... azután a 2 ember kezdi megunni 1mást. vagy megszokásból 1ütt maradnak, vagy szétmennek... mindenkivel ez van.
Az elsõ tippem: Nem volt olyasmi jel, hogy esetleg szeretne Tõled többet? Általában ilyenkor történik ez. A második: Érhette mostanában valamiféle sokkhatás?
Szerintem úgy járhatsz a végére, ha megkérdezed tõle. Csak ez az opció biztos.
Elsõ, félreértetted a kérdést de egyébként igaz amit mondasz:D Amúgy lehet hogy tényleg történt vele valami, biztos másoknak sem köszön már.Nincs jó kedve, vagy lehet csak jó színben akart feltûnni az emberek elõtt, lehet hogy egy mogorva fazon aki változtatni akart, de belefáradt és visszatért az igazi énjéhez...ellopták a drááágaszágát vagy valami, beszélj vele :D

A barátommal 1, 5 éve vagyunk együtt. És most felvette a kapcsolatot a volt barátnőjével és találkozni akarnak. Én pedig féltékeny vagyok. Jogosan?

Legjobb válasz: Ez attól függ, hogy lesz-e/ akarnak-e többet is a beszélgetésen kívül. Te ismered a pasidat, hogy megbízható-e, vagy sem. Egyébként elmondta neked nyíltan, hogy találkozni akar a régi csajával? Vagy te tudtad meg, az õ tudta nélkül. Mert ha elmondja neked, az jó esély arra, hogy nem akar téged megcsalni, vagy elhagyni.

Ez attól függ, hogy lesz-e/ akarnak-e többet is a beszélgetésen kívül. Te ismered a pasidat, hogy megbízható-e, vagy sem. Egyébként elmondta neked nyíltan, hogy találkozni akar a régi csajával? Vagy te tudtad meg, az õ tudta nélkül. Mert ha elmondja neked, az jó esély arra, hogy nem akar téged megcsalni, vagy elhagyni.
Ha addig nem, most akkor minek vette fel vele. De ha fel is vette írásban, minek akar vele találkozni? Azért az mégsem a jóbarátja volt hanem együtt voltak. Zavarna engem is és szóvá is tenném. Én még a fiú ismerõsökkel sem találkozom csak úgy kettesben, mert elég hülyén jönne ki és én sem szeretném ha csajokkal találkozna kettesben. Pedig bízom benne, de mégis... Egyszer már megégettem magam és bennem van a félsz. Az exem egyszer azt mondta nekem; elbringázik nem tudom hány km-t egy csajhoz pusztán barátságból mert rossz sora van és hogy meglátogassa, de viszi az egyik haverját is... Mondom anyáddal szórakozz! Na azóta érzékenyen érint a "nõi haver" meg a velük való találkozásos dolog.
Hát nem tudom.Az én võlegényem állatorvos, és van a páciensei között exe is.Nekem semmi bajom ezzel.Nekem is van olyan exem akivel barátok maradtunk, és mondjuk sátoros ünnepkor felhívjuk egymást, vagy néha öszefunk egy kávéra(persze ezt max fél évente). Nyilván, ha gyertyafényes vacsorára mennek az azért már gyanus...
Azért ez eléggé érdekes, jogos a sérelmed, nyilván nem esik ez jól neked, ha vki közömbös nem fogok vle találkozni ennyi. Eszembe nem jutna hogy az exeimmel találkozzam a párom mellett fõleg hogy komoly kapcsolat van közöttünk, nincs mit s nincs mirõl beszélni pláne személyesen az exeimmel a jelenben nincs helye a múltnak. Ezt ne hagyd annyiban szerintem.Egyrészt megalázó s tiszteletlen viselkedés a részérõl, ha tiszteletbe tartaná az érzéseidet nem találkozna vele, vagy talán van közös gyermek ami miatt muszáj találkozniuk, mert számomra az elfogadható indok csak ez lenne.
Furcsa egy pasi..
A kérdező hozzászólása: már olyanokat tervez, hogy 1év múlva megkéri a kezem, meg összeköltözünk..sokat beszél errõl.. nem tudom mit csináljak. Ellentmondásos a 2:(
Hát az baj... És mi lenne, ha beszélnél vel errõl? Ne félj semmitõl! A kommunkáció éppen olyan fontos egy kapcsolatban, mint az õszinteség. És jó lenne, ha rákérdeznél ezekre, amit írtam. Bár, ha azt is nehezen nyögte ki, hogy a volt csaja, akkor sok jóra ne számíts vele kapcsolatban...
Én mondjuk az összes exemet meg tudnám tudnám fojtani egy kiskanálnyi vízben. Szóval attól is függ, hogy váltak el...
A kérdező hozzászólása: 1. válaszolónak: Megbízható. Láttam hogy irkálnak egymásnak és akkor kérdeztem rá, nagy nehezen elmondta hogy a volt barátnõje.. de szerinte nincs okom féltékenynek lenni mert csak engem szeret. Reánie.: ilyenekrõl nem beszéltünk:/
Én mindig is elleneztem ezeket a talikat. Amikor van pasim, akkor nem akarok az exeimmel találkozgatni (amúgy se, de akkor nem fájna senkinek). Nem értem minek akar találkozni vele.. Szépe váltak el? Miért pont most vette fel a kapcsolatot és egyáltalán miért? Ezeket nem mondta el neked?
Jogosan persze... nehogy mengengedd neki, hogy találkozzanak! Nem tudom milyen célból, de valszeg randi lenne, a "múlt felidézése" kerülne a középpontba... Nagyon alávágna ez a kapcsolatotoknak. Ha téged szeret, zárja le a múltat!
Nem zárta le. Tudom milyen. Ha nem lennél útban, akkor visszamenne, de mivel te egy biztos pont vagy ezért nem kockáztat.
ezt má kiírtad egyszer!

1.5 éve vagyunk együtt a barátommal. És hát a nemi életünk nem valami jó. Én egyszerűen nem vagyok szexpárti, jól megvagyok nélküle, de ő nem. Szakítsunk vagy mi legyen? Nem akarom elveszíteni, de így nem jó! (és ennek semmi köze az érzelmekhez)

Nekem mást jelent a szex. Nem csak pár percnyi boldog pillanatot, hanem egy új élet kezdetét!

Legjobb válasz: pedig ha szereted akkor ennyit megtehetsz érte... én nem vagyok túl idös,(16) de nekem ez is fontos a kapcsolatomban, h ezzel örömet szerezzek neki... és ha nem függ össze az érzelmekkel akkor te miért akarsz ennyiért szakitani, szereted te igazán? meg mióta szexeltek? ö hogy teljesit? élvezed egy picit is? mien felfogás az h "egy uj élet kezdetét" akkor addig nem fogsz szexelni mig ott nem tartassz h legyen belölle baba? ennek igy nincs értelme... sztem emiatt a felfogás miatt nem is fogod élvezni... ezen csak te tudsz változtatni... v igy elveszited, szereted v sem, másnál fogja keresni ha töled nem kapja meg. lehet durva voltam, de ezt igy nem lehet...

pedig ha szereted akkor ennyit megtehetsz érte... én nem vagyok túl idös, (16) de nekem ez is fontos a kapcsolatomban, h ezzel örömet szerezzek neki... és ha nem függ össze az érzelmekkel akkor te miért akarsz ennyiért szakitani, szereted te igazán? meg mióta szexeltek? ö hogy teljesit? élvezed egy picit is? mien felfogás az h "egy uj élet kezdetét" akkor addig nem fogsz szexelni mig ott nem tartassz h legyen belölle baba? ennek igy nincs értelme... sztem emiatt a felfogás miatt nem is fogod élvezni... ezen csak te tudsz változtatni... v igy elveszited, szereted v sem, másnál fogja keresni ha töled nem kapja meg. lehet durva voltam, de ezt igy nem lehet...
Egy párkapcsolatnak az a lényege, hogy adsz valamit, és a másik ad érte valamit. Õ kielégít téged, te õt. És fordítva. Két embert eltérõ szexuális étvággyal elég nehéz összerakni, ez ugyanis szerves része az életnek, akár van kivel csinálni, akár nincs. Ha te ilyen frigid vagy, akkor nincs értelme csak "odaadnod" magadat neki, miközben neked nem számít semmit, a szerencsétlen meg jól érzi magát, de agyilag meg totál padlón van, mert tudja, hogy csak szánalomból fekszel alá. Meg kellene beszélnetek. Ha meg nem tudod megadni neki, amit normál esetben meg kellene, akkor engedd útjára, neki is megvan a megfelelõ ember, neked is.
Probáld megbeszélni vele h ne szex legyen hanem szeretkezés..a kettö közt van külömbség(legalábbis nálunk):)
Szerintem neked van igazad várjál vele még és ha emiatt nem kellesz neki akkor nem szeret igazán.
Mindenképpen próbáld vele megbeszélni a dolgot. Ha szeret megérti, ha nem, akkor kár vele foglalkoznod. Minden ember más és más, senki nem egyforma. Elsõ! Nem csak azt kell nézni hogy a párodnak mi a jó, hanem azt is hogy neked mi a jó. Illetve itt a kérdezõnek. Persze az is fontos, de egy idõ után majd azért fogsz síránkozni hogy amit csak tudsz nyújtassz a párodnak, és nem kapod vissza. Néha a saját dolgaidat is tartsd fontosnak. Egy párkapcsolatban senki nem rabszolga, nem úgy megy hogy "igazán megadhatnád neki". Minek ha nem akarja? Ha ez neki nem jó?

Miért nézegethet a párom titokban szexoldalakat? 1, 5 éve vagyok együtt a párommal. Úgy érzem minden rendben van köztünk és szexuális életünk nagyon jó, de az elmúlt hónapokban a böngészési előzményeink között több szexoldalra is felfigyeltem.

Amiket nézeget, pl.16-18 éves tinilányok meztelen képeit vagy annál idösebb(20-35) hölgyek képeit.Ha tőlem mindent megkap az ágyban, akkor miért van szüksége neki ilyenre?Hisz egy fiatal tini szóba se állna vele, max. Az ágyban jó, de az élet más területein nem felelne meg! Sajnos ez engem idegesit, mert azt hiszem, hogy nem felelek meg neki. Mit tegyek az ügy érdekében,ő 41 éves én 33?

Legjobb válasz: Ne csinálj problémát ott ahol nincs... Azért nézi, mert jól esik neki. Ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy egy tinitõl, vagy akár mas nõtõl akarna valamit... Nálunk is minden rendben van, de én is szoktam nézegetni néza erotikus tartalmú képeket, videókat, sõt szeretem az erotikus regényeket is, pedig nõ vagyok.

Ne csinálj problémát ott ahol nincs... Azért nézi, mert jól esik neki. Ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy egy tinitõl, vagy akár mas nõtõl akarna valamit... Nálunk is minden rendben van, de én is szoktam nézegetni néza erotikus tartalmú képeket, videókat, sõt szeretem az erotikus regényeket is, pedig nõ vagyok.
most ez komoly? ez a legnagyobb gondod? én is nézek szexoldalakat, pedig lány vagyok, és 2, 5éve kapcsolatban, mi a baj ezzel? 23L
Tõled nem kap 16-18 éves lányok meztelen képeit, stb... És akkor mi van, ha csak az ágyba lenne jó? Az is lehet jó... Ettõl függetlenül, lehet, hogy ez SEMMIT NEM JELET. Én is nézek pornót a párom mellett, õ is néz mellettem, meg más kapcsolatban is szokás. Számomra ez nem jelent semmi érzelmi dolgot, masztinál meg jól jön. Szerintem felesleges ilyen prûdnek lenni, hogy szerinted csak rád gondolhat, senki másra, senki mást nem nézhet meg.... ettõl még lehetsz te neki az elsõ számú, és az egyetlen akivel valóban kezdene valamit. Inkább azt kellene megtudnod (illetve te érzed), hogy ez így van-e. Ezt mi nem tudjuk. Beszéld meg vele netalántán, így 33 évesen lassan gondolni kellene az értelmes kommunikációra... Abból pedig leszûrheted következtetéseidet.
veri a lompost másról álmodik
Lehet a pornókon izgatja fel magát, hogy ki tudjon téged elégiteni, mert már lehet fél a kapuzárástól, vagy csak egyszerüen kiváncsiságból.
Férfiembernek szükgsége van rá néha napi többször is. Ha mindig alaposan lerendeznéd nem lenne ereje ilyeneket nézegetni, de ha nézegeti az sem jelent semmit. Annyit jelent, hogy egészséges. Ha nem nézegetné akkor kellene aggódni.

A párommal 1, 5 éve vagyunk együtt. És az a baj, hogy ha van valami kisebb vita vagy valami dolgot meg kell beszélni akkor én nem beszélek meg semmit és inkább bunkózok. Nem akarom bántani már, de elveszíteni sem akarom. Mit tegyek?

nem akarok vele bunkózni és valahol ezt tudom is akkor hogy nem kéne, de mégsem beszélem vele meg normálisan. Õ azt mondta hogy nagyon szeret és segít mindenben hogy megváltozzak és ne legyen bunkó..csak mivel ez nem most kezd?dött, hogy én ilyen lettem(mert nem voltam mindig ilyen) hogy az ? türelme sem végtelen..és ? is szeretné rajtam látni, hogy teszek azért, hogy megbeszéljük normálisan a dolgokat...nem akarom elveszíteni de bántani sem akarom..csak valahogy nem tudom rávenni magamat arra hogy most nem bunkózni kéne hanem normálisan megbeszélni..:-(( segítsetek lécci!

Legjobb válasz: No...hát kicsit mintha "magunkat" (barátomat és magamat) látnám...a kapcsolatunk elején, én voltam, most Õ ilyen...az utóbbi hónapban lelkileg olyan közel kerültünk egymáshoz, hogy minden veszekedés abba torkollik, hogy röhögni kezdünk és megöleljük egymást..legutóbb mikor "bunkó" (hát nem éppen a jó szó) volt velem kerek perec azt mondtam neki, hogy nem fogom ezt sokáig csinálni(azt hogy minden nap bõgök miatta)ezt felfogta, másnap jött és bocsánatot kért és azt mondta hogy változni fog...mondtam neki h ne megigérje, hanem lássam rajta a változást...Te is ezt kéne tenned, ne igérj semmit! egyszerûen ha pitiáner veszekedésrõl van szó számolj el magadban 10-ig, mig lenyugszol. Mert ahogy mondod a barátod türelme sem végtelen. A másik módszerem az az, hogy egy klassz kis pillanatban (mikor tényleg minden oké) felhozom, hogy milyen kis marhaságon veszekedtünk legutóbb...és mindketten belátjuk. Ha belátod hogy hibázol az már jó pont:) és a javuláshoz vezetõ út elsõ lépése...remélem segitettem:)

No...hát kicsit mintha "magunkat" (barátomat és magamat) látnám...a kapcsolatunk elején, én voltam, most Õ ilyen...az utóbbi hónapban lelkileg olyan közel kerültünk egymáshoz, hogy minden veszekedés abba torkollik, hogy röhögni kezdünk és megöleljük egymást..legutóbb mikor "bunkó" (hát nem éppen a jó szó) volt velem kerek perec azt mondtam neki, hogy nem fogom ezt sokáig csinálni(azt hogy minden nap bõgök miatta)ezt felfogta, másnap jött és bocsánatot kért és azt mondta hogy változni fog...mondtam neki h ne megigérje, hanem lássam rajta a változást...Te is ezt kéne tenned, ne igérj semmit! egyszerûen ha pitiáner veszekedésrõl van szó számolj el magadban 10-ig, mig lenyugszol. Mert ahogy mondod a barátod türelme sem végtelen. A másik módszerem az az, hogy egy klassz kis pillanatban (mikor tényleg minden oké) felhozom, hogy milyen kis marhaságon veszekedtünk legutóbb...és mindketten belátjuk. Ha belátod hogy hibázol az már jó pont:) és a javuláshoz vezetõ út elsõ lépése...remélem segitettem:)
Szerintem az egészet önmagadba kéne sokkal lazábban venned! Talán ez olyan, mint valami, amit meg kell csinálni /oldani, és te lusta vagy megoldani. :) És ehelyett inkább.. így "könnyebb"/nek tûnik. Pedig így még rosszabb. El tudom képzelni ezt az érzést, de ezt látod te is tudod, hogy ehhez te is kellesz! Akarnod kell , mégpedig a barátodért. A tanácsom az, hogy ha egyszer sikerül rávenned magad, onnantól már sokkal könnyebb lesz. Csak elindulni nehéz. Én sokág nem tanultam, szartam mindenre, nuku kötelességtudat. És a barátom nem is olyan sok idõre rá elérte, hogy ez másképp legyen. Tudod, néha az is segít, ha elõször neki akarsz megfelelni, aztán már önmagadnak. Egyszer elkezdtem, és onnantól nem is olyan vészes... Azt hiszed, hogy így is mûködik a dolog, de hát nem örökké, ugye? Örökké nem mehet ez így, hogy nem beszélitek meg. Nem ijedtél most meg eléggé?
Mintha a baratomat hallanam:) Ez nem bunkosag, ez zarkozott szemelyisegtipus. egyszeruen nem vagy az a tipusu ember, aki kikiabalja az erzelmeit. kerd meg a baratod, h fogadjon el igy ahogy vagy, mert ez a termeszeted. Viszont ez kettos: ha o elfogad, picit te is probalj meg tenni erte, hiszen szereted! Tegyel te is annyit h irj neki levelet, ha problema van, v emailt, ha ugy konnyebb..De kozold vele az erzelmeid, mert komunikacio nelkul tenyleg tonkremegy egy kapcsolat. Szerencsed van h a baratod turelmes es megerto ember. Ha o tesz erted, te is tegyel. Ugy bmegtudod tartani a kapcsolatod!

Ha elmegyünk a pasimmal ebédelni fer h a spórolásra fogja és azt mondja fizessem én az enyémet? Az az étteremben is ciki nem? Már 1, 5 éve vagyunk együtt.

Legjobb válasz: Én cikinek tartom egy párnál azt, hogy az étteremben kezdjék el osztogatni, hogy ki mennyit evett. Nálunk jól bevált módszer volt mindig, hogy felváltva fizettünk, és soha nem számolgattuk, hogy a múltkor 200 forinttal többet vagy kevesebbet fizetett a másik.

Én cikinek tartom egy párnál azt, hogy az étteremben kezdjék el osztogatni, hogy ki mennyit evett. Nálunk jól bevált módszer volt mindig, hogy felváltva fizettünk, és soha nem számolgattuk, hogy a múltkor 200 forinttal többet vagy kevesebbet fizetett a másik.
Lehet, hogy fair, de nem sokat fektet a kapcsolatba. Ha veled képzeli el a jövõjét, akkor mindegy lenne, ki spórol, a közöset költitek. Nekem nagyon rosszul esne ez.
Nem ciki, és ne várd el, hogy fizessen helyetted.
Hát ha õ hívott téged és tudta, hogy nincs munkád akkor kicsit tényleg érdekes. Te felteszem nem õ hívott téged ha spórolni akar hanem te vitetted magad... akkor meg ne panaszkodj királylány. 2000 ft igenis sok ha az ember spórol, ha 200 forintból is meg tudok ebédelni.
Attól függ, én senkitõl sem várnám el hogy fizesse helyettem a kajámat. még én érezném magam kellemetlenül!
én meg a ribancot vágnám ki aki elvárja, hogy én fizessem. szerintem 2 ember legyen olyan, hogy mindig akarja fizetni a másiknak, és sose várja el a másiktól, hogy õ fizesse. így sose lesz probléma abból ha valaki épp nem tud / akar fizetni. mindkét ember hozzáállásán múlik...
Nyilván egy 15 évestõl más mint egy felnõttõl. Mondjuk én nem tudom, hogy képzelhetnék bármi komolyat is el egy férfival, hogy majd biztonságot teremt nekem meg az utódainknak, ha egy ebédet se nem akar, se nem tud kifizetni.
Kivágnám, mint a [email protected]
vilag eletembe undorodtasm az ilyen stilusu pasiktol
ha õ hív el, akkor õ fizet. engem egyszer hagyott fizetni a párom, a születésnapján, amikor beültünk sütizni-kávézni... mindig felajánlom, õ pedig mindig visszautasítja, mondván õ a ffi, meg õ hívott meg... sosem fizettem még vacsorát vagy ebédet pedig rendszeresen járunk étterembe, hol menüre, hol ünnepelni.
Önzõ és lovagiatlan. Ha nem tudja/akarja kifizetni a te részedet, akkor ne hívjon meg!
2000 forint azért már meg ne haragudj de nem 5 forint......van aki ezért 3 órát dolgozik, szóval ennyi pénzt senki nem a hátsójából rángat ki.
Nehogy már! Ha a pasi egy ebédet nem tud kifizetni, akkor ne csajozzon. Ennyire pitiáner nem lehet! Gyûjtögesse a kis pénzét, aztán kéthetente fizessen egy italt egy csajnak a faluszéli kocsmában, még a szexuális élete is meg lesz oldva. Kivétel ez alól, ha 15-6 évesek vagytok, de akkor meg ne hozza szóba az éttermet, menjen el egyedül. De még az is úgy van, hogy egy fiatalka fiú, ha szerelmes, inkább vesz a kislánynak egy szál rózsát csak úgy, nem ebédre költi. Találsz Te ennél különb fiút is.
Hiába vagytok együtt 1, 5 éve, valószínûleg nem tervez Veled hosszabb távra és nem éri meg Neki a befektetés. Amikor együtt éltetek, felesben álltatok mindent? A háztartási munkát is egyenlõ arányban elosztottátok? A srác meghívatta magát Veled egy étterembe?
Amúgy hiába van pár ember igy felháborodva h egy nõ ne várja el h fizesenek neki, de szerintem ha meghiv egy férfi vagy udvarol igenis illik kifizetni a vacsit.Az más ha utána együtt éltek vagy közös kassza.Nekem volt olyan simerösöm ahol a csaj fizette mindig a pasinak az italát ha bültek valahová, na szerintem az a gáz.Amúgy nem kell gazdagnak lenni hogy valaki figylemes legyen, ne vigyen éterembe, vegyen egy tábla csokit a szándék a fontos.Lehet hmost már változott minden, nem ugy mint régen de szerintem mégis az a normálisabb ha a pasi fizet.
"én meg a ribancot vágnám ki aki elvárja, hogy én fizessem. szerintem 2 ember legyen olyan, hogy mindig akarja fizetni a másiknak, és sose várja el a másiktól, hogy õ fizesse. így sose lesz probléma abból ha valaki épp nem tud / akar fizetni. mindkét ember hozzáállásán múlik..." Ha neked a ribancod az, akivel másfél éve együtt vagy... No comment.
Szerintem mikor szóbajön a közös étterem ötlet akkor kell tisztázni, hogy ki mit fizet, nem ott amikor a számla jön. Õ spórol oké, de te is így ha annyira nincs pénz ne menjetek. Mi felváltva szoktuk, hogy egyszer õ, másszor én, általában aki a másíkat elhívja vagy akinél pénz van. Ha mégis felesbe akkor odaszoktam neki adni az én részemet sutyiba mert én mindig dadogok s zavarbajövök a pincértõl s valahogy ha a férfi fizet az gavarélnak tûnik. (mindegy, hogy elötte adtam-e neki oda a pénzt rá.) végülis egy pár vagyunk 5 éve, minek számoljuk azt a pár alkalmat, hisz örömet okozunk vele.
Én úgy vagyok vele, hogy aki felveti az ötletet/meghívja a másikat, annak illene fizetni. Ennek ellenére én nem kapnám fel nagyon a vizet-csak ha más jelekbõl is látszik, hogy ennyire garasoskodik az irányomban.
nagyon nagy illetlenség úgy meghívni valakit ebédelni, hogy õ fizet. ez olyan, mintha én meghívnám apámat mondjuk mára ebédre, utána meg megkérném, hogy fizesse ki az alapanyagok ráesõ részét. nem sok jót várhatsz ilyen pasitól. ha nincs pénze étteremre, egyetek otthon, vagy olcsóbb helyen (van egyébként, amikor olcsóbb helyen jobb a kaja, ki kell tapasztalni, melyik milyen, mert az árból nem lehet kiindulni.), de ne Veled fizettessen..hogy nem ég az ilyennek a képe...mi házasok vagyunk, közös kassza, mégis a férjem fizet a privát pénzébõl mindig, ha meghív. én is veszek neki ezt-azt az én privátomból, vagy fõzök valami különlegeset csak neki (tehát vendégségen kívül, mert az a közösbõl megy). 29/N
Szerintem nem ciki egyáltalán. Én nem várom el a páromtól, hogy fizesse azt, amit megeszek, mindenki tényleg így fel tudja mérni, hogy mennyit költ. Ha én csak egy olcsó kajára akarok költeni, mert kevés a pénzem - nem azért mert sajnálom tõle - akkor azt neki is el kell fogadnia.
Ha õ hívott el, akkor illene neki fizetni. Ha meg tudja, hogy nem akarja az egészet fizetni, akkor ezt elõre megbeszélni. Sztem beszéld meg vele, hogy neked mi a bajod, mert a végén még lehet, hogy még durvább dolgok lesznek, ha hagyod ezt...
Olcsó és finom. Nem hiszem h 2000 ret nem bír ki. Mi lassan öt éve vagyunk együtt, és csak ritkán megyünk étterembe. De mi menüt eszünk, ami 650 Ft kb. De én akkor sem várom el, hogy fizessen helyettem. Néha én fizetem, néha õ, van hogy mindkettõnk a sajátját. És egyáltalán nem ciki, ha egy nõ elõveszi a pénztárcáját, és fizeti a pasija cechjét is! Miért lenne? A kérdésed alapján úgy érzem, hogy te elvárnád, hogy mindig õ fizessen, hiszen azt hiszed, hogy ez alanyi jogon jár neked másfél év után, pedig nem! Ahogy neki sem, meg másnak sem! Most mondhatnánk, hogy te meg miért nem dolgozol? Szépen néz ki így a közös élet, ha te meg nem dolgozol. Így a közös élet, úgy a közös élet, az sem lenne fair, ha te mindig csak meghívatnád magad pénztelenségre hivatkozva.
nagyon ciki! en elkuldenem a p...ba. en meg soha nem fizettem, mindig a pasim fizet, foleg hogy teli van penzzel. en meg munkanelkuli vagyok.
Ne is kérj a szüleidtõl!!! Szokja meg a pasid, hogy neked most ENNYID van, te is spórolsz (csak jóval kevesebbõl) és neked momentán most nem fér bele az étterem... Egy szemét önzõ disznó, ha ezt nem tudja megérteni! És ne hagyd magad költséges szórakozásokba belezavarni, fõleg nem kölcsönkérések árán...
A kérdező hozzászólása: Én sem várom el de sajnos nekem most nincs munkám neki meg van. Nekem is kell most a pénz, és nem olyan helyre mennénk ahol 5000 ft a kaja. Olcsó és finom. Nem hiszem h 2000 ret nem bír ki.
A kérdező hozzászólása: Mindig arra a helyre járunk így az árakat is tudjuk. Most õ vetette fel az ötletet h jó lenne elmenni.
Egyébként szerintem egy harmonikus kapcsolatban az emberek kezdjük ott, hogy megbeszélik az anyagi dolgokat. Nem ártana tisztában lenni a másik helyzetével. Ha ez meg van, akkor adott kereteken belül pedig szerintem egy párkapcsolatban a pénz nem kérdés. Én például úgy állok hozzá minden éttermi kajálásnál, hogy én fizetek, és "elvárom", hogy a párom is így álljon hozzá néhány dologban. Azért van idézõjelben, mert igazából nem várom el, csak ez az illem, az elõzákenység, a kölcsönösség, ergo azt várom el, hogy a párom tisztában legyen az ilyen aalpvetõ normákkal, és ne akadjon ki azon ha neki kell 2000ret kifizetni egy rongyos alkalommal és ne rimánkodjon egybõl GYK-n... így nagyjából 50-50% minden, vagy ha a kereset is olyan arányba tolódik el akkor 70-30...
Ha meghívott, akkor neki illik fizetni, neked pedig illik nem a legdrágább ételt kiválasztani.
Ha nincs pénz kajáldára akkor otthon kell enni, ez tény, mindenesetre az nem volt fair hogy ezt nem tisztázta elõre. Megmondhatta volna Neked hogy úgy ennék xy helyen de sajna nem nagyon van most lóvém ezért nem tudlak meghívni így is volna kedved? De hozzáteszem, ha pasi lennék, ebben az esetben el sem mentem volna. Mindenesetre nincs megírva hogy mindig a pasi fizessen, tehát amit elrontott az az volt hogy nem szólt elõre!
Ez sok mindentõl függ. Ha például õ hív meg, akkor evidens, hogy úgy készül, hogy õ fizet. Persze, nagyon udvarias és kedves gesztus, ha felajánlod, hogy esetleg fizeted a részedet. Ha csak úgy megbeszélitek közösen, hogy jó lenne valahova elmenni, akkor semmi furcsa nincs abban, hogy felesben fizettek. Viszont ha engem valaki meghívna valahova, de a meghívás úgy szólna, hogy felesben fizetünk és nagyon rossz anyagi helyzetben lennék, inkább visszautasítanám a meghívást és felajánlanék helyette egy közös üdítõzést, az nem terheli meg egyikünk pénztárcáját sem. De semmiképp nem tiltakoznék az ellen, hogy fizessem a részem.
Szerintem ott kezdõdik a dolog, hogy Õ HÍVOTT MEG?!... Mert ha õ hívott meg étterembe, akkor neki kell fizetnie a számlát! (Ez ismerõsök és barátok között is így mûködik.) Ha tudja, hogy jelenleg "padlón" vagy, akkor elég szemétség bedobnia is ötletként, hogy étterembe menjetek, hiszen tudnia kell, hogy neked mostanában nincs ilyenre pénzed! Másfél éves együtt járás után elvárható lenne, hogy közös kasszán legyetek ("együtt sírunk, együtt nevetünk, egy csónakban evezünk", stb.)... Azért én a helyedben elgondolkodnék : mit várhatnék ettõl az embertõl házasságban?!... 8-[[ Én ilyen szemét pasit már régesrég kirúgtam volna!!!
Egy kapcsolat elején még talán oké de mivel ti már több mint egy éve vagytok egy pár így egy kicsit ciki mert inkább mondta volna meg, hogy most nincs pénze és majd késõbb pótoljátok a dolgot. Mert ez a én most spórolok és fizess te kicsit átlátszó nekem.
Több mindentöl függ, együttéltek e, miota vagytok együtt, van e közös kassza.Ki hiv meg kit.Ha meghivott, fizessen.Ha nincs pénze akkor ne menjetek kajáldába.Az elég gáz ha ott "elszámoltok".Legalább fizesse ki aztán majd odaadod neki, de én nem mennék vele ha nekem nincs és nem fizeti.
Nem alapvetõ, hogy õ fizessen, de ezt meg lehet elõre beszélni. Ha a fizetéskor közli, hogy ja de õ úgy gondolta, az gáz. Egyébként nálunk a következõ mûködött: ha felesben fizettünk, odaadtam neki a pénzt elõre és õ abból fizetett. Szerintem ez a legjobb megoldás. Vagyis nem, mert azóta közös kasszán vagyunk, az a legjobb :D
Ez a típusú pasi az, aki a Gyes-en lévõ feleségének minden nap az orra alá dörgöli, hogy "õ tartja el"... A feleségének, aki éppen az õ gyerekével van otthon kiszolgáltatott helyzetben!
A kérdező hozzászólása: 1, 5 éve vagyunk együtt és laktunk is már együtt. Nem akarok anyáéktól kérni pénzt mert akkor mit gondolnának?
kérdezõ kommentje: Mindig arra a helyre járunk így az árakat is tudjuk. Most õ vetette fel az ötletet h jó lenne elmenni. Ti szoktatok kommunikálni egymással?? Mert ha igen, akkor miért nem mondtad neki, hogy "nagyon szívesen mennék veled, de tudod nekem most nincs se munkám se pénzem..Így nem tudom kifizetni az ebédet" Talán ha ezt mondtad volna akkor most tudnád, hogy fizeti-e vagy sem..HA fizeti akkor menj, és ne fájjon a fejed..HA nem fizeti akkor nem mész és kész..Miért kell bonyolítani az ilyen dolgokat..Csak beszélgetni kéne....
Hát ha neked erre most nincs kereted akkr ennyi idõ után nyugodtan megmondhatod h majd menjetek el méskor mert kevés pénzed van. Ebben nincs semmi. Egyébként mi általába ugy szoktuk hogy egyszer egyikünk fizet máskor meg a másikunk.

A mostani élettársammal kb 1.5 éve vagyunk eggyütt. Első 3-4 hónapban iszonyú jó volt a sex vele. Utána egyre ritkábban akar sexelni és ráadásul nem is ugy mint eleinte. Lehet hogy már nem kiván engem?

Pedig ? 36 én 42 vagyok.Vagy esetleg van valakije?Vagy nem tudom ki elégiteni ahogy ? szeretné?

Legjobb válasz: Szerintem egyszerûen ellaposodott, megpróbálhatnátok valami újat. Élénkíti a szexuális életet.

Szerintem egyszerûen ellaposodott, megpróbálhatnátok valami újat. Élénkíti a szexuális életet.

15 éves vagyok 1/5 éve focizok és a 3 kerület közelében foci iskolát keresek segítene valaki?

Legjobb válasz: Jesszus, ezt én is értettem... Szerintem keress rá neten :)

Jesszus, ezt én is értettem... Szerintem keress rá neten :)
mi az az 1/5 éve? 2 hónapja és néhány napja??
A kérdező hozzászólása: nem egy és fél éve.
Nagyon kevés korodbeli csapatnak van honlapja és így a címüket is nehéz kideríteni de azt tudom, hogy sok csapat van a III.kerületben (kerület, asr, csillaghegy)

A parom sokaig bunko volt, megalazott, 1, 5 ev utan megelegeltem, es mashoz menekultem, de az a kapcs. par honap utan kiderult, szakitottunk, most ujra egyutt vagyunk, de a mult folyton kiserti ot, nem tudja elfelejteni mit tettem. Lehetunk boldogok?

Sajnalom,de hosszu lesz..csak igy ertheto..Szerelmes voltam bele nagyon,de annyiszor belem rugott,hogy utalatot fejtett ki belolem,es mashoz menekultem,akivel jol ereztem magam.Nem akartam szakitani a baratommal,azt hittem jora fordulhat minden.De kiderult a szereto,akit ismert is raadasul,persze szakitas lett belole.Voltak regebben is kisebb szakitasok,de rajott mit veszithet,hogy fontos vagyok neki es szerelmes.de akkor mar keso volt.szakitas utan a masik sraccal egyutt voltam meg,de hianyzott az az ember,akire azt mondtam:o az en parom.Ujra osszejottunk,megint osszevesztunk es egy darabig nem talalkoztunk.Most Amerikaba vagyok,mielott eljottem,azelott 1 hettel ujra egymasra talaltunk,mindig is egymasra vagytunk igazabol mikor nem voltunk egyutt,minden olyan volt mint regen,boldogan toltottuk el azt az 1 hetet es huseget fogadtunk,azt tudom,o megvar engem,en is huseges vagyok,3 honapra jottem ki,februarba utazom vissza.Minden nap beszelek vele,de allandoan kiserti a mult,hogy hazudtam neki,becsaptam es massal voltam.Es a legrosszabb,hogy olyan problemakkal kuzkodtem,hogy nem tudtam eljutni a csucsra sehogy sem.A masik sraccal par honap utan sikerult.Es mikor a parommal kiutazasom elott osszejottunk,sikerult eljutnom a csucsra,es meglepodott.Bevallottam neki,hogy tudom mostmar hogy hogyan jo nekem,de ez megint egy oriasi pofon volt neki,hogy ami vele nem sikerult,az massal igen.Ez egy ferfi buszkesegenek szornyu dolog,most ez feljott mikor beszelgettunk,es nagyon ideges lett.Felek,hogy a jovoben ez befolyasolna mindent,nem lenne felszabadult es rosszakra gondolna mikozbe velem van.A multat megvaltoztatni nem tudom.Szeretjuk egymast!!Rajottunk,hogy egymasra van szuksegunk,egyutt szeretnenk tervezgetni,elni a kis eletunket.Hogy tudnam kodositeni a multat?Mit tegyek,hogy boldogok lehessunk es ne gondoljon erre?Elfelejteni nem fogja abban tisztaba vagyok.Nagyon bant es elszomorit a dolog..:( Nem akarom tobbszor elvesziteni.Tudom,hogy szerelmes belem,de ott van a tuske, ami tobbszor megakadalyozza,es megakadalyozhatja a boldogsagunkat.

Legjobb válasz: Én is voltam ilyen helyzetben. 5 évig se veled- se nélküled kapcsolatban. Õ is próbálkozott másokkal és én is, aztán kibékültünk. Kb 1 évig jó volt minden, de aztán mindíg feljöttek a régi sérelmek. Egyszer megbeszéltük, hogy vagy szakítunk, vagy lezárjuk a múltat és soha többé nem emlegetjük. Sajna nem sikerült, így amikor legközelebb összevesztünk õ "elhagyott", én próbáltam keresni, de õ még beszélni sem beszélt velem. 1 hónapba telt mire beláttam igaza volt. Ennek már sok éve, azóta férjem van 2 gyönyörû gyermek és boldog vagyok! Úgyhogy azt ajánlom, hogy vagy felejtsétek el egymást, vagy beszéljétek meg és zárjátok le a múltat végleg! Viszont ha az utóbbi mellett döntötök akkor még veszekedéskor sem akár milyen nehéz, akár hányszor eszetkebe jut SOHA ne emlegessétek a múltat! Kívánom, hogy jól döntsetek, és legyetek boldogok.

Én is voltam ilyen helyzetben. 5 évig se veled- se nélküled kapcsolatban. Õ is próbálkozott másokkal és én is, aztán kibékültünk. Kb 1 évig jó volt minden, de aztán mindíg feljöttek a régi sérelmek. Egyszer megbeszéltük, hogy vagy szakítunk, vagy lezárjuk a múltat és soha többé nem emlegetjük. Sajna nem sikerült, így amikor legközelebb összevesztünk õ "elhagyott", én próbáltam keresni, de õ még beszélni sem beszélt velem. 1 hónapba telt mire beláttam igaza volt. Ennek már sok éve, azóta férjem van 2 gyönyörû gyermek és boldog vagyok! Úgyhogy azt ajánlom, hogy vagy felejtsétek el egymást, vagy beszéljétek meg és zárjátok le a múltat végleg! Viszont ha az utóbbi mellett döntötök akkor még veszekedéskor sem akár milyen nehéz, akár hányszor eszetkebe jut SOHA ne emlegessétek a múltat! Kívánom, hogy jól döntsetek, és legyetek boldogok.
Szia. Szerintem ne azzal foglalkozz ami volt, koncentrálj a jelenre és a volt párodat pedig ne emlegesd a jelenlegi párodnak azt senki sem szereti.Én is ebbe a szituba kerültem velem is nagyon szemét volt a nagy Õ régen és õ is rájött 4 év után és most boldogok vagyunk.Azzal a külömbséggel mi 1 faluba lakunk és amikor már beletörõdtem hogy vége és elkeztem másokkal megpróbálni (persze 1ik se volt jó) és majdnem elkövettem életem nagy hibáját hogy olyannal költözzök össze akit nem szeretek (utánna esküvõ stb.) akkor került megint képbe.Neki se tetszett ez az egész, de ami volt az volt 1:1 nem is foglalkozunk a múlttal mert fontosabb hogy minden jóra fordult és szeretjük 1mást. :-D

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!