Találatok a következő kifejezésre: 0.6 lett AFP (7 db)

0.6 lett az AFP eredményem, ami egy kicsit alacsony, azonnal csináltak ultrahangot, amin minden rendben van. Mennyire aggódjak?

Legjobb válasz: Szerintem egy 4d uh nem ártana. Nekem az afp tökéletes lett 1,7 a genetikain is minden rendbe volt,de én el mentem egy 4d-re is mert azon több minden látható. Neked elég alacsony ezért én ajánlom neked a 4d-t legalább te is megnyugszol nem olcsó de megéri hidd el.Attól függetlenül hogy ha a terhességi heted el van számolva, ami sokkal késõbb fog kiderülni, az is okoz ilyen galibát az afp-be. Rengeteg országba megszüntették pont ezért.Drukkolok hogy minden rendbe legyen de menj el egy 4d-re. Sok sikert 31hetes kismama

Szerintem egy 4d uh nem ártana. Nekem az afp tökéletes lett 1, 7 a genetikain is minden rendbe volt, de én el mentem egy 4d-re is mert azon több minden látható. Neked elég alacsony ezért én ajánlom neked a 4d-t legalább te is megnyugszol nem olcsó de megéri hidd el.Attól függetlenül hogy ha a terhességi heted el van számolva, ami sokkal késõbb fog kiderülni, az is okoz ilyen galibát az afp-be. Rengeteg országba megszüntették pont ezért.Drukkolok hogy minden rendbe legyen de menj el egy 4d-re. Sok sikert 31hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ, hétfõre már be is jelentkeztem egy 4ds ultrahangra egy jó specialistához, egyébként már én is bizonytalan vagyok, hogy hányadik héten járok, más orvos mást mond, lehet, hogy valamit elszámoltak.
Szerintem semmi okod aggódni, ez a vizsgálat magyarországon csak az anyák beijesztésére jó, és arra, hogy pénzt adjanak ki... Más országban, ahogy elõttem is írták, már nem csinálják, mert egy eredménybõl sen vonható le semmi következtetés. Sok hamis, fals eredmény születik, aztán szegény anya aggódik csak... A 4d persze nagy élény lesz, de csak ezért nem kell menned, bár biztos megnyugtat majd:-) Ne félj, ha az uhon minden rendben, nem lesz semmi baj, ne izgulj!!
Épp azt hallottam a minap, hogy ez ilyen kismamaidegesítõ vizsgálat, mert ha nem egészen pontosan vagy annyi idõs, vagy a testsúlyod nem pont úgy lett megadva, meg ugye egy csomó minden függvénye, csak a testsúlyt veszik alapul...szval ne idegeskedj elõre, tudom nem könnyû, de hidd el a legtöbb esetben szerencsére kiderül, nincs semmi gond.Az nagyon jó ha mász 4D Uh-ra, remélem akkor minden ok lesz.Vigyázz magatokra, minden jót!
A kérdező hozzászólása: Nos, igen, ez a testsúly megállapítás is úgy megy, hogy csak megkérdezik, hogy hány kg vagy. Az ember nem méri magát minden reggel és nem mondta senki, hogy mérjem meg magam vérvétel elõtt, így pontos adatot nem tudtam mondani. Nagyon köszönöm mindenki válaszát!
Szia!Annyira hülyeség ez a vizygálat..nekem 0, 58 lett és azt mondták hogy jó nem... olvastam itt hogy a súlyt is figyelembe veszik...nálam még azt sem.Sõt a többi ismerõs kismaminál sem.Én nem voltam csak a kötelezõ 18 hetes uh-on -mondhatom az igazán röpke volt- és ugye mostanában kötelezõ uh majd csak a 31 hét körül lesz.De nem aggódom egy csöppet sem.Te se tedd! 26 hetes kismami
Tõlem nem kérdezték, hogy hány kiló vagyok... Ezek szerint ennyire komolyan veszik... Szomorú!
Tõlem sem kérdezték, így pont ez a MOM-os értrék maradt le, ami a lényeg.Akkor ezek hogy nézik meg a kisbabánkat?Miért játszanal velünk? Nem értem.Nekem utólag dokim telefonált a laborba, hogy csinálják meg a korábbi laborból, és bemondta nekik a testsúlyomat.Most arra várok.

AfP vizsgálat volt már 0.6 lett, lehet down koros a gyerek?

Jövöhéten magzatviz vizsgálat lesz,6 éve probálkozunk,2. terhességem, most meg ez van?! Teljes kétségbeesés, Down koros gyereket nem szeretnék. 11 éves a lányom 33 éves vagyok, párom 5 évvel idösebb.

Legjobb válasz: Egyáltalán nem biztos, h Down-kóros lesz, sokmindentõl függ az eredmény, nálunk is ennyi volt és teljesen egészséges a kislányom. Az orvosom azt mondta, nem hiteles az AFP. 33 évesen már ajánlott komolyabb, kombináált tesztet csináltatni, akár a magzatvízvizsgálat is megnyugtató lehet, csak ott ugy van egy nagyon kicsi kockázat. Nem kell aggódni, minden rendben lesz!

Egyáltalán nem biztos, h Down-kóros lesz, sokmindentõl függ az eredmény, nálunk is ennyi volt és teljesen egészséges a kislányom. Az orvosom azt mondta, nem hiteles az AFP. 33 évesen már ajánlott komolyabb, kombináált tesztet csináltatni, akár a magzatvízvizsgálat is megnyugtató lehet, csak ott ugy van egy nagyon kicsi kockázat. Nem kell aggódni, minden rendben lesz!
Nem szabad elõrre agodni, két ismerõsõmnek is nagyon kritikús lett az eredmény és mind ketõnél a 4d ultrahang kimútata hogy semmi gond. Pedig volt ám agodás , mindkét helyen. Megvizsgálják azt az orvosok, de ajánlom a kecskeméti 4d mert ott nagyon profik és mindent kielemeznek profi orvosok!
12 hetesen nem volt egy kombinált teszt? Az egy arányszámot mutatott. Meg ott van az ultrahang is, ott látják a nyaki redõt, és az orrcsonotot is. De egyébként nekem is volt CVS vizsgálatom, chorinboholyból vettek mintát. Ki lehet bírni, és annál megnyugtatóbb nincs, mikor közlik, hogy minden rendben. Ezért a nyugalomért megéri az a pár perces vizsgálat, és a pár napos pihenés. Nagyon szorítok, hogy minden redben legyen! (27 hetes mami) Ja! 37 vagyok, azért voltam ezen a vizsgálaton 15 hetesen!
Szerintem ne pánikolj! Az AFP-t annyira nem mondják mérvadónak. Nekünk a 4-es teszt eredménye nem lett a legjobb, magas kockázat jött ki, ezért voltam én is amnioc.-n. Mindent rendben találtak! Mondjuk nekünk 4 hétre jött meg az eredmény, már teljesen kész voltam. Az UH-m alapján és a tarkóredõ alapján 2 doki is azt mondta, hogy nem lehet baj és nem is lett. Ha nektek is minden rendben van, emiatt az AFP miatt ne idegeskedj! Csináltasd meg az amnioc.-t, azért az megnyugtató, amikor 99%-ra tudod, hogy nincs genetikai eltérés a babádnál.
Én is megcsinálattam, annak elleneére, hogy akombinált tesztem negatív lett, afp-m jó, de 37 éves voltam. Tényleg rutineljárás, nem fáj, végig nézik UH-val, kb. annyi, mint egy vérvétel. Utána feküdni kell 1-2 órát, én bennmaradtam 1 éjszakára kórházban és még otthon pihentem(nem szigorúamn feküdtem )pár napot. 2 hét múlva már dolgoztam, csak 35 hetesen hagytam abba munkát Eredményért a mintavétel után 4 hét múlva mentem , csináltak egy UH-ot is és megmondták a nemét(elõre kell jelezni, hogy akarod-e tudni) A lányom már 8 hónapos.
Szia! Múlt héten született meg a kisfiam, afp: 0.49, tökéletesen egészséges! Ne aggódj, ha a többi vizsgálat nem mutat semmi kórosat!
Ügyes vagy!Sztem jól döntöttél, h megcsináltattad.Én 2 napig egész nap, aztán még 2 napig pár órákat pihentem.Majd írd meg az eredményt.2 gyerekes anyuka
Nyugi és kitatás, minden renden lesz!
NAgyon örülök, hogy átestél a vizsgálaton! Vigyázz magatokra, egy kis ideig most ne terheld magad túl! Én 2 napot feküldtem utána, azután pedig lassan fokozatosan visszatértem a régi ritmusba, csak a cipekedést hagytam el. Szorítunk Nektek! (29. hetes mami)
A kérdező hozzászólása: Hát tul vagyok már 3 napja a vizsgálaton, remélem már nem vetélek el ( mert elvetélés 1% ilyen vizsgálat után ) de azt mondták 48 ora a kritikus, hát még semmi bajom hálistennek, 3 hétre mondták az eredményt szoritsatok, addig se éjjelem, sem nappalom.
A kérdező hozzászólása: Szivböl gratulálok neked ( utolsó ), jo babázást!! remélem nálam se lesz probléma, még nincs eredmény, majd ha lesz irok nektek, köszi mindenkinek az érdeklödést, aranyosak vagytok.
A kérdező hozzászólása: Jaj csajok ! 15 én kell mennem, akkor minden kiderül, szoritsatok ! Nagyon izgulok.!
Az holnap van!Írd ám meg, h mi lett!DRUKKOLUNK!
A kérdező hozzászólása: Hát haza jöttem !!! Nagy az öröm, ugy néz ki hogy nem lesz semmi baja a picinek. 100%-ra mondták hogy egészséges lesz ! Remélem igy is lesz. Mégegyszer köszönöm nektek a biztató szavakat, és most már megnyugodtam, jöhet az április.
HURRÁ!Boldog karácsonyt, és nagyon boldog BABAVÁRÁST!
Gratulálok, nagyon örülök a jó hírnek! Most már nyugi, és Boldog Karácsonyt! (Egyik válaszoló, 31. hetes mami)
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek, és nektek is Boldog Karácsonyt és Boldog Új Évet !!!
A kérdező hozzászólása: Neked már nincs sok hátra (31 hetes) , sok sikert neked is és jo babázást
A kérdező hozzászólása: UH volta aznap mikor megkaptam a leletet, most a héten, ott nem láttak semmi rendellenességet, hétfön vissza kell mennem h kérem -e a magzatviz vizsgálatot, igen kérem, jobb 3-4 hét izgulás, mint végig vinni és azt sem tudom egészséges lesz -e a gyermekem. Köszi mindenkinek a választ !!! És az együtt érzést, Te aki Debreceni vagy, ki az orvosod megkérdezhetem ?? Köszi elöre is !!
Szia! Látom már sok választ kaptál. :) Az én AFP-m 0, 64 lett és egészséges kislányom született aki már 9 hónapos. Bár én csináltattam kombinált tesztet is ami jó lett, az orvosom nem aggódott, nem küldött sehová pedig csak késõbb tudta meg, hogy kombinált tesztem is van. Azt én magamtól csináltattam amikor még nem is Õ volt az orvosom. 6 hónapos terhesen kerestem fel õt de nem is ez a lényeg hanem, hogy õ sem hisz az AFP-nek. Különben is csak Uh eredménnyel együtt érdemes értékelni. Ügyes Uh-s kiszúrja ám ha baj van. Fel a fejjel, ne izgulj minden rendben lesz! Biztosan egészséges a kisfiad! :) Puszi!
A kérdező hozzászólása: Debrecenbe lakom, igy a klinikára járok, elötte semmilyen vizsgálat nem volt, de hétfön mennem kell ere a magzatviz vizsgálatra, nagyon félek !! Köszönöm h válaszoltok megnyugtató.
A kérdező hozzászólása: Ultrahang ma is volt genetikai, de nem 4d-s más vizsgálat nem volt kb 2 hete kimutatta az UH hogy fiam lesz ( lenne ) :(
A kérdező hozzászólása: 21 es válaszadonak : örülök hogy neked minden jol sikerült, köszi a megynugtato választ is, nekem azt mondták 2-3 hét az eredmény, akkor ez csak ilyen nyugtato beszéd ? na mind1, belemegyek a dolgokba és kivárom, inkább mint 9 honapig izguljak, és jöhet egy roszz is, viszont én aktiv dolgozo vagyok, és nem tudom meddig vesznek ezzel táppénzre, akkor azt mondod legalább 2 hét pihenés??? Nagyon köszi h válaszoltál amugy.
A kérdező hozzászólása: Gratula a gyrekedhez, neked már sikerült, remélem április után én is igy fogok irni it!!! Köszi a biztatás, akkor ha hétfön csinálják, elég ha arra a hétre iratom magam ki táppénzre? Vagy kell leglább 1-2 hét ?? Hát tényleg félek mind lelkileg mind mindenhogy! Köszi a biztatást amugy !!!
Nekem tavaly október 15-én csinálták, az szerdai nap volt. Másfél hétig nem dolgoztam, de azért mert pont belesesett október 23-a, ami tavaly 4 napos ünnep volt. De azon a hosszú hétvégén már elutaztunk, vagyis nem feküdtem otthon utolsó
Az AFP-t nyugaton már nem is nézik, annyira megbízhatatlannak tartják. Anyukámmal veszekedtek anno az orvosok, hogy a tesóm tuti beteg, és így meg úgy, hülye, ha megtartja. Egészséges lett. KÉt ismerõsömnek is követelték mostanában a magzatvíz-vizsgálatot rossz AFP miatt, nem engedték, egészséges lett. Nekem 0, 7 lett, és ezzel voltam a klinikán UH-n, ahol mindent rendben találtak, vízvizsgálatot meg nem kértem, de az orvos nem is nagyon javasolta. Ha orrcsont van, a takaróredõ jó, akkor ne aggódj. Én még nem szültem (34 hét), de a többi UH is normális volt, és 4D-ben látszott az arcán, hogy nyoma sincs a bajnak. Én sem aggódom.
tegnapi 20.15-ös vagyok. Azért én szerintem kellene az a 2 hét, fõleg, ha pörgösebb a munkád, nem tudsz munkaközben pihengetni. Én is 2 hetet voltam táppénzen. Utána minden panasz nélkül tudtam dolgozni. Ami fontosabb még a táppénznél: A vizsgálat után semmi megeröltetõ házimunka, hajlongás, cipelés! Nekem a vizsgálat után a tûszúrás környékén szurkált kicsit a hasam pár napig, amíg az nem múlt el, én ugyan nem csináltam otthon semmit, csak feküdtem, járkáltam, az össz munkám a mosogatás volt:-) Könnyû mondani így utólag, hogy ne félj a vizsgálattól, mert én is nagyon féltem! Kitartást! Minden jót! (27 hetes mami)
Ne aggódj!Nekem az integrált tesztem lett nagyon rossz-1:120-a Down kórra-megcsináltattam a magzatvízvizsgálatot(tényleg nem fáj!), éa kiderült, h makk egészséges a baba.Én is elmúltam 35 éves, 2.baba.Azóta már igazi kis pasi lett belõle.Szeretnénk még egy babát, akkor már kb.39 leszek, biztos, h ezt a vizsgálatot fogom választani.
21:00-ás vagyok. Szerintem ne írasd ki magad elõre egy hétre, hanem várd meg, hogy a Te tested hogy reagál ezután a vizsgálat után. Ráérsz majd akkor dönteni.Bár énszerintem azért kell 2 hét, hogy ne legyen vetélés a vége. Vigyázz magadra, nagyon drukkolok. 35 km
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a biztatást. Aranyosak vagytok.
Én is 2 hétig nem igazán csináltam semmit sem. Én így voltam nyugodt, hogy mindent megteszek, nehogy baj legyen a babával. Ja, és én is inkább bent töltöttem 1 éjszakát.
Én is debreceni vagyok. Nekem magasabb lett az afp-m (1:50es arány). Voltál a klinikán a genetikai tanácsadóba? Mert nekem is azt mondták (védõnõ, sztk-s doki) hogy lesz magzatvízvizsgálat, de a genetikai tanácsadóba csináltak 2 uh-t (csütörtök, hétfõ), és nem is vettek utána mintát (vállaltam volna). Ott azt mondták minden rendben, meg közbe elmentünk 4D-re, ott is mondták (a Nap rendelõbe). Ne félj, nem lesz semmi baj. 30 hetes km
elsõ fiammal 0, 57, másodikkal 0, 49 lett az ap, természetesen mindketten egészségesek. Az afp egy nagyon pontatlan vizsgálat, miért nem kértél inkább kombinált v integrált tesztet? Akkor most nem is kellene a magzatvízvételre még csak gondolni sem. Ha az uh-k alapján minden rendben van, és a családban még sosem volt dawn-os akkor én bizony nem vállalnám be az amniot...
A kérdező hozzászólása: Megvan a baba és egészséges fiu, ma jöttünk haza, és ezt muszály voltam megirni, mert sokan szoritottak éertem, köszönöm !!! Még1x köszi'''

Jövőhéten mennem kell genetikai tanácsadásra, mert az AFP eredményem 0.6 lett. Csinálnak genetikai ultrahangot is, vagy rögtön hasbaszúrnak, és magzatvizet vesznek?

Voltam 4D-n, ott mindent rendben találtak. A koránál még egy héttel fejlettebb is. 18 hetes

Legjobb válasz: Az AFP sokszor nem a megfelelo eredmenyt mutatja.. Ne aggodj!

Az AFP sokszor nem a megfelelo eredmenyt mutatja.. Ne aggodj!
Szia ! Nem vesznek magzatvizet csak ha engeded. De elõször mindenképpen UH lesz. Utána kérdezgetnek mindenfélét hogy volt-e valki a családban stb.stb. Nekem volt integrált tesztem igaz semmi okom nem volt rá de a nyugalmam miatt megcsináltattam, ami 2 vérvételbõl áll és 86%-osan kiszür rengeteg szindrómát amibõl szinte mi csak 4-5-öt ismerünk. Remélhetõleg semmi baj nem lesz ezek az AFP eredmének bagyon sokszor tévesek. 32 hetes kismama
Szia! Nekem 0, 52 volt az AFPm.A doki nem foglalkozott vele, mert az összes többi UH eredményem jó volt.Sok országban már nem is csinálják a tesztet, mert ha nem idõben veszik le a mintát, akkor egy fabatkát sem ér.Teljesen egészséges kislányt szültem, csak egy héttel el voltunk számolva.
Végeztessétek el a 4-es tesztet. 20 Ft, de megéri. Nekem egy ismerõsönek negatív lett a kombinált tesztje, az AFP-je viszont 0, 5 lett. Az Istenhegyire elmentek, megcsináltatták a 4-es tesztet, megnézték UH-n és kiderült, minden OK a kicsivel. Az AFP sokszor hibás eredményt ad. Ha csak pár nappal késõbb vagy korábban vették le a vért, már azt mutatja, hogy beteg a kicsi.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, aranyosak vagytok. Azt esetleg megtudná nekem valaki mondani, hogy azt a 4-es tesztet Debrecenben hol tudják megcsinálni?
A kérdező hozzászólása: Ez a sokszor emlegetett 4-es teszt ugyan az mint az integrált teszt, tehát vért vesznek?
Igen ez egy és ugyanaz, 4 markeresnek is hívják ha még nem lenne elég a nevekbõl:-)) Nekem a genetikai központban azt mondták hogy nem csak 4 dolgot vizsgálnak hanem sokkal többet de csak négyet írnak a leletre, a többit csak akkor ha eltérés van.


Mennyire kell aggódnom, ha az AFP eredményem, ami a MoMk-t illeti, 0, 6 lett?

Telefonon érdekl?dtem ma a Véd?n?nél, és bár biztos nem az volt a célja, de nagyon megijesztett. Sírógörcsöt kaptam.

Legjobb válasz: mit mondott? genetikai vizsgálatra kell menned? ne aggódj, a legtöbb esetben csak vaklárma a nem megfelelõ érték. a gen. vizsg. után megnyugodhatsz!

mit mondott? genetikai vizsgálatra kell menned? ne aggódj, a legtöbb esetben csak vaklárma a nem megfelelõ érték. a gen. vizsg. után megnyugodhatsz!
Lányok, nyugi!! Az AFP-vizsgálat egy nagy szar. Nekem 0, 24 (!!!) volt a mért érték, tönkretette a boldog babavárást szinte, mert amniora nem voltam hajlandó, aztán megszületett a makkegészséges, gyönyörû kisfiam! Bízz az uh.-ban!
feltétlenül jelentkezz a 4D után!
Szia, ezt a kérdést mintha én írtam volna. Nekem 0, 79 lett az AFP-m, hívtam egybõl a védõnõmet, aki természetesen jól rámijesztett. Végigbõgtem a napot, aztán amikor észbe kaptam, gyorsan kértem idõpontot 4-re. Én holnap megyek. Mindenképpen írd meg, hogy mi volt! 18 htes kismama
Az elottem szolokhoz csak a szemelyes elmenyem tudom hozza tenni, mert jol leirtak, mennyire elavult ez a vizsgalat! Nekem 0.7 lett, ket genetikai uh. is azt mondta, rendben van a baba! Sokszor tevesen rossz ertek jon ki. Nagyon jo, h mesz 4D-re, en is mar masnap mentem, es nagyon megnyugtato, ahogy ott megnezik a pici mindenet! Ird meg, mi volt! Drukkolok! 27 hetes kismama
Tõlünk nyugatra már rég betiltották az AFP-t, mert nagyon sok esetben olyan eredményt ad, ami félrevezeti a kismamákat és fölöslegesen paráztatja õket. Én még nem voltam, de ha rossz lenne az eredmény rögtön megyünk 4D-re. Ne aggódj, biztos nálad is csak fals a rossz eredmény.
Ne aggódj, semmi baj! A 4D UH-n majd biztosan megnyugtatnak, hogy minden rendben van a Babáddal! A nõvéremnek is alacsony lett az AFP-je, ennek ellenére a kislánya gyönyörû, egészséges, már másfél éves.
Szia!Akkor egy cipõbe járunk nekem az elsõ AFP 0.51 a második 0.72 lett rám is rám hozta a védõnõ a frászt de azóta voltam 3uh-n (közöttük volt 4d is) és Hála égnek nem találtak semmi rendellenességet!!Bár nyugodt csak akkor leszek ha a kezembe tartom már! Most vagyok 26hetes! Sokan mondták a 4d-n is hogy az AFP-t már sok országba nem is alkalmazzák mert elavult.
A kérdező hozzászólása: Kedden megyek genetikai uh-ra, de mivel nem bírom ki addig, kerítettem egy 4D-s rendelöt, ahol már ma este 6-kor fogadnak. Remélem megnyugtatnak...
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! A mai 4D-s uh-n megnyugtattak, hogy minden rendben, és végre megmutatta a nuniját is ;) Köszi mindenkinek az empátiát

Alacsony lett az afp-m (0, 6 alatti), de a 18 hetes genetikai uh. Mindent rendben talált. Elküldtek genetikai tanácsadásra. Mennyi az esélye, így hogy az uh-n minden rendben volt, hogy beteg a baba?

Betegségre utaló jeleket nem találtak, de mit kellett volna találniuk, ha kromoszóma rendellenesség van?

Legjobb válasz: Nagyon sokszor hallani, annak ellenére,hogy rossz valakinek az afp-je egészséges babát hoz a világra.A téves eredmény azért is lehet,mert nem pontosan a 16.héten vették le a vért,épp ma beszéltem errõl a védõnõmmel,ugyanis a két ünnep között vették le nekem is a vért,de még nem jött meg az eredményem.Azt is hallottam már több helyrõl,hogy az afp már egyre inkább a háttérbe szorul+ csak az alapos genetikai uh-val érvényes,és ha az jó nincs miért aggódnod.Ha mégis idegeskedsz,akkor pénzt és idõt nem kímélve látogass el valamelyik profi genetikai uh-s orvoshoz figyelmedbe ajánlom a www.gendiagnosztika.hu oldalt. Még mindig van egy tanácsom Azt hiszem,még mindig nem késõ az integrált tesztet megcsináltatni így a 18.hét körül vesznek le vért és állítólag pontosabb eredményt ad ,mint az afp.Érdeklõdj utána,de sajnos ezért is fizetni kell.

Nagyon sokszor hallani, annak ellenére, hogy rossz valakinek az afp-je egészséges babát hoz a világra.A téves eredmény azért is lehet, mert nem pontosan a 16.héten vették le a vért, épp ma beszéltem errõl a védõnõmmel, ugyanis a két ünnep között vették le nekem is a vért, de még nem jött meg az eredményem.Azt is hallottam már több helyrõl, hogy az afp már egyre inkább a háttérbe szorul+ csak az alapos genetikai uh-val érvényes, és ha az jó nincs miért aggódnod.Ha mégis idegeskedsz, akkor pénzt és idõt nem kímélve látogass el valamelyik profi genetikai uh-s orvoshoz figyelmedbe ajánlom a http://www.gendiagnosztika.hu oldalt. Még mindig van egy tanácsom Azt hiszem, még mindig nem késõ az integrált tesztet megcsináltatni így a 18.hét körül vesznek le vért és állítólag pontosabb eredményt ad , mint az afp.Érdeklõdj utána, de sajnos ezért is fizetni kell.
Nekem is alacsony lett az AFP-m de a 12. heti kombinált tesztem meg jó. Lényeg az, h. az esetek kb.90%-ban semmi baj nincs ha nem jó az AFP eredménye. Általában az szokott a baj lenni, h. hamarabb veszik le. Nem ismételték meg a vérvételt csak UH volt és ott azt mondták, h. semmi eltérést nem látnak viszont kisebb a baba 1, 5-2 héttel a méretei alapján, tehát hamarabb lett levéve. És tényleg azóta is mindig kisebb pont 2 héttel. Errõl a dohányzásos témáról viszont én most hallok elõször pedig nagyon utánaolvastam anno. Üdv: 35 hetes kismama
Az Apf gyakran ad téves eredményt. Ha az UH minden rendben volt, akkor a babád egészséges. Ott látták volna, ha ne adja ég valami baj van! (nyitott gyerincs vagy hasfal). Ne aggódj!!! Majdnem 6 hós kicsi fiú anyukája
Az AFP-ben nem lehet megbízni.
Szia, Nem tudom mennyi idõs vagy és esetleg dohányoztál e. Azt olvastam, hogy a dohányos anyák(elõtte, alatta, mindegy) teljesen feleslegesen mennek a genetikai vizsgálatokra, mert a dohányzás káros anyagai miatt nem jó eredményt kapnak... Téveset. Ha az ultrahangon a baba egészségesnek tûnt, semmi nem utalt ott valami problémára, akkor a pici egészséges. Amúgy sajna lehet ennek ellenére beteg a baba:( Én két hét múlva megyek AFPre:( "jó" olvasni, hogy nem megbízható:S
A kérdező hozzászólása: 25 éves vagyok, és mikor elkezdtünk próbálkozni, akkor hagytam abba a dohányzást....a baba elsõre összejött. Remélem tényleg "ok nélkül" alacsony az afp-m. Köszi a válaszokat.
A kérdező hozzászólása: A 16. héten csináltak egy négyes tesztet, az negatív lett, mondjuk ott is alacsony volt (0, 56) az afp-m. Azt mondják a kora a babának tuti, abban nem lehet eltérés.

28, 7 ennyi lett az afp-m. Ez most akkor jó, vagy nem? Mert mindenhol ilyen 0, 6 meg ilyesmi értékeket olvastam.

Legjobb válasz: Mert más a mértékegység. Amit te látsz mindenfelé, az a mom érték, azaz soktényezõs kockázatbecslés eredménye, effektíve a kromoszómavizsgálat végeredménye, a tiéd pedig a "nyers" alfafetoprotein érték, nemzetközi egységben megadva, ami 10 és 80 között jó, ha jól tudom, azaz a tiéd tökéletes.

Mert más a mértékegység. Amit te látsz mindenfelé, az a mom érték, azaz soktényezõs kockázatbecslés eredménye, effektíve a kromoszómavizsgálat végeredménye, a tiéd pedig a "nyers" alfafetoprotein érték, nemzetközi egységben megadva, ami 10 és 80 között jó, ha jól tudom, azaz a tiéd tökéletes.
A kérdező hozzászólása: köszi szépen a választ, most már tisztábban látok :)
Így van, amit az elõzõ válaszoló írt, csak a határérték 20 és 100 között van.

15+6 hetesen voltam AFP vizsgálaton, ezek az eredményeim: AFP: 25, 03 ng/mL, MOM: 0, 69. Referencia értéknél csak a max. értékek vannak feltüntetve: 2, 50 ill.50, 00. Jók ezek az értékek? A kombinált tesztem jó lett.

Legjobb válasz: Kicsit alacsony de kicsit korán is mentél. Általában 0,7MOM-tól jó az eredmény. Különben az enyém 0,64 lett anno bár a mai napig nem tudni, hogy tulajdonképpen hány hetesen mentem mert össze-vissza ciklusaim voltak...a lényeg, hogy egészséges kislányom született aki most itt rágná a papucsomat ha hagynám. 8,5 hós anyuka

Kicsit alacsony de kicsit korán is mentél. Általában 0, 7MOM-tól jó az eredmény. Különben az enyém 0, 64 lett anno bár a mai napig nem tudni, hogy tulajdonképpen hány hetesen mentem mert össze-vissza ciklusaim voltak...a lényeg, hogy egészséges kislányom született aki most itt rágná a papucsomat ha hagynám. 8, 5 hós anyuka
Nem tudom, hogy miért küldtek ilyen korán, mert betöltött 16 hetesen kell menni.A MOM 0, 8-2, 5-ig normális.
Igen egy kicsit alacsony a MOM értéked, nekem a második babámnál lett ez az érték 0, 8 és mennem kellet genetikai vérvételre(pedig 0, 7 az alsó határ), de semmi gond nem volt, az AFP nem egy pontos vizsgálat, + szerintem is korán lett csinálva nálad ez a vizsgálat, én a mostani babámnál betöltött 16 hetesen mentem AFP-re már majdnem 17hetes voltam! 4éves, 18hós, 19hetes km


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!