Találatok a következő kifejezésre: 0,66 MoM Afp (5 db)

A MoM eredmények AFP: 1, 68;hCG: 0, 49;SP1: 0, 63;PAPP-A: 0, 66. Az AFP kockázat alapján számított VZR kockázat 1/4611, negatív. A 21-triszóma kockázata 1/270, pozitív. Az életkorom az 35év és 16hét+1nap. Ezekkel az adatokkal lehet valami baja a babának?

Legjobb válasz: Lehet...mint látod 1:270 az esély,h a babád beteg.Ezért is pozitív az eredményed.Én is hasonló cipõben jártam.35 éves voltam(2 nappal a vizsgálat elõtt töltöttem be),az eredményem 1:120 volt(már volt egy egészséges gyerekem).Megcsináltattam a magzatvízvizsgálatot,és minden eredményem negatív lett.Ma már 16 hónapos a makk egészséges kisfiam.Én szeretnék még 3. babát,mivel akkor már kb.39 éves leszek egybõl a magzatvízvizsgálatot fogom megcsináltatni(vagy a chorionboholy vizsgálatot,azt még korábban lehet)

Lehet...mint látod 1:270 az esély, h a babád beteg.Ezért is pozitív az eredményed.Én is hasonló cipõben jártam.35 éves voltam(2 nappal a vizsgálat elõtt töltöttem be), az eredményem 1:120 volt(már volt egy egészséges gyerekem).Megcsináltattam a magzatvízvizsgálatot, és minden eredményem negatív lett.Ma már 16 hónapos a makk egészséges kisfiam.Én szeretnék még 3. babát, mivel akkor már kb.39 éves leszek egybõl a magzatvízvizsgálatot fogom megcsináltatni(vagy a chorionboholy vizsgálatot, azt még korábban lehet)

0, 66 MoM körüli Afp értékkel kinek "milyen" gyereke született? Úgy értem, hogy egészséges, vagy beteg lett a baba?

Én úgy tudom, hogy ez már alacsonynak számít, de ma tudtam meg az eredményt, és hétf?n tudok csak orvoshoz menni. Eléggé izgulós vagyok, és szeretnék megbizonyosodni, hogy nincs olyan nagy baj.

Legjobb válasz: szia..nekem 0,52 mom lett...tul alacsony..voltam genetikai uh-n és magzatviz mintavételen...és egézséges gyönyörü lányom született....söt magzatviz többletem is volt..ne aggodj..boldog babavárást

szia..nekem 0, 52 mom lett...tul alacsony..voltam genetikai uh-n és magzatviz mintavételen...és egézséges gyönyörü lányom született....söt magzatviz többletem is volt..ne aggodj..boldog babavárást
Ha az uh-kon minden rendben, akkor szerintem nem kell aggódnod!
Szia! Nekem 0, 6 lett, és én is aggódóm. Neked kérdezték a testsúlyod?
A kérdező hozzászólása: A 3. válaszolónak üzenem, hogy nem kérdezték a súlyom. Nem tudom, hogy az mennyire befolyásolja az értéket. De akkor már kérdezhetnék a magasságot is, mert nem mindegy szerintem, hogy pl.50kg 150cm-hez, vagy 180cm-hez tartozik, nem? Neked kérdezték a súlyod? Te mit tudsz errõl még?
Szia! Utána olvastam, és azt írták nem mindegy hogy mekkora az anya, mert ugye minden 16 hetes kismamánál kb ugyanakkora a kisbaba, de az anyukák nem egyformák. Magasabb és több súllyal rendelkezõ anyukáknál több vér kering, így hígul a koncentráció, és talán ez okozhatja az alacsonyabb értéket. Én nagyon bízok ebben, hogy csak ezért. Én is magas vagyok, meg nem 55 kg.
Valóban nem csak a 0.7-2.5 MoM értékes magzatok lesznek egészségesek, mert számít az anya életkora, testsúlya-magassága, dohányzik e, mikor vették a vért és még számos dolog. Mindenkinek egyénileg számolják ki! Ha a papíron az van h jó az eredmény ne aggodj!
A kérdező hozzászólása: Bízom benne, hogy nektek lesz igazatok! Minden jót kívánok nektek!

Afp vérvétel eredményem: HBsAg: 0, 290 CI AFP (terhes) : 26 AFP MoM: 0, 66 ez nagyon rossz eredmény?

Legjobb válasz: A legkevésbé sem rossz. Nekem 0,59 volt, nálunk a ref.tartomány alsó határa 5.

A legkevésbé sem rossz. Nekem 0, 59 volt, nálunk a ref.tartomány alsó határa 5.
Nem hinném hogy rossz!!! Az én AFP eredményem: 23 IU/ml MOM:1.04 A MOM értéknek 0.7 és 2.5 között kell legyen.De szerintem a tiéd csak nagyon kicsivel alacsonyabb nem fognak nagy jelentõséget adni neki! Az AFP érték akkor jó ha 20 és 100 között van!Szóval az is jó!!! Boldog babavárást! 27 hkm
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! A kombinált tesztem is jó lett, csak nálunk 0, 8 és 2, 5 között van az érték..., de nem ijesztgetem magam fölöslegesen!


Szia! Igen, minden eredményed tökéletes. Azt mondják az 1 körüli MoM érték a legjobb. Boldog babavárást!

12-hetes AFPÿ (grav) eredményem 19, 9. és az AFP mom 0, 66. ezek jó értékek?

Legjobb válasz: 12 hetesen AFP? 16 hetesen szoktak AFP-t csinálni, nem 12 hetesen. Amúgy nem jók az értékek, mert alacsonyak, de ha ilyen korán csinálták a vizsgálatot, nem is kell rajta csodálkozni. Nekem pont 16 hetesen csinálták, de még nekem is alacsony volt az értékem, mert még az is korai vizsgálat volt, mert egyébként minden rendben volt a fiammal. Nem egy jó vizsgálat amúgy, sok helyen az elavultság miatt nem is csinálják.

12 hetesen AFP? 16 hetesen szoktak AFP-t csinálni, nem 12 hetesen. Amúgy nem jók az értékek, mert alacsonyak, de ha ilyen korán csinálták a vizsgálatot, nem is kell rajta csodálkozni. Nekem pont 16 hetesen csinálták, de még nekem is alacsony volt az értékem, mert még az is korai vizsgálat volt, mert egyébként minden rendben volt a fiammal. Nem egy jó vizsgálat amúgy, sok helyen az elavultság miatt nem is csinálják.
A kérdező hozzászólása: Bocsi elnéztem 16 heteses csinálták nekem is.
0, 7-töl jó, szerintem nem rossz a te értééked.Valahol 0, 5 a normál határérték alja.
Azért, egy kicsit meglepõdtem.:) De a lényeg, hogy alacsonyak az értékek, amik akár rosszat is jelenthetnének, de ez azért nem így van. Nekem is és még nagyon sok ismerõsömnek, velem együtt szült anyukáknak is volt alacsony az érték, de teljesen egészséges babákat szültek. Ilyenkor nálunk genetikai uh és genetikai tanácsadás van. De ha a 12 hetes eredmények, tehát uh és az azon nézett tarkóredõ mérés rendben van és nincs olyan a családban, az anyuka kora is rendben van, akkor általában rendben is szokott minden lenni.
0, 66 teljesen jó! A lányommal is annyi volt!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!