Találatok a következő kifejezésre: Ünneplik-e s igen, Magyarországon mikor van (1 db)Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Milyen az élet Svájcban? Milyenek az emberek? Igaz, hogy mindenkinek készletei vannak otthon? Van olyan, aki svájci mintára ugyanezt teszi itthon?

Magyar vagyok, de nagyon tetszik a svájciak mentalitása, amennyire ismerem. Én is már kisgyerekként is a rendet, a spórolást szerettem, és már akkor elhatároztam, hogy ha lesz házam, ugyanúgy készleteket fogok fenntartani, mint a svájciak. Szerintem jó ötlet.

Azt szeretném kérdezni, hogy amúgy mik a tapasztalataitok Svájcról, milyenek ott az emberek, hogyan élnek, milyen más szokásaik vannak? Pl. ebből a cikkből az derül ki, hogy a legtöbb háznak van védhető pincéje:


"A bunkerek gyakorlatilag a legtöbb svájci házhoz, épülethez alapvetően hozzátartoznak..."- ezt hogy kell érteni? Minden ház alatt ásnak valami külön óvóhelyet?

3

Miért van az, hogy ahol angolok gyarmatosítottak, ott viszonylag rendezett a légkör és önálló, független országok jöttek létre, míg ahol a spanyolok-portugálok, ott fejlődő országok vannak, (? )

...rossz a közbiztonság és általános a nyomor. Hasonlítsuk össze Mexikót mondjuk Új-Zélanddal! Vagy Ausztráliát akármelyik közép-amerikai országgal. A volt angol gyarmatok szinte mind rendezettek, élhető helyek (talán India a kivétel), a közép- és dél-amerikai országokban meg félkatonai szervezetek meg diktátorok vannak, megy a rablás, bűnözőcsoportok vannak a dzsungelben és nyomortelepek vannak. Azt sem értem, hogy miért ilyen hierarchikusak a volt spanyol gyarmatok: minden argentin meg brazil filmsorozatból azt látjuk, hogy ott még működik az a rendszer, mint nálunk a századfordulós cselédség, uradalmak vannak, hatalmas villákban kiszolgálószemélyzettel. Ilyet nem nagyon látni volt angol gyarmatokon.

4

A japánoknak hány órakor kezdődik az első órájuk?

Mert láttam pár japán sorozatban, hogy éjfélig fennmaradnak, esznek valami éjféli nasit, és utána fekszenek le aludni.

4

Hol vehetek nemzeti szinű szalgaot? Postázna esetleg valaki?

Nemzeti szalagra lenne szükségem, és érdekelne, hol tudnék kapni a Szerb határ környékén, pl Mórahalom, Kelebia stb.
Esetleg valaki nem tudna segiteni, és postázni egyet, mivel külföldi vagyok... :S

1

Magyarországon büntetik a horogkereszt nyilvános rajzolását? És a Hitler-Mein Kampf című könyv birtoklását, illetve olvasását?

13

Svájc már tényleg nem is olyan zárkózott ország?

Svájcról eddig az terjedt, hogy teljesen elszigetelt, egyedi, lakói nem szeretik a külföldieket.
De manapság már egyre többet hallani az ellenkezőjét.

2

Nem tudnatok, hogyan kene elkezdjek egy plakatot Indiarol?

Foldrajzbol kaptunk egy olyan feladatot, hogy mind a 3 csapat kulonbozo orszaggrol kell plakatot keszitsunk es mi Indiat kaptuk es fogalmunk sincs hogyan kene SZEPEN elkesziteni a plakatot es, hogy mirol irhatnank(India, mi mas, de azert na)

4

Mekkora trógerság már, hogy a reklámokat mindig felhangosítják?

ti is észrevettétek?

15

Az angolok és az amerikaiak milyen viszonyban vannak egymással?

2

Mi a farsang utolsó 3 napja? Sürgős!

Mi a farsang jellegzetes étele? Magyarországon a farsangi álarcos játékokról ki és mikor tudósított először? Magyarországon melyik leghíresebb maskarás rendezvény? Minden évben február elején tartják a legfergetesebb hazai mulatságot a Dorottya bált. Melyik városban? Mikor volt szokásban farsangkor a tuskóhúzás? Melyik Európában a legismertebb farsangi mulatság? Mitől függ, hogy egy-egy évben mikor ér véget a farsang? SOS, sűrős, nagyon megköszönném a válaszokat!! Hálás lennék ha valaki válaszolna! Köszönöm!

6

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!