Találatok a következő kifejezésre: Ünneplik-e s igen, Magyarországon mikor (1 db)Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Ismertek olyan NÉPdalt, amiben villamos szerepel?

Nem operett pl. 46-os sárga villamoson...

6

Szerintetek vannak olyan hagyománytisztelő, különc közösségek az USA-ban, mint a Lélekszám: 436 című filmben?

1

Skolasztika, mint név? WTF?

10

Melyik a világ első, második és harmadik legnagyobb országa?

9

A bajorok tényleg már-már déli népnek számítanak, tehát gyökeresen ellentéteik az észak-német, tipikus komoly poroszoknak?

Sok helyen azt olvastam, hogy a bajorok teljesen mások, mint az Észak-Németországban élők, már-már egy mediterrán néphez hasonlóak.

2

Van v. milyen magyar néphiedelem, babona a rókával való találkozásról?

1

Színházi alkalomra lehet-e valamit adni, hogy ha egy lánnyal megyek?

3

Külföldön mennyire szokás a mindennapos fürdés?

Azt hallottam, például Franciák nem fürdenek naponta,mint a magyarok általában naponta fürdenek.
Szóval nem szokás mindenhol minden nap fürödni.

Mennyire igaz ez?
Persze olyan helyre gondolok, ahol megtehetnék, hogy minden nap, akár 2x is fürödjenek.

15

Miért ennyire negatív a magyar?

Úgy látom, hogy a negatív életvitel Magyarországon egyszerűen virágzik. Nyilván nem egyszerűbb máshol sem az élet, mindenkinek megvannak a saját problémái, de itthon teljesen elzárkóznak az emberek és sajnos nagyon negatívan gondolkodnak. Persze nem mindenki nyilvánvalóan de elég, ha kimegyünk az utcára és csak figyelünk. Akikkel beszélgettem erről és kicsit világot látottabb ember, mind így gondolta. Úgy érzem, hogy egy országot rendkívüli mértékben befolyásol a hit. Vallástól függetlenül. Erkölcsi és szellemi mintát ad gyerekkortól kezdve. De itthon bizonyos politikai irányzatoknak köszönhetően (ebbe nem mennék bele bővebben) egyszerűen "ciki", ha hiszel valamiben. Pedig anélkül az ember lelke ellaposodik. Ha magamról beszélek, nem vagyok túlságosan vallásos, talán a koromnál fogva (23), valahogy még nem foglalkoztat a téma, de Istenben hiszek. Nem tudom hogyan képesek leélni az emberek az életüket hit nélkül. Ha belegondolnak az élet értelmébe és a világ szépségébe és zord igazságtalanságaiba... hol kapnak/kaptok rá választ?? Szerintem a hit olyan problémákra is megoldást nyújthatna, mint a kisebbség kérdés Magyarországon. Ha tanulatlan és bűnöző családba születik valaki, hát mi más nyújthatna menedéket és erőt a lelkének, hogy ne jusson hasonló sorsra mint elődjeik? Én már jártam sokszor a harmadik világban és az emberek mosolyognak, kedvesek és nyíltak. De ugyanez jellemző például Amerikára is, ahol az életszínvonal jóval magasabb és azt hiszem Európa pont annyira elmaradott hozzájuk képest, mint Európához képest néhány fejlettebb, de harmadik világhoz tartozó ország. Persze most jöhetünk azzal -magyaros módra- mennyire buták, de itthon is akad jó néhány hasonló gondokkal küzdő ember, elég, ha bemegyünk egy edzőterembe, vagy bekapcsoljuk a tévét és kellemes focihuligánok rongálásait figyelhetjük (stb.) Én magam USA-ban csak diplomás intelligens emberrel ismerkedtem meg. Van egy angol kifejezés: open-minded, ez jellemző a boldog társadalmakra. Vagyis nyílt gondolkodásúak és lelkületűek. Nem pedig zártak, mint a magyarok. Abszolút nem befogadó, elfogadó képes, nem toleráns társadalom vagyunk. Sajnos. Remélem ez megváltozik egyszer. Kívánom, hogy ha nem is a hit, majd más hozzon "áldást", boldogságot az emberek szívébe és ne lelki akadálya legyen annak, hogy gyermeket vállaljanak. Továbbá kívánom, hogy nyíljon ki a magyarság szeme, lelke a világ felé.

54

Mi a véleményetek a tiroli "hüttés" zenéről?

http://www.youtube.com/watch?v=6NvIOSz_NXg


Én imádom! És Tirolt is!:D

2

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!